Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Forse kritiek op ‘risicoloze’ Feyenoord-ster: ‘Valt enorm tegen’

Laatste update:

Het spel van Feyenoord tegen FC Volendam (3-1) kon de analisten van Voetbalpraat niet bekoren, zo blijkt uit de uitzending van vrijdagavond op ESPN. Presentator Vincent Schildkamp, commentator Martijn van Zijtveld en analisten Kees Luijckx en Anco Jansen, allen werkzaam voor ESPN, zijn kritisch op meerdere spelers van de regerend landskampioen.

Luijckx heeft niet genoten van Feyenoord, al wil hij ook Volendam niet tekortdoen. “Ik vond wel dat Volendam het goed voor elkaar had, want zoveel open kansen creëerde Feyenoord nou ook niet.” De Rotterdammers wisten de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken door late treffers van topscorer Santiago Gimenez en invaller Igor Paixão.

De analist concludeert dat Feyenoord ‘heel eendimensionaal’ dacht in de manier van aanvallen. “Met name over de flanken kwam Feyenoord er bijna niet doorheen. De backs moeten altijd naar binnen en gaan bijna niet buitenom”, aldus Luijckx.

“Pedersen kon dat, maar volgens mij moet Geertruida dat ook kunnen”, gaat Luijckx verder. “Maar Geertruida kwam daar helemaal nooit uit. Zeker als je een buitenspeler op rechts hebt die linksbenig is (Yankuba Minteh, red.), moet je daar toch af en toe omheen? Dat deed Feyenoord niet en daardoor werd het veld steeds kleiner.”

Luka Ivanusec
Jansen ziet dat miljoenenaankoop Ivanusec het lastig heeft in Rotterdam-Zuid. “Ik kan mij vinden in wat Kees zegt. Ik zie vooral moeite op de flanken. In het verleden had je daar vaak tandems, aan die zijkanten. Nu heb je Ivanusec aan de ene kant, die constant met zijn aanname al met zijn gezicht richting zijn eigen doel uitkomt. Dan is er eigenlijk voor een back al geen mogelijkheid meer om eroverheen te komen.”

Volgens Jansen mist Ivanusec de kernwaarden voor een echte buitenspeler. “Hij mist snelheid, explosiviteit en een actie in de een-tegen-een. Door hem laten de backs het na op momenten dat Feyenoord echt kan domineren.”

Verder is Jansen kritisch op Minteh. “Daar weet je sowieso niet van wat er gaat gebeuren, waardoor het voor de rechtsback achter hem lastig is om mee te doen. Hij lijdt ook zoveel balverlies… Daardoor krijg je het lastig, want Volendam bouwt de as gewoon dicht. Feyenoord heeft echt gewoon problemen op de flanken op dit moment.”

Luijckx concludeert op basis van uitspraken van trainer Arne Slot dat de succescoach zijn buitenspelers ook nog niet goed genoeg vindt. Wanneer Schildkamp opmerkt dat Ivanusec voor zijn blessure wel van waarde was, geeft Jansen tegengas. “Ik vind Ivanusec echt enorm tegenvallen. Het is risicoloos, constant terug en er gebeurt te weinig. Feyenoord moet domineren op de zijkanten. Daar moet de tegenstander uitgespeeld worden, dus dan moet je een keer met individuele acties mensen passeren. Eigenlijk is Timber de enige die dat momenteel doet, door op het middenveld met zijn lichaam weg te draaien.”

Gaat Ivanusec zich nog herpakken dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat de heren het goed zien. Echter heeft Feyenoord nog meer werk aan de winkel, willen ze evt volgend seizoen kampioen worden. Het is op een aantal posities nogal pover, en de resultaten van vorig seizoen hebben lang het mindere spel van dit seizoen verbloemd. Het wordt tijd dat Feyenoord op de lange termijn gaat denken en ik hoop van harte dat er nu geen paniekaankopen gedaan worden, zoals ze in het verleden vaak deden.

9 december 2023 om 08:55

Jongens als Geertruida en Wieffer zijn leuke spelers voor de eredivisie, maar geen toppers. Dit geldt voor bijna het hele elftal van Feyenoord.

Dan is de conclusie gewoon dat.ze het prima doen. Goed aantal punten in de eredivisie, Europees overwinteren. Keurig.

9 december 2023 om 09:20

Over Geertruida niet eens. Die heeft nu een vorm dip maar is echt een hele goede voetballer. Wieffer is inderdaad gewoon heel modaal.

9 december 2023 om 09:44

Denk juist dat een aantal spelers een volgende stap nodig hebben om verder te kunnen groeien.
Geertruida bijvoorbeeld zou er goed aan doen om zijn veilige omgeving te verlaten en in het buitenland een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Zelfde geldt voor Giminez, die is wel klaar hier.

Timber maakt een mooie groei door. Volgend jaar een jaartje aanvoerder en dan ook weer door.

Ivanusec moet wennen, als hij er eind dit seizoen/volgend seizoen echt staat is dat vroeg genoeg. Druk opleggen zal best wel eens averechts kunnen werken.

9 december 2023 om 10:23

Wieffer modaal noemen vind ik echt een bijzondere opmerking.
Wieffer is heel belangrijk voor Feyenoord.
Hij heeft wedstrijden gehad waar hij echt niet thuistap, maar de laatste maand 1.5e maand is hij gewoon goed.
Ontzettend belangrijk voor de balans op het middenveld.

9 december 2023 om 10:45

Geertruida gaat makkelijk slagen in een betere competitie. Opportunisme viert weer eens hoogtij na 2 mindere maanden na 2.5 jaar uitstekend spel. Ook Wieffer komt er wel denk ik.Verder hoeven wij ook niet elk jaar kampioen te worden. Wordt ook zo saai.

9 december 2023 om 11:26

Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Het zijn zeker geen geweldenaren, maar met Geertruida en Wieffer kun je ook in de CL voor de dag komen. Je hebt alleen ook spelers nodig met de potentie tot meer en die heeft Feyenoord met name op het middenveld en in de aanval te weinig. Sommigen zijn simpelweg nog niet ver genoeg in hun ontwikkeling en sommigen kunnen ook niet zoveel beter. Maar goed, Feyenoord is stappen aan het zetten en de rek is nog lang niet uit de club.

9 december 2023 om 12:29

Mwoah, is geen opportunisme. Als die jongens bij het NL elftal meedoen zie je ook meteen dat ze dat niveau niet hebben.

Niks mis mee, prima spelers voor feyenoord. Maar de verwachtingen voor deze jongens en feyenoord liggen onrealistisch hoog. Ze doen het nu prima, naar behoren.

Misschien nog te vroeg om te benoemen, maar ik zie dat Feyenoord de laatste 4/5 wedstrijden een beetje uitgeblust overkomt. Schrijnend vond ik de wedstrijd tegen Atletico, ondanks dat dat gewoon een hele goeie ploeg is, miste ik het heilige vuur bij Feyenoord in die wedstrijd. Terwijl normaal gesproken de vonken eraf vliegen bij Europese avondjes in de Kuip. Het is de taak van de trainer om je spelers op scherp te krijgen. Zou de chemie van Slot zijn uitgewerkt?

9 december 2023 om 09:27

Mwah ik denk gewoon dat er momenteel even een aantal spelers niet hun niveau aantikken waardoor het wat lastiger is. We hebben gezien dat ze hartstikke goed kunnen voetballen. Komt wel weer goed.

Vind wel dat ze op de backposities moeten versterken. Lopez en Nieuwkoop vind ik onzekere factoren.

Komt allemaal wel weer goed en tweede worden is dit jaar ook een hoofdprijs.

9 december 2023 om 10:46

Nou ja schrijnend. Atletico is veel beter dan wij, is dat zo extreem erg? En dan krijg je de goals ook nog zo tegen.

9 december 2023 om 11:01

Je leest niet… is helemaal niet erg dat Atletico beter is en is absoluut geen schande dat je daarvan verliest. Maar dan nog kun je passie en strijd in de wedstrijd gooien, maar juist dat mis ik bij het Feyenoord van de laatste paar wedstrijden…

9 december 2023 om 12:58

Maar dat viel toch wel mee? Ik had zeker niet het idee dat we ons best niet deden hoor. We waren gewoon niet goed genoeg en dan loop je achter de feiten aan. Je kan hoogstens zeggen dat we te lang wachten met alles of niets ballen erin pompen, maar geen strijd? Daar ben ik het niet mee eens. Het publiek viel wel tegen overigens, met dat ole ole.

Ïk moet wel toegeven dat ik begon met typen nadat ik las, de wedstrijd vond ik een schande en nu pas zie dat je het alleen over de inzet hebt, maar dat moet je niet verder vertellen.

9 december 2023 om 11:35

Nee, dat niet. Het is gewoon heel erg moeilijk om een gebrek aan kwaliteit te compenseren met mentaliteit. Je kunt nog zo graag willen en je kunt nog zoveel inzet tonen, maar bij een ploeg als Atletico ben je ook afhankelijk van hoe zo'n ploeg voor de dag komt. Die hebben namelijk ook een enorme drive en inzet. Dan is kwaliteit toch leidend en dan zie je dat Atletico gewoon veel meer kwaliteit heeft.

Spelers van het niveau Griezmann, Koke, Morata, Memphis (al speelde hij nog niet), Llorente e.d... Die heeft Feyenoord simpelweg niet. Ze hadden kunnen overwinteren, maar we moeten ook niet doen alsof Feyenoord een wanprestatie aflevert. Het kan gewoon verkeren en Feyenoord heeft financieel nog wat stappen te zetten om echt weer spelers aan te kunnen trekken die op dat niveau meer uit kunnen richten.

In de Eredivisie wordt alles ook wel erg ondergesneeuwd door de prestatie(s) van PSV. Het gat is weliswaar 10 punten, maar Feyenoord heeft ook pas twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Als het de komende twee wedstrijden 'gewoon' wint, sta je op 13 keer winst, 2 keer gelijk en 2 keer verlies. Dat zijn omgerekend 10 verliespunten. Over een heel seizoen genomen kan(!) dat gemiddelde normaliter genoeg zijn om de titel te winnen. Sterker nog; vorig jaar won Feyenoord vrij overtuigend de titel met dat gemiddelde.

9 december 2023 om 12:32

Als het balletje net goed valt ben je in iedere wedstrijd op Atletico na gewoon gelijkwaardig of beter. Tegen psv kan je met rust gewoon 2-0 voor staan. Je hoort dan gewoon niemand over dat het momenteel wat minder gaat.
Ook donderdag tegen Volendam. Je creëert alsnog genoeg kansen alleen het balletje valt er net telkens niet in.

Zo ontstaat er ineens een hetze dat we zwaar uit vorm zijn, het spel er niet uitziet maar het gaat gepaard met pech. Dat heb je wel eens een periode.

Die Ivanusec was echt weergaloos met Kroatië tegen Nederland in de Nations League. Weinig spelers zullen Dumfries zo'n vreselijk vervelende wedstrijd hebben bezorgd de afgelopen 3 jaar. Dan kom je in de eredivisie, toch een aanvallersparadijs en dan bak je er echt helemaal niks meer van! Hoe dat kan is mij ook echt een raadsel.

9 december 2023 om 11:39

Het kan ook gewoon even wennen zijn. Ik kan me nog herinneren dat Corona naar FC Twente kwam. Die heeft in het eerste jaar geen knikker geraakt en leek nog slechter te zijn dan Mokhtar. Sinisterra leek in het begin ook niet bepaald een aanwinst te worden. Het is toch wel even wat als je ineens naar een vreemd land trekt. Sutalo zie je ook enorm worstelen en dat heeft niet enkel met de situatie bij Ajax te maken. Ik denk dat ze zich uiteindelijk wel herpakken. Die blessure van Ivanusec zal ook niet meegeholpen hebben.

9 december 2023 om 13:06

Tijdje geblesseerd geweest, andere intensiteit bij Feyenoord. Door blessure nooit aan kunnen haken, vermoeid richting de wedstrijden. Ik denk dat we na de winterstop een oordeel mogen geven en zeker volgend seizoen kunnen spreken over een miskoop of niet. Nu is het daar, door verschillende facetten te vroeg voor.

Ivanusec speelt idd als een natte krant sinds ie terug is van z'n blessure, maar we konden in de potjes ervoor al zien dat ie heel goed kan voetballen. Dat komt wel weer uiteindelijk. Stiekem ben ik wel blij met deze tendens. Laat ons maar lekker spelen vanuit een positie dat iedereen ons matig vindt. Dat past veel beter dan die overdreven lof.

Achteraf gezien heeft Feyenoord meer nadeel dan voordeel ondervonden van die wedstrijden tegen Atletico en Lazio. Feyenoord ligt onder zo’n ongelooflijk vergrootglas omdat iedereen die bovengrens heeft gezien, waardoor wedstrijden als tegen Volendam als een regelrechte blamage worden ervaren - ook door de fans.

De realiteit is echter dat we vorig jaar op precies dezelfde manier dit soort wedstrijden wonnen. Wie herinnert zich de wedstrijden tegen Groningen en Volendam vorig jaar nog? En ook toen wisselde Slot zoals hij wisselde tegen Volendam: met alle aanvallers erin de laatste 15 minuten. Toen vonden diezelfde analisten het ‘professioneel’ en ‘streed Feyenoord 90 minuten lang’ en werd de conditie van het elftal geroemd, alleen was er toen geen concurrent die een perfecte reeks neerzette.

Dat het verval zo’n contrast biedt met die reeks wedstrijden die Feyenoord in september/oktober neerzette had niemand zien aankomen, maar Feyenoord doet het alsnog gewoon zeer goed. De CL campagne was enigszins teleurstellend maar heb je ook geen geluk gehad, in de competitie lig je normaliter met 35/15 op titelkoers.

Achja, Sini en Kokcu konden er ook niks van volgens velen in het begin.

9 december 2023 om 11:41

Ik denk dat je het hier wel goed verwoordt. Het helpt ook niet mee dat PSV zo'n geweldige reeks neerzet. Het gat is 10 punten en dat lijkt een wanprestatie, maar als je het ontleedt, doet Feyenoord het niet eens zo slecht. Als het de eerste helft van het seizoen afsluit met het huidige puntenverlies, staat het precies op het gemiddelde van vorig jaar. Vorig jaar werd je er overtuigend kampioen mee.

9 december 2023 om 12:38

Het is precies dat. We waren vorig jaar minder goed dan iedereen nu roept en zijn dit jaar niet zo slecht als iedereen roept. Alleen die piek was ff heel hoog dit jaar. En de staat van Ajax tijdens de klassieker was nogal erbarmelijk.

9 december 2023 om 13:24

Meestal kan ik nog wel een nuanceverschil opmerken in een verhaal van mijn mede-Voetbalzonianen, maar mijn zienswijze had niet beter onder woorden gebracht kunnen worden. Stiekem een beetje jaloers, @Zanazanyan

Ik vind met name Geertruida in de grote wedstrijden tegenvallen. Daar had ik zelf meer ontwikkeling van verwacht. Zijn ontwikkeling zet niet door vind ik. Ik vraag me echt af of er ooit nog weer een bod van 35m voor hem gaat komen.

Over Minteh ben ik het wel eens, die rent als een blinde kip en kan dat volhouden vanwege een flinke conditie. Het rendement is echter vrij laag eruit, die enkele keren goed tegenover zoveel probeersel (afgelopen weekend 14 dribbels). Tevens lijkt hij te spelen op schaatsen, hoe vaak meneer wel niet uitglijd is erg bijzonder te noemen.

Echter is het met Dilrosun niet veel beter, die krijgt het nog voor elkaar de bal over de veiligheidsnetten te schieten bij een 1-1 stand. Paixao vind ik ook enorm traag voor een buitenspeler.

Ipv Minteh had Feyenoord ook kunnen kijken naar Parrott, die heeft zijn draai enorm te pakken bij Excelsior. En die krijgt het wel voor elkaar Unnerstal te verschalken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren