‘Ik heb Erik ten Hag eigenlijk nooit gevraagd waarom juist ik speel’

Donderdag, 2 augustus 2018 om

Ajax gaf in de afgelopen jaren ruim negen miljoen euro uit aan de komst van Rasmus Kristensen en Luis Orejuela, maar Noussair Mazraoui mocht het woensdagavond op de rechtsbackpositie laten zien in de belangrijke Europese wedstrijd tegen Sturm Graz. De jongeling, die net als een week eerder een prima indruk achterliet, geeft nu aan dat hij zich nog geen rechtsback voelt, al is hij wel tevreden met zijn optredens.

“Ik denk dat ik het de afgelopen wedstrijden tegen Sturm Graz op die plek niet slecht heb gedaan. Ik kan gemakkelijk wegdraaien en een man passeren. Dat is voor een moderne rechtsback wel goed, maar het middenveld is de plek waarop ik profvoetbal heb gehaald”, vertelt hij in gesprek met Ajax Life. Hij heeft echter nog niet het idee dat hij de concurrentiestrijd gewonnen heeft: “Ik denk dat het daarvoor nog te vroeg is.”

“Dat kun je na twee wedstrijden echt nog niet zeggen. Ik moet het gewoon elke wedstrijd die ik krijg opnieuw laten zien”, vervolgt Mazraoui, die zich ervan bewust is dat anderen de kans zullen krijgen als hij een paar slechte wedstrijden speelt, zijn verhaal. Naast Kristensen en Orejuela heeft Ajax ook nog de op dit moment zwaar geblesseerde Joël Veltman voor de rechtsbackpositie. Mazraoui is ervan overtuigd dat de concurrentiestrijd Ajax alleen maar beter maakt en weet ook dat hij achterin goed uit de voeten kan.

“Ik denk dat ik verdedigend wel aardig mijn mannetje sta en dat ik ondertussen aanvallend ook mijn ding doe”, gaat hij verder. Trainer Erik ten Hag weet inmiddels wat hij in defensief en offensief opzicht aan hem heeft, denkt Mazraoui: “Ik ben niet iemand die bang is om zijn tegenstander uit te spelen en dat weet de trainer ook. Misschien vindt de trainer dat mooi en wil hij daar gebruik van maken, maar ik heb hem eigenlijk nooit gevraagd waarom juist ik speel.”


Poll

Vind jij dat Noussair Mazraoui dit seizoen de vaste rechtsback bij Ajax moet worden?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door tscheu la ling)

Zo zie je mentaliteit is het halve werk. Strijd voor elke minuut die hij krijgt en is nu de vaste rechtsback.
Ben echt positief verrast door zijn snelheid en techniek. Kan me op dit moment serieus geen betere rechtsback wensen en dat voelt heel onwennig om te zeggen als Ajacied (sinds Tete).

2 augustus 2018 om 12:47

Na Trabelsi vind ik!

Tete was een verdediger die spectaculaire slidings maakte, maar die maakte hij alleen maar omdat hij telkens verkeerd stond of net te laat. Tete was aanvallend ook niet al te best. Als hij over de midellijn kwam wist hij het niet meer. Niet voor niets was Veltman hem telkens voor.

Mazraoui doet me wel verbazen, heeft een voorzet kan goed voetballen, en kan een man voorbij.
Leuk om te zien.

2 augustus 2018 om 12:49

Van der Wiel was ook meer dan prima. Kon het uiteindelijk niet waarmaken in Europa

2 augustus 2018 om 13:01

Ben ook positief verast door deze jongen, echter moeten we nog wel zien hoe hij het gaat doen als we door een goede ploeg onder druk worden gezet, kan hij het verdedigend dan ook aan? Wel een mooi verhaal deze jongen, eerst krijg hij geen contract aangeboden en weigerde te vertrekken en zie nu eens! Ik hoop dat deze jongen zn plek weet te behouden want dat gun ik hem van harte met deze mentaliteit!

2 augustus 2018 om 13:06

Van Rhijn was in zijn eerste periode ook gewoon erg goed. Weet nog goed dat vele Ajacieden liever Van Rhijn zagen dan Van der Wiel, die toen net terug kwam van een blessure.

2 augustus 2018 om 13:48

Van Rhijn was nooit goed. Veel mensen zijn gewoon slecht inschatten in de kwaliteiten van spelers. Zoals de persoon die beweert dat Tete altijd verkeerd stond.

2 augustus 2018 om 14:15

@noldries

Veltman was Tete voor in cruciale blunders maken ja maar Tete was op alle fronten de betere back

in de Europa League zag je al dat iedere keer als Tete Veltman verving er veel meer rust in de achterhoede was

2 augustus 2018 om 14:21

@xyzz

helemaal mee eens. Tete staat zogenaamd altijd verkeerd maar legde wel gewoon Neymar 90 minuten aan banden bij Olympique Lyon. die had Veltman waarschijnlijk alle hoeken van het veld laten zien

2 augustus 2018 om 14:37

dat zijn aannames van je. Deel ze wel voor een groot deel maar zeker weten doe je het niet. Heeft ook deels te maken met de vorm van de dag en het belang van de wedstrijd. Als Veldman tegen Neymar zou spelen is dat vanwege CL of een interland. iets meer beladen als een competitiewedstrijd. Maar ook dat is een aanname.

2 augustus 2018 om 14:44

dat Neymar verhaal misschien wel maar die blunders die Veltman structureel maakt dat zijn geen aannames want daar kan je inmiddels een hele blooper dvd mee vullen

2 augustus 2018 om 15:41

Erg leuk om te zien, zowel Mazraoui als Eiting. Ben benieuwd of Ten Hag op een goede manier kan rouleren, zonder dat het punten kosten of spelers ontevreden raken.

Lekker spelertje dit. Snel en sterk en maakt een hele gemotiveerde en geconcentreerde indruk. Ook fijn dat hij een mannetje voorbij kan en een voorzet heeft.

Speelt tot nu toe aardig sterk, vooral aanvallend. Verdedigend is het nog afwachten. Daar is hij nog niet echt op getest van wat ik heb gezien. Moet het nog echt kunnen laten zien tegen een pure linksbuiten met een passeerbeweging. Maar ziet er vooralsnog goed uit. Achteraf toch zonde van het geld, die 10 miljoen+ aan die andere koekenbakkers.

2 augustus 2018 om 13:31

Verdedigend goed genoeg voor op het middenveld maar eigenlijk niet voor rechtsback. Idem voor de Jong. Kan tegen matige tegenstanders maar tegen sterkere (psv bv) kan dit echt niet.

Je zag hem gister ook paar keer verkeerd positioneren (is hem niet kwalijk te nemen natuurlijk). Wellicht dat hij tot een solide rechtsback kan uitgroeien. Snelheid en de dribbel heeft hij, traptechniek ook. Toch zou ik hem ook wel op het middenveld willen zien, maar daar is de concurrentie te hoog.

2 augustus 2018 om 13:38

Ja verdedigend moeten we het nog zien inderdaad. Maar na de winterstop is Veltman terug, en kan je dus tegen aanvallend sterkere tegenstanders voor Veltman kiezen.

Deed het goed, maar ik wel hem wel een keer tegen een goede linksbuiten zien, hij had tegen Graz de vrije loop en hoefde nauwelijks te verdedigen. Wanneer hij tegen Lozano of Linssen speelt zal het cruciaal zijn.

2 augustus 2018 om 12:44

@zlatan:
Jaklopt denk dat hij het tegen een aanvallend team met echte flank spelers moeilijker zal hebben.

Maar dat had bijv Karsdorp in het begin ook. Maar die heeft het ook onder de knie gekregen! Dus zie voor deze jongen ook zeker wel kansen om hier ook sterker in te worden nog.

2 augustus 2018 om 13:00

Haha linssen.. leuke speler hoor maar is linssen nu de maatstaf in NL grappig

2 augustus 2018 om 13:43

17 goals vorig jaar vind ik toch bijzonder voor een linksbuiten. Dat hebben de buitenspelers van PSV Ajax en Feyenoord niet voor elkaar gekregen. Dus ik snap de denigrerende opmerking niet zo goed?

2 augustus 2018 om 13:51

Wist anders vorig seizoen toch tegen de hogere teams wel zijn belang uit te drukken in doelpunten en assists.

Doelpunten:
- AZ thuis (1-2)
- Feyenoord thuis 2x (3-1)
- Ajax thuis 2x (3-2)
- AZ uit (4-3)

Assists:
- PSV thuis (2-4)
- PSV uit (2-1)

Daarbij waren zijn doelpunten tegen Zwolle (uit, winst), ADO (thuis, winst) en Heracles (uit, gelijkspel) de reden dat Vitesse nog wat extra punten smokkelde, welgeteld 5 na mijn berekening. Dus ja, kan best nog wel eens cruciaal zijn als je die laat lopen. Just saying, hij was bij 22 doelpunten direct betrokken (16 goals, 6 assist). Volgens mij daarmee slechts 1 van de 5 vleugelspelers die dat lukte afgelopen seizoen (na Jahanbaksh, Berghuis, Neres en Lozano - die overigens allemaal op rechtsbuiten spelen).

2 augustus 2018 om 14:08

@zlatanisme; Berghuis; 18 goals....buitenspeler van Feyenoord

Speelde echt heel goed gisteren. Heel snel, goed overzicht. Gaat nog ver komen

Zeker eens dat het een grote belofte is. Ik zit samen met een maat al een paar jaar op de tribune van de JCA (per nu dan, ik heb er ook jaren gezeten dat het nog geen JCA heette, maar dat terzijde), en wij vinden hem echt een verademing.

Als je kijk wat er de afgelopen jaren nou precies is doorgebroken, wil ik wel graag eens weten wie het nou beter deed. Tuurlijk, hij heb slechte een half seizoen gespeeld, maar ik zie nu al dat hij veel opportunistische dingen doet: grote klasse.

Veltman daar beter? nee. Van Rhijn? nee. Gregory, misschien. Kristensen? nee. Ik ben dus zeer over hem te spreken.

Uitstekende speler. Gisteren wat nonchalant in de eerste helft maar verder prima. Die twee andere gasten kan je bijna afschrijven

Tegen het einde van het afgelopen seizoen speelde Mazraoui al een aantal prima wedstrijden in Ajax 1 (o.a tegen AZ) en ook de 2 wedstrijden tegen Sturm Graz (vooral gisteren), speelde Mazraoui echt prima.

Hopelijk weet Mazraoui dit vast te houden, want dan heeft Ajax echt gewoon een prima rechtsback in huis. En het is ook wel mooi om te zien hoe Mazraoui zich eigenlijk al jarenlang omhoog werkt in de selectie(s) van Ajax, want hij werd nooit als een (groot) talent of wat dan ook gezien en heeft zelfs zonder contract gespeeld, totdat Keizer (was zijn coach bij Jong Ajax) er bij het bestuur van Ajax op aandrong dat Mazraoui een contract moest krijgen en uiteindelijk kreeg hij alsnog een contract aangeboden (op z'n 19de als ik mij niet vergis) door Ajax, terwijl hij kort daarvoor te horen kreeg dat hij mocht vertrekken van Ajax.

Las vanochtend dat Mazraoui qua speelstijl wel wat had van Hatem Trabelsi, die bleef ook heel de wedstrijd gaan. Zowel verdedigend als aanvallend en het zou mooi zijn als Mazraoui ook een soort Trabelsi voor Ajax kan worden.

Keizer heeft er dan weliswaar voor gezorgd dat Mazraoui alsnog een contract kreeg en moet daarvoor ook de credits krijgen, maar onder Keizer speelde Mazraoui volgens mij geen enkele wedstrijd in Ajax 1 en zijn debuut maakte hij onder ten Hag, maar ik heb al vaker aangegeven dat ik ten Hag in dit soort dingen erg goed vind en daar ben ik echt wel gecharmeerd van bij ten Hag.

Hij kan goed met 'lastige' jongens werken en dat heeft hij in het verleden bewezen met o.a Labyad, Letschert, Zivkovic (presteerde nog best goed onder ten Hag bij Utrecht) en Barazite, terwijl hij er ook voor heeft gezorgd dat spelers als Amrabat, Troupee (helaas stil komen te staan door blessureleed) en Ramselaar vanuit de jeugd door heeft laten komen en hun goed heeft laten ontwikkelen en ook spelers als Ayoub en Haller hebben stappen gemaakt onder ten Hag.

Ook kan ik me herinneren dat Promes in het verleden weleens vaker heeft aangegeven dat ten Hag ook erg belangrijk voor hem is geweest. Want Promes speelde in het seizoen 12-13 op huurbasis bij Go Ahead Eagles in de (toen nog) Jupiler League en ten Hag was daar de hoofdtrainer en onder ten Hag ontwikkelde Promes zich erg sterk en hij werd verkozen tot het grootste talent van de Jupiler League, waarna Promes terugkeerde naar FC Twente en zich vervolgens ook daar in de basis speelde.

Dat dat 1 van de sterke punten van ten Hag is (in mijn ogen dan), kan je denk ik nu ook wel weer zien met o.a Mazraoui bij Ajax. Al heeft Mazraoui het ook voor een groot gedeelte aan zichzelf te danken, door altijd hard te blijven werken en nooit te klagen.

2 augustus 2018 om 13:04

Je suggereert in je tekst dat Mazraoui een lastige jongen is, maar hoe kom je daar bij?

2 augustus 2018 om 13:35

Misschien verkeerd verwoord, maar ik omschrijf Mazraoui niet als lastige jongen. Verre van zelfs, maar bedoel meer dat ten Hag goed met lastige jongens kan werken, maar ook best sterk is in spelers beter maken waarvan je eigenlijk zo op het eerste gezicht denkt dat ze tekort zullen komen en in mijn ogen behoort Mazraoui tot het laatste.

2 augustus 2018 om 14:33

Hij zegt toch over Mazraoui dat hij altijd hard is blijven werken en nooit klaagt. Dus hij suggereert dat volgens mij niet

2 augustus 2018 om 14:12

Je prijst Ten Hag voor het goed kunnen werken met ‘Lastige jongens’ om vervolgens af te sluiten met dat Mazraoui alles aan zichzelf te danken heeft door hard te werken en niet te klagen. Dat snap ik niet. En hoe kom je er bij dat Auoub en Amrabat lastige jongens zijn? Heel benieuwd naar je uitleg

2 augustus 2018 om 14:58

Wie zijn die lastige jongens dan waarmee Ten Hag gewerkt heeft? Ben daar eigenlijk wel naar benieuwd. Als ik de alinea lees zie ik gasten die totaal niet lastig zijn. Barazite, Ayoub, Amrabat, Mazraoui, Ramselaar, Haller en zelfs Labyad lijkt me een verstandige jongen ondanks het bekende conflict met Psv. Onzin wat je dus typt!

Je speelt als je trainer vertrouwen in je heeft. Blijkbaar heb je dat laten zien op de trainingen en in de wedstrijden die je hebt mogen spelen. Vragen waarom je speelt hoeft dus ook niet. Waarom je niet speelt eigenlijk ook niet dus. Dan weet je dat de trainer om de een of andere manier vertrouwen heeft in een ander, en dat jij moet laten zien dat het anders is. Maar nu ben je goed bezig, en moet je ervoor zorgen dat dit zo blijft.

2 augustus 2018 om 13:36

Ik denk dat je gerust kunt vragen waarom je niet speelt. Toont aan dat je graag wilt en je jezelf wilt verbeteren op de punten die doorslaggevend zijn waarom je er niet instaat. Kunt beter vragen en eraan gaan werken dan. Imo niks mis met vragen wat er beter kan, zo kun je jezelf alleen maar blijven ontwikkelen. Zo werkt dat ook in het bedrijfsleven.

Zo zie je maar weer dat uiteindelijk aankopen de eigen jeugd niet in de weg zit, uiteindelijk gaat het er om dat de beste op dat moment speelt.
Veelal werd het argument gebruikt dat men geen spelers mocht kopen die de eigen jeugd in de weg zou lopen of dat de vorderingen van dat talent in de weg zou zitten. Mocht het nu zo zijn dat over een paar wedstrijden of maanden deze jongen weer tegen valt, dan heb je de aankopen nog achter de hand. En niet zo als een aantal jaren geleden dat je dan snel nog iemand moest gaan kopen. Of kunstgrepen uitgaan halen...

En voor de mensen die zeggen dat Ajax kiest voor kopen ipv jeugd, let ff op deze Mazraoui en Eiting die er nu ineens staan.
Veltman, Mazraoui, de Ligt, Blind, van de Beek, Eiting, Siem de Jong, allemaal uit de eigen opleiding en dan reken ik Frenkie de Jong niet eens mee. Verder zie je Bakker, Lang en Sierhuis ook bij de selectie komen nu en zijn Gravenberch en Ekkelenkamp bijvoorbeeld al meegegaan op trainingskamp.
Het enige dat ik jammer vind is dat er weinig doorkomt in de aanval, hoewel Kluivert natuurlijk ook pas net is doorgebroken.

2 augustus 2018 om 14:13

Omdat de twee aankopen, Orejuela en Kristensen gewoon niet goed genoeg waren.

Bewijst maar weer dat er eerst naar de opleiding gekeken moet worden, Kristensen en Orejuela zijn van een lager niveau, Kristensen kan nog komen, maar als je 5 miljoen investeert wil je eigenlijk een speler die er sneller staat dan Mazraoui uit de eigen opleiding.

echt de revelatie bij Ajax momenteel deze Mazraoui al maakt die Eitinga ook een uitstekende indruk. die jongen is nu al een klasse beter als een Veltman, Kristensen en Orejuela of hoe die ook moge heten

Ga er voor zou ik zeggen. Beter een uitstekende rechtsback dan een redelijke middenvelder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5658
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ3717
5.Vitesse305
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 19 1 1 0
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 22 6 2 0
2016/2017 Jong Ajax 33 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Mazraoui: ‘Niet vergeten dat we tegen Real Madrid hebben gespeeld’

Noussair Mazraoui houdt gemengde gevoelens over aan de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Real Madrid. In de achtste finales van de Champions League maakte Ajax een uitstekende indruk en kreeg het...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 februari
N'Golo Kanté heeft geen trek in een transfer naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren