‘PSV hanteert vraagprijzen van vijftig en twintig miljoen euro’

Zaterdag, 21 juli 2018 om

PSV verlengde vrijdag het contract van Jeroen Zoet en wil ook Hirving Lozano en Steven Bergwijn behouden. Het Eindhovens Dagblad schrijft zaterdag dat de aanvallers ‘de belangrijkste agendapunten’ zijn voor de laatste fase van de transferperiode.

De regionale krant meldde vrijdag al dat PSV ‘er alles aan gaat doen’ om de 22-jarige Lozano te behouden en voegt er nu aan toe dat een eventuele koper minimaal vijftig miljoen euro op tafel moet leggen wil die kans maken op de komst van de Mexicaan. De 32-voudig international ligt nu nog tot medio 2023 vast in het Philips Stadion.

Lozano werd vorig jaar voor acht miljoen euro overgenomen van het Mexicaanse Pachuca. Hij kwam in zijn debuutseizoen in het Philips Stadion tot negentien doelpunten en elf assists en werd al gelinkt aan Lazio, Manchester United, Arsenal, Everton, Juventus, Barcelona en Real Madrid.

Om de nek van de twee jaar jongere Bergwijn hangt naar verluidt een prijskaartje van ‘meer dan twintig miljoen euro’. De jeugdinternational heeft nog een contract tot de zomer van 2021 en staat er net als Lozano voor open om in ieder geval nog één seizoen in Eindhoven te blijven. Hij scoorde tot dusverre 10 keer in 79 optredens voor PSV.Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door constant kante)

Zijn beiden goede spelers, jammer dat hun voorkeur allebei op linksbuiten ligt en bergwijn daar de voorkeur krijgt. Verder prima vraagprijzen mocht er serieuze interesse komen voor hen.

22 juli 2018 om 19:54

"verder prima vraagprijzen mocht er serieuze interesse komen voor hen."

Bij dit soort stukjes waarin gesproken wordt over 'vraagprijzen' moet je je altijd realiseren dat er uiteindelijk dit staat:
"de regionale krant meldde vrijdag al dat PSV ‘er alles aan gaat doen’ om de 22-jarige Lozano te behouden en voegt er nu aan toe dat een eventuele koper minimaal vijftig miljoen euro op tafel moet leggen wil die kans maken op de komst van de Mexicaan."

Oftewel, niemand van PSV zegt hier iets over vraagprijzen. Waarom zou je dat immers doen? Laat clubs vooral eerst zelf maar een bod doen, als ze interesse hebben. Dus deze vraagprijs is bepaald door 'de regionale krant' en niet door Psv. Korrel zout dus.

Dat is prima, maar ik weet niet of dat per se de prioriteit moet zijn. Ik heb het gevoel dat het middenveld een beetje te licht is. Hendrix, Ramselaar, Perreiro klinkt al shaky en ik zou er daar het liefst nog 1 of 2 gasten bij zien. Als je de rest dan kan behouden heb je een prima team.

21 juli 2018 om 07:46

Men kijkt al rond naar een vervanger voor van Ginkel. Ik denk echter dat er niet zoveel geld meer is na de transfers van Dumfries en Angelino, en dat Arias eerst verkocht zal moeten worden (dat zal wel een 10-15m opleveren) om geld vrij te maken.

22 juli 2018 om 21:13

Dan onderschat je kan denkt, iedereen denkt altijd dat hun budget 10 miljoen is. Toen ze zeiden dat ze moesten verkopen, omdat ze verlies draaide kochten ze eventjes romero van 10 miljoen. Geloof niet alles wat je hoofd

Helemaal niks mis mee. Zeker Lozano zal die prijs moeten opleveren. Ben benieuwd of een buitenlandse club de Mexicaan echt wil overnemen. Denk dat Bergwijn hoe dan ook blijft.

21 juli 2018 om 07:42

Voor 50m lijkt me vrij sterk, of ze moeten wel echt dusdanig overtuigd zijn. Prima wat mij betreft, want met de Cl/el (hopen op het eerste, verwacht het laatste) hebben we hem nodig, net als Bergwijn overigens.

Voor de helft zal PSV ze zeker niet laten vertrekken. Voor Bergwijn werd vorig seizoen 10 miljoen geboden en dat sloegen ze af. Bergwijn is inmiddels weer wat stappen verder. PSV kan de genoemde bedragen prima vragen. Hopelijk vindt Arias een mooie club en kan zijn transfersom in een sterke middenvelder worden geïnvesteerd. Dan is de selectie compleet.

Voor de helft zal PSV ze zeker niet laten vertrekken. Voor Bergwijn werd vorig seizoen 10 miljoen geboden en dat sloegen ze af. Bergwijn is inmiddels weer wat stappen verder. PSV kan de genoemde bedragen prima vragen. Hopelijk vindt Arias een mooie club en kan zijn transfersom in een sterke middenvelder worden geïnvesteerd. Dan is de selectie compleet.

Voor 20 miljoen zou bergwijn nog best een koopje kunnen blijken. Als hij de lijn van afgelopen seizoen doortrekt kan ie komende zomer zomaar het dubbele waard zijn.

21 juli 2018 om 16:50

Hahahahaha wat een grap. Bergwijn is nu geen 20 mio waard en speelde laatste seizoen niet eens zo heel goed. Laat staan dat hij volgende zomer 40 mio waard is als hij zijn lijn doortrekt. Ik denk dat hij nu max. 15 mio waard is en 20 mio is dan een goede vraagprijs voor hem. Voordat er mensen gaan zeggen dat ik mezelf tegenspreek: waarde en vraagprijs zijn verschillende dingen.

Als ze ‘m voor 50 weten te verkopen, gaat er nog minimaal 15 miljoen naar pachuca, hebben ze dus 23 miljoen in Totaal voor lozano moeten betalen. En dat bedrag loopt alleen maar op als het percentage 40% blijkt te zijn. Ligt het nu aan mij, of heeft PSV hier gewoon een hele slechte deal gemaakt? Zeker als ze maar 1 seizoen van hem hebben kunnen genieten.

21 juli 2018 om 08:04

Nee, dan heeft PSV een fantastische deal gemaakt. Want dat zou betekenen dat PSV binnen een jaar 27 miljoen euro winst heeft gemaakt op Lozano.

21 juli 2018 om 08:05

Ze hebben tijdelijk een erg groot talent in de selectie gehad.. waarom zo kijken naar hoeveel een speler kost? Ten eerste brengt hij dus meer op ten tweede en veel belangrijker ze zijn kampioen geworden en dat kwam voor een groot deel door hem

21 juli 2018 om 08:08

Lozano had voor zijn komst een marktwaarde die hoger lag dan acht miljoen, ik meen dat Celta de Vigo ook tot pak 'm beet 14 miljoen wilde gaan. Dat is een bedrag dat PSV simpelweg niet kon betalen, zeker in een jaar waarin je niet Europees zou spelen. Dusja, achteraf geen superdeal, maar het alternatief was geen deal.

21 juli 2018 om 08:24

Geen super deal als je 27 miljoen in een jaar verdient op een speler? Hoeveel van dat soort transfers zijn er in Nederland geweest? Sanchez?

21 juli 2018 om 10:49

Uiteraard een goede deal maar als het percentage 40% is gaat er dus nog 20 miljoen naar Pachuca. 30 miljoen over min de 8 die al betaald zijn is 22 miljoen winst. Min salaris. Al met al een topdeal. Al had 15 miljoen genoeg geweest om hem binnen te halen waarschijnlijk. Die rekensom hoef ik je vast niet voor te leggen. Geweldige speler en geweldige zet van PSV geweest.

21 juli 2018 om 11:50

40% over de winst dat betekend 42m en daarover 40% is 16.8m en houd psv dus 25.2m aan over trek daar de belastingen en alle andere kosten vanaf zal je rond de 15-18m netto overhouden dat is meer dan prima. Daarbij gaan we nu uit van het hoogste als het 30% is zal de winst nog vele malen hoger liggen.

21 juli 2018 om 08:46

Is toch een superdeal als je het mij vraagt? Zelfs al had PSV direct 23 miljoen neergelegd en hem een jaar later voor 50 verkocht is het een topdeal. Of ligt dat aan mij?

21 juli 2018 om 09:12

AFCA: psv had deze speler nooit kunnen halen zonder deze constructie. En er wordt ook nog flink winst gemaakt. Verder vergeet je het belangrijkste, namelijk het sportieve aspect. Deze speler voegt wel iets toe aan onze competitie.

21 juli 2018 om 10:09

"als ze ‘m voor 50 weten te verkopen, gaat er nog minimaal 15 miljoen naar pachuca, hebben ze dus 23 miljoen in Totaal voor lozano moeten betalen."

Ik lees regelmatig dat mensen menen te weten dat PSV 30-40 procent van de transfersom over moet maken aan Pachuca. Toch grappig, want voor zover ik weet is er nooit iets bekendgemaakt over het doorverkooppercentage. Niet over hoe hoog dat percentage ligt en ook niet of dat percentage dan van toepassing is op het totale bedrag of alleen de winst.

21 juli 2018 om 10:24

Klopt daar houden ze niet al te veel aan over. Denk ook niet dat er een club is die 50 voor hem gaat betalen. Zo.n groot talent is ie niet anders was ie ook niet pas op 22 jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Leuk voor de Nederlandse competitie.

50 miljoen, je na zijn optreden op het EN is 20 max, daar houdt PSV 12 van over. Dan nog 3 tot 5 rode kaarten per jaar. Het is een leuke speler die op de counter goed is. Zet een stevige verdediger op hem en hij is niets meer. Zelfs Veldman had hem in zijn zak.

21 juli 2018 om 08:17

Dan zullen de binnenlandse en buitenlandse analysten bij het WK er geen zak van snappen zeker? Je gaat op 1 wedstrijd af.

21 juli 2018 om 08:56

Nog zo'n iemand die kijkt maar niet kan zien. WK ook gevolgd? Zijn loopacties, versnelling, en drijf over het oog gezien? Lozano is dat bedrag in de huidige markt dubbel en dwars waard. En PSV moet zijn poot stijfhouden.

Gerbrands / DeJong hebben tegen de regionale krant bekend gemaakt voor welke prijzen ze deze spelers laten gaan? Lijkt me niet

21 juli 2018 om 10:18

@mrguide

Je schrijft: "gerbrands / Dejong hebben tegen de regionale krant bekend gemaakt voor welke prijzen ze deze spelers laten gaan? Lijkt me niet"

Je hebt natuurlijk volkomen gelijk. Als je een speler niet kwijt wil, is het laatste dat je moet doen een vraagprijs noemen omdat je daarmee aantoont dat er wel over een vertrek valt te onderhandelen. Als verkopende partij noem je sowieso nooit een vraagprijs als het om een speler gaat die je niet kwijt wil, omdat je er natuurlijk probeert achter te komen hoeveel de geinteresseerde partij er voor over heeft. Als je 40 vraagt en de andere partij heeft er 60 voor over, ga je nooit meer dan 40 krijgen en doe je jezelf dus 20 miljoen tekort. En je mag aannemen dat de mensen die bij PSV de transfers doen, niet zulke koekenbakkers zijn dat ze niet weten dat je er bij onderhandelingen goed aan doet om je kaarten zo lang mogelijk tegen de borst te houden..

Als Chelsea zijnde zou ik deze jongen halen als mogelijke vervanger voor Willian of hazard. 40 miljoen bieden en hopen dat hij uitgroeit tot een echt grote speler. Brengt in ieder geval al erg veel op dit niveau.

21 juli 2018 om 10:17

Ik heb sterk mijn twijfels bij of hij het al op dat niveau aan zou kunnen. De potentie zit er zeker in, want Lozano is heel compleet als buitenspeler (snelheid, goede dribbel, goed afstandsschot, goede loopacties, steekballen en kan ook nog aardig koppen, hij heeft het allemaal). Hij is echter ook nog onrustig/druistig en moet meer discipline bijleren. In de PL naaien ze hem zo 5 rode kaarten per seizoen aan als hij zich nog net zo makkelijk uit de tent laat lokken als dit seizoen het geval was.

Kijk, dit is nog eens beleid. PSV is dé topclub in Nederland die de concurrentie al lang achter heeft gelaten. Als je wereldspelers als Lozano en Bergwijn weet te behouden in deze tijd van transfergekte, hoor je bij de knapste jongens van de klas. Chapeau!!! En Amsterdam, kijken jullie mee?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

52 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 30 17 4 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0

In de wandelgangen

Zondag 26 mei
Thomas Partey heeft een transferclausule van vijftig miljoen euro in zijn contract staan bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren