‘Met Jordy Clasie erbij doet Feyenoord mee om de prijzen’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Feyenoord won in de laatste drie seizoenen vier prijzen: twee keer de KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en de landstitel. In onderstaande video legt voormalig Feyenoord-middenvelder Rob Witschge uit waarom hij denkt dat de Rotterdammers weer mee zullen doen om de prijzen.

Actuele video's

Mbappé, Di Maria en Dembélé wederom van onschatbare waarde

Sané: 'Niveau Bundesliga niet ver van Premier League'

Löw twijfelt: 'We zijn nog niet zeker over de doelman'


Poll

Denk jij dat Feyenoord komend seizoen in de top drie eindigt?


Gerelateerd

101 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Uhmmm, hij heeft de afgelopen jaren nou niet echt geschitterd of wel?

13 juli 2018 om 21:53

Idem voor Blind en toch zien de Ajacieden hem maar al te graag terug komen

De prijzen? Ze kopen alleen maar spelers die nooit scoren, hoe gaat Clasie die welgeteld 1 doelpunt maakt per seizoen meer meedragen dan El Ahmadi deed vorig jaar?

13 juli 2018 om 11:02

Ze kopen alleen maar spelers die niet scoren? Waarom moet de waarde van een (controlerende) middenvelder uitgedrukt worden in doelpunten? Alsof Karim zoveel goals maakte. Ik denk dat Clasie een zeer nuttige aanwinst is voor Feyenoord. Concurreren met PSV en Ajax, is financieel niet haalbaar. Praten over prijzen daarom ook zinloos.. We gaan geen kampioen worden.. Vooral Ajax smijt met miljoenen en lijkt vastbesloten het kampioenschap te kopen.. En door beleid ook in staat dat te doen, dus geef ze eens ongelijk..

13 juli 2018 om 12:36

Noem 1 speler buiten Jorgensen en Berghuis die meer dan 3 keer scoort per seizoen? Maakt niet uit over welke positie het gaat, het gaat erom dat Feyenoord in spelers waar geen dringende noodzaak voor is investeert.
Ze hebben een speler nodig in een elftal die minstens 10 keer scoort, ik ben geen groot fan van Schone of Van Ginkel maar die scoren wel een aantal keer per seizoen.

Dat is het probleem van Feyenoord, je bent op dit moment afhankelijk van twee spelers, dat is niet een seizoen vol te houden zoals we vorig jaar zagen.

In principe had het logischer geweest als een speler als Labyad (niet perce hijzelf maar zo'n soort) naar Feyenoord had gegaan, een creatieveling met scorend vermogen.

Maar goed Van Geel staat ook niet bekend om zijn goede aankoop beleid en scoutingsvermogen.

13 juli 2018 om 12:37

@ganjabroeder

ik denk dat hij bedoeld dat Feyenoord nu een overvloed heeft aan controleurs maar geen enkele creatieve middenvelder met scorend vermogen. de aanval staat ook niet echt bekend om het scoren van heel veel doelpunten op Berghuis en een 50 procent fitte Van Persie na en scorend vermogen heb je toch wel nodig. je moet maar hopen dat Jorgensen het rendement uit zijn debuutseizoen weer haalt op dit moment anders word het weer een teleurstellend seizoen

13 juli 2018 om 13:04

Zlatanisme:

Toornstra (vorig jaar 8)
Vilhena (vorig jaar 11)
Larsson (vorig jaar 4)
Persie (vorig jaar 5 in een half seizoen)
Vente (vorig jaar 3). dit jaar hopelijk meer als 3.

Berghuis 18 en Jorgensen 10...

Als Jorgensen een beter seizoen draait en er 20 inschiet.
Van Persie in een heel seizoen er 10 maakt. Zit je al rond de 70 doelpunten....

Dan heb je altijd nog wel verdedigers en controleurs, invallers.. die er bij elkaar zo'n 10 inleggen.

13 juli 2018 om 13:28

Boetius had vorig seizoen ook nog 6 goals en 7 assists

13 juli 2018 om 21:37

@zlatanisme. Dat is een makkie zeg. Toornstra.

13 juli 2018 om 22:53

@Zlatanisme, Vilhena, Toornstra en van Persie. Dat zijn al 5 spelers in totaal.

14 juli 2018 om 00:00

Dat is makkelijk. Van Persie natuurlijk. Ook Toornstra heeft scorend vermogen en Vilhena heeft zat ruimte voor verbetering.

14 juli 2018 om 00:02

Vrees dat hij niet in de basis komt helaas. Vind het nog steeds een groot talent. Beter op rechts, zijn voorzet is beter dan zijn schot.

13 juli 2018 om 11:28

Je weet dat El Ahmadi ook niet bepaald een topscoorder is? Ook ik vind dat Feyenoord best nog een goede nummer 10 mag halen, maar hoezo zou je een verdedigende middenvelder op goals afrekenen? Dan kun je verdedigers ook afschaffen of wat?

13 juli 2018 om 11:57

En toch heeft hij gelijk. In het jaar dat Feyenoord kampioen werd scoorde zelfs KeA een paar goals. Dat icm met de goals van Toornstra (thuis ) heeft er voor gezorgd dat feyenoord kampioen werd.

13 juli 2018 om 13:56

Ik zie niet in hoezo hij gelijk heeft, Clasie scoort namelijk niet minder dan KeA. Daarnaast geeft hij wel aanzienlijk meer assists. Dus wanneer je puur naar de statistieken kijkt, wat Zlatanisme hier doet, ga je er juist op vooruit met Clasie.

13 juli 2018 om 13:21

Is centraal verdedigende middenvelder wordt ook echt gekocht voor doelpunten...

Voor de troostprijzen misschien. Ajax en PSV hebben een veel sterkere selectie. Feyenoord zal moeite genoeg met Vitesse en Az krijgen.

13 juli 2018 om 10:41

Psv is nog maar even afwachten wat zij kunnen overleggen dit seizoen. Ik denk dat veel Feyenoorders Clasie graag zien, maar momenteel ook overbodig vinden. Amrabat moet minuten gaan maken, Tapia al helemaal (en anders verkopen).

13 juli 2018 om 10:59

Tot nu toe is Psv alleen van ginkel en Brenet kwijt en heeft het Angelino en Dumfries aangetrokken. Tuurlijk van Ginkel is een aderlating maar de backs zijn wel sterker geworden. Natuurlijk is Cocu ook vertrokken maar ik weet zeker dat Mark het net zo goed gaat doen.

13 juli 2018 om 11:05

@vaart; aan Lozano wordt ook nog getrokken, wanneer Arias vertrekt zijn de backs zeker niet sterker geworden. Ik hoop voor je dat het team sterk voor de dag komt, maar laten we de huidige kwaliteit ook niet overdrijven. Het kan alle kanten op. Met nagenoeg hetzelfde team draaide PSV het jaar voor het kampioenschap bijzonder stroef. Net zoals Feyenoord het jaar na het kampioenschap bijzonder slecht presteerde.
Ook is het maar de vraag hoe een van Bommel het gaat doen. Ik hoop en denk dat hij geschikt is. Zeker weten doe je het nooit.

13 juli 2018 om 11:32

Angelino wel ja, eerst maar zien of Dumfries ook genoeg is, Arias is verruit de beste rexhtsback van de eredivisie.

13 juli 2018 om 11:31

Op zich wel logisch deze aanname, echter dezelfde veronderstelling wordt jaar op jaar herhaald en het verleden heeft uitgewezen dat het vaak niet uitkomt. Al weet ik niet goed wat je bedoelt met troostprijzen (wat nog altijd beter is dan gen prijzen m.i.)

13 juli 2018 om 21:39

Denk inderdaad dat PSV en Ajax een betere selectie hebben, maar dat is niet altijd genoeg om kampioen te worden. Bij Feyenoord is het allemaal bij elkaar gebleven, zo goed als. PSV nieuwe trainer. Ajax veel wisselingen en wat onzekerheden over spelers of ze blijven. Dat kan allemaal nadelig zijn. Leicester werd ook kampioen met een mindere selectie maar wel een team dat bij elkaar was gebleven.

14 juli 2018 om 10:32

Dat hoorde ik vorig seizoen ook dat Feyenoord met AZ om de 3e plaats moest vechten en toen werden ze kampioen. Aankomend seizoen is de selectie sterker dan afgelopen seizoen. Het zal hetzelfde gaan als vorig seizoen. Feyenoord zijn selectie is echt niet minder dan Ajax en PSV. Noem mij maar even op welke posities Ajax en PSV zoveel sterker zijn. Ben benieuwd of je op meer dan 5 zult komen.

Op basis van wat? Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Met clasie wonnen ze de prijzen niet, dus misschien is dat de gedachtegang. Vorig jaar bij elkar opgeteld nog geen 14 keer 90 minuten gespeeld, en dat verdeeld over 25 wedstrijden. Prima vervanging van el ehmadi denk ik, maar met hem ga je niet ineens hoger eindigen dan met met el ahmadi toch?

Witschge heeft hier helemaal gelijk in. De Supercup lijkt me het hoogst haalbare. Zeg ik als Feyenoorder zijnde

13 juli 2018 om 10:36

Hahaha die vind ik goed. Lijkt mij persoonlijk ook. Ajax en PSV staan met zijn tweeën een stuk hoger dan Feyenoord en AZ qua individuele klasse.

Gezien de ontwikkelingen bij PSV en met name Ajax zal Feyenoord er meer tegenover moeten zetten dan een Clasie (scoort niet en heeft al een poosje zijn niveau niet gehaald) om voor de prijzen mee te spelen

13 juli 2018 om 10:39

Als we gaan vergelijken inderdaad dan lijkt dit meer op een Siem de Jong terugkeer dan op een eventuele Blind terugkeer. Maar ja, Feyenoord heeft gewoon niet de middelen om te kunnen handelen zoals Ajax en Psv doen dus voorlopig zie ik ze niet meedoen om de prijzen.

13 juli 2018 om 10:49

Blind is om precies dezelfde reden teruggekomen als Clasie en Siem de Jong: te weinig speelminuten. En als je het op die manier bekijkt durf ik te wedden dat Clasie afgelopen seizoen ondanks een blessure veel meer heeft gespeeld dan Blind.

13 juli 2018 om 11:00

Clasie kreeg weinig speelminuten bij een club brugge, Blind weinig minuten bij Manchester United. Als BLind had gewild dan had ie best in de bundesliga aan speelminuten kunnen komen. Siem en clasie niet

13 juli 2018 om 11:01

Verschilletje is wel dat Clasie mislukt is bij Southampton en geen basisspeler was bij Club Brugge. Blind heeft afgelopen seizoen ook heel weinig gespeeld maar dat was wel bij één van de grootste clubs ter wereld, Manchester United. Tevens was Blind afgelopen jaar international. Blind heeft het toch aardig gedaan bij United. Won daar de Europa League, FA Cup, League Cup en Super Cup. Toch niet onaardig.

13 juli 2018 om 11:09

Clasie begon goed bij Brugge maar de laatste maand was die zelfs niet eens meer serieus in beeld om in te vallen... Ik hoop echt voor Feyenoord en die jongen dat hij weer een beetje zijn speelplezier en vorm terugkrijgt.

13 juli 2018 om 11:56

Er zijn toch 4 prijzen gewonnen in de laatste seizoenen? En Ajax heeft niets gewonnen in die tijd, met een veel hogere begroting. Dus de redenatie dat ze bij voorbaat al niet mee gaan doen om de prijzen vind ik heel apart! Kroatië staat ook in de finale van het WK.. heel klein landje, tegenover echte grote voetbalnaties zoals Spanje, Brazilië, Argentinië, Engeland.. alles kan in het voetbal!

13 juli 2018 om 13:15

@crazydj EL Ahmadi kwam ook terug terwijl het in Engeland niet veel soeps was met hem, het zegt zo weinig. Een speler kan door zoiets ook weer helemaal opbloeien. Neem Pelle als ander voorbeeld.
Clasie is het voetballen heus niet verleerd en als heel snel werd duidelijk dat hij ook heimwee etc. had.
Ik geloof er wel in, die jongen had destijds zoveel pit en power.

13 juli 2018 om 14:58

Daar wil ik best om wedden, maar dat zal vals zijn.
Clasie 1227 minuten, Blind 1231 minuten. Clasie heeft afgelopen seizoen 5 wedstrijden gemist door een blessure, Blind 15 wedstrijden door een blessure.

Daarnaast is het terugkomen van Blind en Clasie wel degelijk anders voor resp ajax en fey. Blind komt van een hoger niveau terug en zal naar verwachting een hoop kwaliteit toevoegen. Clasie komt van een geljikwaardig niveau waar hij al niet alles speelde en zal in vergelijking met El Ahmadi geen extra kwaliteit toevoegen.

13 juli 2018 om 21:31

Da's waar!!! Maar dat zijn uitschieters en is niet structureel. Over het algemeen wint het meeste geld en het is wachten totdat Ajax dit voor elkaar krijgt en dan heb je hetzelfde als in Duitsland en Frankrijk

Ik denk het niet. Al zegt je aankopen niet alles zie ajax de afgelopen jaren. En psv was vorig jaar op begin ook uitgesloten dat het de titel zou pakken En toch pakken ze die.

Ik zelf vind als clasie komt de selectie nog niet goed genoeg. En de kasn dat er nog meer spelers vertrekken is wel aanwezig.
Achterin staat het prima met genoeg spelers. Er zou nog een rb bij kunnen.
Middenveld als Toornstra gaat renderen zoals 2 seizoenen geleden en clasie en Ayoub zou het wat kunnen zijn.

Er staat een redelijke selectie maar voor mij op papier nog niet voldoende.

Klinkt alsof ze de nieuwe Zidane hebben binnengehaald in plaats van een middenvelder van 1.69 die de afgelopen drie jaar 10 keer 90 minuten op het veld heeft gestaan. Maar goed ze doen maar.

Elhamadi gaat weg en de mindere Clasie komt er voor terug en je gaat in eens meedoen om de prijzen???

13 juli 2018 om 10:50

Dat zegt Witschge toch ook...?

13 juli 2018 om 11:20

Nee, je blijft meedoen om de prijzen.

13 juli 2018 om 13:55

Haha we zijn weer scherp hoor. Dat WK heeft mij een beetje doen indutten, maar goed om te zien dat wij Nederlanders ons alvast weer aan het voorbereiden zijn op het nieuwe seizoen grappen en grollen in de Mickey Mouse league, de leukste competitie van Europa. Maar eerlijk. El Ahmadi weg, Clasie terug, je gaat er dan niet op vooruit zou ik zeggen. Terwijl Ajax zich wel echt aan het versterken is. Maar goed, Ajax had wel vaker een sterke selectie en werd toch tweede de laatste jaren.

14 juli 2018 om 10:49

Het blijft een beetje giswerk van in hoeverre het een versterking is. Je kan het namelijk vanuit meerdere ooghoeken bekijken:

1. El Ahmadi heeft zich ook afgelopen seizoen bewezen. Bij Clasie is het alleen maar bergafwaarts gegaan sinds zijn vertrek bij Feyenoord.

2. Men weet dat Clasie het in zich heeft zitten. Bij zijn vertrek bij Feyenoord behoorde hij tot de beste middenvelders van de Eredivisie. Heeft zich meerdere jaren bewezen. Wie weet komt dat weer naar boven wanneer hij terug komt naar zijn oude, vertrouwde omgeving.

3. Clasie is nog relatief jong (ten opzichte van El Ahmadi. Clasie zit nog in zijn 'hoogtij' jaren. Statistisch gezien doen ze weinig van elkaar onder in hun beste seizoen bij Feyenoord.

Het blijft natuurlijk een gok, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen dat het halen van Clasie een stap terug is.

Behoorlijke speler toch Clasie. Goed voor de top Nederland en België.
Al is het vreemd dat hij bij Club Brugge zich niet meer heeft kunnen doorzetten en speelminuten maakte.
Hij miste de fysieke- en duelkracht die een Nakamba wel had en op de positie 8 had je Vormer die het beste seizoen uit zijn carrière speelden.

13 juli 2018 om 11:13

Hij heeft het zelfs anderhalve wedstrijd op 10 geprobeerd en rechtsmidden maar er was inderdaad teveel concurrentie bij Club Brugge... Hoop dat die nog van waarde voor Feyenoord kan zijn...maar ik betwijfel het. Vind hem meer iets voor Utrecht of Vitesse qua niveau, misschien AZ maar niet hoger. Laten we hopen dat hij gaat verassen.

13 juli 2018 om 11:31

Erg eigenlijk om Clasie met ploegen als Utrecht en Vitesse te associëren. Allemaal leuk om naar het buitenland te trekken maar als je ergens goed zit, misschien eens 2 keer nadenken voor te vertrekken. Natuurlijk had het ook anders kunnen uitdraaien en was hij vaste waarde bij Southampton. Dan kan een nog hogere stap en hierna ook inzitten.

Er zal nog veel moeten gebeuren bij Feyenoord willen we dit jaar weer mee gaan doen om de prijzen, ik verwacht een herhaling van afgelopen seizoen..

Centraal van achter moet er iets bijkomen, een technische nummer 10 en ik zie ook graag een linksbuiten komen want Larsson en Boetius stellen tot nu toe teleur. Wie weet kan onze Colombiaanse aanwinst verrassen. Verder is het hopen dat Jorgensen zijn normale niveau herpakt, als die al blijft.

Ik ben bang dat Clasie op basis van sentiment aangetrokken zal worden i.p.v. verstand en met sentimenten win je geen prijzen. Clasie zou het heel goed doen bij clubs die onder de top 3 zitten maar wil Feyenoord hogerop dan moet je niet er niet meer aan beginnen om zulke modale spelers in je selectie te willen hebben. Ik zal bij sommige Feyenoord supporters nu wel op tenen staan maar ik weet zeker dat er ook heel veel zijn die het zelfde standpunt hebben als ik.

Feyenoord heeft een beethe last van net-niet aankopen. Terwijl Ajax en ook PSV op zoek zijn naar uitzonderlijke talenten zoals Lozano of Sanchez waar je veel winst op maakt, en ook allebei bijzondere spelers aantrekken zoals guardado of nu tadic, koopt Feyenoord vooral van die omhoog gevallen eredivisiespelers. Op zich van die aankopen waarvan je denkt, is wel oke, maar toch niet aankopen waarmee Feyenoord echt structureel gaat aanhaken bij Ajax en PSV. Bijvoorbeeld Larsson en Boetius vond ik van die nietszeggende gemiddelde spelers en daar zijn toch meer transfers van geweest. El Ahmadi was een van de echt uitzonderlijk goede spelers en die gaat nu weg. Heb toch niet het gevoel dat Clasie hem echt kan vervangen, dat is toch een stapje achteruit.

op basis van nostalgie en sentiment doe je niet gelijk mee om de prijzen. Clasie heeft al een paar jaar niks meer gepresteerd dus Van Geel neemt nu een gok waarvan hij hoopt dat die goed uitpakt maar met beleid voeren heeft de aankoop van Clasie verder weinig te maken

ik hoor steeds Feyenoord heeft geen geld maar vind je het gek als je elke keer oude meuk met 0 restwaarde terug haalt. dat kost uiteindelijk ook gewoon geld en laten we niet vergeten dat Feyenoord ook regelmatig spelers haalt van rond de 3/4 miljoen euro alleen deze zogenaamde "risicoloze" spelers die uit de Mickey Mouse league gehaald worden voegen zelden echt heel veel toe

vorig jaar werd er 2,5 miljoen betaald voor Boetius, een speler die al in tijden niks had gepresteerd. waarom leg je daar dan een paar miljoen euro voor neer? niet zo gek dat Feyenoord dan steeds geen geld heeft om spelers te halen. ga eens een keer creatief scouten ipv een gokbeleid te voeren. we zitten niet in een casino ofzo, we hebben het over een betaald voetbalorganisatie

Nou, als we dit seizoen bij de top 5 gaan eindigen met dit huidig team inclusief Clasie dan mag je in je handjes knijpen. Zeker als AZ Alireza kan behouden. AZ vind ik nog een betere balans hebben dan dit Feyenoord

Waar is deze mening op gebaseerd, bij Club Brugge al op de bank...zet dat tegenover Daley Blind...

13 juli 2018 om 14:57

@ruudje47

Daley Blind vind ik ook alles behalve een bijzondere voetballer maar die aankoop kan ik nog wel begrijpen aangezien die ervaring heeft opgedaan bij United

de aankoop van Clasie gaat inderdaad nergens over. die zat zelfs bij Club Brugge op de bank

13 juli 2018 om 17:19

Ga je Clasie vergelijken met Blind??????? Word tijd voor Speksavers.

13 juli 2018 om 21:45

dat zeg ik toch nergens. ik zeg juist dat ik de aankoop van Blind beter begrijp als die van Clasie

We zullen het gaan zien. De club met de beste spelers wordt geen kampioen in mijn ogen. Maar het beste team wel.

Clasie is niet beter dan Tapia en die heb je al in je selectie... Tapia heeft bewezen mee te kunnen op het absolute topniveau daar waar Clasie in het buiteland ontiegelijk hard op zijn bek is gegaan. Geef gewoon Tapia het absolute vertrouwen en gooi geen geld weg aan nietszeggende spelers die al 3 jaar geen fatsoenlijke wedstrijd hebben gespeeld

Denk dat Clasie niet eens hoeft te komen. Een rustige transferperiode voor Feyenoord, de trainer is gebleven. Dat kan weleens een groot voordeel zijn ten opzichte van Ajax en Psv.

Witschge hoeven we dus ook niet meer serieus te nemen.
Classie heeft totaal niet het voetballende vermogen om Feyenoord naar nieuwe hoogte te brengen!
Hij is een waardige vervanger voor El Ahmadi die veel vechtlust, gif en prima passing game toevoegt maar ik verwacht weinig meerwaarde ten opzichte van wat ze nu er ook al hebben rondlopen.

Linker flank is nog veel te zwak. Zeker nu we al weten dat Haps er een half jaar uit ligt. Daarnaast zijn Boetius en Larsson ook wat wisselvallig.

Hier kun je uit opmaken wat een zwakke competitie NL heeft want die Clasie kon in ENG geen potten breken en zal bij Fijenoord 1 van de betere zijn!!!!
het is het niveau van de MLS hier in north America, ook troosteloos.

Ik heb het altijd gezegd. Clasie is een matige speler die het van inzet moet hebben. Mede Door zijn gebrekkige fysiek is het zoals zichtbaar in zijn carrière een weinig toevoegende speler. Zet dan Tapia op de plek van Karim. Tapia kan namelijk wel wat en heeft potentie. Clasie halen is net alsof je een vierdehands prulletje terugvind en om het idee maar weer meeneemt terwijl het niks toevoegd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

519 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 1 4 0
2017/2018 Southampton 0 0 0 0
2017/2018 Club Brugge 20 0 3 0
2016/2017 Southampton 16 1 3 0
2015/2016 Southampton 22 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Na de wedstrijd tegen PSV hoopte ik veel te spelen bij Feyenoord’

Feyenoord verloor voor zaterdagavond dit Eredivisie-seizoen alleen van Fortuna Sittard in de eigen Kuip, maar moest tegen Willem II de tweede thuisnederlaag van het voetbaljaar toestaan. De Tilburgers trokken uiteindelijk met...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren