Feyenoord is ‘druk in onderhandeling’ over terugkeer Clasie

Donderdag, 12 juli 2018 om

Feyenoord heeft ‘goede hoop’ dat Jordy Clasie deze zomer terugkeert in De Kuip, meldt het Algemeen Dagblad. De krant schrijft dat technisch directeur Martin van Geel met Southampton ‘druk in onderhandeling’ is over de middenvelder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat deze deal doorgaat?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ajax haalt Blind, Feyenoord Clasie, Psv...?

Wel een goede zaak dat zulke spelers terugkomen al zo jong. Dat maakt de competitie wel wat aantrekkelijker. Ik hoop dat ze ook echt veel kunnen toevoegen, zodat we het niveau weer wat kunnen opkrikken.

12 juli 2018 om 23:32

Blind moet dik voor betaald worden.... volgens mij is Clasie voor niks af te halen

12 juli 2018 om 23:39

Bij Ajax valt er ook wat geld te halen

12 juli 2018 om 23:46

Feyenoord zei laatst dat ze Clasie alleen konden huren. Te duur om te kopen.

13 juli 2018 om 00:00

Southampton wil geen verlies op hem maken en vraagt dus 10 miljoen. Feyenoord zou hem dus alleen kunnen huren. Vraag me af waar je vandaan hebt dat hij voor niks is af te halen.

12 juli 2018 om 23:42

PSV haalt Cocu.

12 juli 2018 om 23:46

Van Bommel

12 juli 2018 om 23:56

Toen Cocu terug kwam als speler, scoorde hij In de allerlaatste wedstrijd in blessuretijd de doelpunt die PSV kampioen had gemaakt. Als trainer twee titels.....Die heeft t wel naar behoren gedaan!

12 juli 2018 om 23:59

Als trainer 3 titels zelfs

Gewogen en te licht bevonden. En als je daarbij ook nog eens heimwee hebt naar Nederland, in combi met je gezin, ja dan gaat je sportieve carrière er niet bepaald op vooruit. Lijkt me voor beide partijen een uitstekende oplossing, Clasie keert terug in een vertrouwde omgeving met zijn gezin en Feyenoord heeft een topspeler erbij, zeker voor Eredivisie begrippen. Daarbij kan hij nog zeker een jaar of 5/6 mee. Net als Blind naar Ajax zou dit een welkome ontwikkeling zijn voor de Eredivisie.

Het Feyenoordbeleid is niet te verdedigen. De spelers die geld op moeten leveren (jörgensen en Vilhena) raak je momenteel aan de straatstenen nog niet kwijt. El Ahmadi mag gratis de deur uit.

Huurspelers leveren op termijn niets op, en Clasie is geen uitzonderlijke speler. Zou niet weten waarom je zo'n speler (waarvan Feyenoord er al 4 heeft) aan je selectie toe zou voegen. Puur op basis van sentiment.

12 juli 2018 om 23:35

De Clasie die vertrok was een topspeler, naar mijn idee beter dan el ahmadi nu was. Feyenoord zal er op hopen dat hij dat niveau weer gaat halen, daarom huren ze hem. Ben wel met je eens dat het vooral op sentiment gebaseerd lijkt. Amrabat heeft 4 mil gekost, wordt die nu afgeschreven?

12 juli 2018 om 23:55

Clasie is nooit een topspeler geweest. Claisie is een waterdrager en deze heeft feyenoord op dit.moment genoeg. Ze moeten creativiteit halen.

13 juli 2018 om 00:10

Clasie is net zo fel als als el Ahmadi, maar voetballend veel beter. Alles een keer raken, goede lange pas. Hij is alleen te klein, daarom was Engeland geen handige keus. Maar als hij zijn vorm hervind is hij zo weer de beste bij Feyenoord.

13 juli 2018 om 00:12

Clasie was een fantastische passer voor Feyenoord. Diepliggende spelverdeler heet dat.

13 juli 2018 om 00:32

Te klein was niet eens het grootste probleem. Hij heeft vooral een te kleine motor. Hij houd de 90 minuten nauwelijks vol. De afgelopen 3 jaar heeft ie misschien net 10 wedstrijden de 90 minuten volgemaakt.

13 juli 2018 om 06:40

Die te kleine motor is voor Nederlandse begrippen sterk genoeg. Engeland was een verkeerde keuze, had je vooraf al kunnen vertellen.

13 juli 2018 om 08:23

Clasie was juist geen waterdrager, hij was de creatieve spelverdeler. Werd niet voor niets als de ‘Dutch Xavi’ gehyped na zijn goede WK.

12 juli 2018 om 23:40

Berghuis was ook gewogen en te licht bevonden in de Premier League, hadden we die ook maar niet moeten halen?

En als je Jorgensen en Vilhena niet kan slijten; zou t niet erg vinden als die nog een seizoentje blijven hoor!

13 juli 2018 om 00:29

Sportief is het goed als ze een seizoentje blijven, maar Feyenoord moet toch echt centen gaan verdienen aan spelers om in het spoor van PSV en Ajax te kunnen blijven. Ook Clasie ga je niets meer aan verdienen. Ajax koopt Tadic en Blind puur omdat ze weten nog flink wat waarde op het veld te hebben staan.

13 juli 2018 om 00:43

Centen verdien je door sportief succes te boeken. Als je ze nu niet kwijt raakt, dan maar hopen dat ze een goed seizoen spelen en zo een transfer afdwingen; win win

13 juli 2018 om 01:03

Jorgensen en Vilhena hadden in het kampioensjaar een goed seizoen, beter gaat het echt niet worden. Hadden al lang verkocht moeten zijn.

13 juli 2018 om 01:30

dat kan je nooit weten van te voren

13 juli 2018 om 06:18

@badrmaghrani

Het is natuurlijk onzin om te stellen dat je centen verdiend door sportief succes te boeken. Ajax heeft sportief gezien al 4 jaar geen succes gezien het uitblijven van prijzen. Toch hebben ze in seizoen 16/17 en 17/18 afzonderlijk voor meer dan 80 miljoen aan spelers verkocht. Feyenoord heeft sportief succes geboekt de laatste jaren en financieel is het weliswaar verbeterd. Maar nog steeds kunnen ze bij lange na niet hetzelfde uitgeven als een PSV op de transfermarkt.

13 juli 2018 om 08:02

Vilhena had afgelopen seizoen juist een beter seizoen hoor...

13 juli 2018 om 08:25

Clasie is net 27, draait die twee goede seizoenen dan is-ie goed geld waard hoor. Verdedigende middenvelder hebben in de regel lange carrieres.

13 juli 2018 om 08:40

Maar ze kunnen hem alleen huren.... brengt dua geen geld op.

13 juli 2018 om 00:25

Clasie speelde rond deze tijd 4 jaar geleden gewoon op het WK om de derde plaats. Hopelijk kan hij bij ons weer zijn oude niveau halen. Met zijn leeftijd (alweer 27) zeker een versterking.

13 juli 2018 om 08:10

Je haalt zonder schaamte de minst belangrijke wedstrijd van het Wk2014 aan om voor Clasie te pleiten? Een wedstrijd die hij mocht spelen, omdat hij het hele toernooi zo lekker had getraind?

Is er na die wedstrijd met Clasie gebeurd? Het Nederlands Elftal is 4 jaar pauper, maar zelfs daarvoor kwam Clasie niet in aanmerking.

13 juli 2018 om 08:27

Hij had ook tegen Argentinie gewoon Messi in zijn zak, het was voor hem een prima toernooi waar hij zijn transfer verdiende, daar is niks aan gelogen. Bij Southampton ging het na een goed begin ook steeds minder.

13 juli 2018 om 00:32

Feyenoord heeft echt vrijwel geen waarde op het veld staan. Met Clasie halen ze misschien een leuke speler binnen (moet nog blijken) maar gaat natuurlijk geen pepernoot opleveren. Wie gaat hij uit de basis spelen? Hoop voor Feyenoord dat die Colombiaan een goudmijntje blijkt anders zie ik het somber voor ze in.

13 juli 2018 om 00:53

@kingb

zolang Van Geel als TD aanblijft zie ik als supporter de toekomst van Feyenoord ook somber in. er zit geen enkel idee achter die man zijn beleid. Feyenoord lijkt wel een opvanghuis te worden voor vertrokken spelers die in het buitenland zijn geflopt. Van Geel gaat dan puur op de gok spelers halen in de hoop dat zo een speler opeens weer opleeft als hij een Feyenoord shirt aantrekt

13 juli 2018 om 05:14

Haha je kan waarschijnlijk alleen Berghuis, Boetius en van Persie opnoemen? Waarvan er dus 2 dik geslaagd zijn en 1 gehaald is voor wat hij hoort te zijn; reservespeler. Echt, ik snap niet dat je nog (of uberhaupt) Feyenoord support. Clasie zou gewoon een geweldige aankoop zijn. Net als el Ahmadi - om en nabij - in de top van zijn kunnen terughalen en nog jarenlang van genieten.

13 juli 2018 om 05:14

Toevoeging; waarvan Berghuis dus eigenlijk niet eens een Feyenoorder was.

13 juli 2018 om 12:43

@mgvm

Kuyt en Van Persie keerden terug nadat ze jarenlang in de Europese top hadden gespeeld, dat kan ik prima begrijpen maar Clasie en Fer is internationaal gezien pure middelmaat geweest en zijn voor mij doorsnee voetballers die je elftal niet naar een hoger niveau gaan tillen.

Berghuis was inderdaad geen Feyenoorder dus die was niet relevant in jouw reactie. ik had het over oud Feyenoord spelers

je kan toch niet gaan beweren hier dat dit met beleid te maken heeft. je haalt een speler die al in tijden niks heeft laten zien gebaseerd op resultaten uit het verleden, dat gaat echt helemaal nergens meer over

13 juli 2018 om 08:42

RuudGeels: Allereerst hoeft Jorgensen helemaal niet weg, er wordt vaak gedaan of dat een overbodige spits is die verkocht MOET worden, bijv omdat zijn contract afloopt. Deze jongen is meer als prima voor de Eredivisie waar Feyenoord in speelt, en stel dat hij weg gaat, wat komt ervoor terug? Vilhena aan de straatstenen niet kwijt kunnen?..het WK is nog bezig, iedereen weet dat de transfercarrousel daarna pas gaat draaien. Vilhena heeft een goed seizoen gedraaid met veel goals en assists, is nog erg jong, en zo ver ik weet niet te duur, hoezo niet kwijt kunnen? En wie zegt dat hij weg wil, of weg moet?..heb daar nog niemand over gehoord in pers of in de wandelgangen..

13 juli 2018 om 10:07

Gaap. Al dat geklaag vanaf de zijlijn.

Clasie was een topspeler bij Feyenoord. En nu is het opeens niet goed als je die op deze leeftijd terug kan halen? Je kan natuurlijk altijd proberen om Pogba te halen bij United. Misschien dat de fans dan wel tevreden zijn.

Dat Feyenoord Jorgensen niet heeft verkocht toen je een grote schuit met geld kon krijgen, dat was dom. Voor de rest gaat er niks fout. El Ahmadi gun je de transfer, daar hebben ze ogenschijnlijk ook afspraken over gemaakt. Dat is juist heel goed van Feyenoord.

Feyenoord heeft gewoon niet de mogelijkheden om overal en nergens goede spelers vandaan te halen. Dus als je zo'n speler kan halen, dan doe je dat.

13 juli 2018 om 12:16

Hèhè, eindelijk eens een realistische reactie op dit forum. Ik lees zoveel onzin hier met haat richting van Geel. Vooraf was ik ook totaal niet blij dat deze man bij Feyenoord kwam. Nu moet ik toch echt mijn mening bijschaven, hij doet het fantastisch.

Wat je zegt over Kea, Nico en Tonny klopt ook helemaal. Anderzijds zou ik het top vinden als Nico lekker nog een jaartje in Rotterdam zit. Dat gezeur dat hij er niks meer van kan is gewoonweg lachwekkend. In jaar 1 was hij nieuw, dus onberekenbaar. Afgelopen jaar weten tegenstanders wat ze moesten verwachten dus wordt hij anders verdedigt. Hetzelfde geld voor zijn Deense college Dolberg, dat mensen zeggen dat zijn eerste jaar een toevalstreffer was. Verdedigers weten gewoon meer wat ze kunnen verwachten, maar om zo'n groot talent nou af te schrijven?!

En wat betreft Clasie. Enkele jaren geleden ging hij weg uit de Kuip als een held en nu kan hij er zogenaamd niks meer van?! Doe ff normaal joh. Het is toch prachtig dat zo'n jongen terug wil naar zijn thuis. Van hem weet je tenminste zeker dat hij elke centimeter van het grasveld opvreet. Daar zijn we toch naar op zoek?! Naar rasechte Feyenoorders? Dat heb ik toch een stuk liever dan een een of andere onbekende tropische verassing waar de zogenaamde voetbalkenners met smacht op zitten te wachten!!

Vraag me af wat je dan doet met Amrabat, Ayoub en Tapia. (daarnaast vind ik dat Kokcu en el Bouchataoui ook wel een kans mogen krijgen.) Vooral als Vilhena ook nog blijft.

13 juli 2018 om 02:03

Ik ben als ajacied altijd zo blij wanneer Tapia speelt. Die doet echt de meest vreemde dingen in een wedstrijd. (Met als hoogtepunt dat toptopje/Zidaantje tegen City, waar een goal uitkwam) Ik denk dat jullie een mooi middenveld hebben staan met Clasie, Ayoub & Amrabat. Vooral Ayoub verwacht ik veel van, heerlijke voetballer.

13 juli 2018 om 10:43

Maakt inderdaad af en toe een foutje (moet de eerste voetballer in de eredivisie nog tegenkomen die dat niet doet). Maar het zal vast niet zomaar zijn dat hij op zijn 22ste als meer dan 30 A-interlands voor Peru achter zijn naam heeft staan.

Krijg der wel weer zin in dit nieuwe seizoen zoveel mooie aankopen ajax natuurlijk de mooiste maar clasie voor feyenoord ook nog mooi . Psv alleen nog backs maarja tja psv heah haha

waar is deze aankoop op gebaseerd? weer een pure gok van Van Geel zoals vorig jaar met Boetius. je haalt een speler die al in tijden niks heeft gepresteerd in de hoop dat hij in een Feyenoord shirt opeens weer de sterren van de hemel gaat spelen. natte vinger werk van de bovenste plank maar met beleid voeren heeft het echt helemaal niks te maken deze aankoop

13 juli 2018 om 00:26

De transfer van Boetius vind ik nou niet echt te vergelijken. Clasie was zoals hierboven al een aantal keer aangegeven echt vertrokken als één van de topspelers uit de eredivisie.

13 juli 2018 om 00:40

Hoe speelde hij bij Brugge? Toch wel een redelijk vergelijkbare competitie.

13 juli 2018 om 00:48

met de nadruk op "was" want Clasie is al een paar jaar geleden vertrokken en gezien zijn prestaties sinds zijn vertrek is er letterlijk geen enkele aanleiding hem aan te trekken.

als je beleid niet gericht is op het halen van spelers die recent nog wat gepresteerd hebben dan snap ik daar weinig van. dan ben je aan het hopen en gokken op oude glorie doen herleven en aan het leven in het verleden wat eigenlijk betekend dat er letterlijk geen enkel idee achter je beleid zit

13 juli 2018 om 00:50

@kingb

Clasie heeft daar geen onuitwisbare indruk gemaakt. hij had niet eens een vaste basisplaats bij Brugge

13 juli 2018 om 01:32

Brugge is kampioen van België, dat is vergelijkbaar met de kampioen van Nederland.

13 juli 2018 om 01:56

@badrmaghrani

Feyenoord is ook een ploeg die ambities heeft om mee te strijden om het kampioenschap dus dan pak je een bankzitter van een gelijkwaardige club (volgens jouw stelling). wat is daar dan de meerwaarde van? je wil toch spelers hebben die je elftal naar een hoger niveau tillen lijkt mij

13 juli 2018 om 02:07

Natuurlijk moeten ze Clasie terughalen. (Niet voor 10 miljoen) Die jongen is komend seizoen enorm gemotiveerd om mensen zoals jij het tegendeel te bewijzen. Hij zal ook blij zijn dat hij weer mag voetballen. Ik denk daf hij het goed gaat doen.

13 juli 2018 om 02:34

Nl_modric

puur speculatie. al gaat hij het opeens goed doen heeft deze aankoop nog steeds niks te maken met beleid voeren en dat is een kwalijke zaak voor een club als Feyenoord die de ambitie heeft weer structureel om de titel mee te doen. een speler moet gehaald worden op basis van recente prestaties niet op basis van nostalgie of sentiment

13 juli 2018 om 06:42

Probleem is ook dat wanneer Feyenoord spelers wilt hebben obv recente prestaties dat ze dan bar weinig kunnen doen omdat er geen geld is.

13 juli 2018 om 07:16

Feyenoord vorig seizoen juist allemaal spelers gehaald die recent nog gepresteerd hebben. Met een Haps, St Juste, Larsson en Amrabat. Ik snap je twijfels over Clasie, maar dit is echt een jongen die het vetrouwen nodig heeft. Bij ons zal die dat krijgen. Bij Brugge had hij geen kans in een goed draaiend elftal om zijn plekkie te bemachtigen.

13 juli 2018 om 12:49

@fr12jules

geld gaat er ook nooit komen als je op deze voet verder gaat. dit soort spelers kosten uiteindelijk ook gewoon geld namelijk en hebben 0 restwaarde. Groningen had ook geen geld maar kwam in korte tijd wel aanzetten met spelers als Suarez, Tadic en Kostic die allemaal niet duurder waren als 1 miljoen euro.

verder hoor ik steeds dat Feyenoord geen geld heeft maar wat de laatste 2 jaar is binnengehaald heeft ook wel wat gekost. daar zaten gewoon spelers tussen van rond de 3/4 miljoen. als je dan 2,5 miljoen gaat neerleggen voor spelers als bv een Boetius die al jaren niks had gepresteerd en puur op de gok werd gehaald is het niet zo gek dat Feyenoord steeds geen geld heeft

ga nou eens een keer creatief scouten ipv elke keer oude meuk terug te halen voor veel geld

Deal zal wel niet doorgaan Feyenoord kan salaris niet betalen neem ik aan

Jongen is mij uiteindelijk lelijk tegengevallen bij Club. Als het wat fysieker wordt, zie je hem niet meer. Als Feyenoord die 10 miljoen geeft, weet ik het ook niet meer. Zal het wel weer naar behoren gaan doen in de Eredivisie. Maar met deze jongen moet je geen kampioenschap ambiã«ren. Mentaal totaal niet sterk genoeg. Hoop voor hem verder het beste hoor. Goede speler, maar toch niet gebouwd uit de sterkste materialen.

13 juli 2018 om 06:43

Feyenoord heeft die 10 miljoen niet, dus maak je maar geen zorgen.

13 juli 2018 om 08:12

Zo is Clasie zoals iedereen in Nederland hem kent. Inhoud van een kabouter, zodra het spannend wordt haakt hij af. Leuke speler, maar niet een die Feyenoord naar een hoger plan brengt.

Wat zijn wij toch zeikerd zeg. We willen een goeie competitie hebben en daar heb je tadic voor nodig blind voor nodig en ja ook clasie zou ik toejuichen als hij terug komt. We zeggen soms we hebben te weinig strijd en dit zal helpen voor sterkere teams en meer strijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

519 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 1 4 0
2017/2018 Southampton 0 0 0 0
2017/2018 Club Brugge 20 0 3 0
2016/2017 Southampton 16 1 3 0
2015/2016 Southampton 22 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Na de wedstrijd tegen PSV hoopte ik veel te spelen bij Feyenoord’

Feyenoord verloor voor zaterdagavond dit Eredivisie-seizoen alleen van Fortuna Sittard in de eigen Kuip, maar moest tegen Willem II de tweede thuisnederlaag van het voetbaljaar toestaan. De Tilburgers trokken uiteindelijk met...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren