Van der Vaart: ‘Dat is denk ik de enige reden waarom Ronaldo het doet’

Woensdag, 11 juli 2018 om

Cristiano Ronaldo rondde dinsdag zijn transfer naar Juventus af. De Portugees komt voor maximaal 112 miljoen euro over van Real Madrid en tekende voor vier jaar in Turijn, waar hij naar verluidt dertig miljoen euro per jaar gaat verdienen. Rafael van der Vaart, die bij Real Madrid onder contract stond in de tijd dat Ronaldo werd aangetrokken, vindt het verrassend dat de 33-jarige aanvaller verhuist naar de Serie A.

"Het is zeker verrassend. Ik had hem graag nog bij Real gezien, maar misschien wilde hij nog een keer in Italië spelen. Ik hoop in ieder geval dat hij een groots afscheid krijgt daar. Het zou gek zijn als ze dat niet zouden doen”, reageert Van der Vaart tegenover de NOS.

Van der Vaart speelde in het seizoen 2009/10 samen met Ronaldo bij Real Madrid. Hij vindt het jammer dat zijn oud-ploeggenoot verkast. “Ronaldo hoort gewoon bij Real. Hij heeft daar zo lang gespeeld en ik had het mooi gevonden als hij daar zijn carrière beëindigd had”, aldus Van der Vaart over Ronaldo, die volgens hem voor slechts één ding naar Juventus vertrekt. “Hij wil Juventus de Champions League geven. Dat is denk ik de enige reden waarom hij het doet.”

Ook op commercieel gebied lijkt het aantrekken van Ronaldo voor Juventus interessant. “Het is een gigantisch iets voor Juventus. Maar ik vind die transfersom van 100 miljoen wel jammer. Voor iemand van 33 is dat echt een behoorlijk bedrag.”Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door ska_4)

Een behoorlijk bedrag?? Niemand is het zoveel waard als Ronaldo!!! Dan is hij wel al 33, maar zijn kwaliteiten zijn er niet minder om geworden. Juist alleen hij is het geld waard! Hij kan zeker nog 3 jaar mee

11 juli 2018 om 07:32

Helemaal mee eens. Ook staat het bedrag in verhouding met wat Ronaldo buiten het veld opbrengt.

11 juli 2018 om 07:41

Heb het idee dat Ronaldo goed door heeft dat hij ouder wordt. De afgelopen twee jaren zag je hem tot de kerst nauwelijks (oke, gecharcheerd), om hem in de tweede seizoenshelft als vanouds te zien vlammen. Vroeger hield hij dat een heel seizoen vol, nu focust hij zich meer op het einde van het seizoen omdat dan de prijzen verdeeld worden.

11 juli 2018 om 07:52

Niemand is zoveel waard? Ik denk dat een mbappe met zijn 19 jaar meer waard is dan Ronaldo met z’n 33 jaar. Neemt overigens niet weg dat ik dit bedrag voor Ronaldo ondanks z’n leeftijd een goede deal vind voor Juventus gezien z’n kwaliteiten

11 juli 2018 om 13:54

Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Ronaldo zorgt voor meer waarde voor de gehele competitie, niet alleen de waarde die hij als speler vertegenwoordigd. Dit is niet geheel onlogisch, aangezien meneer een merk is en daarnaast ook vijf keer de Gouden Bal gewonnen heeft en er mogelijk een zesde onderweg is. Mbappe vertegenwoordigt qua waarde op dit moment een goede speler, zeker voor zijn leeftijd, en potentieel waarde. Ronaldo is dit bedrag waard omdat hij het zal opleveren; de vraag is bij Mbappe hoe goed hij gaat worden (lees: ja, alles wijst erop dat hij de beste van de wereld gaat worden).

11 juli 2018 om 07:52

Niemand is zoveel waard? Ik denk dat een mbappe met zijn 19 jaar meer waard is dan Ronaldo met z’n 33 jaar. Neemt overigens niet weg dat ik dit bedrag voor Ronaldo ondanks z’n leeftijd een goede deal vind voor Juventus gezien z’n kwaliteiten

11 juli 2018 om 07:54

Gezien de huidige markt van transfer sommen, vind ik dit zelfs wat aan de lage kant.

11 juli 2018 om 09:10

Ik bedoel meer dat Cr7 het zeker waard is, hij heeft zich al 10 jaar lang op een ongekend nivo laten zien. Mbappe is een super groot talent en in de huidige markt is hij minimaal het dubbele waard, zo zit de markt helaas in elkaar.

11 juli 2018 om 09:27

Echt waar dan is neres op dit moment 500 miljoen waard... Heeft namelijk nog een enorme toekomst voor de deur.... Net als mijn verhaal nergens op slaat slaat het jouwe ook nergens op. De financiële wereld is gestoord geworden vooral in het voetbal

11 juli 2018 om 09:45

Waarom zit die overgewicht kampioen altijd commentaar te geven.. die VDV bij de NOS is ook Zooo irritant.. die vent zit echt krap bij kas het kan niet anders.. het enigste wat ik mis bij hem is een grote zak friet en een biertje.. kan hme niet serieus nemen als voetballer.. en ook niet als commentator.

11 juli 2018 om 09:47

jongens buiten het veld brengt Ronaldo veeeel op.. maar hij zal zijn portretrechten zelf wel houden/hebben.. dat neemt niet weg dat veel meer mensen Juve zullen gaan volgen.. dit boost de wereldwijde naamsbekendheid natuurlijk van de club..

daarbij is hij 33 en zou ik bij 99.99% van de spelers dit afraden.. maar een werkpaard als Ronaldo toont aan dat je nog mega fit kan zijn (niet top, zijn top was eerder, maar hij is fitter als 95% van de spelers zou ik wel stellen).. Daarbij heeft hij een winnaarsmentaliteit zoals Robben.. hij wil winnen en niets anders.. en wordt pisnijdig als het niet lukt.. dat zijn echte kampioenen (ook de reden waarom robben elke keer van de dood (blessure) is opgestaan en sterker terug gekomen op late leeftijd zelfs nog).. petje af..

11 juli 2018 om 09:48

Doe eens rustig, hij zegt niks raars. Misschien moet je eerst hele artikel lezen ipv als een kwijlende bloedhond erop af te springen.

"Hij wil Juventus de Champions League geven. Dat is denk ik de enige reden waarom hij het doet." Ik denk dat hij met name gaat voor de reputatie dat je in Italië lang door kan voetballen. Hij wilt zo lang mogelijk top zijn. Je zag dat hij dit seizoen gewoon minder is, ondanks weer fantastische prestaties. Daarnaast is de markt/merkuitbreiding natuurlijk mooi meegenomen. En dan kan hij zeggen dat hij in de 3 grootste competities heeft gespeeld. Iets wat eigenlijk wel hoort bij een wereldklasse speler, in meerdere competities overheersen.

11 juli 2018 om 09:27

Ik denk dat het veel redenen zijn waarom hij Italie heeft gekozen.
Inderdaad oude spelers gaan daar langer mee. Zeker spelers met het fysiek van Ronaldo.
En er is prestige te halen, kampioen in 3 grote competities, topscorer worden in 3 grote competities. Mogelijk eerste man worden die CL 6x wint (?) de tweede worden die CL wint met 3 verschillende clubs(?) Er zijn zoveel dingen bij Juve die Ronaldo nog groter en legendarischer kunnen maken dan hij al is.

11 juli 2018 om 09:49

In Italie verander je idd ineens in wijn. Vroeger het beroemde Milan lab, nu Italie in het algemeen. Vraag me af hoe ze het doen.

11 juli 2018 om 16:53

Hij is gewoon voor het geld gegaan. Rechtzaak in Spanje loopt ook nog.

Mooie stunt van Ronaldo, hij is wel zijn naam aan het bevestigen (pl, La Liga en de serie A) als die de CL wint met Juventus moet ik echt gaan toegeven dat Ronaldo meer heeft gepresteerd dan Messi.
Absoluut geen fan, maar hij zorgt er wel voor dat ik niet anders kan dan bewondering hebben.

11 juli 2018 om 07:45

Ik denk dat hij exact voor mensen zoals jou de overstap maakt. Je verwoord het goed, dan kan niemand er meer omheen dat hij groter is dan Messi. Nu alleen nog even de Champions League winnen.

11 juli 2018 om 07:53

"Even"

11 juli 2018 om 07:58

Hij is niet groter dan Messi, zo simpel is het. Die twee zijn niet te vergelijken, op geen enkele manier. net zoals je Ronaldo niet kunt vergelijken met Pele of Cruijff. Ronaldo hoort samen met Messi in het rijtje allergrootsten, punt.

Dat Ronaldo veel meer de publiciteit opzoekt en meer kabaal maakt dan een Messi staat als een paal boven water. Als je je alleen focust op het scorebord is Ronaldo ook beter, want meer prijzen. maar dat vind ik meer iets voor de scorebord fans die verder geen rekening houden met allerlei randvoorwaarden om tot die prijzen te kunnen komen.

Geweldige voetballer maar als mens hou ik niet van dit soort gelikte glamour boys.

11 juli 2018 om 08:22

@ Nick Danninga

Volledig geslaagd bij Manchester United
Volledig geslaagd bij Real Madrid
Europees Kampioen geworden met Portugal

Ronaldo heeft bewezen dat hij bij elk team met elke mede speler kan excelleren. Waar Messi bij Argentinië te haat dragend is naar Dybala om voor het team te kiezen. Ook de publieke opinie is wel redelijk omgedraaid. Messi is meer het vervelende zeurende spelertje geworden (zie WK ook weer) terwijl Ronaldo de op en top professional is en blijft.

Nee de discussie Messi/ronaldo is voorbij, Ronaldo is op basis van kracht, professionaliteit, sportiviteit en mentaliteit Messi al mijlen voorbij.

11 juli 2018 om 09:09

Haha zit diep ofniet

11 juli 2018 om 09:15

Maar voetballend komt Ronaldo niet eens in de buurt van Messi en zo simpel is het ook. Dat zeurende aspect van Messi zijn gewoon labels die mensen zoeken om Messi te discrediten. Behalve die indrukwekkende hattrick heeft Ronaldo ook niks toegevoegd aan Portugal dit WK, net als trouwens het voorgaande EK en het WK daarvoor. Bij United was het echt puur genieten van Ronaldo, vond ‘m voetballend in die periode vele malen beter dan de afgelopen 3 jaar bij Real. Mentaliteit geef ik je gelijk in dat het lijkt alsof Ronaldo veel meer wilt. Professionaliteit en sportiviteit denk ik dat het haast wel gelijk moet zijn. Je kunt niet jarenlang aan de top blijven zonder die 2 dingen. Messi heeft een wk finale verloren met Argentinie. Als hij dus die ene bal erin schiet is hij ineens wel de beste? 3 copa finales waarin Higuain meerdere kansen mist en Messi de penalty? Ik vind elk argument van je echt pure onzin behalve het feit dat Ronaldo meer kracht heeft en misschien iets meer mentaliteit. Qua voetbalniveau is er niemand die aan Messi tipt.

11 juli 2018 om 09:46

Hoezo wordt voetbalniveau gebaseerd op het feit dat Messi een betere dribbel heeft en ontzettend snel iemand alleen voor de keeper kan zetten? (wat er echt heel vaak fenomenaal uit ziet) Voetbalniveau heeft naar mijn mening net zoveel te maken met jezelf perfect positioneren, altijd de druk aan kunnen, altijd weten waar je tegenstander en keeper is, de perfecte mentaliteit hebben en een sprong én kopkracht hebben die niemand heeft. Daarom denk ik dat Ronaldo ook hetzelfde niveau als 'voetballer' is, want die aspecten hebben net zoveel te maken met voetbal als een dribbel of een steekpass.

11 juli 2018 om 09:52

@D-Bergkamp Ik zal je uit je droom helpen. Ronaldo wordt vergeleken met Messi. Messi wordt vergeleken met Maradona, Pele en Cruijff. Dat de discussie Ronaldo/Messi voorbij is en door Ronaldo in zijn voordeel is beslist, is dus gewoon onzin. De discussie zal voorlopig blijven en dat is logisch, want ze zijn allebei spelers van meer dan absolute wereldklasse die we over een jaar of vijf enorm zullen missen. En wat hun nationale teams betreft: Argentinië had tussen de knock-out tegen Duitsland in 2010 en de nederlaag tegen Kroatië op dit WK geen enkele wedstrijd binnen 90 minuten verloren. In de finales van 2014 tot en met 2016 had er maar één kans van Higuain benut moeten worden en dat gel*l over 'Messi wint geen prijs met Argentinië' had niet plaatsgevonden. Ronaldo heeft op zijn beurt totaal geen invloed op de winst van Portugal in de finale. Dat Ronaldo beter is dan Messi omdat Eder vanaf 20 meter de bal perfect raakte, vind ik dan ook geen logische gedachtegang. De tijd zal leren of het huidige tijdperk als het tijdperk-Messi of het tijdperk-Ronaldo zal worden beschouwd. Er zullen ook wel redenen zijn geweest waarom Eusebio misschien meer erkenning had verdiend dan Pelé (ik noem even een voorbeeld). Ik denk echter dat dit tijdperk als het tijdperk-Messi wordt gezien.

11 juli 2018 om 10:30

Er is maar een speler die Messi en Ronaldo ontstijg... En dat is de cultheld van Fc Utrecht Mark van de Maarel. Echter heeft hij zijn kwaliteiten nog niet tentoongesteld aan de menigte. Dit komt wel.

11 juli 2018 om 13:14

Ik vind Ronaldo nog steeds helemaal niks qua uitstraling en persoon op het veld. Maar zijn toewijding bewonder ik

11 juli 2018 om 13:46

Sorry hoor, als ik binnen 10-15 jaar voetbal verhalen ga vertellen aan mijn zoon.. Dan neem ik liever Ronaldo als voorbeeld voor mijn zoon.
Hard werken, mentaliteit en karakter dan kan je de wereld veroveren!!

Als neutrale kijker moet ik toegeven dat Ronaldo groter is dan Messi ondanks dat Messi meer talent heeft dan Ronaldo. Maar deze Portugees heeft hard gewerkt om te staan waar hij nu staat en verdiend zeker en vast om benoemd te worden als allerbeste.

11 juli 2018 om 13:41

Ik ben geen fan van Ronaldo of Messi, maar ik heb deze mannen wel gevolgd.

Als neutrale kijker vind ik dat Messi een lange tijd op nummer 1 stond, maar dit kwam grotendeels dankzij zijn medespelers Iniesta en Xavi. Wie dit ontkent is TE fanboy en met zulke mensen kan je niet praten. Messi heeft wel een mega talent en niemand komt daar in de buurt.
Het mooie aan Messi is dat hij ondanks zijn ziekte op jonge leeftijd en zijn kleine gestalte toch nog de weg naar top heeft gevonden.

Aan de andere kant heeft Ronaldo bewezen dat hij met elke ploeg weg kan presteren en titels pakken. Mensen die zeggen dat Ronaldo nies gedaan heeft in EK finale moeten maar eens goed terug kijken. Ronaldo stond meer dan bondscoach aan zijlijn de jongens aan te sturen en aanmoedigen. Mensen baseren zich teveel op die ééne finale wedstrijd en vergeten welke impact Ronaldo had in voorgaande wedstrijd.. De weg naar finale zeg maar.

Ronaldo is een leider. Ook staat hij qua mentaliteit veel verder dan Messi en dit zijn de belangrijkste eigenschappen in moderne voetbal.

Zoals ik zei.. Messi stond lange tijd op nummer 1, maar sinds laatste jaren is Ronaldo hem gepasseerd. Deze WK was hun laatste kans om nog een stempel te plaatsen en als je het mij vraagt heeft Ronaldo toch wel beter gepresteerd dan Messi.

Ronaldo trekt nu naar Italië en wilt daar ook kampioen worden.
Messi heeft heel zijn voetbalcarrière goed gezeten bij Barca. Hij werd omsingeld door de allerbeste voetballers van onze generaties.. Ronaldinho, Iniesta, Xavi, Busquets en noem maar op.. Messi heeft nooit een reden gehad om weg te gaan. Terwijl Ronaldo hem altijd wil bewijzen.. Premierleague titel en topscorer, Laliga titel en topscorer en nu wil hij Italiaans titel en topscorer worden.

Als ik een ploeg moet samenstellen en kiezen tussen Ronaldo of Messi.. Dan is het wel onze Portugese vriend die de voorkeur krijgt.

Deze 2 spelers behoren tot beste spelers van laatste 100 jaar! Begin aub niet over Maradona en Pele enz. Voetbaltempo van nu is vele malen hoger dan toen. Die verdedigers toen waren gewoon bakkers en/of werkte gewoon voor de post ofzo toen. Terwijl spelers nu met huidige technologie tot maximale getraind worden.

11 juli 2018 om 14:10

Pele kan zelfs nu op leeftijd makkelijk meevoetballen. Als jongste WK voetballer ooit is hij nog steeds de beste voetballer allertijden.

Zou het ook meespelen dat hij nu wil laten zien ( wil niet weer de discussie aanwakkeren) dat hij de grootste voetballer is van dit tijdperk inplaatst van Messi. Topscorer in de Cl een EK gewonnen beste speler worden in drie grote competities. Qua voetballer zie ik liever Messi. Maar de cijfers zijn zo langzamerhand allemaal in het voordeel van Ronaldo.

Volgens mij is de enige redden dat hij weg gaat, geld....

11 juli 2018 om 09:44

Precies, en dat hij merkt dat hij ouder wordt. Het statische van het Italiaanse voetbal past daar beter bij dan het bewegelijke Spaanse voetbal.

11 juli 2018 om 10:37

Wat een arme stakker is cr7 toch

Bizar dat je als absolute legende bij drie van de allergrootste clubs ter wereld hebt gespeeld in de allergrootste competities. Alleen Ajax en Bayern ontbreken nog.

11 juli 2018 om 11:26

Eredivisie hoort niet in dit rijtje thuis uiteraard.

11 juli 2018 om 14:26

Ajax is de grootste club van Nederland qua commercie en historie, wat je ook van ze vind. Competitie is inderdaad niks vergeleken met de rest, mijn punt ia dat Ajax de grootste club is van de competitie waarin ze behoren net als de andere clubs die ik benoem.

11 juli 2018 om 15:12

Ja maar hoezo noem je Ajax dan? En geen Galatasaray, Benfica of Celtic. Die competities horen net zo goed niet in het rijtje thuis als Ajax. Dat willen we ermee zeggen.

11 juli 2018 om 16:26

Ken de historie van Benfica, Gala en Celtic niet. Ik ga geen clubs opnoemen waar ik weinig tot niets over weet.

11 juli 2018 om 14:05

Ajax een grootmacht???

11 juli 2018 om 14:26

Waar lees je grootmacht.

Wat heeft Real Madrid behoorlijk goed gedaan. Ronaldo 10 jaar geleden voor 90 mln gekocht en nu verkocht voor max 112 mln terwijl hij 33 jaar is. Vergeet ook niet dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld voor aantal gewonnen CL!! Ik zeg: proficiat

11 juli 2018 om 11:27

Nou ik denk niet dat ze dit goed gedaan hebben. Deze man had gewoon daar af moeten sluiten.
Dit is voor de fans echt een stomp in het gezicht, daar kan die 100 miljoen niets aan veranderen.

Waarom een afscheid? Er wordt al veel te veel geld uitgegeven in het voetbal!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1044 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus7540
2.Napoli6029
4.AC Milan5117
5.AS Roma4713
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3795 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 26 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Nederlander prijkt in lijst van jeugdhelden Gareth Bale: ‘Een geweldige ploeg’

Gareth Bale heeft genoten van de samenwerking met Cristiano Ronaldo bij Real Madrid, zo geeft de aanvaller aan in gesprek met BT Sport. De Welshman ruilde in 2013 Tottenham Hotspur in...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 maart
Bayern München krijgt concurrentie in de strijd om Callum Hudson-Odoi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren