Sprookje Rusland eindigt na zenuwslopende thriller met Kroatië

Zaterdag, 7 juli 2018 om 22:49Demen Bulbul • Laatste update: 23:04

Kroatië heeft zich zaterdagavond als laatste land geplaatst voor de halve finales van het WK. Het elftal van bondscoach Zlatko Dalic had in het Olympisch Stadion van Sochi de grootst mogelijke moeite met Rusland, maar wist het duel na strafschoppen toch nog naar zich toe te trekken. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord en in de aansluitende verlenging wisten beide teams nog één keer te scoren, alvorens de strafschoppenserie volgde. Kroatië staat woensdagavond in de halve eindstrijd tegenover Engeland, dat eerder op de dag won van Zweden (0-2).

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie haalt de finale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

143 reacties (laatste reactie door treblex)

Het was eigenlijk in mijn ogen een redelijk gelijke wedstrijd. De Kroaten oogden vooral in de 2de helft beter dan Rusland, maar voor de rest ging het gelijk op. De russen mogen trots zijn op hun nationale elftal. Dit elftal werd benoemd als de slechtste Russische nationale elftal ooit en ze hebben gewoon fantastisch gepresteerd. Ook al eindigt het hier voor Rusland. Ze hebben veel strijdlust getoond gedurende deze WK, maar ik moet wel dit even vermelden. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vond de supporters van Rusland zeer stil deze wedstrijd. Als de trainer niet vroeg om steun dan zou er niet veel geluid uit de fans komen.

Kroatië was zoals altijd goed in de groepsfase, maar speelde in de knock-out fase wat minder in mijn ogen. Ik hoop dat ze de finale kunnen halen. Rakitic doet het nogmaals in de penalty serie voor Kroatië.

Ik moet ook zeggen dat ik het jammer vind dat Vida niet de winnende maakte in de verlengingen. Met elke wedstrijd op deze WK vermeerdert zijn transferwaarde.

7 juli 2018 om 22:52

Ik ben benieuwd wie van de Kroaten fit is voor Engeland. Ze hebben gelukkig i.i.g. een goede bank. Ik hoop dat ze Engeland eruit gaan schieten, want ik gun het het prachtige Kroatie meer dan Engeland. Belgie - Kroatie zou topfinale zijn!

7 juli 2018 om 22:56

Ik vind wat Kroatie op de bank heeft zitten toch wel echt beduidend minder dan hun eerste 11. Kroatië wel twee keer tot het gaatje moeten gaan waar Engeland zich eigenlijk zonder al te veel krachten te verspelen tot nu toe door de WK gaat. Ik denk dat dat ze uiteindelijk de finale gaat bezorgen. Waar ze het denk ik wel af zullen leggen tegen Frankrijk.

ON: Respect voor die Russen, die kunnen met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Waanzinnige prestatie. Op een haar na de halve finale.

7 juli 2018 om 22:56

Als Kroatie de wedstrijd tegen de Engelsen niet in de 1e helft beslist, vliegen ze eruit. De Engelsen met PL ervaring zijn fitter, hebben vandaag weinig kracht aan Zweden besteed, en Kroatie zit er nu al half doorheen. Mocht dat nog eens op verlenging aankomen zijn ze klaar. Ik gok daarom op een Kroatische storm in de eerste helft. Ben benieuwd.

7 juli 2018 om 23:01

Ik ben bang dat zodra de adreline uit hun lijf is, er maar weinig Kroaten nog kunnen lopen. Ze zijn echt heel diep gegaan.

Mijn topfinale is overigens Frankrijk - Engeland, Belgie - Kroatie mag dan om de derde plaats zijn, als die wedstrijd ngo gespeeld wordt tegenwoordig (weet het eigenlijk niet).

7 juli 2018 om 23:02

Na vier dagen rust moet dat extra halve uur voetbal toch wel uit de benen zijn?

7 juli 2018 om 23:05

Hopelijk kunnen modric, rebic, mandzukic en rakitic fit geraken want ze hebben veel gestreden en gelopen op dit WK.

7 juli 2018 om 23:19

Dat dacht ik dus ook Hangover96, oké ze zijn weer diep moeten gaan maar ze hebben rust tot woensdag, een paar dagen de trainingen skippen en met volle kracht de Engelsen eruit schieten.

7 juli 2018 om 23:27

Drie dagen rust maar. En het is de tweede keer op rij dat Kroatie zo diep moet gaan. Terwijl de Engelsen op Colombia na nog niet veel krachten gebruikt hebben.

7 juli 2018 om 23:33

Ik denk dat je je daarin sterk kan vergissen Hangover. Dit is de 2e keer in een paar dagen tijd dat Kroatië zich echt tot het gaatje moest inspannen. In plaats van 180 minuten dus gewoon 240 minuten. Bovendien zit er al een heel voetbalseizoen op en beginnen er nu ook kleine blessures te komen. Engeland is veel fitter, maar die hebben het ook wat makkelijker gehad. Ze zullen vast en zeker beide wel fris van start gaan, maar Engeland zou het slim spelen als ze Kroatië gewoon extra moe maken en daarna zelf toeslaan. Engeland was al de favoriet, nu zeker.

8 juli 2018 om 08:30

@Japie: Wedstrijd om de 3e en 4e plaats word altijd gespeeld op de tournooien.

8 juli 2018 om 10:15

Heb jij niks beters te doen dan onder elk topic Engeland afzeiken?

8 juli 2018 om 07:01

Het is dat Vida deze goal maakt, maar verder is hij heel beperkt. In Kroatië wordt altijd geklaagd over hem en Strinic, omdat ze ver onder het niveau zitten. Dus deze jongen gaat echt niet voor een mooi bedrag vertrekken

8 juli 2018 om 09:28

Best vreemd dat hij bijna elke wedstrijd basis speelt voor de afgelopen 4 jaar terwijl hij zo beperkt is .....

Je zou denken dat de Kroaten dan iemand anders in zijn plaats zouden laten spelen 🙂

We zullen wel zien of hij voor een mooi bedrag gaat vertrekken 😉

8 juli 2018 om 11:02

Het was inderdaad minder sfeervol als op het Luzhniki. Dat ben ik helemaal met je eens. Misschien is dat omdat het voetbal in het zuidelijke deel van Rusland meer als een kermisuitje wordt gezien. Het zegt ook veel over de coach Cherchesov dat hij de fans zover heeft gekregen om geluid te maken, want het was wel te merken dat de spelers hun twaalfde man meer dan ooit nodig hadden.

Wat een martelgang was dit zeg. Zoveel strijd, passie en voetbal van beide landen. Pff dit was echt zenuwslopend.

7 juli 2018 om 22:53

Voor mij de wedstrijd van dit wk tot nu toe! Knockout voetbal op zn best!

8 juli 2018 om 00:19

Sorry Dante, ik respecteer je mening. Maar je weet van tevoren al dat de winnaar van dit duel niet de wereld kampioen wordt. Voor mij is het dan al 90% minder spanning dan een Brazilie Belgie. Hier kijk je naar als een Ajax-Steau, leuk maar niets meer.

8 juli 2018 om 05:49

@KingB Dat weet ik dit jaar niet. De andere 3 landen zijn ook weinig overtuigend geweest. Bovendien hoeft voor mij niet per se de toekomstig kampioen aanwezig te zijn om het een leuke pot te maken.

8 juli 2018 om 09:55

Beetje raar om een spannende wedstrijd opeens minder spannend te vinden alleen omdat je denkt dat je denkt dat geen van beiden WK gaat worden. Een kwart finale is een kwart finale.

7 juli 2018 om 22:54

Die passie en strijd mis ik echt bij het Nederlandse elftal. Dat zie je ook bij de Belgen terug.

8 juli 2018 om 03:06

Ik snap je zin niet zo goed, bedoel je nu dat de Belgen wel of niet passie en strijdlust missen.

10 juli 2018 om 08:47

Bedoel dat de Belgen juist met passie spelen en strijdlust hebben. Dat mis ik al jaren bij het Nederlandse elftal. Daar zie je sommige spelers als echte vedette gedragen, terwijl ze nog niets hebben gepresteerd. Dit zie ik bijvoorbeeld niet terug bij Hazard, Debruyne etc.

Man man wat een saaie wedstrijd was dit, met een waanzinnige slot, maar mooi dat Vida scoort die waardeloze Commentator was alleen maar bezig met Vida zwart maken. Maar uiteindelijk goed voor het voetbal dat de Russen naar huis gaan. En oooh Modric wat maak je het spannend jongen.

Forza Croatia!!!

7 juli 2018 om 22:53

Saaie wedstrijd?! Waar heb jij naar zitten kijken?? Dit was een en al spanning, strijd en passie, voetballend zwak maar saai echt niet.

7 juli 2018 om 22:54

Saaie wedstrijd???? Sorry hoor, maar als jij dit saai vond kan je beter een andere sport gaan bekijken. Veel spannender dan dit gaat het niet worden.

7 juli 2018 om 22:55

Saaai?? Je bedoeld die van Engeland zeker was echt heel erg spannend met kansen genoeg.

7 juli 2018 om 22:56

Nou jongens kunnen jullie mij vertellen dan hoeveel kansen er in 90 min zijn gevallen? De verlening was top dat geef ik ook aan maar normale speeltijd was saai en bagger

7 juli 2018 om 23:00

Kroatie had in de 2e helft genoeg mogelijkheden gehad dat had de NOS zelfs allemaal laten zien in de herhaling.

7 juli 2018 om 23:07

Ik kan je dat niet vertellen, maar minstens 6. Het is 2-2 geworden, Perisic scoorde bijna en subasic had nog een goede redding. Saai? Het is 5 uur waar ik ben, en ik ben zo hyper van alle actie en spanning dat ik niet eens zeker weet of ik kan slapen. Maar jij slaapt al een tijdje zo te horen xD

7 juli 2018 om 23:15

Prachtige strijd. Gefeliciteerd Kroatië. Rusland mag met opgeheven hoofd er uit. Hebben prima toernooi gespeeld met hun mogelijkheden . Hoop op finale Frankrijk Kroatie

7 juli 2018 om 23:15

Prachtige strijd. Gefeliciteerd Kroatië. Rusland mag met opgeheven hoofd er uit. Hebben prima toernooi gespeeld met hun mogelijkheden . Hoop op finale Frankrijk Kroatie

7 juli 2018 om 22:55

Heb jij Korfbal zitten kijken? Dit was een van de beste wedstrijden in de kwartfinale.

7 juli 2018 om 22:57

Saai hahaha. Dit zijn de leukere wedstrijden op zo een toernooi, niet normaal.

Kroatië terechte winnaar. 1 man modric wat een strijder!

#kroatiã«2018

Subasic is voor mij de held van dit toernooi. Wat een klasbak.

7 juli 2018 om 22:55

Absoluut. Maar wel samen met Modric. Wat vecht deze man voor zijn land. Een echte aanvoerder!

7 juli 2018 om 23:02

Zeker, Modric is een geweldige leider. Ik hoop echt dat ze de wereldtitel pakken.

7 juli 2018 om 23:10

Ik gun het ze zo. En hem helemaal! Wat een heerlijk team, al was het zeker niet allemaal hoogstaand van ze de laatste 2 wedstrijden. Benieuwd of ze niet al te gehavend zijn na deze avond.

Heldenrol voor de knipoogkroaat. Denk overigens dat Engeland al met een been in de finale staat gezien de enorme uitputtingsslag van de Kroaten vanavond (en het redelijk matige spel).

7 juli 2018 om 23:28

Juist wanneer Kroatië word onderschat of afgeschreven , dan slaan ze toe.

Dez wedstrijd was een reclame voor voetballen met passie, inzet en vechten voor je vaderland. De drama op het eind was intens met spelers die gewoon niet meer konden lopen. Op voorhand had ik Kroatiã« liever door, maar op een gegeven moment maakte me dat ook niet meer uit.

Dikke pluim trouwens voor Modric. 120 minuten lang gaan, overal op het veld te vinden en in de laatste minuten nog sprintjes eruit trekken.

7 juli 2018 om 23:03

Exact dit dus - wat een strijd en spanning.

Subasic en Akinfeev zijn beiden wel erg goed met strafschoppen zeg.

7 juli 2018 om 22:54

Klopt, maar word ook zo matig ingeschoten. Hoe Smolov daar trapt, mag echt nooit op dit niveau.

7 juli 2018 om 22:56

Niet de eerste speler met Eredivisie-ervaring die een penal bijzonder matig neemt dit toernooi

7 juli 2018 om 22:57

Ja helemaal gelijk die van Smolov sloeg nergens op. Wel beiden wel erg vaak in de juiste hoek, ook in de vorige penaltyseries. Een Pickford bijvoorbeeld pakte misschien wel een belangrijke maar die heeft de uitstraling van deze twee helemaal niet.

7 juli 2018 om 22:58

Die van Fernandes was ook bizar hoor. Snap ergens wel wat hij wilt doen.

7 juli 2018 om 23:04

Tja, je kunt de jongen uit Feyenoord halen maar Feyenoord niet uit de jongen blijkbaar haha.

7 juli 2018 om 23:06

Ook Modric heeft dit toernooi drie penalty's genomen die alle drie enorm bedroevend waren.

7 juli 2018 om 23:14

Laten we het er maar op houden dat ze wat overmoedig waren.

Ook uit deze wedstrijd is maar weer gebleken dat Kroatië echt niets bijzonders is en tegen Argentinië erg veel meezat. Ik denk dat de Engelsen de halve finale winnen, maar pin me er niet op vast.

7 juli 2018 om 23:02

Zou kunnen, maar de Engelsen hebben tot nu toe nul weerstand gehad en het toch verdedigend niet op orde. Het middenveld van Kroatië is top vergeleken met absolute middelmaat van de Engelsen. Het enige waar ik Engeland mee zie doorstoten is dat Kroatië helemaal op is door 2 verlengingen maar daar geloof ik in het huidige topsportklimaat minder in, maar zou kunnen.

7 juli 2018 om 23:10

Meerdere dingen. Bij Engeland loopt echt niet alleen maar absolute middelmaat op het middenveld. Misschien veel dezelfde types, maar ze kunnen echt wel voetballen. Daarnaast staat Engeland heel goed in de organisatie, als Kroatië het dan zo moeilijk heeft met Rusland etc. dan zegt dat ook wat. Organisatie hebben ze t niet altijd even makkelijk mee. En Engeland heeft als laatste nog Kane die altijd kan scoren, is enorm goed met dode spelmomenten én heeft minder minuten in de benen

7 juli 2018 om 23:06

Wat lul je nouw weer uit je nek! Kroatie was bij vlagen gewoon fantastisch! Het is dat de trainer een tactisch onbenul is, want hij had nooit Krameric op 10 moeten zetten en Perisic moeten wisselen. Met een normale trainer had Kroatie gewoon gewonnen in reguliere tijd van de Russen. Met dikke cijfers zelfs

8 juli 2018 om 00:02

Volgens mij is een trainer gewoon onderdeel van het team. En met deze trainer heb ik weinig bijzondere dingen zien gebeuren. Of dat dan aan de trainer of aan de spelers ligt weet ik niet en dat maakt me verder ook niets uit. Ik zie alleen een elftal dat tweemaal penalty's nodig heeft gehad om de volgende ronde te bereiken. Tegen Denemarken en Rusland, let wel!. Dan heb ik dat fantastische waar jij het over hebt toch echt gemist.

7 juli 2018 om 23:29

Halve finale halen. Bij de laatse vier zitten en nog steeds niks bijzonders , man doe je oogkleppen af 😂

7 juli 2018 om 23:59

Het is een goede ploeg met kwaliteit. Staan verdiend in de halve finale hoor. Maar geen ploeg waar ik nou veel bijzonders bij zie gebeuren. Tegen Argentinië speelde ze het heerlijk uit, maar van Rusland en Denemarken konden ze in 120 minuten niet winnen. Het is niet zo dat andere ploegen wel de sterren van de hemel hebben gespeeld, maar de lyrische reacties die ik hier de afgelopen weken en dagen heb gelezen zijn wat mij betreft behoorlijk misplaatst. Zelfs tijdens de wedstrijd werd al gesproken over Engeland - Kroatië want de Kroaten zouden wel even van Rusland winnen. Heeft niets met oogkleppen te maken, meer met een kritische en open blik.

We zijn dooooooor❤🇭🇷❤

Wat een pot...slecht maar dst maakt me niks uit. De beste wedstrijd komt nog✌

7 juli 2018 om 22:54

Gefeliciteerd, hartstikke terecht vanavond

7 juli 2018 om 23:03

Thanks man..we hebben heel veel geluk. Aan het begin van het toernooi was ik al bang voor dit soort taferelen maar we zitten er met hangen en wurgen nog in.

7 juli 2018 om 22:57

De beste wedstrijd kun je ook beter bewaren voor de finale Gefeliciteerd man, nu hopen dat het tegen de Engelser lukt. Anders gewoon het ‘98 scenario (niks mis mee).

7 juli 2018 om 23:04

Inderdaad. Hopelijk kunnen ze ze een beetje oplappen want er zijn er een paar wel goed naar de kl...

7 juli 2018 om 23:02

Gefeliciteerd broeder. Trots op dit kroatie.

7 juli 2018 om 23:05

Thanks man....weer 10 jaar ouder..

8 juli 2018 om 04:38

gefeliciteerd! nu doorstoten naar de finale, vanuit montenegro lees ik in ieder geval genoeg steunbetuigingen

8 juli 2018 om 07:47

Bedankt en mooi om te horen. Is toch leuk dat een land uit onze hoek doorgaat. Gebeurd niet zo vaak.

Dit was nou pas een WK-waardig wedstrijd, heerlijk genoten! Jammer dat Rusland eruit ligt want ze hebben gestreden, die coach verdient een standbeeld! Overigens mag Kovacic zich heel erg gaan herpakken, eist een basisplaats, dreigt met een vertrekt maar speelt als een natte krant, schaam je diep en neem een voorbeeld aan Modric!

7 juli 2018 om 22:58

Kovacic kan beter zijn mond houden over een basisplek. Hij is verdomme invaller en wandelt maar wat en lijkt bek af en dan zie je Modric die verdomme nog gaat sprinten.

7 juli 2018 om 23:01

Modric is een one in a million shot. Hoe hij Vrsjalko de les leest. Je gaat niet stoppen. En dan loopt die pussy weg van zijn verantwoordelijkheden, zie je een jankend Mandzukic.

7 juli 2018 om 23:12

Het gaat ook om de blessures, hè ? Ik snap Vrsjalko en Mandzukic best wel als ze geen blessure willen krijgen.

7 juli 2018 om 23:12

Soms moet je gewoon een ‘pussy’ zijn en weg stappen. Als je er geen vertrouwen in heb moet je het gewoon niet doen, bekijk Koke die dacht even wel een penalty te kunnen schieten terwijl zijn ploegmaat wist dat hij onder druk er geen kan trappen.

Wat een wedstrijd vol spanning, passie en duelkracht. Daar mag Neymar nog wat van leren. Modric was vandaag echt fantastisch. Hij zat overal tussen en liep zich te pleuris. Persoonlijk heb ik genoten van Rusland zijn passie, maar die Putin gun ik helemaal niks met zijn land. Anyways GG

Heb finale Frankrijk tegen Kroatië voorspeld. Zit nog op schema. Wat een vecht machine zijn die Kroaten zeg.

Heel zuur, maar ondanks dat ben ik alsnog trots op de jongens. Ze hebben ook deze wedstrijd weer mentaliteit getoond en hebben het maximale uit dit hele toernooi gehaald. Helaas viel het kwartje dit keer niet onze kant op.

Gefeliciteerd Kroaten!

7 juli 2018 om 22:56

Van te voren verwachtten de meesten (iig ik) dat Rusland er weinig van zou bakken dit wk. Op prachtige manier het ongelijk bewezen, je mag zeker trots zijn.

7 juli 2018 om 23:05

Jij bent zeker niet de enige die dat verwachte, want ook heel Rusland verwachte bar weinig van dit team, maar ze hebben alleen maar verrast dit toernooi. Het is nu enkel hopen dat we hieruit verder kunnen groeien.

7 juli 2018 om 22:57

Ja man heb staan schreeuwen voor de Russen !! respect voor jullie vechtlust.

7 juli 2018 om 23:16

Was een topwedstrijd. Na zo een pot hadden beide landen het verdiend. Je kan zeker trots zijn.

7 juli 2018 om 23:43

Jullie hebben diep moeten gaan, maar ogen erg volwassen, wat ook volkomen logisch is als je sterspelers bepalend zijn in de Europese topcompetities of slechts basisspelers zijn. Ik hoop dat Rusland ook ooit zo'n elftal mag hebben. Succes tegen de Engelsen!

Wat een slijtageslag en wat een strijd heerlijk! Geweldige pot om te zien en prachtige halve finales met Engeland-Kroatië en België-Frankrijk! Heerlijk WK so far en in mijn ogen kan het nu alle kanten op! Rakitic die het weer beslist in de serie en Modric jongen.. wat ben je een geweldige speler en conditioneel zo sterk.

Nog éã©n ding: wat bezielt Smolov om op dit moment zo een penalty te nemen? Gedoemd om te missen!

Zo wat een wedstrijd vol spanning was dit zeg. De russen hebben hard gestreden maar het was helaas niet genoeg. De kroaten verdienen het wel om naar de volgende ronde te gaan.

Hoe moeilijk het voor Barcelona zal zijn om een vervanger voor Iniesta te vinden, zo moeilijk zal het ook zijn voor Real Madrid om een vervanger voor Modric te vinden. Wat een geweldenaar is het toch. Ik kan normaal gesproken ook genieten van Kovacic, maar hij is geen Modric.

7 juli 2018 om 22:59

Kovacic heeft dat rust niet wat Modric wel heeft, Kovacic is een fantastisch voetballer, een bijter met een enorme versnelling, en een fantastisch techniek maar heeft dat genialiteit van Modric niet, zelf een Rakitic kan het niveau van Modric niet evenaren laat staan Kovacic. Ik betwijfel of Kovacic nog moet blijven bij Real, als er 1 iemand is die Modric ooit kan vervangen is dat Sergej-Savic, die heeft ook een bepaalde rust, klasse in zijn spel.

7 juli 2018 om 23:08

Rakitic is de laatste 5 maanden wel echt fenomenaal. Is de laatste 2 wedstrijden weer iets minder, maar heeft zeer goede maanden achter de rug. En hij is echt zo koel als een ijsbeer

Rakitic is kouder dan een vrieskist, wat een baas. Schiet gewoon 2 keer de beslissende penalty binnen met zoveel overtuiging

7 juli 2018 om 23:14

Mag Messi’s functie overnemen bij barca. Potverdikke wat schiet hij ze overtuigend erin.

7 juli 2018 om 23:20

Zo inderdaad zeg hoe hij die penalties neemt zo kalm zo overtuigend wat een baas!!!!

Ik vind het raar dat men deze wedstrijd slecht vond. Ik vond het misschien wel de mooiste wedstrijd. Zoveel passie, zoveel liefde. Dit is 10x beter dan een ploeg vol diva s die voor eigen succes gaan. En owhjah. MODRIC IS DE BESTE MIDDENVELDERS!

7 juli 2018 om 23:08

Qua passie, inzet en spanning was deze wedstrijd geweldig. Qua voetbal was het een fouten festival. Er werd zeer slordig en gehaast gespeeld, erg veel balverlies en foute passes.

Die pingel van Smolov...

Hoe haal je het in je hoofd

7 juli 2018 om 22:59

Echt.. zei t nog op dat moment.. alsof hij op de bus wacht.. de bal dan heeft en cooltjes wil schieten..

7 juli 2018 om 23:05

Klopt is ook ongeloofelijk dat Kroatie dit wint met Subasic die half geblesseerd was en altijd te vroeg dook. Als ze hard hadden geschoten dan zaten alle penaltys er gewoon in.

Rusland speelt tegen een half geblesseerde keeper en gaat dan stiften en schiet een bal nongelant naast. Kan iemand mij dat uitleggen? Onbegrijpelijk dat ze de bal niet gewoon gecontroleerd inschieten toch?

7 juli 2018 om 22:59

Pppfff je kan me weggooie kan het ook niet geloven waarom ze zo slap de penalty's namen.

7 juli 2018 om 22:59

Pppfff je kan me weggooie kan het ook niet geloven waarom ze zo slap de penalty's namen.

7 juli 2018 om 23:10

Dat is niet te verklaren, als die gasten naar de stip lopen om hem te nemen gebeurt er vanalles in hun hoofd. Sommige kunnen de druk dan niet aan en gaan rare dingen doen.

Maar je hebt helemaal gelijk, een keeper die geblesseerd is, kan echt niet meer vol duiken. Dan moet je gewoon hard in de hoek schieten, dan ga je niet stiften. Stiften mag alleen als de keeper te vroeg vertrokken is en dan gewoon hoog door het midden.

7 juli 2018 om 23:10

Als het andersom was werd er over corruptie gesproken haha. Dit was gewoon inderdaad nonchalant ingeschoten doelpunten meer niet. Je hebt twee keer 120 minuten in de benen binnen een week ofzo dan ga je hem ook voelen.

Kroatie toont enorm veel wilskracht en heeft alle soorten scenario’s gekend tijdens dit toernooi. Topland in eenvoud verslagen, penaltyserie gewonnen en nu ook het gastland in strijd verslagen. Ook hebben ze als favoriet tegen mindere ploegen ook hun plicht gedaan. Als Kroatie een echte topspits a la Suker had, dan had al deze spanning niet gehoeven. Die Mandzukic is geen stuiver waard.

Prachtige prestatie van Rusland, goed toernooi en verzorgen imo 1 van de leukere WKs die ik heb gezien ondanks NL niet meedoet. Wat een passie heb ik vandaag weer gezien. 1 man, Modric, wat een loopvermogen en gedrevenheid.

7 juli 2018 om 23:06

Inderdaad, dit WK barst van de spanning en verrassingen. Zoveel wedstrijden die tot de laatste minuut spannend blijven.

Voor de Kroaat of Rus zenuwslopend..
Voor mij.. alleen slopend. Vond t persoonlijk niet veel aan met al die zenuwtrekjes . Overall Kroatië beter en mooi voor grote jongens als Raketic en modric. Stappen (meer) uit de schaduw van de grote voetballers uit t elftal van 98. De westrijd tegen Engeland zal een betere worden.. hoop ik!

Haha die Levchenko vond deze wedstrijd slecht. Dan hou je niet van voetbal. In deze wedstrijd zat alles wat voetbal mooi maakt. Passie, bloed, zweet en tranen. Van de ene naar de andere emotie en bij vlagen werd er goed gevoetbald. Op het eind was iedereen gesloopt. Kroatië wel verdiend door.

7 juli 2018 om 23:03

Het was ook geen aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken als je van mooi en verzorgd voetbal houd. Dat het spannend was, zeker weten. Maar goed? Nee....

7 juli 2018 om 23:05

Apart dat die telkens bij de NOS zit als Rusland moet voetballen, hij is geeneens een Rus.

7 juli 2018 om 23:14

Een vader uit Rusland en een moeder uit Oekraïne. Maakt m dus deels Rus

8 juli 2018 om 16:28

Volgens mij is Levchenko redelijk vooringenomen. Denk dat hij zich meer Oekrainer als Rus voelt.

Wederom weer een hele mooie pot gezien.

Rusland kan gigantisch trots zijn. Wederom weer dichtbij geweest, maar helaas net niet. Die kunnen met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Poulefase doorgekomen, Spanje naar huis gestuurd, en bijna Kroatie.

En onze Luka Modric, heeft echt een gouden pik. Haha, wat een geluksvogel met die penalty, maar die tellen ook. Toch wel blij dat Kroatie toch nog is doorgegaan. Wordt een mooie kraker hopelijk tegen Engeland.

En over Modric gesproken. Wat speelde die weer een heerlijke pot. Sjonge jonge.

Heerlijke wedstrijd. Strijd, passie en vechtlust voor volk en vaderland! Kunnen andere landen en bepaalde spelers nog wat van leren in plaats janken.

Had 1-1 en penalties verwacht, maar dit was natuurlijk veel mooier als neutrale kijker. Helaas zie ik nu Engeland wel langs Kroatië komen doordat ze nu twee grote wedstrijden met 120 minuten in de benen hebben zitten.

Ik verheug me iig op de halve finale tussen Frankrijk en België. Jammer dat dat niet juist de finale wordt.

Oh, en stel je eens voor dat finale België - Engeland wordt en België weet ook Engeland te verslaan. Dan doen ze Engeland dubbel zoveel pijn. Door eerst via de moeilijke route de finale te bereiken en vervolgens ze ook eens afstraffen haha. Daar teken ik echt voor al gun ik Frankrijk en Kroatië cup ook wel. Zolang Engeland hem maar niet wint.

Kroatië-Frankrijk. Mooie finale.

7 juli 2018 om 23:17

Denk ook dat dat de finale wordt prachtige wedstrijd zou dat zijn

Pfff wat een wedstrijd zeg.echt spannend.de kroaten maakten het zichzelf wel moeilijk op het laatst.ze zaten er echt conditioneel doorheen.ze vielen bij bosjes neer.

modric wat een speler zeg.hij was overal op het veld.beste middenvelder van de wereld op dit moment.samen met rakitic vormt hij een geweldig duo.en onze rakitic,wat een koele kikker is hij bij het penalty nemen.misschien een idee voor barca om hem wat vaker te laten nemen.

Hopelijk kunnen ze het conditioneel het nog opbrengen tegen de engelsen.dat wordt ook weer een slagveld.het lijkt me wel dat de kroaten de battle op het middenveld winnen.ze moeten wel hun kansen benutten.die ze krijgen.

Mandzukic ( en ook modric) de man van de wedstrijd. Kroatië heeft echt gevochten. Rusland ook echt goed gespeeld.

Oooh wat ben ik hier blij mee, maar wat maakt kroatie het weer spannend! Waarom kunnen ze met al die kwaliteit niet winnen in zo'n finale vorm? Tegen met alle respect Rusland die toch goed stond, moet je op voorhand kunnen tekenen voor een 2-0. Maar na deze wedstrijd weet ik het niet tegen England hoor. Iedereen zegt dat England wel even verliest van Croatia. Terwijl Croatia geen eens denderend speelt

Baal enorm van deze nederlaag. Dit was een kans die niet snel weer langs zal komen. Rusland is een wel een winnaar op dit WK wat betreft organisatie. Prachtig toernooi neergezet tegenover alle negatieve stront die de media eroverheen probeerden te strooien met natte winden.

8 juli 2018 om 00:23

Helemaal mee eens. We hebben een aantal prachtige wedstrijden gezien dit toernooi met heel veel verrassingen en behoudens Egypte - Uruguay bij Ural heb ik meer volle tribunes gezien als het vorige wk in Brazilie. Nog gefeliciteerd met Tashaev trouwens. Dat is toch een speler die ik zowel bij je club als voor Sbornaya als de toekomstige vervanger van Samedov zie.

8 juli 2018 om 00:26

Samedov een van de slechtste dit toernooi samen met opa

8 juli 2018 om 00:33

Ik denk dat zowel Ignashevich als de Berezutskiy tweeling hun laatste seizoen hebben gespeeld en gezamenlijk hun pensioen gaan aankondigen. Gelukkig is CSKA achterin wel begonnen met het verjongen.

Als je als subasic 40 minuten met
Een klote hamstring voetbalt ben je speciaal
Bezig. Mooi toch. Een topland (frankrijk) een topland met een belofte die nooit lijkt uit te komen (belgie), engeland voor het eeerst dat geen verwachtingen heeft, en Kroatie dat de allerlaatste kans heeft om hun goude generatie te laten floreren. Mooi hoor heerlijke pot voetbal, ben een beetje dronken maar wat is mooier dan deze sport en deze emotie. Vind het jammer dat we er niet bij zijn, maar als je de emotie in Amerika kan voetballen dan is dat toch geweldig. Wat een feest, heb veel vraagtekens bij Putin en t land zelf maar het is een pracht WK geweest tot nu. Heerlijk zeg de mooiste sport ter wereld waar zelfs nepp fans voor zitten. Hoop op nog 3 thrillers met mooi voetbal, zit er zeker in. Gefelicteerd Kroaten, en ook de Russen, zeker de verassing van het toernooi!

Mooi dit. Russen waren aan de doping dat lieten de statistieken wel zien. Hoop dat Engeland of Kroatië het WK uiteindelijk wint. Laatste zou wel een mooie verrassing zijn. Al gun ik het de eerste meer.

8 juli 2018 om 01:56

Welke statistieken dan?

8 juli 2018 om 10:20

De Russen hebben vele malen meer kilometers gemaakt en sprints getrokken dan andere teams. Gezien hun historie met doping is dat wel ontzettend verdacht. Komt misschien niet tijdens het toernooi zelf aan het licht, zoals in Sotsji destijds waar Russische sporters zwaar hebben valsgespeeld. Maar hier gaan we over een paar jaar wel meer over horen.

8 juli 2018 om 10:33

Aha, je baseert dit dus puur op vermoedens, want ik zie geen enkele statistiek van je. Mag ik je erop attenderen dat de Kroaten net zo hard hebben gelopen als de Russen? Er waren trouwens ook atleten die ten onrechte geschorst waren en dat tegendeel ook konden bewijzen. 😉

8 juli 2018 om 23:30

Ik kan moeilijk hier een afbeelding uploaden met al die gegevens. Als ik de gegevens precies moet vergelijken met andere landen wordt het een erg lang verhaal. Google is je vriend zou ik zeggen. De Russen lopen in ieder geval gemiddeld veel meer meters per minuut, trekken meer sprints, maken meer meters in latere fases in de wedstrijd en lopen tevens in die fases harder dan andere landen. Gezien het verleden met Russische sporters vind ik het wel erg verdacht en ik ben niet de enige die er zo over denkt. Sotsji heeft verder al uitgewezen dat er geknoeid wordt met dopingcontroles in Rusland dus daar kunnen we momenteel helaas niet van op aan. De tijd zal het leren.

Wil verder wel benoemen dat die Russen een top WK hebben neergezet. Stadions zien er goed uit en fans die er zijn geweest zijn erg enthousiast. De rellen die men vreesde zijn uitgebleven en iedereen heeft het naar zijn zin.

Hoe zeer ik het de Belgen en Kroaten zou gunnen om de finale te halen of zelfs Wereldkampioen te worden, hoop ik toch echt op een wereldtitel voor de Fransen of Engelsen. Voor het aanzien van het toernooi is het beter om een grootmacht de wereldbeker omhoog te zien houden dan een kleinere voetbalnatie die teert op een zeer gouden lichting die nog altijd niet garandeert om ook hierna structureel goede prestaties neer te gaan zetten.

Daarom support ik met name Frankrijk met een optie op de Engelsen

8 juli 2018 om 07:51

Kroaten doen het vaak wel lekker in toernooien hoor. Des te mooier als ze het een keer flikken. Uit jouw woorden haal ik dus dat Nederland beter ook nooit kampioen moet worden?

8 juli 2018 om 10:08

Blijkbaar moeten alle landen en clubs die niet "top" zijn opgedoekt worden.

Knipoog kroaat Vida die het beslist....die zelfde jongen die op zijn eigen wedstrijden gokte...interessant dat hij de winnende penalty maakte...

8 juli 2018 om 10:13

Hij maakt niet de winnende. Dat was Rakitic.

8 juli 2018 om 19:34

De meest beslissende dan... Ik had het inderdaad niet goed verwoord. Dat die van rakitic er in zou gaan stond al 100% vast met zijn vorm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rusland

FIFA ranking: 39
45 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. ZabolotnyAanvaller00
V. PanikovUnknown
GuilhermeKeeper
Y. DyupinKeeper00
A. LunevKeeper
I. DiveevVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Rusland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Rusland.

535 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren