‘Sommige Ajacieden willen eerder vertrekken door het beleid van Ten Hag’

Zaterdag, 9 juni 2018 om

Jaap de Groot denkt dat de aanwezigheid van Erik ten Hag kan leiden tot het vertrek van meerdere spelers van Ajax. De chef sport van De Telegraaf schrijft zaterdag in zijn column dat iedere speler afhankelijk is van de keuzes van een trainer. Bepaalde spelers van Ajax zouden hun bedenkingen hebben bij de visie van Ten Hag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Erik ten Hag de juiste trainer voor Ajax?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Wat vage speculaties, gebaseerd op zijn eigen gedachtes, omdat er nou eenmaal wat in de krant moet komen. Waardeloos

9 juni 2018 om 08:50

Inderdaad. Beetje makkelijk dit. Je punt proberen te maken door er zaken bij te halen die niet relevant zijn. Buiten Kluivert (die sowieso zou gaan), welk talent wil er nu per we weg?
Hij praat alsof er een leegloop is

9 juni 2018 om 09:12

Ik had ook de neiging af te halen bij het woordje denkt. Ik dacht bij de kop dat een speler dit gezegd had.. Wat een aannames.

9 juni 2018 om 09:12

Haken

9 juni 2018 om 11:13

Je kunt je ook afvragen waarom Jaap de Groot dit denkt. Is het niet zo dat de telegraaf vaak de juiste ingangen en info bij Ajax heeft?

9 juni 2018 om 09:52

Het is ook een column. Hij mag z'n mening daarin duidelijk maken. Dat het gelezen wordt als een artikel met nieuwswaarde is het echte probleem. Helemaal als er een artikel over zijn column gemaakt wordt..

9 juni 2018 om 12:30

Jaap heeft zijn collumn weer geschreven. Niet meer niet minder wat een onzin weer.

‘Jaap de Groot denkt dat...’ Bah, wat een stemmingmakerij. Slappe redenatie verder. Een paar voorbeelden geven en daar dan een theorie op baseren. Los zand.

9 juni 2018 om 09:05

Begint op deze manier op engnek Valentijn Driessen te lijken.

Wat is zijn punt nu? Ajax of Messi? Ik begrijp het niet meer. Het komt op mij vooral over als een stuk om Messi nu al vrij te pleiten mocht het WK enigszins mislukken met Argentinie. Ik vind ook dat de vergelijking tussen een clubcoach en een bondscoach erg lastig te maken is. Twee compleet verschillende banen. Uiteindelijk heeft een coach in beide gevallen zeker invloed op een speler, maar er komt ook nog zoiets kijken als eigen verantwoordelijkheid. Als spelers bij Ajax direct weglopen nu er een coach zou zijn die een beleid voert waar ze zich iets minder in kunnen vinden wordt het nog lastig voor ze zodra ze naar het buitenland gaan. Net zoals het mindere presteren (ik vind dat overigens wel meevallen) van Messi ook niet alleen aan de coaches ligt maar hij daar ook zelf verantwoordelijkheid voor heeft. Echt een zwak stuk zeg.

9 juni 2018 om 08:54

Inderdaad. Maar het toont denk ik duidelijk de intentie van de Telegraaf. Ten Hag proberen weg te krijgen. Ben er van overtuigd dat dit niet het laatste zwakke artikel zal zijn wat dat insinueerde.

I.p.v. dat ze die man nu eerst eens een jaar zijn werk laten doen en hem dan beoordelen.

9 juni 2018 om 10:34

@robert, daar is niet veel voor nodig hoor. Drie maanden dezelfde prestaties als nu en het publiek eist om zijn hoofd op het hakblok, ongeacht wie er vertrekken en wie er aangekocht worden. Zeker omdat Labyad puur door hem naar Ajax is gekomen en de meeste supporters weinig vertrouwen hebben in die speler. Ten Hag begint echt met een 2-0 achterstand en als hij het team op gelijke manier laat presteren terwijl hij klaarblijkelijk de spelers krijgt die hij wil is het over en uit. Met ban der Sar erachter aan en grote kans dat Overmars er ook uit gesodemieterd wordt (ten Hag is klaarblijkelijk zijn idee en je bent zo gaat als je laatste aankopen).

9 juni 2018 om 11:27

Goed.... maar ga dat dan over 3 maand beoordelen i.p.v. nu al.

9 juni 2018 om 09:11

Vind het meer een stuk waarin geforceerd Messi erbij gehaald wordt om het interessant te maken, aangezien de reest van zijn tekst puur aannames en speculaties zijn. Hij zegt veel maar tegelijk helemaal niks.

Met dit verhaal kan ik echt helemaal niks.

9 juni 2018 om 09:27

Nou.....het valt wel op de Ajax spelers niet staan te trappelen om te blijven. Zie nu De Ligt en Kluivert. Spelers als Vd Beek roepen ook al ik wil nog wel een jaartje blijven.....er zit blijkbaar iets niet goed. Of het Ten Hag is, zou kunnen. Ik denk meer dat het met de ambities te maken heeft van Ajax

9 juni 2018 om 09:33

Hoezo valt dat op?. Dit verhaal is een en al speculaties. En dit werd een keer eerder gespeculeerd en dat was toevallig ook van iemand van de Telegraaf.

9 juni 2018 om 10:18

Leg eens uit Hansje? Is er een leeg loop van spelers die zeggen zelf weg te willen? Zijn er niet veel jonge spelers gecontracteerd die begeerd werden door topclubs? Is 20 miljoen voor Kluivert niet gewoon een prachtig bedrag en een mooie transfer voor Kluivert? Ajax is geen area 51.

9 juni 2018 om 10:42

@thamike
Onana gaf aan na PSV Ajax dat hij geen trek meer had om nog keeper te zijn met deze verdediging. Matthijs de Ligt laat in zijn interviews ook al langzaam duidelijk worden dat hij weg wil. Je hoort hem nooit meer enthousiast zeggen.....ik blijf lekker bij Ajax. Ziyech vertrekt. Kluivert is weg.....en ja, laatste ben ik niet zo rouwig om. 18M heeft Ajax goed gedaan voor een speler die nog niets heeft bereikt.
Als ik kijk naar De Ligt dan is het toch vreemd dat hij een paar maanden geleden verlengd heeft en nu al twijfelt. De Ligt liet in eerdere interviews weten te willen vertrekken als Ajax zich niet plaatst voor CL of eventueel El.
Bij Ziyech, De Ligt en Onana zie ik zelf dus meer dat ze ambities hebben en dat missen bij Ajax. Kijkend naar de selectie die totaal in disbalans is, snap ik dat.
Maar de heren van de telegraaf zitten er dichter op dan ik. Maar wat het ook is, spelers lijken niet heel erg enthousiast om nu eens een prijs te gaan pakken met Ajax. Iets dat je toen bij PSV zag toen Depay en Wijnaldum hun nog lang lopende contracten verlengde, omdat ze met PSV na zoveel jaren weer een prijs wilde winnen.

9 juni 2018 om 10:57

@Hansje mooie opsomming van spelers die goed genieg zijn om een stap te maken. Spelers die voor Ten Hag al hebben aangegeven volgend jaar een nieiwe uitdaging aan te willen gaan lees Onana en Ziyech. Dan hou je Kluivert en De Ligt over. Kluivert is duidelijk en de Ligt doet het zo goed en intresse vanuit Top clubs leg je niet zomaar naast je neer. Dit staat echt los van Ten Hag of de beleidsbepalers. Als nu spelers in de categorie daar onder dit nu massaal roepen dan mag je twijfelen maar daar is geen spraken van. Heb jij wel eens een training van Ajax bijgewoond? Als je ziet hie Ten Hag omgaat met zijn spelers en spelers met Ten Hag dan zou je lachen om dit bericht. Heb je Ziyech en de Ligt gehoord over Ten Hag of beleid? Die spreken zich juust positief uit.

9 juni 2018 om 22:22

Nou dat is niet waar. Bij Derksen is ook al diverse keren er over gesproken dat spelers de trainingen (vooral de duur) heel vervelend vinden. Hier op vz las ik verder vorige week nog dat Kluivert ook kritiek op Ten Hag had (waar Ronald de Boer zich aan ergerde omdat Kluivert onder Ten Hag zijn basisplaats had veroverd).
Dus er is weldegelijk kritiek uit spelerskringen. Ik ben al ruim 10 jaar niet meer bij een training wezen kijken. Maar ga er vanuit dat de telegraaf daar wel vaker aanwezig is.

Ik ben er wel van overtuigd dat spelers wel meer een uitdaging zien om te blijven wanneer Ajax de ambities opschroeft. Vooral de verdediging is echt Ajax onwaardig. Waarom komt er niet een volwaardige rechtsback denk ik steeds maar weer? En een Back-up voor de linksback positie? Het zegt al genoeg dat Ten Hag Masraoui op RB laat spelen ipv Kristensen. Frankie de Jong speelde vaak in het centrum in plaats van Wã¶ber. Dat geeft toch aan dat er in de verdediging geã¯nvesteerd moet worden? Dit bedoel ik met wat ik zeg over de disbalans in de selectie. Tig middenvelders, maar te weinig verdedigers op niveau. Hoop dat Ten Hag dit ook duidelijk gaat maken. Dit is ook mijn kritiek op Overmars. Knap hoe je Kluivert slijt voor 18M maar een evenwichtige selectie bouwen kan hij niet

Ja hoor, daar gaan we weer. De Telegraaf wil weer gaan bepalen wie Ajax wel en niet moet aantrekken. Kan die krant niet gewoon stoppen met al die flut collumns over hoe slecht Ajax wel niet is. Komt zelden iets positiefs uit en heeft altijd een geheime agenda om invloed te hebben in selectie/bestuur.

Het is onzin dat Messi bij voorbaat minder presteert als bij Barcelona. Hij heeft een ander team om zich heen, voor de rest zie ik hem redelijk hetzelfde doen als altijd. Op het het WK van 2014 bijvoorbeeld, mensen willen na 1 wedstrijd 10 doelpunten zien, want anders is Messi niet zichzelf. Houd toch op, de beste man was in zijn 1tje het hele veld kapot aan het dribbelen, dat de rest er niks van maakt kan hij niets aan doen.

9 juni 2018 om 09:08

Beetje waar ik met Salah ook bang voor ben, volgens mij denkt de halve wereld dat die straks Egypte naar de halve finale gaat brengen omdat hij zo'n geweldig seizoen gedraaid heeft

maar laten we eerlijk zijn, bij Liverpool heeft ie een team om zich heen wat bij de beste 10/15 elftallen ter wereld hoort, het team van Egypte zou de top 100 nog niet eens halen.

Schakel je bij Liverpool als tegenstander Salah uit? dan heb je nog Firmino, Mane en zelf Oxlade die gevaarlijk kunnen zijn, Schakel je Salah uit bij Egypte? dan ben je er eigenlijk al wel zo'n beetje

9 juni 2018 om 12:08

Klopt. Ik denk dat hij wel goed gaat spelen zoals een Messi dat doet, maar uiteindelijk kan je zelf niets aan tegendoelpunten doen of dat andere speler je assist niet erin trappen. Helaas gaan te veel weer af op het scorebord zonder de wedstrijd te hebben gezien en een Salah afdoen als matig.

Jaap de Groot denkt..... en toen ben ik al gestopt met lezen. Komkommertijd

Ik vind ook dat Ten Hag niet bij Ajax past. Teveel opdrachten, teveel controle, te behoudend etc. Maar het is wel goed, dat ze een keer op een andere methode trainen en moeten denken. Voor Ajax en Ten Hag ligt de druk er meteen al op. Dus als het mis gaat, dan vind er zo een trainers switch plaats...

9 juni 2018 om 14:04

Ik kan niet wachten tot hij weer weg is. Hopelijk komt plan Cruijff dan weer tot leven, daar weet deze man natuurlijk niks van af. Zal extra lastig zijn omdat hij ook in het technisch hart valt en daarmee de continuiteit gewoon volledig weg valt als de trainer vertrekt, oftewel, hopelijk herstellen we in een jaar of 4. Mochten oud Ajacieden als Bergkamp en Jonk weer opstaan dan kunnen we binnen een jaar wel weer herstellen.

Valentijn Driessen en Jaap de Groot van het huisblad van Ajax worden momenteel verketterd door de Ajax fans omdat ze de vinger op de zere plek leggen. In plaats van boos te zijn op de beleidsbepalers Van der Sar en Overmars, wordt er gal gespuugd op journalisten.

9 juni 2018 om 10:33

@master 1

Je schrijft: "valentijn Driessen en Jaap de Groot van het huisblad van Ajax worden momenteel verketterd door de Ajax fans omdat ze de vinger op de zere plek leggen".

De T. is al lang niet meer het huisblad van Ajax. Uit de scoops blijkt dat het AD en de VI tegenwoordig al veel beter zijn geinformeerd. Dat steekt natuurlijk en het zou me geenszins verbazen dat dat nu juist de reden is om dergelijke berichtgeving de wereld in te slingeren. Vorig seizoen deed Driessen over Peter Bosz exact dezelfde uitspraak. Ook van hem werd gezegd dat de spelers hem en zijn methodiek niet pruimden.

Hou toch op. Messi is een van de beste voetballers van deze tijd. Maar is geen speler die een team kan sturen en bij de hand nemen zoals een cruijff of Maradona wel konden. Dat ligt niet aan verschillende bondscoaches

Ik vraag me af waar mensen de inside information vandaan halen om dit bij voorbaat al af te doen als onzin. Het lijkt mij dat De Groot een stuk dichter op het vuur zit dan de supporters.

9 juni 2018 om 10:13

De Groot heeft net zoveel directe informatie als de rest hier. Er is geen enkele speler die naar De Groot loopt of belt om hem te vertellen dat ze weg willen vanwege Ten Hag. Kortom ook hij heeft geen enkele directe bron en moet het doen met vage aannames, net als wij. De Groot maakt gebruik van de Telegraaf-bronnen. Dat zijn degene die nu al 3x melding hebben gemaakt dat Magallan zeker komt en tekent. Die zou dus inmiddels 3 contracten moeten hebben als die bronnen zouden kloppen.

9 juni 2018 om 10:20

Wie zegt dat spelers (of hun zaakwaarnemers!) dergelijke dingen niet naar de pers lekken? Sinds mensenheugenis hebben journalisten lijntjes binnen iedere club, waaronder spelers en zaakwaarnemers. Dat spel is al zo oud als Rome. Inzake Magallan kan het natuurlijk net zo goed zijn dat de mensen binnen Ajax er 100% van overtuigd waren dat het doorgang zou vinden, maar dat niemand hadden voorzien dat Boca nog even tegen zou stribbelen.

9 juni 2018 om 10:34

Ik zeg dat geen enkele speler direct naar De Groot stapt. Al het slappe giswerk dat De Groot hier dus doet heeft hij minimaal uit tweede of derde hand, om het vervolgens aan elkaar te koppelen met een kansloze vergelijking met Messi. Een prutstuk dus. Met Magallan verzinnen ze gewoon iedere week dat het rond komt, want dan hebben ze vanzelf een keer gelijk(totdat hij toch nog voor een andere club kiest zoals Richarlison die ook zeker zou komen). Hun bronnen worden overschat en hebben een eigen agenda. Het wegkrijgen van Ten Hag.

De telegraaf is allang geen stimulans meer voor Ajax. Teveel op negatief sentiment. Ziyech vertelde bij Andy in de auto nog dat Erik goede band heeft met spelers. Ook lees je veel spelers die onder hem getraind hebben waardering. Dus laten we vooral voor de start van een nieuw seizoen Ajax positief benaderen. Hebben journalisten, column schrijvers nog weleens een open gesprek met trainers of beleidsmakers????

9 juni 2018 om 14:02

Ik heb nog weinig gezien om positief over te zijn bij Ten Hag, ik had en heb er dan ook nul vertrouwen in komende seizoen. Vertrek van Bergkamp zal de komende jaren nog wel even doordreunen en de dalende lijn verder versterken, plan Cruijff is gewoon ten einde, eeuwig zonde. Ten Hag een nietszeggende trainer maakt het beleid nu samen met Overmars en Quaali, nu is het wachten tot jeugdspelers ook schreeuwend weglopen.

De Groot heeft met zijn kritiek op Ten Hag zeker een punt, of je De Telegraaf nu wel of niet een goed dagblad vindt. De man past in geen enkel opzicht bij Ajax. En je kunt aan de (reacties van) spelers aflezen dat die dat grotendeels ook vinden. Zijn speelwijze past ook totaal niet bij Ajax. Geen flair maar controle vanuit defensief denken. Over de resultaten onder zijn bewind hoeven we het ook niet te hebben. Daar word je namelijk ook niet vrolijk van. Nee, Ajax heeft nu al spijt van het wegpesten van Bosz. Een prima les, al denk ik niet dat ze zich in Amsterdam ook maar iets van druk maken over de sportieve prestaties van de Afc. Zo lang de kassa rinkelt, is de grootste doelstelling al gehaald.

Blijf nederland vergelijken met de best betaalde landen gaat het nooit wat worden wat zijn die goed en carrière bijna over en in de kracht van hun leven onze de Grootjes en Derkensjes die brengen het voetbal erg hoog met het gezwam van ze die weten echt hoe het zit.

Stemmingmakerij, het begint nu toch wel een beetje irritant te worden. Geef die man nou een kans.

Daar kan ik goed inkomen, hij past totaal niet bij Ajax, denk dat hij spelers niet op zn gemak laat zijn en de kwaliteiten er niet uit haalt. Keizer had ik nog veel liever gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

20 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Dit is het programma van PSV en Ajax in de tweede seizoenshelft

Ajax heeft zondagmiddag de achterstand op PSV terug weten te brengen tot vier punten. De koploper liep zaterdagavond op bezoek bij sc Heerenveen door een 2-2 gelijkspel voor de tweede keer...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 februari
Als Mauro Icardi deze zomer bij Internazionale vertrekt, gaan de Milanezen zich mogelijk bij Manchester United melden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren