Marcel Brands vertrekt naar Everton: ‘Enorm moeilijk besluit’

Woensdag, 16 mei 2018 om

Technisch manager Marcel Brands verlaat PSV en vertrekt naar Everton. Dat maakt de landskampioen van Nederland woensdagmiddag bekend. Brands, die acht jaar actief was in Eindhoven, heeft de Raad van Commissarissen op de hoogte gesteld van zijn vertrek. Hij noemt het een 'enorm moeilijk besluit', maar denkt dat het nu het juiste moment is om over te stappen.

De afgelopen weken deden geruchten over de naderende overstap van Brands al de ronde. De beleidsbepaler, die op Goodison Park aan de slag gaat als 'director of football', had bij PSV een contract tot medio 2020. Everton moest er zodoende nog uitkomen met de Eredivisionist en dat is inmiddels gebeurd. De eerste taak van Brands wordt vermoedelijk om een nieuwe trainer te zoeken, daar Sam Allardyce woensdag werd ontslagen.

Brands heeft een langer verblijf bij PSV serieus overwogen, geeft hij aan. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en PSV heeft me de keuze gegeven om er nog wat jaartjes aan vast te knopen", aldus de technisch manager. "Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik nu toch doen. Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit."

In Eindhoven vervulde Brands een 'hoofdrol binnen de wederopstanding van PSV als topclub', schrijft de club op de eigen website. Met drie landstitels in de afgelopen vier jaar waren de sportieve prestaties uitstekend. "We hebben ups en downs gekend, maar wat mij betreft overheersen de positieve gebeurtenissen. Ik kijk na acht jaar met een ontzettend voldaan gevoel terug op mijn tijd bij PSV."


Poll

Neemt Marcel Brands het juiste besluit?


Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Succes Marcel! Zeer benieuwd hoe hij het daar zal doen. Beste TD van Nederland

16 mei 2018 om 17:19

Ik vind dit zo overdreven, voor de eerste titel in zijn periode bij PSV, seizoen 2014/2015, kreeg Marcel Brands juist ongelooflijk veel kritiek en commentaar dat hij er vrij weinig van bakte. Nu gaat het de laatste 4 jaar beter en is hij gelijk de beste. Ik vind dan eerder de directeur van Feyenoord, ik kan even niet op zijn naam komen, de beste, want de laatste jaren wordt dat toch weer de grote club wat het vroeger was met ook prijzen.

16 mei 2018 om 17:23

@joafca Van Geel heeft het goed gedaan maar ik hoop dat die nu wel een keer vertrekt bij Feyenoord. hij heeft geweldig gesaneerd en Feyenoord weer op de rit gekregen waar ik hem dankbaar voor ben maar sinds er weer geld voor handen is word er nooit een keer creatief gescout in het buitenland. er worden altijd middelmatige Eredivisiespelers aangetrokken

16 mei 2018 om 17:34

@joafca, Los van de vraag of Brands wel of niet de beste is: dat hij vroeger minder presteerde wil natuurlijk niet zeggen dat hij daarom nu niet de beste of meest succesvolle zou kunnen zijn. Hij doet het de laatste jaren gewoon goed na een stroef begin. Maar ook in zijn beginperiode heeft hij een aantal zeer goede aankopen/transfervrije spelers binnengehaald.

16 mei 2018 om 18:29

Vind ik overdreven. Amrabat, st Juste, Larsson en Haps waren in mijn ogen en met mij velen gewoon prima versterkingen. Dit jaar moet blijken of zij een stap gezet hebben in hun ontwikkeling. Ayoub ook gewoon een goede speler. Dan heeft hij nog Jorgensen en Berghuis gehaald en ook Elia haalde hij binnen, dat waren zeer goede versterkingen gebleken. Een aantal spelers daar verwacht je veel meer van. Tapia, Vejinovisch, Bilal, Gustaffsson, Boetius. Diks komt de 2e seizoenshelft een beetje op nieveua en krijgt van mij nog een beetje het voordeel van de twijfel of er niet nog meer in zit, maar hij bracht zeker de eerste helft van het seizoen te weinig. Maar as je zo de namen bekijkt, vind ik dat v Geel juist prima handeld. En vergeet ook niet dat Feyenoord pas 1 jaar ruimte heeft om serrieus te investeren. Daarvoor was het budgt ook wel heel klein.

16 mei 2018 om 22:10

@iwd12 ligt eraan waar je tevreden mee bent. ik ben totaal niet onder de indruk van deze spelers die jij hier noemt, op Jorgensen en Berghuis na. ik zou graag een keer spelers van het kaliber Lozano, Ziyech of Sanchez willen zien bij Feyenoord en dat type spelers zijn alleen nog te scouten in het buitenland. Van Geel haalt altijd nuttige spelers maar echt heel zelden spelers met iets extra's omdat hij niet verder kijkt als de Eredivisie

Persoonlijk niet verwacht doordat het wat langer duurde. Had gedacht dat hij bij PSV zou blijven. Hopelijk laat hij zijn lijstjes achter voor Psv. Een nieuwe technisch directeur aanstellen die in een paar weken spelers moet gaan zoeken wordt wel heel kort dag.

16 mei 2018 om 16:12

Neem aan dat de scouts de lijstjes maken en niet de TD.

16 mei 2018 om 17:19

Gaat waarschijnlijk in samenwerking met elkaar. Ik bedoel ook meer het netwerk en de lijntjes die lopen met verschillende clubs. Brands is natuurlijk al een tijdje bezig met wat spelers en is dus degene geweest die contact heeft gehad met deze clubs. Nu zal iemand anders dat moeten overnemen, wat niet ideaal is.

16 mei 2018 om 18:35

Daar heb je inderdaad een punt, maar ik denk dat de clubs waar brands mee onderhandelde deze situatie wel begrijpen.

16 mei 2018 om 16:35

Dat kwam natuurlijk, omdat eerst Allardyce ontslagen moest worden. Brands wil met Everton gaan bouwen aan een toekomst en daar hoort deze trainer op dit moment niet bij. Maar anders zou dit meteen de eerste verandering zijn na de komst van Brands en zou hij hier de schuld van krijgen. Nu blijft alles rustig en heeft Brands de volledige vrijheid om te gaan bouwen met Everton.

16 mei 2018 om 17:27

Hoop wel dat hij daar de tijd krijgt om te bouwen.

Zou hij cocu meenemen?

16 mei 2018 om 16:10

Nee, Cocu dient zijn contract uit denk ik.

Ik denk dat PSV eerder moet vrezen voor het vertrek van een aantal spelers richting Everton. van Ginkel, Zoet, Lozano, Arias zouden naar mijn mening niet mistaan bij Everton.( ik weet niet of er spelers nodig zijn op deze posities).

Maar aan de andere kant, ze hebben daar veell geld te besteden daar dus dat kan ook weer in zijn voordeel werken.

16 mei 2018 om 16:21

Op Lozano na zijn die spelers waarschijnlijk sowieso weg. Dus dan kunnen ze net zo goed naar Everton gaan. Zolang hij er maar goed voor betaald.

16 mei 2018 om 16:24

Uiteraard heeft Everton dit seizoen Pickford al gekocht voor 40 miljoen euro. Zoet is niet nodig, want Pickford is naar mijn idee beter.

16 mei 2018 om 16:32

Zoet is niet beter dan Pickford en arias zat al half bij juve toch? Lozano kan denk ik nog wel een jaartje ED gebruiken. Van ginkel zou er qua niveau wel passen maar ze hebben al 1000 middenvelders daar.

16 mei 2018 om 16:33

Zoet zou wel meevallen. Pickford is daar eerste keeper en dat is een redelijk jonge keeper met potentie. Marcel kan beter zijn geld besteden op andere posities denk ik. Van Ginkel en Arias zouden geen slechte aankopen zijn naar mijn mening, weet alleen niet of ze beter zijn dan dat wat er nu loopt. De enige PSV speler die daar echt iets toe zou kunnen voegen is Lozano. Zou alleen wel fijn zijn als Marcel hem in Eindhoven houdt. PSV zou trouwens wel een poging kunnen doen om Klaassen te huren. Zou wel grappig zijn.

16 mei 2018 om 16:52

Denk je nu echt dat Everton zit te wachten op nog een paar matige Eredivisie spelers na de debacles met Klaassen en Stekelenburg?

16 mei 2018 om 16:59

Klaassen, Stekelenburg en Martina zijn onderdeel van het matige aankoopbeleid van Ronald Koeman. Iemand als Arias kan echt wel iets toevoegen aan Everton hoor. Zoet zal het echter niet winnen van Pickford en van Ginkel zal verdrinken tussen de 30 aanwezige middenvelders. Neemt niet weg dat echte kwaliteit altijd welkom is, al komen ze uit de Luxemburgse competitie.

16 mei 2018 om 17:05

@gaalmeister,

Fyi, Brands is de gene die gaat beslissen over transfers, wat er in het verleden is gebeurd daar zal hem niet zo veel uitmaken denk ik.

Daarnaast is Klaassen altijd een middelmatig geweest en heeft Stekelenburg nog 3 andere clubs gehad voordat hij bij Everton gerecht kwam dus dat voorbeeld slaat nergens op.

Echt balen dat we hem kwijtraken maar ik gun hem natuurlijk t allerbeste. Bedankt voor je uitstekende werk de afgelopen jaren Marcel!

Dit nieuws was te verwachten. Ik wens Marcel veel succes in Liverpool. Ik ben wel bang dat dit ten koste zal gaan van de aankomende versterkingen. Marcel heeft goede connecties in het buitenland.

Mooie kans. Zal niet makkelijk worden. Wel genoeg armslag om transfers te plegen.

Helaas! Het is Marcel van harte gegund, maar ik had hem nog heel graag behouden voor PSV. Laat de geruchtenmolen maar starten wie hem gaat opvolgen. De droomkandidaat (huiberts) heeft al aangegeven niet te willen komen. Ik hoop alsnog op huiberts

Flinke aderlating voor PSV, heeft toch een hoop goede spelers binnengehaald. Ben benieuwd wie er voor in de plaats gaat komen, en ook hoe dit een cruciale transferperiode voor PSV met veel veranderingen gaat beïnvloeden.

Ik denk wel dat dit een aderlating is voor psv, heeft in al zijn jaren toch wel goed werk afgeleverd.

Ik gun hem deze mooie stap.

Marcel Bedankt voor alle mooie jaren en heel veel succes in Liverpool.

Ik hoop dat PSV een waardige vervanger in huis kan halen!

16 mei 2018 om 16:49

Frank Arnesen is al in huis en heeft de nodige ervaring.

16 mei 2018 om 17:07

Frank Arnesen zit in de raad van commisarissen dus dat lijkt me stug. Overigens denk ik dat hij wel geschikt zou zijn voor deze functie.

Helaas. Brands definitief naar Everton. Ik had nog een goede hoop dat die zou blijven, omdat het best lang duurde voordat die een besluit zou nemen. Maar aan de andere kant moet je hem die uitdaging ook gunnen na 8 jaar Psv.

Het zal vreemd worden, dat je Marcel Brands niet meer gaat zien bij Psv. Het waren moeilijke tijden, maar ook mooie tijden onder Marcel.

Ik wens Marcel het allerbeste bij Everton. Daar gaat die natuurlijk drie keer meer verdienen, en krijgt ook een veel grotere budget. Ik ben benieuwd hoe Marcel het gaat doen bij Everton.

Bedankt Marcel, Zeker wat moois neergezet bij PSV en als een club als Everton langskomt is het lastig om nee tegen te zeggen. Ik wens Macel het beste toe!

Goede stap voor hem het is hem gegund. Ik hoop dat hij Lozano en Ziyech meeneemt, want die zouden echt wat toe kunnen voegen aan Everton. Nu nog een goede trainer aanstellen(Allyrdyce was dat zeker ook alleen helaas vandaag ontslagen) en een paar talentvolle/jeugdige aankopen en je kan misschien wel mee doen in de subtop.

16 mei 2018 om 16:45

big sam was een goede puntenpakker, maar de evertonians hielden zijn spel echt niet nog een seizoen vol! denk dat big sam het er vanavond goed van gaat nemen; 12 miljoen verdiend in een half jaar!

16 mei 2018 om 17:08

Arias ook wel denk ik.

Hier baal ik toch echt grandioos van. Heeft uitstekend werk verricht met oa Lozano, Guardado, Moreno, Stootman, Mertens en de contractverlengingen van Wijnaldum en Depay. Ben benieuwd wie hem gaat opvolgen, maar dit is een groot verlies voor Psv.

Dat zat er dik aan te komen. Al die (ex) PSV-ers hou erg ze hem zouden missen, hoe belangrijk hij is geweest. Tussen de regels door kon je wel lezen dat de kans erg groot was dat hij zou vertrekken. Mooie uitdaging, Everton. Te beginnen met nieuwe trainer, nieuwe spelers en ook nog een nieuw stadion.

Jammer om te horen maar deze man heeft veel voor ons betekend! Dankjewel voor de afgelopen jaren en heel veel succes met de nieuwe uitdaging!

Dat gelul over 'enorm lastig besluit' geloof ik niet zo. 1. Het is goed voor de portemonnee. 2. Het is een nieuwe uitdaging. 3. Er is op transfergebied meer mogelijk bij Everton. 4. Na 8 jaar bij psv is het prima om verder te kijken. Los hiervan ben ik benieuwd of hij succes krijgt bij Everton. Bij psv best goede aanwinsten gehad, maar ook een aantal missers.

16 mei 2018 om 16:26

Tja, bestaat er uberhaupt een technisch directeur die nog nooit een misser heeft gemaakt? Uiteindelijk is een speler kopen een grote gok aangezien er zoveel factoren die men niet kunnen controleren. Een speler kan zich niet thuis voelen in een stad of land bijvoorbeeld. Ik hoop in ieder geval dat hij in Liverpool de tijd krijgt.

16 mei 2018 om 19:52

Het kan toch gewoon dat hij het als moeilijk ervaart? Als hij het prima naar zijn zin heeft in Nederland snap ik dat je twijfelt om naar Engeland te gaan.. daar zijn je familie en vrienden niet

Succes marcel. Je hebt goed gewerkt bij onspsv.

Bedankt voor alles de afgelopen jaren Marcel. Vindt maar eens een andere td die zulke transfers afrondt en zo vasthoudend is. Beste td die ik heb meegemaakt bij PSV.

Daar gaat de enige hoop van PSV op succesvolle jaren. Vervanger zal hoogstwaarschijnlijk een stuk minder zijn.

16 mei 2018 om 16:36

Ja en nee, PSV heeft het voor dat hij er was ook prima gedaan. Brands is wel enorm goed in het halen van spelers waarvan je denkt dat ze onhaalbaar zijn. Ik ben benieuwd of hem dat ook lukt bij een club waar het misschien nog wel wat meer over geld gaat ipv de persoonlijke band die je opbouwt.
Als PSV op tijd een vervanger vind (want ik vind de timing niet ideaal zie ik het wel goed komen). Misschien iemand die wat meer oog heeft voor verdedigers bijvoorbeeld.

16 mei 2018 om 16:49

Enorm goed in het halen van spelers die onhaalbaar zijn? Ik denk dat je die spelers ook op 1 hand kan tellen, en dat in 8 jaar tijd. Hij werd namelijk ook tijden lang met de grond gelijk gemaakt en de poort uit geschreeuwd door alles en iedereen. Ik kan me die witte zakdoekjes in het stadion voor de tv dan ook nog goed voor de dag halen.

PSV is natuurlijk ook geen kleine club en spelen elk jaar om de prijzen, ook dat trekt simpel weg spelers aan.

Neemt niet weg dat hij vaak prima werk heeft geleverd en dan ook zeker gemist zal gaan worden in Eindhoven. Maar ook dat lost zichzelf wel weer op.

16 mei 2018 om 17:06

Marher toen er tijd (zou zeker naar het buitenland gaan), Mertens en Strootman (in 1 deal), Lozano, Pereiro (na 3 maanden onderhandelen), Guardado (ik snap het nog steeds niet), Wijnaldum (voor 5 mil?) Moreno, Romero (we moeten het nog zien natuurlijk) maar ook het terug halen van Park Ji-sung (helaas te veel geblesseerd zag ik niet aankomen).

Natuurlijk kun je ze op 1 of 2 handen tellen maar het zijn wel bepalende namen geweest.

Ben het met je eens dat er ook zaken niet goed zijn gegaan. Vooral in verdedigend opzicht vond ik het niet halen van een linksback deze winterstop echt bizar.

16 mei 2018 om 17:17

Maher, Mertens, en Strootman kwamen toch gewoon uit de subtop van de Eredivisie? Niet jong gescout oid, maar gewoon gehaald naar een goed seizoen. Dat valt bij mij totaal niet onder de term onhaalbaar. Lozano en Guardado is wel knap te noemen, voor de rest was het eigenlijk al bekend in Nederland en of heeft zich tot nu toe nog steeds niet bewezen in Nederland. Nja, ik denk dat het halen van spelers altijd een gok blijft, de ene keer pakt het goed uit en de andere keer wordt het een flop. Vooral spelers uit het buitenland is het altijd maar afwachten hoe die gene om gaat met de club en cultuur. Ik denk dat Brands prima werk gaat leveren in Engeland, meer geld, betere spelers, mooiere competitie, na 8 jaar is het ook tijd om een keer verder te kijken.

16 mei 2018 om 16:40

Sorry hoor, maar zoek eens even het transferrapport van Marcel Brands op en beweer dan nog eens met droge ogen dat PSV zonder hem geen toekomst heeft. Ik heb in al die jaren van Brands op één uitzondering na, nog nooit zo'n onuitgebalanceerd team voor de dag zien komen. Het aantal miskopen of gebrek aan aankopen met name in de verdediging was echt schrijnend. Daartegenover staan zijn goede middenvelders en aanvallers die blijven hangen en waarvoor hij oook lof krijgt van mij. Maar ook daar heeft hij toch wel vaker steken laten vallen. Al met al ben ik er niet heel rouwig om dat hij vertrekt, het voelt wat dubbel vanwege zijn 'toppers' maar ik denk dat het goed uit kan pakken dat er nu vernieuwing plaatsvindt.

16 mei 2018 om 16:50

Ik durf met droge ogen te beweren dat Marcel Brands de allerbeste Nederlandse TD is. Tuurlijk is er een toekomst zonder Marcel Brands, maar ik ben benieuwd wie het op gaat vullen. Verdedigend was het niet altijd even solide, ben ik met je eens. Echter als je ziet wat voor namen er zijn gekomen en gebleven kan niet worden ontkend dat Brands echt een top technisch directeur is gebleken. Jongens als Lozano, Moreno, Guardado, Park, Strootman, Mertens, Wijnaldum en nog veel meer zijn schoten in de roos gebleken en daarbij is er geen enkele directeur die zonder miskopen blijft. Zijn enige gebrek is de opvolging van de linksback positie, maar voor de rest is dit zonder twijfel een gemis voor Psv.

Wie gaat eigenlijk de taak van Brands overnemen? Heeft de laatste jaren erg goed werk verricht voor PSV in mijn ogen.

16 mei 2018 om 16:32

ik las elders dat de taken Van Brands voorlopig verdeeld gaan worden onder De Jong, Cocu en Arnesen en dat PSV het dus voorlopig intern oplost. Op zich heb je met Arnesen voldoende kennis en ervaring in huis maar ik neem aan dat ze ook gaan kijken naar een vervanger van brands en dat dit een tijdelijke oplossing is

Dit speelt al langer dan vandaag. Denk dat het lijstje met opvolgers allang klaar is dus zijn opvolger dan binnen niet al te lange tijd wel bekend worden. Jammer maar helaas. Het zij hem gegund. De leiding van PSV kennende zal er een goede opvolger komen.

Geloof ik nooit zo in wat hij zegt. Iedereen heeft ambities ook hij en psv zal nooit het hoogste zijn waar je op mikt.

Het is hem gegund en ook vooral verdiend. Nu hopen dat PSV niet aan Huiberts gaat trekken, want met 2 de overgenomen directeuren gerbrands en brands is het wel even klaar voor mij😅.

16 mei 2018 om 19:30

En jong trainer Dennis haar, fysio Gozeling, poulsen, maher, luckassen etc

Succes Brands, het zij je gegund!

Heeft iemand een idee of Everton ook een afkoopsom moet betalen? En wat hiervan de hoogte is? Brands had volgens mij namelijks nog een doorlopend contract tot en met 2020.

Ik hoop op Frank Arnesen. Kent Psv al heel lang en heeft de nodige ervaring. Als 2e optie zou Stan Valckx mooi zijn. Ik hoor ook de naam van John de Jong. Echter heeft hij te weinig ervaring. Psv heeft een ervaren man nodig.

Misschien wel de transfer die PSV het meest gaat voelen deze zomer. Daarnaast vertrekken er waarschijnlijk nog meer belangrijke spelers dus dat wordt een hels karwei voor zijn opvolger.
PSV-ers misschien al een idee wie dit wordt?

Zo'n onstuimige zomer in Eindhoven helpt hopelijk om die schaal weer eens naar Amsterdam te brengen. Waar Overmars al druk bezig is moet de opvolger van Brands nog opwarmen, dat is wel in het voordeel voor ons denk ik.

Dit is een enorme aderlating voor Psv. Brandts bulkt van de ervaring en heeft een gigantisch netwerk. Wat ik vooral bewonderenswaardig aan hem vind, is dat hij niet snel opgeeft en dankzij die vasthoudendheid Lozano heeft weten binnen te slepen terwijl iedereen er van overtuigd was dat dat vanwege de enorme concurrentie volstrekt onmogelijk zou zijn voor een Nederlandse club. Dat was een echt huzarenstukje waar hij naar eigen zeggen meer dan een half jaar tijd en energie in zou hebben gestoken, en ik dan zou dan ook niet weten wie hem dat na zou kunnen doen. Hij heeft een enorm netwerk, dat hij nu gaat benutten om Everton sterker te maken en dat zal PSV zeker gaan missen. Binnen een maand begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen alweer en ook het tijdstip is derhalve niet heel erg gelukkig. Ik ben benieuwd wie hem gaat opvolgen, in mijn ogen zou Frank Arnesen een uitstekende kandidaat zijn.

Ik ben er niet rouwig om. Heeft uiteraard goede dingen gedaan. Maar heeft in al die jaren, maar 2 seizoenen een kampioenswaardig team samengesteld. Hopelijk nu iemand die in staat is om ook een team met persoonlijkheid samen te stellen.

Ik baal hier flink van.
Ik snap Brands heel goed, na AZ en 8 jaren PSV wil je wel eens wat anders en de PL werkt als een magneet natuurlijk.

Maar als kritische noot vraag ik mij toch af wat Everton aan Brands heeft. Daar bedoel ik mee dat Brands het heel goed doet met een krappe beurs, mede door zijn goede netwerk capaciteiten en geduld.
Maar bij Everton heeft hij een enorm budget en is de noodzaak om scherp in te kopen er vrijwel niet. We weten niet of hij ook met een grote beurs een goede TD is?
De timing ook .... verwacht wordt dat veel spelers weggaan en dus ook moet worden beslist wie er overgeheveld worden uit de jeugd en welke aankopen nodig zijn.

Ik gun hem het beste, maar baal er wel van.

Good luck, Brands! Mooie kans, al ben ik wel nieuwsgierig hoe Everton bij Brands is terecht gekomen. Je zou eerder een Engelsman verwachten.

Schitterende stap voor Brands. Een uitstekende TD die bij PSV echt iets heeft neergezet. Het vertrouwen in hem zal zich uitbetalen verwacht ik, aangezien hij op de langere termijn een zeer sterke indruk heeft gemaakt. Erg benieuwd wat hij bij Everton, een erg grote club die net onder de top kan presteren, gaat neerzetten. Een mooie uitdaging!

Mooie stap. Op naar de nieuwe uitdaging. Benieuwd welke spitsen en trainer er komen. Met Brands zijn netwerk moet dat kunnen.

Hopelijk gaat Huiberts van AZ niet naar PSV, dat was het gerucht tenminste weken geleden. Nijkamp is denk ik ook nog te licht dus ben benieuwd waar PSV mee gaat komen.

Goede stap voor Brands, voor PSV even slikken, maar de lijntjes zullen blijven.
De Jong zal het waarschijnlijk worden met op de achtergrond Arnesen.
Als de zaakwaarnemers maar niet de overhand gaan krijgen in de lacune die nu ontstaat.

3x kampioen in 8 jaar tijd is niet heel speciaal voor een club als psv. Heeft ook wel wat missers gehad zoals bv maher. Deed het de eerste jaren niet zo heel goed met geen enkel kampioenschap in 4jaar en kwam toen ook onder druk te staan. Laatste jaren zijn beter maar aansluiting met europa is weg, dus laten we niet overdrijven over zijn capaciteiten en wensen hem veel succes bij everton. Het gaat uit eindelijk toch allemaal om geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 16 december
Eigenaar Frank McCourt heeft de voorzitter, sportief directeur en trainer van Olympique Marseille ontboden in Boston. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren