Vitesse klopt Utrecht in knotsgekke slotfase; heldenrol Labyad

Dinsdag, 15 mei 2018 om

Vitesse heeft het eerste duel met FC Utrecht in de finale van de play-offs voor Europees voetbal dinsdagavond in zijn voordeel beslist. De Arnhemmers gaven tot tweemaal toe een voorsprong uit handen, maar sloegen in de blessuretijd toch nog voor een derde maal toe: 3-2. Zakaria Labyad vervulde namens Utrecht als invaller een heldenrol: hij gaf een assist en tekende in de absolute slotfase met een fraaie uithaal ook nog voor de gelijkmaker.

Utrecht begon uitstekend aan de wedstrijd in GelreDome. Trainer Jean-Paul de Jong had weer de beschikking over Yassin Ayoub, terwijl de van een blessure herstelde Labyad terugkeerde op de reservebank. Ayoub had de Domstedelingen al na twee minuten voetballen aan de leiding kunnen brengen, maar zijn schot na goed voorbereidend werk van Sander van de Streek ging rakelings naast. Niet veel later kreeg Van de Streek elf ook een prima mogelijkheid: ook hij liet doelman Jeroen Houwen met de schrik vrijkomen.

Na het stormachtige begin van Utrecht kreeg Vitesse meer grip op de wedstrijd. Tim Matavz trof na tien minuten spelen de paal en in de rebound stuitte ook Mason Mount op het houtwerk. De thuisploeg kwam gaandeweg de eerste helft steeds beter in de wedstrijd en wist drie minuten voor rust uiteindelijk een gaatje te vinden in de defensie van Utrecht. Roy Beerens slingerde de bal vanaf de rechterflank in het strafschopgebied, waar Mount was ontsnapt aan de aandacht van Ramon Leeuwin en uiteindelijk met het hoofd de verre hoek vond: 1-0.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet: Vitesse genoot het meeste balbezit, terwijl Utrecht nauwelijks in de buurt van het doel van Houwen wist te komen. Dat deed De Jong er na 57 minuten voetballen toe besluiten Labyad alsnog in te brengen. De toekomstig Ajacied kwam als vervanger van Gyrano Kerk binnen de lijnen en dat bleek een gouden wissel: Labyad plaatste het leder vijf minuten na zijn invalbeurt uit een hoekschop op het hoofd van Leeuwin, die vervolgens van dichtbij de gelijkmaker kon binnenwerken.

Daarna moest Vitesse het initiatief aan Utrecht laten. Sean Klaiber was kort na het doelpunt van Leeuwin dicht bij de 1-2, maar hij stuitte van een meter of twaalf op Houwen, die even later ook Labyad nog van een doelpunt hield. Utrecht leek de zege voor het grijpen te hebben, maar het was uiteindelijk Vitesse dat nog met de zege aan de haal ging.

Een voorzet van Mount belandde een kwartier voor tijd tot aan Bryan Linssen, waarna de buitenspeler met een boogbal de verre hoek vond. Labyad maakte daarna nog de gelijkmaker in een knotsgekke slotfase, maar genoeg voor een gelijkspel was het niet: Guram Kashia kopte in blessuretijd nog raak. Domper voor Vitesse was de gele kaart die Mount in de slotfase ontving vanwege een overtreding op Labyad: de Engelsman zal de return van zaterdag daardoor vanwege een schorsing aan zich voorbij moeten laten gaan.


Poll

Wie wint de play-offs voor Europees voetbal?


Gerelateerd

90 reacties (laatste reactie door redondono5)

Wat is die Miazga toch een irritant ventje, altijd nog uitdagen en zoeken naar ruzie.

15 mei 2018 om 22:51

Idem voor Klaiber en Janssen...

15 mei 2018 om 22:57

Miazga heeft het slim aangepakt , zoekt nog even ruzie met iemand waarvan hij weet dat hij die kan opnaaien.. door iets te zeggen en dat hij geschorst word. Is gewoon slimme actie van miazga.. lol

16 mei 2018 om 00:16

Slim aangepakt? Ik vind het meer achterbaks. Je indirecte collega letterlijk een oor aannaaien.

16 mei 2018 om 00:39

Ach ja, dit hoort er bij in de playoffs santosutr, je hebt er altijd wel een bloedzuigertje bij, bij elke ploeg. Nu gaat het alleen om de winst, om Europees voetbal. Elke speler die geschorst is is geschorst, moet je je maar inhouden!

16 mei 2018 om 01:00

Voetballers naaien elkaar altijd kaarten aan. Faken penalties etc... liggen te kermen can de pijn terwijl er niks gebeurd... hoort er kennelijk bij

16 mei 2018 om 09:06

Dit hoort erbij? Dit soort commentaren zijn in mijn optiek juist het probleem. Het hoort er helemaal niet bij. Het is alleen gemeengoed geworden omdat zoveel spelers het doen, maar dat wil niet zeggen dat het erbij hoort. Ik vind het walgelijk en hoop echt op een nieuwe aanpak tegen dit soort matennaaierij.

15 mei 2018 om 22:42

Zou eerst even naar je eigen keeper kijken. De reden dat utrecht niet wint hier is meer op de eigen keeper dan op de scheids af te schuiven.

15 mei 2018 om 23:05

Ja, ik weet niet wat er met Jensen aan de hand is, maar vandaag keepte hij idd slecht. Hij kon , mits hij wat moeite deed, 2 tegendoelpunten kunnen voorkomen. Gaat mij niet zozeer om of Utrecht nou wel of niet wint, het gaat mij er om dat de scheids in mijn ogen slecht floot, waardoor beiden partijen hier het slachtoffer van waren.

15 mei 2018 om 23:09

Inderdaad, 4 van de 5 doelpunten vandaag waren toch echt houdbaar en 3 daarvan scoorde Vitesse.

15 mei 2018 om 23:27

Door mijn rood witte bril bekeken, vind ik het wel meevallen. Hij maakte zijn foutjes maar slecht fluiten? Neu.... vind ik niet. Vind Kamphuis sowieso een onopvallende en dus vrij redelijke sr.

16 mei 2018 om 00:36

Exact SANMART3AN. Utrecht was denk ik beter dan Vitesse, maar Jensen ziet er bij alle drie de goals er niet heel goed uit. Best gek, want hij is dit seizoen toch een van de betere keepers. Ook vond ik Houwen er overigens niet heel goed uit zien. Belooft wat voor zaterdag met al die schorsingen

16 mei 2018 om 01:01

Die van linssen kon hij echt ni pakken hoor. Als messi deze had gemaakt ging i de wereld over

Lekker onnozel weer die Klaiber op t eind. Hij verstiert t voor zichzelf en zn ploeg. Wordt nog een heet avondje zaterdag!

Die Klaiber!!!!!
Pakt na de wedstrijd nog even geel.... Mist nu de volgende wedstrijd.
Wat een debiel. Prachtige goals gezien, wedstrijd kon beide kanten op.
De return zal dus meerdere belangrijke mensen missen, erg jammer.

Derksen heeft gelijk als je 15 jaar bent moet je gaan keepen ,man man die Jensen heeft geen pepernoot gepakt

15 mei 2018 om 22:41

En die laatste goal van utrecht had houwen ook moeten houden. En bij de 1-1 kwam die corner in het 5 meter gebied (moet de keeper altijd hebben in mijn ogen).

Goeie speler die Labyad. Heeft toch bepaalde kwaliteiten dienweinig spelers in de eredivisie hebben. Daarnaast kan hij goed met druk om gaan, ook niet onbelangrijk. Herinner me laatst een vrije trap van hem in de 93e min tegen ADO om toch een punt te pakken. Stond zelfverzekerd achter de bal en schoot de bal hard over de muur heen. Deze jongen heeft stappen gemaakt. Ben benieuwd hoe hij het in Amsterdam zal gaan doen.

15 mei 2018 om 22:46

Maar heeft niet de mentaliteit voor een topclub.

15 mei 2018 om 22:48

Waarom niet dan? Vrij voorbarig omdat hij als broekje de verkeerde keuze heeft gemaakt.

15 mei 2018 om 22:51

Kunnen we nog niet zeggen. Fouten maken we allemaal. Hij is nu ouder en wijzer in zn beroep. Voor hem dé kans om te laten zien dat hij t alsnog aankan.

15 mei 2018 om 22:52

Goed met druk omgaan is buiten de traditionele top 3 toch net ff anders. Moet nog maar blijken of hij ook een stapje hoger zo voor de dag komt. Zelfde met Ayoup, al heb ik daar ook wel enigszins vertrouwen in. Die heeft een aardige periode bij Utrecht achter de rug. Juiste tijd om een stap te maken. De carriere van Labyad is wat wispelturiger. Ik zie Utrecht in de Galgenwaard dit nog wel rechtzetten op wilskracht.

Stom van Klaiber, maar dit moet Utrecht toch zonder problemen kunnen afmaken zaterdag. We zijn er in ieder geval bij !

15 mei 2018 om 23:01

Als je ziet hoe Jensen de afgelopen weken aan schutteren is, vraag ik me af waar je het vertrouwen vandaan haalt. Die pakt gewoon geen enkel bal meer.

16 mei 2018 om 10:06

Heel utrecht vind ik de laatste weken niet meer wat het was hoop het beste zaterdag maar heb elke x het idee als ik naar ze kijk dat het seizoen net iets te lang duurt. Zowiezo die stomme play offs afschaffen het seizoen duurt er langer door en als de nederlandse competitie sirrieus genomen wil worden moet de beste gestuurd worden en niet degene die de laatste 4 wedstrijden in vorm is want waar speel je die andere 34 voor? Dit jaar komt het mooi uit dat de nr 5 of 6 europa ingaat maar je moet er toch niet aan denken dat een heerenveen europees zal gaan spelen voor een 8e plaats....

Wat een sukkel die klaiber. Hou je kalm dan had je zaterdag gewoon mee kunnen doen. Beste moment van labyad vond ik niet de goal. Hij draaide op een gegeven moment tussen 2 man fantastisch weg waarna mount een overtreding moet maken en daardoor geschorst is. Of hij goed genoeg is voor Ajax durf ik niet te zeggen maar slim in het veld is hij wel.

15 mei 2018 om 22:47

Strieder was ook enorm dom. Mount was “zonde” maar hij noest enigszins

15 mei 2018 om 23:14

Mwa was niet echt moeten. Denk dat mount gewoon die Panna niet kon hebben. Erg dom en hij benadeeld zijn ploeg hier mee.

15 mei 2018 om 23:22

Was een slimme overtreding, we hadden heel veel mensen voor de bal. Hij zou wel even niet hebben stilgestaan bij een schorsing. Maar heb liever dat hij de overtreding maakt, dan dat er achteraf een goal valt en hij staat te koekeloeren..

15 mei 2018 om 23:33

Nu mis je je beste man. En dat ga je wel merken zaterdag. Zie Vitesse echt niet doorgaan meer. Mount is zo verschrikkelijk belangrijk voor Vitesse. Had hem beter kunnen laten gaan na mijn mening.

15 mei 2018 om 23:44

Vergeet niet dat Utrecht ook een aantal belangrijke spelers mist. Mount is in vorm en zal zeker gemist worden (al is bruns prima vervanger). Dit is echt nog niet gespeeld, Vitesse heeft zelfs nog een voorsprong. Vreemd hoe veel mensen doen alsof Utrecht dit even afmaakt nadat ze verloren hebben. Tegen Heereveen en tegen Vitesse hebben ze vooralsnog geen onverslaanbare indruk gemaakt..

15 mei 2018 om 22:42

Wel prima opzich. Goal, assist, redelijk balvast en had nog een mooie actie waar hij 3 man te kijk zette.

15 mei 2018 om 23:11

Ja, klote he dat ie komt :-)

Utrecht heeft het heel dom weggegeven. Ze waren over de gehele wedstrijd gewoon de betere ploeg, maar gaven de goals op een amateuristische wijze weg. Ik weet niet wat er met Jensen aan de hand is, maar ik zou voor zaterdag liever met Marsman durven te spelen dan met deze pannenkoek. Had nooit verwacht dat ik dat ooit zou zeggen.

15 mei 2018 om 22:53

Utrecht de betere? Zo best was Utrecht ook niet...

15 mei 2018 om 23:02

Klopt, maar qua spel wel beter dan Vitesse.

16 mei 2018 om 01:07

Heb de wedstrijd pas gekeken vanaf vlak voor de 1-1 viel, maar wat me opvalt is dat Vitesse de laatste weken dodelijk effectief is. Nu ook weer. 2 ( eigenlijk halve) kansen gezien. 2 goals.

Balen dat je het is de laatste seconden weg geeft maar als nog een goede uitgangspositie. Wel fijn om een Utrecht te zien die eindelijk weer een sterke wedstrijd speelt want het was de laatste tijd niet veel goed. En als plus puntje geen mount volgende wedstrijd. Zaterdag knallen en weer Europa in!!

15 mei 2018 om 22:49

Hopelijk speelt Utrecht in september ook nog Europees.... (Bij voorkeur overwinteren maar laat men de groepsfase halen)

15 mei 2018 om 23:03

Laat ze eerst de play offs maar winnen dan praten

Vraag me af of die Utrecht supporters die Labyad de afgelopen paar uur voor alles hebben uitgemaakt nu gejuicht hebben bij de doelpunten van FCU.🤔

15 mei 2018 om 22:44

Waarom zouden we? Naar Ajax is toch een stap naar boven? Geen 1 utrecht supporter misgunt het hem hoor? En dan je ‘emoticon’ erachter.. kansloos

15 mei 2018 om 23:07

Labyad is de reden dat Utrecht überhaupt nog strijd is voor een Europees ticket. Mochten er supporters zijn die het hem misgunnen, dan moeten ze maar eens goed kijken hoe belangrijk hij wel niet is. Labyad was met zijn komst heel duidelijk en heeft zijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken.als je ziet hoe hij door de supporters werd toegejuicht, vraag ik me af waar je op baseert dat hij vooraf de wedstrijd werd uitgescholden.

15 mei 2018 om 23:30

Kijk nog eens terug hoe het uitvak reageerde toen hij inviel.... Zegt genoeg. Die gaat door de voordeur naar Amsterdam.

Utrecht was veruit de betere partij. Deze 3 2 maakt niet zoveel uit. 2 2, 3 2. Ach. Zaterdag wordt het gewoon 3 0.

15 mei 2018 om 22:54

Je weet dat Pasveer niet keept?

15 mei 2018 om 23:10

Die houwen is ook niet de beste

15 mei 2018 om 23:14

Houwen is de reden dat Utrecht vandaag niet heeft gewonnen maar verloren.

15 mei 2018 om 23:39

Deels houwen en deels het matige afmaken

Kort samengevat. Utrecht lijkt de beter voetballende ploeg, maar achterin kennen ze problemen. Zonder Mount gaat Vitesse nu heus graag achteruit leunen en hopen op een standaardsituatie. Gaat zeker een spannende return worden.

15 mei 2018 om 22:43

Utrecht heeft amper kansen weggeven 3 ballen die Jensen gewoon moet pakken

15 mei 2018 om 22:50

Niet helemaal waar. Sterker nog, Vitesse had er ook een paar mogen maken. 2 x paal zelfs.

15 mei 2018 om 22:54

Pingel die niet gegeven werd, twee keer de lat?

Jammer dat die 3-2 nog viel, vond Jensen bij die 3 goals er niet heel goed uitzien, maargoed nu de klus klaren zaterdag wij missen Strieder en Klaiber, denk dat we dat zullen gaan opvangen met Kali en Urby/Klich (mits hij fit is.) En Vitesse zal Mount moeten missen, op naar zaterdag!

Ik vraag me wel af wat je in europa te zoeken hebt als je de goals zo makkelijk tegen krijgt en al je creativiteit volgend jaar bij ajax en feyenoord speelt.

15 mei 2018 om 22:53

Maar is het niet zo dat degene die het beste seizoen heeft, terecht Europa ingaat? Als je als 5de eindigt en ook nog eens de play offs speelt, verdien je het toch?

15 mei 2018 om 23:03

Ach alles kan in een paar maanden tijd zo veranderen. Wie weet wat ze uitg de hoge hoed toveren. Ergens een of twee onbekende talenten oppikken. Die Fransman ben ff zn naam kwijt was ook zo'n voltreffer. Wat ze in Europa te zoeken hebben? Een hele hoop. Elke keer weer. Mooie wedstrijden. Spelers en de club laten zich zien op Europees vlak. Daar doe je t voor als club en spelers

16 mei 2018 om 01:10

Haller?

16 mei 2018 om 03:04

Ik denk dat hij die keeper bedoeld, Grandel.

16 mei 2018 om 07:00

Juist Haller!

Een gelukkige overwinning, kan niet anders zeggen. Ondanks de marge van één wordt het gewoon erg lastig om dit tweeluik winnend af te sluiten... Alles geven zaterdag en hopen dat het EL ticket mee naar Arnhem gaat!

Die doelmannen zitten niet bepaald op keepen hè. Mijn hemel wat waren ze beide waardeloos. Vooral de keeper van Utrecht staat gewoon driemaal verkeerd bij drie pis-balletjes op doel. Hoe hij dat voor mekaar krijgt is mij een raadsel. Verder heb ik echt een paar hele domme gele kaarten gezien van Strieder en Klaiber waardoor ze nu geschorst zijn, weten de heren voor de wedstrijd niet dat ze op scherp staan ofzo.

Was en ben (nog) niet helemaal overtuigd van Labyad, maar vond hem vandaag erg verdienstelijk invallen. Hoop dat hij me kan verassen en kan overtuigen bij Ajax! Ten hag op de tribune, gewoon als toeschouwer (van Labyad of zn oude team) of is er nog een transfer voor Ajax in de maak?

Dit moet vitesse toch kunnen redden zaterdag gezien de scoringsdrift de laatste weken scoren ze er ook in utrecht wel wat. Kans is 50/50

15 mei 2018 om 23:56

Zonder hun ster speler.
Maar ook Utrecht mist belangrijke spelers.

16 mei 2018 om 00:03

Vergeet Linssen niet.....

Dit is niet te voorspellen wie er gaat winnen... zijn aan elkaar gewaagd dat is ook leuk.

Misschien moet De Jong maar eens Marsman opstellen zaterdag.
Heb de samenvatting van de eerste helft gezien en de gehele tweede helft maar Vitesse wint van Jensen.
Alle 3 een kado.

Maar wat een kansen kreeg Utrecht zeg. Qua kansen en voetbal kon je zien waarom Utrecht hoger dan Vitesse is geëindigd. Qua uitslag niet. Dan zal je zaterdag zien dat een ongeluksdag zoals een paar jaar geleden tegen Heracles, Utrecht Europees gaat kosten.

Playoffs blijft oneerlijk voor de ploeg die het hoogst is geëindigd maar als Utrecht volgend jaar 7de word zijn we weer blij met die play offs.

Maar goed dat is mijn mening.

16 mei 2018 om 08:16

Ik ben het met je eens dat de play-offs eigenlijk overbodig zijn. Het resultaat na 34 wedstrijden lijkt mij duidelijk. Voor de neutrale toeschouwer echter is het wel een spektakel hoor. Zowel de degradatie/promotie nacompetitie als die voor Europees voetbal. Niet veel veel goed voetbal maar veel spanning en goals, ook dat maakt voetbal leuk.

16 mei 2018 om 09:14

En in de vorige ronde ging Utrecht met geluk door waar Vitesse overtuigde tegen ADO. Deze wedstrijden zeggen echt niets. In de competitie was het verschil uiteindelijk maar 3 punten, deze teams zijn dus gewoon aan elkaar gewaagd en zijn de terechte finalisten.

Onbegrijpelijk dat Utrecht dit niet heeft gewonnen. Waren duidelijk beter dan Vitesse, maar verprutsen ontzettend veel kansen. Dit is al vaker een probleem geweest voor Utrecht, dus wellicht moeten ze wat meer trainen op afwerken. Vitesse heeft de kansen gewoon goed benut. Iets waar Utrecht weer van kan leren. Labyad laat trouwens wel even zien waarom hij een stap hogerop maakt. Wat een invalbeurt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.AZ184
7.Vitesse184
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

55 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 november
Mesut Özil heeft bijzonder lucratieve aanbiedingen uit het Verre-Oosten laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren