Update: Liverpool bevestigt transfervrij vertrek van Emre Can

Vrijdag, 8 juni 2018 om

Emre Can lijkt af te stevenen op een transfervrij vertrek bij Liverpool. Beide partijen onderhandelen al geruime tijd over een nieuwe verbintenis, maar volgens de Daily Mirror is van toenadering weinig sprake. Emre Can zou alleen willen tekenen als een transferclausule in zijn contract wordt opgenomen en dat ziet Liverpool niet zitten.

Liverpool wil geen precedent scheppen: the Reds zijn bang dat andere spelers zich straks met dezelfde eis melden aan de onderhandelingstafel, indien wordt toegegeven aan het verzoek van Emre Can. Transferclausules zijn niet erg gebruikelijk in Engeland en dat wil Liverpool voorlopig zo houden. Aan interesse voor Emre Can is ondertussen geen gebrek: met name Juventus wil profiteren van de mogelijke transfervrije status van de Duitser.

Op dit moment staat Emre Can met een rugblessure aan de zijlijn. De 24-jarige middenvelder speelde op 17 maart zijn laatste wedstrijd voor Liverpool. Maandag onderging Emre Can meerdere medische tests, maar over zijn herstelperiode is nog geen duidelijkheid. Deelname aan de Champions League-finale van 26 mei wordt volgens de Engelse pers een race tegen de klok. Door de blessures van Alex Oxlade-Chamberlain en Adam Lallana is de spoeling op het middenveld al dun.

De kans bestaat dus dat Emre Can zijn laatste wedstrijd voor Liverpool al heeft gespeeld, maar een langer verblijf op Anfield heeft hij nooit uitgesloten. Hij is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Liverpool, dat in de zomer van 2014 twaalf miljoen euro neertelde om hem los te weken bij Bayer Leverkusen. De middenvelder speelde sindsdien 166 officiële wedstrijden, waarin hij in totaal goed was voor 14 doelpunten en 12 assists.

Update 8 juni 18.03 uur - Liverpool bevestigt transfervrij vertrek van Emre Can
Emre Can is niet langer speler van Liverpool. De club uit de Premier League bevestigt dat de middenvelder transfervrij vertrekt en dat geldt ook voor verdediger Jon Flanagan. Waar laatstgenoemde zijn carrière voortzet, is nog niet bekend, maar het is vrijwel zeker dat de 24-jarige Can aan de slag gaat bij Juventus. De Duits international speelde in de Champions League-finale zijn 167e en laatste wedstrijd voor the Reds.


Poll

Denk je dat Emre Can zijn laatste wedstrijd voor Liverpool al heeft gespeeld?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door alexdelpiero10)

Jammer dat het huwelijk zo eindigt maar soms kom je er gewoon niet uit. Can lekker naar Juventus en Liverpool moet dan maar switchen naar een andere speler. Jammer maar helaas.

10 mei 2018 om 14:15

Liverpool schiet zichzelf hier in eigen voet vind ik. Als je akkoord gaat met een clausule, krijg je er tenminste nog een goed bedrag voor 60 miljoen is een zeer goed bedrag wat je kan krijgen voor Can. Gewoon dom gespeeld van Liverpool om er niet mee akkoord te gaan vind ik.

10 mei 2018 om 15:15

Het ligt eraan, wat er gezegd wordt is dat er dan misschien meerdere spelers clausules gaan forceren in contractonderhsndelingen. Op dit moment loop je verlies maar er zal vast wel over zijn nagedacht voor de langere termijn.

8 juni 2018 om 18:14

Is niet dom. Als Liverpool hem een clausule geeft, volgen er meer spelers. Door dit standpunt in te nemen weten de andere spelers dat dit geen optie is bij Liverpool. Dit standpunt betekent weliswaar verlies voor dit moment, maar winst voor de toekomst.

Wat is er mis met een clausule.

Emre Can is een goede speler, maar het is geen wereldtopper.
Wellicht dat hij nog beter kan worden, maar een clausule is zeker niet verkeerd als hij wilt verlengen.

Als je een clausule van 80 miljoen euro neemt, dan maak je nooit verlies. Hij gaat heus geen gekke dingen doen, waardoor alle topclubs achter hem aan gaan. Bij een Salah of Firmino kun je die clausule nog hoger maken.

10 mei 2018 om 13:49

Omdat, een clausule slechts een speculatie is van hoe goed een speler in zijn top kan worden en dus de maximale clausule bedraagt. Natuurlijk gaat geen enkele speler akkoord met een te hoge clausule. Maar een te lage clausule, snij je jezelf mee in de vingers.

10 mei 2018 om 13:57

Als Can een zeer lage clausule opeist van bijvoorbeeld slechts 10 miljoen euro, snap ik Liverpool volledig, maar als Can akkoord gaat met een clausule van bijvoorbeeld zo'n 65 miljoen euro, moet Liverpool altijd akkoord gaan vind, nu Can transfervrij dreigt te vertrekken. Dan ontvangt Liverpool tenminste nog 65 miljoen euro, terwijl ze niks ontvangen.

10 mei 2018 om 17:46

Ik snap je punt, maar ik snap Liverpool ook wel. Dan willen andere spelers ook een clausule in hun contract. Voor een speler kan het alleen maar een voordeel zijn en de club heeft er niks aan.

10 mei 2018 om 13:53

Volledig mee eens. Liverpool is hier echt dom bezig door een clausule in het contract van Can te weigeren. Can vertrekt hierdoor gratis de deur uit en Liverpool ontvangt nu niks, terwijl ze met een clausule tenimste nog die 80 miljoen kunnen verdienen. Desnoods regelt Liverpool dat die clausule alleen in de maand juli geactiveerd kan worden, zodat Liverpool tijd genoeg heeft om een vervanger te zoeken en niet hoeft te vrezen dat Can op deadline day vertrekt. Liverpool schiet zichzelf in enorm in eigen voet vind ik.

10 mei 2018 om 13:57

en Nu wil Can er een, en die geef je hem. en dan komt over een maand Mane het kantoor inlopen en die wil ook zo'n claussule. anders tekent hij niet bij, en daarna Salah en daarna Van Dijk, Want Emre Can kreeg er ook 1 dus waarom ik niet?

Ik zou net zo makkelijk zeggen geef Can er eentje van 50 miljoen en we praten nergens meer over. maar het gaat ook o de gevolgen die het heeft als je er aan begint

10 mei 2018 om 14:04

Het verschil is dat Emre Can een aflopend contract heeft en dus gratis de deur uit dreigt te vertrekken. Bij Mane en Salah is dat niet het geval. Waarom zou elke speler een clausule in hun contract willen? Liverpool is een van de mooiste clubs op Aarde. Ik zou dan echt niet kunnen begrijpen dat je per se naar Madrid of Barcelona wil, als je eerder graag naar Liverpool wilde komen. Tot nu toe is het slechts een aanname van je dat Salah en Mane ook een clausule willen als Can er een wil. Als de andere gewoon uitlegt dat Can een aflopend contract had en daarom een clausule kon krijgen, dan zullen de meeste het wel begrijpen dat het Liverpools laatste kans was om nog een goed bedrag te verdienen.

10 mei 2018 om 14:14

Maar de contracten van eerder genoemde spelers lopen ook een keer af. Dus misschien heb je Salah morgen niet aan het bureau staan maar hij komt wel een keertje aan de beurt natuurlijk. Dit schept ook een duidelijk signaal voor spelers die je nog gaat halen. Liverpool is inderdaad een mooie club maar dat houdt Can blijkbaar niet tegen om een clausule te willen, het stopte Coutinho ook niet om naar barca te gaan. Stel dat ze dachten bij Coutinho 'we gooien er wel een 100mil clausule tegenaan', dan had ze dat nu mooi 60mil gekost. Ik begrijp het wel van Liverpool, vooral met de huidige markt die elke transferwindow weer over de kop lijkt te gaan, spelers die nu 50mil kosten zijn over 2 jaren 80mil zonder beter te worden.. waar zet je die clausule dan op als je de ontwikkeling van de speler ook nog mee neemt? Los van het feit dat je met een clausule als club altijd een deel van je macht uit handen geeft.

10 mei 2018 om 14:14

Wat praat je allemaal alsof jij weet wat er achter de schermen gebeurd.. Er werken professionals bij Liverpool en jij denkt dat ze die dingen die jij zegt (een nobody op een forum) nog niet geprobeerd hebben?

10 mei 2018 om 14:46

Haha, dat is dus echt bij 90 van de vz figuren zo. Zo ontzettend ver van de echte wereld lijken ze. Deze meneer hierboven zit dus gewoon serieus ons en Liverpool uit te leggen hoe ze moeten aanpakken qua management haha.

Alsof Liverpool een clausule eis van pak m beet 80 mil voor Can zou weigeren. Als de roddels al waar zijn, zal Can zeker een clausule van onder de 40 mil eisen, wat het natuurlijk volstrekt logisch zou maken dat Liverpool weigert, gezien de gevolgen voor de rest van de selectie.

Maar zelfs dit is maar gebasseerd op verhalen, niemand weet wat er echt gaande is tussen Can en Liverpool

10 mei 2018 om 14:52

Begrijp nou dat ze dit niet doen omdat anders iedereen een clausule gaat eisen

10 mei 2018 om 15:18

Santino en Monique, ik neem aan dat jullie op Zermatt_Person doelen? In dat geval, jullie weten net zo min wat Liverpool wel en niet het geprobeerd als wij dat weten. Het zou namelijk best kunnen dat Liverpool een hele harde 'nee' heeft op dit gebied en er niet over willen beginnen ongeacht of mr Can een clausule wil van 40, 80 of 200mil. Ook dat kan een mening zijn van professionele mensen, vooral om je identiteit als club te verdedigen. Wij kunnen van afstand alleen onze visie en mening geven dus laten we die niet gaan brengen als feiten.

10 mei 2018 om 17:51

Hahah en STEL hij zou een clausule krijgen, wat niet is, dan zegt Juve ineens ja dikke lul als we moeten betalen voor hem. En dan komen de spelers als mieren naar het kantoor

9 juni 2018 om 03:22

@St.Mass Waar brengen deze twee dingen als feiten? Volgens mij zitten jullie gewoon op één lijn. Liverpool is een wereldwijde topclub, en zou nooit iemand zomaar de deur uit laten lopen, zonder daar goede rede voor te hebben. Dan kan je wel een mening hebben, maar blijf daar gewoon nuchter over.

10 mei 2018 om 13:54

zoals er al in de tekst staan, het schept een precedent, nu wil Can er een van stel 50 miljoen laten opnemen in zijn contract, en vervolgens komen de spelers achter elkaar het kantoor inzetten met een clausule eis.

het grote probleem aan een Clausule zoals dit is dat, stel je geeft Can er een van 50 Miljoen nu, en hij speelt op het WK een weergaloos toernooi. dan zou hij misschien wel 75 waard zijn. maar dat krijg je er nooit meer voor

stel je had Salah een Clausule van 100 Miljoen gegeven, wat gezien zijn aankoopbedrag van ongeveer 40, best logisch had geweest
dan zou real madrid nu Lachend die 100 miljoen aftikken en ben je hem kwijt. Nu kan Liverpool vragen wat het wil, 100, 150 200. het is dan maar net wat de gek er voor geeft

10 mei 2018 om 14:04

Veel. Toen Barcelona die clausule van 220 miljoen in het contract van Neymar zette gingen ze ervanuit dat dat verder nooit meer zou spelen, en nu word zo'n bedrag gewoon betaald. 7 van de 10 grootste transfers zijn de laatste 2 jaar gedaan.

10 mei 2018 om 14:11

Neymar en Can zijn twee verschillende dingen. Bij Neymar had je niet te maken met een aflopende contract. Bij Can wel. Liverpool heeft nu nog een laatste kans om een goed bedrag voor Can te krijgen. Anders vertrekt hij gewoon gratis. Liverpool zou desnoods kunnen regelen dat die clausule alleen t/m 14 juli geactiveerd, zodat Can niet op deadline day vertrekt en Liverpool tijd heeft om een vervanger te zoeken. Verder is Barcelona alleen maar beter geworden sinds het vertrek van Neymar. Met die 220 miljoen, hebben ze met Dembele en Coutinho prima vervangers in huis gehaald.

10 mei 2018 om 17:02

Precendent werking, Liverpool sluit nimmer contracten met een clausule.

De clausule van een speler als Salah wordt opgesteld op het moment van tekenen. Destijds zou die dan op bijvoorbeeld 50 miljoen euro gesteld zijn. Nu is Salah doorgebroken en 150 miljoen euro plus waard. had Salah een clausule vam 50 miljoen euro gehad, dan was die allang geactiveerd door een andere topclub.

8 juni 2018 om 18:13

Dat heet beleid. Geen clausules of wel clausules. Ik vind het nou juist goed dat Liverpool dit doet, je gaat je beleid toch niet omgooien voor een speler die expendable is...

In tegenstelling tot wat mensen vaak denken hebben clubs niks aan transferclausules. Ze zijn er om de speler te beschermen, om een uitweg te bieden uit een contract. In spanje zijn deze clausules een plicht. Spaanse clubs willen daarom natuurlijk een zo hoog mogelijke transferclausule. Daar gaat een zaakwaarnemer alleen mee akkoord bij een nog hogere vergoeding.

Zie zelf liever Savic komen, maar Can gratis is natuurlijk lekker, Savic moet toch al gauw zo’n 100 miljoen+ kosten.

10 mei 2018 om 14:31

Is die Savic echt zo goed? Ken hem alleen van FIFA waar die veel in forms heeft en een enorm goede TOTS gaat krijgen Haha

10 mei 2018 om 14:51

Ja hij is goed, een beetje een tragere maar veel stabielere versie van Pogba, Savic is trager en minder showman dan Pogba, maar wel degelijker en constanter in zijn prestaties.

10 mei 2018 om 15:11

Is savic geen verdediger dan?

10 mei 2018 om 15:41

@ramire's. Het gaat hier over Milinkovic-Savic van Lazio. Jij denkt vermoedelijk aan Savic van Atletico, dat is wel een verdediger.

Hij is nu gratis, dan kun je toch maar beter een clausule opnemen om niet 30+ miljoen mis te lopen?

8 juni 2018 om 18:17

Nee, van je beleid afstappen voor 1 niet al te groot geval is stom en er aan vast houden is veel meer waard dan hem kunnen verkopen voor 30 a 40 mil.

Clausule werkt twee kanten op, de ene keer krijg je te weinig en de andere keer teveel, terwijl dat laatste haast nooit voor komt en je altijd een negatieve uitslag hebt. Gewoon lekker markt comfort en spelers op tijd een contract aanbieden en treuzelaars gewoon snel genoeg proberen te vervangen.

Lekker laten gaan. Beperkte speler met weinig scoringsvermogen.

Mooi. Can heeft gegokt en verloren. Good riddance toedeledokie!

8 juni 2018 om 21:00

Hoezo gegokt en verloren? Van Liverpool naar Juve is gewoon een goede stap voor zo een speler hoor. Beetje zuur dit, maar ik snap het wel, ik zou het ook jammer vinden moest zo een speler transfervrij vertrekken bij mijn club.

wauw wat zijn Nederlanders toch zure augurken. Alleen maar haat hier, ook in de thread van Justin Kluivert is het één en al afgunst En woede....

Jammer maar helaas. Ik dacht heel even dat hij de aanvoerder van Duitsland en Liverpool zou worden in het begin, maar Henderson heeft zich beter gemanifesteerd als aanvoerder en ook andere spelers meer dan Can. Hij wil nu uit de schaduw treden en ik denk dat hij met elk spel mee kan, dus ik hoop het beste voor hem.

Goede speler en waardevol voor elk team. Succes.

Liverpool ook sterk gehandeld, beleid en club staat boven een speler.

Ik vond Can altijd wel een hele bruikbare speler, niet eentje die je per direct in de beste 11 van de wereld zou zetten (en waarschijnlijk zal die daar ook nooit in komen) maar gewoon heel bruikbaar.

Met Keita en Fabinho hebben we nu al 2 goede sterke middenvelders erbij. dus opzich heb je het opgevangen.

Begrijpelijk. Hij zou geen vaste basisplaats krijgen. Bij Juventus waarschijnlijk wel.

8 juni 2018 om 20:49

Wat een onzin, het middenveld van Liverpool is minder dan dat van Juve. Als Can was gebleven had Liverpool ook echt niet Fabinho gehaald.

Jij bent ook welkom en bedankt Liverpool 🤣🤣😂😂🕺🕺😉😉👏👏✌👌👌 Forzaaa Juveee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

19 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 3 0 2 0
2018/2019 Juventus 29 4 7 0
2017/2018 Liverpool 26 3 8 0
2016/2017 Liverpool 32 5 6 0
2015/2016 Liverpool 30 1 9 0

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Juventus neemt in januari mogelijk alweer afscheid van Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren