Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sky openbaart complete salarishuis van Dortmund: Haller topverdiener

Laatste update:

Florian Plettenberg heeft inzage gegeven in de salarissen bij Borussia Dortmund. De verslaggever van Sky Sport maakt daarbij gebruik van een piramidesysteem. Niklas Süle en Gregor Kobel zijn de absolute grootverdieners.

De verdediger en doelman staan bovenaan in de piramide en strijken jaarlijks 10 à 11 miljoen euro op. Sébastien Haller behoort tot de groep die daar net iets onder zit met een bruto jaarsalaris van 8 à 9 miljoen euro.

Ook Julian Brandt, Marcel Sabitzer en Emre Can mogen niet klagen. Zij behoren tot dezelfde groep als Haller en strijken allen dus zo'n 8 à 9 miljoen euro op.

Het viertal strijkt onder meer een hoger salaris op dan routiniers Mats Hummels en Marco Reus, die een schaal lager zitten. De twee routiniers verdienen zo'n zeven à acht miljoen euro per jaar.

Donyell Malen, die tot de grootste groep behoort, moet 'genoegen nemen' met 4 à 5 miljoen euro bruto per jaar. Spelers die nog een schaal lager zitten zijn onder meer Giovanni Reyna en voormalig FC Barcelona-verdediger Mateu Morey.

Kobel


De vraag is hoe lang Kobel nog tot de grootverdieners behoort bij Dortmund. Sky schrijft dat de doelman op de radar staat bij Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht wil een serieuze concurrent in huis halen voor Gianluigi Donnarumma.

Kobel lijkt echter geen trek te hebben in een gang naar de Ligue 1. De Zwitser is voornemens om bij Dortmund te blijven, al heeft hij geen trek in nog zo'n seizoen. Zijn contract loopt door tot medio 2028.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt me geen goede zaak dat dit zomaar even geopenbaard wordt.. Hoe onverantwoordelijk ga je met de informatie binnen je club om als het complete salarishuis van je selectie op straat kom te liggen?

5 maart 2024 om 09:53

Malen vergeleken met de andere is hij een klein verdiener. Had dat niet verwacht.

5 maart 2024 om 10:47

Kleinverdiener vergelekn met de topverdieners misschien, maar zit 'gewoon' in 'de middenmoot' van de salarisschalen...

Hel, die gasten mogen sowieso niet klagen over wat ze binnenharken...

6 maart 2024 om 13:53

Jij hebt echt onder een steen gelegen, al dat soort data staan min of meer op verschillende websites. Type in bij google top 10 meest verdiende voetballer, dan zie je toch ook gewoon hun salaris?

Je ziet eigenlijk zelden dat verdediger en keeper het meest verdienen. Bijzonder

5 maart 2024 om 08:37

En wat voor verdediger en keeper...

5 maart 2024 om 08:59

Süle was een vrije transfer. Dat compenseer je dan.

5 maart 2024 om 09:13

Ik denk dat er wel van uit kan gaan dat Neuer en Alisson beiden tot de grootverdieners van Bayern en Liverpool (na Salah, dat wel) behoren.

5 maart 2024 om 09:58

Slechts weinigen voorbeeldenz dat bevestigt dus wat ik zeg

5 maart 2024 om 16:14

Vermoed dat Donnaruma, Courtois, Ter Stegen, Oblak en bijvoorbeeld een Maignan ook allen bij de grootverdieners zitten bij hun club.

6 maart 2024 om 09:42



En Bijlow, Cillessen, Olij en Noppert ook ;-)

Süle en Kobel voor 10-11 miljoen per jaar is toch de grootste onzin.

5 maart 2024 om 08:44

Kobel is bizar goed, die gaat nog wel een stap maken. Eens met Süle hoor, maarja die kwam gratis en kon dus wat eisen..

Dan snap ik waarom ze dit seizoen weer een grote verkoop moeten doen. Als je naar dat lijstje kijkt zitten er zoveel net-niet spelers tussen met een veel te hoog salaris. Can 8-9mil per jaar? Sabitzer 8-9 mil? Wolf 4-6? Ze strooien daar met geld in Dortmund. Ik ben benieuwd hoe de salarishuis van een Leipzig eruit ziet. Die presteren beter en ik verwacht niet dat die zoveel betalen.

5 maart 2024 om 08:54

Als je het recente UEFA rapport leest, in seizoen 22/23 betaalde Leipzig 145 miljoen aan spelerssalarissen, Dortmund 183 miljoen, Bayern 308 miljoen.

Ik denk wel dat je kan aannemen dat Dortmund en Leipzig dit jaar wat dichter bij elkaar zitten, misschien dat Leipzig ze al voorbij zijn. Deze piramide telt op naar zo'n 135 miljoen.

5 maart 2024 om 09:04

Ik weet ook niet hoe dit in verhouding staat, maar volgens mij is dit niet bizar hoog toch? Een bergwijn en berghuis verdienen ook 4 miljoen of meer.

5 maart 2024 om 09:14

Dat een club als Dortmund hoge salarissen betaald kan ik nog begrijpen. Maar ze strooien hier met miljoenen aan spelers die al met de helft blij mogen zijn. Een Can, Sabitzer en Wolf verdienen nu toch veel te veel?

5 maart 2024 om 09:17

Dat is het punt Mcmulenga. Hoe gaat het op dit moment met Ajax?

5 maart 2024 om 09:41

@sitostick,

Maar dat heeft niets te maken met salarissen, is gewoon een wanbeleid in de aankopen, te zwakke spelers gekocht voor teveel geld.

Als Ajax gewoon Mislintat niet had gehaald, had de wereld er nu anders uitgezien voor Ajax.

Dan had je gerichte aankopen kunnen doen, had je om het kampioenschap meegedraait en gewoon gekwalificeerd voor Cl.

Ben er zeker van dat Ajax komend jaar gewoon weer mee gaat doen om de titel. Als je ziet hoe moeilijk psv het heeft tegen Dortmund (lucky penalty om een punt te pakken), en daarnaast kijkt hoe ze presteren in de Eredivisie, dan zegt dat toch wel dat het Eredivisie niveau dit jaar extreem laag ligt.

5 maart 2024 om 09:49

@sitostick: sportief succes heeft niets te maken met de hoogte van salarissen die je betaald. Tadic en Blind werden voor (destijds) grote transfersommen aangekocht en kregen allebei een zeer royaal salaris. Ook Ziyech kreeg een flink salaris toen hij overkwam van Twente. Je kan moeilijk beweren dat dat sportief slecht heeft uitgepakt voor Ajax.

5 maart 2024 om 11:12

@j3ro3ntj33__ ik vind het niveau in de Eredivisie ook schrikbarend laag. Maar PSV vind ik dan wel de uitzondering, die slaan echt geen modderfiguur in Europa. Lucky of niet, ze staan er wel. En blijkbaar ook met een schijntje van de begroting die Dortmund heeft.

5 maart 2024 om 11:20

Storing geeft aan dat het logisch is dat het zo slecht gaat met Dortmund als dit soort middelmaat (volgens hem) zoveel betaald krijgt. Mcmulenga geeft aan dat dit normaal is en wijst naar twee spelers bij Ajax, terwijl dat exact dezelfde situatie is: Middelmaat met veel te hoog salaris.

Ik zie dan ook niet in hoe jullie reacties op die van mij relevant zijn.

5 maart 2024 om 13:06

Daar zit denk ik ook het probleem. Het helpt ook niet dat spelers als Can, Hummels, Reus, Fullkrug de dertig al gepasseerd zijn, terwijl spelers als Wolf, Sule, Haller en Sabitzer ook al achterin de 20 zijn. Daar zit niet veel restwaarde meer.

Nou hebben ze wel een paar talenten, maar Nmecha komt er dit seizoen nog niet echt door en is ook al een tijdje geblesseerd, Adeyemi valt wat tegen en Moukoko (buiten de twijfels over zijn leeftijd) heeft het ook nog niet echt.

Ze smijten met geld en als je dan die spelers ziet, valt het allemaal erg tegen. Zet het af tegen de Europese top en het salarishuis is natuurlijk niet bijster veel in relatieve zin, maar voor Dortmund is dit wel flink. Dan mag je wel wat meer verwachten. De selectie is verre van creatief bij elkaar gekocht.

een keeper die meer verdient, dan twee spelers met een veel grote staat van dienst (reus en Hummels) lijkt mij toch klinkklare onzin.

5 maart 2024 om 09:02

Dat zal met de leeftijd te maken hebben. Je gaat geen 11 miljoen aan een routinier in de herfst van zijn loopbaan geven. Dat gebeurt alleen in andere competenties

5 maart 2024 om 09:10

Als je geen transfersom hoeft te betalen, kan dat in het salaris - je ziet dit vrij veel hoor, dure routiniers. Maar ze hebben geen transfersom gekost en zitten niet op lange contracten, dus dat is financieel doorgaans wel te behappen.

5 maart 2024 om 13:08

Kobel heeft 15 miljoen euro gekost. Ik denk eerder dat dit te maken heeft met het feit dat Dortmund de afgelopen 10 jaar grabbelaars had. Die hadden wel dringend een betrouwbare doelman nodig. Ook Hummels kochten ze een poosje terug voor iets meer dan 30 miljoen euro.

Zo.... ik heb geen inzicht in de financiën van Dortmund, maar dit is toch wel erg fors voor het niveau waarop ze opereren.

5 maart 2024 om 09:11

Totaal toch 129.5 miljoen aan salaris wanneer je per niveau een beetje in het midden van de bedragen zit. Ongelooflijk inderdaad voor een club als Dortmund.

5 maart 2024 om 09:20

Zo raar is dat niet, met spelerssalarissen van 130 miljoen zijn ze waarschijnlijk de 3e club van Duitsland (leipzig zat vorig jaar op 145 miljoen en die groeien behoorlijk), en vallen ze buiten de top 20 van Europa.

Om een idee te geven, de spelerssalarissen van de top 10 clubs in Europa zitten allemaal boven de 250 miljoen.

5 maart 2024 om 13:11

Wellicht, maar Dortmund krijgt jaarlijks ook geen 120+ miljoen euro aan TV geld vanuit de competitie alleen.

Waar het om gaat is dat Dortmund voor hun doen een hoog salarishuis hebben. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar wel als je een "vergrijzende" selectie hebt met niet al te veel restwaarde. Het is ook niet zo dat de huidige talenten veel indruk maken. Nmecha (geblesseerd), Adeyemi en Moukoko vallen momenteel gewoon behoorlijk tegen.

Dit ziet niet uit als het complete plaatje, dit telt op naar circa 135 miljoen, terwijl Dortmund vorig jaar totale salarisuitgaven van 236 miljoen euro publiceerde in hun jaarcijfers (waarvan 183 miljoen voor de spelers). Natuurlijk verdienen de andere medewerkers bij Dortmund ook salaris, maar dat is bij een club van die grootte nooit veel meer dan 30-40 miljoen. Deze pyramide zal dan wel exclusief bonussen zijn? Of zijn ze behoorlijk ingekrompen versus vorig jaar?

5 maart 2024 om 09:39

Wat denk je van jeugdspelers en dergelijke?

5 maart 2024 om 09:48

Jeugdsalarissen zijn typisch zo'n 2 miljoen totaal, geen tientallen.

Net als in het bedrijfsleven gek om ook bij een voetbalclub het model zo is dat 'nieuwe medewerkers' (bv Haller) er qua salaris altijd meer mogelijk is dan de zittende medewerkers (club legende als Reus).

En dan maar klagen dat medewerkers een 'transfer' maken. Zet gewoon in op het behouden van het huidige team.

5 maart 2024 om 09:24

Als de club groeit en er elk jaar meer salarisruimte is, dan geldt dat idd. Als je zoals Barcelona en PSG moet inkrimpen, dan krijgen nieuwe aankopen lagere salarissen dan de zittende spelers.

5 maart 2024 om 09:25

Als Reus wat vaker fit was had-ie vast een hoger salaris gehad.

Wel bizar hoeveel Süle verdient terwijl die niet eens een onbetwiste basisspeler is. Dat is toch wel vreemd maar ja hij kwam ook transfervrij en dan eisen spelers altijd meer salaris. Kobel is een top keeper bij Dortmund dus dat snap ik wel. Alleen waarom PSG hem als concurrent wil zien vind ik raar. Want beide keepers kan je niet op de bank zetten. Ze zitten toch wel prima met Navas als reservekeeper en daarachter die talentvolle Tenas.

5 maart 2024 om 09:41

Navas is 37 jaar oud, dan ga je toch wel rondkijken naar een vervanger.

Dit plaatst de prestatie van PSV wel weer in een ander perspectief. Op een handvol uitzonderingen na zit daar denk ik iedereen in de onderste trede van deze piramide

5 maart 2024 om 13:12

Die nuance ontgaat men wel vaker. Het feit dat je je met die clubs kunt meten, is al erg knap.

Misschien is het wel één groot broodje aap verhaal. Wie zegt dat dit klopt, ook worden er geen exacte bedragen genoemd.
Nogal natte vinger werk dit...

Ergo: we hoeven dus met geen van de spelers medelijden te hebben!

Gênant dat dit soort privégegevens gepubliceerd worden en triest dat Voetbalzone dit verder verspreidt.

Dat zijn toch wel echt serieuze bedragen. Had het hoog ingeschat maar dit is wel heel fors. Geen wonder dat daar de nodige druk achter zit en dat het financieel niet helemaal lekker gaat. En om nou te zeggen dat het echte topspelers zijn gaat ook wat ver. Het is gewoon zwaar overbetaalde middelmaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren