Suárez geeft toe: ‘Ik was ook verrast dat de scheidsrechter door liet spelen’

Maandag, 7 mei 2018 om

Luis Suárez stond zondagavond aan de basis van de tweede Barcelona-treffer van de avond. De Uruguayaan bediende Lionel Messi, maar leek eerst een overtreding te maken op Raphaël Varane. In gesprek met AS geeft Suárez toe dat hij de Fransman ten val bracht en dat hij dacht dat de scheidsrechter zou fluiten.

“Ik denk dat het een overtreding is, omdat Varane de situatie controleert en ik mijn voet achter hem plaats. Ik was ook verrast dat de scheidsrechter door liet spelen”, geeft Suárez toe. Barcelona gaf zichzelf na de wedstrijd een erehaag, nadat Real Madrid dat voor de wedstrijd niet besloot te doen. “De staf wilde dat graag doen. Het is duidelijk in welke omstandigheden deze wedstrijd wordt gespeeld. Beide ploegen wilden heel erg graag winnen.”

“Het is duidelijk dat we deze wedstrijd wilden winnen, maar de rode kaart deed pijn. Beide ploegen hebben heel goed gespeeld en een gelijkspel is niet slecht”, concludeert de spits. Ook trainer Ernesto Valverde kan leven met een gelijkspel. “Het was een hele intense wedstrijd en we wisten wat dit voor duel zou worden. Ik heb veel waardering voor mijn spelers, want we hebben een helft met tien man tegen Real Madrid gespeeld. We hebben in de tweede helft niet achterover geleund, al stonden we defensief vrij compact.”

Sergi Roberto kreeg op slag van rust een rode kaart, omdat hij een tik uitdeelde aan Marcelo. “Het is niets voor Sergi om zoiets te doen. Gelukkig is de VAR nog niet ingevoerd, anders waren we nu nog aan het spelen”, stelt Valverde. “We begonnen de wedstrijd goed, maar Real deed ons pijn als we balverlies leden. De wedstrijd werd moeilijk gemaakt door de kaarten die zijn uitgedeeld en met tien man hadden we het lastig.”


Poll

Heeft El Clásico een terechte uitslag gekregen?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door alex.utd)

Marcelo die in CL toe geeft dat het hands was. Suarez die aangeeft dat er onterecht werd doorgespeeld. Nou als de partij die er voordeel aan heeft al gaat lopen toegeven van de fouten van de scheidsrechter dan kan het niet lang meer duren voordat de "var" wordt ingevoerd. Er is dus hoop

7 mei 2018 om 10:13

Als Suarez echt een man was geweest was hij gestopt met de aanval en de bal in de handen gepakt en naar de scheids gelopen om te vertellen dat het een overtreding van zijn kant was. Of is dit te romantisch gedacht

7 mei 2018 om 10:52

Natuurlijk is dit te romantisch gedacht. Dit zou helemaal nergens op slaan om dit te doen, zeker aangezien dit geen grote/overduidelijke overtreding was. Als de scheids dan niet fluit, denkt Suarez maar aan 1 ding: naar die goal toe. Als hij als een mietje de bal op zou pakken (terwijl ze al met een man minder staan omdat de scheids verzuimde om ook Bale rood te geven) zou hij bij een vriendenteampje in het 4e elftal spelen. Komop man, dit is El Clasico. Spelers houden zich bezig met spelen en willen winnen, scheidsrechters vertellen je wanneer er een overtreding begaan wordt. Dat deze scheids echt dramatisch slecht was kan Suarez niks aan doen; geen fluitje? Gewoon doorspelen dan he.

7 mei 2018 om 10:58

Ooit deed Di Canio dat toen een speler geblesseerd raakte. Dat had je nooit verwacht van hem.

7 mei 2018 om 10:59

Geen overduidelijke overtreding? Voet van Varane werd bijna tweede ring ingetrapt. Hoe duidelijk wil je het hebben?

7 mei 2018 om 11:36

Geen overduidelijke/grote overtreding? Hahahaha hoe duidelijk wil je ze hebben man?

7 mei 2018 om 12:28

Ik zie bijna in elke wedstrijd weleens een duel als dit wat niet afgefloten wordt. Jullie zijn dus echt van mening dat Suarez zelf maar had moeten stoppen terwijl de scheids niet fluit, hahaha? Losche: als er iemand geblesseerd ligt kan ik het nog begrijpen, dan stopt men wel vaker. In een situatie als deze stopt Nooit iemand, zeker niet in een gigantische wedstrijd als El Clasico.

7 mei 2018 om 13:05

Ik zeg niet dat Suarez had moeten stoppen. Maar geef aan dat dit een duidelijke overtreding is en de vierde man kan het duidelijk zien.

7 mei 2018 om 13:44

Ja nu ik het nognaals terug zie is het zeker een overtreding, maar zulke dingetjes glippen er wel vaker doorheen. Echter de uitdrukking "bijna de 2e ring in getrapt" vind ik wel lachwekkend, hij tik zijn standbeen mee terwijl hij voor de bal wil gaan, that's it.

We geven toch de Man of the Match award aan degene die de grootste invloed heeft uitgeoefend op een wedstrijd? Laten we dan de arbitrage aanwijzen voor die eer. Neem alleen al de momenten die me nu even te binnen schieten... Denk dat met zo’n foutenfestijn een gelijkspel een ‘leefbare’ uitslag is voor beide partijen. Barcelona is haar ongeslagen reeks niet kwijt, Madrid verliest weer geen Clásico in Camp Nou. Toch even een paar dingen die me nu even te binnen schieten als we het hebben over Hernández Hernández en de Clásico (en dan mis ik waarschijnlijk nog een paar momenten): - Het uiterst kleinzerige en kinderachtige weigeren van het geven van een erehaag door Real Madrid - Sergi Roberto, Sergio Ramos, Gareth Bale en Jordi Alba hadden niet meer op het veld mogen staan - Strafschop Real Madrid ontnomen na een overtreding op Marcelo - Onterecht afgekeurd doelpunt Barcelona - Onterecht goedgekeurd doelpunt Barcelona na een overtreding van Suárez - Twee gemiste momenten (minder duidelijk dan het geval Marcelo) waarbij Barcelona een strafschop had kunnen krijgen na overtredingen op Luis Suárez en Lionel Messi Kortom, een Clásico waarbij zowel de fans van beide kampen dagenlang kunnen discussiëren over welke ploeg meer werd benadeeld. Denk dat we het allemaal eens zijn over het feit dat Hernández Hernández nooit meer een Clásico zou mogen fluiten na deze wanvertoning.

7 mei 2018 om 10:02

Excuses voor het onoverzichtelijke lijstje, blijkbaar kan de app dit soort berichten via de telefoon niet juist verwerken in een reactie. Bewerken kan nu helaas ook niet meer (tenzij een moderator zich zo vrij voelt om het even overzichtelijk te maken voor me).

7 mei 2018 om 10:18

dit is de wedstrijd met de meeste toneelspelers ter wereld.
op zoek naar strafschoppen, vrije trappen, kaarten aannaaien enz enz.
De scheids weet op den duur ook niet meer wat ie wel en niet ziet.
hij was slecht, maar t is ook de schuld van de spelers

7 mei 2018 om 10:42

Precies dit.
De overtreding van Suarez had een scheidsrechter kunnen zien, maar geen enkel normaal mens zou zonder videobeelden weten waar je in deze wedstrijd wel of niet voor moet fluiten.
Continue provoceren, opzoeken van tegenstanders, toneelstukjes met slechte acteurs, vragen om kaarten, kinderachtige gedoe. Heeft niks meer met voetbal te maken. Dat begon natuurlijk al ruim voor de wedstrijd met die erehaag...
Als je als Barca of Real altijd de scheidsrechter mee hebt in andere wedstrijden levert dat natuurlijk ook problemen op als je tegen elkaar speelt. Beetje klaar met de clubs Barca en Real.

7 mei 2018 om 10:47

Een goede scheids zorgt er bij de eerste rare momenten voor dat het duidelijk is waar de grens ligt. Daar ligt het probleem. Het ging in het begin goed, maar hij verknalde het zelf door ineens geel te trekken en daarna voor minimaal gelijkwaardige overtredingen niet. Hij liet toe dat spelers op hem afkwamen en gingen zeuren, ipv de eerste de beste een kaart te geven. Je kan dingen niet zien of anders zien, maar als hij een grens trekt, dan is het probleem al voor 80% verholpen. Scheidsrechters moeten deze wedstrijd veel strakker fluiten.

7 mei 2018 om 10:45

Goal van Barca was niet onterecht afgekeurd, Rakitic stond met zijn schouder voorbij Ramos en legaal gezien kan je daarmee scoren, dus buitenspel. En als je het hebt over het vermeende penalty moment van Suarez in de twaalfde minuut, dat was eerder de zoveelste duik dan iets anders. Die mocht er in de loop van de wedstrijd ook wel afgaan met zijn tweede geel.

Natuurlijk, jij als Barca-fanaat moet weer eens aangeven hoe kinderachtig en kleinzerig het is om geen erehaag te vormen. Maar ik snap dat ook wel hoor, eentje geeft Marcelo gewoon een vuist, de ander pakt Modric bij de keel, de provocateur komt weer eens heel sluw iets fluisteren in de oor van Nacho, Suarez steeds weer aan het duikelen en etc. Zelfs Messi, die ik altijd als voorbeeldprof heb beschouwt (nog steeds wel), had tijdens zijn overtreding op Ramos geen ene intentie om op de bal te spelen.

Voorafgaand had ik ook zo mijn twijfels over het niet vormen van een erehaag, alhoewel ik graag had gewild dat ze met z'n allen eentje hadden gevormd voor Iniesta. Maar als je zo wordt behandeld heeft die erehaag geen vorm van betekenis, hetzelfde geldt voor Madrid. Dan kan je wel hier komen aangeven van dat Madrid 'professioneel moet zijn' en 'hunzelf niet moeten laten kennen', maar laat het maar eerst zien op het veld. Het is iets wederzijds. Ik zou ook geen erehaag vormen voor een tegenstander die vuisten en nekgrepen uitdeelt.

En zoals ik als zei, hetzelfde geldt voor Madrid. Wat ik ook opvallend vind is hoe stil het is rondom die schandalige acties, stel je eens voor als Ramos diegene was die een vuist uitdeelde en Iniesta diegene was die zo beledigend bij de keel werd gepakt. Dan zou de wereld moord en brand schreeuwen.

7 mei 2018 om 10:54

En daar is de 'als het andersom was dan' kul weer. Hou daar toch is mee op joh. Jullie worden echt niet tekort gedaan hoor.

7 mei 2018 om 10:54

dat komt natuurlijk ook omdat het bij Ramos de zoveelste keer zou zijn, net als bij een suarez.
Sergi Roberto is normaal altijd een rustige jongen op het veld en als hij zoiets doet, weet je dat Marcelo het uitgelokt heeft.
Op geen enkele manier is de actie goed te praten en de rode kaart is volkomen terecht en het is super dom van Roberto maar voor hem is het niet standaard.

Heeft een Ramos of Suarez zo'n actie dan laten ze voor de zoveelste keer zien dat het volslagen idioten zijn

7 mei 2018 om 11:01

Ja, denk wel dat je gelijk hebt, mijn laatste vergelijking is wat scheef. Reputatie speelt, zoals je aangeeft, een grote rol.

7 mei 2018 om 11:02

Nou, gisteren is Madrid behoorlijk tekort gedaan vind ik.

7 mei 2018 om 11:21

Waarschijnlijk verwachtte je het al, maar ben het niet geheel met je eens. Denk eerder dat het tekenend is dat Madrid naar je gevoel tekort gedaan is op het moment dat ze twee rode kaarten hadden moeten krijgen, een tegendoelpunt onterecht werd afgekeurd en ook nog eens van geluk mogen spreken dat minimaal één van beide momenten geen strafschop is geworden. En daarmee doel ik niet op subjectiviteit vanuit jouw kant (al speelt dat waarschijnlijk net zoals in mijn geval een rol). Daarmee bedoel ik dat de arbitrage dusdanig slecht moet zijn geweest dat beide kampen zich bestolen voelen terwijl er zoveel momenten zijn geweest waar de scheidsrechter anders had moeten beslissen.

7 mei 2018 om 11:54

Ja daar zit het 'm ook in, ik en vele anderen met mij hebben een ander eindoordeel met betrekking tot die momenten. Dan zou je wel snappen waarom ik zeg dat Madrid te kort is gedaan. Al komt het presente meningsverschil doordat wij beiden, hoe graag we ook objectief willen blijven, lichtelijk door een bril kijken. Als je het wilt kan ik die momenten een voor een analyseren, maar dat draait hoogstwaarschijnlijk weer uit op een welles-nietes verhaal, waar jij bij jouw mening blijft en ik bij die van mij.

7 mei 2018 om 12:15

Dat noemen we voortschrijdend inzicht. Denk dat er genoeg momenten naar voren te halen zijn om als argument voor ieders standpunt te gebruiken. Daarom houd ik het enkel bij een algemeen oordeel over de arbitrage. Uit het Mourinho-tijdperk weten we dat die discussies nog erg lang kunnen voortduren. En daar heb ik in ieder geval geen zin in.

7 mei 2018 om 14:04

Doorgaans geef je een Man of the match award aan de persoon die het best heeft gepresteerd in de wedstrijd, niet aan degene die de grootste invloed heeft uitgeoefend. Anders zou je hem best vaak aan de slechtste speler moeten geven, of een verdediger die 2 eigen doelpunten maakt.
Voor de rest was er inderdaad heel slecht gefloten, maar iedereen doet alsof dat moment met Marcelo een 100% strafschop is. Ik moet zeggen dat ik het niet uitgebreid heb bekeken, maar wat ik er van zag, vond ik het geen strafschop. Hij duikt met volle overtuiging naar de grond bij het lichtste contact.

Het ging inderdaad helemaal nergens meer over met die scheids. Waar ik echt van in mijn broek piste was het moment van Bale bij Umtiti in eerste helft. Dat was gewoon een overtreding van het kaliber Taylor bij Eduardo toen in de Premier League en het is gewoon een ingooi. Hahahahahahahahaha. Dat was donkerrood. Vervolgens scoort ie nog ook. Wat een clasico. Denk dat ze gewoon hebben afgesproken om te gaan trappen omdat er toch niks meer op het spel staat. Gewoon een vermakelijke pot ervan maken en dat was het ook echt!

Moet wel zeggen dat het schot van Messi toch wel zeer houdbaar was.

7 mei 2018 om 12:50

Perfect geschoten, strak tegen de paal. Navas kwam er in een uiterste poging net niet aan, hoe kun je het dan zelfs 'zeer houdbaar' vinden, denk dat maar weinig keepers die bal hadden gestopt hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4867 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3122
2.Sevilla2811
5.Alavés241
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1013 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 14 10 2 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0
2015/2016 Barcelona 35 40 6 0
2014/2015 Barcelona 27 16 4 0
Laatste voetbalnieuws

Fenomenale Lionel Messi leidt Barcelona naar zege in stadsderby

Barcelona heeft zaterdagavond op eenvoudige wijze drie punten verzameld. De regerend landskampioen was eigenlijk na een helft al klaar met stadsgenoot Espanyol, dat uiteindelijk vier tegendoelpunten moest slikken: 0-4. Lionel Messi...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 december
Napoli heeft groen licht gegeven voor een transfer van Elseid Hysaj naar Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren