wk2018

‘Iniesta is rond met Chinezen; wijnafspraken onderdeel van lucratieve deal’

Maandag, 16 april 2018 om 16:10

De overstap van Andrés Iniesta naar een Chinese topclub is rond, zo verzekeren AS en Sport. De Spaanse media melden dat de 33-jarige middenvelder van Barcelona een akkoord heeft bereikt met een nog onbekende club uit het Aziatische land. Iniesta gaat zijn vertrek bij Barcelona na de finale van de Copa del Rey tegen Sevilla aanstaande zaterdag bekendmaken.

De geruchten doen al maanden de ronde dat Iniesta aan zijn laatste seizoen bij de Catalaanse topclub bezig is. De afgelopen tijd zijn vertegenwoordigers van de veteraan druk bezig geweest om de laatste details glad te strijken met zijn toekomstige werkgever. Iniesta, die in totaal vier lucratieve aanbiedingen zou hebben ontvangen, gaat naar verluidt voor drie seizoenen tekenen.

De Spaans international zou met de overeenkomst onder meer hebben geregeld dat zijn nieuwe club de distributierechten in China voor zijn rekening neemt aangaande het wijnmerk van Iniesta genaamd Bodega Iniesta. Naar verluidt gaat Iniesta dertig miljoen euro per seizoen verdienen in China. De Spanjaard gaf eerder al aan dat hij vóór 30 april gaat vertellen waar zijn toekomst ligt.

"Dit wordt een van de belangrijkste beslissingen van mijn carrière en ik begrijp dat ik op een leeftijd ben waarop dingen gaan veranderen. Het is geen beslissing op basis van liefde, het gaat erom of ik het idee heb dat ik nog wat kan bijdragen. Als ik vertrek, zal dat zijn omdat ik dan het idee heb dat ik als speler en als mens niet voor honderd procent kan bijdragen aan de club."


Poll

Verwacht jij dat Andrés Iniesta na dit seizoen vertrekt bij Barcelona?


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door drenniz)

Ik hoop zo erg dat Iniesta nog een aantal jaar bij Barcelona blijft...

Dan is het toch echt einde verhaal Xavi / Iniesta periode, wat waren die 2 geweldig zie niet veel spelers dat niveau op het middenveld evenaren, in ieder geval niet combinatie dribbel en pass.

16 april 2018 om 18:31

modric is zeker wel op het niveau Xavi en Iniesta

16 april 2018 om 20:05

Ik ben geen Barca romanticus, maar Xavi en Iniesta waren in hun topjaren beter dan Modric - maar goed meningen zullen altijd wel verschillen.

16 april 2018 om 21:22

Modric is geweldig, maar deze twee spelers waren zo bizar goed. En ze zijn al helemaal legendarisch omdat ze als duo letterlijk alles op club en landniveau hebben gewonnen.

16 april 2018 om 21:43

Modric komt niet eens in de buurt.

17 april 2018 om 09:41

Precies dit dus.

17 april 2018 om 11:22

Dan snap je er dus echt geen hol van. Als ik een speler zou moeten noemen in dit tijdperk die bij die twee in de buurt komt dan is het wel Modric.

Begint steeds erger te worden.Hoop dat thiago komt creativiteit hebben we wel nodig.

16 april 2018 om 16:38

Thiago en Saul zou het beste zijn voor Barca. Isco is eigenlijk ook een Barcelona-speler, qua stijl. Vind ik

16 april 2018 om 16:51

Mooie middenveld voor Spanje op het WK. Al denk ik dat David Silva en Iniesta nog hoger in de pikorde staan.

16 april 2018 om 16:54

Mooi*. Ik denk dat Silva en Isco op de vleugels spelen en dan Koke, Thiago en Busquets in het midden.

16 april 2018 om 20:07

Silva op de vleugel is eigenlijk zonde, ik zou ze beide 1 helft geven op 10, zeker Iniesta houdt het tegenwoordig met moeite 45 minuten vol en ook bij Silva is het beste er na een uurtje wel af.

Ik heb geen idee wat zijn uiteindelijke beslissing is (hij heeft al aangegeven dat hij zijn besluit heeft genomen, alleen nog niet openbaar wil maken). Ik kijk er echter niet van op als hij dit seizoen vertrekt. Hij speelt zeker nog steeds bij vlagen fantastisch, maar hij kan nou eenmaal niet 3x per week volle wedstrijden spelen. Vaak kan hij niet eens éã©n volle wedstrijd spelen op hoog niveau. Heel zonde, want dat betekent het einde van weer een icoon van Barcelona.

Wie moet hem opvolgen? Denk dat Coutinho degene is die dat het beste zou kunnen doen op dit moment. Hij zal gewoon wat meer in een middenvelder rol moeten gaan fungeren. Want Denis Suarez or Carlos alena zijn gewoon niet goed genoeg om Iniesta op te volgen en ik neem aan dat Barcelona niet weer 100 miljoen gaat uitgeven aan een topspeler deze zomer. Maar we zullen zien.

16 april 2018 om 16:39

Of Messi.. Die kan die rol zeker overnemen van Iniesta. Coutinho heeft minder inzicht denk en zijn snelheid kan in de voorhoede meer dreiging brengen. Aan de andere kant wil je Messi natuurlijk niet nog verder van de goal hebben..

16 april 2018 om 19:13

Messi moet je inderdaad naar achteren ‘schuiven’ dat is het beste optie wil je nog ‘tiki-taka’ voetbal zien. Een aanval met Griezmann-Suarez-Dembele met daar achter Coutinho-Busquets-Messi zou geweldig zijn maar of het zou werken is nog de vraag.

16 april 2018 om 19:19

Messi op een middenveld in een 433 vraagt wel veel meer arbeid dan hij nu levert. Xavi liep volgens mij rond de 12 kilometer per wedstrijd, daar steken Messi's 7,5 kilometers toch een beetje schraal bij af. Het zou wel schitterend voetbal zijn denk ik, maar ben bang dat je er niet al te veel prijzen mee wint

16 april 2018 om 20:00

De enige opvolger is Messi, het haalt niet uit dat je Messi als aanvaller opstelt, omdat hij toch afzakt naar het midden. Messi achter de aanval, met busq en mss wel roberto achter hem. Aanval Coutinho, suarez of een nieuwe spits, en rechts dembele. Nu speelt Barca in theorie 442, maar in praktijk is het toch altijd 451, omdat Messi niet in de aanval kan blijven wachten op de bal. Dat was ook het grote probleem tegen roma, met 1 aanvaller en geen flanken.

Hoewel het er wel aan zat te komen word ik hier wel beetje verdrietig van. Zo’n topspeler zou gewoon bij Barca moeten blijven of bij Barca met pensioen moeten gaan. Wil Barca niet verlengen of is die €30miljoen per jaar te aantrekkelijk?

16 april 2018 om 16:26

Iniesta heeft een levenslang contract bij Barcelona getekend aan het begin van dit seizoen. Dat is dus niet het probleem.

Ik begrijp 't wel. Als je in je carrière nog niet eens 200 miljoen bij elkaar gesprokkeld heb is het wel logisch om nog even te cashen in China.

16 april 2018 om 16:31

Gozer heeft met sponsordeals meer dan 200 mil gepakt hoor.

16 april 2018 om 16:38

Nee, 200 miljoen euro heeft hij zeker niet. Zo hoog zijn die sponsordeals ook weer niet. Als je een Ronaldo, Zlatan, Messi, Neymar of Beckham bent. Ja, dan wel. Iniesta heeft echter niet zo'n image.

16 april 2018 om 16:32

Vind je? Ik zou het zoals bij Xavi zeer spijtig vinden als ie Barcelona verlaat. Iniesta heeft nog steeds de kwaliteiten, alleen zal ie het moeten doen met invalbeurten en wellicht basisplaatsen tegen de grote clubs. Dat vind ik helemaal niet erg aangezien hij mits fit nog steeds de allerbeste is op aarde op zijn positie. Heel spijtig, voor een beetje extraatjes zou ik echt niet de club van mijn leven verlaten.

16 april 2018 om 16:49

Ik vond dat het sarcasme redelijk duidelijk was maar misschien moet je het er volgende keer nog iets dikker opleggen, het is nodig schijnbaar

16 april 2018 om 16:58

Ik vond het al een aardig dikke kwak aan sarcasme idd OT: zonde om zo'n icoon uit La Liga te zien verdwijnen maar eerlijk is eerlijk, dat salaris én die wijndeal, sja wel een monster aanbieding..

16 april 2018 om 17:27

Sarcasme of niet, ik vind dat gezeur over geld wel heel vervelend aan het worden, transfers, salarissen of wat dan ook, ja hij verdient heel veel geld, maar ik betaal liever 5 euro extra om zo iemand te zien voetballen of bij een band voor een concert, dan dat ik voor nop naar prut zit te kijken

16 april 2018 om 18:12

Precies, je moet wel aan de toekomst denken. Je zou niet willen dat je op een houtje moet bijten.

16 april 2018 om 19:04

Uit ervaring kan ik vertellen dat wijnboer zijn vooral geld kost. Dan is het toch fijn om een ‘buffertje’ aan te leggen

Ik ga maar eens zoeken naar een flesje Bodega Iniesta.. met 200 ha. en gemid 8euro hoeft hij er duidelijk nu al minder hard voor te werken (in de gaard)

Als hij geen cuvees maakt vraag ik me af of hij ooit zn eigen (zn vader’s) wijn drinkt.

Als ik hem was zou ik meteen 25 ha voor Chinese bocht aanleggen, bedien je meteen de lokale markt

Meh ik ben gewoon jaloers en hoop dat hij het verschilnweet tussen zn syrah en temperanillo

16 april 2018 om 20:08

Cruijff zat in de varkens, Iniesta in de wijn

16 april 2018 om 20:56

Welja helaas zijn beide er in matig kwaliteit in ovevoed... net als voetbal trouwens

het is natuurlijk nog niet voor 100% bevestigt maar ik vrees dat het binnenkort wel zal gebeuren en we moeten zijn keuze daar in respecteren , als je zo vreselijk veel voor de club hebt betekend zowel binnen als buiten de lijnen dan mag je van mij in je laatste dagen als voetballer best nog even lekker je zakken gaan vullen

Heb nog steeds heimwee naar Xavi bij Barcelona. En dan gaat nu ook zijn compagnon, zijn partner in crime, op dat middenveld stoppen bij de club waar zij hun grootste successen boekten. Nouja, dan maar een wijntje openen van/op Iniesta (en Pirlo natuurlijk) later. Ter herinnering van het genot wat ze al bezorgd hebben en hopelijk weer overdoen met een glas zonneschijn.

Zo jammer dat we deze legende geen afscheid konden geven met de CL net zoals met Xavi destijds =(. Iniesta weg en alle druk komt verder op Messi als de rest niet opstaat..dit gaan zure tijden worden voor Barcelona.

Langzaam verdwijnt de gouden generatie van Barcelona. Zonde, want dat was echt genieten. Ben benieuwd hoe Barca zijn plek gaat opvullen. Zal niet makkelijk worden want Iniesta is nog steeds een klasbak.

Dat maakt het voor de bondscoach van Barcelona wellicht wat makkelijker om Iniesta tijdens het WK op de bank te zetten. Ik weet dat de vorm van de dag meespeelt, maar als je zoveel keus op het middenveld hebt grijp je ieder argument (of excuus) aan.

16 april 2018 om 17:09

Bondscoach van Barcelona?

Ik begrijp donders goed waarom Iniesta weg wil/ gaat. Die kan het niveau bijna niet meer aan en wilt daarom op een lager niveau afsluiten en tegelijkertijd goed cashen. Ik vind het goed dat dit soort grootheden zo ver mogelijk gaan voetballen, want ik vind niks pijnlijker dan grootheden op topniveau zien aftakelen. Een mooi voorbeeld vind ik Valdes. Na die vreselijke blessure heeft hij het nergens meer waargemaakt en is hij in alle anonimiteit gestopt. Dat moet je toch ook niet willen?

16 april 2018 om 21:40

Precies dit! Zelfde geldt ook voor Casillas

Hij zal met Spanje nog een keer willen vlammen, daarna is het einde oefening helaas. Een geweldenaar die veel voor Barcelona en Spanje heeft betekend. Ik snap zijn besluit wel, 33 jaar, hij gaat echt niet meer beter worden.

Mocht dit waar zijn, is het nog een reden om van dit bestuur af te moeten. Als beleidsmakers moet je er absoluut alles aan doen om dit icoon zo lang mogelijk bij je club te houden. Iniesta kan jongens als Aleña bij de hand nemen. Nu krijgen we waarschijnlijk weer een middelmatige vervanger a la Gomes. Op deze manier wordt het steeds pijnlijker om naar mijn eigen club te kijken.

Ook Iniesta laat zich misbruiken als visitekaartje voor een op z'n minst dubieus regime. Uiteindelijk is ook voor zo'n sieraad van de sport de portemonnee doorslaggevend.

16 april 2018 om 17:21

Tjah, dat kan wel zijn. Maar niemand geeft een moer wanneer spelers naar de Verenigde Staten verhuizen, nietwaar?

16 april 2018 om 20:09

De VS gebruiken voetbal ook niet echt als uithangbord voor hun land, haha

Hoe erg dit ook is, vind ik het gwn goed dat Iniesta lekker geld gaat maken. Barca moet gwn de verantwoordelijkheid leggen bij de nieuwe spelers en geld vrij maken voor umtiti zijn nieuwe contract en etc. Er moet een nieuwe generatie komen met Messi / Piqué en Busquets heb je nog gwn 3 toppers van de oude tijd die de selectie rustig houden. Die 3 gaan sws nog minimaal 3 jaar door

Spijtig dat de gouden generatie van Barcelona steeds meer vergaat. Het stoppen van Puyol, Xavi en Iniesta is echt wel een groot verlies, binnen 5 jaar dan ook Messi en Busquets pff.. En dan ook minder belangrijke maar ook (terugkerende) jeugdspelers als Pique en Alba zullen dan einde carriere zijn... Barcelona heeft nood aan 1 topmiddenvelder en verder ook 1 extra aanvaller... mocht Vermaelen vertrekke dient ook daar een vervanger gehaald worden en hoop ik sterk dat Umtiti blijft, 2 jaar bijtekend ook al eist hij een sterke salarisverhoging dat tussen 6 en 9 miljoen moet komen te liggen. Samen kosten 2 topspelers misschien 200 miljoen maar daarmee blijven ze wel meestrijden om de titel met Real en Atletico en moeten ze minstens de kwartfinales kunnen blijven bereiken in de CL. Ik hoop op Griezmann en Thiago voor 180-200 miljoen maar er lopen nog betere spelers rond voor Barcelona al denk ik dat het dan snel 250-300 miljoen gaat worden

16 april 2018 om 19:23

Arthur is inmiddels gekocht en als Messi een rijtje achteruit speelt en een middenvelder word en Iniesta gaat vervangen dan heeft Barca geen middenvelder nodig wel een aanvaller en een verdediger indd.

16 april 2018 om 22:36

Pique minder belangrijk? Die staat sinds 2008 steevast in de basis. Is nog steeds een van de beste, ondanks wat mensen allemaal uitflappen.

Ik zou het jammer vinden als hij gaat. Nog altijd na Messi en Coutinho de man die het meest creatief is. Af en toe nog onnavolgbaar en hoe dan ook nog altijd een vaste basisklant. Wat mij betreft kan hij nog 2 jaar mee, zeker omdat ik denk dat de jongere talenten veel van hem kunnen leren, hij echt een boegbeeld is van Barcelona en dit soort clubicoon eigenlijk niet zouden moeten spelen voor een andere club. Daarnaast doet het me pijn dat er dan weer een speler uit de gouden generatie vertrekt. Zo blijven alleen Messi, Piqué, Alba en Busquets over. Aan de andere kant denk ik dat dit zakelijk een te mooie kans is om te laten liggen. Zowel qua distributie van zijn wijn (waar hij na zijn carrière misschien mee verder kan) als qua mega voetbal salaris dat hij daar nog kan verdienen.

16 april 2018 om 19:20

Tja het is duidelijk dat hij naast voetballen een andere hobby en passie heeft gevonden, hij kan uiteraard nog mee mits je ervoor zorgt dat Iniesta alleen aan de bal komt en niet achteruit moet lopen. Bij Spanje kon hij het tempo heel makkelijk aan met Isco, Silva etc dus dat zegt genoeg alleen moet Valverde dan harde werkers en lopers rond hem bouwen maar of dat het nog waard is.. enkel Iniesta’s gemis zal je in de kleedkamer merken maar als Messi een rijtje achteruit speelt dan is er geen probleem.

16 april 2018 om 20:16

Het lastige is dat Spanje met Silva precies zo'n creatieve 10 heeft die het niet 90 minuten meer kan belopen en ondersteund moet worden met lopers.

Je ziet aan de wedstrijden van Spanje de afgelopen paar jaar dat het na 45 minuten wel voorbij is met Iniesta, maar goed - in die 45 minuten kan hij nog steeds de wedstrijd beslissen

In principe kan Iniesta nog altijd mee met Barcelona, het is niet dat hij minder is gaan presteren. Het is iemand die niet 3 keer op een week volop aan de bak kan maar hij is nog wel heel belangrijk, dit zou hard aankomen bij Barcelona zowel op het veld als in de kleedkamer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4864 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1040 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 30 1 1 0
2016/2017 Barcelona 23 0 2 0
2015/2016 Barcelona 28 1 2 0
2014/2015 Barcelona 24 0 3 0
2013/2014 Barcelona 35 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona identificeert Kanté als belangrijkste transferdoelwit’

Barcelona heeft N’Golo Kanté geïdentificeerd als het nieuwste transferdoelwit. Gianluca Di Marzio, journalist van Sky Italia, meldt dat de club uit Catalonië serieuze interesse heeft en André Gomes mogelijk in de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren