wk2018

‘Sergio Ramos hoeft niet meer te vrezen voor nieuwe schorsing’

Vrijdag, 13 april 2018 om 12:30

Sergio Ramos lijkt niet te hoeven vrezen voor een schorsing. De verdediger van Real Madrid was voor de return tegen Juventus geschorst, maar verscheen in de tweede helft toch bij de dug-out van de Koninklijke. Cadena COPE meldt dat de tuchtcommissie van de UEFA geen actie onderneemt.

Verschillende media schreven na afloop van de 1-3 nederlaag tegen Juventus dat de 31-jarige Ramos de eerste ontmoeting in de halve finale van de Champions League mogelijk zou moeten missen, maar de 155-voudig international van Spanje lijkt zich dus geen zorgen te hoeven maken. De UEFA heeft dit echter nog niet officieel bevestigd.

Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat een speler van Real een belangrijke (halve) finale zou moeten missen door een dergelijke schorsing. In 2014 ontbrak Xabi Alonso in de Supercup-finale omdat hij na het laatste fluitsignaal van de finale van de Champions League het veld opstormde, maar dat was tegen de regels en dus werd Alonso door de UEFA beboet.


Poll

Een terecht besluit van de UEFA?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door flamezzz)

Een de ene kant is het pure onzin dat ze hem niet schorsen, regels zijn regels! moet je dan ook wel consequent in zijn! Ondanks dat het wellicht zwaar is.

13 april 2018 om 12:48

In een ander artikel stond dat ze hem niet konden schorsen omdat hij nooit op het veld zelf is geweest. Niet eens op dezelfde hoogte.

13 april 2018 om 18:27

Dit staat in de Uefa regels voor de Cl:

technical zone: the technical area as defined in the Ifab Laws of the Game,
plus the fourth official’s position, any additional technical seats, the team and
referees’ dressing rooms, the players’ tunnel and the route the players and
referees take from their dressing rooms to the pitch.

De spelerstunnel behoort tot de technische zone.

Article 41 Rules governing the technical area
41.01 Seven team officials, one of whom must be a team doctor, and seven substitute
players are allowed to sit on the substitutes’ bench, i.e. a total of 14 persons. The
names of all these persons and their functions must be listed on the match sheet.

Even verder staat dat alle namen van de personen die tot het team behoren op het wedstrijdblad moeten staan als ze toegang willen tot de technische zone. Het lijkt mij sterk dat Real de naam van Ramos op het wedstrijdblad heeft geschreven.

Ik zou dus nog niet te snel oordelen dat er geen regels over bestaan.

13 april 2018 om 12:52

Staat er in de regels letterlijk dat een geschorste speler niet in de catacome/mixedzone aanwezig mag zijn? Op het veld mag hij uiteraard niet zijn maar in de mixed zonde/catacombe zijn de regels denk ik niet duidelijk genoeg.

13 april 2018 om 13:28

In het reglement van de uefa, uefa disciplinary regulations, staat het in artikel 69 beschreven dat een speler zich niet voor of tijdens de wedstrijd mag bevinden in oa de spelerstunnel. Volgens mij, verbeter mij maar als ik het fout heb, stond Sergio Ramos op het eind van de wedstrijd vanuit de spelerstunnel te kijken.

13 april 2018 om 13:53

Ik denk dat je gelijk hebt. Als een coach geschorst word mag die namelijk ook niet in voor tijdens en na de wedstrijd in de catacomben aanwezig zijn.

13 april 2018 om 14:21

En blijkbaar ook niet na de wedstrijd anders zou Xabi Alonso destijds niet geschorst zijn...

13 april 2018 om 14:37

@zlatan65

"in 2014 ontbrak Xabi Alonso in de Supercup-finale omdat hij na het laatste fluitsignaal van de finale van de Champions League HET Veld Opstormde, maar dat was tegen de regels en dus werd Alonso door de Uefa beboet."

Dit is natuurlijk wel wat anders dan wat Ramos heeft gedaan.

13 april 2018 om 13:11

Goed dat je zegt 'regels zijn regels!', want dit is de reden dat ze hem niet kunnen schorsen. Bedankt dat ook jij het hiermee eens bent!

13 april 2018 om 15:05

Als hij niet op het wedstrijdrapport van de scheidsrechter staat, kan Uefa niets doen als ik het goed heb

Regels handhaven, ongeacht wie het is.
Dat Real hiermee haar beste verdediger had moeten missen was jammer voor Real.
Maar zou meer dan terecht geweest zijn als hij zich niet aan de regels heeft gehouden.

13 april 2018 om 12:54

De vraag is of deze regel er wel in staat, hij komt het veld niet in noch bij de bank, hij staat in de spelerstunnel met zicht op het veld, maar nog steeds niet op het veld.

13 april 2018 om 13:14

Ik beweer ook niet of het daadwerkelijk een bestaande regel is. Ik geef alleen aan dat wanneer hij de regels heeft overtreden, een straf op zijn plaats is

13 april 2018 om 13:12

Maar welke regel breekt hij? Hij heeft het veld niet betreden. Wanneer je geschorst bent mag je het veld niet betreden; de catacomben ongetwijfeld wel.

13 april 2018 om 14:38

Als een coach geschorst is mag hij ook niet anders dan op de tribune plaats nemen. Ik zou nog even wachten op een officieel bericht van de Uefa zelf ipv dit nieuwsbericht.

13 april 2018 om 15:09

Soms mag een coach niet eens het stadion betreden. Volgens mij is dit een keer eerder voorgekomen bij Mourinho.

Wat een waardeloos artikel. Ingegaan op een gerucht, dat ook nog eens niet onderbouwd is. Waarom onderneemt de Uefa dan geen actie?

Correctie Voetbalzone; Xabi Alonso was geschorst voor de finale omdat hij in beide halve finales geel had gepakt. Hij werd vervolgens voor de Europese Supercup geschorst omdat hij na de gewonnen finale het veld op stormde...

Regels zijn regels: Bij een schorsing mag je niet op of om het veld. De vraag is, is de spelerstunnel, de mixed zone een no go area voor een geschorste speler? Dat is ongeveer ter hoogte van de eerste rij van het stadion. Mijns inziens geen schorsing waard.

Laat de berichten maar komen dat Real Madrid de UEFA heeft omgekocht haha. Het is nog niks officieel dus ik hoop nog steeds dat hij niet word geschorst, de beste verdediger ter wereld en dat kan hij niet vaak genoeg bewijzen.

13 april 2018 om 12:54

We hebben hem echt nodig. Hield al rekening met een halve finale zonder Ramos. Zag dat hij nooit het veld op is geweest maar alleen op de trap bleef staan onder pitchlevel dus misschien heeft het daarmee te maken...

13 april 2018 om 12:57

Wij hebben hem inderdaad nodig, is de belangrijkste man na Ronaldo en de beste ter wereld op zijn positie. Mensen mogen schrijven en zeggen wat ze willen maar Ramos staat er ook al 10 jaar. Hij controleer en stuurt zijn team, breekt de tegenstander, helpt het middenveld en de aanval is enorm compleet.

13 april 2018 om 13:00

Denk het ook, hij zal toch moeten weten wat er destijds met Xabi gebeurde. Vandaar dat hij alleen in de spelerstunnel bleef.

13 april 2018 om 13:10

Ach wie weet pakt hij in de halve finale zelf weer eens ouderwets een rode kaart, de recordhouder rode kaarten.....

Neem aan dat dit is omdat hij nooit effectief het veld heeft betreden, maar op de trap bleef staan bij de tunnel.

Komt op hetzelfde neer, maar hij overtreed inderdaad geen regels. Een domper voor de tegenstander van Real in de halve finale denk ik wel, zullen er wel stiekem op gehoopt hebben.

13 april 2018 om 12:55

Het is nog niet officieel maar ik denk inderdaad dat de tegenstander hoopt dat Ramos er niet bij is, de beste verdediger ter wereld wil je niet ontmoeten als verdediger zijnde.

13 april 2018 om 14:49

Of juist wel, de kans dat hij een rode kaart pakt is aanzienlijk groot.

13 april 2018 om 17:47

Of juist niet, want de kans is groter dat Ramos een doelpunt maakt dan dat hij rood pakt.

Zeker nu gezien Bayern de tegenstander is en hij tegen Bayern vaak al belangrijk genoeg is geweest.

Zou mooi zijn als we eindelijk een andere CL kampioen krijgen: gun het Liverpool het meest!

Goed nieuws. Je zag gelijk hoe erg we onze captain misten tegen Juventus. Sergio Ramos gaan we hard nodig hebben tegen Bayern!

Vond het wel mooi. In de eerste helft zit-ie vrolijk met z'n hoedje op in het publiek, maar vlak voor tijd staat hij koortsachtig in de spelerstunnel mee te leven met z'n team.

Daar moet je iemand toch niet voor schorsen.

13 april 2018 om 14:00

Haha echt zo.

Bij de 0-1 vrolijk aan het lachen, spelen met zijn hoedje. Na de 0-2 werd hij opeens heel serieus en na de 0-3 zag je hem in de spelerstunnel te schreeuwen en te fluiten

13 april 2018 om 18:15

Migi

Als dat tegen de regels is, moet je hem wel schorsen. Of het nu mooi is of niet.

13 april 2018 om 21:04

Ja, daar ben ik het wel mee eens hoor, maar ik zou af en toe een oogje dichtknijpen.

Daarom ben ik ook niet geschikt voor een rol als aanklager

13 april 2018 om 22:04

Snap ik volledig

Kinderachtig gedoe. Goed dat hier geen schorsing aan vast zit.

Een schorsing zou heel apart zijn, maar tegelijkertijd staat het in de regels en zou er dus wel iets moeten volgen. Ik kan me voorstellen dat je niet in de dug-out mag zitten of in de buurt van het veld mag staan, maar de spelerstunnel is dan weer 50/50.

Maar, als er in de tegels duidelijk omschreven staat dat het niet mag, ook geen spelerstunnel, dan moet er gewoon een sanctie komen. Of dat in de vorm van een schorsing of boete is laat ik in het midden.

Geen idee of dit mag of niet. Het zou een onzin schorsing zijn, maar regels zijn regels (in geval het een regel is). Maarja, die regels hanteren ze toch niet, dus waarom hier moeilijk over doen. Een speler in zijn loop blokkeren mag ook niet, maar als een bal op de keeper gespeeld wordt, dan gaan ze er ook altijd overduidelijk en expres voorstaan en daar heb ik nog nooit iemand voor zien fluiten. Onzin dus om de regels erbij te halen eigenlijk..

Beste verderiger ter wereld, dan heb je geen verstand van voetbal. Is een heel beperkte voetballer en kan alleen maar van alles om zich heen raken, behalve de bal. Gelukkig staat Varane vaak naast hem, anders zou het een gatenkaas zijn bij Real. Nu Pepe weg is, denkt hij dat het schoppen moet overnemen van Pepe. Drama

Gelukkig maar want zonder Ramos is de verdediging lek als een mandje hebben we kunnen zien

Sowieso een vermoeiende regel. Waarom mag je als geschorste speler niet na het fluitsignaal het veld op gaan om de prijs te vieren waar je het hele jaar voor hebt gewerkt. Belachelijk dat Xabi Alonso daar destijds voor is geschorst geweest.

Er zijn video's opgedoken waar het staff-team van Zidane 'voor' Ramos staat zodat hij niet het veld zou betreden want de kans was heel groot dat hij dit ging doen, maar die mensen hebben Ramos paar keer tegengehouden en hem uitgelegd dat hij geschorst zou worden indien hij dit zou doen.

Blijkbaar wisten men bij Real Madrid ook van deze regel dat je blijkbaar wel in de tunnel mag staan maar niet op het veld (wat logisch is)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
CasemiroMiddenvelder305
IscoMiddenvelder307
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

788 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren