Update: Voorzitter Sporting heft schorsing gehele selectie op

Zondag, 8 april 2018 om 15:37Yanick Vos • Laatste update: 15:33

Sporting Portugal verschijnt zondagavond noodgedwongen met een B-elftal aan de aftrap in de competitiewedstrijd tegen Pacos de Ferreira. Bruno de Carvalho, president van de club, heeft namelijk negentien spelers geschorst. Het gaat om alle spelers die donderdag met 2-0 ten onder gingen in de Europa League tegen Atlético Madrid, inclusief de wisselspelers.

De Carvalho reageerde woest op de manier Sporting Portugal voor de dag verscheen in Madrid en met 2-0 verloor. De voorzitter was kwaad over de instelling van de spelers en heeft hen nu allemaal geschorst. Ook Bas Dost, die geel pakte en daardoor geschorst is voor de return, mag zondag niet in actie komen. Op zijn Facebook-pagina haalt De Carvalho uit naar Dost en Fabio Coentrao. Ook laatstgenoemde mist de return door een gele kaart. “Of het een terechte kaart was? Ja, dat lijkt me wel. Het was een typische aanvallende tackle. Ik had helemaal niet in mijn hoofd dat ik geschorst zou zijn. Gewoon een domme actie”, reageerde Dost na afloop in gesprek met FOX Sports.

In Portugal loopt op dit moment een onderzoek naar de gang van zaken bij Sporting Portugal. Er wordt gekeken of De Carvalho wel het recht heeft om de complete spelersgroep te schorsen. Via de officiële kanalen maakt Sporting bekend dat het zondagavond tegen Pacos de Ferreira met een B-ploeg zal aantreden.

Update 7 april 06.30 uur – Dost niet bij geschorste spelers Sporting Portugal
Bas Dost blijkt niet geschorst door de voorzitter van Sporting Portugal. Bruno de Carvalho heeft alleen de negentien spelers geschorst die reageerden op zijn bericht op Facebook, waarin hij uithaalde naar de selectie. Negentien spelers hebben een gezamenlijke verklaring via hun sociale media gedeeld, Dost zat niet bij die groep. Hij is geen actief gebruiker van sociale media. "Tot ons ongenoegen is er een gebrek aan steun van degene die onze leider zou moeten zijn”, aldus een statement van de spelersgroep. “Er bestaat geen perfecte voetballer en geen perfect team. We winnen en verliezen samen. We vechten voor onze club en voor onze fans. Onze integriteit en toewijding staan buiten kijf."

Update 8 april 15.37 uur – Voorzitter Sporting heft schorsing gehele selectie op
De voorzitter van Sporting Portugal, Bruno de Carvalho, heeft zijn schorsing van negentien spelers teruggedraaid. Trainer Jorge Jesus maakt zondagmiddag middels een persconferentie bekend dat hij na overleg met de voorzitter en de staf geen enkele speler hoeft te missen voor de confrontatie met Paços de Ferreira zondagavond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door ssj2zigzag)

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar 2-0 uit tegen Atletico is niet zo erg toch?

6 april 2018 om 23:40

Niet zo slecht? Je maakt geen uitdoelpunt in een Europese wedstrijd en Atletico speelde erg matig. Hoezo niet zo erg?

7 april 2018 om 00:17

Het blijft Atletico en het blijft een uitwedstrijd. Het was inderdaad niet zo slecht, Ik vond CSKA slechter.

7 april 2018 om 00:28

Nou, er zijn zat ergere ploegen dan Atletico Madrid toch? Schaar ze toch bij de top 10/15 van Europa

7 april 2018 om 07:56

Atletico heeft al 1800 minuten thuis geen doelpunt geïncasseerd, dus zo gek is het niet......!?

6 april 2018 om 23:42

Terwijl Sporting aardig combineerden en kansen kregen. Door twee individuele fouten scoorde Atletico twee keer.

Als ik de trainer zou zijn, zou ik ontslag nemen. Niet alleen wordt je gepasseerd en belachelijk gemaakt, maar je toont je dan solidair tegenover die gek van een voorzitter

7 april 2018 om 02:25

Maar je riskeert als trainer een dure rechtszaak, ongetwijfeld een mooi salaris en je laat op zo'n moment de spelersgroep in de steek, terwijl zij met zo'n (met vriendelijke woorden) merkwaardige voorzitter opgescheept zitten.

7 april 2018 om 17:48

Nou ik zou wel tevreden zijn als Jorge Jesus opstapt. Dat is ook een malloot met raar wisselbeleid en gekke tactieken.

Dit heb ik echt nog nooit gezien in Europa, zelfs niet in Italie of Griekenland. Natuurlijk een belachelijke beslissing en ook niet echt populair richting de eigen fans, vast net herkozen/gekozen ofzo?

6 april 2018 om 23:45

Pas terug nog bij Olympiakos

http://m.sporza.be/#!/snippet/5ac3316db5a1be54418f6d1d

7 april 2018 om 00:24

Bij Olympiakos afgelopen week de volledige selectie op non actief en mag seizoen niet afmaken. Dus komt echt vaker voor in zuid Europa. Met een temperament vinden mensen het normaler schijnbaar

7 april 2018 om 02:50

Wat was daar de reden van dan? Had er niks over gehoord. Temperament kan leuk zijn maar hier sla je er dan toch te ver in door.

7 april 2018 om 00:42

Ook nog eens na een 2-0 uit tegen Atletico in de kwartfinale van de Europa League. Ze staan verder gewoon 3e in de competitie. Dit slaat gewoon nergens op.

7 april 2018 om 01:39

Gewoon 3e? Dit is Portugal hè daar zijn maar 3 topclubs

7 april 2018 om 02:23

En daarvan is Sporting de mindere club van de drie.

7 april 2018 om 03:11

Sporting is net als Feyenoord een paar seizoenen 10de enzo geweest. Het is de laatste jaren weer 1 van de grote 3.

7 april 2018 om 05:31

Dat is echt onzin. Sporting is nooit 10de geworden, je weet nieteens waarover je praat. Ze hebben mindere jaren gehad door geldproblemen maar ze zijn 1 keer maar 6de geëndigd en verder altijd top 3 op 1 jaar na

7 april 2018 om 07:15

Is letterlijk vorige week nog gebeurd bij Olympiakos. Die maken het seizoen af met jeugdspelers

Dost en Coentrao worden door elkaar gehaald en nergens een quote van die voorzitter om wiens bericht het uiteindelijk gaat. Lekker samenhangend allemaal.

Wel mooi van die voorzitter. Ik weet zeker dat elke voorzitter die neiging wel eeneens heeft gehad en hij doet het gewoon. Of het mag dat is een tweede

7 april 2018 om 00:37

Überhaupt echt een extreem slecht geschreven stuk. Ik heb meerdere malen zinnen opnieuw moeten lezen om ze te kunnen gebrijpen.
Zal wel met de zon in combinatie met vrijdagmiddag te maken hebben.

Gelukkig leg je nu geen druk bij het B elftal, waarschijnlijk allemaal jonge gasten die nu met knikkende knieën het veld opgaan en hopen dat hen niet het zelfde overkomt als de A selectie... Bizarre maatregel

7 april 2018 om 02:55

Eigenlijk is zoiets nog slechter dan die 2-0 nederlaag, toen probeerde ze er nog wat van te maken en nu ben je zo goed als kansloos en ook lekker naar je eigen supporters toe, die neem je op deze manier ook lekker serieus. De stand weet ik daar niet maar het is ook niet eerlijk tov andere clubs uit de competitie die misschien nog ergens om spelen. Rare maatregel als ze dat echt doen

Het is nog wel tegen Atletico. Een team dat normaal gesproken; en vooral met Costa en Griezmann voorin, gewoon een eindkandidaat is voor de Champions Leaugue. Wat een zelfoverschatting!

Rare conclussie. Eerder was Porto thuis tegen Liverpool 0-5 als ik goed kan herinneren, dat is pas schandalig. Atletico Madrid uit verliezen is geen schande al heb je geen uitdoelpunt gemaakt en denk kansloos is het toch geen blammage kom op man. Wat een beslissing van die voorzitter maar zullen zien, misschien heb ik ongelijk.

7 april 2018 om 00:43

Het was vooral de instelling .
Hoe durf je zo te spelen schande .
Gestoord of niet vd voorzitter .
Terecht
Aanpakken die spelertjes
Verdienen allemaal n hoop en dan zo n instelling

7 april 2018 om 00:57

Als we zo moeten denken dan zijn bijna alle spelers in de eredivisie vaak geschorst. Instelling is hier vaak ver te zoeken. Maar zo slecht was sporting ook weer niet. Ze kunnen veel beter dan wat ze lieten zien, maar die voorzitter is helemaal van het padje af

Zon voorzitter zou geschorst moeten worden. Je maakt een club te schande en is ook totaal niet ten goede van aantrekken van nieuwe spelers. Deze club gaat nu zo failliet...

Eerlijk gezegd niet echt woorden voor. Je zou haast denken (zoek er niet teveel achter) dat de club financieel afhankelijk is van de inkomsten. Zeer schandalig dat een voorzitter zo'n beslissing maakt. Bepalende spelers zetten ongetwijfeld hun zaakwaarnemers op scherp om op zoek te gaan naar andere clubs, 2-0 verliezen uit bij Atletico is sowieso al geen rare uitslag en zo'n rijke voorzitter is sowieso al subjectief betreft de voetballende kwaliteiten. Ik heb geen idee hoe dit verhaal in Portugal aankomt, maar als dit in Nederland zou gebeuren, praten de mensen de eerste drie jaar (bij wijze van spreken) nergens anders meer over, en terecht!

Bruno de Carvalho is een figuur die het de laatste tijd erg zuur heeft gemaakt voor Sporting, met name zijn invloed op de club.

Toen hij voor het eerst werd gekozen als voorzitter, had hij plannen om Sporting weer te helpen en dat heeft hij toendertijd ook daadwerkelijk gedaan. We mogen hem in die zin wel bedanken, aangezien zijn bijdrage er wel degelijk was.

Helaas haalt hij nu de laatste tijd rare fratsen uit en denkt hij nu dat de club van hem hoort te zijn. Geen enkele persoon hoort boven de club te staan.

Zijn post was op zich ook wel hoe menig Sporting fan dacht over de wedstrijd, maar kom op zeg. Als voorzitter hoor je dit soort uitspraken en zaken gescheiden te houden. Je gaat niet dit publiekelijk vertonen op Facebook om vervolgens dit bericht te veranderen naar ''alleen voor vrienden''. Je hebt al schade gemaakt aan je reputatie en onze spelers belachelijk gemaakt.

Deze knakker heeft zelfs 1 van onze meest betrouwbare en loyale spelers beledigd. Iemand als Rui Patricio is te vergelijken met Buffon. Een echte gentleman en klaagt nooit. Diep triest om hem een verwend nest te noemen van iedereen.

Deze malloot met een godencomplex verwijderen en een nieuwe voorzitter aanstellen.

7 april 2018 om 10:42

Ik ben altijd fan geweest van Bruno maar de laatste tijd draait hij door. Dit kan natuurlijk niet, ik snap de kritiek maar dat doe je intern, niet in de media. En je schorst niet het hele team als zij dan ook kritiek leveren. Hopelijk is dit voor maandag opgelost.

Zal dit indruk maken op de spelers? Wedstrijdje rust?

Nou nou nou, wat een gek gedoe, iedereen heeft wel eens een slechte wedstrijd, tegen Atletico uit verliezen met 2-0 is niet zo gek. Het waren wel dikke verdedigende fouten waar de goals uit vielen, maar dan kunnen ze het bij Cska ook doen. Als je zo redeneert dan zou Ajax op Zondag met het Jong Ajax elftal aan moeten treden...kan gebeuren, gewoon normaal doen heethoofd.

De druk neemt toe en dan verlies je de realiteit uit het oog. Al jaren geen kampioen een coach die niets heeft gewonnen en 6 miljoen per jaar verdiend. Denk dat Bruno Carvalho door zijn grote echo het spoor bijster is. helemaal door zulke rare fratsen uit te halen door spelers op deze manier te gaan schorsen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en daar is Carvalho een voorbeeld van.

Helemaal begrijpelijk. Hoe Sporting voetbalde en hoe hun instelling was , was verschrikkelijk. Door 2 echt domme domme fouten won Atletico uiteindelijk. Nog niet eens door een perfecte aanval of iets dergelijks integendeel. Eigenlijk had Sporting die pot zelfs "kunnen" winnen als ze een stuk serieuzer waren want Atletico stelde ook vrij weinig voor. Dus de reactie van de baas van Sporting is zeker meer dan terrecht want als je instelling hebt en zo voetbalt verdien je het nog niet eens om in Europa League te voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica1813
2.FC Porto1712
4.Estoril135
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
Matheus NunesMiddenvelder70
Jovane CabralAanvaller71
AdánKeeper70
PaulinhoAanvaller71
Tiago TomásAanvaller60
S. CoatesVerdediger70
Z. FeddalVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

70 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren