NAC boekt cruciale zege op ADO na rode kaart van Kanon

Zaterdag, 10 maart 2018 om

NAC Breda heeft zijn eerste uitzege in de Eredivisie sinds 23 september (Feyenoord, 0-2) geboekt. De Parel van het Zuiden rekende zaterdagavond met dezelfde cijfers af met ADO Den Haag en deed zo goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Brabanders bezetten nu met 27 punten de dertiende plaats in de Eredivisie.

ADO bleef ongeslagen in de laatste zeven Eredivisie-ontmoetingen met NAC, maar dit keer bleef men dus puntloos achter in het eigen Car Jeans Stadion. Toch was de eerste kans voor de gastheer van Alfons Groenendijk: Nasser El Khayati ontving de bal van Elson Hooi en schoot in de handen van Nigel Bertrams. Hierna kregen Umar Sadiq, Erik Falkenburg, Björn Johnsen en Karol Mets kansen, alvorens NAC na achttien minuten de score wist te openen.

Voor wie het gemist heeft: hier legt Danny Makkelie de wedstrijd tussen ADO Den Haag en NAC Breda stil vanwege spreekkoren...

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 10 maart 2018

Mounir El Allouchi schoot de bal na een hoekschop voorbij Robert Zwinkels en zette NAC op 0-1. ADO kreeg hierna meer grip op de wedstrijd, al moest Wilfried Kanon wel ingrijpen omdat Umar Sadiq anders gevaarlijk had kunnen worden. Dat was een van de laatste acties voor Kanon, want de Ivoriaan veroorzaakte na 36 minuten een strafschop en kreeg rood. Thierry Ambrose verzilverde het buitenkansje en met die 0-2 voorsprong gingen beide elftallen aan de thee.

Een extra smet op de avond van ADO vormde het uitvallen van Tom Beugelsdijk bij rust, waardoor de thuisploeg zijn beide centrale verdedigers kwijt was. Acht minuten na de pauze besloot Danny Makkelie de wedstrijd vanwege spreekkoren aan zijn adres stil te leggen en na het publiek nog eens te hebben gewaarschuwd, werd er verder gevoetbald. De groen-gelen van ADO probeerden ondanks de numerieke minderheid aan te zetten: Björn Johnsen en Nick Kuipers probeerden het met kopballen, terwijl een schot van Lex Immers werd geblokt.

NAC liet zich niet vaak meer zien voor het vijandelijke doel van Zwinkels, maar dook daar na 76 minuten weer eens op. Giovanni Korte kreeg de bal voor zijn voeten na een hoekschop van Manu García, maar gleed weg en maakte vervolgens hands. Aan de andere kant kreeg ADO nog twee goede kansen op de aansluitingstreffer: debutant Donny Gorter kwam een teenlengte te kort en El Khayati trof de paal. Doordat ook NAC niet meer scoorde (Zwinkels redde bij een één-tegen-één-situatie op een inzet van Sadiq), bleef het bij de twee goals voor rust.


Poll

Denk jij dat NAC Breda de nacompetitie ontloopt?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door ronaldpj)

Ado verliest 2 weken achter elkaar van een degradatiekandidaat. Wat is er aan de hand net Ado? Wat is die Omar een misselijke spits die te makkelijk laat vallen zoals vorig week. De knvb mag hier wel tegen op treden.

10 maart 2018 om 20:32

Haha, die dorpsgek van Nac doet het toch zo slecht niet! 😁

Ze zijn hier en daar toch aardig wat puntjes aan het sprokkelen bij elkaar, Nac is echt prachtige club met een geweldige fanatieke aanhang! Dus ik hoop dat ze het redden, om zonder nacompetitie op het hoogste niveau in Nederland te blijven spelen. Nac hoort in de eredivisie.. 👌🏾

Gefeliciteerd Nac fans, en veel succes met het verdere verloop van de competie...........

Edit: Ik kijk nu al uit naar de eerstvolgende Breda Dancetour.. 🤸🏾‍♂️😎

10 maart 2018 om 20:35

Dankjewel! Ik denk dat een 'klootzak' de missende schakel was voor ons. Ik kijk met vertrouwen naar het verdere verloop van de competitie.

10 maart 2018 om 20:37

Ik denk dat we dat met deze 3 punten zeker gesteld hebben. Zeker omdat we nog een relatief makkelijk programma hebben met wedstrijden tegen Willem II, Roda, Sparta en Twente. Heerlijke 3 punten, daar moet op gedronken worden!

10 maart 2018 om 20:42

@B-Block, Ik vraag me af of het zo'n makkelijk programma is? Allemaal tegenstanders die strijden op leven en dood teams die van alles te verliezen heb een. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.....

10 maart 2018 om 21:18

Jamezp24

Graag gedaan, ga het lekker vieren later!

Er wordt iedere week schade schande gesproken over Stijn, maar hij doet het heel redelijk vind ik. En hij doet wel aan over acting maar van hem kan ik het prima hebben, van Sierd de Vos bijvoorbeeld weer helemaal niet.. 🙄

10 maart 2018 om 23:05

Daar heb je zeker gelijk in Tornado. Het zijn echter wel clubs die de afgelopen weken hebben aangetoond nauwelijks te kunnen winnen. Kan me niet voorstellen dat we die alle 4 gaan verliezen, maar goed we zullen het zien!

10 maart 2018 om 20:36

Haha die Umar is erg in de weer, maar op momenten zie je dat hij er geen kut van kan. Op het laatst kan hij twee man alleen voor de keeper zetten en hij denkt ik ga even van 50 meter de bal erin schieten. Het is in ieder geval niet saai als hij speelt.

10 maart 2018 om 20:37

Dat ADO twee weken op rij verliest is toch niet zo bijzonder? ADO had het tegen Sparta in de eerste helft moeten afmaken en vandaag liep het niet. Het moet bij Ado lopen en er moet 100% strijd zijn dan zijn ze voor iedereen moeilijk te verslaan als 1 van beide ontbreekt kunnen ze ook zomaar van iedereen verliezen...

Terechte overwinning van NAC. ADO uiterst zwak zeker de eerste helft. Makkelie floot weer ouderwets een wedstrijd helemaal dood kortom saaie vertoning...

NAC heeft toch een aardig ploegje zo met al die huurlingen.

Zeer tevreden met de uitslag, een belangrijke stap richting handhaving. Tweede helft was dramatisch, zeker als je weet dat ADO met 10 man speelde maar ach.

VZ: het is niet het Kyocera stadion maar het Cars Jeans stadion, en ADO zijn groengelen en niet roodgelen...

Echt ik zei het voor de wedstrijd al, als je Makkelie hebt wordt je genaaid. Echt wat heb ik een hekel aan die vent. Overtreding begint bij Umar en daarna gaat die liggen alsof die een kogel door zn rug krijgt. Hoop oprecht dat die Makkelie wat afscheurt en nooit meer kan fluiten. Bah bah bah!!!

10 maart 2018 om 20:46

Makkelie doet het niet expres hij kan er niet zoveel van. Ik heb niet het idee dat Makkelie expres zo warrig fluit dat doet hij elke week. Bij Makkelie geen onwil maar onkunde...

11 maart 2018 om 00:26

Na het bekijken van de beelden zegt makkelie alsnog dat hij het goed had gezien en bestempeld de overtreding op kanon als mannelijk duel... En dan geeft hij 2 seconden erna zo makkelijk een penalty...

10 maart 2018 om 21:48

Het was terecht rood! Waarom gebruik je je handen Kanon?

10 maart 2018 om 21:57

Als Kanon z'n handen niet mag gebruiken ten opzichte van Sadiq waarom mag Sadiq dit in eerste instantie dan wel ten opzichte van Kanon? Beetje trekken en duwen gebeurt altijd maar de scheidsrechters zijn zo ongelofelijk inconsequent met het bestraffen ervan? Het ene vasthouden ( van Sadiq ten opzichte van Kanon) laat Makkelie doorgaan en twee seconden later fluit hij een identieke situatie ( vasthouden van Kanon ten opzichte van Sadiq ) wel af. Uitermate inconsequent maar dat zijn we wel gewend van Makkelie..

10 maart 2018 om 21:59

Terecht rood? Die Sadiq valt voor de neus van Zwinkels? Als je een pingel geeft is het NOOIT rood. Hoe wilt hij uithalen 0.5 meter voor Zwinkels?? Hoek was ook lastig. Het slaat werkelijk waar nergens op!

10 maart 2018 om 22:09

Ja precies en vervolgens wordt johnson onderuit getrokken en is het opeens een vrij trap tegen

10 maart 2018 om 22:12

Daarom enorm dom van Kanon dat hij het doet. Doelpoging was bijna niet te doen

11 maart 2018 om 11:14

Niet waar:

"als een speler een overtreding begaat ten opzichte van een tegenstander binnen zijn eigen strafschopgebied en daarmee de tegenstander een duidelijke scoringskans ontneemt en de scheidsrechter dit bestraft met een strafschop, dan ontvangt de overtredende speler een waarschuwing als de overtreding gebeurde in een poging de bal te spelen; in alle andere gevallen (bijv. vasthouden, trekken, duwen, geen mogelijkheid om de bal te spelen etc.) moet de overtredende speler van het speelveld worden gezonden."

10 maart 2018 om 22:08

Ja het leek wel of makkelie al een borreltje op had. En daar bij wil ik nog iets er bij zeggen dat ie het spel stil legt vanwege spreek koren kan ik begrijpen, maar volgens mij moet je de niet gespeeelde minuten er toch als extra tijd bijtellen? En 3 min is dan toch ook veel te weinig.

Toch altijd apart dat die scheidsen wedstrijden stil leggen bij spreekkoren tegen hen, maar richting spelers blijft de show doorgaan... Mooie punten voor nac, benieuwd wie er uiteindelijk in blijft. Als t kampioenschap is beslist, dan maar nog genieten van de spanning onderin. Zien of jan smit zn zin krijgt 😁

Gewoon bestolen. Belachelijke rode kaart.

Ik heb nog nooit in zo'n rap tempo zo'n gruwelijke hekel gekregen aan een speler als aan die Umar. Wat een vreselijke vent die het hele voetbal in diskrediet brengt.

10 maart 2018 om 23:14

Helemaal eens, wat een toneelspeler en weer een scheids die het beloond. Misselijke spits.

11 maart 2018 om 01:26

Ach. Je doet je best maar.

De klap va Beugelsdijk in de heenwedstrijd was onbestraft, terwijl dat ook een rode kaart was en een schorsing had moeten zijn. Hij is toen gematst door Nac, die geen klacht wilde indienen.
Moeten wij dan een hekel aan Tommy krijgen?

Die Sadiq is inderdaad een vreselijke kutspeler om tegen je te hebben, maar heel fijn als hij in je team zit.

En voor de rest; het zal wel, Drie belangrijke punten, die we in de heenwedstrijd ook hadden verdiend, maar niet
kregen.

11 maart 2018 om 09:39

Ach, trek je er inderdaad niks van aan al die hypocriete reacties. Spelers als Guidetti, Tomasson, Kramer (in zijn eerste seizoen) werden daar op handen gedragen. Maar zodra zo'n speler bij de tegenstander speelt hebben ze opeens een hekel aan diegene

Makkelie, Verschrikkelijke scheidsrechter, echt ongelooflijk noem het toeval maat Den Haag wordt altijd benadeeld als hij fluit. Zonde deze nederlaag. Was onnodig, NAC gefeliciteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.NAC Breda3-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

46 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 ADO Den Haag 5 0 4 0
2017/2018 ADO Den Haag 26 2 7 0
2016/2017 ADO Den Haag 28 3 5 1
2015/2016 ADO Den Haag 24 2 4 0
2015/2016 FSV Frankfurt 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik wil geen ploeg zien die als een stel kneuzen bij elkaar gaat zitten’

ADO Den Haag ging vorige week zaterdag met 0-7 onderuit tegen PSV. De club uit de Hofstad staat opnieuw voor een zware wedstrijd, want zaterdagavond gaat men op bezoek bij Vitesse....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren