Chinezen leggen duo van Atlético van 48 miljoen euro ‘transfervrij’ vast

Woensdag, 28 februari 2018 om

Atlético Madrid maakte maandag melding van het vertrek van Yannick Ferreira Carrasco en Nicolás Gaitán. Los Colchoneros vertelden niet voor hoeveel geld de linksbuitens uit België en Argentinië naar Dalian Yifang waren vertrokken. Dat had een reden, zo schrijft Sina Sports.

De website stelt dat Carrasco en Gaitán op papier als transfervrije spelers in China hebben getekend en dat heeft alles te maken met de heffing die Chinese clubs moeten betalen bij inkomende transfers van meer dan 5,77 miljoen euro. Als een speler voor bijvoorbeeld zes miljoen wordt gecontracteerd, dan moet de kopende club ook een bedrag van zes miljoen in een regeringsfonds stoppen dat is bestemd voor de opleiding van jonge voetballers en de promotie van het Chinese voetbal in het algemeen.

ACHTERGROND 🗞 | De Chinese bond🇨🇳 is klaar met clubs die de heffing op miljoenentransfers proberen te ontlopen en grijpt keihard in 😮

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 13 februari 2018

Volgens Spaanse media kostte Carrasco 30 en Gaitán 18 miljoen euro. Dat zou betekenen dat Dalian niet 48, maar 96 miljoen euro kwijt zou zijn aan de dubbeldeal. Om aan een heffing te ontkomen, heeft Dalian ‘op een andere manier’ betaald, zo laat de club weten via de Dalian Daily: “Daardoor zullen deze transfers de automatische regelgevingsaanpassingskosten niet in gang zetten.” Met ‘regelgevingsaanpassingskosten’ doelt Dalian op de inmiddels bekende heffing.

De Blauwe Valken leggen verder niet uit wat de ‘andere manier’ is waarmee zij de komst van Carrasco en Gaitán hebben bekostigd, maar het ligt voor de hand dat de Dalian Wanda Group hier een hoofdrol in heeft gespeeld. Dat is de eigenaar van Dalian en beheert tevens zeventien procent van de aandelen van Atlético. Het conglomeraat, dat eigendom is van Wang Jianlin, is tevens de naamgever van het stadion van Atlético: Wanda Metropolitano.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door lucas97)

Ja waar regels zijn gaan mensen ze omzeilen. Net zoiets als de transfer van Neymar, door een partij buiten de club het contract laten afkopen en dan transfervrij contracteren. Hier moet de Fifa nu ook regels tegen gaan opstellen, want anders loopt dit uit de hand.

28 februari 2018 om 08:56

En dan wordt daarop weer iets gevonden. Gewoon een straf als een club duidelijk regels probeert te omzeilen. Er zullen altijd nieuwe manieren gevonden worden om ook de nieuwe regels te omzeilen.

28 februari 2018 om 09:47

Er zullen ook altijd redenen zijn om de straf niet te krijgen. Je kan iemand niet straffen omdat de regels niet waterdicht zijn.

28 februari 2018 om 12:48

Ik dacht dat ze deze regels al hadden aangepast. Komt een speler transfervrij dan geld het bedrag wat of als clausule in hun contract stond met de vorige werkgever of het bedrag voor wat hij door zijn vorige werkgever is gekocht.

Dut is toch mega doorzichtig? Atletici laat toch niet 2 spelers transfervrij vertrekken.. Een doof, blind en hersendode persoon zou nog weten dat dit niet klopt, laat staan de Chinese overheid.. Die club neemt een groot risico denk ik.

28 februari 2018 om 09:44

Hoezo? Psg heeft neymar ook op dezelfde manier gehaald. Maar vind het echt jammer dat 2 geweldenaren naar China vertrekken, vooral Carrasco vond ik een geweldige speler en gaat nu al naar China. Denk dat hij het niet langer dan een jaar volhoudt in China..

28 februari 2018 om 10:43

Twee weken terug las ik nog dat de Chinese overheid bikkelhard gaat optreden tegen dit soort constructies. Er werd gedreigd met een naheffing en fikse boetes. Denk niet dat ze hier mee weg zullen komen

Ironisch hoe Carrasco naar China gaat vanwege het “project” en “het helpen van het Chineze voetbal naar de top”, terwijl de club in kwestie nu blijkbaar er alles aan doet om de ontwikkeling van het algemene Chineze voetbal níet te bevorderen...

Dit lijkt me toch nadelig voor Atletico met betrekking tot de Financial Fair Play? Als ze spelers vrij laten, zijn het dus geen uitgaande transfers. En laat dat nou precies een belangrijk punt zijn van het hele Financial Fair Play gedoe.

Grappig hoe wij in Nederland piepen over het omzeilen van bestaande wetten terwijl onze staat een van de grootste overtreder ter wereld zijn op dit gebied.

Google voor de gein hoeveel belastingvoordeel de nederlandse staat geeft aan grote buitenlandse multinationals, zodat zij zich in dit koude kikkerlandje vestigen ipv bijv frankrijk of italie ofzo
Overigens is Nederland niet alleen bekend van tulpen, dijken en molen. maar ook brievenbus firma's!!!

Nederland maakt al decennia's gebruik van dit soort slinkse manieren om van alles en nog wat ( vooral geld) te verdienen en als nu een rijke arabier of Chinees dat doet , dan mag het niet?

Zullen we het misschien op voetbal houden en laten zien Nederland(se) clubs ook lak heeft van dit soort regeltjes.

PSV kocht met behulp van philips (extern geld) ooit ene romario dmv staatsobligaties...

Dit heette in 1988 typerend Nederlands handels geest !!!! Super slim waren wij dat we zulke slimme constructies konden bedenken.

Doet een Chinees een Rus of een Arabier anno 2018 hetzelfde dan is het slinks , achterbakse, maffia geld witwassen / regels omzeilen....

28 februari 2018 om 13:22

Beste reactie die ik hier tot nu toe heb gelezen. Wij denken allemaal dat het westen zo goed in elkaar zit en doordat landen als China en Rusland zo vaak negatief in het nieuws worden gebracht zien we dit meteen als corruptie. En wat is er mis mee dat China grote namen naar hun competitie haalt. Logisch toch dat ze het voetbal daar proberen te ontwikkelen. Ik vind het alleen maar mooi dat de competitie daar groeit en dat het niet alleen de westerse landen zijn die de dienst uitmaken. Het Russische voetbal word ook al jaren tegengewerkt. Eigenaren van clubs krijgen sancties opgelegd gerelateerd aan de oorlog in oekraine waardoor onder andere Dinamo Moskou in de problemen zijn gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België
16 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren