Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Bakayoko van grote waarde voor België bij zeer moeizame zege

Laatste update:

België heeft zaterdag geen fout gemaakt in de EK-kwalificatie. In en tegen Azerbeidzjan won de ploeg van bondscoach Domenico Tedesco met 0-1. Het enige doelpunt kwam op naam van Yannick Ferreira Carrasco, al was daarbij een grote rol weggelegd voor PSV’er Johan Bakayoko. Door de zege staat België met tien punten uit vier duels eerste in Groep F. Oostenrijk heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Azerbeidzjan staat ondertussen laatste, met slechts één punt.

Bakayoko stond voor de tweede keer in zijn carrière in de basis bij België. Tijdens zijn vorige basisplek, tegen Estland (0-3 winst), was hij meteen belangrijk met een doelpunt. Verder mocht ook Romelu Lukaku het vanaf de eerste minuut laten zien, terwijl voormalig Eredivisionisten Jan Vertonghen en Wout Faes het hart van de verdediging vormden. Koen Casteels stond onder de lat bij de Rode Duivels.

Beide ploegen waren al vroeg in de wedstrijd dicht bij de openingsgoal. Leandro Trossard raakte de buitenkant van het veld na zes minuten, waarna Casteels aan de andere kant van het veld redding moest brengen bij een poging van spits Renat Dadashov. Uit de rebound leek Emin Makhmudov vervolgens alsnog voor de 1-0 te gaan tekenen, maar Arthur Theate wist dat op knappe wijze te voorkomen.

Na ruim een half uur spelen werden de gastheren opnieuw gevaarlijk. Een voorzet van Ramil Sheydayev belandde bij Dadashov, maar zijn kopbal werd opnieuw gekeerd door Casteels. Zo was Azerbeidzjan minstens zo dreigend als België, maar waren het de bezoekers die in de 38ste minuut de score openden. Bakayoko besloot van ruim twintig meter uit te halen, waarna de bal via Carrasco – die dat zelf nauwelijks door leek te hebben – in het doel belandde: 0-1.

Ook in de tweede helft had België het lastig. Na een corner ging een inzet van Toral Bayramov bijvoorbeeld naast, en Coshqun Diniyev was gevaarlijk met een door Casteels gekeerd afstandsschot. Toch was ook België een aantal keer dreigend, op jacht naar de definitieve beslissing. Pogingen van Trossard, invaller Jérémy Doku en Timothy Castagne werden echter gekeerd door doelman Shahrudin Mahammadaliyev, waarna een rebound van Michy Batshuayi ook nog over en naast ging. Desondanks trok België de zege over de streep.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat was me een partij slecht zeg. Tielemans en Batshuayi heel snel doorselecteren, zit echt niks meer in momenteel. En ook Carrasco mag dringend back-up worden.

Zeker het feit dat Batshuayi de voorkeur krijgt op Openda als eerste invaller is echt belachelijk van Tedesco.

9 september 2023 om 17:58

Ik neem aan dat Tielemans in de basis stond door blessures. Hopelijk heeft hij tegen het einde van het seizoen Onana, Mangala, Vermeeren en Lavia voor hem staan in de pikorde. Hij speelt meer als iemand van 36 dan 26.

En Batshuayi jah.. ik vind het al ongelooflijk dat hij de voorkeur krijgt op Cuypers, laat staan Openda.

9 september 2023 om 18:23

Ik mag het hopen bij Tielemans. Wat een flop van een carrière is die uiteindelijk aan het beleven.

9 september 2023 om 17:59

Hoe speelde Bakayoko? Vorig seizoen vond ik hem altijd wel talentvol, maar soms ook nog wel heel erg een jeugdspeler. Dit seizoen vind ik hem bij PSV veel beter overkomen, maar ik heb het idee dat hij bij België vanaf het begin wel leverde. Mooi dat ik nu lees dat hij belangrijk is bij de goal, maar hoe doet hij dat over een hele wedstrijd?

9 september 2023 om 18:25

Hij doet goede dingen maar echt geweldig constant is het nog niet. Vandaag was het bij die goal bijvoorbeeld echt niet zijn bedoeling een assist te geven.

Maar hij heeft echt veel snelheid en een dribbel. Dus zeker een heel nuttige selectiespeler die regelmatig een eindproduct levert.

9 september 2023 om 21:37

Hij viel me positief op vandaag. Hij kreeg niet veel de bal, hoewel je voelde dat hij iets meer ko ndan de rest.
Sobere passing. Vooruit denken. Weinig fouten en druk zetten.
De weinige keren dat hij de bal had, deed hij er iets goed mee.

9 september 2023 om 18:20

Lierse1997. Het Belgische elftal is zonder De Bruyne ook gewoon niet veel meer vind ik. Denk dat jullie hetzelfde lot achteraan gaan als oranje. Dat zelfs dit soort wedstrijden geen zekerheidjes meer zijn en het voetbal niet om aan te gluren is. Als je met Faes moet spelen, dan weet je hoe laat het is. Welkom in de wereld van oranje😉

9 september 2023 om 20:16

Lierse@ hij word de klapper voor psv maar dat zei ik een tijd terug al. Let op na deze seizoen is hij niet meer te houden. Sta niet van te kijken dat hij 50 tot 60 miljoen op kan brengen.

Bakayoko begint wel een serieuze voetballer te worden. Had altijd al talent en kon altijd in extra’s brengen maar was tot kort wisselvallig en had een laag rendement. Nu is hij steeds belangrijker en minder wisselvallig. Ga zo door!

9 september 2023 om 17:05

Mooie ontwikkeling om te zien. En dit terwijl velen circa een jaar geleden nog twijfelden of hij dat topniveau wel aankon

9 september 2023 om 18:02

Dat was destijds echt geen hele onterechte gedachte hoor. Bij Jong PSV was hij heel goed en werd hij soms zelfs talentvoller dan Madueke genoemd, maar toen hij Madueke ineens (toegegeven, dat is niet heel rustig instromen voor een jong talent) moest vervangen bij het 'echte' PSV was dat wel een enorme terugval op rechtsbuiten hoor. Je zag bij vlagen talent, maar het was vorig seizoen ook nog wel heel druistig en onbetrouwbaar.

Dit seizoen lijkt hij qua volwassenheid in zijn spel (weer) een stap gemaakt te hebben, dus nu begin ik er zelf ook van overtuigd te raken dat deze jongen het echt ver kan schoppen.

Toch wel tekenend voor onze ploeg dat we nu maar met moeite kunnen winnen van Azerbeidzjan, en met een pure geluksgoal dan nog...

De Belgen hebben hun beste tijd echt gehad. Wij kunnen er echt helemaal niks van en als je dan van ons met een doelpunt verschil wint...

Leuk voor Bakayoko. Toch is dit wel weer een typische vorm van hoe we spelers kunnen hypen. Hij nam volgens mij voorafgaand aan de goal een matige corner, heroverde knap de bal, plaatse een schot van grote afstand dat eigenlijk mislukte en vervolgens met geluk bij een medespelers komt die de bal binnen rommelt. De kop doet toch net iets meer vermoeden.

Niet de eerste zwakke wedstrijd onder Tedesco maar goed, snel naar huis met de 3 punten. Hopelijk zullen onze 2 toppers fit zijn voor het EK.

Ik blijf het zeggen, snap niet hoe die Wout Faes een profvoetballer is geworden, zit daar echt geen betere verdediger in de selectie?

Wat een godsgruwelijk lelijk shirt hebben de Belgen ook weer. Overigens vind ik dat wel een trend de laatste jaren. Oranje heb ik ook al sinds 2014 niet meer in een mooi shirt gezien. En zo moeilijk is het niet lijkt me..

Naar wat heb ik hier zitten kijken... Nog goed dat de Vuelta ook bezig was.

Verdediging met Faes en Vertonghen kan gewoon niet. De 1 kan niet voetballen en de ander is al 4 jaar op retour. Zet daar dan Al Dakhil en Theate en dan De Cuyper op links, zeker tegen ploegen zoals Azerbeidzjan snap ik niet dat De Cuyper geen kans krijgt.

Tielemans ook ongelooflijk zwak, je zag meteen dat het op het middenveld beter liep zonder bal met Mangala erop. En ja aanvallend... van Trossard en Bakayoko mag je toch meer verwachten. Doku wel goed ingevallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren