Van Bronckhorst: ‘We willen hem zo dicht mogelijk bij de goal, als spits dus’

Dinsdag, 23 januari 2018 om 21:55

Robin van Persie zette maandagochtend zijn langverwachte krabbel onder een contract dat hem voor de komende anderhalf jaar aan Feyenoord verbindt. De 102-voudig international van het Nederlands elftal is woensdag beschikbaar als de Rotterdammers het opnemen tegen FC Utrecht en Giovanni van Bronckhorst heeft duidelijke ideeën over waar hij Van Persie neer wil zetten. Bekijk de beelden van de Feyenoord-trainer hieronder.

Actuele video's

De geschiedenis van de wedstrijd tussen VVV Venlo en Ajax

'Als Feyenoord de kansen had benut, waren ze door naar de volgende ronde'

Clasie: 'Nog nooit zoveel kansen gemist'


Poll

Denk jij dat Robin van Persie Nicolai Jörgensen uit de basis gaat spelen?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door darryl_m)

Dat betekent dus of 442 met Jorgensen en van Persie of 433 met Jorgensen op de bank of 433 met Jorgensen op 10, wat natuurlijk heel debiel zou zijn aangezien het geen middenvelder is en je daarvoor Larsson en Toornstra hebt. Persoonlijk zou ik gaan voor 442 met Vilhena, elhamadi, Larsson en Berghuis met daarvoor Jorgensen en van Persie.

23 januari 2018 om 16:00

Jorgensen had voor zijn komst nog nooit in de punt van een aanval gespeeld. Bij Kopenhagen speelde hij vaak linkshalf, als tweede spits in een 442 systeem of juist als nummer 10. Zo een gekke keuze zou het daarom niet zijn.

24 januari 2018 om 01:13

Ik denk dat je met een 4-2-2-2 het beste uitkomt. Controlerend Vilhena met el Ahmadi, hangend op rechts Berghuis, hangend op links Larsson, RVP en Jorgensen samen in de spits.

23 januari 2018 om 16:09

Dan zou berghuis wel minder belangrijk worden, omdat hij niet meer scherp voor de goal staat waar hij veel doelpunten mee heeft gescoord. Niet de beste keuze naar mijn mening.

23 januari 2018 om 16:24

djablacka

Jorgenson géén middenvelder? Tot voordat hij bij Feyenoord kwam speelde hij juist nooit in de spits! Ik vind Jorgenson een prima speler om achter Van Persie te spelen. Juist bij Feyenoord zie je dat hij prima uit de voeten kan als hij even uit de spits loopt. Is gewoon balvaardig, kan goed kaatsen en goed een bal aannemen. Allemaal prima kwaliteiten om als schaduwspits te fungeren met Van Persie als diepste spits!

23 januari 2018 om 16:34

Nou ja, ''nooit in de spits''.. Kopenhagen speelde vaak met 2 spitsen en Jorgensen was er vaak een van. Hij had echter nog nooit als enige spits gespeeld toen hij bij Feyenoord kwam.

Mij lijkt het juist dat Jorgensen (nu) veel sterker is met de rug naar de goal als aanspeelpunt, terwijl van Persie er juist beter onder kan komen en naar de goal gericht moet zijn.

23 januari 2018 om 16:54

Mgmv

Je hebt gelijk, hij speelde nooit als spits in een 4-3-3 zeg maar.

Ik denk dat Van Persie en Jorgenson misschien ook wel juist veel kunnen wisselen van positie. Punt is vooral in mijn ogen dat je het Van Persie nu in zijn gewenning periode niet kunt aandoen achter de middenvelders van de tegenstander aan te late lopen. Dat is voor Kuijt nooit een punt geweest, maar Van Persie is zo'n speler niet. Ik zou, wat dat betreft, even kiezen voor wat luwte in de spits. Bovendien je maakt meteen het centrum van de dfensie van de tegenstander enorm bang zodat twee man al met Van Persie bezig zal zijn. Komt er meer ruimte voor anderen. Zoals Jorgenson, denk ik dan.

Dan kunnen ze Jorgenson beter verkopen lijkt me? Denk dat hun huidige niveau vergelijkbaar is en Jorgenson levert nog iets op.

23 januari 2018 om 16:24

peet34

Welnee. Kan prima samen met Jorgenson voorin een koppeltje vormen in een 4-3-3, waarin Jorgenson de schaduwspits is.

23 januari 2018 om 17:00

Jorgenson als schaduwspits is dat wat dan?

23 januari 2018 om 17:03

vroeger wél.

Gio heeft er weer geen kijk op. Jorgensen op het middenveld dan maar? Laat Nicolai nu maar lekker die doelpunten maken. Persie moet lekker kalm het spel verdelen en duels vermijden. Blok van Ahmadi en Vilhena die het vuile werk opknappen. Feyenoord schreeuwt nu om een trainer als Peter Bosz. Gio durft gewoon betonvoetbal gebruiken en zal gewoon weer met Toornstra gaan komen. Volgende week liggen we uit de beker en dan is het hopelijk klaar met Gio. Het is gewoon geen trainer.

23 januari 2018 om 16:15

volgende week liggen we uit de beker , nogal een voorbarige opmerking vindt je niet. En een trainer welke Feyenoord vorig jaar kampioen heeft gemaakt geen trainer noemen gaat toch echt te ver. En waarom nicolai op het midden veld ? Je kan toch ook met 2 spitsen spelen. we zullen het de aankomende weken wel zien wat het brengt, kampioen zal feyenoord niet meer worden. De beker en een derde plaats is nog wel realistisch.

23 januari 2018 om 16:28

Mcgee85

Volgende week lig je uit de beker? Huh? Feyenoord heeft toch gewoon een uitstekende kans om de halve finale te halen, tegen dit zwakke Psv??? En nog los van de huidige selectie en vorm van Psv, Feyenoord thuis tegen Psv, hoe vaak wint PSV dat eigenlijk? Antwoord: heel erg zelden!

Dus weet niet waar je dat vandaan haalt, ik denk dat Feyenoord een uitstekende kans heeft om de halve finale te halen en daarna gewoon te winnen.

23 januari 2018 om 18:20

Feyenoord en Psv hebben al een overeenkomst Psv laat de beker schieten en Feyenoord laat de wedstrijd tegen Psv lopen Zo heeft de ene meer kans op de beker en de andere meer kans op kampioenschap

23 januari 2018 om 22:28

Het blijft toch een beetje de lamme tegen de blinde. Ga mijn netvlies er niet mee belasten. Ze zoeken het maar uit. Van mij mag Feyenoord in de 123e minuut de winnende maken. Lijkt me geinig. Dan halen we zelf de 3 punten wel op in Lampegat.

23 januari 2018 om 22:57

Ja want wij spelen het hele seizoen al zo sprankelend, was vaak ook niet om aan te gluren kom op gap....

23 januari 2018 om 23:02

Ik stel die vraag 1908. Hij moet gewoon in de spits spelen. Persie als spelverdeler erachter. Als je als Gio al een half jaar ziet dat het middenveld geen creativiteit heeft en dat niet opmerkt en iets aan doet, dan ben je een slechte trainer. Gio heeft ook niets zelf bedacht, want het kampioenschap staat gewoon op het conto van Kuyt en Dick Advocaat. Tegen PSV gaan wij er gewoon dik af, omdat ik nu al aanvoel dat het middenveld gewoon Vilhena, El Ahmadi en Toornstra blijft. Iets wat al een half jaar niet werkt en ons alle punten kost gewoon door blijven doen. Dan kom je gewoon op een eindconclusie, maar ok jullie mogen naief blijven hoor. Hte is gewoon allemaal zo makkelijk voorspelbaar het hele afgelopen half jaar allemaal al. Iedereen ziet het, behalve Gio.

24 januari 2018 om 00:50

Mcgee85

Tegen PSV ga je er dik af? Nogmaals, huh? Zoals Feyenoord bijna altijd belabberd speelt tegen Ajax, zeker in de Arena, speelt Feyenoord bijna altijd goed tegen Psv. Zeker in De Kuip.
Heb je PSV de laatste tijd zien spelen? Da's ook niet iets om heel erg bang van te worden, of wel soms? Zet die slome verdedigers achterin vroeg onder druk met Jorgenson en Van Persie/toornstra zoals met Frenkie de Jong. De Jong kon ze uitspelen, dat kunnen die twee van PSV niet. En zorg dat ze de lange bal moeten spelen en ze niet aan voetballen komen. Dan stort het kaartenhuis vanzelf in. Feyenoord heeft, zeker met de troef Van Persie, een uitstekende kans om PSV te verslaan. Onterecht defaitisme van jou, sorry maar ik kon hier geen beter woord voor bedenken.

Gio zal zijn idee er wel over hebben. Om Jorgensen en Berghuis kan hij niet heen en zal hij ook niet passeren, dat lijkt me duidelijk. Ik denk dat van Persie een schaduwspits zal worden, zoals Kuyt dat ook was. Op deze wijze krijg je hem ook gewoon veel voor de goal en kan hij ook tussen de linies opereren (wat wij ook missen!). En toen speelden we ook gewoon met twee vleugelspelers die beiden veel meters maakten.

Kuyt en Jorgensen hadden samen een goede klik en verwacht dit eigenlijk ook bij van Persie en Jorgensen.

Bijzonder logische en slimme keuze van Gio vind ik. Het is een hele natuurlijke en normale keuze om een speler die de laatste (pak-hem-beet) acht jaar als spits speelde bij club en in oranje ook gewoon nu als spits te gaan gebruiken. Zeker nu er vraagtekens zijn over zijn fitheid en fysieke gesteldheid. Dan kan je het hem niet aandoen om steeds achter middenvelders van de tegenstander aan te (moeten) hobbelen. Dat kan je beter door Jorgenso/toornstra laten doen. Dan kan Van Persie zijn magie en zijn fenomenale kwaliteiten lekker in de spist gebruiken.

Ik vind het allemaal heel erg logisch.

23 januari 2018 om 23:06

Ok, jij vind dat logisch. Maar waar zie je dan ons probleem al de hele tijd dan afgelopen seizoen? Wat missen we?

24 januari 2018 om 00:54

Datgene wat PSV op dit moment heeft. Puur geluk.

Al vind ik wel dat het geluk dat PSV op dit moment heeft nog een stuk groter is dan Feyenoord afgelopen seizoen had. Bij Feyenoord zat er afgelopen seizoen nog wel een idee achter. Dat gemis bij PSV moet dus door veel meer geluk gecompenseerd worden.

4132 is meest logisch. Boetius en Larsson renderen niet en Berghuis heeft genoeg inhoud om meer van de rechterflank te bespelen. op links kan Vilhena zo'n rol vervullen. Toornstra achter de spitsen en El Ahmadi net voor de verdediging. Het is natuurlijk een beetje te aanvallend voor Feyenoords doen, maar veel hebben ze niet meer te verliezen.

Jones
Nieuwkoop
vd Beek
vd Heijden
Malacia
El Ahmadi
Berghuis
Toornstra
Vilhena
Jorgensen
Persie

Lekker welkom ben je dan. Net binnen en ze weten niet eens waar ze je neer moeten zetten. Dit wordt een mislukt project. Maar wel moedig hoor van Robin. Op het bankje dan maar?

Je moet je in alle mogelijke wringen om van Pers ie te kunnen opstellen,zolang Jorgensen geschorst is,
kun je van Perse ca. 20 min. in laten vallen , Dylan Vent.e. als startende spits.
Of als linksbuiten met een vrije rol.

Het verstandigste is toch om de mensen op hun plek te laten staan die renderen?

Dus Jorgensen en Berghuis vooral op hun plek laten staan en RvP inpassen in het systeem, dus achter de spits of als een hangende linksbuiten, aangezien dat een 'mindere' plek is.

Simple as that!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1635 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 1 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie: ‘We verlaten met een opgeheven hoofd het veld’

Feyenoord stapelde donderdag kans op kans, maar scoorde slechts één keer tegen AS Trencín (1-1). De Rotterdammers zijn daardoor klaar in Europa en Robin van Persie baalt daar stevig van. De...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Na zes maanden kan Lucas Moura Tottenham Hotspur alweer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren