wk2018

Utrecht benaderde twee Eredivisie-trainers; ‘dreigende taal’ Van Seumeren

Woensdag, 10 januari 2018 om 10:42

Het doorschuiven van Jean-Paul de Jong als opvolger van Erik ten Hag was niet de enige optie die FC Utrecht heeft overwogen. Volgens Voetbal International spraken grootaandeelhouder Frans van Seumeren en technisch directeur Jordy Zuidam in het diepste geheim met 'twee gerenommeerde topcoaches'. Bovendien werden Mitchell van der Gaag van Excelsior en Henk Fraser van Vitesse gepolst. Alle kandidaten bedankten voor de eer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft FC Utrecht er goed aan gedaan Jean-Paul de Jong door te schuiven?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door falcao)

Als je vooraf al weet dat niet idereen het wilt waarom dan toch doen? Dit gaat tot ongenoegen leiden

10 januari 2018 om 11:00

Als ik JP zelf was had ik nu ook bedankt voor de eer...

10 januari 2018 om 12:55

Mwha niet elke speler hoeft het er mee eens te zijn toch? Selectie met een man of 25... Als er 3 hard roepen dat ze JP niet als hoofdcoach willen dan vind ik dat nog wel meevallen. Wat mij betreft moeten die spelers lekker hun mondje dicht houden... Trainer wordt altijd verantwoordelijk gesteld als de ploeg niet presteert. Spelers zijn over het algemeen passanten die zo deze maand of komende zomer weer ergens anders kunnen spelen... Als die al invloed krijgen op welke trainer er voor de groep staat. Gewoon lekker trainen en je wedstrijden spelen en luisteren naar het gezag. Moet ik ook op mn werk en daar mag ik mn baas ook niet zelf uitkiezen

10 januari 2018 om 14:00

Wat denk je dat die spelers nu gaan doen? Die zullen niet zo goed voetballen en falen om ervoor te zorgen dat JP de Jong ontslagen wordt. Ik hoop dat het niet zo uitpakt maar vrees het ergste.

10 januari 2018 om 15:30

Naja het zijn toch gewoon professionals? Zal ook niet in hun interest werken als ze de trainer eruit werken. Een speler kan zelf ook alleen een mooie stap maken als de ploeg goed draait en de speler individueel uitblinkt.

En wat ik zei, ALS dit al waar is.. hoeveel spelers zullen dat zijn? Ook maar een enkeling, die kunnen dan lekker t bankje warmhouden

10 januari 2018 om 18:29

Omdat je nooit iedereen tevreden kan houden. Een voetbalclub is geen democratie (waarin ook niet naar iedereen geluisterd kan worden).

Nou, dat klinkt alsof het lekker rustig is bij UUUUtrecht. Onvoorstelbaar als dit allemaal waar is. Van de rust van voor de winterstop naar deze chaos, alleen door het vertrekt van één persoon. Bijzonder overigens dat van der Gaag niet geïnteresseerd was.

10 januari 2018 om 11:03

ach je moet ook niet alles geloven wat er wordt geschreven. Het kan zijn dat 2 of 3 spelers liever een andere trainer wouden hebben.

Ik vind het wel grappig dat jij als Groningen supporter het al gelijk hebt of over chaos, want volgens mij is het bij jouw club juist een choas. En dat al een jaartje of 5. Ik herinner mij dat Groningen (en ook Heereveen) sterkte subtoppers waren met goede spelers, maar daar is weinig van over de laatste jaren

10 januari 2018 om 11:17

"Onvoorstelbaar als dit allemaal waar is". Goed lezen hé, ik zeg namelijk niet dat het perse allemaal waar is. Laatste 5 jaar heeft Groningen, ondanks de "chaos" toch nog de beker gewonnen en 2/5 keer hoger geëindigd dan Utrecht. Maar goed, de huidige situatie van FC Groningen is bekend. Snap overigens niet waarom je dit in een topic over FC Utrecht ten sprake brengt. Voel je je zo snel op je teentjes getrapt als iemand iets negatiefs zegt over FC Utrecht, dat je direct in de aanval gaat?

10 januari 2018 om 11:54

Soccerinofcu

Timmatavz zegt hier helemaal niks verkeerd?
Mocht het waar zijn, wat zeer onwaarschijnlijk is, is het ook uit het niets van rust naar chaos en door het vertrek van 1 persoon.
Dat je gelijk Groningen erbij pakt komt heel zwak en tegelijkertijd kinderachtig over.

De sterkhouders als Labyad en Ayoub zijn heel goed met JP en zij hebben toch wel veel invloed in de spelersgroep.
Mochten er spelers zijn die het niet zien zitten, draaien ze vast bij maar het is echt geen chaos. Zeker niet als je de trainingskamp ziet..

10 januari 2018 om 14:13

De Jong aanstellen als trainer vind ik zeker een goede zet. Echte clubman die heel wat wedstrijdjes achter zijn naam heeft staan namens FCU. Denk wel dat hij de juiste man is.

Wat ik overigens grappig vind is dat jij direct een sneer uitdeeld aan TimMatavz7 zodra hij gewoon een terechte opmerking plaatst.

Je probeerd andere clubs te kleineren terwijl het clubs zijn die zelf nog nooit afhankelijk zijn geweest van een suikeroompje, niet in de financiële problemen zitten en zelden degradatiekandidaten zijn geweest.

Snap heel goed dat je op dit moment in een euforische stemming bent maar zoals je zelf weet is det FCU zomaar weer een belabberde tweede seizoenshelft kan spelen en gewoon naast de play-offs grijpt. Dit terwijl FCG en SCH meestal ook gewoon van de partij zijn.

Toch nog even terugkomen op je cluppie. De vergelijking die je maakt met die twee clubs is natuurlijk absurd. Deze clubs kunnen in ieder geval mee doen op eigen kracht zonder constante financiële injecties ! Kan je van jouw cluppie niet zeggen. Was allang failliet geweest zonder van Seumeren.

Nou die begint lekker bij Utrecht. Als een deel je niet wil hebben (zeker als het basiskrachten zijn) begin je eigenlijk aan een kansloze missie.. Het is zo gemakkelijk om als speler een trainer die je niet wil hebben eruit te werken..

Als Van Seumeren wil dat De jong langer dan een half jaar trainer is, dan mag ik voor De Jong hopen dat de spelers die hem niet als trainer moeten komende zomer verkocht worden.

Oei, dit is wel even pijnlijk dat dit gelekt is. Lijkt me, door gebrek aan vertrouwen over en weer, alles behalve een prettige situatie. Valt maar te hopen dat dit goed komt.

Dus de spelers zien het niet zitten en dan gaat een blaaskaak als van Seumeren ook nog een beetje populair staan doen tegenover de groep. Nou dat zal vast effect hebben!

Toch wel leuk dat Ajax voor chaos zorgt bij Utrecht door de trainer halverwege het seizoen weg te kopen, mooie bijkomstigheid.

10 januari 2018 om 12:16

"een blaaskaak als Van Seumeren". De beste man houdt al jaren in zijn uppie deze club overeind en heeft er tientallen miljoenen ingestoken. Mag hij dan misschien een keer wat zeggen?

10 januari 2018 om 12:21

Blaaskaak? Zonder deze man was de fc waarschijnlijk standaard degradatiekandidaat.. Ook fijn dat je Utrecht zoveel lijkt te gunnen. Geloof me, wij hopen ook allemaal dat ten hag zsm in conflict komt met die ratten daar bij Ajax, zou ook een leuke bijkomstigheid zijn zeg

10 januari 2018 om 14:02

Blaaskaak? Hij heeft misschien een directe persoonlijkheid maar is zeker geen blaaskaak. Hij is de grootaandeelhouder en heeft alle recht van spreken. Hij is immers financieel verantwoordelijk en houdt fc utrecht al jaren overeind door de begroting sluitend te maken. Zijn geld zit in de club.

10 januari 2018 om 15:22

Tja, hier zal Ajax het van moeten hebben want normaliter is het tegen Fc Utrecht huilie huilie na 90 minuten

Heb echt het gevoel dat de Telegraaf gewoon aan het strontgooien is omdat we Ten Hag niet cadeau gaven aan Ajax. De enige echte bron die ik steeds zie is de Telegraaf en dat is nou niet meteen de meest betrouwbare krant...

10 januari 2018 om 11:18

Uit het artikel: "dat wordt bevestigd door Voetbal International"
VI ook boos omdat Ten Hag niet cadeau werd gedaan?

10 januari 2018 om 11:18

Moet je misschien beter lezen, dan zie je dat dit bij Voetbal International vandaan komt.. grappig dat Utrecht-supporters steeds denken dat Ajax bezig is met FC Utrecht.

10 januari 2018 om 11:58

Sjakie

"grappig dat Utrecht-supporters steeds denken dat Ajax bezig is met FC Utrecht" - Of het nou in de vorm van Telegraaf is die een storm in een glas water plaatst, of Overmars die plots voor Utrecht-Ajax interesse heeft in spelers van Utrecht, je kan niet ontkennen (dat zou echt wel grappig zijn als je dat doet trouwens) dat er vanuit Amsterdam (lees Telegraaf of bestuur ajax) dergelijke nieuwsberichten en geruchten komen zo vlak voor Utrecht - Ajax.

Dus of de supporters van Ajax er mee bezig zijn of niet, er zijn wel degelijk in Amsterdam belangrijke mensen die bang zijn voor Utrecht en op een of andere manier vaak dingen proberen te ontregelen zo vlak voor die wedstrijd....

Edit: Misschien moet je zelf beter lezen. Het komt niet bij VI vandaan, maar bij Telegraaf. VI heeft het alleen overgenomen en iets erbij verzonnen..

10 januari 2018 om 12:22

Waarom dan nog hier reageren/lezen? Alles wordt toch verzonnen en gelogen? Als er maar een bron was kan je je afvragen of het klopt maar als er al twee bronnen zijn, lijkt me niet dat het allemaal gelogen is.

10 januari 2018 om 13:21

Serieus? De meest onbetrouwbare bronnen binnen Utrecht-sferen (telegraaf en VI) publiceren iets en het is direct waarheid?
Ik lees en reageer omdat het me frustreert dat er onwaarheden worden verkondigd. In de volksmond noemt men dat 'liegen'. Misschien dat dat bij jou normaal is, bij ons niet..

Als we alles moeten geloven wat kranten schrijven, speelde Ronaldo al 3 keer bij United, was Neymar naar Real Madrid gegaan en was de aarde al een paar keer onbewoonbaar...

10 januari 2018 om 14:07

De aarde is al een paar keer onbewoonbaar geweest voor verschillende organismen, Dinosaurussen zijn uitgestorven. Sinds mensenheugenis zijn verschillende andere organismen ook uitgestorven. Tijdens de ijstijd en voor evolutie van de mens waren er ook periodes dat de aarde onbewoonbaar was. In de toekomst zal de aarde wederom onbewoonbaar zijn voor de mens. Ronaldo heeft bij Manchester United gespeeld en was meerdere malen dicht bij een terugkeer maar koos toch voor Real Madrid. Misschien van de zomer weer terug naar Manchester. Neymar naar Real Madrid is niet ondenkbaar.

10 januari 2018 om 14:35

Ronaldo dicht bij een terugkeer? Volgens wie? De kranten? En Neymar was al bij Madrid volgens wie? De kranten? ..... Dat mooie spreekbeurtje over de aarde hoeven we niet echt serieus op te reageren toch?

10 januari 2018 om 14:35

Dat de Telegraaf goed ingevoerd is bij Ajax en daarom veel over ajax schrijft en dus een beetje als Ajax krant gezien wordt is misschien wel juist. Maar dat ze zichzelf als wapen gebruiken om onrust te zaaien bij Utrecht is wel weer erg ver gezocht.

Fraser en vd Gaag zijn met Schip en Brom talentvolle ervaren trainers in de subtop/middenmoot dus zou het wel logisch vinden voor zo'n kandidaat te gaan als je met de Jong hebt afgesproken nog een traject als assistent te volgen eerst.

10 januari 2018 om 14:38

Een beetje als Ajax krant gezien worden is misschien wel juist? Dat is nogal een understatement....

Echt niet ondenkbaar dat de Telegraaf weer eens als bitch ingezet wordt om onrust te zaaien. Hoeveel dealtjes worden er wel niet gesloten aan de bar in de rust van een wedstrijd? Daar staat zo'n journalist met een bobo die even handjeklap doen; jij gooit dit in je krant en dan krijg je van mij zus en zo. Glazen tegen elkaar en klaar.

10 januari 2018 om 15:00

Ik zal niet ontkennen dat de Telegraaf goed is ingevoerd bij Ajax. Tegelijkertijd lijkt het nu net alsof jullie doen dat de Telegraaf alleen maar positieve dingen jegens Ajax doet. Het nieuws van hen over Ajax (die vaak juist is) is soms positief voor Ajax, maar ook vaak genoeg negatief over Ajax.

En ja, je beschuldigingen in dit kader kan ik niet tegenspreken, omdat ik dat bewijs niet heb. Maar ik vraag me af of jij dat wel hebt. Dus gaan we geruchten verspreiden over geruchten. De kans dat we dan uiteindelijk bij de waarheid komen is dan niet heel groot denk ik...

11 januari 2018 om 09:52

Dus een krant - die op zich bekend staat dat het op zoek is naar onrust bij elke club, niet in het minst bij Ajax zelf- zou deze ongefundeerde aantijgingen schrijven omdat Ajax 2 miljoen voor Ten Hag heeft betaald? 1. Hoezo zou de Telegraaf dat iets kunnen schelen? 2. Ajax heeft spelers waar ze meer aan hebben uitgegeven in de A1 lopen. Echt de argumentatie van een kind.

Prima, die spelers er uit, nieuwe spelers er in! Denk dat JP de Jong wel wat meer krediet heeft dan de huidige passanten spelers. En soms is er gewoon geen andere mogelijkheid (trainer) beschikbaar, dan moet je het doen met het materiaal wat er is.

10 januari 2018 om 12:12

Op basis waarvan heeft JP de Jong meer krediet dan? Vanwege zijn leuke periode bij FC Eindhoven? kom op, als er 1 man een passant is dan is het wel de trainer.

10 januari 2018 om 12:23

Iemand die 14 jaar lang de clubkleuren heeft verdedigd krijgt nu eenmaal meer krediet dan iemand die nooit voor de club speelde of slechts kort.

Vooraf lijkt de keuze voor Jean Paul de Jong als opvolger geen onlogische om de rest van het seizoen bij wijze van spreken uit te zingen, op de ingeslagen weg verder te gaan en voor hem een kans om zich te etaleren op dit podium.

Daarnaast leek het een slimme keuze omdat De Jong als clubman pur sang binnen de FC Utrecht geledingen als ook bij de achterban natuurlijk meer krediet heeft dan ieder ander, meer dan elke andere trainer die voor de groep komt te staan. Elke andere trainer zou worden afgeserveerd wanneer er geen resultaten worden behaald bij de (lastige) start van de tweede seizoenshelft. Jean Paul de Jong wellicht minder, wat dat betreft geen domme keus van de club.

Nu blijkt er binnen de spelersgroep dan toch wat verdeeldheid te zijn over de nieuwe technische staf, als dat zo is en de resultaten tegen vallen in de rest van het seizoen kan het weer flink onrustig worden bij de club en dat zou zonde zijn gezien de weg die de club sportief gezien is ingeslagen.

En daar is de Telegraaf weer. Ajax speelt binnenkort tegen Utrecht en er moet nu alweer onrust gecreëerd worden. Wat een krant is het ook. Er zal best een kern van waarheid in zitten, maar dan zal het best genuanceerder liggen dan er wordt geschetst.

10 januari 2018 om 14:09

Het ligt er natuurlijk aan welke spelers tegen JP zijn. Als het wisselspelers zijn dan is dat geen probleem. Zijn het basisspelers dan heeft JP wel een probleem.

Jammer dat onze Henkie bedankt heeft. Hoe eerder hij vertrekt uit Arnhem, hoe beter !

Verder klinkt het allemaal een beetje onrustig bij Utrecht. Als nu al een deel van de spelersgroep twijfelt over JP, dan belooft dat niet echt veel goeds....

Kwalijke zaak dit.. Andere trainers benaderen, een spelersgroep die bij voorbaat al zijn twijfels heeft bij de Jong.. Dat gaat gegarandeerd nog wringen het komende half jaar, want je staat als trainer al 1-0 achter en dan moet je ook nog de schoenen vullen van Ten Hag..

Heb een keer dicht bij Van Seumeren op de tribune gezeten. Schrok me een hoedje van de schuttingtaal die die man uitkraamde. Vond het onbeschoft maar sommigen noemen dat ongetwijfeld 'lekker direct'.

Ton du Chatinier is ook nog beschikbaar voor het geval de Jong toch weer assistent wordt of weg moet.

10 januari 2018 om 15:36

Nol de Ruiter en Han Berger misschien ook wel. Of natuurlijk Foeke, schoonzoon van Nol.

11 januari 2018 om 00:46

Foeke zit toch net bij Cambuur en Han Berger bij de Knvb?

11 januari 2018 om 09:30

Dat weet ik maar het zijn mensen met een nauwe relatie met Utrecht, vandaar deze open deur van mijn kant. Du Chatinier idem dito. Ab Fafiã© is helaas overleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren