Cocu beloont supertalent voor indrukwekkende reeks bij Jong PSV

Dinsdag, 2 januari 2018 om 21:14

Phillip Cocu heeft Donyell Malen beloond voor zijn uitstekende prestaties van de laatste maanden in Jong PSV. De achttienjarige spits is door de trainer opgenomen in de selectie van de koploper voor het trainingskamp deze maand in de Verenigde Staten.

PSV zal vrijdag afreizen naar Orlando en zich daar gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. Volgens het Eindhovens Dagblad zal Malen met de selectie van Cocu op het vliegtuig stappen. Het talent werd afgelopen zomer transfervrij door PSV opgepikt bij Arsenal en verkeert de laatste weken in bloedvorm.

Malen, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Ajax en al op jonge leeftijd de overstap maakte naar Engeland, was in zijn laatste zes wedstrijden in de Jupiler League goed voor acht doelpunten. De jongeling zal het trainingskamp dat Jong PSV in de winterstop belegt in Spanje zodoende aan zich voorbij laten gaan. Naast Malen is ook onder anderen vleugelaanvaller Cody Gakpo opgenomen in de selectie van Cocu voor de oefentrip.


Poll

Zie jij Donyell Malen in de toekomst uitgroeien tot de eerste spits van PSV?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Cocu beloont toptalent, mag hij nu naast Dante gaan zitten op de bank? Tijd dat we onze jeugdspelers een echte kans geven

2 januari 2018 om 21:20

Dante Rigo mag eerst eens echt z'n stempel op het spel bij Jong PSV zetten voordat hij een kans krijgt in het eerste. Hij heeft zeker talent maar ik zou niet weten wie Cocu eruit zou moeten halen om hem echt een kans te geven. Misschien eens met 3-0 in de 70e minuut ofzo maar voor de rest heeft hij nog niet het niveau en moet Rigo nog een hoop leren.

2 januari 2018 om 21:20

Qua spitsen zitten we wel vol nu. Het word tijd dat Lammers word verhuurd. Kansen gaat hij dit seizoen toch niet meer krijgen.

2 januari 2018 om 21:23

Leuk hoor, maar in plaats van wie dan. Hooguit zou je Obispo eens kunnen proberen ipv Isimat. De rest mag wat mij betreft regelmatig invallen, maar voor een basisplaats komen veel jeugdspelers helaas niet in aanmerking.

@millano
Misschien Lammers verhuren aan een club als Heerenveen? Daar zoeken ze denk ik nog wel een scorende spits.

2 januari 2018 om 21:29

@SneekPSV PSV mag Malen, Mauro of Gudmondsson van mij ook nog wel een kans geven. Bergwijn voetbald leuk mee maar is totaal niet doelgericht en die 3 buitenspelers hebben allemaal al mooie dingen laten zien de eerste seizoenshelft.

2 januari 2018 om 21:36

Ik verwacht dat zodra Locadia weer fit is, hij op (ik hoop) rechts of links gezet wordt. Dan kan Bergwijn op de bank plaatsnemen en als wissel gebracht worden. Wat daar nog achter komt kan zelfs een invalbeurt waarschijnlijk wel vergeten. De door jou genoemde spelers kunnen me best wel bekoren, maar de basis zou ik voorlopig laten zoals die nu is.

2 januari 2018 om 22:53

Als Locadia weer 100% fit is zou ik hem inderdaad gewoon rechtsbuiten zetten maar tot die tijd zou je het toch anders op moeten lossen. En bij die andere oplossing vind ik dat er weleens iemand anders de kans mag krijgen. Bergwijn kan leuk voetballen maar niet afmaken.

3 januari 2018 om 00:53

Ik denk dat hij voor Heerenveen op dit moment te kort komt als vaste basisklant. Dan zal hij denk ik weer snel op de bank verdwijnen. Een NAC, ADO of Roda zou een mooie club voor hem zijn.

2 januari 2018 om 21:24

Wat een negatief gezeik zeg. Moet iedereen die 2x een bal naar de goede kleur speelt in Jong PSV meteen een basisplaats? Geen enkele speler die nu op de bank zit bij het eerste is beter dan wat er op het veld staat, zelfs in de verdediging niet. Er spelen standaard 5 jeugdspelers in het eerste, dat is een prima moyenne.

Deze Malen speelt pas een halfjaar bij PSV en krijgt nu al de kans om mee te gaan op een trainingskamp. Als hij daar beter blijkt dan Bergwijn of Locadia, dan speelt hij echt wel hoor.

2 januari 2018 om 21:49

Hehe eindelijk eens een reële reactie. De stap maat het 1ste is groot.

2 januari 2018 om 22:42

Obispo verdiend wel een kans vind ik

2 januari 2018 om 22:48

Cocu maakt Obispo vrijwel dagelijks mee bij zowel trainingen als wedstrijden van Jong Psv. Ik denk dan ook dat hij echt wel in staat is om te beoordelen of Obispo beter dan Isimat is. Iedereen ziet dat Isimat, hoewel een vreselijk sympathieke gozer, niet het niveau heeft wat PSV nastreeft. Als Obispo echt op dit moment beter zou zijn, had Cocu hem echt wel voor Isimat gebracht. Hoewel het ook mogelijk is dat Cocu de toch al niet zo zekere Isimat niet nog meer druk op zijn schouders wil leggen met een directe concurrent.
Persoonlijk kijk ik zelf alleen regelmatig een wedstrijd van Jong PSV en daarin bewijst Obispo niet per se dat hij in aanmerking komt voor een plaats in PSV 1. Hij doet het niet slecht, maar het blijft wel de Jupiler League en daarin haalt hij echt niet met regelmaat een 8 bijvoorbeeld.

2 januari 2018 om 23:25

Nu kan ik heel ver in je verhaal meegaan harry1610, maar toch vraag ik me af in hoeverre het in de JL mogelijk is het verschil te maken als CV zijnde. Daar is het toch vaak hotsenknotsen-voetbal. In ieder geval niet te vergelijken met top eredivisie. Je komt er pas écht achter als je hem kunt beoordelen als je hem een paar keer in het eerste hebt gezien.

2 januari 2018 om 23:32

@sneekpsv,

Het zal ongetwijfeld ander soort voetbal zijn. Maar als je je op dat niveau niet kunt onderscheiden van de rest, dan kun je ook niet verbaasd zijn als je niet in aanmerking komt voor een plek in PSV 1.
Vooral omdat je juist in de Jupiler League wat meer in de fysieke duels komt, en dus bent aangewezen op je verdedigende kwaliteiten, aangezien daar over het algemeen wat meer kick-and-rush wordt gespeeld. Al vind ik dat persoonlijk nog wel meevallen. Ook in de Jupiler League zijn er zat clubs die echt wel proberen te voetballen.

Dat je iemand pas echt kunt beoordelen als je hem een paar keer in het eerste hebt gezien ben ik niet met je eens. Dan moet je dus elk jaar 22 jeugdspelers 4/5 wedstrijden gunnen in het eerste, want anders kun je geen oordeel vellen.
Nee, op basis van wedstrijden in de JL kun je echt wel beoordelen of iemand het gewenste niveau van PSV 1 heeft, of dat ooit kan gaan halen. En tegelijk kun je ook beoordelen wie dat niet heeft.
Obispo kan het echt wel halen, daar ben ik niet zo bang voor. Maar dan zal hij nog wel wat stappen moeten gaan zetten.

3 januari 2018 om 02:01

Mmmmmm ik voel een beetje jaloezie bij je

Wat ik me dan afvraag: Ze hebben net een spits gekocht, plus dat ze ( nog ) De Jong hebben en Lammers! En Locadia zou daar ook nog eens kunnen spelen. Een 5e spits bij het 1e lijkt me toch wat veel....

2 januari 2018 om 21:24

Malen speelt in Jong PSV op de flanken.

2 januari 2018 om 21:29

Hij kan ook op de flanken en eventueel als ouderwetse 10 uit de voeten, als spits speelt hij al zo'n 2.5 jaar nietmeer vast. Ondertussen kan je hem wel als vleugelspeler gaan tellen imo.

2 januari 2018 om 21:31

Malen speelt op de vlanken, Lammers wordt waarschijnlijk verhuurd en Romero is gehaald voor de toekomst.

2 januari 2018 om 23:58

De jong vliegt nog met psv mee naar Amerika, daar pakt die de overstap naar mexico.. spitsje minder

3 januari 2018 om 00:10

scheelt ook een stukje vliegen en een goedkoper ticket... typisch nederlandse spits

3 januari 2018 om 01:29

Dat is maar afwachten, PSV heeft genoeg ervaring met transfers dat ze eerst bank garanties eisen van de aankopende club. Pas als die er zijn, kan je spreken van een transfer.

Vooralsnog heeft PSV na Donyell Malen direct een hele dure Argenstijnse spits aangetrokken terwijl Luuk er ook nog gewoon zit En ook op de vleugels is het met Locadia, Bergwijn, Lozano en Perreiro ook al erg druk.

Ben bank dat Donyell gewoon lekker met jong PSV in de Jupiler league gaat ballen.

3 januari 2018 om 08:33

Malen speelt al jaren op de flanken dus die heeft niks met de Jong of Romero te maken. En Pereiro speelt dan weer niet op de flanken maar op '10'. Daarnaast wordt Locadia komende zomer normaal gesproken verkocht, dus is het niet zo onlogisch om Malen nu bij het eerste te laten ruiken. Hij speelt ook pas een halfjaar bij PSV. Dus zal volgend seizoen definitief bij het eerste komen als hij zo doorgaat.

3 januari 2018 om 19:21

Op tien speelt ook al van Ginkel of Ramselaar of Maher. Noem maar op. Dus kan Pereiro alleen nog maar als buitenspeler spelen.

Er is geen ruimte bij Psv, ze spelen met drie aanvallers en hebben heel veel spelers beschikbaar voor die plekken., Aangezien Lozano en Romero de grote talenten zijn, zullen die meestal wel spelen. Dan heb je nog een plekje over voor de rest.

Dus nee, hij gaat niet spelen. Hij gaat gewoon naar jong Psv.

Prima dat Cocu hem erbij haalt. Hij kan in de toekomst zeker iets toevoegen aan PSV. Hij is snel doelgericht en kan op meerdere posities in de aanval spelen. Leuk om te zien dat er steeds meer talenten zijn die de kar kunnen trekken bij Jong PSV. geeft toch aan dat we goed bezig zijn. De volgende stap wordt de talenten ook echt de kans geven. Dat gaat al steeds beter een beter maar het mag van mij soms nog wel iets radicaler.

3 januari 2018 om 01:34

Dat wordt lastig, zeker nu er wederom een groot talent direct voor het eerste is gekocht. Dan heb je met Lozano en Romero nog maar een plekje over voor al die anderen. Dus moet hij opboksen tegen Luuk, Locadia, Bergwijn en Perreiro. Dus zal hij inderdaad naar jong PSV gaan en mag hij hopen dat komende zomer Lozano wordt verkocht. Want anders is het ook volgend jaar gewoon jong Psv.

3 januari 2018 om 08:37

Nogmaals: klopt niet. Malen heeft niks met zowel de Jong als Romero als Pereiro te maken; spelen allemaal op andere posities. Locadia wordt normaal gesproken verkocht en als Torino komende zomer terugkomt voor Bergwijn met weer 10 miljoen dan is het niet ondenkbaar dat Brands akkoord gaat. Blijft er genoeg ruimte over voor Malen om een kans te krijgen een plekje af te dwingen.

3 januari 2018 om 19:18

Er is nog helemaal niemand verkocht, als die aanvallers spoelen bij PSV en strijden om de drie plekjes die beschikbaar zijn. Ga er maar vanuit dat Romero en Lozano normaliter altijd zullen spelen, dan mag de rest strijden om de laatste plek of een plekje op de bank.

Er is geen ruimte bij Psv, Malen zal dat snel genoeg ontdekken. Hij gaat gewoon JL spelen.

Prima zet van Cocu. Goede prestaties moet je belonen. PSV beschikt nu over best wel wat talent dat eigenlijk te goed is voor Jong PSV en (nog) niet goed genoeg is voor PSV 1. Denk dan aan Lammers, Gudmundsson, Malen, Rosario, Mauro Jr en eventueel Obispo. Ik zou daarom graag zien dat PSV wat meer gaat doen met het verhuren van spelers. PSV speelt dit seizoen niet Europees dus een hele brede selectie is niet heel hard nodig. Ik zou het mooi vinden als minimaal 2 van bovenstaande spelers verhuurd worden aan een club uit de Eredivisie. Je hebt Maher namelijk ook nog achter de hand. En Romero is er nu ook. Ohja, geef Ritzmaier ondertussen cadeau aan Dick Advocaat.

Mooi. Hij heeft het verdiend met zijn uitstekende prestaties bij Jong Psv. Hopelijk op korte termijn te bewonderen in PSV 1.

In de jeugd van Ajax maakte deze jongen al veel indruk. Een van de grootste talenten toentertijd. Ik verwacht van hem dat hij snel sam Lammers voorbij is in de pikorde. Binnen nu en 2 jaar.

Die jongen vertrekt weer bij het eerste aanbod van een grote club. Zit in het zakkie van raiola, gaan ze in eindhoven niet echt van kunnen genieten denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

94 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira
Laatste voetbalnieuws

PSV‘er trekt nog zo’n jaar niet meer: ‘Vrat aan me, werd er niet goed van’

PSV heeft de ambitie om net als vorig seizoen kampioen van Nederland te worden, maar de afgelopen voetbaljaargang was voor Derrick Luckassen niet de gemakkelijkste periode in zijn loopbaan. "Toch heb...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
N’Golo Kanté geldt voor Juventus als de voornaamste kandidaat om Miralem Pjanic te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren