Update: Management Van Persie ontkent uitspraken over Janssen

Woensdag, 13 september 2017 om 16:18

Robin van Persie is blij met de komst van Vincent Janssen bij Fenerbahçe. De routinier ziet in zijn jongere landgenoot een goede spits, maar denkt Janssen ook het een en ander te kunnen bijleren. Volgens Van Persie heeft zijn collega de potentie om uiteindelijk te slagen in de Premier League, wat hem tot op heden niet lukte bij Tottenham Hotspur.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie je Vincent Janssen uiteindelijk slagen in de Premier League?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door chi7)

"denk niet dat je carriã¨re bij het nationale elftal gevaar loopt omdat je in Turkije speelt"

Denk niet dat Janssen zich daar om druk hoeft te maken. Als je met 4 minuten voetballen bij je club al opgeroepen wordt EN basisplaats(!) krijgt...

13 september 2017 om 12:50

Helemaal eens met je. Is toch te gek voor woorden dat deze beperkte spits ondanks dat hij vaste bankwarmer is en echt niks presteert in de Pl gewoon basis speler is bij Oranje!!! Onbegrijpelijk en zelf ERG Zorgwekkend!
Daarnaast heeft Janssen niet eens de helft van de kwaliteiten die van Persie en helemaal Van Nistelrooy hadden. Van Persie zegt dit gewoon omdat het zijn ploegmaatje nu is en hij iets moet zeggen tegen journalisten. Totaal bij elkaar gelogen en durf te wedden dat hij niet zo over Janssen denkt! Het ontbreekt echt van alles aan Janssen en is alleen goed in sleuren voor de rest is het een middelmatige spits die vooral door de Media en Blind/advocaat word opgehypde. Tot H heeft ook geen plek mer voor hem en een toekomst bij TOT H ligt ook niet meer in het verschiet!

13 september 2017 om 13:35

@marranr1

Als we 5 andere spitsen hadden om uit te kiezen, had ik je gelijk gegeven. Echter is de spoeling dun, en wil de Knvb schijbaar niet constant op van Persie leunen.

Dan hou je dus Dost over, en in een elftal wie geen voorzetters heeft, zou je beter Janssen erin kunnen zetten.

Of heb jij een lijstje met betere spitsen?

13 september 2017 om 20:27

Klaas jan Van Persie ...Elia... Babel. Dost is 5.klasses beter. Zoveel hij scoort zal.Janssen nooit doen. Trouwens kan Jansen niet goed meevoetballen alleen maar sleuren.

Hoe durft Robin zijn carriere te vergelijken met die van Ruud?! Ruud heeft legendarische status aangeraakt in zijn tijden bij United en Real. Daar kan RvP alleen van dromen.

13 september 2017 om 11:58

Mhua, beide spelers ontlopen elkaar niet zoveel. Van Persie heeft 4 seizoenen lang bij de beste spitsen van de wereld gezeten, helaas ging het daarna heel snel achteruit.

13 september 2017 om 12:00

En dat heeft vpersie niet gedaan bij Arsenal en Man utd?

13 september 2017 om 13:29

@nolimit

RvP was de eerste 6 jaar bij Arsenal eigenlijk louter geblesseerd. Toen draaide hij 1.5 seizoen top en vertrok hij naar United, waar hij toegegeven, 1 fenomenaal seizoen draaide. Daarna was het allemaal snel klaar met Rvp. Dit is toch niet te vergelijken met Ruud hoor, vraag dat maar aan de echte United fans. Ook in Madrid krijgt hij altijd een warm onthaal. Ik vraag me af of Robin hetzelfde krijgt bij Arsenal.

13 september 2017 om 16:02

Tuurlijk joh ! 132 doelpunten en 57 assist voor Arsenal als je vind dat Van Persie slechts 1.5 seizoen top heeft gepresenteerd weet je gewoon niet waarover je praat.

13 september 2017 om 19:39

Alsof het vertrek van rvp bij Arsenal te vergelijken is met het vertrek van Ruud bij Real .. Dat hij bij Arsenal niet zo'n warm onthaal zou krijgen heeft natuurlijk helemaal niets met zijn kwaliteiten te maken! Al vind ik ook dat Ruud een betere carrière heeft gehad. Maar dat heeft meer met clubkeuze en blessures te maken dan met wie de betere was.

13 september 2017 om 12:01

En rvp is geen legende? Topscorer all time in oranje? United ook naar het kampioenschap geschoten? RvP is in mijn ogen ook een legende.

13 september 2017 om 13:30

@qaz343

Het gaat hier over clubvoetbal.

13 september 2017 om 18:52

Het gaat over hoe groot de spelers zijn. Daar telt het nationaal elftal ook mee. Dat dat niet bij jou vooringenomen mening past kunnen wij niets aan doen.

13 september 2017 om 12:12

Van Nistelrooij is een uitzonderlijke spits geweest, maar ik vond van Persie een veel bijzondere voetballer... dus het is niet heel vreemd dat Robin zichzelf vergelijkt met van Nistelrooij

13 september 2017 om 12:25

Rvp is gewoon veruit de betere voetballer over Ruud van Nistelrooy, Van Nistelrooy was een echte goaltjesgetter, maar Rvp maakte er ook veel maar was/is voetballend vele malen beter dan Nistelrooy.

13 september 2017 om 13:32

Ik blijf het een vreemd trekje vinden van mensen tegenwoordig. Scorende kwaliteiten bagatelliseren t.o.v. 'voetballende' kwaliteiten. Elke straatvoetballer is ook een betere 'voetballer' dan Ruud, wat is je punt? Voetbal gaat voor een groot deel om winnen, en winnen doe je door doelpunten te maken, en daar waren er weinig zo goed in als Ruud.

13 september 2017 om 13:38

Helemaal mee eens. Ongelooflijk dat mensen oogkleppen op hebben wat dat betreft. Van Persie was ook niet altijd een spits en vanaf het moment dat hij deze positie in mocht vullen was het een killer. Voor iemand die zovaak geblesseerd is geweest heeft hij toch het nodige aantal seizoenen het net weten te vinden. De manier waarop is ook heel belangrijk. Niet alleen intikkers, maar enorm slimme goals die mogelijk werden dankzij zijn looplijnen. Ik ben er heilig van overtuigd dat er een periode van twee jaar was waarin hij de meest complete spits op aarde was. Had nooit de status van een Zlatan of Rooney in de media, maar op het veld..had wat mij betreft ook nooit naar United moeten gaan, anders zou hij met meer respect en warmte behandeld zijn en langer presenteren.

13 september 2017 om 13:41

@Chi7

Van Nistelrooy was destijds omringd door veel betere en bredere selecties. Slechte vergelijking.

13 september 2017 om 13:53

@alex

Om maar even een klein voorbeeld te geven. Rvp goal ratio in de CL zit op 0.42 (25 goals total), Ruud zit op 0.77 (56 goals total). Alleen Der Bomber heeft betere cijfers.

13 september 2017 om 14:28

Pipo inzaghi... Die kon niet eens vijf keer hooghouden. Maar scoren lukte "best redelijk". Dus je 100% gelijk

13 september 2017 om 14:34

@sam

Onzin. Arsenal stond er destijds uitstekend voor. Ruud aan de andere kant moest het doen met de slechtste Real selectie in jaren.

13 september 2017 om 14:37

Chi7

Zeg ik dat dan? Jij mag zo'n goede voetballende spits misschien ondergeschikt vinden, die tijden zijn al lang voorbij, elke moderne topspits kan goed meevoetballen, sommigen zelfs exceptioneel goed zoals Benzema, Lewandowski, en Aubamayang, je moet dezer dagen gewoon rete goed kunnen voetballen omdat dat enorm veel voordelen heeft voor het hele team. Spitsen als Van Nistelrooy hebben afgedaan de dag van vandaag, en dat is logisch ook, Van Nisterlooy maakte meer doelpunten dan Persie ja, maar Persie is dan ook lang een winger geweest, Van Persie mag dan misschien minder scoren maar bij hem kan je wel een bal kwijt.

Eigenlijk zie ik maar 1 voordeel van Van Nistelrooy t.o.v Van Persie, en dat is torinstinct. Van Persie kan beter meevoetballen, kan zelf meerdere dingen creeren, is technischer, slimmer en beter aan de bal en zorgt er gewoon voor dat je hele middenveld beter en vrijer kan voetballen puur doordat je een spits hebt die echt geweldig kan combineren en zelf acties maken. Elke toptrainer zou een spits als Van Persie anno 2017 verkiezen boven een spits als Van Nistelrooy. In teams die minder dominant zijn zou een type Van Nisterlooy nog wel kunnen werken.

13 september 2017 om 20:04

Hangt natuurlijk volledig van je elftal af.

Als je een legio aan creativiteit achter je hebt is het natuurlijk gewoon veel handiger om een killer voorin te hebben, dan een spits die aardig kan afmaken maar goed kan meevoetballen. Een beetje het probleem waar Real nu mee zit. Met Modric, Kroos, Isco, en Asensio heb je al zoveel creativiteit..., dan heb je gewoon iemand nodig die alle kansen afmaakt. Het Real van nu, dus anno 2017, zou veel en veel meer gebaat zijn bij een type Ruud dan een type RvP (benzema).

Het is natuurlijk belachelijk dat Janssen wordt opgeroepen en basis staat bij het Nederlands elftal gezien zijn speelminuten. Neemt niet weg dat het in potentie de beste Nederlandse spits is en op de laatste 2 interlands na nooit heeft verzaakt in het shirt van Oranje. Met houteklaas Dost ga je gewoon geen pottenbreken. Mooi voorbeeld van geloven in iets dat het niet beter gaat maken voor Oranje.

Het probleem is dat Van Persie en Van Nistelrooij instinctief hun hele carriere scherp zijn geweest en er eigenlijk direct stonden. Vooral voor de spitspositie is een ijzersterke mentaliteit heel belangrijk en daarom denk ik ook dat de carriere van Janssen in Oranje als een nachtkaars uit gaat.

Hij heeft laten zien dat hij met vertrouwen goed is, maar hij heeft ook laten zien dat hij zonder vertrouwen bitter weinig voorstelt. Hij doet me denken aan Luuk de Jong die eigenlijk zijn hele carriere al hetzelfde mentale probleem heeft, al zijn het verschillende type spelers.

13 september 2017 om 13:18

Ruud speelde op z'n 22e bij Den Bosch. Tijd heeft Janssen nog wel hoor.

13 september 2017 om 14:07

Maar ook bij Den Bosch kun je scherp zijn en er direct staan. Jongens als Van Persie en Van Nistelrooij werden elk jaar beter en dat is bij Janssen gewoon niet het geval. Ik denk zelfs dat hij momenteel slechter is dan zijn jaar bij AZ en dan heb ik het niet over statistieken.

13 september 2017 om 14:53

Ik denk dat het verschil vooral is dat Van Nistelrooy zijn carriere beter opbouwde. In twee jaar van de JL naar Tottenham slaat nergens op. Janssen is in potentie denk ik echt wel een prima spits, maar had niet zo snel naar Tottenham moeten gaan.

De kans dat hij zo goed wordt als Ruud of RVP is natuurlijk nihil, want dat worden er maar heel weinig. Janssen staat op het moment inderdaad stil.

Ik heb ondanks de afgelopen periode betreffende Janssen gewoon nog steeds vertrouwen in hem. Hij is nog jong, gretig, werkt hard en het is ook een psychologische kwestie wat betreft goals. Hij moet gewoon eens een aantal wedstrijden achter elkaar spelen, wat intikkers scoren en het vertrouwen komt ook bij hem weer terug.

Mocht hij daar onverhoopt niet slagen dan kan hij altijd terugkeren naar de Eredivisie.

13 september 2017 om 14:12

Maar dan moet je concluderen dat je gewoon een matige spits hebt in Oranje. Een spits die niet kan presteren in de grote competities is voor Oranje ook niet bepaald een aanwinst. Overigens mag hij tactisch ook nog wel het 1 en andere bijspijkeren. Stopt toch veel energie in verkeerde aspecten.

13 september 2017 om 21:28

En 4 matige verdedigers, 3 matige middenvelders en 1 matige buitenspeler...

13 september 2017 om 22:53

Momenteel hebben we niet beter. Dit is pretty much de top voor ons. Dost doet niet veel beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Besiktas7139
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Mauricio IslaVerdediger10
Ismail KöybasiVerdediger10
Roman NeustädterVerdediger10
Martin SkrtelVerdediger11
Aatif ChahechouheMiddenvelder10
Mathieu ValbuenaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

55 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Tottenham Hotspur 0 0 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 16 4 4 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 1 0 0 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 27 2 0 0
2015/2016 AZ 34 27 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Janssen ligt maanden uit de roulatie en kan transfer vergeten’

Vincent Janssen lijkt deze zomer niet meer van club te veranderen. De aanvaller heeft volgens boulevardkrant The Sun een blessure opgelopen die hem ten minste tot december aan de kant houdt....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren