Blind niet bezig met vertrek bij United: ‘Ik ben blij, zit op de goede weg'

Woensdag, 13 september 2017 om 09:11

Het contract van Daley Blind bij Manchester United loopt volgende zomer af, al heeft de club nog een optie om die verbintenis te verlengen. De verdediger wil voorlopig nog niks kwijt over een eventueel vertrek uit Engeland. De geruchten over een naderende transfer kent Blind dan ook niet, zo zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Ik focus me op de club, heb nog een contract tot het einde van het seizoen. Ik ben ook geen persoon die problemen gaat maken. Dat wil ik ook niet”, stelt de verdediger, die woensdagavond basisspeler was in de wedstrijd tegen FC Basel in de Champions League. “Ik zit bij een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben blij, zit op de goede weg. Ik moet kijken van wedstrijd naar wedstrijd. Gewoon heel hard blijven vechten. We zien wel wat het wordt.”

“Ik vecht elk jaar weer, wil ervoor zorgen dat ik zoveel mogelijk speel. Ik knok gewoon voor mijn plek, zoals elke andere speler. Gelukkig heb ik tot nu toe veel minuten gemaakt”, vervolgt de verdediger, die met Manchester United een goede seizoenstart doormaakt. Toch wil hij nog niet te optimistisch zijn. “Volgens mij begonnen we vorig jaar ook met drie overwinningen. Het is nog heel lang.”

Voor Feyenoord wacht woensdagavond een treffen met Manchester City, geen onbekende ploeg voor Blind. Hij is van mening dat de Rotterdammers een kans maken tegen the Citizens. “In je achterhoofd heb je natuurlijk een plan. Dat zijn de persoonlijke ingrediënten van een coach. Maar als speler moet je dat durven uitvoeren. Ik weet zeker dat Giovanni van Bronckhorst het goed gaat neerzetten”, zegt Blind. “In voetbal kan alles. Je weet het nooit.”


Poll

Zie jij Daley Blind volgende zomer vertrekken bij Manchester United?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door mayarood)

Deze jongen is gewoon lekker bezig. Wordt door een groot deel van Nederland constant naar beneden gepraat, maar speelt gewoon veel wedstrijden voor United. Als linksback is hij ook echt gewoon goed. Je zag het gisteren ook, maar ook in Oranje.

13 september 2017 om 09:17

In oranje vind ik hem verdedigend nog steeds niet goed hoor! Wordt er te makkelijk uitgelopen.
Aanvallend inderdaad goed met regelmatig ene belangrijke voorzet/assist.

13 september 2017 om 09:24

Ik vind hem de beste linksback die we hebben (by far). Natuurlijk, het is geen Messi, maar dat weet hij zelf ook. Uiteraard kan je verdedigende foutjes vinden, maar die waren niet groter dan de fouten van de centrale verdedigers. En zo sloom is hij ook niet. Natuurlijk is een speler wel eens sneller, maar hij kan echt wel verdedigen. Zeker zijn tackle is gewoon erg goed en heeft met de bal heel veel gevoel en tact.

13 september 2017 om 09:40

Klopt ben ik helemaal met je eens!
De laatste 2 soezoenen bij jullie was het een geweldenaar. Net als op het WK 2014. Zonder zijn puntgave bal die van persie voor min of meer open goal zette hadden we nooit van Spanje gewonnen denk ik. Misschien zelfs niet de groep overleeft en al het moois wat daarna nog kwam.

rvp kreeg hem op zijn naam maar de credits gaan wat mij betreft naar Blind die werkelijk een weergaloze bal op maat leverde, waar je alleen nog tegenaan hoeft te lopen.

13 september 2017 om 10:52

Ik denk echt dat je de goal moet terugkijken. Het was een goede bal van blind maar niet meer dan dat. Rvp veranderde dat echt in een wereldgoal. En dat je er nog bij zet dat hij er alleen tegen aan moet lopen. Dan denk ik echt dat we het over een ander moment hebben. Verder is blind gewoon een degelijke linksback. En je ziet dat Mourinho hem ook gebruikt als de tegenstander zonder echte vleugspelers speelt.

13 september 2017 om 11:25

dan verschillen we daarin van mening.

Ik vind Blind persoonlijk een goede voetballer.
En die goal kunnen we het inderdaad over een ander moment hebben. Geen idee waar jij aan dacht dan?

13 september 2017 om 15:18

Jullie hebben het over hetzelfde moment, Sjakie roemt de pass van Blind en vialuna de kopbal van Rvp. Voeg je die samen dan krijg je een weergaloze goal. Ik ben van mening dat Blind een bal gaf, die weliswaar goed was, maar die 9 vd 10 spitsen niet op zo'n manier hadden afgemaakt.

Blind doet het gewoon prima op de LB positie bij zowel Man U als bij Oranje. Hij begint ook steeds beter te worden sinds afgelopen seizoen. Voor mij gewoon de vaste linsback in Oranje.

13 september 2017 om 10:26

Ik ben lang sceptisch geweest over Blind maar ik moet je gelijk geven. Hij heeft echt stappen gezet in zijn ontwikkeling. Samen met de Vrij de verdedigende pijlers waarop oranje kan vertrouwen, jammer dat er zo weinig zijn die een zelfde ontwikkeling doormaken.

Je niveau is Ajax. Kom terug. Het is er nu heel gezellig met Siem en Klaas Jan en ik denk dat je Dijks wel uit de selectie weet te spelen. Desnoods zetten we je weer op het middenveld. Binnenkort Frank er weer bij. Komt helemaal goed.

13 september 2017 om 09:21

Begrijp me goed, ik zou juichen als hij naar Ajax komt. Maar zijn niveau is gewoon United hoor. Hij speelt daar veel wedstrijden en houdt zich daar prima staande. En nee, hij is zeker niet de sterspeler en dat gaat hij ook niet worden. Je hebt alleen niets aan 11 sterspelers in een team. Hij rendeert daar gewoon prima.

13 september 2017 om 10:51

Ik vind dit dus echt totale onzin en negens op gebaseerd. Hij speelt dit seizoen bijna alles en laat een hele goede indruk zien. Oranje draaide nota bene op zijn ingevingen en bij United had hij gisteren ook weer een uitstekende assist. Deze jongen wordt door iedereen elke keer onterecht naar beneden gepraat!

13 september 2017 om 11:29

Ik vind dat ook onzin. Hoewel ik dolblij zou zijn als hij terug zou komen, vind ik het echt een onderwaardering van zijn kwaliteiten als je zegt dat zijn niveau Ajax is.

13 september 2017 om 14:06

Nou zoals eerder al gesuggereerd hieronder is Blind zijn niveau natuurlijk hoger dan Ajax. Buiten dat, serieus Frank de Boer? Ik mag het toch niet hopen, dat verschrikkelijke balletje breed balletje terug hoeft van mij (en menig andere Ajacieden met mij) niet terug!

Prima 12e man voor United, hoewel hij dus regelmatig gewoon basisspeler is en het dan ook nog goed doet. Ik denk dat United de optie wel gaat lichten.

13 september 2017 om 09:31

Nou je draait het om. Hij is basisspeler met af en toe een plek op de bank.

13 september 2017 om 09:54

Dat zal nog moeten blijken. United heeft tot nu toe een relatief makkelijk programma gehad. Vorig seizoen was het duidelijk zo dat Blind als linksback mocht spelen tegen de mindere tegenstanders en Darmian de voorkeur kreeg tegen de sterkere tegenstanders.

We zullen zien hoe het zich dit seizoen zal ontwikkelen. Uiteindelijk is Darmian op links ook gewoon armoe troef natuurlijk.

Shaw is momenteel ook weer op de weg terug. Het wordt pas interessant als Shaw terug is en een degelijk niveau weet te halen. Vooralsnog doet hij het bij de U23 nog niet bijzonder. Afgelopen wedstrijd stond hij daar overigens centraal achterin, dus dat schiet dan sowieso niet op.

Tot die tijd is Blind in ieder geval aanvallend gezien de beste optie voor linksback.

13 september 2017 om 10:28

Ik wens Blind allereerst toe dat hij bij United een basisplaats verdient en belangrijk blijft. Maar het is wel duidelijk dat Mourinho in hem niet zijn ideale back ziet (te verdedigend) en geen ideale CV (te aanvallend). Mocht United van hem af willen, dan staat de deur wat mij betreft open voor een overstap naar Arsenal. Ik zie in hem een goede optie voor de linkerverdediger in de 3-4-2-1 opstelling, als opvolger van Monreal. Maar nogmaals, ik gun hem allereerst het succes bij United.

Ik zie Blind niet verlengen om eerlijk te zijn. Misschien als Mourinho kampioen wordt en Blind daar dan 30/35 wedstrijden van speelt, maar dat zie ik niet gebeuren.. In mijn optiek is Blind van het niveau van United van 2015. In Engeland bovengemiddeld maar niet meer dan dat. Het United van 2017/2018 is Europees in staat om topprestaties te leveren, daar vind ik hem niet tussen passen!

13 september 2017 om 09:58

Als United slim is verlengen ze gewoon natuurlijk. Ik ben het volledig met je eens dat Blind niet van het niveau is dat bij United hoort. Echter is het gewoon zo dat Shaw nog steeds niet volledig fit is en hij het ook maar eens moet zien te worden, en daarbij een goed niveau moet zien te halen. Tot die tijd, of tot United een goede linksback aan weet te trekken, is Blind in de meeste wedstrijden gewoon de beste keuze momenteel.

Verleng dan gewoon, kijk dit seizoen aan of Shaw nu eindelijk een van waarde wordt en evalueer dan eind van het seizoen of je Blind er bij wilt houden als back-up voor Shaw of de nieuwe LB. Zo niet, dan kan je er nog een aardig bedrag voor vangen, want hij heeft wel aangetoond dat hij voor middenmoot tot subtop best een prima speler kan zijn.

13 september 2017 om 10:06

Dit dus, hij is een prima oplossing zolang er geen betere optie is. Dit seizoen lekker uitzingen en dan kijken wat er voor opties zijn. Shaw is tot nu toe gewoon te kort gekomen, zowel door blessures als gewoon zijn algehele niveau, dus misschien kunnen ze van Blind de tweede linksback maken als er een topper aangekocht wordt in de zomer. Ik gun hem wel wat meer speeltijd, maar ik ben er bang voor dat als hij weer naar een andere club gaat dat hij dan weer op het middenveld wil gaan spelen. Daar vind ik hem echt enorm te kort komen, maar daar speelt hij volgens mij wel graag!

13 september 2017 om 10:25

Shaw was in de wedstrijden voordat hij zijn been brak echt absoluut geweldig. Sindsdien is hij niet meer dezelfde geweest, wat denk ik ook toe te schrijven kan zijn aan het feit dat hij nimmer een serie wedstrijden heeft kunnen neerzetten. Constant weer pijntjes.

Ik hoop gewoon dat hij nu fit weet te blijven en niveau haalt. Zelfs als dat gebeurt dan mag er van mij nog wel een nieuwe linksback komen. Ook voor de rechterkant moet United de markt op. Van beide kanten zijn de voorzetten gemiddeld genomen dramatisch.

Je zag gisteren meteen hoe gevaarlijk we kunnen zijn zodra voorzetten er strak in worden gegooid zoals Young deed. Met spelers als Lukaku, Pogba, Fellaini, Matic en ook Martial lopen er kopsterke gasten voorin. Daar moet veel meer gebruik van gemaakt worden.

13 september 2017 om 11:11

'shaw was in de wedstrijden voordat hij zijn been brak echt absoluut geweldig'...je bedoelt die 10 wedstrijden,max???! Dat is een beetje weinig om op te teren denk je zelf ook niet?

Nadien heeft hij zelden weten te overtuigen, of dit komt door zijn zware blessure of niet geen idee maar hij heeft de verwachtigen gerelateerd aan zijn hoge transfersom totaal Niet waar gemaakt.

Denk dat Blind NU en in de toekomst van meer waarde is voor Man U.

13 september 2017 om 11:32

Ik zeg ook niet dat hij er op kan of moet teren. Ik geef aan dat hij toen echt fantastisch speelde, wat voor mij een teken is dat het er absoluut in zit/zat. Hij zat daarnaast natuurlijk op 18-jarige leeftijd al in het PL team van het seizoen toen hij nog bij Southampton zat. Die jongen kan echt wel wat en is qua talent absoluut de beste linksback die we nu hebben.

Ik geef daarnaast ook duidelijk aan dat ik hoop dat hij fit kan blijven en weer naar dat niveau kan komen. Zo niet, dan vliegt hij er aan het eind van het seizoen terecht uit.

Zit voorlopig al op meer dan 120 wedstrijden voor United en ook onder Mourinho blijft hij zijn wedstrijden spelen. Ik zie United het contract wel verlengen, als Mourinho dat niet had gewild, was Blind al verkocht namelijk.

Éã©n van de beste spelers van NL atm.
Maar ja media en de kudde blijven maar negatief praten over hem.

Ik ben geen groot fan van Daley Blind, nooit geweest, maar van mij mag hij lekker zo doorgaan. Ik zie Man United wel weer richting de Europese top gaan en daar is de Nederlandse spoeling wel erg dun momenteel.

Gewoon verlengen en aan het eind van het seizoen verder evalueren. Ik verwacht niet dat we in de winter ineens een nieuwe linksback weten te halen.

Shaw speelt momenteel weer mee bij de U23 dus die is bijna fit en zal tegen Burton wel zijn eerste minuten in de hoofdmacht gaan maken. Als hij dit seizoen weer niet van waarde zal zijn dan is het einde oefening voor hem.

Eind van het seizoen kan je dan kijken of je Blind aan wilt houden als back-up of niet. Zo niet, dan vang je er dankzij de verlenging gewoon nog een leuke som voor. Heeft het aardig gedaan in de Premier League en er zullen vast wel subtoppers of middenmoters in de PL zijn die hem voor 15-20 miljoen over willen nemen.

Het is gewoon erg knap van Blind dat ie telkens zijn wedstrijden speelt bij United. Hij heeft zo zijn kwaliteiten maar iedereen ziet ook zijn gebreken ( op fysiek gebied ). Ik zie hem ook niet weggaan bij United en juist ook omdat ie op meerdere posities kan spelen. Eerst maar zien of Shaw op niveau terug komt, maar Blind lijkt mij een betere optie dan Darmian op linksback.

13 september 2017 om 12:41

Het zijn allebei goede opties - Darmian als sterke verdediger als je de bus wil parkeren tegen sterke tegenstanders, Blind als de tegenstander dat doet, en je iemand nodig hebt die als vrije man van achteruit de ballen mooi zuiver richting de grote snelle jongens voorin kan slingeren. Shaw is dan weer een derde type, een snelle aanvallende back.

Ik zeg Coman.... Maar hoe hij zich handhaaft onder Mourinho is bewondernswaardig

Mocht zijn contract niet verlengt worden. Zullen er genoeg andere en mooie clubs in de rij staan voor hem. Geen Europese top. Maar Europese subtop zou hij zeker niet misstaan. Speelde gister ook een degelijke partij. Je hebt Blind ook nooit horen klagen als hij keer op de bank zat. En niet altijd speelt. De keren dat hij speelde, speelde hij over het algemeen goed en solide. Speelt meer dan de meeste hadden verwacht. En is zeker ook zijn eigen verdiensten.

Ik verwacht het niet, maar het zou fantastisch zijn voor ajax als hij na dit seizoen terugkomt! Dan moeten we dit seizoen door zien te komen met Dijks, Sinkgraven en Viergever als linksbacks, maar heb je volgend jaar een topper. Hij kan dan ook direct de band overnemen van Veltman en die nog jaren dragen, hij is tenslotte nog best jong (27).

Het is geen sterspeler maar hij heeft zijn waarde wel bewezen voor United. Hij kan op veel posities terecht en is daardoor ook al erg bruikbaar. Als ik United was zou ik hem er ook gewoon lekker bij willen hebben.

Blind komt echt een keer terug bij Ajax, want hij gaat alleen naar clubs waarbij hij een goed gevoel heeft. Maar voorlopig zal hij wel bij Manchester United blijven omdat Mourinho blij met hem is. Mourinho is wel een coach die speelt met zijn spelers en als de tactiek om speler A vraagt, speelt hij met speler A en niet met speler B. Zijn selectie heeft heel veel mogelijkheden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

332 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 2 0 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren