Cheick Tioté op dertigjarige leeftijd overleden na hartaanval

Maandag, 5 juni 2017 om 17:11Dominic Mostert • Laatste update: 18:01

Cheick Tioté is maandag op dertigjarige leeftijd overleden na een hartaanval. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Emanuele Palladino bevestigd aan Sky Sports. De middenvelder van Beijing Enterprises, in het verleden actief voor Roda JC Kerkrade, FC Twente en Newcastle United, stortte tijdens een avondtraining ineen. In het ziekenhuis is Tioté om zeven uur lokale tijd overleden.

Tioté speelde sinds februari voor de Chinese club. Hij kwam sinds zijn komst tot elf competitiewedstrijden voor Beijing Enterprises, dat in de tweede divisie van China actief is. De controleur begon zijn carrière in 2005 bij Anderlecht, dat hem in het seizoen 2007/08 verhuurde aan Roda JC. In de twee jaar daarvoor was de Ivoriaan kampioen geworden met Anderlecht.

In 2008 vertrok hij naar Twente, waarmee Tioté in 2010 ook kampioen werd. Na dat succesvolle jaar ging hij naar Newcastle United, waar Tioté zeven jaar speelde. Hij kwam tevens tot 52 interlands voor Ivoorkust en won in 2015 de Afrika Cup. Tioté laat drie kinderen achter.

Tioté is zeker niet de eerste voetballer die onverwachts op het veld bezwijkt. Marc-Vivien Foé was een van de bekendste. Hij stortte in 2003 tijdens de halve finale van het toernooi om de Confederations Cup tussen zijn land Kameroen en Colombia ook in, en overleed korte tijd later wegens een hartafwijking.Gerelateerd

Meer sportnieuws

190 reacties (laatste reactie door xigerawrr)
5 juni 2017 om 17:28

Rust in peace Tiote. Ik herinner hem als een sterke voetballer. Die dankzij zijn fysiek veel duels won en niet te passeren was. Beste verdedigende middenvelder die twente heeft gehad. Jeetje Tiote. Ik ben echt in shock.

5 juni 2017 om 17:37

Het ziekenhuis heeft de dood van Tioté bevestigd, dat meld de Chinese Super League op twitter.

Tja heel heel heel triest, dan heb je zo'n mooie carriëre bij clubs als Anderlecht, Roda, Twente en Newcastle, vervolgens ga je je financieel onafhankelijk spelen in China en dan gebeurt dit.

Veel te jong Cheick, je was altijd een goede speler bij ons. Je werd een koempel en je blijft een koempel, je werkte hard zoals dat hoort. Je zal altijd die status blijven houden.

Rust zacht Koempel!

5 juni 2017 om 18:02

Dit doet echt pijn. Zit hier thuis, achter de computer, even te typen dat ik het erg vind, maar Tioté overlijd zomaar en dat laat inzien dat we kort te leven hebben en dat het morgen zomaar op kan houden. RIP Tioté. Je goal tegen Arsenal. Die 4-4 na die 4-0 achterstand. Wat was je blij. Wat speelde je goed bij Twente. Wat was je sterk en wat heerste je over dat middenveld.. Rest in peace, je hebt een betere plek nu. Pff..

5 juni 2017 om 18:42

Sampioli, erg herkenbaar! Ik realiseerde me gelijk, goh we moeten echt genieten voor de tijd dat we er zijn. Je weet nooit wat er kan gebeuren, en wanneer het over kan zijn. Wat een trieste dag. 😔

5 juni 2017 om 19:55

Hoe close-minded kan je wel niet zijn? Dit is juist een teken dat je niet om jezelf moet geven en zo veel mogelijk moet genieten van het leven, maar dat je je beseft dat al jouw herinneringen van jouw 'leuke' leven in een ogenblik kunnen verdwijnen.

Waaauw. Laat dit aub niet waar zijn😔

5 juni 2017 om 17:26

Laat ook 3 kinderen achter.. Maar de BBC meldt het nu ook dus ik ben bang dat het waar is.

Zo wauw dat is wel erg als dat waar is is vrij jong

Pff rust in vrede, niet te geloven dit soort gebeurtenissen altijd.

Schokkend nieuws klaar, mocht het waar zijn althans.

WoW wat erg hoop dat het niet waar is

Nee dit kan niet waar zijn...

Omg..zo random ineens.. Sterkte voor de familie!

Schokkend nieuws klaar, mocht het waar zijn althans.

Wat verschrikkelijk zeg. Rust in vrede jongen en heel veel sterkte voor alle nabestaanden. Veel te jong gestorven!!

Laten we hopen van niet.😞😞😞

Wow, heftig nieuws! Sterkte aan zijn familie en vrienden als dit waar blijkt te zijn!

Zo.. Dat is schrikken. Verschrikkelijk nieuws. Rust zacht.

Ik vroeg me gister nog af wrm die niet bij de selectie zat.. Rip

Zo dat is wel ff schrikken, heel triest. 7 geleden nog kampioen met twente..

Laat het niet waar zijn. Wat een tragedie!

Ik kan het me vergissen, maar had hij inderdaad geen hart problemen? Hopen dat het niet waar is!

5 juni 2017 om 18:03

Dat had die inderdaad. Weet nog dat die vorig seizoen niet door de keuring kwam bij Galatasaray waardoor ze uiteindelijk voor de Jong gingen.. R.I.P. Tioté

5 juni 2017 om 18:23

Dat was vanwege knieproblemen.
RIP Cheick Tiote. Krachtpatser op het middenveld, wat hebben we daar van mogen genieten. Verschrikkelijk dit 😢

WoW, altijd maar raar en gek als ik zo iets lees, ken hem nog van newcaslte kocht in hem altijd terug in de eredevisie op FIFA!
R.I.P

5 juni 2017 om 17:17

Ja daar kende ik hem ook van. Niet dat dat relevant is.

Mooiste tijd bij twente. Rip

Verschrikkelijk... Hoe kan dit gebeuren? Ik heb hier zelf niet zoveel verstand van maar kan dit niet worden voorkomen door goede medische hulp? Ik bedoel de fatale afloop.
R.I.P.

5 juni 2017 om 18:06

Weet waar ik over praat. Heb het zelf meegemaakt gelukkig hadden ze er een aed. Dat heeft mijn leven gered. Had eerst al eens een aanvalletje gehad hartfilmpjes gemaakt niks gezien een driekwart jaar later tijdens het voetbal was het helemaal mis viel neer zonder iemand in de buurt. Later tijdens een scan kwam aan het ligt aangeboren hartafwijking. Moet eetst wat gebeuren voor iemand een scan krijgt anders niet.

Zeer triest nieuws mocht dit waar zijn.

Maar wat ik me vooral afvraag is waarom het vooral voetballers van Afrikaanse afkomst lijken te zijn die zo komen te overlijden, zou daar een reden achter zitten?

5 juni 2017 om 17:24

Was ook mijn eerste gedachten. Op zich ook wel eens niet Afrikaans maar zeker significant vaker wel.

5 juni 2017 om 17:29

linkerventrikel hypertrofie - een te sterk hart veroorzaakt hartproblemen.

5 juni 2017 om 17:35

kan je me uitleggen wat je daarmee bedoelt?

5 juni 2017 om 17:55

Is een verdikking van de hartspier. Als het hart te hard moet werken kun je dat krijgen. Het is niet een te sterke hartspier volgens mij hoor...

5 juni 2017 om 18:01

Een toename van het spierweefsel van de linker ventrikel (kamer). Hierdoor wordt de hartwand minder soepel waardoor je hart in de diastole (ontspanningsfase van je hart) minder bloed van de longader krijgt toegevoert. Je linkerventrikel pompt bloed naar je Aorta, dus naar je hele lichaam ook het hart. Hierdoor krijgt het hart minder zuurstof en krijg je een hartstilstand.

Hij kan zich suf hebben gevoeld vlak voor de hartstilstand, maar dit is niet altijd het geval.
Dit kan inderdaad komen door een te sterk hart.

5 juni 2017 om 18:12

En tijdens de systole (fase van bloed uitstroom uit het hart) wordt deze uitstroom ook beperkt door de verdikte spier

5 juni 2017 om 18:17

Bedankt

5 juni 2017 om 18:20

Overbelasting van je linkerventrikel zorgt ervoor dat je fibrose en meer spiermassa krijgt. Het nadeel hiervan is dat je wand heel sterk wordt en niet meer kan uitzetten bij het vullen van je ventrikel (diastole) waardoor je preload verlaagt en je minder slagvolume kan doorpompen.

Je moet het hart als het ware als een ballon zien. Als de wand niet genoeg rekbaar is dan kan je het moeilijker vullen, dat is wat men de preload noemt en die wordt minder.

Als oplossing, kan je hiervoor geregeld Ecg's uitvoeren bij topsporters (dit wordt ook gedaan) maar bij elk onderzoek heb je het risico van sensitiviteit en specificiteit, hierdoor mis je helaas bepaalde diagnoses.

5 juni 2017 om 17:57

Valt reuze mee denk ik. Ik bedoel 1 is natuurlijk al te veel maar denk dat er ook met andere etniciteit dit voorkomt. Denk niet dat men moet zoeken naar zijn afkomst.

5 juni 2017 om 18:24

Het viel me gewoon op dat in de meeste gevallen dat ik las dat er een voetballer op het veld in elkaar zakte dat het een speler was met een afrikaanse afkomst.

Hoe betrouwbaar is dit?
Wel erg heftig nieuws, veel te jong mocht het waar zijn. Hij gaf ons cluppie kleur, een van de beste spelers bij Roda van deze eeuw!

5 juni 2017 om 18:02

Is bevestigd door zijn zaakwaarnemer nu.

Gatverdamme.. opnieuw tragisch nieuws.. bah.
Rust in vrede en sterkte aan fam en friends..

Jezus man, dit is erg voor een schijnbaar gezond persoon! Je zou juist verwachten dat een kerngezond persoon niet zomaar dood neer valt of monitort niet iedere club steeds de gezondheid van spelers?

Sympathieke voetballer. Rip

Hoop echt dat dit niet waar is. Zo jong.. eerst even wachten of het echt waar is

Wat een droevig nieuws. 30 jaar is natuurlijk veel te jong.

Wauw dit meen je niet! 30 jaar pas.. veel sterkte voor alle betrokkenen en nabestaanden.

Ik krijg kippenvel als dit waar

Potverdomme man.. Dat deze reus zomaar neervalt. Rust lekker vriend, sterkte aan de familie

5 juni 2017 om 17:52

Reus? Volgens mij was het wen klein mannetje hoor.

5 juni 2017 om 18:32

Een reus was/is hij niet. 1.80m als ik het goed heb, dus ook verre van een klein mannetje. Daarnaast is hij 86 kilo als ik m'n bronnen mag geloven.. Dus in de breedte wel degelijk een reus.

Verschrikkelijk nieuws, heel confronterend ook!! Ik zit zelf niet ver van de 30, en houd er een veel minder gezondere levensstijl op na als Tiote. Zulke gebeurtenissen zetten je dan toch aan het denken.

Rust zacht, bedankt voor je bijdrage aan de eredivisie!!

Triest. Hopen dat het niet waar is.

Daar schrik je wel even van deze man gaat gemist worden door iedereen.

Wat een geweldige voetballer was dit jammer genoeg bij ons nooit echt basis speler geweest. Wat een beest!

Mocht dit tragische nieuws waar zijn rip en sterkte voor alle nabestaanden

Idd verschrikkelijk allemaal vervelend nieuws de laatste dagen. Eerst die 14 jarige meisjes en nu dit.

Nee toch.. Dit kan niet waar zijn.. Hopen en bidden dat het valse berichten zijn, maar ben er bang voor..

Rip. Dit gun je niemand. Ik leef mee met de nabestaande.

5 juni 2017 om 17:30

Hoe kon hij dan wel door de medische keuring in China komen? Misschien dat de daar dachten het is een risico maar we nemen het gewoon. Er moet eigenlijk een algemene medische keuring komen. Niet per club. Mensenlevens zijn belangrijker en als je een twijfelgeval bent dan moet je gewoon geen topsport beoefenen.

5 juni 2017 om 19:02

Hij had problemen met zijn knie. Galatasaray had onmiddellijk een verdedigende middenvelder nodig. Geen voetballer die eerste enkele maanden aan de kant zou zitten. Die Chinese club in kwestie vond dit waarschijnlijk een stuk minder erg.

ON: RIP Tiotã©. Ben echt in shock. Zijn vrouw/lief zou ook zwanger zijn. Zeer jammer voor het kind. Zal zijn/haar papa nooit kennen. Ook sterkte aan iedereen die hem kende.

Zeer erg dit. Is bij ons (Anderlecht) destijds weggegaan omwille van te weinig speelkansen maar ben hem altijd blijven volgen omdat het zo een geweldige speler was. Is even oud als mij amai.

Wow dit is echt erg. Geweldige speler wou bij newcastle altijd dat hij naar chelsea kwam, maar dit is ongelofelijk. Is ook pas 31 en dan al zo vroeg overlijden.

6 juni 2017 om 03:28

Zo erg had het kunnen vieren met zijn famillie waarschijnlijk geplanned ook en dan dit.😔

6 juni 2017 om 03:30

Lees ook net dat zijn vrouw een baby verwacht

Nu meldt BBC-presentator Tim Hague het op Twitter en heeft Demba Ba (ex-ploeggenoot bij Newcastle United) een condoleance gestuurd. Ik ga er nu wel van uit dat dit waar is. Triest

Edit: tweet is nu verwijderd van TIm Hague. Nu maar hopen dat het niet waar is, maar tegen beter weten in, vrees ik...

Hopelijk is het niet waar

Cheick, moge je in vrede rusten. Een van de beste spelers en hardste werkers die ik bij Roda JC heb mogen meemaken, geweldig dat hij het zo ver heeft weten te schoppen. Dit nieuws komt dan ook heel erg hard aan, sterkte voor alle nabestaanden. Zal hem nooit vergeten, top Koempel!

Verschrikkelijk nieuws.
Veels te jong..

Treurig nieuws... Sterkte gewenst voor alle nabestaanden.

Behoorlijk heftig.. vond hem altijd een onderschatte voetballer met een enorme waarde. RIP

Hmm blijkbaar is mijn reactie verwijderd ofzo.

Nogmaals, ik heb het idee dat dit gewoon door de extreme luchtvervuiling komt. Dat icm met topsport is best wel erg gevaarlijk. Het is daar echt extreem smerig, als je geen mondkapjes draagt ben je eigenlijk al ten dode opgeschreven, het is dan alleen nog de vraag wanneer. Op een gegeven moment zitten je longen zo vol met roet dat je stopt met ademen. Einde oefening, dit is gevaarlijker dan asbest want dat merk je pas na 20-30 jaar. Daarom snap ik die voetballers niet die hun gezondheid op het spel zetten voor die paar miljoen extra. Is de moeite niet waard

Anyway, dit is natuurlijk vreselijk nieuws, zo jong ook nog. RIP

5 juni 2017 om 18:07

volgensmij onzin wat je hier verkondigt. levensverwachting in sommige delen van china ligt zelfs gewoon hoger dan nederland. o. a. in hong kong, wereldstad waarbij de luchtvervuiling velen malen erger is dan nederland.

5 juni 2017 om 18:19

Hong Kong valt dan ook nog mee, ik heb het over het "echte" China. HK is officieel geen China. En denk je dat het onzin is? Probeer het eens uit zou ik zeggen. Ik had er zelf al last van toen ik in Indonesie was. En China is daar nog de overtreffende trap. Google maar eens op China smog en je gaat je kapot schrikken

5 juni 2017 om 18:30

hk is wel degelijk china tegenwoordig. bejing heeft de touwtjes daar nog strakker in de hand zelfs de laatste jaren. ik noem hk omdat smog voornamelijk in grote metropolen zich ontwikkelen. niet in binnenlanden. waardoor is smog veroorzaakt denk je? en ja ik ben zelf ook in hk geweest en shanghai. en

5 juni 2017 om 20:26

Honk Kong is officieel wel China. Het behoort tot het vaste land en heeft slechts een status apart.

5 juni 2017 om 18:18

"als je geen mondkapjes draagt ben je eigenlijk al ten dode opgeschreven, het is dan alleen nog de vraag wanneer"
Dit geldt voor ieder land ter wereld, kapje of niet .. We're all gonna die!

Verder gaat dit natuurlijk nergens over. Ja de lucht is niet schoon in china, en ja dat is niet goed voor de gezondheid. Maar doen alsof mensen daar gewoon dood neervallen door de vervuiling is nergens op gebaseerd en onwaar.

Spelers die op het veld instorten en overlijden gebeurt ook veel vaker in europa dan in china. Oh en nog iets. Er staat in het artikel dat het door een hartaanval komt.

5 juni 2017 om 18:25

dat staat helenaal niet in het artikel, dat gaat over Foé. En ik zeg ook niet dat het opzeker door smog komt maar de kans is zeer groot. 1 op de 3 mensen sterft daar door luchtvervuiling dus zeker wel ergens op gebaseerd.

Verschrikkelijk nieuws dit. Ik zie nu in meerdere media's voorbijkomen dat hij echt overleden is en ook via zijn oud-teamgenoot Demba Ba zag ik het net voorbijkomen.

Het zou toch waar zijn. Weer een topsporter weg. Blijft toch bizar hoe vaak zoiets tegenwoordig gebeurd dat topsporters midden in hun carriere overlijden door hartfalen.

5 juni 2017 om 18:03

Dit komt denk ik niet door hartfalen maar door die extreem smerige leefomgeving daar. Ik merkte het zelf al aan mijn longen na een maand vakantie op Sumatra. Nou is het daar niet eens zo extreem als China, waar het nog 10-15 keer zo erg is

5 juni 2017 om 18:13

praat beetje voor jezelf. ik kom oorspronkelijk uit sumatra. hangt uiteraard waar je precies bent. ik heb vaak genoeg in gebieden mijn dagen gespendeerd waar de lucht lekker fris is. waar de broer en zus van mijn opa resp. 78 en 85 zijn geworden. mijn opa woonde de meeste van zijn levensjaren in jakarta, hij werd keurig 75.
sumatra waar levensverwachting 70 is, oke toegegeven is aan de lage kant vergeleken met japan of zelfs nederland. maar zijn nog steeds keurige cijfers.

Serge timpont die de makelaar was van tiote heeft aan het gezet van antwerp bevestigt dat hij is overleden

Rip

Te triest voor woorden! Rust zacht.. 💔

Rest in Peace krijger..

Pff echt niet te geloven, rust zacht Tioté.

Verschrikkelijk! 30 jaar pas... Rust in vrede en veel sterkte aan de nabestaanden.

Bericht inmiddels bevestigd door zijn club.

may god be with you..

Schokkend Zeg. Zal je nooit vergeten was voor Roda echt een koempel. R.i.p.

Zal nooit vergeten wat hij voor Twente heeft betekent. RIP.

Gadverdamme. Verschrikkelijk nieuws.

Man, wat heftig. Toch wat dichterbij als je speler wat beter kent. Heftig!

RIP Tiote. Hoop dat hij niet al te veel heeft geleden bij zijn dood. Iedere dag gaat er wel iemand dood, maar het blijft toch altijd hard en moeilijk om afscheid te nemen. Was een echte krijger en een inspirator voor vele denk ik. Sterkte aan zijn familie (vrouw, kinderen en verdere familie), vrienden, (ex-) teamgenoten met het verwerken van dit toch wel onverwachte verlies.

Shocking dit....
Ik herinner me hem als een keiharde,maar faire op- en-top teamplayer.
Diep en dieptriest!
R.i.p.
R.e.s.p.e.c.t.

Ik lees nu op Twitter dat zijn vrouw deze week een baby verwacht... woorden schieten tekort. (Bron: Ed Aarons, van de sporttak van The Guardian)

Pfff, 30 is wel erg jong zeg. Je vergeet vaak dat het op die leeftijd ook kan gebeuren. Verschrikkelijk. Wens zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Vreselijk nieuws, veel te jong. Rust in vrede

Vreselijk nieuws inderdaad. Ken hem nog van zijn tijd bij Twente waar hij kampioen werd en Newcastle.
Rip.

Herinner mij nog de tijden dat ik hem altijd kocht van Newcastle United naar Arsenal vanwege zijn ongelooflijke fysieke statistieken... Rust in vrede, Cheick Tiote!

Was een speler bij Twente waar ik erg veel sympathie voor had. Kan me in de beker tegen feyenoord in 2010 geloof halve finale nog herinneren hoe hij in de laatste 5 minuten de bal op de lat schoot van afstand.
Werd in Engeland ook met grotere clubs als United in verband gebracht. Uiteindelijk raar dat hij die stap niet gemaakt heeft. Maar 7 jaar spelen bij 1 club, getuigd ook wel van clubliefde.
Erg naar nieuws om dit zo te horen. 30 is veels te vroeg.
Rust zacht Cheick

Schrik je wel weer even van. Veel sterkte aan de nabestaanden.

Verschrikkelijk zeg.
Tiote was een echte baas met de mentaliteit en vechtslust van een leeuw. Hij was zo belangrijk voor Twente en ook jarenlang bij Newcastle. Ik ben best een beetje Arsenal fan, maar hoe hij de 4-4 binnen knalde een paar jaar terug, wauw. Gewoon zo verschrikkelijk, hij heeft 3 jonge kinderen.
Rust in vrede opperbaas, echt verschrikkelijk nieuws zeg.

Ik ken hem niet als speler, alleen wist ik dat hij een verleden had bij Twente en Newcastle. Dat even terzijde laten is het alsnog ernstig wat er gebeurt. Op je 30e wordt je leven al ontnomen, dat is toch echt veel te vroeg. Ik wens de nabestaanden veel sterkte in deze tijd.

Rust in vrede Cheick Tiote

Wat een verschrikkelijk triest nieuws. Het is altijd schrikken als zo'n voetballer jong overlijdt. Ik heb Tiote zelf een jaar lang mogen aanschouwen bij Roda en dan komt het toch iets dichterbij.

Rust in vrede en sterkte aan zijn nabestaanden.

R.i.p, gecondoleerd Familie en vrienden, veel te jong uit het leven gerukt

Hij had afgelopen seizoen bijna voor Galatasaray kunnen spelen maar kwam toen niet door de medische keuring. Erg triest om dit te horen. Rip

5 juni 2017 om 18:41

Weet je ook waarom hij niet door de medische keuring kwam? Zou zo maar verband kunnen hebben met zijn overlijden...

5 juni 2017 om 18:55

Er werd toen vastgesteld dat hij problemen had met zijn knie volgens mij.

Zo, hier schrik ik even heel erg van. Gecondoleerd aan alle mensen die dicht bij hem stonden. Verschrikkelijk nieuws...

Rest in Peace, Cheikh!

Afschuwelijk nieuws om te horen. Hij was veel te jong om het leven te laten. Toité was een echte powerhouse op het middenveld. Onvermoeibaar en fysiek beresterk. Hij hoort bij de beste Ivoriaanse voetballers ooit. Ik ken hem voornamelijk van zijn tijd in Enschede. Toen kon je al snel zien dat hij veel te goed was voor de Eredivisie. Dat hij uiteindelijk voor China koos begreep ik wel. In de herfstjaren van je carrière een flinke klapper voor je kinderen maken. Ik denk dat elke ouder dat zou doen. Rust in vrede Cheick. Door jouw heengaan beseffen wij eens te meer dat het leven kort is en dat we elke dag moeten genieten.

6 juni 2017 om 01:08

Het was eigenlijk erg jammer dat hij bij FC Twente nooit een basisplaats heeft kunnen veroveren. In mijn ogen misschien wel de beste middenvelder, maar hij had veel concurrentie destijds. Een geweldige speler die zonder blessures heel waarschijnlijk de top had gehaald. Chelsea was destijds erg dicht bij een overgang, maar een blessure gooide destijds ook roet in het eten. Een heerlijke speler om naar te kijken en veel te vroeg heen gegaan. Powerhouse is inderdaad de beste omschrijving! Bij de gemiddelde FC Twente-supporter zit hij nog altijd erg diep! R.i.p Tiote!

R.i.p. Ik wens zijn familie heel erg veel sterkte

Echt erg pff en zo jong ow ow

Sterkte voor de nabestaande en familie

Damn.. verschrikkelijk nieuws! r.i.p

Hoe is dit toch mogelijk ? vraag ik mezelf dan af.....
Dit zijn topsporters.
Doet me sterk denken aan het levens einde van bijvoorbeeld Epi Drost, tijdens een wedstrijdje/training.
En ik zal ook nooit het einde vergeten van di Thomasso van fc Utrecht, had ook een zeer grote impact op de NL voetballiefhebber.
Gezond leven, niet roken, niet drinken, veel bewegen, en dan zo'n triest einde.......

Dit zijn van die berichten die je maag doen omdraaien, vreselijk. Laat maar weer zien hoe relatief alles is.

Ik herinner hem vooral van z'n tijd bij FC Twente en Newcastle United. Goede middenvelder, maar dat is eigenlijk onbelangrijk. Rust zacht 😔

Vreselijk tragisch... R.I.P.

Triest bericht dit Rip. Ik herinner me hem vooral uit zijn Twente tijd. Toen zat hij regelmatig op de bank terwijl hij eigenlijk gewoon basis hoorde. Was fysiek echt een beresterke middenvelder!

6 juni 2017 om 01:02

Klopt. Destijds een luxe-probleem, terwijl Tiote wellicht de beste middenvelder was van FC Twente. Zonder blessures waarschijnlijk de beste controlerende middenvelder van de Premier League bij Newcastle. Zat een aantal keren dicht bij een transfer naar de Engelse topclubs. Misschien nooit de basis gehaald, maar was toch een publiekslieveling. Erg droevig nieuws!

Ken hem van zijn tijd bij Roda en daarna Twente. Hardwerkende speler en een sympathieke man. Rust in vrede.

Rust in vrede Tiote! Wat een held was je bij ons Roda in 2007, een superkarakter en een speler waarvoor je naar het stadion kwam😢😢

Vreselijk😢 R.I.P.

Altijd erg als dit gebeurt op zo'n jonge leeftijd bij een topsporter. RIP

En aan de redactie, het is een hartstilstand. Een hartaanval hoeft niet dodelijk te zijn want dat kunnen ook hartkrampen zijn.

Pijnlijke nieuws. Ik hoop dat zijn familie door dik en dun wordt gesteund. Rip!🌹

Rip sterkte toegewenst aan de familie en vrienden

Eén van de mooiere spelers van een mooi FC Twente, in hun goede oude tijd. Ik schrok er gelijk van. Vulde mijns inziens elk middenveld aan met zijn fysiek. R.I.P.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse23-7
9.NEC19-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger144
M. SadílekMiddenvelder140
M. VlapMiddenvelder142
D. LimniosMiddenvelder132
L. UnnerstallKeeper130
M. HilgersVerdediger131
R. ZerroukiMiddenvelder131
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

35 jaar
21 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren