Koeman sneert naar Everton-bestuur: ‘Iedereen moet zijn ogen eens openen’

Zaterdag, 7 januari 2017 om 20:51Dominic Mostert • Laatste update: 20:51

De thuisnederlaag tegen Leicester City (1-2) is volgens Ronald Koeman een duidelijk signaal dat Everton behoefte heeft aan versterking. Na de uitschakeling in de FA Cup sneert de oefenmeester richting het clubbestuur: hij vindt dat iedereen 'de ogen moet openen' en dat er spoedig nieuwe spelers nodig zijn.

/

Vlak voor de aftrap werd miljoenenaanwinst Ademola Lookman gepresenteerd aan het publiek, maar dat is volgens Koeman niet genoeg. "Ik weet wat er moet veranderen. Als iedereen zijn ogen vandaag eens opent, komen we misschien verder als team", zegt de Nederlander in de Engelse media. "Dat hebben we echt nodig. Het gaat er allemaal om wat er deze maand gaat gebeuren."

Koeman hoopt dat men beseft wat het team nodig heeft om resultaten te boeken 'die passen bij de verwachtingen' binnen Everton. "Ik kan wel verder uitweiden, maar dat doe ik liever niet. Die gesprekken vinden binnenskamers plaats. Maar het zegt genoeg dat een negentienjarige vandaag een van onze beste spelers was", verwijst Koeman naar middenvelder Tom Davies, die in werkelijkheid achttien is. Everton is achter de schermen bezig met Morgan Schneiderlin en zou ook Manchester United-ploeggenoot Memphis Depay nog niet uit het hoofd hebben gezet.


Poll

Everton heeft dringend behoefte aan versterking


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door magistra)

Laat Koeman zelf eens een keer wat doen, want ook organisatorisch staat het lang niet allemaal goed bij Everton en er zit bijzonder weinig voetbal in. Met dit materiaal moet je beter voetbal kunnen spelen. Niet zo zeer beter presteren, maar op het veld is het gewoon pover. Bij Southampton en Feyenoord zette hij zijn ploegen beter neer.

7 januari 2017 om 21:43

Omdat hij daar wel zijn spelers kreeg.

7 januari 2017 om 22:01

Heb je het nu over Feyenoord waar hij moest instappen zonder dat er een rode cent was om te investeren en de spelers vooral gratis waren of uit de eigen jeugd? Bij Everton wordt er niet minder geinvesteerd dan bij Southampton, alleen deed Southampton het stukken slimmer dan Everton dat 34 miljoen kapot slaat aan een Bolasie. Los daarvan kan ook een Koeman meer uit deze groep halen qua veldspel. Er loopt tenslotte genoeg individuele kwaliteit rond.

7 januari 2017 om 21:55

Precies, want Leicester is ook niet best, en ze speelde nog thuis ook. Ze mogen hier gewoon niet verliezen.

8 januari 2017 om 12:26

Everton heeft gewoon te weinig stootkracht voorin. Lukaku is de enige speler die regelmatig zijn doelpunten maakt. Na Lukaku heeft alleen Barkley 3 doelpunten gemaakt, bij de vleugelspelers begint het pas bij 2 goals. Simpelweg te weinig als je in de subtop wilt meedoen.

In de winterstop moet je geen gekke dingen doen, das wanbeleid. Je betaald er veel te veel voor, beste beentje voor en in de zomer gericht versterken

7 januari 2017 om 21:34

Waarom zouden ze ook? Ze spelen toch nergens meer voor. League Cup weg, FA Cup weg en play-offs Europa League lijkt me nagenoeg onhaalbaar met een enorme gat van 9 punten. Dit is gewoon tot mei een verloren seizoen uitspelen...

7 januari 2017 om 21:39

Seizoen is inderdaad verloren. Ideale mogelijkheid dus om te beginnen met bouwen voor de toekomst.

7 januari 2017 om 22:49

Betekent niet dat je niet gericht kan kopen in de winter natuurlijk. Veel zomertransfers zijn doorgeschoven wintertransfers.

Volledig eens met Koeman. De ambities van Everton zijn overduidelijk, de beloftes aan Koeman glashelder. Met deze selectie valt weinig eer meer te behalen. 7 januari en het seizoen voor Everton is feitelijk al afgelopen. Hoog tijd om woorden om te zetten in daden

7 januari 2017 om 21:13

Inderdaad. Moet meer elans bij komen. Spelers die eral te lang zitten en toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Maarja, wie zouden ze dan moeten halen?

7 januari 2017 om 21:22

Sowieso Schneiderlin. Een centrale verdediger voor naast Williams. Een spelmaker plus een extra spits de minimale vereisten. Daarnaast verwacht ik nog altijd dat Depay in januari de overstap maakt naar Merseyside. In de zomer zal selectie verder op peil gebracht moeten worden. Als je mij vraagt zijn er maar 6-7 senior spelers die de moeite van het behouden waard zijn. Baines, Coleman, Williams, Gueye, Barkley en Lukaku, met Barry als versterking in de breedte. Wellicht nog Besic als die eindelijk blessurevrij weet te blijven.

Edit: En hopelijk Bolasie als die volledig herstelt van zijn blessure

7 januari 2017 om 21:42

Barkley stelt vooralsnog zwaar teleur. vorige week 1 goede pot. maar constant zijn zit er niet in. misschien als Schneiderling komt kan hij wat meer aan aanvallen denken.

7 januari 2017 om 21:48

Oh, daar ben ik het volledig mee eens. Tegen Southampton was hij echt geweldig en liet hij zien over enorm veel kwaliteit te beschikken. Barkley is een project op zich voor Koeman.

Southampton had onder Koeman veel meer kwaliteit dan Everton nu. Koeman heeft de boel wel aardig staan en ze hebben aardig wat werdstrijden gewonnen puur op wilskracht. Maar het klopt inderdaad dat er wat bij moet komen. Schneiderlin is een must en Depay zou denk ik een boost zijn voor de aanval. IK vind het ook wel een beetje slap allemaal van het bestuur van Everton, want het is allang bekend wie Koeman wil hebben. Zorg dan gewoon dat hij die aankopen krijgt. Gewoon 50 mil overmaken naar United en niet zeiken.

Een centrum verdediger, centrale middenvelder en een aanvaller erbij en het komt wel goed. Van belang is wel dat de rest van het team zich optrekt aan die versterkingen. Dus het moeten wel goede spelers zijn! Een Van Dijk/De Vrij achterin, Strootman/Schneiderlin op de het middenveld en voorin iemand als Antonio/Depay bijvoorbeeld. Tijd om te investeren, anders verdwijn je in de grijze massa van de PL tussen clubs als Stoke, Bournemouth en West Brom.

Depay? Die jongen heeft het nooit in de PL laten zien en lijkt ook niet de volle sportmentaliteit te hebben om er wat aan te doen. Ik snap dat jullie Nederlanders hem nog graag een kans zien maken maar blijft aub weg van ons.

Koeman heeft enigszins gelijk, laatste 2,5 jaar is het allemaal wat voorspelbaar en gedateerd. Maar hij krijgt nu weer de kapsones zoals bij oa Valencia, ga eens verder kijken dan je eigen kut netwerk. Als je een beetje Everton had gevolgd dan wist je dit voordat je er aan begon. Jij haalt er sowieso niet het maximale uit.

We are Everton Arent WE

7 januari 2017 om 22:51

Ik denk niet dat je er wat aan kan doen, Memphis naar Everton lijkt wel wat verder te gaan dan een gerucht gebaseerd op wishful thinking van Nederlanders. Als Koeman het eruit weet te halen, dan heb je aan hem een goede, maar flankspelers bij Everton lijken sowieso niet al te goed te aarden. We zagen eerder Mcgeady vertrekken, maar Lennon, Deulofeu, Bolasie, tsja.. Ik vergeet er volgens mij nog eentje, maar niemand presteert naar behoren.

7 januari 2017 om 22:54

Voor verder te kijken dan zijn eigen 'kut netwerk' heeft hij toch Steve Walsh, niet? Wat is het maximale eruit halen naar jouw mening? Had inderdaad meer verwacht van Koeman qua voetbal, maar van de andere kant, deze spelersgroep stelt al 2,5 jaar teleur. Passie, trots en bezieling, ik zie het gewoonweg niet. Dat Koeman desondanks nog op een zevende plaats staat vind ik prestatie op zich. Deze selectie is gewoon toe aan een grondige renovatie, zonder te kijken naar sentimenten.

7 januari 2017 om 23:25

Die 7e plaats vind ik niks zeggen, er is duidelijk een top 6 dit seizoen en alles wat daarbuiten valt is echt middelmaat dus wij ook. We hebben in het begin redelijk bovenin meegedraaid terwijl we niet overtuigend speelde, buiten een enkele helft een aantal maal heeft het spel en de belevenis die we zo goed kennen op een goodison night nauwelijks gezien.

Wat Koeman nu roept vind ik onacceptabel na bigspending (Bolasie) in achterhoofd dat hij Sisokko wilde halen voor zelfde bedrag en dat er nauwelijks progressie zit in het team. Dit doet me denken aan de Koeman bij Valencia, kort termijn beleid zoals arsenal1250 aangeeft. Zo'n Steve Walsh zal er zeker wel kijk op hebben maar denk je zelf ook niet dat het net als Leicester een one dat fly was? Ik verlang na de tijden van Hibbo en Osman (toen ik mij ergerde aan mijn mede Evertonians dat zij grote aankopen wilde) want herkenning en betrokkenheid in de spelersgroep en team is echt op een lage vlak sinds de nieuwe eigenaar.

Misschien ben ik wel een te romanticus en houd ik niet van vernieuwing, hoop dat de klapstoeltjes en the royal oak nog steeds hetzelfde aanvoelen als ik in maart Everton-wba bezoek.

7 januari 2017 om 23:37

Ik herken me daar zeker wel in, maar weet niet of dat de nieuwe eigenaar te verwijten valt. Iedere vernieuwing is spannend en onvoorspelbaar en Everton is inderdaad een club waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. In positieve zin welteverstaan. Van de andere kant, voor het eerst in decennia straalt men bij The Toffees weer ambitie uit. Iets wat ook in de historie van de club verwoven zit en veel te lang onderdrukt geworden is.

8 januari 2017 om 00:01

Het komt er inderdaad niet uit bij Memphis, maar dat is allesbehalve vanwege zijn sportmentaliteit. Integendeel zelfs, hij gaat vaker langer door op de training en werkt zich kapot op de training (en dat terwijl hij geen enkele zicht op speelminuten heeft nog deze mentaliteit tonen vind ik op zich prijzenswaardig). Daarnaast zegt het mijns insziens ook genoeg dat de Engelse tabloids het maar niet lukt iets belastends te vinden op hem zoals ze dat wel zo makkelijk lukt bij de Engelse spelers. Depay is nog nooit dronken betrapt of ergens gezien op een tijdstip dat dat niet zou moeten kunnen. Het wordt gewoon enorm had vergroot in de Nederlandse media en dat lees je dan op deze site. Hij heeft een aparte, opvallende kledingstijl wat niet gek is als je bedenkt dat waar hij vandaan komt uiterlijk vertoon belangrijk is. Daarnaast viel half Nederland over hem heen omdat een halfbakken trainer ergens gezien meende te hebben dat ie niet tot aan het allerlaatste pionnetje liep en vervolgens daaraan concludeerde dat zijn hele mentaliteit bijna crimineel was (wat vervolgens maar wat graag werd versterkt door iedere analist en die gasten van Vi).

Het komt er niet uit bij Memphis omdat ie niet goed genoeg is momenteel voor Man Utd en ook weinig kansen krijgt. Niemand draaide goed onder Lvg. Ook heeft hij concurrentie van Mata, Martial, Rashford, Miki, Rooney (aangezien Pogba nu op 10 staat), Lingard en Young. Dat zijn twee bewezen aankopen van 40 miljoen, een Golden Boy en een bijna Golden Boy, een clublegende, een zelfopgeleid talent en voormalig Engels international. Niet heel verwonderlijk dat je met die concurrentie en die druk als talent niet snel ertussen komt

8 januari 2017 om 00:57

Koeman heeft er idd een handje van om er een puinhoop van te maken net als bij Valencia, AZ enz. Maar ik denk dat Erwin hem daar een beetje bij in evenwicht houd. Volgens mij Is Ronald zonder goede assistenten nog steeds dezelfde in de omgang als toen bij Valencia.

Begint Koeman allemaal wat te lang te duren lijkt het, kan ik me enigsinds voorstellen als je leest wat hem allemaal beloofd is in de zomer.

Die Tom Davies is trouwens wel klasbak zeg, wat een talent is dat.

Ben ik de enige die vind dat Koeman bij elke club waar hij komt, meteen schreeuwt om versterkingen?
Hij heeft toch al een paar spelers gekocht deze zomer (voor veel te veel geld).

Verder snap ik niet dat die Barkley niet zo veel speelt, zo slecht is het materiaal toch niet?
Toegegeven dat er nieuw talent moet worden gekocht, maar slecht, is ook wat overdreven niet?

Barkley bakt er niets van. Koeman heeft meerdere keren aangegeven dat hij vertrouwen heeft in Barkley en hem verantwoordelijkheden geeft. Maar Barkley doet er niet mee wat Koeman en ik verwachten. Ik vind dat Koeman alles uit Everton perst wat er nog inzit. Dat hij 7de staat is gewoon een hele knappe prestatie. Er zijn ploegen die beter zijn, maar lager staan. Als Koeman voor plek 6 wil gaan heeft hij gewoon kwaliteit aankopen nodig, want op dit moment is alleen Lukaku het niveau wat Everton moet nastreven.

8 januari 2017 om 09:17

Ben het in grote lijnen met je eens inzake Barkley, maar ben er wel van overtuigd dat het bij hem vooral tussen de oren zit. Tegen Soton was hij met afstand de beste man op het veld en als ik mijn Engelse Everton vrienden mag geloven, was hij gisteren samen met Davies de enige die wat tempo in het spel probeerde te brengen, maar waren het weer de buitenspelers en Barry die daar niet thuis in gaven.

Koeman is naar Everton gegaan voor zijn eigen portemonnee , plus dat hem de belofte was gedaan dat er flink aangekocht mocht worden . Koeman weet donders goed dat Everton niet zijn eindstation is met de gewenste aankopen en een goed voetbal staat Koeman er straks zelf beter voor om weer een stap richting Barcelona of een Arsenal te komen want bij deze 2 clubs kan een plek vrij komen als trainer . Koeman wenst maar 1 ding een Europese Top Club .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Brentford23-12
15.Leeds United22-16
16.Everton19-11
17.Norwich City16-32
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. GordonAanvaller172
A. IwobiAanvaller131
S. RondónAanvaller131
J. PickfordKeeper190
A. BegovićKeeper10
J. BranthwaiteVerdediger11
S. ColemanVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

91 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Alves hoopt op spoedige hereniging bij Barça: ‘De sfeer is niet hetzelfde’

Als het aan Dani Alves, keert Lionel Messi voor het beëindigen van zijn voetballoopbaan terug bij Barcelona. De 38-jarige rechtsback maakte recent zelf na 5,5 jaar zijn rentree bij los Azulgrana...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren