Rel rond voormalige Feyenoorder: ‘Wat hij heeft gezegd is onaanvaardbaar’

Donderdag, 22 december 2016 om

Ruud Vormer was woensdagavond met twee doelpunten tegen Eupen de grote man bij Club Brugge. Van een publiekswissel kwam het echter niet, aangezien de Nederlander het, toen hij twee minuten voor tijd door trainer Michel Preud’homme naar de kant werd gehaald, aan de stok had met een aantal van zijn opponenten.

/

Wat er precies is voorgevallen tussen Vormer en zijn tegenstanders wil Eupen-verdediger Siebe Blondelle, die in Nederland nog bij Vitesse en VVV-Venlo speelde, niet uit de doeken doen. Hij was echter niet te spreken over het gedrag van de voormalige Feyenoorder: “Nee, hij is niet mijn vriend. Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen voor de camera, maar hij heeft dingen gezegd die niet thuishoren op een voetbalveld. Het waren heel ernstige dingen. Wat hij tegen onze spelers heeft gezegd, is onaanvaardbaar”, liet hij weten tegenover Sporza.

Vormer stond na afloop van de wedstrijd de pers niet te woord. Zijn trainer deed dit wel en nam zijn pupil daar in bescherming: “Na zijn gele kaart zijn ze bij Eupen niet gestopt met Ruud uit te dagen in de hoop hem een tweede geel aan te smeren”, vertelde Preud’homme.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door edo)

Hoop niet dat het Rascitische uitlatingen heeft gemaakt want dat kan hij niet maken.
We zullen kennelijk nooit weten war er precies is voorgevallen.
Jammer.......als je 2 keer gescoord hebt moet je niet bezig houden met dit soort acties.

22 december 2016 om 11:59

Want alle andere soorten beledigingen kan hij wel maken?

22 december 2016 om 13:39

Nou ja, als hij bij wijze van spreken 'hey dikke' heeft gezegd zou ik daar verder niet bepaald wakker van liggen. Ik denk dat Marranr1 bedoelt dat racistische uitlatingen zeker anno 2016 erg gevoelig liggen.

22 december 2016 om 12:05

Euh wie zegt dat Blondelle de waarheid spreekt? We kunnen enkel speculeren over wat er gezegd of gebeurd is en da's zinloos, hier hebben we niets aan.

Als Vormer ernstige belediginge heeft geuit kan dat natuurlijk niet door de beugel maar Blondelle moet ook B zeggen als hij A zegt, of helemaal zij mond houden.

22 december 2016 om 14:05

Als hij B wil zeggen, moet hij dat juist achter de schermen doen. Als het inderdaad waar is dat Vormer ernstige dingen heeft gezegd, is dit de enige juiste manier. Dan wordt er verder geen olie op het vuur gegooid. Misschien doet hij hiermee Vormer onbewust wel een plezier, want als het inderdaad racistische uitingen zijn, dan heeft Vormer er alleen maar baat bij dat het niet voor de camera herhaald wordt.

Lekker uitdagen en daarna de vermoorde onschuld spelen voor de camera. Zo kennen we ze wel meer in de voetballerij. Ruud is bij Feyenoord alstijd een hele correcte, nette jongen geweest. Ook al kwam hij amper aan spelen toe en wat moeilijk voor hem was.

22 december 2016 om 11:54

Alle de beschuldigde medewerkers van BBC waren ook hele nette en keurige mannen. Dus moeten we dan maar accepteren wat ze gedaan hebben. Los van provoceren of niet moet hij zich in kunnen houden. Het is net als natrappen, soms snap je de aanleiding er toe wel. Maar de consequenties zijn bekend. En ik weet niet wat er gezegd is. Maar mocht dat niet door de beugel kunnen, zal hij de consequenties moeten aanvaarden. En dan telt hij was heel correct ect etc niet.

22 december 2016 om 12:04

Helemaal eens! Bij Feyenoord gedroeg hij zich voorbeeldig... hij kan dit daarom nooit gedaan hebben!!! Bin Laden was ook bij zijn geboorte al een terrorist....

Goede wedstrijd Ruud,niets aantrekken van een club als Eupen die een pandoering krijgt en niets anders doet dan provoceren gedurende de wedstrijd

Noem het beestje bij de naam dan. Als je met zulke claims komt, moet je ook dapper genoeg zijn om te vertellen waar het over ging.

22 december 2016 om 13:18

Ja precies, nu is het maar suggereren dat hij iets heeft gezegd zonder erop in te gaan maar dat doet hij niet dan zal het wel

22 december 2016 om 14:08

In het voetbal zie je vaak dat spelers elkaar na de wedstrijd in bescherming nemen, als het puntje bij het paaltje komt. Dat zie je ook vaak bij ellebogen enzo. Als het slachtoffer dan een verklaring moet afleggen, dan weet hij het opeens niet meer zeker wat er precies gebeurd is.

In dit geval vind ik het hoe dan ook goed dat hij zijn woorden niet herhaalt. Dat gooit alleen maar olie op het vuur. Als het echt heel erg was, mag hij het tegen de tuchtcommissie hardop zeggen.

Op een veld worden de ergste dingen geroepen, ik neem aan vaak niet gemeend, maar gewoon met de bedoeling om je uit balans te brengen.

In een perfecte wereld zou het inderdaad niet mogen kunnen maar je weet dat je in een niet-perfecte wereld betaald voetbal aan het spelen bent.

Gewoon negeren en verder spelen zou ik zeggen. Niet janken ; tot zolang de wereld niet perfect is, zullen dergelijke uitspraken blijven gebeuren.

En als deze man nu zegt wat er daadwerkelijk zou gezegd zijn, dan nog blijft het woord tegen woord en zegt Vormer misschien wel dat hij dat helemaal niet gezegd heeft.

De een kan wat meer hebben dan de ander, maar dan had je op het veld er wat aan moeten doen, niet achteraf en zeker niet zonder echt te zeggen wat er geroepen is. Vormer heeft sowieso wel wat schijn tegen met zijn gefronste uitdrukking maar zulke dingen komen niet altijd van een kant

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. VanakenMiddenvelder179
R. VormerMiddenvelder170
D. OkerekeAanvaller167
S. DeliVerdediger151
S. MignoletKeeper150
Clinton MataVerdediger140
E. SobolVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

30 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Barcelona heeft een prijskaartje van tien miljoen euro geplakt op Jean-Clair Todibo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren