Van der Vaart repliceert Hartman: 'Wie zegt dat ik elke dag een frikandel eet?

Zondag, 19 juni 2016 om
/

Maxim Hartman en Rafael van der Vaart voerden zaterdagavond een verhitte discussie over voedsel in topsport. De middenvelder van Real Betis heeft een zeer matig seizoen achter de rug en nu hij sinds enkele weken op vakantie is, is hij wat aangekomen. Dat leidde tot een discussie in het televisieprogramma Studio France.

Van der Vaart kreeg de vraag of hij wel eens door Hartman geïnterviewd zou willen worden. "Niet elke dag. Hij is echt irritant." Daar haakte Hartman op in. "Ik zou het met hem graag over voedsel hebben. Meneer gaat elke avond frikandelletjes halen voor zichzelf. Vind je het gek dat hij iets te zwaar is."

"Wie zegt dat ik elke dag een frikandel eet? Als ik een keer per week een frikandel eet, is dat te veel?", antwoordde Van der Vaart gepikeerd. Hartman: "Ik vind dat je dat niet moet eten als profvoetballer. Dat is slecht voor je lichaam. Je wordt nog beter als je wel goed voedsel neemt." Hartman stelde voor dat Van der Vaart een maand geen frikandellen moest eten om te kijken of zijn sportieve prestaties erop vooruit zouden gaan, maar daar ging de middenvelder niet op in.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door r0bz1lla)

Ik snap niet waar mensen zich druk om maken. De kaars is opgebrand bij Van der Vaart en de man is gewoon aan het genieten van zijn wel verdiende centen en gezin/vriendin. Laat die vent met rust, alsof vd Vaart niet weet dat hij aan zijn einde is?!?

19 juni 2016 om 08:07

Dus? Clubs betalen veel geld voor hem wat uit eindelijk uit de inkomsten van de supporters zijn. Verwacht je toch wel op zijn minst dat hij afgetraind is. Dat is nou het verschil tussen de top en hij. Ronaldo en real en dat kaliber zullen nooit zo afgewerkte afval vlees eten.

19 juni 2016 om 08:57

Kijk even naar Rooney. Einde discussie. Verwacht maar wat je wil maar het merendeel is er niet zo mee bezig als Ronaldo terwijl het wel zou moeten.

19 juni 2016 om 09:15

Wat een gezever over voeding en hoerige vrouwen was dat. Vond Hartman met die discussie weinig toevoegen. Zelfs Adriaanse wou er niet op ingaan.

19 juni 2016 om 09:15

Dat gaat op voor elke werknemer. Alle werkgevers betalen veel geld voor werknemers om gewoon fit en gezond op het werk aanwezig te zijn zodat zij zich kunnen focussen op hun werk.

ook dat gebeurt niet want iedereen eet wel eens een frietje, pizza of te veel afval vlees zoals hamburgers, frikandel, kipcorn of bbq vlees.

dat van der Vaart meer verdiend dan wij is geen verschil naar mijn mening.

met andere woorden, als hij het niet mag waarom een ander wel? clubs zijn ook bedrijven.

19 juni 2016 om 09:23

Gaat toch niet helemaal op he, de voetbalclub betaalt puur voor zijn lichamelijke prestatie om daar het uiterste uit te halen, dat geldt een stuk minder voor de gemiddelde werknemer. Nu mag een topsporter in zijn vakantie best de teugels een keer laten vieren, maar een topsporter die na de vakantie dikker terug komt dan het seizoen er voor heeft het niet helemaal begrepen. Neem van mij aan dat je van drie of vier frikandellen in je vakantie geen 5 kilo zwaarder wordt.

19 juni 2016 om 09:24

Ronaldo(braziliaan), Ronaldinho, Rooney zijn zo even namen die in me opkomen....waren natuurlijk ook geen topclubwaardige spelers, want ze aten af en toe een frikandelletje...komaan zeg. Als dat de werkelijke reden is dat je een beetje klaar met hem bent is dat wel raar hoor. Weet je zeker dat het er niet aan ligt omdat hij vorig jaar Ajax heeft afgewezen, terwijl ze hem lager op de loonlijst wilden zetten dan vd Hoorn?

19 juni 2016 om 09:26

Araman, het is toch ook de club die met hem in zee gaat? ze weten wat ze binnen halen, deze man voetbalt al lang genoeg om daar een oordeel over te vellen als scouting.

19 juni 2016 om 09:32

De spelers die je net opnoemt hadden ook echt dusdanig veel talent. 99% van de spelers hebben dit niet en zullen het moeten doen met trainen en de juiste voeding, niet heel raar toch?

19 juni 2016 om 09:55

Het ging over het feit dat je wel of geen topsporter bent als je een frikandelletje eet, niets en niets minder. De juiste voeding/training zal inderdaad beter zijn, al zal het ook niet extreem schelen qua prestaties. Dan nog is het zo, dat de keus aan de sporter zelf is...en geloof me...99 van de topsporters eet wel een snack zo nu en dan.

19 juni 2016 om 10:09

het is gewoon onzin, hij vreet heus geen 10 frikandellen naar binnen per dag, en als hij 1x in de week met zijn zoon een frietje eet met sate saus en een frikandel met nog een kipcorn, daar gaat hij echt niet slechter van spelen, of beter als hij ze laat staan.

zijn club weet echt wel wat hij eet want je hoeft maar 1 of 3 kilo aan te komen en zo'n club arts die ziet dat en er wordt meteen een dieet opgesteld.

in een wereld met zo veel poen in omloop laten ze van der Vaart heus niet 20 kilo aankomen voordat iemand aan de bel trekt.

maar Van der Vaart is ook gewoon een mens met een zoon en een vriendin, en die vent kan niet de heledag (in zijn vakantie) op een salade leven met een dieet shake - dat is gewoon onzin en onmogelijk, ook hij moet genieten van zijn zoon en daar hoort af en toe Mcdonalds of een Frikandel bij.

als je dat niet begrijpt dan raad ik je aan om een gezin te starten dan zul je het wel zien.

19 juni 2016 om 11:40

@Jeronsaik Volgensmij neem jij die Hartman te serieus. 9 van de 10 keer probeert hij gewoon te provoceren. Het meeste van wat hij uitkraamt is daarom ok op niets gebaseerd.

19 juni 2016 om 13:08

@jeronsaik

Elke week een dag gefrituurde troep naar binnen werken als sporter kan niet. Heeft niks te maken of je een gezin hebt of niet.

Echt lachwekkend hoeveel reacties hier staan van mensen die het normaal vinden dat een sporter dit wekelijks doet. Voor velen hier zou het goed zijn als ze is wat documentaires bekijken van echte topsporters die zich na 6 maanden op streng dieet zich verheugen op een cola'tje met kipnuggets.
Als je aan hun verteld dat jij elke week een frikandel naar binnen duwt vragen ze zich af of je wel goed bij je hoofd bent.

Maargoed eigenlijk kunnen we direct iedereen die dit goed probeerd te praten niet meer serieus nemen en die mogen ook nooit meer klagen als een speler niet fit of scherp oogt.

Elke week frituur is ondenkbaar is topsport, letterlijk ondenkbaar en een grote grap dat het blijkbaar normaaal is om in een trainingsweek (een fucking trainingsweek waar je juist goede voeding nodig hebt om te herstellen) patat en krokketten naar binnen te werken.

Ben me kapot geschrokken gister toen ik het hoorde.

19 juni 2016 om 14:40

Natuurlijk is het niet mogelijk om alleen maar super gezond te eten. En is het ook echt wel prima om af en toe eens te ''zondigen''. Het is echter niet zo slim als je het hele jaar al last hebt van overgewicht om op tv uitgebreid taart en kroketten gaat zitten eten. Misschien ben ik een moraalridder maar als je het hele jaar al overgewicht hebt en ik hoor uit Rafael zijn mond dat hij in de vakantie al een paar kilo is aangekomen dan weet ik echt niet wat ik hoor, bizar. Rafael heeft het hele jaar niet gespeeld dus deze zomer was voor hem de kans om eens lekker 4/5 kilo af te vallen en super fit aan het seizoen te beginnen.

Buiten dit onderwerp om, heb ik van der Vaart altijd een hele sympathieke jongen gevonden, nu ik hem wat vaker hoor etc. kom ik daar helemaal van terug, wat een vervelende kwal is dat zeg.

En daarbij, is het natuurlijk wel wat anders voor een profsporter om fit te zijn dan bijvoorbeeld iemand die op kantoor werk, een profsporter kan niet presteren met overgewicht, als je van 9 tot 5 echter een bureau zit ga je echt niet opeens minder werken als je 5 kilo te zwaar bent. Daarbij heb je als voetballer gewoon een voorbeeldfunctie voor jeugd.

19 juni 2016 om 18:13

@freshzone,

van der Vaart is toch geen total professional of sportman meer? laten we nu niet net doen alsof die in de rijp van zijn carriere is. De beste man is klaar en uitgespeeld.

heeft in het afgelopen seizoen 7 wedstrijden gespeeld (178 minuten) dat is minder dan 30 min per wedstrijd.

dan gaan we hier toch geen probleem maken of hij 1 of 3 frikandelletjes eet? haha, de man is gewoon klaar met voetballen en hij weet het, hij kan het alleen niet zeggen anders wil Sevilla straks nog haar centen terug wegens contract breuk van hem.

Als hij nu 25 of 28 was en elk seizoen de volle mep speelt dan geef ik je 100 procent gelijk, dan hoor je die zooi niet te eten, maar deze man is nu 33, heeft 7 wedstrijden gespeeld, nieuwe vriendin, zonnetje, familie om zich heen - lijkt me dus gewoon een optelsom dat deze man klaar is en aan het genieten is van zijn centen.

19 juni 2016 om 22:54

Harecles Hartman heeft gewoon gelijk. Vd vaart ziet er uit als een gestopte voetballer. Bizar dat hij een actieve speler is. En als ik zo 'dik' was geweest als actieve speler had ik helemaal niet over frikandellen gepraat.

20 juni 2016 om 08:14

Waarom zouden ze in moeten mengen? Iemand eet een frikadel en doet 7 dagen aan sport. Dan is een frikandel niet veel, maar als je er te veel van eet.

19 juni 2016 om 09:08

Waarom wil vd Vaart dan nog zo graag naar Ajax? Hij is (volgens zichzelf) helemaal niet aan het einde van zijn carrière, want hij gaf ook nog aan topfit te zijn... De man is niet serieus te nemen meer en die interviewer had gewoon gelijk. Heb de discussie op tv ook live gezien.

19 juni 2016 om 09:11

hij kan moeilijk zeggen ik ben een zwijn en het gaat totaal niet meer, dat is voer voor al zijn lopende contracten. Zodra hij dat zegt zal zijn huidige club graag het contract opzeggen onder de conditie dat hij zelf aangeeft niet aan de fitheid te voldoen.

even nadenken.

19 juni 2016 om 09:29

En wie weet als hij het plezier terugkrijgt. Ik zeg niet dat ik hem graag terug wil zien ofzo, maar ik denk dat zijn ervaring best wel wat kan brengen. hij zal alleen wel genoegen moeten nemen met een Heitinga rol ben ik bang, mits die laat zien dat hij toch nog beter kan presteren dan Klaassen, en dat is nog te doen hoor.

19 juni 2016 om 09:53

hij is een topsporter! Je mag van hem verwachten dat hij professioneel genoeg is om dan ook deze standaard na te leven. Op micro-, meso en masoniveau heeft iedereen verwachtingen van hem.
Denk aan sponsors, verzekeringen, directie, medische staf, teamgenoten...

19 juni 2016 om 11:35

Het micro meso en wat macro gedeelte hoort te zijn klinkt best leuk. Maar micro wijst op van de vaart als individu. Dus als hij een frikandelletje wil eten met zijn zoon verhoogt dit zijn geluk, ook wel deugdethiek genoemd. Zijn keuze. Of het nou onprofessioneel is ja of nee.

Ik ga het terug kijken. Ik ben sowieso klaar met Rafaël. Ik hoop van harte dat hij niet terug komt naar Ajax. Ook op sjaak Swart zijn verjaardag toen had hij ook een buik en zijn prestaties waren slecht. Hij kan zo meedoen met het topklasse niveau.

19 juni 2016 om 08:14

Sinds zijn vertrek bij Tottenham is het helemaal niets meer met deze jongen. Hij probeert op 30% te spelen en leeft allang niet meer voor topsport. Het is klaar. Blijft bijzonder dateringen zijn hele lichting opgebrand is op deze leeftijd. Niemand is een dragende speler geworden.

19 juni 2016 om 08:20

Daarnaast zit hij continue nog te denken dat hij mee kan met de top. Hij zou basisspeler moeten zijn van Oranje. Dit is echt een typische arrogante Ajacied. Terwijl de toppers juist niet zoals hem zijn. Hij denkt of dacht zelfs dat hij bij teams die de CL finale spelen mee kon doen. Hij praat ook vaak in de uitzending of hij het heeft uit gevonden. Vaak klopt het ook wel alleen hij heeft iets over zichzelf heen dat het irritant maakt en dat komt met name door Oranje en na een leuk seizoen Tottenhan.

19 juni 2016 om 09:38

Ik weet ook niet waar die zogenaamde status vandaan komt. Behalve af en toe leuk ballen heeft hij helemaal niets noemenswaardig laten zien in Oranje. Sneijder, Robben, Kuyt en in minde mate van Persie hebben duidelijk hun stempel gedrukt in Oranje, wat heeft VdV gedaan? We hebben deze generatie een aantal topinternationals gehad, VdV is daar geen 1 van! Een groot talent met aardig wat pieken, maar voor Oranje nooit de beslisser of spelmaker geweest die had had moeten zijn.

19 juni 2016 om 10:48

@ajaxnr

Vanwaar die haat en afkeer voor Van der Vaart? Ik heb hem nergens horen zeggen dat hij 'zit te denken' dat hij een topper is of in Oranje thuis hoort. Dat is totaal uit de lucht gegrepen. Een 'typisch arrogante Ajacied' is sowieso apart om uit de mond van een Ajax-fan te horen, al moet je dat zelf weten wat je zegt. Net zoals jij vind dat hij irritant is, omdat hij blijkbaar 'iets over zichzelf heeft' wat je onderbuik niet aanstaat.

Je kunt blijkbaar gedachten lezen door precies aan te geven wat Van der Vaart denkt. Naast dat je weet dat hij denkt een topper en Oranjeklant te zijn, weet je ook dat hij 'zelfs' dacht naar Real Madrid te kunnen. Volgens mij trok die club hem zelf aan en speelde hij daar twee seizoenen een aantal goede wedstrijden. Hij had de pech dat hij de overige Hollanders weg moest na het vertrek van de Duitser Bernd Schuster. Dat hij als enige een seizoen langer mocht blijven zegt ook wel iets.

Van der Vaart was een topper en aanvoerder bij Ajax en zijn eerste periode bij HSV de welgewaardeerde patron van het elftal, behoorde samen met Sneijder, Van Persie en Robben een decennium lang tot de 'grote vier van Oranje' en werd door zijn manager bij de Spurs als het grootste kado van het seizoen genoemd bij zijn transfer en in het lopende sizoen

Zijn terugkeer bij HSV was een grote fout, die club en het elftal waren één grote chaos en speelde degradatievoetbal, waar hij op zijn leeftijd en met zijn technische speelstijl verkeerd zat en hij volgens zijn coach moeilijk mee kon in het vechtvoetbal dat er werd gevraagd. Interne politieke spelletjes en de media (bild) deden de rest.

Logisch dat hij na die vervelende periode vervolgens koos voor zijn tweede vaderland Spanje bij Betis. Een leuke club, een goed salaris, lekker weer en zijn grootouders in de buurt. Een keuze die velen van ons waarschijnlijk ook zouden maken. Jammer dat het, misschien mede door zijn ouder wordende lichaam, niet geworden is wat men er van verwachtte. Maar dat lijkt me geen schande. Hij heeft zelf ook al gezegd dat het een foute keuze was.

Het is onzin wat je zegt dat zijn hele status gebaseerd is op zijn prestatie bij Oranje en een leuk seizoen bijn Tottenham. Dat kan alleen maar gebaseerd zijn op aversie i.c.m. een selectief geheugen.

19 juni 2016 om 08:18

Ik heb echt zitten lachen tijdens die discussie. Maxim speelde op de man en Rafael reageerde boos terug. Hij was zelfs zo boos dat hij tegen Henry Schut zei dat ze Maxim niet meer moesten uitnodigen, omdat het blijkbaar over voetbal moest gaan. Hij insinueerde dus dat Maxim niets iver voetbal afwist😂😂. Ik raad het iedereen aan om dat fragment even te checken.

19 juni 2016 om 08:22

Hahaha ja wat is de definitie van voetbalkennis? Volgens mij kan iedereen over mee praten. Maar hij houdt niet zo van Maxim. Omdat hij zelf bepaald hoe de richtlijn gaat. Daar is Rafaël niet op ingespeeld dat niveau van scherpte kan hij niet aan.

19 juni 2016 om 08:58

Wanneer was dit, gisterenavond?

19 juni 2016 om 09:15

Ja gister avond idd.

19 juni 2016 om 12:05

@imperatorft

Maxim was zelf de eerste die toegaf bij zijn aanstelling als interviewer bij Eredivisie op vrijdag, die toegaf dat hij totaal geen verstand van het voetbalspelletje heeft en dat het hem daar ook niet om gaat in zijn lollig getinte praatjes met voetballers. Hij wilde naar eigen zeggen juist 'andere' vragen stellen, die weinig met voetbal te maken hebben, maar zogenaamd verder gaan.

Maxim is een beroepsprovoteur van de hoogste plank. Zijn doel is om mensen zo snel mogelijk op de kast te jagen met geniepige steekjes en soms niet onderbouwde veronderstellingen. Dat is soms leuk, maar af en toe ook behoorlijk irritant te noemen, maar dat is ook zijn insteek: mensen irriteren en daarmee zelf uit de wind blijven. Je kunt dat leuke tv noemen, maar ook tv gebaseerd op sensatie, omdat het uitspraken en reacties uitlokt.

Maxim is wat dat betreft als een soort Derksen in het kwadraat, met dien verstande, dat hij mensen wel recht in de ogen durft te kijken terwijl hij provoceert en irriteert en wel een soort van verkapte dialoog durft aan te gaan, in tegenstelling tot Derksen die met zijn monologen veilig vanachter zijn tafel oreert en veroordeelt.

Maxim doet me altijd denken aan Asterix en de intrigant, waarin een klein irritant mannetje door Ceasar uit het gevang wordt gehaald, om zijn gave om mensen op de kast te jagen en iedereen in zijn omgeving het bloed onder de nagels vandaan haalt, en hem naar Gallië stuurt met als doel om onrust en oneenigheid te creëeren in het dorpje. Wat hem met een big smile ook lukt, zoals Maxim dat ook kan, Eredivisie op vrijdag als Ceasar en Maxim als de intrigant.

http://nos.nl/ek2016/artikel/2112058-maxim-hartman...

Heerlijk om te zien, Hartman heeft hier gewoon een punt. Goed dat hij dit soort dingen durft te zeggen, hij had er eigenlijk ook bij moeten zitten toen die arrogante Van Breukelen er was.

19 juni 2016 om 09:20

Waarom is van Breukelen nou arrogant? Waarom? Je lult VI weer na. De meest correcte sociale man die je maar kunt wensen. Hij grijpt gewoon zijn kans om directeur te worden bij de KNVB op technisch vlak. Niets mis mee

19 juni 2016 om 09:27

Ik kijk niet eens naar VI, verder kan je simpel vaststellen dat van Breukelen arrogant is, z'n wanvertoning bij de NOS zegt al genoeg.

19 juni 2016 om 09:35

Ik kan wel meerdere redenen opnoemen mbt zijn optreden bij de NOS. Een goed voorbeeld is dat meneer aan het opsommen is waarom hij zo gekwalificeerd is voor de functie. Zich daarbij 'veronderschuldigd dat hij zichzelf loopt op te hemelen', maar vervolgens wel heel geirriteerd is als hij wordt onderbroken in het veren steken in zn eigen reet. Hij kwam echt verschrikkelijk hautain over. Ik heb weggezappt omdat ik het niet meer aan kon zien.

19 juni 2016 om 09:41

Volgens mij ben ik de enige die van breukelen gewoon een prima vent vind. 90% van de negatieve meningen zijn ontstaan door het luisteren naar Derksen. Ook Derksen vind ik een topvent, maar dan hoeft ik zijn mening niet perse te delen. Ik zie teveel schapengedrag, durf te wedden dat mensen zelf negatief zijn voor ze fragmenten met van Breukelen hebben gezien.

19 juni 2016 om 10:44

Ik heb VI niet gezien en stond op zich niet negatief tov de aanstelling van vBreukelen, maar hij kwam echt bijzonder slecht over bij zijn optreden bij de NOS. Behalve dat hij heel onsympathiek en arrogant overkwam vond ik niet dat hij een goed verhaal had. Hoewel de basis van zijn plannen niet slecht is (verbeteren fysiek en mentaliteit) vond ik zijn verhaal weinig concreet en bleef hij als een politicus dezelfde vage antwoorden geven op verschillende vragen. Kwam een beetje onvoorbereid over.

19 juni 2016 om 12:03

dat is precies wat ik dus ook bedoel. ik vind Derksen geweldig maar hoef idd niet zijn menign te delen.
mensen hebben al snel een oordeel over iemand. zo kort door de bocht. en wat derksen zegt heeft vaak veel invloed op de mening van mensen. die man is wel altijd negatief! soms terecht maar soms onterecht. en ook zeuren dat Breukelen bijeenkomsten geeft over het leven na wat hij zelf heeft meegemaakt. krankzinnig om zoiets omlaag te halen. ook wat Derksen over Twente zei kan ik niet mee door.

19 juni 2016 om 10:03

Rot toch op man, omdat het geen ajax man is?!

Dit stuk slaat werkelijk nergens op. Dit schildert VdV slecht af, terwijl die Maxim zich de hele avond belachelijk zat te maken. Ongelooflijk dat hij nog op de buis mag. "En gaan jullie dan ook naar de hoeren?" tegen de dames, "dat doen de mannen wel altijd", "als topsporter moet je geen frikadellen eten en als je dat wel doet moet je daarvoor in therapie" wie denkt die leip wel niet dat hij is, hij snapt niet eens wat hij zegt. Compleet verdwaald en nog minder intelligent dan een pad. Vervolgens

19 juni 2016 om 08:28

Denk je niet dat de NOS dit wilt? Denk je niet dat ze hem dit hebben ingefluisterd. Als hij er straks weer zit dan ga ik kijken wat meer kijkers en geld op levert.

19 juni 2016 om 08:34

Dat over therapie zei hij nadat hij zei; jullie doen alsof goed eten een straf is, gezond eten is lekkerder en je voelt je er beter door... Ik vind dat ie zeker een punt maakt! Beetje zwaar overdreven door therapie uiteraard maar absoluut een punt!

19 juni 2016 om 09:02

Jezus ben jij nu zo dom of is maxim zo slim, dat jij het niet snapt wat hij doet. Wil niet zeggen dat het niet goed is.

19 juni 2016 om 09:43

Dat over die hoeren, iedereen valt eroverheen, maar dat was dus een onschuldig grapje. Als hetzelfde grapje werd gemaakt bij de mannen waren we allemaal aan het rollen, maar omdat het aan een vrouw gevraagd wordt is het beledigend en kwetsend? Doe eens normaal man, vrouwen kunnen heus wel tegen een geintje. En als je niet begrijpt wat voor een geintje het is ligt dat meer aan jezelf. Laten we niet gaan doen alsof hij opzoek was naar een serieus antwoord.

Wie nodigt zo'n gek uit. Hij mg de schoenveters van van de Vaart of die meisje niet een strikken. De man is zwaar gefrustreerd grote bek en geen inlevingsvermogen. Trouwens dit is sowieso een flut programma lijkt steeds meer op de onderbroekenlol van VI. Geef zo'n droef snoet toch geen podium!!!!

Ik heb altijd heel veel respect voor Maxime Hartman gehad maar vanavond sloeg het echt nergens op wat hij allemaal zei. Het respect wat ik heb voor hem is wel grotendeels verdwenen, Hij probeert gewoon iedereen te ''backstabben'' om er zelf maar profijt en media winst mee te boeken, walgelijk.

19 juni 2016 om 08:31

Ik vind het juist andersom. Hij heeft gister mijn respect gewonnen! Maakte zeker wel een punt!!

19 juni 2016 om 09:01

Welk punt maakte hij dan? Is Maxim nu een erkent en gewaardeerd voedingsdeskundige of psycholoog? Bepaald hij wat de norm moet zijn voor een topsporter? Hij die enkel geleerd heeft hoe hij een camera vast moet houden? Niveau Derksen en consorten maar dan zonder voetbalachtergrond.

19 juni 2016 om 09:35

Tuurlijk heeft hij een punt. Als je echt een topsporter bent, eet je geen frikadellen. Denk maar niet dat Dafne Schippers of Sven Kramer wekelijks een frikadel eet. Voetballers zoals Vd Vaart parasiteren op hun talent en daardoor komen ze zo ver. Als Vd Vaart een topsport mentaliteit had gehad, was hij nog veel verder gekomen. Dus een dikke plus voor Maxim, die gewoon zegt waar het op staat.

19 juni 2016 om 10:39

Wat een onzin. Adriaanse ontkracht het ook meteen dat er op elk trainingskamp een dag is waar ze ongezond mogen eten. Hartman een vreselijke man en gisteren was helemaal pijnlijk. Met zn therapie als je gezond eten een keer niet kiest boven een snack, waarom moet je dat lekkerder vinden? Ik denk dat velen die Hartman gelijk geven niet weten wat topsport inhoudt en we 90% van de voetballers geen topsporter mogen noemen. Rafael neem gerust een frikadel als jij dat lekkerder vindt dan altijd iets gezonds.

19 juni 2016 om 12:38

Geeft direct aan hoe een lange weg wij nog te hebben op dat gebied. Elke week een dag vette troep naar binnen werken is echt ondenkbaar in topsport.

Dat kan je doen als je vakantie hebt of kampioen word of wat dan ook maar er is geen topsporter op de wereld die elke week vette troep naar binnen drukt, dat kan helemaal niet als je serieus met je vak bezig bent.

Ik vond Studio Brazil een geweldig leuk programma met serieuze gasten maar dit jaar hebben we types die er niks van weten. Daniel de Ridder vind ik een goede aanwinst maar die modepop en gisteren weer Maxim Hartman weten toch niks van voetbal? Kwaliteit is erg omlaag gegaan in twee jaar

Als je het niet gezien hebt of Hartman's humor niet snapt dan lijkt dit ergens over te gaan. Maxime Hartman zoekt gewoon je zwakke plek en kijkt of je bijt. Daarvoor wordt hij ook ingehuurd. VdV trapte er in, kende zijn programma waarschijnlijk niet. De rest wel en van hen gleed alles wat hij zei af. Storm in een glas water.

Heb het gisteren gezien en ik vind het grappige bij Maxim er wel van af. Iedereen die Maxim echt serieus neemt mag bij zichzelf echt te rade gaan. Maxim zoekt de extremen op alleen om op te vallen en probeert in dit geval vd vaart in een bepaalde hoek te plaatsen om hem te kunnen bekritiseren. Vd vaart vraagt zich terecht af of het nog over voetbal kan gaan nadat Maxim zich afvraagt waarom zoveel voetballers een vrouw hebben die op een hoer lijkt. Volgens mij moet Maxim lekker naar SBS gaan en daar pulp maken.

Hartman stelt tenminste directe vragen. Je mag toch bij een vd Vaart wel vragen of hij leeft voor zijn sport? Hij is sinds een jaar of 5 meer in het nieuws vanwege privé situaties dan met voetbal. Dat geeft echt wel te kennen hoor.

19 juni 2016 om 09:07

Dus omdat hij een keer per week een kroket pakt leeft hij niet voor de sport? Omdat alle pulpbladen niks anders te doen hebben dan over vd vaart zijn privé leven te schrijven is vd vaart niet met voetbal bezig? Zoals ik al eerder zij, SBS, RTL, story, privé niveau. Lekker serieus nemen

19 juni 2016 om 09:37

Topsporters eten niet wekelijks een kroket. Onvoorstelbaar hoe weinig mensen op deze site ook maar een benul hebben van topsport en voeding. Voetballers zijn vaak ook geen Topsporters.

19 juni 2016 om 10:19

Helemaal mee eens: veel profvoetballers zijn geen topsporters. Christian Ronaldo dan weer wel maar dan heeft iedereen het erover dat ie zo hard traint. Bij andere topsporten, waar ze vaak geen miljoenen verdienen, is dat de normale zaak van de wereld. En waarom zijn frikadellen zo slecht? Of snacks in her algemeen? omdat het een voedingswaarde van niks heeft. Het is maagvulling, meer niet.

19 juni 2016 om 13:33

Van der vaart zit er de hele week, denk je dat hij alleen gister 'even een wekelijks snackje' nam en de rest van de week heel goed let op wat hij eet? Op die leeftijd moet je juist extra je best doen om bij te blijven en te compenseren, dat kan je zoals wesley sneijder doen door heel hard te trainen of bijvoorbeeld gezonder te eten. Bovendien heeft van der vaart zich echt laten kennen, lach het lekker weg en neem jezelf niet zo serieus, dat doet maxim ook niet

Gisteren was Studio France sowieso een klucht met een overvolle bank. Die twee vrouwen erbij en Maxim die met zijn petit fours komt en een ander aanvalt omdat hij frikandelbroodjes eet. Die Maxim zou nog niet eens de schoenen van Rafael mogen poetsen. En het is aan zijn werkgever om Rafael aan te spreken of te beboeten op zijn overgewicht of eetpatroon.

19 juni 2016 om 09:18

Niet normaal hoe serieus iedereen die hartman neemt, inclusief rafael zelf. Die man stelt hele botte vragen waarbij hij mensen uit de tent lokt. Vaak ook gewoon een grap. Meer dan de helft van de comments hier heeft dat niet door.

Ik vind 1x per week een frikandel al voor mijzelf teveel, laat staan voor een topsporter. Er zijn zoveel alternatieven en helemaal als je het geld ervoor hebt. Uiteindelijk is het de keuze van Rafaël zelf en vind ik het een beetje onnodig om Rafaël daar op aan te spreken, Maxime zit er niet om over Rafaël te praten, maar over het voetbal. Behoorlijk oncollegiaal. Wel goed voor de kijkcijfers natuurlijk, want nieuwswaarde is allang niet meer belangrijk. Idem met clicks op nieuwsartikelen op het internet.

Volgens mij is het heel erg overtrokken. Natuurlijk kom je in de vakantie aan omdat je tijdens je werk heel hard moet trainen. Als je dat een week niet doet kom je automatisch aan. Daarbij eet iedereen wel eens een keertje ongezond. Zo lang hij het maar niet dagelijks doet is er toch niets aan de hand?

Heerlijk dat er een keer iemand zat die wat zei. Het mag dan soms tegen onzin aanschuren, maar liever dat dan de niets zeggende opmerkingen van de rest. Vdv inbegrepen. Die zit gewoon een proefronde als 13 in een dozijn analist te draaien.

Dat er hier serieus mensen boos zijn op Hartman. Die vent is geweldig. Neemt geen blad voor de mond. Echt heerlijk. Ok, hij had niet tegen de dames moeten zeggen of ze ook naar de hoeren gaan maar verder pakt hij VdV echt geweldig aan. Ook dat interview met de Belgen met Egbers. Eerste vraag van hem is; zijn jullie nog helder hahaha. Ik heb genoten, en Rafael kom we gaan samen kroketten eten! Geweeeldig!

Vond het behoorlijk asociaal wat Maxim deed. De beste man (die geen voedseldeskundige is) gaat Rafael van der Vaart even vertellen wat hij wel en niet mag eten, te lachwekkend voor woorden. Iedere club heeft voedingsspecialisten in dienst, die weten het wel beter dan Maxim. Vind Maxim verder een grappige gozer, maar dit was gewoon pure onzin.

Het is gewoon sowieso een verschrikkelijk slecht programma met haantjes die het allemaal beter weten. De enige positieve inbreng heeft Daniel de ridder.

Hartman heeft een goed punt. Een uitgekiend dieet is van essentieel belang voor elke topsporter. Helaas was al eerder aan van de vaart te zien dat hij dat niet zo serieus neemt. Ook in de eredivisie zie je veel te veel zogenaamde talenten die een hekel hebben aan fysieke trainingen en nog nooit gehoord hebben van eiwit/koolhydraat en vet verhoudingen. Je kan lang en breed lullen over alles maar zodra iemand een eetpatroon heeft waar een gedachte achter zit dan zie je dat terug aan zijn lichaam en prestaties.

Vreselijke irritante vent die Hartman. Hij bepaalt wie een echte man Is? Wat een droeftoeter. Omdat hij huilt om liefdesverdriet mag een echte man huilen? Bullshit. Ik hoop dat hij een keer iemand tegen komt die zijn botheid niet pikt en hem midden op zijn gezicht slaat. Heerlijk lijkt mij dat.

Hartman speelt een rol, en met verve, gezien de vele overspannen reacties hier.

Ik snap overigens VdV niet. Hij mag op zoek naar een nieuwe club en wil nog graag voetballen. Door te zwaar in een TV-programma te gaan zitten, maak je geen reclame voor jezelf. Ik zou deze periode gebruiken om in topconditie te komen.

19 juni 2016 om 10:44

Precies Maxime is een held hij zei ook dat vd Vaart meer uit zn carriere had kunnen halen als hij voor zn sport leefde. Punt is als profsporter kan het nooit zo zijn dat je een pens hebt!

Net nu Vardy heeft meegedeeld in de media dat ie opstaat met een Red Bull en pruimtabak eet...overigens voor de buis zo iemand in een hoek duwen...weinig respect, weinig harmonieus en vrijbrief voor Nederland om allemaal een hartmannetje te doen. Die man draagt een steentje bij aan een slechtere wereld. En hou op over journalistiek, iedereen denkt tegenwoordig de journalist uit te kunnen hangen met de miljoenen blogjes, krantjes en personeelsblaadjes.

Ik vond het vooral opvallend Van der Vaart niet inging op de opmerking van Maxim over dat profvoetballer vaak met halfsletterige vriendinnen/vrouwen gaan. Misschien dat hij daarom zo fanatiek bij het frikadellen verhaal was.

Volgens mij had Raffie geen frikadellen gehad, want hij hapte wel erg graag. Hartman had een punt, maar overdreef wel erg. VDV had er gewoon niet op in moeten gaan. Niemand gelooft toch dat hij elke dag fastfood eet.

19 juni 2016 om 12:00

Ja hij was niet erg scherp die vd Vaart. Maar was ook wel echt op de man gespeeld. Daarnaast ging het niet over 1x in de week een snack eten maar Maxime maakt het meteen groter en over dreef zo erg. Maxim weet niet eens hoe het is om te leven als een topsporter. Ging eigenlijk nergens over.

19 juni 2016 om 12:49

1x in de week troep als frikandellen eten is echt uit den boze in de topsport. Individuele topsporters doen dan hoogst 2x in het jaar.
Dat is haast al teveel voor de gemiddelde mens, als topsport kom je daar niet mee weg en heeft niks, maar dan ook niks, met topsport te maken.

Ik viel van me stoel van gister van verbazing. Patat en kroketten tijdens een trainingsweek.... Vind het niet zo gek hoor dat we zo ver terug gevallen zijn als Co Adriaanse dat normaal vind want dan zullen anderen dat ook wel normaal vinden.

19 juni 2016 om 13:32

Ik zie je al 5x roepen dat het uit den boze is. Heb je ook feiten die je mening bevestigen? Waarom zou Co Adriaanse zich minder goed laten informeren als ene Freshzone op het gebied van voeding en prestaties? Je lult volgens mij maar wat, want de ene sport is de andere niet. Bij voetbal gaat het om veel meer dan alleen je fysieke gesteldheid. Zo ga je volledig voorbij aan het feit dat een stuk ontspanning/voldoening bij kan dragen aan je prestaties. Als je dat kunt bereiken door ze tijdens een loodzwaar toernooi even te laten ontspannen met een vette hap dan moet je dat vooral doen. Hoeveel diëtisten/voedingsdeskundigen/koks etc. gaan er niet mee op zo'n eindtoernooi? Weet jij het beter dan dat zij doen beste Freshzone?

Heerlijk stukje tv. Vdv heeft niet de handelingssnelheid in zijn verbale spel. Wat hapte hij toch keer op keer. Heerlijk. Hartman iedere dag bij de nos!

Hartman komt voor mensen die hem minder goed kennen een beetje onsympathiek over, maar hij durft wel de vinger op de zere plek te leggen en taboes te doorbreken. Ik vond hem een toevoeging aan het gesprek gisteravond.

Sorry hoor, maar frikandellen eten is per definitie verwerpelijk, of je nou topsporter bent of niet.
Het soort vlees en andere toegevoegde grondstoffen, de manier van bereiden, en de saus die erbij komt zijn allen zeer schadelijk voor de gezondheid. Het kost het lichaam zeer veel moeite al die afvalstoffen af te breken en het krijgt er helemaal niks gezonds voor terug (lees snelle suikers en foute vetten).
Ik ben van mening dat als je als topsporter wel eens een frikandelletje eet je totaal geen respect voor je eigen lichaam, je werkgever, je beroep/beroepsgroep, je aanhangers hebt.
Ik ben ook van mening dat die fastfood ketens niet meer zouden mogen adverteren tijdens toernooien en competities.. Hoe kan een fastfoodketen waarvan het voedsel obesitas, hart en vaat ziekten en concentratiekamp achtige taffarelen voor de vleesproductie bevorderen nou hoofdsponsor van een sportcompetitie zijn.. volledig ongeloofwaardig dus.. en daar begint het al.. De tak van sport is volledig ongeloofwaardig/krom/scheef/niet kosher..

joh, ik steek er nog eentje op, en schenk nog een glaasje in..

Geen verrassing waarom vd Vaart voor zijn 30e al klaar was met voetbal op hoogste niveau. Elke week frikandellen moet kunnen? En die dames en Co roepen ook nog is 'heel normaal als je een week op trainingskamp bent'

Wtf.....

19 juni 2016 om 13:34

Volgens mij heb jij je roeping gevonden

Wat een dropveter is die Hartman, voegt werkelijk niets toe. Vond het genant hoe hij zichzelf door geforceerde grapjes over oa hoeren voor lul zette bij de aanwezige dames.

Maxim wou gewoon aandacht. Ze moeten heb niet voor zulke programma's uitnodigen want die wilt toch alleen zichzelf promoten. En daarbij doet hij dit ook nog eens op de verkeerde manier. Zijn hoeren en frikandellen verhaal kwam er geforceerd en ingestudeerd uit. Hij is soms grappig maar hij weet duidelijk niet wat gepast is. Vdv is ook duidelijk niet in de beste stemming als hij zich door maxim laat provoceren. Je kan prima 1 keer in de zoveel dagen een vette hap eten. Sommige vetten zijn dan ook gezond en werk je toch weg als topsporter. Maxim ziet ongezond eten als iets wat je lichaam verpest. Maar het is maar brandstof. Dat werken ze in 1-2 dagen gewoon weg. Dat blijft niet in hun lichaam. Overigens heel grappig dat hij zo gepassioneerd bleek te zijn over voedsel terwijl maxim daar zelf geen reet mee doet. Gewoon een grapjas die aandacht wilt zodat hij geld kan blijven verdienen. Persoonlijk niet echt fan van hem.

Ik vind Hartman altijd een mooie egocheck voor mensen. Als je je snel aangevallen voelt door hem neem je jezelf, en hem, net iets te serieus.

Voor een salaris van om en nabij de 1 miljoen euro per jaar laat ik wel meer staan dan alleen een frikadel. Die Hartman heeft een punt. Zeker als je bedenkt hoeveel salaris deze mannen elke week naar binnen harken.

Nee dat hij is echt irritant is wel een lekker compliment! Rafael begint zelf kinderachtig te doen en dan ineens is ie zielig met die half harde stem van hem..

krijg na al dat gezwam over frikandellen en kroketten wel trek, Voetbalzone, trakteren jullie? :D

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Betis

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Osasuna283
11.Granada 27-3
12.Real Betis27-4
13.Levante26-6
14.Alavés23-9
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Joel RoblesKeeper200
CanalesMiddenvelder202
JoaquínMiddenvelder207
Borja IglesiasAanvaller203
Loren MorónAanvaller208
TelloAanvaller120
JuanmiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Betis.

457 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Esbjerg fB 3 0 0 0
2017/2018 FC Midtjylland 2 0 0 0
2016/2017 FC Midtjylland 15 2 1 0
2015/2016 Real Betis 7 0 0 0
2014/2015 Hamburger SV 24 4 10 0

In de wandelgangen

Maandag 27 januari
Everton en Internazionale naderen een akkoord over Matias Vecino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren