Update: ‘Van der Vaart verlangt jaarsalaris van 1,2 miljoen euro’

Zondag, 29 mei 2016 om

Rafael van der Vaart zet zijn loopbaan mogelijk voort in Hongarije. Volgens het Duitse BILD staat de spelmaker voor een hereniging met coach Thomas Doll, die hem ooit bij Hamburger SV tot aanvoerder benoemde. Doll is tegenwoordig actief bij de Hongaarse topclub Ferencváros uit Boedapest.

/

Bij Ferencváros krijgt de 33-jarige ex-international van het Nederlands elftal mogelijk de kans om in de Champions League te spelen. Als regerend kampioen van Hongarije mag de club komend seizoen deelnemen aan de voorronde van het miljardenbal. “Ik zie het wel voor me: Van der Vaart bij Ferencvaros. Hij kan echt een schot in de roos worden”, zegt Doll.

De coach geeft te kennen dat hij al met Van der Vaart heeft gesproken, maar vooralsnog blijft het onduidelijk hoe de toekomst van de technicus eruitziet. Zijn contract bij Real Betis loopt nog een jaar door, maar dat mislukte avontuur lijkt desondanks voorbij. “Als hij het gevoel krijgt dat hij écht belangrijk is, zal hij topprestaties leveren. Je moet gewoon goed omgaan met deze jongen”, weet Doll.

Update 29 mei 12.58 uur - ‘Van der Vaart verlangt jaarsalaris van 1,2 miljoen euro’
Rafael van der Vaart is best bereid om de overstap te maken van Real Betis naar Ferencváros, maar dan moet daar in financieel opzicht wel behoorlijk wat tegenover staan. Volgens Hongaarse media verlangt de voormalig Oranje-international een jaarsalaris van 1,2 miljoen euro, maar dat kan de club uit Budapest bij lange na niet ophoesten.Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door pdgreat)

Als ik Van der Vaart was zou ik echt stoppen. Hij begint echt een karikatuur van zichzelf te worden.

28 mei 2016 om 12:14

Lekker nog ff cashen in Hongarije, en dan afbouwen bij Ajax.

28 mei 2016 om 12:16

Afbouwen bij ajax? Zie hem nog geen minuut maken.

28 mei 2016 om 12:16

Vd vaart is 5 jaar geleden al begonnen met afbouwen...

28 mei 2016 om 12:17

Hij is nu al zeer waarschijnlijk geen toegevoegde waarde meer. Waarom zou hij dat na het cashen wel zijn?

28 mei 2016 om 12:20

Of misschien afbouwen bij een leuke club in de jupiler???

28 mei 2016 om 12:22

Afbouwen? Ben een beetje klaar met vd vaart, laatst weer iets zeggen dat hij wel weer terug zou willen, had ie verleden jaar moeten doen toen ajax concreet bezig was, god wat ben ik blij dat het niet door gegaan is, is te traag in zijn spel en te zwaar en wat voor wedstrijd ritme heeft hij nu want heeft amper gespeeld de afgelopen 3 jaar nee ga jij maar weer cashen

28 mei 2016 om 12:23

Jong Ajax haha. Dit komt er bij Ajax in de ED niet meer aan te pas hoor, dat is een gevalletje Heitinga. Te oud

28 mei 2016 om 12:23

Bij Ajax is hij eigenlijk alleen welkom als hij zich kan schikken in een rol voor de kleedkamer en als mentorfiguur voor jonge jongens die op zijn positie spelen, zoals Nouri en Sinkgraven. Fysiek kan hij het nog nauwelijks bijbenen. In een uiterst geval zou hij nog maximaal 70 minuten kunnen spelen zolang hij niet te veel hoeft te lopen, als echte '10' bijvoorbeeld of als valse 9. Technisch zal hij het niet verleerd zijn. Maar buiten dat is de kans dat hij niet alweer afhaakt met een blessure ook ontzettend klein. Zonde, maar zo is het nou eenmaal. Hij kan van waarde zijn, maar vooral vanwege zijn kennis en ervaring.

28 mei 2016 om 12:57

Cashen in hongarije???

28 mei 2016 om 13:00

Dan wel afbouwen bij lucky Ajax. In het eerste wil ik hem echt niet zien.

28 mei 2016 om 13:12

Geld kun je niet cashen in het arme Hongarije. Voor geld moet je naar China, Arabië, Engeland, Turkije of Rusland heen gaan. Niet naar Hongarije. Begroting van ferencvaros is hetzelfde als Heracles, dus hoe wil je daar ooit geld cashen??

28 mei 2016 om 13:22

Van Der Vaart wil natuurlijk overal cashen.
Dat mislukte avontuur lijkt desondanks voorbij Betis.
Nu maar weer proberen in Hongarije.

28 mei 2016 om 13:30

Hahaha ja inderdaad, in Hongarije ga je echt niet cashen hoor. Bij deze club maximaal 6 a 7 ton.

29 mei 2016 om 13:07

Die kans is allang voorbij, alleen als hij ja zegt tegen een paar ton zouden we hem nog in een mentorrol kunnen gebruiken. Voor een belangrijke rol was vorig jaar zijn kans, maar koos hij voor Real Betis.

29 mei 2016 om 13:18

Cobain, bij Ajax komt hij nooit meer in de basis natuurlijk.
Die is ver over zijn houdbaarheids datum.
Hoe durf je 1.2 miljoen te vragen als je al minimaal twee seizoenen geen pepernoot meer raakt!

29 mei 2016 om 13:31

Ehhh

29 mei 2016 om 17:30

Valt weinig af te bouwen. Nog eventjes en hij is een ruïne

28 mei 2016 om 12:16

Niet vergeten dat dit niet van hem komt maar van die trainer. Lijkt me ook niet dat vd Vaart hier op zit te wachten. Ga dan met Ajax voorronde spelen. Ik vond zijn keuze voor Spanje vorig jaar best logisch, mooie club, mooi land, dicht bij familie. Win win win.

28 mei 2016 om 12:18

Precies dit. Houdt de eer aan jezelf, ga lekker bij je vriendinnetje in Denemarken wonen en zorg dat zij haar topsport kan beoefenen. Rafa begint een beetje zielig te worden. Is al jaren geen voetballer meer..

28 mei 2016 om 16:40

Ik verwacht eerder dat hij nog ergens in Scandinavië gaat spelen, aangezien zijn vriendin in Denemarken handbal speelt. In Hongarije kan hij maximaal 4 ton per jaar verdienen, daar doet hij niet voor denk ik. Copenhagen, Malmo en Rosenborg zijn betere kandidaten.

Een schot in de roos, nou ik vraag me af in welke? Maar met de voetjes gaat hij niets meer presteren hoor. Dat is al even klaar. Ik vond hem geweldig, maar hij is gewoon klaar. Ga lekker de jeugd bij Ajax trainen.

28 mei 2016 om 12:21

Een schot in de roos van z'n nieuwe vriendin misschien, die is ook niet mis...

Is dat niet die club waar GAE vorig jaar tegen speelde in die Europese duels? Die mogen nu dan kampioen zijn, dat waren te toen niet. Toen was het ook voorronde EL in plaats van CL. Zo'n goede ploeg is dit nu ook weer niet dus lijkt me. Maarja Van De Vaart is ook niet zo goed meer natuurlijk.

28 mei 2016 om 12:23

Klopt, die club is dat..

Misschien best een goeie optie voor hem! Niet het hoogste niveau maar kans op kampioensschappen op je cv extra is niet verkeerd

Wat wordt dit gênant zeg...

Ach ja....wil hij nog enigszins op niveau blijven voetballen dan blijven dit soort clubs uit dito landen over.

Ooit het grootste talent van de wereld (2003), grote verwachtingen, maar na zijn Ajax en eerste HSV periode zelden waar gemaakt. En dan zit er niemand meer op je te wachten, hoogste tijd om te stoppen. Jammer, maar helaas nooit de toegedachte potentie waar gemaakt.

28 mei 2016 om 14:20

Bij tottenham deed hij het ook niet verkeerd hoor. Daarna was het wel droevig inderdaad.

29 mei 2016 om 13:30

Groot talent zeker. Maar het grootste talen dat Nederland de afgelopen 20 jaar heeft voortgebracht is Robben. Maar m'n gebruikersnaam verraad enigszins m'n subjectiviteit.

29 mei 2016 om 18:09

In 2003 won van der Vaart de golden boy award, als zijnde het grootste talent van de wereld, dat bedoelde ik. Ook ik ben veel meer gecharmeerd van Robben en daarnaast zou ik voor Van Persie kiezen als grootste talent. ( maar dat is ook niet geheel objectief )

29 mei 2016 om 23:13

Iedereen met ogen ziet/ zag dat Robben het grootste talent is, daar is niks subjectiefs aan. V/d Vaart was altijd de nr.2, tot bleek dat Sneijder een betere mentaliteit had.

Stop er nou gewoon mee

28 mei 2016 om 13:32

Waarom stoppen als je er nog zin in heb om te voetballen.
Gewoon een stap terug doen op een lager niveau.

De meeste van ons hebben zelf gehoopt ooit profvoetballer geworden, maar helaas ontbreekt het de meeste rondweg aan talent om dat werkelijk te worden. Als je die droom toch weet te bereiken dan is het begrijpelijk dat je hem zo lang mogelijk wilt blijven leven. Bij Litmanen was het beste er in 2004 ook allang vanaf, en toch heeft hij nog jarenlang doorgespeeld in Scandinavië. En dat voor iemand die toch zeker na zijn Ajax periode vaak geblesseerd raken. Maar stoppen, ho maar.

Gewoon een niveau lager acteren, als de Primera Division te hoog gegrepen is ga je bijvoorbeeld lekker bij de kampioen van Hongarije. Ongetwijfeld dat je daar nog van waarde kan zijn.

Mooi doen, hartstikke mooi om nog van waarde te zijn voor een club dat bijna altijd Europees speelt. Ook goed voor het Hongaarse voetbal natuurlijk.

Wow zou geweldig zijn voor die Hongaarse topclub als ze van der Vaart weten te verleiden. Maar lijkt me wel erg onrealistisch. Een Anderlecht of Ajax kan het wel nog lukken om een Rosicky op te pikken, maar van der Vaart naar Ferencvaros? Gekkie.

Onder Doll heeft hij bij HSV een goede periode gekend. Vooral op fysiek vlak bleek hij toen goed in orde. Kan me voorstellen dat hij veel vertrouwen in deze trainer heeft, die zelf ook een meer technische speler was en hem goed kent.

En wij maar denken dat Duitsers geen humor hebben, 'van der Vaart kan echt een schot in de roos worden'..........thomas is echt een grappenmaker.

Terug naar Ajax lees ik hier geregeld? Ik zal wel zijn knieen controleren, anders wordt het net al Heitinga..haal je een speler die afgekeurd had moeten worden.

Neem toch aan geen club hier meer intrapt??Is niet meer vooruit te branden en als het waar is dan zo een salaris te durven vragen.Te gek voor woorden!!

29 mei 2016 om 13:23

Hij kan beter naar vs of naar Scandinavië gaan of beter stoppen met voetballen. Hij heeft toch genoeg geld.

29 mei 2016 om 13:32

Je kunt niet genoeg geld hebben. Waarom zou hij stoppen als hij nog 1 of 2 jaar op zn contract heeft met een dik salaris?

29 mei 2016 om 13:40

Je brengt een mening als een feit...

Als die jongen enig verstand heeft dan hoeft ie zich zijn leven lang om geld niet meer druk te maken. Alleen oppassen dat ie met z'n pik niet steeds op golddiggers valt.

29 mei 2016 om 13:46

the batman,

Hoezo genoeg geld? Heb jij dan de beschikking van Rafael zijn financiele gegevens?

Hij heeft veel geld verdiend, maar ik zou echt niet weten wat hij met al dat geld heeft gedaan.

29 mei 2016 om 13:55

Ik denk dat niemand Rafael zoveel willen betalen en nee ik beschikt niet zijn financiële gegevens.

29 mei 2016 om 13:56

Ik denk dat Betis alles gaan doen om Rafael van af te komen.

29 mei 2016 om 14:48

Sylvie heeft inmiddels de helft, in elk geval.

Duidelijk verhaal! Zijn nieuwe vrouwtje wil naar Hongarije. Groot handballand en de verliefde Raf gaat graag mee.

29 mei 2016 om 13:55

Als Estevana carrierre wilt maken, moet ze toch echt naar Denemarken of Duitsland gaan

29 mei 2016 om 15:41

Nee kameraad. In hongarije huist de champions leaguefinalist. Roemenie en hongarije zijn ook enorm groot naast Duitsland en Denemarken. In hongarije spelen nog enkele Nldse speelsters.

29 mei 2016 om 15:41

Ze speelt nu al in Denemarken trouwens

29 mei 2016 om 16:30

Dus dat. De Duitse competitie is sowieso het beste.

29 mei 2016 om 18:42

" Bij de mannen is de Duitse competitie de sterkste ter wereld, bij de dames is dit de Deense competitie. Dit blijkt ook op de grote mondiale toernooien, de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen"

Voor aanwezig zijn meer dan een miljoen vragen??
Van Lotje getikt, met al zijn openlijke sollicitaties....
Ook al bij de NPO tijdens de EK. Al die oud voetballers die maar net kunnen
praten, worden zonder wanklank vet betaald voor gedebiteerde onzin.
Iets gaan uitleggen wat we allemaal met eigen ogen zien.
Neem dan analisten ala Perez, die voegen tenminste wat toe.....

Gun hem elke club, zolang ajax hem maar niet aantrekt. Gevalletje heitinga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ferencvaros TC Budapest

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Borsodi Liga
SpelersPositieW
R. VargaAanvaller2812
D. DibuszDoelman320
N. SignevichAanvaller114
A. VargaDoelman11
M. BlažičVerdediger292
E. BotkaVerdediger110
L. DvaliVerdediger122
Voor de complete selectie: Clubpagina Ferencvaros TC Budapest.

457 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren