‘Ajax wijst Italiaans bod van maximaal achttien miljoen euro af’

Maandag, 23 mei 2016 om 07:41Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:05

De zomerse transfermarkt is officieel nog niet geopend, maar Ajax wordt nu al door diverse clubs benaderd inzake Arek Milik. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de Amsterdamse club inmiddels zelfs een formeel miljoenenbod van Lazio afgewezen. Milik wordt ook met AS Roma, Sevilla, Internazionale en Leicester City in verband gebracht.

/

Technisch directeur Igli Tare van Lazio zou een formeel bod van vijftien miljoen euro op Milik hebben uitgebracht: twaalf miljoen deze maand, drie miljoen in juni en eventueel nog eens drie miljoen indien de club uit Rome zich voor Europees voetbal plaatst. Ajax is echter wars van een dergelijke manier van betaling. In het verleden verliepen de onderhandelingen tussen de clubs over Ricardo Kishna al zeer moeizaam.

De verwachting is dat Lazio snel naar Nederland zal komen met een verbeterd aanbod. Milik, 22 jaar, wordt gezien als de perfecte vervanger van de vertrekkende Miroslav Klose. Ajax schat de transferwaarde van de Pool, die een contract tot medio 2019 heeft, in op twintig miljoen euro. Islam Slimani (Sporting Portugal), Vincent Janssen (AZ), Vedad Ibisevic (Hertha BSC) en Giampaolo Pazzini (Hellas Verona) worden als alternatieven voor Milik gezien.


Poll

Denk jij dat Arek Milik volgend seizoen nog voor Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door arsen(e)al)

Aan de ene kant slimme zet. Hij kan zijn transferwaarde flink opschroeven op het EK. Aan de andere kant kan hij ook tegenvallen en weer in waarde afnemen. Als hij daarna op zijn strepen gaat staan voor een vertrek ben je de sjaak.

23 mei 2016 om 07:54

Denk dat Lazio voor het EK nog wel een voorstel zal doen, als er 20 miljoen wordt gevraagd, zitten ze er nu al niet al te veel vanaf. Vind het wel een hoop geld trouwens, voor een voetballer waar zijn laatste trainer het niet helemaal in zag zitten.

23 mei 2016 om 08:51

Ik vind het helemaal niet veel.. Kijk wat er voor Depay betaald is. Milik is voor zn land een basisspeler en scoort ook daarin regelmatig. Ik zeg nu niet dat Milik 35 miljoen waard is maar als ze nu al 18 miljoen bieden dan is 25 er ook makkelijk uit te halen met zoveel geinteresseerde clubs.

Bij een goed EK zal zn waarde nog meer stijgen en anders nog een jaar bij Ajax en dan weer boven de 20 goals eindigen dan zal hij nog steeds 20 opbrengen

23 mei 2016 om 09:00

strik erom en uitzwaaien voor zulke bedragen. heeft een goed seizoen achter de rug maar verwacht niet dat dit een wereldspeler wordt. als ajax hem voor 20 miljoen weg kan doen zeker doen en janssen kopen.

23 mei 2016 om 09:15

Ik snap niet dat mensen nu al zo overtuigd zijn van Janssen... Heeft het 1 seizoen laten zien. Er zijn zoveel spelers die het na 1 goed seizoen niet hebben kunnen waarmaken bij een topclub. Milik daarentegen begint steeds beter zijn draai te vinden. Ik hoop niet dat Ajax voor 20 miljoen een spits weg doet die er denk ik volgend jaar toch ook 20-25 gaat maken.

23 mei 2016 om 13:50

Als hij tegen valt hoeft Ajax in ieder geval geen nieuwe spits te kopen en kunnen ze zich focussen op de CL kwalificaties.

Met alle respect maar strik erom en zelf wegbrengen.
Hij scoort hier best aardig maar niet buitensporig.
Daarbij komt nog eens bij dat hij alles met 1 been moet doen.

Weg doen en voor dat geld een andere halen..

23 mei 2016 om 07:57

Hij is 22. Jij snapt duidelijk niet hoe ajax werkt. Deze kerel kan topscorer worden in de eredivisie. Als dat niet bereikt wordt en hij gewoon goed speelt, zie ik niet in waarom je hem zou verkopen. Ajax doet hier heel goed aan.

23 mei 2016 om 09:39

Idd 'strik eromheen en wegwezen' lol op basis van wat dan? Die gast is 22, international, heeft stappen gemaakt dit seizoen en er zit meer dan voldoende rek in. En trouwens, oog als een super relaxte spelers, behoorlijk sportief en geen dwarsligger. Lekker laten blijven, tenzij er een betere spits komt met veel staat van dienst of als er echt miljoenen wordt geboden. Na een goed EK kan je zomaar 28mil vangen.

23 mei 2016 om 08:42

Met alle respect maar dan is het maar goed dat je niet ergens bij een club de touwtjes in handen hebt. Behalve dat jouw persoonlijke mening over Milik compleet irrelevant is voor zijn marktwaarde maar als je al die clubs heb die geïnteresseerd zijn en meerdere al zich hebben gemeld dan pak je toch niet het eerste bod van een van de kleinere clubs? Wacht nog maar lekker af wat de rest doet, die 15-18 miljoen heb je al meer kan je alleen nog maar krijgen. Bovendien moet een adequate vervanger al tien miljoen kosten, wat heb je dan aan 5 miljoen winst als je al een topspeler (een spits met bizar veel rendement, daarom zijn zoveel clubs ook geïnteresseerd) weg doet?

23 mei 2016 om 09:22

Het gaat ook niet of jou of mijn mening waarde geeft aan zijn markt waarde.

Zijn enige voordeel is dat hij bij ajax speelt en vandaar zijn marktwaarde hoog is.
Er waren spitesen in nederland die waren wel beter en topscoorder in nederland echter in een topcompetitie bakte ze er niets van.

Het is leuk dat je in nederland veel doelpunten maakt echter heeft hij nog veel beperkingen.

Je kan idd het ek afwachten word dat niks is zijn waarde gelijk gedaald ja welk risico wil je nemen dan?
Ook met hem kom je in europa niet verder dus ik zou idd die 18 mioljoen pakken en zoeken naar een andere spits.

23 mei 2016 om 10:48

Ik denk juist dat het in zijn nadeel werkt dat hij bij Ajax zit. Qua marktwaarde een voordeel ja, maar het spel past hem veel minder. In andere competities komt hij volgens mij alleen maar beter toch zijn recht. De aanvoer bij Ajax is niet best en de buitenspelers trekken liever naar binnen dan dat ze hem voorgeven.

23 mei 2016 om 08:45

Als milik het hrle seizoen had gespeeld,ben ik ervan overtuigd dat hij topscoorder was geweest van nederland

Wel grappig dat Janssen als alternatief wordt gezien. Vind hem wel beter dan Milik, maar ben wel blij met Milik.

23 mei 2016 om 08:15

Kansloos inderdaad, Ajax gaat hem niet willen betalen. Die willen niet meer dan zes miljoen betalen voor een speler dus dat kan je wel vergeten dan.

23 mei 2016 om 08:25

Je bent in de war met Jol vriend. Hij vond dat geen speler in de eredivisie meer dan 6 mil waard was. Overmars heeft ook al 8 neergelegd voor Sinkgraven

23 mei 2016 om 08:26

Ja lijkt mij ook, dat hij voor Ajax onbetaalbaar is. Maar in dit stuk staat dat Janssen bij Lazio alternatief is voor Milik. Dat is inderdaad wel opvallend, maar aan de andere kant ook wel logisch. Milik heeft het tenslotte wel laten zien bij Ajax, iets wat meer indruk maakt op je cv dan Az. (dit zegt natuurlijk niks over hoe ze echt gepresteerd hebben, Janssen heeft simpelweg een beter seizoen gedraaid).

23 mei 2016 om 08:27

Janssen is een alternatief bij Lazio als Milik niet doorgaat....

Ajax wil Milik best kwijt, denk ik. Dan hebben ze afgelopen zomer wel een geweldige deal gedaan, door hem voor een paar miljoen definitief te kopen. Maar Ajax kan het geld op de bankrekening op de hoop erbij zetten....

23 mei 2016 om 08:29

Ik citeer: "vincent Janssen (az), Vedad Ibisevic (hertha Bsc) en Giampaolo Pazzini (hellas Verona) worden als alternatieven voor Milik gezien."

Lezen is ook een vak....

Wie is hier nu kansloos....

23 mei 2016 om 09:01

@nufc,

Ik betwijfel of Ajax hem wel echt kwijt wil. Ik zou eerder denken dat Milik zelf misschien zou willen vertrekken aangezien hij nog steeds niet echt het volle vertrouwen heeft gekregen. Maar hopelijk is Milik slim genoeg en wacht hij de nieuwe trainer af. Ongeacht welke trainer het wordt, als Milik snel het duidelijke bericht krijgt: "jij bent dé nummer 9 van Ajax" dan wil hij zelf misschien nog wel een jaar blijven.

Milik is geen Suarez, maar als hij een heel seizoen kan en mag blijven staan kan hij er zomaar 25 inschieten voor Ajax. Goud in z'n linker, blubber in z'n rechter, maar hij maakt ze wel.

23 mei 2016 om 11:01

Janssen onbetaalbaar? Ajax kan 20 Janssens halen, ze willen het alleen niet betalen. En ik denk dat bij een hoofdprijs voor Milik ze Janssen wel willen betalen. En ik denk ook dat bij een contract van Milik t/m 2019 je de absolute hoofdprijs moet vragen en anders lekker bij Ajax laten ballen.

23 mei 2016 om 08:42

Wat ik me afvraag; wordt Janssen etc. als alternatief gezien door Lazio, of door Ajax als ze Milik kwijt raten, wschl het 1e.

Behoorlijk bedrag, persoonlijk vind ik Jansen beter, is tweebenig, sterker en doelgerichter. Daarnaast speelt hij met alle respect voor een mindere ploeg waarbij hij toch uitblinkt.

23 mei 2016 om 08:11

Dat hoeft dus helemaal niks te zeggen... Bulykin en Havenaar bij Ado, Siggy en Finbogason bij Az.

23 mei 2016 om 08:16

Die laatste heeft zeer weinig gescoord voor AZ ;-)

23 mei 2016 om 23:16

Bedoelde Heerenveen natuurlijk

23 mei 2016 om 08:23

Alle respect voor Janssen, prima speler, maar wacht even met de uitspraken dat hij beter is dan andere spelers. Laat hem eerst eens een seizoen spelen met de druk en concurrentie die je bij Ajax en PSV wel hebt en bij AZ niet.

23 mei 2016 om 12:30

Janssen is niet tweebenig overigens.

15 miljoen inderdaad te weinig, maar ik vind eerlijk gezegd 20 ook te weinig, als je naar de abnormale bedragen kijkt in de voetbalwereld en naar al de geïnteresseerde clubs, zou ik zeggen we beginnen met bieden bij 25 mil en dan gaan we praten, misschien naief gedacht en ik weet best dat de eredivisie niet veel zeggend meer is , maar toon is ballen, en geef in godsnaams minimaal de helft uit ...

23 mei 2016 om 09:07

Ben het wel met je eens. Ik denk ook dat het één van de weinige manieren is om nog een beetje bij te blijven met de rest van Europa. Natuurlijk willen spelers graag weg uit de Eredivisie naar zulke clubs, maar als de Eredivisie clubs als hun spelers voor "een habbekrats" blijven verkopen dan speelt er geen enkele Nederlandse club over 5 jaar nog Champions League...

23 mei 2016 om 09:17

gewoon zoals in Portugal, contract voor 4 jaar en clausule van minimaal 40 miljoen (voorbeeld) , als je dan ziet dat Bayern Munchen dat talent van Benfica haalt voor een dergelijk gigantisch bedrag, terwijl ik zeker weet dat heel veel mensen hier hem zelden of nooit hebben zien spelen

nou voor meer dan 15 miljoen mag hijwel weg hoor

slim, als hij een goed ek speelt is hij veel meer waard

20 miljoen en in 1 keer alles betalen, dat zou een acceptabel bod zijn voor Ajax.
Vraag is dan wel wie men moet halen? Huntelaar proberen en Dolberg erbij om af en toe wat minuten te maken?
Maar als Huntelaar niet komt, hebben we een probleem.
In dat geval zou het dom zijn om Milik te verkopen voor 20 miljoen en dan 12 miljoen of zo te betalen voor bv een Janssen of een Haller (die ik overigens niet zie slagen bij Ajax).
Bedoel dat ik Haller niet zie slagen, Janssen wel.

23 mei 2016 om 08:19

En waarom denk jij dat Milik bijna dubbel zo veel waard is als Janssen? Ik begrijp dus echt niet waarom mensen Milik meer waard vinden of beter vinden. Ze zijn ongeveer net zo oud, Janssen is zelfs jonger. Hij is topscorer geworden, tweebenig en presteert bij een mindere club beter, lijkt me dat Janssen veel meer potentie heeft dan Milik. Milik heeft het dit seizoen aardig gedaan, maar die seizoenen daarvoor was het nou niet bepaald een doelpuntenmachine, terwijl Janssen er gelijk in zijn eerste seizoen al staat (vooral tweede seizoenshelft dan) en topscorer wordt, dus dat belooft veel meer lijkt me.

23 mei 2016 om 08:26

Zo werkt het nou eenmaal. Spelers bij topclubs zijn meer waard. Onder andere zodat zeker is dat zij de druk aankunnen. En voordat je zegt dat druk niks uitmaakt, hierboven staat een lijstje met Finnbogason, Bulykin etc die dus helemaal niks hebben klaargespeeld in de 'top'.

23 mei 2016 om 08:26

Ik snap die logica niet, dus omdat hij topscoorder bij een mindere club (zijnde niet PSV of Ajax) is geworden is hij automatisch beter dan de spitsen die daar rond lopen? Dan denk je dus ook dat Bjorn Vlemminx een paar jaar terug de beste spits van de Eredivisie was?

23 mei 2016 om 08:53

Dbergkamp
"betweter" en "nahe" geven beiden de redenen aan waarom ik dat vind.

23 mei 2016 om 09:00

zo werkt het helemaal niet dat denken ze in de top van nederland

23 mei 2016 om 10:47

Milik is zeer belangrijk geweest tijdens ek kwalificaties. Kom niet aan met janssen tegen engeland, een pingel telt niet

Ach ja, kijk naar Depay, 1 leuke actie en een intikker op een eindronde en je bent opeens 5 miljoen meer waard. Het is gewoon wat de gek er voor geeft. Ajax hoeft niet te verkopen, kan na EK ook nog.

Goede keuze. Na een degelijk EK minimaal 25 miljoen vragen.

Mooie namen die worden genoemd als eventuele vervangers. Alleen zie ik spelers als Klose en Mazzini eerder naar de MLS of China gaan daar kunnen ze nog even cashen. Slimani goeie spits die het goed heeft gedaan dit seizoen in Portugal, ik denk alleen dat Sporting hem niet laat gaan omdat ze hem hard nodig hebben in de Champions league.

tsjaa Pazzini en Ibisivic is het allebij net niet, Slimani (portugese clubs kennende) kost zeker 30-35 miljoen. En van Milik en Janssen is het afwachten of ze ook presteren in Italie , het land van het catenaccio en waar elke kans raak moet zijn en je een hoop in je 1tje moet doen.

als ajax zijnde lekker het EK afwacthen , speelt ie goed heb je een bonus speelt ie minder hou je hem lekker , geen druk

Milik hoeft nog niet te vertrekken. Ik weet dat lazio een hoger stap is, maar hij kan bij Ajax nog Europa iets betekenen. Bij lazio zijn ze niet gekwalificeerd voor Europa. En als milik vertrek, wie moet hem opvolgen die direct klaarstaat?

Ze zijn compleet van de pot gerukt als ze hem voor het EK verkopen. Of er moet 30 miljoen geboden worden. Ik zou m voor minder dan 25 niet laten gaan. De markt is ziek genoeg om dat ervoor te kunnen vragen. Dan ook lekker gelijk 10 miljoen voor Janssen neertellen.

Laat Ajax eerst eens een nieuwe trainer aanstellen voordat ze allemaal spelers gaan verkopen e/o kopen. Zodat die nieuwe trainer kan zeggen of ie de betreffende speler erbij wil hebben of niet.

23 mei 2016 om 09:52

Dat bepaalt de speler uiteindelijk zelf. Je hebt ook nog de mogelijkheid om een verzoek in te dienen.

23 mei 2016 om 10:09

Hij heeft toch nog een contract? Dus kun je hem ook gewoon houden aan zijn contract.

23 mei 2016 om 19:30

Lol. kijk jij met het zakelijke gedeelte pas mee in het voetbal?

1 ding is zeker.....contracten van spelers zeggen niets, zeker als het duidelijk is dat het gras groener is bij de ander. De speler of trainer, zal zelf zeggen dat hij een contract heeft, als deze niet wilt vertrekken.

Van Gaal is ook ontslagen, terwijl hij nog een contract voor een jaar had en zo kan ik je nog wel meer voorbeelden hierover geven. De speler of coach zou zichzelf altijd moeten indekken, met degradatie clausules of een ontslag clausule..dat het makkelijker wordt om te gaan of ontslagen te worden. Als je het goed regelt, zal het minder pijn doen als je naar je bankrekening kijkt.

Portugese clubs, regelen vaak al een verkoop clausule in het contract van een speler.

Lol, de speler wint het altijd...ook al heeft die geen gelijk...vraag maar aan Winston Bogarde.

Ajax zal hoe dan ook Milik niet voor het EK verkopen. We hebben geen financiële problemen dus kunnen we het risico zeker nemen. Met een goed EK is hij zo dertig miljoen euro waard. Als Milik geen goede tijd heeft in Frankrijk kan hij ook gewoon in Amsterdam blijven. Niks aan de hand.

18 miljoen voor een speler die niet eens met rechts kan schieten? Hou toch op man...

Zou ook tot na het EK wachten, wie weet gaat de prijs dan nog wat omhoog en komt er voor Milik een nog mooiere club.

Vermoed in ieder geval wel dat hij vertrekt, tenzij de nieuwe trainer meer duidelijkheid geeft voor zijn positie dan.

Het lijkt me het belangrijkst dat Ajax zijn team bij elkaar houdt, anders staat er in de voorronden CL weer een niet op elkaar ingespeeld team waar nog niet eens alle eventuele benodigde versterkingen aan toegevoegd zijn. Echter zie ik dit scenario net als voorgaande jaren wel weer gebeuren.

Ajax moet gewoon het team bij elkaar houden, zeker de spits positie die is toch al mager bezet, moet er eerder een bij dan weg. Mocht hij toch verkocht worden dan gewoon een miljoen 30-40, dus ze zijn nog niet eens op de helft, dan kun je Janssen halen.

Ajax heeft de centen niet nodig en kunnen afwachten tot na het EK waardoor de prijs misschien wel kan verdubbelen. Ik begrijp dat Lazio haast heeft om de concurrentie voor te zijn maar zo werkt dat niet.

Belachelijk veel geld voor een speler die door zijn eigen coach de helft van de tijd niet serieus werd genomen. Als ik dit afzet tegen een speler als Guitterez van FC Twente waar maar 3 miljoen voor is geboden is dit natuurlijk helemaal van de zotte. Maar zo zie je maar in de voetballerij is de normale maat allang verdwenen en is alleen nog maar de gekte aanwezig.

23 mei 2016 om 13:42

Twente is geen maatstaf meer, elke euro dat ze voor spelers nu weten binnen te harken is meegenomen.

23 mei 2016 om 13:47

Gaat niet om de maatstaf maar om de kwaliteit van een speler. dat is weer eens wat anders dan appels met peren vergelijken.

23 mei 2016 om 14:36

Blijkbaar niet want dan had Twente meer kunnen vragen want zo werkt de markt nu 1maal. Milik zou een topper kunnen zijn bij clubs die met 2 spitsen werken dat hij al heeft laten zien als international.

Terecht afgewezen het eerste bod. Mocht lazio geen Europees voetbal halen heb je maar 15 miljoen voor een zeer gewilde spits in Europa. Ajax moet minimaal 20 miljoen plus een doorverkooppercentage vragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

139 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Napoli 0 0 0 0
2019/2020 Napoli 26 11 5 0
2018/2019 Napoli 35 17 4 0
2017/2018 Napoli 15 5 2 0
2016/2017 Napoli 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Di Marzio onthult details huurdeal Milik: verplichte koopoptie en bonussen

Arek Milik staat op het punt zijn overstap van Napoli naar Olympique Marseille af te ronden. Diverse Franse en Italiaanse media maken donderdagochtend melding van een privévlucht van de 26-jarige Poolse...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren