'Vilhena een buitenkansje voor Ajax of PSV'

Woensdag, 4 mei 2016 om 12:31Thijs Post

Tonny Vilhena vertrekt bij Feyenoord en de naam van de middenvelder is gevallen bij een aantal mooie buitenlandse clubs: onder meer Leicester City, Southampton en AC Milan zouden interesse hebben. Ex-Feyenoord-trainer Mario Been adviseert Nederlandse clubs om ook een poging te wagen.

/

“Vilhena zou een buitenkansje zijn voor Ajax of PSV, maar ik denk niet dat hij daarvoor kiest”, legt Been uit aan ELF Voetbal Magazine. “Zeker Ajax ligt te gevoelig. PSV zou wel een optie kunnen zijn.” Been wijst op de toekomstplannen van Andrés Guardado: het is nog niet bekend wat de middenvelder van PSV komend seizoen wil doen.

Een vergelijkbare rol als Marco van Ginkel momenteel heeft zou Vilhena ook kunnen vervullen, denkt Been. Volgens oud-Feyenoorder John de Wolf is Ajax geen optie voor Vilhena. Hij laat optekenen dat Kenneth Vermeer wel naar de aartsrivaal overstapte, maar dat Vilhena dat niet zou overwegen.


Poll

Denk je dat Tonny Vilhena naar Ajax of PSV wil?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door psvfan40)

Ik heb het idee dat Mario Been aandelen in Vilhena heeft.

4 mei 2016 om 12:35

Heeft hij hem laten debuteren? Dan heb je vaak dit soort teksten, maar bij Ajax en PSV is het middenveld behoorlijk vol. Ik zie niet snel een plekje voor hem

4 mei 2016 om 12:36

Koeman heeft hem laten debuteren in de uitwedstrijd tegen FC Twente

4 mei 2016 om 12:41

Ik dacht Been tegen Harkemase boys in de beker

4 mei 2016 om 12:46

Bij PSV gaan Maher en Van Ginkel weg. Dus heb je alleen Hendrix Guardado en Propper over. Vilhena erbij kan dan geen kwaad.

4 mei 2016 om 13:00

Ik heb nog niks definitiefs over Maher gehoord en volgens mij is PSV druk bezig om van ginkel in Eindhoven te houden.

4 mei 2016 om 13:01

Psv is juist in gesprek met van Ginkel om hem definitief over te nemen van Chelsea

4 mei 2016 om 13:19

Boven op het feit dat elke middenvelder van ajax en psv beter is dan vilhena

4 mei 2016 om 13:23

Koeman tegen Vvv.

Maar dat terzijde.

Been is gecharmeerd van deze jongen, wat niet gek is want hij kan gewoon erg goed voetballen. Zie hem alleen niet een overstap maken meer binnen Nederland.

4 mei 2016 om 13:24

guardado gaat ook bijna zeker weg hoor

4 mei 2016 om 13:41

Buiten dat denk ik niet dat Vilhena bij zowel Ajax als PSV aan de bak zou komen. Bij PSV speelt Guardado die veel beter is. Zelfs als hij weggaat dan zijn jongens als Van Ginkel, Propper en Hendrix veel meer solide en betrouwbaar. Bij Ajax zitten Gudelj en Klaassen zijn basisplek in de weg. Hij is op dit moment bijna gelijkwaardig aan Bazoer. Echter heeft hij ook Van der Beek, Sinkgraven en wellicht Nouri als concurrenten. Het is niet zo dat Vilhena zo goed is dat hij hun eruit speelt. Het is een motor op het middenveld, echter is hij vaak onrustig met de bal en maakt hij concentratie foutjes. Als dat eruit gaat en hij is solide, dan zou het op den duur een erg sterke speler kunnen zijn (beter dan Clasie).

4 mei 2016 om 14:53

Ik zie Guardado ook wel vertrekken. Ik vind Vilhena en PSV wel een match. Ajax heeft het middenveld voor de komende 5 jaar al in de jeugd lopen.

4 mei 2016 om 15:24

@Soldierr @Leopart: Hij debuteerde op 12 januari 2012 in de uitwedstrijd tegen VVV als invaller voor Kelvin Leerdam. Zijn debuut in de basis was op 18 maart 2012 in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Twente. Tenminste, als ik Wikipedia mag geloven.

4 mei 2016 om 15:27

Ik verslikte me effe. Meen je serieus bijna gelijkwaardig aan Bazour. Dat haalt hij nooit hij stond ook elke wedstijd in de basis toen ze 8 keer niet wonnen op rij.

4 mei 2016 om 16:33

@mark:
Op dit moment zijn zeker Vilenha en Bazoer gelijkwaardig. Bazoer is zeker een talent maar is wel een vreselijke hype op dit moment. Veel mensen vergeten dat Vilenha in de jeugd 1 van Nederlands gootste talenten was. Speelde altijd in een leeftijdsgroep hoger bij zowel Feyenoord als Jong Oranje.

Maakte ook veel jonger al zijn debuut, maar kreeg alleen een vreselijke dip. Waar hij nu uit is en op dit moment weer zeer goed speelt gewoon. En op dit moment zelfs beter speelt dan een Bazoer.

4 mei 2016 om 16:45

De klasse van Bazoer druipt af, bij (jong) Ajax 2 was hij ook al de uitblinker
Toen hij debuteerde werd het elftal direct versterkt. In de uitschakeling van Dnipro was hij ook weer de sterkhouders. Je kan duidelijk zien dat hij echt met afstand heel veel beter is dan zn teamgenoten. Zowel Boetius en Vilhena heb ik nooit begrepen bij Feyenoord. Hoewel Karsdorp echt een geweldige talent is.
Ik begreep nooit dat Daley Blind speeldde bij Ajax en ik vraag me af tot de dag van vandaag hoe hij bij United speelt.
Willems komt ook heel veel te kort voor de top.
Als hij in de top komt dan zal die topclub zeker niet meer top zijn. Dat kan ik garanderen.

4 mei 2016 om 17:46

Zijn debuut in de Eredivisie was op 12 januari 2012 tegen Vvv. Zijn debuut bij Feyenoord was op 10 november 2011 tegen Telstar in een oefenwedstrijd. Toen was Koeman inderdaad trainer.

4 mei 2016 om 18:44

Schaars, Hendrix, Serero, Sinkgraven... Denk het niet gast. En Bazoer had 3 wedstrijden niets in te brengen tegen Vilhena, evenals Guardado.

4 mei 2016 om 18:46

Die Bazoer (niet Bazour) had 3 klassiekers niets te vertellen tegen Vilhena. Dus verslik je nog maar een keer.

4 mei 2016 om 20:51

Ik weet niet welke wedstrijden jij gekeken hebt, maar jij bedoelt vast dat Bazoer elke wedstrijd wel eens getorpedeerd werd door Vilhena?.. Voetballend heeft Vilhena de klassiekers namelijk geen enkele keer iets laten zien.

Ajax nog wel terwijl hij zich als ras feyenoorder presenteert. Ach ja we zullen zien maar als hij naar Ajax gaat pfff dan weet ik het ook niet meer en dan is er aan die jongen echt geen touw aan vast te knopen.

4 mei 2016 om 13:16

Hij gaat niet naar Ajax, dat ligt veel te gevoelig bij het legioen. Kijk maar naar de transfer van Vermeer, geeft nu nog steeds problemen in Amsterdam.

4 mei 2016 om 13:54

Vermeer ligt gevoelig omdat Ajacieden vinden dat hij het niet netjes heeft gespeeld, al of niet terecht. Voor de rest kan het mij weinig schelen of een ajaxspeler naar Fnoord wil. Vaak is dat toch omdat hij bij Ajax weinig aan de bak komt. JC daargelaten. Van Fnoord naar Ajax ligt in Rdam te gevoelig omdat als Ajax komt het wel om een bassispeler van hun gaat en omdat er een blinde haat richting Ajax is. Ik zou hem best bij Ajax willen zien.

4 mei 2016 om 14:09

Feyenoord is een prachtige club maar de institutionele haat tegen Ajax is gewoon zielig en getuigt van een chronisch minderwaardigheidscomplex. Iets wat De Wolf zelf toegaf inzake het kaartincident.

4 mei 2016 om 14:21

Gelukkig beperkt die institutionele haat zich tot een kleine groep. De groep die de club ten schande maakt door als 'hooligan' door het leven te willen gaan.
Ga er dus niet automatisch vanuit dat mensen voor een voorkeur voor club A, automatisch een institutionele haat jegens club B hebben.

Ik heb nog altijd vertrouwen in het bijtekenen van Vilhena, ook al is dat waarschijnlijk meer hoop dan realiteit.

Bij Ajax en PSV zou hij inderdaad een goede aanvulling zijn maar of hij die gewaagde stap durft te maken??

Bij Ajax hebben we hem niet nodig want ons middenveld is al overvol. Bij psv zouden ze hem ipv Van Ginkel kunnen gebruiken want die was gehuurd (?). Zie hem nog wel naar psv gaan.

4 mei 2016 om 12:43

Bazoer gaat misschien weg, tenminste volgens de geruchten wordt hij gevolgd door een aantal clubs. Even niet kijkende naar de rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord, zou ik toch wel denken dat Vilhena een potentiele vervanger zou kunnen zijn.. PSV kan ook, Maher gaat waarschijnlijk wel weg en ik dacht, inderdaad ook, dat van Ginkel gehuurd is, dus bij beide clubs zou het zomaar kunnen.. Het beste zou zijn bij Feyenoord blijven, maar als hij dan zo graag weg wil is het het beste om naar een van die 2 clubs te gaan.

4 mei 2016 om 13:00

Bazoer heeft zelf gezegd dat hij wil blijven. Of hij dat ook doet, moet nog blijken. Maar Ajax heeft genoeg middenvelders en Vilhena is 100% overbodig.

4 mei 2016 om 13:19

Bazoer gaat niet weg, het is nog te vroeg voor hem. De laatste wedstrijden had hij al problemen met de druk, hij heeft tijd nodig.

Zeker weten een buitenkansje, las het al in 1 van de vorige topics ajax heeft het geld en de taleten om de hele eredivisie te verwoesten a la bayern.... maar dan moet je het wel uit durven te geven. Vilhena lijkt me een ideale versterking en laat hem maar de concurrentie aangaan met dr andere. Haal ziyech er nog bij en laat hem concurreren met bazoer en haal huntelaar ter concurrentie van milik. Dat er dan mensen niet spelen ja hallo dat is concurrentie word je alleen maar beter van. En als je dan zon selectie heb met een gruwelijke bank dan kan je echt mee gaan doen overwintering in de CL of het winnen van de EL maar dan moet je het geld wel durven te laten rollen. We hebben het geld en de talenten voor zeker !!

4 mei 2016 om 13:43

Mee eens, en je verhaal is absoluut goed. Maar ik kan het toch nog steeds niet serieus nemen gezien je profielnaam....

Ik denk niet dat ze in Amsterdam een ras-Feyenoorder als Vilhene accepteren; zoals ze dat andersom bij Feyenoord wel hebben gedaan. Maar goed, daar lopen veel Amsterdammers rond de laatste 10 jaar.

Verder vind ik het niet passen dat een volwassen speler naar de concurrent gaat. Dat kan m.i. pas als er sprake is van rancune. In het geval van Vilhena is dat niet aan de orde. Dus daarom lekker bijtekenen bij Feyenoord of anders een mooie sportieve en financiële move maken naar het buitenland.

4 mei 2016 om 14:14

Niet alleen de laatste tien jaren. Spelers als Theo van Duivenbode, Rinus Israel, Ruud Gullit etc. hadden ook allemaal een Amsterdamse achtergrond.

Ik denk dat beide clubs (ajax en Psv) dan eerder voor Ziyech zullen gaan ipv voor Vilhena (ondanks dat het verschillende posities zijn). Natuurlijk is er een verschil in prijskaartje, maar ook in kwaliteit.

En als Vilhena al een binnenlandse overstap maakt denkt ik dat hij nooit naar Ajax zal gaan.

4 mei 2016 om 13:20

Niemand gaat voor Ziyech, hij is te duur voor Nederlandse clubs. die gaat gewoon naar een laagvlieger in het buitenland.

Hij komt voor Ajax te kort. Zou wellicht de bank halen, maar niet veel meer dan dat. Hij zou voor de rol komen van Bazoer of wellicht Gudelj maar die zijn beide beter. Misschien een vervanger voor Serero als die niet blijft maar Ajax heeft daar Van de Beek al voor die ik zelf talentvoller vind. Als PSV hem zou halen als vervanger voor Van Ginkel dan zouden ze er ook hard op achter uit gaan.

4 mei 2016 om 12:50

Vilhena is een linksbenige middenvelder die een aardige dribbel heeft, een goede pass, inzicht heeft, een krachtig maar geplaatst schot en aardig wat fysiek waar nog rek in zit. Aan deze jongen heeft Ajax in potentie veel meer dan Gudelj alleen moet iemand hem echt terecht wijzen waar zijn kwaliteiten liggen en dat hij veel meer meters moet maken wat hij echt makkelijk aan kan. Ajax zou de komst van Vilhena moeten toe juichen alleen zal die Vilhena een knop moeten om zetten. Wat ik voorlopig niet zie gebeuren.

Ajax is wel de laatste club waar ik vilhena naar toe wil zien gaan maar om hem te kort te noemen... Zo'n gudelj wordt op Europees niveau helemaal kapot gespeeld daar heb je niks aan in de champions league. Vilhena daarin tegen heeft de potentie om een topspeler te worden alleen moet hij zoals ik zei een knop omzetten en dingen gaan doen waar hij goed in is en niet over het halve veld rennen met de bal aan de voet.

4 mei 2016 om 13:16

Als ik je goed begrijp vind je dat Gudelj op de top van zijn kunnen zit en dat Vilhena zich nog kan ontwikkelen? Snap niet zo goed wat je bedoelt, want ik denk zelf dat de negatieve dingen die je over Vilhena zegt gewoon bij zijn spel en persoonlijkheid horen. Daarnaast vind ik beide spelers niet echt vergelijkbaar.

4 mei 2016 om 13:24

Ze zijn juist met elkaar vergelijkbaar alleen doet Vilhena zich graag voor als een AM dat terwijl zijn kwaliteiten daar niet liggen. Heb je Vilhena wel is ballen zien afpakken of het spel proberen te verleggen pfff af en toe dacht ik echt wauw als deze jongen zich nou op een verdedigende rol concentreerde en niet de hele tijd met de bal blijft lopen... Begrijp me niet verkeerd maar Gudelj is leuk voor in de Eredivisie en misschien op een dag speelt hij bij een middenmoter in de Bundesliga of Premier league maar dat mag het streven van Ajax niet zijn. Vilhena heeft de potentie om uit te groeien tot een topspeler met de kwaliteiten die hij heeft... Alleen moet hij zich concentreren op de dingen waar hij goed in is en het kinderlijke over het veld heen rennen met de bal uit zijn spel halen want daar zit zijn kracht niet in.

Joh, hij heeft na zijn eerste seizoen nauwelijks progressie geboekt. Begon steeds slapper te spelen. Riep het gewoon over zichzelf af dat hij niet werd geselecteerd. Krijgt dan een half jaar voor het einde van zijn contract de kans om zich in de kijker te spelen en heeft dat gedaan. So. What. Laat gaan. Hij liet de ploeg niet beter voetballen. Hij is positioneel uitermate zwak en kan geen steekpass geven. Hij luidde met zijn postbode-achtige taferelen een reeks van verliezen in die Feyenoord uiteindelijk een hogere klassering kostten. Niet alleen kwalitatief nog heel ruw, maar ook qua instelling niet goed, want als je pas in de laatste zes maanden van je contract besluit eindelijk mee te verdedigen en inzet te tonen, dan ben je geen enkele club waardig die een topclub wil zijn. Misschien dat ze hem door goede begeleiding kunnen doen laten opleven, maar van mij hoeft het niet bij Feyenoord.

Het is trouwens geen gekke gedachte dat 'ie naar een Ajax of PSV gaat (als ze hem willen hoor) of zelfs bijtekent gekeken naar z'n moeders ziekte. Hij ging al eerder niet naar Southampton om die reden.

Weet niet waarom Mario dit zegt,want beide club's hebben al genoeg middenvelders. En voor het geld hoeft hij het denk ik ook niet te doen. Het nieuwe voorstel van van geel,dat bedrag gaat hij denk ik niet bij deze club's krijgen. Deze jongen gaat gewoon naar het buitenland.

Als hij naar ajax gaat is het einde zoek. Hij is zo veel slechter dan de jeugd van ajax. En psv gaat ook echt hem niet halen als zhyech nog beschikbaar is.

Ik hoop dat hij het doet, zo blijft hij in de Eredivisie en bij PSV of Ajax kun je je doorgaans veel beter ontwikkelen dan bij Feyenoord.

Ik denk niet dat Vilhena naar Ajax of PSV wil gaan, als hij de reacties heeft gezien op het vertrek van generatiegenoten Wijnaldum en Fer.

Hopelijk ziet Feyenoord alsnog het licht en doen ze Vilhena een sterk verbeterde aabieding. hij voegt in mijn optiek veel meer toe dan de dure aankopen Veijinovic en Tapia.

4 mei 2016 om 13:18

Daar moet hij schijt aan hebben. Ben benieuwd of hij dat durft zoals meerdere spelers vroeger deden.

Een overstap naar Psv is net zo gevoelig. Het is namelijk een directe concurrent. Maar zowel Ajax en PSV zijn een stap vooruit.

4 mei 2016 om 13:26

Feyenoord - Ajax ligt gevoeliger dan PSV hoor

4 mei 2016 om 14:06

Ajax en PSV zijn directe concurrenten van elkaar. Directe concurrenten van Feyenoord zijn AZ Utrecht en Vitesse. Ook volgend seizoen.

Als Vilhena naar PSV gaat, gaat die 100% banken tenzij er wat mensen vertrekken. Van Ginkel heeft al aangegeven dat hij het in Eindhoven erg naar zijn zin heeft. PSV heeft al het beste middenveld van de Eredivisie dus ik zou niet weten waarom aan een middelmatige middenvelder zo veel tijd moet worden besteed.

Vind hem niet echt passen bij die clubs, lekker bij feyenoord blijven

De beste speler van Feyenoord vind ik als Ajax hem voor een appel en een ei kan ophalen moet je dat gelijk doen.

Vilhena zou bij Ajax nog in de basis komen, vele malen beter dan een bazoer. Bij PSV met het middenveld wat ze dit jaaar hebben zal het lastig worden voor hem. Maar beide zijn geen optie voor hem, sterker schijnt al gesproken te hebben met AC Milan.

4 mei 2016 om 13:33

Ik denk dat Vilhena dan naast Frenkie de Jong op t middenveld van jong Ajax zou ballen. Die jongen is minder dan Serero en die staat op de laatste wedstrijden na nooit in de basis van 1.

Zeker geen slechte voetballer, maar het is ook absoluut geen topper. Van een type Vilhena heb je er 13 in een dozijn zitten. Zal bij een bij een buitenlandse club die in de middenmoot speelt zeker een basisplaats kunnen veroveren. Bij een topper (lees: CL club) zullen zijn invalbeurten op een hand te tellen zijn. Zien we nog wel terug bij een Europa League wedstrijd. Of ie nou van enorme toegevoegde waarde zal zijn bij PSV of Ajax; ik betwijfel het.

Het middenveld van Ajax en PSV zijn overvol. Dus daar is helemaal geen plek voor bij die clubs. Sowieso zie ik hem liever niet bij Ajax komen. Los van dat ik vind dat ras Feyenoorders gewoon bij Feyenoord horen te voetballen in de eredivisie. Bovenal heeft Vilhena last van postbodegedrag. En als ik iets irritant vind is het postbodegedrag. Bij Ajax hebben we al de opper postbode Bazoer. Ik vind één speler met dat type gedrag meer dan voldoende.

En leuk al die buitenlandse clubs maar daar gaat hij gigantisch ondersneeuwen. Ac Milan neemt hem omdat ze hem dan vervolgens ooit eens kunnen doorverkopen. Southampton is al helemaal kansloos. Met zijn fysiek en met zijn neiging om de bal te willen brengen red hij het al helemaal niet in Engeland. Dan is hij de bal binnen 3 seconden kwijt.

Als Vilhena iets uit zijn loopbaan wil halen dan moet hij bijtekenen bij Feyenoord. Nog meer dan genoeg te leren. Als hij bijtekent bij Feyenoord dan raad ik Gio aan om hem een schop onder zijn hol te geven en te leren om de ballen sneller te passen. Zal het positiespel van Feyenoord goed doen.

Ik heb echt niks tegen die jongen, ik heb Vilhena dit seizoen af en toe mooie dingen zien doen, maar ik vind hem niet goed genoeg voor Psv. Ook niet constant genoeg.
Daarnaast is het gek dat zo'n speler uit de categorie "kind van de club" nooit echt het vertrouwen van de coaches heeft weten te winnen.

Bij Ajax komt hij te banken, tenzij er een paar middenvelders vertrekken. Bij PSV zou hij kunnen spelen.

4 mei 2016 om 14:02

Als vervanger van van Ginkel.

Het zou wel passen Vilhena naar 020,de zoveelste speler waarmee ze Europees de boot in kennen gaan tegen clubs als Celtic of Slavia Praag.020 de beste.....in de Mickey M. competitie zkr?
Niet dat wij wat voorstellen in Europa,maar ik heb t idee dat ze in 020 het idee hebben dat ze daarin nog wat voorstellen??hhmmm..

Verveelt voetbalzone zich?
Volgens mij wordt dit interview met Been over Vilhena enorm veel herhaald.

OT: Ik denk dat Vilhena gewoon een goede middenvelder kan worden, maar moet nu wel de goede keuzes maken, anders strandt hij net als Fer uiteindelijk bij een premier league club die op degraderen staat..
Hij moet zijn stap nu niet meteen te groot maken. Het zou niet eens zo gek zijn als PSV hem bijvoorbeeld transfervrij zou oppakken.

Voor psv in ieder geval niet nodig lijkt me. Met Pröpper, guardado, van ginkel, hendrix en (nog) maher is die vrij overbodig.

Maar dan kan je toch ook gewoon bij feyenoord blijven... Beetje triest als je dan in NL blijft.

Wel nee, Vilhena vind dat hij klaar is in Nederland en dat hij toe is aan het grote geld. Bij Ajax of Psv gaat hij ook geen grote zak euro's ophalen. Vilhena speelt( of zit op bank of tribune) in een competitie waar hij veel meer kan verdienen dan in de eredivisie.

Zeg maar mislukte Mario! Was als voetballer het net niet, ging gelukkig voor Feyenoord snel naar een Italiaanse club. Daar niets gepresteerd, ondanks zijn praatjes. Alles was daar beter dan in Rotterdam! Als trainer verantwoordelijk voor het slechtste Feyenoord moment ooit (eindhoven). Is weggestuurd en kan dat nog steeds niet hebben, eigenlijk gewoon een engerd.

Wat moet Ajax nou met Vilhena man???... snap ik niet he!! Mario zeg alsjeblieft maar niks dan zeg je al genoeg jonge. En sowieso gaat de Boer niet met deze 'lastige jongen' werken. Laat lekker gaan die Vilhena ik heb liever dat Ajax Ziyech haalt. En een goeie stopper voor centraal achterin.

Schaars naar Feyenoors en Vilhena naar Psv. Beiden clubs worden er sterker van en maken een goede deal. Schaars zal het merendeel van de wedstrijden spelen. Feyenoord kan wel wat ervaren kwaliteit gebruiken in de Europaleaue. Vilhena kan zich de basis inknokken en verder rijpen voor een toekomstige stap naar het buitenland. Tonny is daar nu nog lang niet klaar voor.

Guardado blijft gewoon nog een seizoen en hopelijk van Ginkel ook. Dan hebben wij vilhena niet nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger172
M. DiemersMiddenvelder161
S. BerghuisAanvaller1610
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller122
L. FerMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

347 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren