Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chris Woerts ziet Ajax ‘hele goede keuze maken’ op bestuurlijk vlak

Laatste update:

Menno Geelen wordt later deze maand benoemd als nieuwe algemeen directeur van Ajax. Dit weet sportmarketeer Chris Woerts woensdagavond te onthullen in Vandaag Inside. Geelen trad in 2010 in dienst bij Ajax en was de afgelopen acht jaar als commercieel directeur verbonden aan de Amsterdamse club.

"Toch wel een leuk nieuwtje voor de Ajax-supporters. Want ze hebben een hele moeilijke tijd gehad", opent Woerts met een kwinkslag. "Maar Menno Geelen is de beoogd algemeen directeur."

Johan Derksen is niet bijster onder de indruk van de onthulling van Woerts. "Dat weet iedereen al. Dat zei Valentijn (Driessen, red.) gisteren al,", aldus De Snor. "Hij zou worden voorgedragen, maar het is nu definitief. Hij wordt waarschijnlijk op 21 mei benoemd", countert de sportmarketeer direct.

"Ajax wil geen buitenstaanders. Ze zijn klaar met Jan van Halst en Michael van Praag", weet Woerts eveneens te onthullen. Wilfred Genee zit op één lijn met Derksen en vindt de onthulling van Woerts ook niet erg opvallend.

"Hij (Geelen, red.) wordt gewoon doorgeschoven. Dat is toch niet zo schokkend?", vraagt de presentator zich af. "Dat vind ik wel schokkend. Hij zei twee jaar geleden 'nee' tegen de functie. Toen kon hij ook algemeen directeur worden", brengt Woerts vervolgens in herinnering.

"Hij is zeer gewaardeerd binnen Ajax. Commercieel staat het als een huis. Van de week is de deal met uitzendbureau Olympia nog bekendgemaakt. Hij staat zeer hoog aangeschreven bij Ajax."

"Menno is een goede gozer en het is een hele goede keuze van Ajax", aldus Woerts over de beoogde nieuwe algemeen directeur in de Johan Cruijff ArenA.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oke Geelen doet het volgens mij prima als commercieel directeur. Dus enigszins jammer dat hij die post verlaat. Van der Sar was ook een goede commercieel directeur maar als ad niet goed genoeg. En gaat Geelen de eigengereide Kroes in toom kunnen houden? Als ad heb je toch iets meer ego en persoonlijkheid nodig. We gaan het zien. Wel belangrijk dat er een ad komt die de Ajax cultuur kan bewaken, we hebben gezien wat er gebeurt als die er niet is, maar ik had liever een zwaargewicht gehad.

1 mei 2024 om 23:26

Geelen wordt doorgeschoven en kan zo aan die rol wennen, natuurlijk heeft Kroes het voor het zeggen als er geen extra klachten naar boven komen via AFM onderzoek rondom zijn aandelen. Kroes als AD kan niet Menno is echt een topper, zonder Menno was er geen deal met Ziggo wat de basis is voor het succes de afgelopen jaren. Vergeet niet dat dat telecombedrijf het dubbele betaald dan wat Feyenoord binnenkrijgt en dan hebben ze ook nog alle subsponsoren als ABN voor de toekomst, en nog wat andere sponsoren. Allemaal deals van Geelen, zonder Geelen gaan die gewoon niet de sponserdeals verlengen, en ja Geelen wordt het uithangbord maar zal natuurlijk ook nog de commerciele successen zijn mening over hebben. Om de rust te bewaren een prima zet.

2 mei 2024 om 03:47

@xajacfa Geelen doet zeker een heleboel zaken goed, maar de Ziggo deal met ABN AMRO als subsponsor voor de toekomst en de vrouwen komt toch echt nog op het conto van Kinsbergen.

Overigens was (en is) die deal maar marginaal beter dan de deal met Aegon, die betaalden destijds al 12 miljoen voor het totale pakket, nu komen ze dankzij ABN AMRO als sponsor van de vrouwen en de toekomst daar net iets boven uit.. Geelen heeft vooral daarom heen nog een heleboel sponsors aangetrokken.

2 mei 2024 om 09:48

@London calling, vooral down playen deze man. Hij werd niet voor niets naar voren geschoven door alle clubs om de deal met de nieuwe deal met de eredivisie uitzendrechten glad te strijken. Ajax zit in de hoogste categorie met de shirt sponser en ligt internationaal in alle filialen en in een zware baggertijd weet de beste meneer een miljoenen deal te sluiten voor een nieuwe shirt sponser. Nog los van de promotie van Ajax in populaire series e.d. zelfde met de deals die jij benoemd. Kinsbergen heeft destijds getekend, maar aan de wieg en het opzetten stond toch echt Geelen. Iemand die op kennis en kunde doorgegroeid is en zijn eigen tekortkomingen zeer goed in het snotje heeft. Twee jaar geleden wilde hij geen algemeen directeur worden omdat hij van menig was dat er een ajax man met voetbalkennis in het bestuur moest zitten. Met de komst van Kroes heb je die ajax man met voetbal kennis. Nu titulair als er niets/weinig uit het onderzoek van de AFM komt hoogst waarschijnlijk zelfs statutair. Dan kan menno zich mooi richten op de rest, vergunningen, personeel, integriteit, ajax zakelijk vertegenwoordigen, etcetera. Als hij op dezelfde manier stabiliteit aanbrengt als in de commerciële tak is dat een heel goede zaak voor Ajax.

2 mei 2024 om 15:56

@ninjakai langs mijn kant geen slecht woord over Menno Geelen.
Ik heb zelf bij een eerdere post de uitzendrechten van de eredivisie naar voren gehaald en hij is de drijvende kracht geweest achter de omzet groei van ongeveen 90-100 miljoen naar de 150-160 miljoen die ze nu draaien zonder CL voetbal. Daar had je een heleboel zaken kunnen benoemen, zoals inderdaad de Adidas deal, voor iemand die zelf in het buitenland woont valt dat echt op, hier in Londen hangen in de sportwinkels buiten de (grote) PL clubs 5 andere shirts, waaronder Ajax. En zo kun je ongetwijfeld nog een hele lijst zaken opnoemen waar hij voor verrantwoordelijk is geweest.
Alleen de Ziggo deal, waar hij destijds ongetwijfeld ook bij betrokken zal zijn, kwam echt uit de koker van Kinsbergen.

1 mei 2024 om 23:50

Het lijkt me toch niet waar dat Kroes dadelijk gewoon weer wordt aangesteld? Het zou ongeloofwaardig zijn om na al die heisa Kroes weer aan te stellen. Bij elk foutje ligt de beste man direct weer onder een vergrootglas. Ik zou als Ajax zijnde gaan voor schoon schip en rust in de tent. Het is al ruim een seizoen totale chaos op alle vlakken.

2 mei 2024 om 08:36

Kroes is toch gewoon al aangesteld. Officiële bericht van Ajax was vorige week

2 mei 2024 om 07:42

Ik hoop niet dat je de Ajax bestuurscultuur bedoeld want daar hebben we al deze ellende aan te danken. Ajax wordt geleid als een amateursclub. Ik hoop dat Geelen daar jet nodige aan gaat veranderen. Volgens mij is dat zijn belangrijkste taakBewaken van de sport cultuur ligt bij andere.

4 mei 2024 om 00:42

Haha nee ik bedoelde de 433 voetbalcultuur inderdaad. Onze bestuurscultuur is precies zoals je zegt: drama. Die voetbalcultuur moet nu dus bewaakt worden door Kroes, die gooide onze Duitse vriend totaal overboord. (steijn en Schip trouwens ook.)

Weer meer oude jongens krentenbrood. De vernieuwing en verandering bij Ajax blijft dus uit. Goed nieuws voor psv en feyenoord

1 mei 2024 om 23:05

Heb je enig idee wie Menno Geelen is en wat hij doet? Onder hem is Ajax enorm gegroeid in commercieel opzicht namelijk.

1 mei 2024 om 23:07

Je weet dus overduidelijk waar je het over hebt, Geelen is een zeer bekwame talentvolle directeur. Heb liever dat hij commercieel aanblijft, maar ik snap wel waarom ze aan hem denken.

Heeft Chris Woerts ooit iets goed gehad over Ajax?

1 mei 2024 om 23:49

Heeft Chris Woerts ooit iets goed gehad?

2 mei 2024 om 07:29

Easytoys als shirtsponsor kwam hij toen het eerste mee.

2 mei 2024 om 08:28

maakt dat uit bij VI? Zolang je meningen vraagt aan een Derksen, Gijp (die komen nooit met een onderbouwing en ze denken vaak ook dat ze het licht hebben uitgevonden).

Of een Valentijn uitnodigt. Wat maakt een Chris dan nog uit?

Een commerciële man als algemeen directeur ? Ik weet niet of dat wel handig is. Ben benieuwd of het commerciële hart het dan niet teveel gaat overnemen.

1 mei 2024 om 23:36

Weet jij wel welke studies Menno Geelen heeft gevolgd? Bekijk zijn profiel even dan kan je zo zien dat hij geschikt is voor AD. Of hij ook het overwicht heeft zal moeten blijken maar qua intelligentie gaat hij het wel redden. Hij is onderlegd club management, marketing, commercieel en bedrijfseconomie, dan heb je genoeg kwalificaties.

1 mei 2024 om 23:51

Er is geen enkele studie te wereld die je per definitie een geschikt AD van een beursgenoteerde onderneming maakt hoor.

2 mei 2024 om 06:47

Wat wel mee helpt is dat hij al ruim 14 jaar voor Ajax werkt natuurlijk. Geelen kent de club door en door. Over hem zijn, zowel intern als extern, louter positieve verhalen.

2 mei 2024 om 07:52

Ik zie alleen maar terug dat hij een studie marketing heeft gedaan. Prima, maar maakt je niet meteen geschikt als AD.

2 mei 2024 om 08:30

@273618 ik denk dat een studie echt wel uitmaakt, of denk je dat een bus chauffeur ook een goede AD zal zijn..

2 mei 2024 om 04:05

Ik ben niet anders gewend dan dat de commercieel directeur of de financieel de gedoodverfde opvolger is van de CEO, slechts bij hoge uitzondering wordt het een van de andere directie leden.

Dit lijkt mij juist geen goede keuze... De heer doet het uitstekend op commercie en laat hem daar lekker zijn kunnen doen. Als je hem nu positioneert op algemene zaken dan blijft zijn hart trekken naar de commercie afdeling.

Het zijn gewoon 2 aparte stromingen met een specialisatie, zet een kenner op het gebied waarover hij kennis heeft. Dit is gewoon goedkoop en ik ben het met Derksen en Genee eens. Dit is niet speciaal, hoogst ongewoon dom opmerkelijk.

Ajax is weer ouderwets aan het rommelen binnen de organisatie. Kroes is titulair technisch directeur. Geelen is de enige die al jaren goed presteert als commercieel directeur. Die maken ze statutair algemeen directeur. Maar eigenlijk is Kroes de baas. Er worden allerlei noodgrepen uitgehaald om Kroes in positie te brengen. Daarvoor is hij aangenomen. Ondertussen een vleugellamme RvC die rechts en links ingehaald is door de stichting Ajax en de F-side. Gewoon weer een ouderwets zooitje. Nog even kijken of er voor van het Schip nog een job gecreëerd kan worden.

Ajax zou er verstandig aan doen Vincent Mannaert aan te stellen. Heeft Club Brugge uitgebouwd tot een ploeg die Europees een serieus woordje mee spreekt en tot grootste ploeg in België. Heeft deze week zijn aandelen verkocht dus is nu niet meer verbonden aan Club. Werd eerder al eens in verband gebracht met Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren