Ajax is Sanogo definitief kwijt: spits laat zich verhuren in Championship

Maandag, 1 februari 2016 om 21:57Gijs Freriks • Laatste update: 22:13

Yaya Sanogo is vertrokken bij Ajax. Charlton Athletic maakt maandagavond namelijk bekend dat de 23-jarige aanvaller voor de rest van het seizoen wordt gehuurd van Arsenal, de club waarbij de Fransman nog tot 2017 onder contract staat.

/

Voetbalcommentator- en analyticus Ian Dennis van de BBC schreef eerder op de avond op Twitter al dat Sanogo terug zou keren naar Engeland en daar heeft hij dus gelijk in gekregen. Sanogo maakte voor Ajax niet één doelpunt in zes wedstrijden en in dienst van de beloften bleef hij in drie optredens eveneens droog staan.

Sanogo komt uit de jeugdopleiding van AJ Auxerre en speelde ook nog op huurbasis voor Crystal Palace. Bij Charlton komt hij onder anderen Alou Diarra, Johann Berg Gudmundsson en Reza Ghoochannejhad tegen. De club staat na 29 speelronden op de voorlaatste plaats in de Championship.

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) opPoll

Denk jij dat Yaya Sanogo gaat slagen bij Charlton Athletic?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door dennixxx)

Voor iedereen het beste. Ajax had niets aan hem en is nu van hem af, Charlton heeft er een speler bij en Arsenal heeft een speler die nu misschien wat vaker gaat spelen.

1 februari 2016 om 22:33

Maar Frank was toch zo tevreden over hem & dat hij zulke stappen maakte? Nou, die spits die direct iets toevoegd komt nu dus ook niet, maar wel de bankzitter van de tilburgers terug naar huis.

1 februari 2016 om 22:38

@inti met die lange benen maakte hij idd grote stappen, maar zelfs dat ging hem soms met moeite af!

1 februari 2016 om 23:10

Misschien heeft frankie toen een beetje gelogen voor eigen bestwil. Sanogo is denk ik nooit in de buurt gekomen van fitheid of enige mate van vorm.

1 februari 2016 om 23:15

@afcabart hahahaha jij maakt mijn dag compleet.

Ajax zal zelf blij zat zijn dat ie is vertrokken. Zivkovic kan niet veel slechter zijn. Jammer is alleen dat Ajax zich wilde versterken deze transferperiode en daar zijn ze zeker niet in geslaagd. Als ze blijven spelen zoals ze nu doen, zullen ze zich moeten gaan richten op de 2de plek vrees ik.

1 februari 2016 om 23:30

Ajax hoeft zich geen zorgen te maken de eerste 2 plekken zijn vergeven. PSV kampioen Ajax 2e. Ik hoop dat Feyenoord de beker wint want via de competitie ben ik bang dat we Europa mislopen. ON zivkovic terug ipv sanogo is volgens mij een vooruit gang maar dat is mijn mening

2 februari 2016 om 00:31

Vind zivkovic ook een vooruitgang. Volgens mij heeft hij gewoon vertrouwen nodig als spits. Voor de rest blijft het gewoon een talentvolle jongen.

2 februari 2016 om 06:13

Dat is ook nog niet zeker of psv kampioen wordt 1 punt is niks

2 februari 2016 om 06:23

Mee eens, alleen nog te vroeg voor hem.

Sanogootje heeft echt flinke stappen gemaakt , alleen in de verkeerde richting van Arsenal naar de Mickey mouse Leauge naar de Coca cola leauge!

Zelden zo een onnodige huur gezien. Hopelijk heeft Ajax de bon nog....En nu Zivkovic mr lui die beloond wordt door zichzelf Ajax 1 speler te noemen na een mislukte verhuurperiode. Het gaat van kwaad tot erger deze transferperiode.

1 februari 2016 om 22:22

Hij hoeft zichzelf geen Ajax 1-speler te noemen, want hij gaat aansluiten bij Jong. Neemt niet weg dat het technisch hart aardig wat kritiek verdient...

1 februari 2016 om 22:32

Adviseur ik snap het niet , vorige keer was ie toch al ontevreden dat ie alleen bij jong Ajax mocht spelen!

Zou ie nu niet ontevreden zijn als ie weer alleen bij Jong Ajax mag spelen!

1 februari 2016 om 22:26

Waarom onnodig ik snap het niet de ene topspit voor de andere topspits ik zie het probleem niet

1 februari 2016 om 22:34

Lee.. Wat zeg je nu allemaal?? Jij als persoon die het huidige beleid met hand en tand heeft verdedigd de laatste jaren. Eindelijk zie je het licht?

Godzijdank, ze hebben het licht gezien. Als ik dan Frank steeds hoorde praten: 'sanogo komt eraan' en 'hij ontwikkelt zich'. Dat kon echt niet. Zo dom ook dat Overmars hem door Wenger door de neus geboord kreeg.

Was weer een fantastische aanwinsten van Overmars. Mijn god, wat wordt de lijst Overmars misperen toch lang! En we wiste eigenlijk al dat dit geen succes zou worden

1 februari 2016 om 22:31

Vind dat ie het deze transferperiode ook weer prima gedaan heeft... Goed voorbereide transfers van kwalitatief goede spelers.

Daar kunnen ze bij PSV met van Ginkel alleen maar jaloers naar kijken.

Bah! Wat een vreselijk beleid! Te amateuristisch voor woorden

1 februari 2016 om 22:39

Ja PSV pakt weer iets moois op.
Ik denk wel dat Overmars zijn dagen geteld zijn. Dit amateurisme kan niet lang meer duren. Sanogo is weer een voorbeeld hoe het niet moest. Dat moet de RVC - hoe weinig ambitie dan ook - toch ook gaan opvallen?

1 februari 2016 om 23:35

@ hansje1969

Laten we het hopen dat zijn dagen geteld zijn, maar ik ben er bang voor dat hij nog gewoon (mag) blijven zitten. Eigenlijk ben ik wel heel erg nieuwsgierig waarom de raad van commissarissen hem vorig jaar niet ontsloegen; terwijl ze dit wel wilde. Al heb ik het idee dat de Boer hen had overgehaald om het niet te doen. Het was ook de Boer die de raad van commissarissen er onlangs van overtuigde dat Overmars weer mocht kopen, waar men Overmars eerst steeds terecht blokkeerden omdat men totaal geen vertrouwen meer had in zijn scouting oog.

Even los gezien van gebruikelijke falen, maar Overmars lijkt mij echt een heel slap persoon, twee seizoenen geleden kwam er al naar buiten dat hij het in zijn broek deed voor de andere directie leden, bij de "tafel van Kees" zat er ook een onzeker hoopje mens en doordat de Boer het voor hem opnam mocht hij toch weer investeren (ook al is er niets gekomen).bij Arsenal en Barcalona nemen ze hem volgens mij ook niet serieus, aangezien hij zich alleen maar spelers in de maag laat splitsen die amper gespeeld hebben en van glas zijn.

P.s. Ik reageer van de week nog even op je berichtje.

1 februari 2016 om 22:47

Precies en wat met sanogo gebeurt, gebeurt ook bij heitinga!! Goede aankopen beide helemaal top!! Spelen 1 wedstrijd in het seizoen en dan kunnen ze vertrekken... mooi salarisje voor de bank of tribune warm te houden!!! Kijk naar psv die slagen de laatste dag er nog wel in om een goede speler te halen!!

1 februari 2016 om 22:50

Sanogo was inderdaad niet Overmars zijn "finest moment", maar toch is hij ook de man die voor Ajax Nemanja Gudelj en Bazoer heeft gehaald. Dat zijn op dit moment toch wel spelers die ajax beter maken...

1 februari 2016 om 23:08

Bazoer wilde volgens mij voornamelijk zelf naar Ajax.
Maar wie deed Bazoer ook weer in de uitverkoop door meteen op het eerste bod van Napoli te happen en aan heel Europa prijs te geven dat hij voor een prikkie gehaald kan worden met een contract dat tot 2020 loopt? IDD ene M.o.
Gudelj heb je mij nog niet over horen klagen. Al had ik persoonlijk Pröpper genomen, maar dat is misschien persoonlijk

1 februari 2016 om 23:42

@ Krinos

Voor Bazoer heeft hij niets meer hoeven doen dan "ja" zeggen, want Bazoer en zijn gevolg melde zich bij Ajax. Gelukkig heeft dezelfde Bazoer hem een zoveelste blunder bespaart, zoals "hansje69" al terecht aangaf wist hij niet hoe snel hij het bod vanuit Italië moest accepteren.

Dus zijn mooie praatjes dat hij er alles aan doet om de groep zolang mogelijk bij elkaar te houden is net zoals zo'n beetje alles wat uit zijn mond komt gebakken lucht. Het enige wat die man boeit zijn zijn bonussen, om Ajax geeft hij in ieder geval niets (heeft hij voor de camera's gezegd bij FC Groningen Tv).

Wat Gudelje betreft moeten we ook nog maar afwachten wat het word, tot nu toe zijn het voornamelijk praatjes die uit zijn mond komen. Bovendien voldeed hij aan geen enkele voorwaarden waaronder Ajax de markt op mocht gaan, en ook voldeed hij niet aan het spelers profiel waarna we eigenlijk zochten (zoals gebruikelijk het geval is bij Overmars).

Het enige goede wat hij heeft gedaan is het langer vastleggen van een aantal talenten, maar dat weegt in mijn ogen niet op tegen al zijn blunders en werkweigering. Dan heb ik niet over zo´n fake aanklacht zoals men die tegen Jonk gebruikte als excuus om iemand goedkoop te liquideren.

Daar kunnen we mooi afscheid van nemen in de rust tijdens Ajax - Feyenoord ....

Jeetje, niet te geloven dat Charlton werkelijk Sanogo wilt huren, zullen waarschijnlijk op basis van dezelfde gegevens handelen die Ajax deze zomer had. Informatie van het afgelopen halfjaar was niet echt voorhanden en zover als die wel voorhanden was niet echt een aanrader om hem te halen.

Klein lichtpuntje deze transferperiode dat hij vertrekt, maar daar houd het helaas bij op.

1 februari 2016 om 22:30

Hoezo? Coquelin was geflopt bij Freiburg, verhuurd aan Charlton omdat Wenger niet echt wist wat hij met hem aanmoest, en nu is Coquelin gewoon onbetwist basisspeler bij Arsenal.

1 februari 2016 om 22:44

Het verhaal van de uitzondering die de regel bevestigd.

Hij heeft in Amsterdam, zover als hij niet geblesseerd was, niks laten zien. Ik zie dat Coquelin zelfs nog een doelpunt heeft gemaakt voor Freiburg. Daarmee heeft hij al drie keer zoveel laten zien als Sanogo in Amsterdam. Ik geloof ook niet dat wanneer je 24 duels op huurbasis speelt je geen enkele toegevoegde waarde hebt.

Maar goed, wie weet dat Sanogo opleeft bij Charlton.

Nu nog ff Frank,mark weg,ajax opnieuw beginnen,wat hebben die er een zooitje van gemaakt,beloven en we zien dat er niks gebeurt,ik ben klaar met die 2 angsthazen.

1 februari 2016 om 22:53

Precies met z'n alle rond de tafel gaan zitten om te praten over een "mogelijke" transfer waarbij er wat miljoenen van de bank af worden geschreven. Jaja want ajax moet wel alles financieel in orde hebben voor alle aandeelhouders.. Ajax is en "blijft" een voetbalclub en geen miljoenen bedrijf!! Zet het voetbal eens op 1!!!

1 februari 2016 om 22:53

En van de beurs, wordt weer een voetbalclub en geen bedrijf dat financiële resultaten wil boeken over de sportieve prestaties. RvC eruit, zet er een directie met verstand van voetbal management neer. Dit slaat helemaal nergens op.

1 februari 2016 om 23:18

@ rodiajax

Was het maar zo simpel dat de problemen opgelost zouden zijn als alleen Overmars en de Boer het veld zouden ruimen. Er zit ook nog een wispelturige back stabbing raad van commissarissen die het flink uit de klauwen heeft laten lopen, en vergeet vooral ook niet de ledenraad onder aanvoering van die rat van een Henrichs.

Die lui hadden de kans om echt schoon schip te maken, maar traditie getrouw steunen die leden weer die slappe, onbetrouwbare en incapabele bobo´s. De ledenraad van Ajax zou ook weleens een flinke opruim beurt mogen krijgen, want hoeveel schade hun keuzes de club in de laatste decennia heeft berokend is niet te filmen. Zowel sportief en bestuurlijk is Ajax precies weer waar ze waren als voor de revolutie, de club wordt weer gerund door mensen die maar wat doen en er voor hun eigen ego´s zitten.

Misschien is het voor Ajax mogelijk om voor een halfjaar Marcel Brands te huren? Kan hij die 100+ miljoen investeren in spelers die daadwerkelijk een toevoeging zijn aan het elftal.

Nou, daar zullen ze van ballen in Amsterdam... Heeft echt geen bal geraakt, kan er he-le-maal niks meer van na blessureleed

Ajax had in mijn ogen genoeg spitsen kunnen aantrekken.. als was het maar voor een half jaartje. Babel, Aduriz, Lambert zou even een paar spelers die ze naar mijn mening zo op hadden kunnen pikken.

2 februari 2016 om 00:54

En vergeet Bendtner niet...

Wist niet dat hij voor ajax voetbalde. Dacht dat hij betaald kreeg om tussen de supporters te zitten

Mooi, is er in ieder geval nog iets van goed nieuws te melden bij Ajax, hopelijk zullen er van de zomer meer volgen. De bezem moet echt eens flink door deze selectie gehaald worden, al ben ik bang dat die bezem aan het einde van het seizoen lekker in de kast zal blijven staan. Mocht het zover komen is het te hopen dat het niet Overmars is die de bezem door de selectie haalt en weer aanvult.

Dikke miskoop.. Als ajax geen geld wilt uitgeven dan krijgen ze ook alleen maar miskopen denk aan van der hoorn, zimling, viergever, sightorsson en sanogo. Psv komt tenminste met grote namen

Ajax heeft er een dagtaak aan om de prutsers kwijt te raken
laat staan dat ze tijd hebben om goede spelers aan te trekken.
Wat een waardeloze prestatie zetten de Boer en Overmars hier neer

Onbegrijpelijk dat Ajax deze gast had gehuurd, heeft alleen maar geld gekost.Kan geen bal raken.Nu hebben ze weer geroepen dat ze íemand willen halen en druk bezig zijn.Deadline verstreken inmiddels.Wat is het aankoop beleid slecht bij Ajax.

Ik word eigenlijk woest als ik dit lees. Waar is Ajax mee bezig zeg? Alleen maar troep inkopen/huren, waar dit echt het bewijs van is natuurlijk. Maar andere clubs kunnen het wel; dan doel ik op de zogenaamde 'buitenkansjes' waar De Boer en Overmars het over hebben. Kijk maar naar PSV (Guardado eerder en nu Van Ginkel).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Charlton Athletic

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: League One
SpelersPositieW
B. AmosKeeper460
D. PratleyMiddenvelder391
C. WashingtonAanvaller3611
A. ShinnieMiddenvelder293
B. WatsonMiddenvelder291
L. MillarAanvaller272
J. StockleyAanvaller228
Voor de complete selectie: Clubpagina Charlton Athletic.

19 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren