‘Ik heb geen idee waarom ik er opeens naast werd gezet bij Ajax’

Dinsdag, 25 augustus 2015 om 12:45Peter Nusselder

Ajax nam ruim een jaar geleden afscheid van Christian Poulsen en pas net voor het sluiten van de zomerse transfermarkt werd Niki Zimling naar Amsterdam gehaald als vervanger van zijn landgenoot. De Deense middenvelder werd gehuurd van FSV Mainz 05, maar werd niet echt een succes bij Ajax.

/

Toch is de dertigjarige Zimling, die eerder in de Eredivisie uitkwam voor NEC, van mening dat hem weinig te verwijten valt; hij snapt niet dat hij zijn basisplaats in het elftal van trainer Frank de Boer kwijtraakte. “De eerste wedstrijden ging het echt heel goed”, vertelt de controleur aan BT. “Maar vervolgens werd ik er opeens naast gezet. Ik heb geen idee waarom dat gebeurde”, kijkt Zimling terug.

De 24-voudig Deens international erkent wel dat hij later, na een blessure, tijd nodig had om terug te komen op zijn oude niveau. Een vaste basisplaats zat er daarna niet meer in voor Zimling, die achteraf waarschijnlijk liever nog een keer had nagedacht over zijn bliksemtransfer naar Amsterdam. “Het is een wat overhaaste beslissing geweest om naar Ajax te vertrekken, van alle partijen.”


Poll

Vind je dat Niki Zimling goed genoeg was voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door yoda)

Dan is hij waarschijnlijk de enige die dat niet snapt. Voegde echt niks toe aan Ajax. Niet dat de rest nou zo'n goed seizoen draaide uiteraard...

25 augustus 2015 om 13:55

Tsja volgens mij vraagt Sanogo zich het zelfde af....van de bank van Arsenal naar de bank van Ajax. En Yaya heeft nog niet eens basis gestaan

25 augustus 2015 om 14:32

En bewees gisteravond nog maar eens waarom dat dat het geval is. Hij heeft nu in 2 wedstrijden wel 2 hele keren een bal fatsoenlijk aangenomen.. En dat in de JL.

25 augustus 2015 om 17:08

Ik heb de wedstrijden niet gezien maar als dat zo is is het toch onbegrijplijk dat ie gehaald is. Wat nu als Milik geblesseerd raakt?

25 augustus 2015 om 20:06

Net als Zimling eentje uit de lange rij nonsens huurlingen van Overmars. Sanogo inderdaad net zo zinloos. Zet Younes er gewoon ook even bij.
Ik vraag me af wanneer Overmars eens ter verantwoording wordt geroepen en eens uitleg geeft aan al zijn miskleunen.
Dat Zimling het zelf niet begrijpt, vind ik tot daar aan toe. Maar waar hij de wijsheid vandaan haalt dat het wel goed ging, is natuurlijk volslagen onzinnig.

Haha praat anders even met Boilessen. Volgens mij hebben jullie dezelfde aandoening. Iig erg goede zelfreflectie ook van deze beste man. Verbaasd me dat Barca hem nog niet heeft gekocht.

25 augustus 2015 om 14:32

Als Barca hem haalt dan mag hij alsnog nog niet spelen tot na de winterstop dus jou redenering klopt niet helemaal.

25 augustus 2015 om 15:15

Als je mijn barca opmerking serieus neemt stel ik je voor een spoedcursus sarcasme te nemen. Erg handig these days

25 augustus 2015 om 18:23

Denk dat je die cursus dan zelf ook even mag volgen....

25 augustus 2015 om 19:18

Daar twijfelde ik in het begin over maar dan zou ik hem een cursus sarcasme voor internet aan want ik zie het er niet vanaf spatten en dan wordt het lastig

25 augustus 2015 om 21:02

Haha.... Nou ja.... Ik mag toch hopen dat zo'n jongen niet serieus op een opmerking over Zimling naar Barca in gaat.

25 augustus 2015 om 14:44

Zelfreflectie is inderdaad een aspect, de andere overeenkomst is dat de technische leiding bij Ajax de kwaliteit verkeerd heeft ingeschat. Bij boilesen, ook bij zimling.

25 augustus 2015 om 14:59

Boilesen heb ik nog fantastische wedstrijden zien spelen. Dat was in het 1e seizoen maar daarna is het nooit meer zo goed geweest.

Die kwaliteit is er nog wel maar komt er alleen niet uit. Misschien dat een nieuwe omgeving hem goed doet.

25 augustus 2015 om 15:17

Kwaliteit is inderdaad absoluut niet het probleem van boilessen en hij heeft een sterk en een slecht seizoen gedraaid. Als je dan na een slecht seizoen echter denkt klaar te zijn voor de top gaat er ergens toch echt heel erg mis. Ik hoop voor boilessen dat het ergens alsnog gaat lukken en constanter kan worden maar bij Ajax gaat dat hem niet meer worden.

26 augustus 2015 om 21:13

t blijft een vreemd fenomeen hoor, dat volledig mislukken van boilesen.
Werd werkelijk bewierookt door de boer en uiteindelijk nog tot kapitein gemaakt. Daarna is t zo vreemd, zo snel achteruit gegaan met m. Alle krediet is weg.

Hier kunnen we natuurlijk lang of kort over praten, maar feit blijft dat hij gewoon veel te kort kwam voor Ajax. Totaal geen toegevoegde waarde!

Tja, het had me ook verbaasd als hij echt een topper bleek te zijn. Was toch al een beetje voor de breedte en ervaring aangetrokken.

Overigens mist deze man wel een behoorlijke portie zelfkritiek, als hij echt niet begrijpt waarom hij niet in de basis stond. Te langzaam, handelingssnelheid te laag, voedt niets toe. Zoiets?

25 augustus 2015 om 12:53

@ Dnsdkr

Onder andere John Steen Olsen die namens Ajax scout heeft wel eens gezegd dat Zimling een verbeterde vorm van Poulsen zou kunnen worden. Daarnaast was hij vrij ervaren en was het dus wel logisch. Jammer genoeg bakte hij er geen pepernoot van.

25 augustus 2015 om 13:08

D-Bergkamp

Het was gewoon een grote gok. Zimling heeft nergens nog aangetoond het niveau wat bij Ajax nodig was te halen. Die ervaring die hij had was ook niet heel relevant, omdat het allemaal op betrekkelijk niveau was.
Dit was gewoon een paniekaankoop en een flinke miskleun achteraf.

Dat hij zelf niet snapt waarom hij er langs kwam te staan is denk ik een grapje. Na één behoorlijke helft tegen PSG volgde daarna meerdere dramatische potten.

25 augustus 2015 om 13:12

@ Polop

Jup het was een gok, gelukkig een gok die relatief weinig geld koste. Soms pakt het goed uit en soms niet. Zimling pakte totaal niet goed uit. Terwijl zijn voorganger Poulsen in dezelfde constructie een schot in de roos was. natuurlijk had die wel aangetoond beter te zijn.

Bojan pakte ook niet goed uit bij Ajax, bij Stoke City speelde hij fantastisch afgelopen seizoen en bij Barcelona was het ook absoluut niet onverdienstelijk wat hij deed. Tja al met al....

25 augustus 2015 om 13:25

@D-Bergkamp

Echt waar joh? Wist ik niet.
Maar hoe oud was Zimling toen? Want laten we eerlijk zijn, toen Ajax hem huurde was hij toch echt al 'talent af'.

25 augustus 2015 om 14:04

Poulsen en Bojan zijn helemaal niet te vergelijken. Bojan en Poulsen hadden het beiden op een hoger niveau al laten zien en Bojan was een wereldtalent. Absoluut niet niet te vergelijken met een speler die bij NEC zelfs niet echt uitblonk.

Zimling was een flinke mispeer die Ajax wel degelijk indirect geld heeft gekost. Met een betere vervanger was de selectie beter in balans geweest en waren er in de competitie en CL zeker meer punten gehaald.

Je hoeft niet recht te praten wat krom is. De laatste jaren zijn er voldoende goede aankopen gedaan. Maar Zimling was simpelweg een hele slechte aankoop. Godzijdank is er weinig voor betaald, anders was het zelfs een dramatische aankoop.

25 augustus 2015 om 14:25

@ Polop

Eens, ik probeer ik het ook niet recht te pratne. Zimling was gewoon een drama aankoop. Een gokje die grandioos mislukt is. Daar bestaat geen twijfel over.

25 augustus 2015 om 15:05

Nee Bergkamp, dat was niet John Steen, maar Mórten Olsen die dat aangaf. Daarbij was het voor Morten natuurlijk een érg prettige bijkomstigheid dat Zimling (ten tijde van het gegeven advies), uitzicht zou krijgen op regelmatige speeltijd en Morten hem in het achterhoofd kon houden bij zijn selecties voor het Deense elftal. Zat een flink stukje eigenbelang bij dat advies van Olsen..

25 augustus 2015 om 20:17

@d-Bergkamp
Gokjes kan je wagen met jeugdspelers of desnoods als je voor de betreffende positie al een vaste waarde hebt waarop je kan bouwen.
Gokje met een 30 jarige speler vind ik al dubieus, maar helemaal als je brood nodig een vervanger voor Blind en Poulsen nodig hebt.
Ik vond dit het zoveelste bewijs van de onkunde van Overmars. En ook dit jaar gaat hij daar ook weer ongestraft mee door. Resultaat werd pijnlijk duidelijk tegen Rapid.

25 augustus 2015 om 12:56

Misschien is het aan de trainer om uit te leggen waarom hij niet speelt of wat hij moet doen om wel in de basis te komen.

Vind het wel makkelijk om te zeggen dat het hem aan zelfreflectie ontbeert. Als hij gewoon speelt en niks hoort over zijn spel van de trainer, dan snap ik dat hij niet begrijpt waarom hij er ineens naast staat. En een speler gaat echt niet snel over zichzelf zeggen dat hij niet goed genoeg is. Hoort ook niet echt bij een topsport mentaliteit.

25 augustus 2015 om 13:06

Funkyg als je er naast staat dan is er iemand anders beter en moet je op de training tonen dat je het beter kunt. Hoezo moet hij een tekst en uitleg? Een wedstrijd terugkijken was al voldoende

25 augustus 2015 om 13:33

Tekst en uitleg zodat hij zich kan verbeteren? Daar heb je toch ook trainers voor? Waar dient een trainer dan anders voor volgens jou?

25 augustus 2015 om 13:39

Zimling is achterin de twintig. Serero deed het gewoon goed op 6 en later klaassen ook. Daarnaast ben je een huurling en breng je vrij weinig. Is de rekensom dan zo moeilijk te maken? Het zat er gewoon niet in. En dat is niet zijn schuld. Een speler die tekort komt voor mainz en brugge maar wel huren...tjah hij was gewoon de 16e man.

25 augustus 2015 om 15:08

Klaassen deed het op 6 helemaal niet 'gewoon' goed, dat was gewoon puur omdat hij die positie met zijn blessure het best aankon, niet omdat hij daar nou excelleerde.. Desondanks deed hij het wel beter dan Zimling.

Man , man wat een zelfkennis. Zulke huur transfers zijn typerend voor het huidige beleid. Synago is nu de nieuwe zimling.

Zelfreflectie is ver te zoeken bij deze man. Mag hopen dat hij zelf ook wel door had dat andere spelers beter waren op zijn positie (lees: Bazoer, Klaassen en Serero). Ondanks dat Klaassen natuurlijk misbruikt werd op 6! Zimling was echt een aanfluiting voor een club als Ajax. Niet het niveau wat ze na moeten streven.

En hij heeft het over een goed begin. Welke goede wedstrijden heeft onze beste man in hemelsnaam gespeeld? Ik kan ze niet voor de geest halen namelijk..

25 augustus 2015 om 15:11

PSG thuis, maar dat was het dan ook.

Het moge duidelijk zijn dat enige vorm van zelfreflectie gewoon ontbreekt bij Zimling. Prima gozer, maar hij was simpelweg niet goed genoeg. Toen hij tegen PSG uit mocht invallen ging hij tekeer als een jonge hond, won tackle na tackle en speelde echt de pannen van het dak. Maar in elke wedstrijd daarna was het alsof Ajax met een man minder speelde, zo slecht. En ja, wat moet je dan als coach zijnde? Zo'n gast er gewoon naast zetten en dan maar de jonge jongens het vuile werk laten opknappen.

25 augustus 2015 om 13:49

Helemaal gelijk. Enkel bedoel je met PSG de thuiswedstrijd. Uit viel hij ook op inderdaad maar dat was door een afgrijzelijke blunder waar door Cavani er 3-1 van maakte. Hele matige speler zonder enige vorm van zelfkennis. Net als onze vriend Boilesen.

Niki, het leven kan soms zo oneerlijk zijn, maar de ware reden is dat de overige spelers niet mee konden in jouw enorme niveau.

Nou Niki, kijk de beelden van PSG-Ajax van vorig jaar nog even terug, met die loepzuivere assist van je. Misschien dat je het dan snapt.

Deze jongen voegde duidelijk niks toe. Als hij dat zelf dan niet snapt......

Hij heeft toch nooit echt een basisplaats gehad? Deed het een helft goed tegen PSG thuis, maar daarna niks meer van gezien.

Ja maar achteraf is alles makkelijk, was het een succes geworden dan was het een goede beslissing.

Ik denk dat Zimling best goed heeft uitgepakt tot aan zijn blessure, daarna is het niet meer dan een nuttige bankzitter die niet het niveau had van Poulsen

Hij viel ook enorm tegen... Alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat hij het toen met die invalbeurt tegen Barca wel heel goed deed. Kwam erin en nam meteen initiatief door naar voren te spelen ipv balletjes breed

Nou, zimling, dan ben jij toch de enige die het niet begrijpt, dat je totaal niks toevoegde bij ajax. Eerste wedstrijd viel het mee. Maar daarna absoluut een chaos met je. Snapte niet wat ze in je hebben gezien. Waar je nu zit weet ik niet, maar hoop voor jou dat het daar wel loopt.

Ze snappen bij ajax gewoon ook niet hoe je een fatsoenlijke speler in huis moet halen. Daar moet je verstand voor hebben. En daarnaast bereid zijn om geld uit te geven. Laat dit nou juiste de makke zijn van ons aller Ajax, wij zijn de beste bla bla bla. Die Sanogo kan er ook al geen klote van, die is alleen erg lang, waar hij verder ook niets fatsoenlijks mee doet. Ik zag m vorige week invallen en dacht bij mezelf; hoe is t mogelijk dat Ajax dit soort minkukels een contract aanbiedt? Hoe krijg je het voor elkaar om enerzijds te roepen dat de selectie klaar moet zijn in juli voor DE belangrijkste wedstrijd vh jaar om vervolgens te beginnen met een veel te jonge selectie en de man waarvan je zelf als club roept dat hij gehaald is voor de ervaring in dit soort potjes, ik heb jet over Heitinga, da je zo iemand op de bank zet.
Als supporter van Ajax krijg ik pijn aan mn ogen van wat ik zie op het veld en pijn aan mn oren van alle onzin die geroepen wordt door de mensen die deze club "leiden". Ik kijk af en toe mn wedstrijdjes op tv. In het stadion ga ik pas weer kijken als ik het idee heb, dat op het veld weer 11 echte voetballers staan die presteren en het stadion gevuld is met supporters ipv dagjesmensen. Ik ben zelf erg benieuwd in welk seizoen dat gaat lukken

Rosaaj,

Je mag natuurlijk zelf weten wanneer je naar het stadion komt. Maar ik vind het iets te kort door de bocht om de supporters als dagjesmensen neer te zetten. Ook mij doet het spel pijn aan de ogen maar als ik om mij heen kijk zie ik heel veel trouwe supporters inclusief oude mensen, echtparen, kinderen en daar geniet ik dan weer van. Er zitten echt heel veel echte supporters in het stadion. Een goed supporter is zijn team trouw in mijn ogen, ook in mindere tijden, en hoeft echt niet veel kabaal te maken. De een vindt dat fijn, de ander niet. Laat iedereen doen waar hij zijn in heeft maar laten we de trouwe supporters wel in hun waarde laten.

Die Zimling is echt van het pad.
Als je werkelijk niet snapt waarom je er uit gehaald bent mis je elke vorm van zelfreflectie.

eerste wedstrijd, volgens mij tegen barcelona zag het er zeker goed uit kan ik me nog herinner e daarna inderdaad niks meer laten zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Denemarken
6 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren