Clasie gaat gewoon mee op trainingskamp naar Oostenrijk

Maandag, 6 juli 2015 om 12:52Erik van Dam • Laatste update: 12:54

Feyenoord speelde zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2015/16. De Rotterdammers versloegen SC Feyenoord met 0-3 en vertrokken maandagmorgen met een selectie van 27 spelers naar Oostenrijk. De club verblijft daar een week in Seefeld en speelt er twee oefenwedstrijden: tegen SV Kematen en Fortuna Düsseldorf, de club die vorige week Mike van Duinen aantrok.

/

Jordy Clasie, Kenneth Vermeer en Karim El Ahmadi sloten maandag gedrieën aan bij de selectie van Giovanni van Bronckhorst. De twee middenvelders en de doelman mochten de eerste week van de voorbereiding nog laten schieten, omdat ze aan het eind van het vorige seizoen wat langer bezig waren vanwege interlandverplichtingen. Dat Clasie meereist, betekent ook dat de middenvelder nog niet bezig is met een transfer.

De aanvoerder staat open voor een vertrek bij Feyenoord, maar is gewoon meegegaan naar Seefeld. De kans is aanwezig dat hij pas na thuiskomst een volgende stap zet richting de deur. De enige thuisblijvers zijn overigens Stef Gronsveld (hamstringblessure) en Rodney Lopes Cabral (knieblessure). Zij werken in Rotterdam aan hun herstel, laat Feyenoord maandag weten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door le canard)

Heb het gevoel dat Clasie nog een jaartje blijft, zou mooi zijn! Off topic: weet iemand of de interesse van Feyenoord in Finbogason serieus is?

6 juli 2015 om 13:01

Nee, voorlopig lijken er geen nieuwe aankopen te komen. Al hoop ik wel dat Immers nog vertrekt, daarmee zijn we 10 stappen vooruit. Zou overigens echt geweldig zijn als Clasie zou blijven, maar dan zouden hij en Kuyt de kar moeten gaan trekken voor als het even tegenzit. Misschien zit er eventueel wel wat moois in dit seizoen!

6 juli 2015 om 13:02

forzazitterd feyenoord heeft wel intresse in gustafson van BK hacken

6 juli 2015 om 13:12

Als Clasie daadwerkelijk weet te blijven en ze nog iemand kunnen halen, voor de positie voorin en eventueel ook nog een linksback, gaan ze naar mijn mening echt serieus mee doen om de titel. Kuyt gaat hierbij een belangrijke rol spelen. Vond Feyenoord vorige seizoen het al redelijk doen alleen op het eind ging het niet al te best. Met versterking van Kuyt vullen ze toch een belangrijke gaat in waar het vorige seizoen toch aan tekort schoot waardoor ze niet echt gingen mee konden doen om de titel.

6 juli 2015 om 14:07

Kuyt knalt er minimaal 15 in komend seizoen.

6 juli 2015 om 16:58

Dan boft ze

6 juli 2015 om 13:02

Ik denk niet dat Clasie zal bljven, als hij blijft zou dat idd mooi zijn. Maar een mooi bedrag en wat investeringen in de selectie is ook niet verkeerd.

Ik verwacht niet zoveel van Kuijt, met zijn 35 jr. Ik hoop op een doeltreffende spits!

6 juli 2015 om 13:02

Lijkt me niet die kunnen ze niet betalen zonder iemand te verkopen.

6 juli 2015 om 13:05

Denk ook dat hij nog minstens 1 jaar blijft, geloof niet dat er clubs zijn die +10 miljoen voor hem gaan betalen en Feyenoord zal minstens dat bedrag willen hebben. Ook heel logisch gezien de bedragen die er momenteel worden betaald trouwens.
Vind Clasie echt een heel goede voetballer, nodige gif in zij donder en voetbalt bijna altijd vooruit, goede pass, dus snap eigenlijk niet waarom clubs het niet aandurven.
Ja als ze denken hem voor 6 miljoen op kunnen halen zoals Porto vorig seizoen, maar een Koeman moet toch ook wel weten dat hij mee kan met Southampton.

6 juli 2015 om 13:19

@ Wandering

Tja dat Clasie meer dan 10 miljoen waard is staat volgens mij voor iedereen wel vast. Alleen is het rijtje met geinteresseerde clubs gewoon weg niet het rijtje van big spenders. Lazio, Porto, Schalke etc zijn allemaal clubs die sporadisch meer dan 10 miljoen euro uit geven. Terwijl de twee geinteresseerde Engelse clubs als Sunderland en Southampton een Nederlandse trainer hebben die heel goed weten hoe Feyenoord er voor staat en die gaan ook geen 15 miljoen betalen.

Oftewel alles bij elkaar word het een lastig verhaal om de 12-15 miljoen te gaan krijgen die Feyenoord zo graag wilt zien. Simpelweg omdat de geinteresseerde clubs zulke bedragen vrijwel nooit betalen.

6 juli 2015 om 13:34

Maar hoe staat Feyenoord ervoor dan? Financieel gezond hoeft niet te verkopen kan alleen weinig kopen. Clasie heeft een contract dus als ze niet het gewenste bedrag krijgen tja dan moet hij blijven . Als een Engelse club kom zal ik ook boven de 10 vragen want ja de Engelse clubs hebben geld zat.

6 juli 2015 om 14:55

@ Bliek

Advocaat en Koeman weten beiden dat ze geen 15 miljoen hoeven te betalen om Clasie binnen te hengelen. Die zijn veel te goed geinformeerd in de Nederlandse competitie. Feyenoord hoeft in principe niet te verkopen natuurlijk. Het gaat er om dat iemand die weet dat hij niet meer dan 12 miljoen hoeft te betalen het ook niet gaat doen.

Feyenoord vroeg volgens de berichten oorspronkelijk 18 miljoen. Door zo een vraagprijs prikken Advocaat en Koeman heel erg snel heen. Simpelweg omdat ze weten dat Feyenoord met iets meer dan 10 miljoen ook genoegen zou nemen.

Clasie heeft een contract, maar heeft ook express verlengd bij Feyenoord. Oftewel die zal wel verwachten dat Feyenoord hem ook helpt als er een leuke club komt. Kwestie van geven en nemen.

6 juli 2015 om 15:40

Vraagprijs idd bewust hoog. Feyenoord gaat wel meewerken natuurlijk maar niet tegen elke prijs. Denk dat je rond de 12 uit kom. Van mij mag hij jaar blijven trouwens maar snap best dat hij verder wil. Ik vind dat hij de eredivisie ontgroeid is en tijd voor een volgende stap.

6 juli 2015 om 16:11

Probleem voor Clasie is dat Hiddink het blijkbaar niet in hem zag zitten. Met meer basisplaatsen had hij zich meer in the picture gespeeld en was zijn waarde nu hoger. Ik denk dat als Koeman ipv Hiddink bondscoach was geworden, Clasie nu voor 18 miljoen de deur uit kon.

6 juli 2015 om 17:03

6 miljoen is goed. Het is geen topvoetballer.

6 juli 2015 om 19:35

gaat ook om waarde van een speler en Clasie is dit gewoon niet waard, een verdedigende middenvelder die fysiek te kort komt en te weinig loopvermogen heeft om een box2box speler te worden waar ze in Engeland gek op zijn.

Hij heeft niet de techniek van Klaassen, niet het inzicht van Blind, en ook niet het scorend vermogen van Wijnaldum. Het is op al die vlakken goed maar net niet goed genoeg voor de top.

9 Mio daar gaat hij voor weg net voor de start van de competitie ben ik bang waardoor feyenoord geen vervanger meer kan halen (jammer genoeg want voor de competitie zou het super zijn als Fyenoord ook weer een keer mee zou doen)

6 juli 2015 om 21:24

Hhahahahahahahahahaha

Met alle respect . Maar denk dat je de voetballer clasie onderschat en nooit zie spelen.
Eigenlijk stom dat ik reageer op deze domme praat. Techniek en inzicht,loopt hij mijlen ver voor op,blind en Klaassen . Scorend vermogen klopt maar ach hij is cvm.
Leuk ook om met Klaassen te vergelijken maar is hij niet een nummer 10?

Body ach dat hebben de spelers,die jij noem ook niet..

6 juli 2015 om 13:39

Nog een spits kopen?

nee er is geen concrete interesse maar hij zal vast el ergens op een lijstje staan

Begrijp nog steeds niet dat er geen concrete interesse is voor Clasie. Is toch de beste speler van Feyenoord, pakt zo nu en dan een interland mee. Wat is hier de rede voor? Wat vraagt Feyenoord voor hem?

6 juli 2015 om 13:05

12 a 13 miljoen maar volgens mij is het gewoon wachten tot er een grote transfer komt en er een domino effect bestaat waardoor clasie weg gaat maar ik hoop het niet

6 juli 2015 om 13:06

Eind mei zeiden ze 15-18 miljoen euro.

6 juli 2015 om 13:09

ze zijn gezakt

6 juli 2015 om 13:23

Thanks, 12-13 miljoen is toch een prijs die ze makkelijk moeten kunnen krijgen (vooral als er vanuit de PL interesse is).

6 juli 2015 om 19:22

Dit zijn allemaal speculaties. Niet doen alsof dit feitelijk naar buiten is gebracht door Feyenoord.

6 juli 2015 om 13:42

Ze vragen te veel voor hem. Na een goed wk/ek stijgen de prijzen flink, vooral als de club kampioen is geworden en je een van de dragende spelers bent. Hier heb ik het over Blind natuurlijk. Feyenoord komt uit een matig seizoen, waar toornsta (vooral in het begin) de dragende spelers was imo. Ze vragen nu veel te veel

6 juli 2015 om 14:11

@flasher93

12 á 13 miljoen voor Clasie is echt niet te veel hoor. Aanvoerder van Feyenooird, international en nog vrij jong. Dit zijn bedragen die ze in England voor veel mindere spelers neerleggen.

6 juli 2015 om 15:02

@ Kingb

Ja aanvoerder van Feyenoord, international klinkt allemaal fantastisch. Alleen moet je het wel nuanceren.
- Aanvoerder Feyenoord
Clasie is aanvoerder van het team van Feyenoord dat behoort tot de slechtste 5 van de afgelopen 25 jaar. Daarnaast hebben zeker de laatste 10 wedstrijden en het mislopen van Europees voetbal zijn waarde niet omhoog gewerkt.

- Interlands
Clasie is 4e en misschien wel 5e keuze in Oranje. N de Jong, Blind, Wijnaldum, Fer worden in principe allemaal boven Clasie verkozen. In hoeverre telt zoiets in het voordeel van Clasie?

Tel daarbij op dat Clasie vrijwel geen europese wedstrijden heeft gespeeld en geen prijzen heeft gepakt met Feyenoord. Dan alles bij elkaar spreekt dat simpelweg niet in het voordeel van Clasie. Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat Clasie meer dan 10 miljoen op moet brengen. Maar ik vrees dat het 10-11 miljoen zal zijn en dan houd het op. Zeker als je de geinteresseerde clubs bekijkt word het een lastig verhaal.

6 juli 2015 om 15:27

Clasie is eerder derde keus achter De Jong en Blind. Wijnaldum en Fer zijn over het algemeen namelijk geen concurrenten. Wijnaldum is aanvallende middenvelder en Fer is meer box-to-box. Dan nog ben je als derde keus achter De Jong en Blind niet bepaald populair bij de top. Aan de andere kant: De Jong was absoluut van toegevoegde waarde bij Man City en behoort nu tot de beste spelers van AC Milan. Daarnaast heeft hij bijna 90 interlands achter zijn naam staan op 30-jarige leeftijd. Blind is basisspeler bij Manchester United. Voor clubs onder Manu zou Clasie misschien wel aantrekkelijk zijn. Maar Clasie moet het inderdaad echt niet verder zoeken dan clubs als Lazio, Southampton etc.

6 juli 2015 om 17:55

Ja spelers van andere Engelse clubs zijn meestal overdreven hoog.

6 juli 2015 om 17:57

Je hebt gelijk hoor. Feyenoord stelt de afgelopen jaren niks voor Met moeite kunnen ze 2de of misschien 3de worden met groot verschil met de teams daarboven. Ze presteren niks Europees en zelf heeft Clasie ook weinig dingen op het hoogste niveau laten zien. Alleen een Koeman of van Gaal moet gek genoeg zijn om dat bedrag te betalen, maar zelfs hun weten dat dit te hoog is.

6 juli 2015 om 19:26

Je reinste onzin weer van Bergkamp. Ik zie jou alleen maar stelselmatig Feyenoorders omlaag halen. 4e en 5e keus nog wel achter een aantal aanvallende/box2box middenvelders die nooit enige vorm van concurrentie zijn geweest. Laat me niet lachen man.volgens mij verdrong Clasie in slechte vorm 1 van afgelopen interlands Blind nog van zijn eigenlijke positie, dus het zal allemaal wel meevallen.

6 juli 2015 om 19:48

Kuipman, Blind werd niet verdrongen maar Hiddink gaf Clasie een kans omdat Willems als linksback afviel en daardoor Blind linksback moest staan......toch een groot verschil zeker als je nagaat dat De Jong die oefenwedstrijd gespaard werd vanweg een blessure. Ook stond Hiddink onder immense druk en moest hij wat anders proberen.

voor de competitie hoop ik dat Clasie blijft in de NL competitie is hij na Klaassen, Bazoer en Wijnaldum de beste middenvelder dat ben ik wel van mening. Maar ik acht de kans groter dat Bazoer hem voorbijstreeft (krijgt bij Ajax dit seizoen nummer 6) dan dat Clasie in de basis bij NL elftal komt te staan. Bazoer is een speler met kracht en daar ontbreekt het nl elftal aan. de Jong heeft dat wel maar is voetbaltechnisch minder. Clasie heeft het probleem dat hij Fysiek stukken minder is

6 juli 2015 om 20:47

@ Kuipman

Stelselmatig Feyenoorders omlaag halen wat een grap, ik heb vanochtend in het topic over Vilhena nog grandioos uitgepakt over Boetius die ik de beste linksbuiten van Nederland noemde. En ik heb gezegd dat ik Vilhena maar al te graag bij Ajax zou willen zien. Maar natuurlijk haal ik ze daarmee naar beneden.

Op het WK heeft Clasie vrijwel geen kans gehad. Want wie speelden er? Juist, Wijnaldum, Fer, De Jong en Daley Blind. Oftewel Clasie was nummer 5. Dat hij op 23 jarige leeftijd nog steeds geen basis international is zegt genoeg over hoe Clasie er voor staat.

Ik zie alleen Feyenoorders kwaliteiten aan Clasie toe dichten die ik van niemand anders hoor. Zullen dan de Feyenoorders het bij het juiste eind hebben. Of zullen de supporters van alle andere clubs tezamen realistischer zijn... Ik weet het antwoord.

6 juli 2015 om 20:52

@ Adviseur

Aangezien we 4-3-3 speelden met een Cm/cvm is hij simpelweg ook achter Wijnaldum/fer geplaatst. Aangezien die regelmatig op de CM positie speelden. En dan ben ik zelfs Strootman nog vergeten voor die posities.

CM: Strootman - Fer
Cvm: De Jong - Blind
Wijnaldum speelt ook vrij veel op de CM positie. De Guzman is ook nog in beeld. En als je bedenkt dat Klaassen zich de laatste wedstrijden flink in the picture heeft gespeeld in Oranje. En Davy Pröpper ook steeds serieuzer in aanmerking komt.

Het is nog rustig, de laatste weken in augustus kan het zomaar los gaan, zien we elk jaar weer. Daarom haat ik het ook dat de markt tot september open is, dan zijn we al 4 weken in competitie.

Voor het nederlands voetbal zou het mooi zijn als Clasie blijft maar begrijp dat hij weg wil, geld en hogerop is erg aantrekkelijk

Ik zag ze de selectie lopen op Eindhoven Airport, vroeg me al af waar ze naar toe zouden gaan. Helaas niet op de foto gekund met Kazim Kazim

Iets in mij zegt me dat hij niet weggaat, het is ook zo stil rond hem.

Gaat feyenoord niet spelen tegen grotere tegenstanders ofs ?

6 juli 2015 om 14:39

Panatinaikos en Southampton.

6 juli 2015 om 16:09

Waarom niet tegen betere tegenstanders? Vergelijk het met Ajax en PSV. Clubs als Dynamo, Valencia, Wolfsburg/BMG enz. Southampton speelt nooit cl ofzo en is ook geen (sub)topper in Engeland.. Panathinaikos is een leuke tegenstander, maar toch geen bijzondere wedstrijd verder?

6 juli 2015 om 16:39

Dit is al een verademing ten opzichte van voorgaande jaren. De hele voorbereiding tegen Schubbekutterveen en als openingswedstrijd tegen Getafe...
Southampton is op dit moment een hele leuke tegenstander. Qua niveau en ook vanwege Koeman en Pelle natuurlijk.
En ja, dan kun je tegen Valencia gaan spelen, maar daar heb je als Feyenoord zijnde dan weer niets aan denk ik.

6 juli 2015 om 16:40

Panatinaikos of Southampton zijn echt geen mindere tegenstanders dan Valencia of Dynamo.

6 juli 2015 om 17:08

Valencia is wel beter. Dynamo twijfel ik aan.

6 juli 2015 om 20:55

Not. Olympiakos en soton

7 juli 2015 om 10:30

Feyenoord hoeft ook niet tegen CL teams te spelen, want ze spelen niet Europees. Ik vind juist dat ze een goede voorbereiding hebben tegen ploegen die steeds iets sterker worden. Southampton en Olympiakos zijn perfecte tegenstanders. Misschien willen supporters grotere namen, maar die spelen dan misschien ook maar met een B-elftal

Zou voor Feyenoord en de Nederlandse competitie mooi zijn als hij blijft. Clasie is met afstand de beste middenvelder in de Eredivisie qua passing en positiespel, helaas ook (nu nog) beter dan Klaassen, Bazoer, Serero maar die komen er wel aan en kunnen denk ik dit seizoen Clasie gaan benaderen. Vooral Bazoer, die heeft ook nog eens meer scorend vermogen.

6 juli 2015 om 14:58

Wat dacht je van Guardado?

6 juli 2015 om 16:46

Ja, klopt. Die is ook wel een soort van goed.

Fysiek en scorend vermogen ver onder de maat, mooie speler voor feyenoord
moet daar de rest van zijn leven blijven, zit hij tenminste niet op de bank

6 juli 2015 om 16:41

Nigel de Jong heeft in zijn hele cariere maar iets van 10 doelpunten meer gescoord dan Clasie nu. Voor die positie is scoren niet van belang.

Zou mooi zijn als hij blijft! Als clasie blijft kan je ook nog eens superveel systemen spelen met je middenveld. Vejinovic, clasie, vilhena, immers, toornstra, schuurman, el ahmadi en sleegers, verdonk zijn wel ene hoop. Er moet echt een linksback gehaald worden voor omdat nelom niet mee kan en woudenberg nog jong is. Van anholt kan zowel rechts en links, en daarna weet ik niet echt wie een goede optie is. Als ervaren man voor in de cv kan van der heijden, wie weet vlaar, of hooiveld.

Vermeer
Karsdorp
Van beek
Kongolo
Van anholt?
Clasie
Vejinovic
Vilhena
Toornstra
Kuyt
Achabar/ jpb

Ik hoop dat Feyenoord zo snel mogelijk Clasie verkoopt waardoor er weer ruimte is om andere spelers te halen. Nelom, El Ahmadi, Immers, Kazim en Te Vrede mogen van mij ook vertrekken.

Ik vind de tegenstanders van feyenoord niet echt groot van naam. Zegt dat wat over feyenoord, of willen de grote namen niet oefenen tegen feyenoord? Ik zou de lat hoger leggen dan ze eigenlijk aankunnen. Daar leer je van lijkt me.

Feyenoord moet bij verkoop van Clasie de focus leggen op versterking/verbreding van de verdediging. Zolang andere spelers niet zullen vertrekken heeft Gio in de aanval en op het middenveld voldoende opties.
Keepers: Vermeer en Hahn zijn beide top
Verdediging: Alleen van Beek en Kongolo zijn goed. Woudenberg moet het nog laten zien, maar Nelom laat al jaren zien niet bij Feyenoord te horen. Karsdorp is toch meer middenvelder, maar ontwikkelt zich goed als rechtsback. Wilkshere isde laatste tijd al voldoende over gezegd.
Middenveld: El Ahmadi opstellen tegen toppers, anders Vejinovic op de positie als verdedigende middenvelder. Aanvallend is er voldoende keus met Toornstra, Vilhena, Sleegers, Vejinovic (als El Ahmadi speelt), Karsdorp (als nieuwe backs worden aangetrokken), Schuurman en misschien de nieuwe aankoop Gustafson. Immers zou als noodoplossing ook nog kunnen.
Aanval: Kuyt is centraal goed voor zo'n 20 doelpunten, Achahbar is goede back-up als 2e spits. De keuze uit buitenspelers Boetius, Bilal, Sleegers, Manu en misschien de nieuwe aankoop Gustafson is ook ruim.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

511 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren