Update: Ödegaard zonder transfer op zak teruggekeerd in Noorwegen

Maandag, 12 januari 2015 om 18:25Bart Kruyt • Laatste update: 18:17

Er verschijnen al wekenlang berichten over de toekomst van Martin Ödegaard, maar vooralsnog heeft het Noorse wonderkind zich nog niet aan een nieuwe club verbonden. Daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen: VG heeft begrepen dat de keuze op Real Madrid is gevallen en dat Ödegaard dinsdagavond laat met een privéjet in de Spaanse hoofdstad is geland.

/

VG, een Noorse krant die steeds als eerste met het laatste nieuws over Ödegaard is gekomen, schrijft dat de aanvallende middenvelder samen met zijn vader Hans Erik en zaakwaarnemer Tore Pedersen om 19.30 opsteeg. Drie uur later landde het vliegtuig met de drie Noren in Madrid. Het is de bedoeling dat de transfer van de zestienjarige Ödegaard naar Real nog deze week wordt afgerond.

Het toptalent trainde in november al eens mee bij de Champions League-winnaar en maakte toen al kennis met alle sterren van Real. Hij krijgt bij de Koninklijke rugnummer 16 en een gegarandeerde plek in de selectie van Carlo Ancelotti, zo wordt er beweerd. Mocht de berichtgeving kloppen, dan wordt Ödegaard de eerste Noor in de clubgeschiedenis van Real.

Het bericht betekent een flinke teleurstelling voor Ajax, dat ook belangstelling had voor Ödegaard. Het was de bedoeling dat de middenvelder deze maand nog mee zou trainen in Amsterdam, maar dat lijkt dus niet te gaan gebeuren. Ödegaard trainde in de afgelopen weken wel al eens mee bij Liverpool en Bayern München en nam verder een kijkje bij Manchester United en Manchester City.

Update 12 januari 18.25 uur - Ödegaard zonder transfer op zak teruggekeerd in Noorwegen
Het leek erop dat Martin Ödegaard vorige week een contract zou gaan tekenen bij Real Madrid, maar het is nog altijd niet duidelijk waar de Noor zijn loopbaan zal gaan voortzetten. Ödegaard is inmiddels terug in Noorwegen en traint weer mee bij zijn club Strömsgodset. "Ik heb besloten om niets te zeggen over de clubs die ik heb bezocht", zei de aanvallende middenvelder tegen TV2. Het is nog onduidelijk of Ödegaard nog mee gaat trainen bij Ajax, wat wel de bedoeling was.


Poll

Denk je dat Martin Ödegaard kan doorbreken bij Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

152 reacties (laatste reactie door flierefluiter)

Ja ja eerst zien dan geloven. Had gehoord dat hij 15 jan nog bij ons mee kwam trainen.

6 januari 2015 om 23:52

Eigenlijk maakt het me niets uit meer als hij niet naar Ajax komt veel minder dan Abdelhak Nouri zal die niet zijn. Ik schat Nouri zelfs hoger in. Hij zal alleen maar in de weg gaan lopen.

7 januari 2015 om 01:10

En heb je ze beiden vaak in actie gezien om deze inschatting te maken?

7 januari 2015 om 01:38

Proest. Daarom zit de halve wereld achter Odegaard aan en niet achter Nouri... Hou toch op man. Zeker moeilijk om te accepteren dat ie voor een andere club kiest.

7 januari 2015 om 02:15

Suc6magnet het grote verschil is dat Nouri ietsjes ouder is en nog niet heeft gedebuteerd voor het eerste en zijn land. Maar op zich denk ik dat het wat moeilijker is om te debuteren voor Ajax en Nederland dan voor een clubje uit Noorwegen en Noorwegen. De halve wereldtop zit ook gewoon achter Nouri aan, alleen niet zo intensief als achter Odegaard omdat Nouri nog niet is doorgebroken. Ik denk dat Odegaard verder is op deze jonge leeftijd dan Nouri, maar ik geloof zeker dat Nouri net zo ver kan komen, of misschien wel verder (ligt eraan of Odegaard echt naar Real gaat) dan Odegaard.

7 januari 2015 om 06:24

Ödegaard heeft zeker het talent om tot een grote speler te komen, maar met alleen talent kom je er niet. bij deze jongen moet er (net als bij vele 16 jarige jongens) zeer veel begeleiding komen, persoonlijk contact en er moet gespeeld worden.

het is dus heel erg jammer dat deze jongen (had niet anders verwacht, en kan het hem niet kwalijk nemen) voor het geld en avontuur in Madrid heeft laten overhalen.

"hij krijgt bij de Koninklijke rugnummer 16 en een gegarandeerde plek in de selectie van Carlo Ancelotti" uiteraard krijgt hij die speel minuten, dat zullen er wellicht 10 tot 20 min in totaal zijn, voor de rest is het Real Madrid 2 en verhuur op verhuur.

deze jongen had er echt prima aangedaan om naar Ajax, Psv, Groningen, AZ, Feyenoord, Heerenveen of welke Nederlandse club dan ook. Helaas is dat niet zo en dat is prima, kunnen we deze soap afsluiten en concentreren op andere talenten.

tijd zal het leren of hij er verstandig aan heeft gedaan, maar op dit moment hebben de sterren van Real hun taak voldaan en dat is hem overhalen.

7 januari 2015 om 06:41

Bij een nederlandse club zou hij eerst in de jeugd moeten spelen. Breekt hij zijn been, dan kent niemand hem over drie jaar en moet hij hard bikkelen net ons allemaal voor een dergelijke baan in deze economische crisis.

Eenmaal bij Real Madrid speel je misschien inderdaad maar drie wedstrijden van twingtig of minder minuten dit jaar, train je met de beste spelers en vast zijn helden, mag je voor straf misschien voor minuten maken in het tweede elftal waar een wereldster is en een van de beste speler allertijden je trainer is. In een lekker land en een mooie stad. Ja, en het geld zal ook niet mis zijn.

Ja hoor, jullie moeten eerlijk wezen. 90% zonder alle gelul zou dezelfde keuze maken hier, die prive-jet werd natuurlijk ook wel geregeld door Real Madrid. Hij leeft een droom sinds alle belangstelling. Bovendien geeft Carlo Ancelotti al zijn selectiespelers minuten. Dat kan alleen voor de derde doelman anders zijn. Voor men er dan toch over begint, breekt hij daar zijn been en is het over, dan heeft hij herinneringen en een geld bedrag die heel veel goed maken.
Iedereen hier breekt het liever daar dan hier voor een Nederlandse club, tenzij je anti-Real Madrid bent natuurlijk zoals Sierd.

7 januari 2015 om 09:01

Bij Real Madrid kan je toch ook je been breken? En het is inderdaad begrijpelijk om voor het snelle geld te kiezen, maar misschien kun je uiteindelijk meer verdienen in je carrière als je eerst twee of drie seizoenen bij Ajax speelt en dan de stap naar een topcompetitie maakt.

Aan de andere kant, als hij echt zo'n toptalent is, dan maakt het bijna niks uit waar hij aan de slag zal gaan, dan komt hij er toch wel, en dan is Real ook een prima keuze, vanwege het geld.

12 januari 2015 om 18:54

Dat zoveel clubs achter hem aanzitten heeft denk ik deels met 2 simpele redenen te maken.
Deze gast word in de media gigantisch gehyped (dan krijgen clubs al vlug interesse, zelfs de echte top. Kijk maar naar Adu).

En wat hem ook zeer interessant maakt voor andere clubs is dat deze jongen blijkbaar wil vertrekken bij zijn club en hij is ook nog gratis (of zo goed als gratis).
Een Nouri is niet echt interessant omdat hij nog een aantal jaren op zijn contract heeft en al heeft aangegeven bij Ajax te willen blijven en ook op zijn 18e weer will verlengen.

12 januari 2015 om 19:12

Van al die Nederlandse club die je op noemt, zou alleen Ajax een kans maken. Als Ajax, PSV en Feyenoord interesse hebben, net als alle topclubs uit alle toplanden, dan ga je met alle respect niet naar Groningen of AZ. Ajax staat internationaal en zeker in Scandinavië het best aangeschreven..

12 januari 2015 om 19:50

Dit was ook toch met fischer, die werd echt gembombardeerd als supertalent, benieuwd of odegaard en Nouri snel stappen kunnen maken.

6 januari 2015 om 23:53

Die gaat gewoon naar Real. Als dit echt de nieuwe Messi is komt het wel goed met um, daar zal Real ook alles aan doen!

7 januari 2015 om 00:04

Laat 'm lekker lopen als Ajax zijnde. Andersen was geen kleiner talent, die komt nu net boven drijven. Heb je Fischer nog, Kishna, Ghazi, en nog meer jeugd die eraan komt. Hij gaat inderdaad alleen Nouri maar in de weg lopen, dat is 100% zeker een wereldtalent.

7 januari 2015 om 00:24

Tuurlijk had hij anders gereageerd als Odegaard was gekomen. Het is een goede speler, die zeker welkom was. Maar je moet jezelf ook niet rijk gaan rekenen met een 15-jarige. Het grootste gedeelte van zijn ontwikkeling staat nog voor hem, want met talent alleen kom je er ook niet.

7 januari 2015 om 00:35

Nou van Gaaltje, ik zie wel dat jij er geen verstand van hebt....

7 januari 2015 om 01:01

Hoe weet je dat zo zeker. Hij kan voor zijn jeugdliefde spelen (liverpool), in de Premier League spelen bij een club waar de jeugd een kans krijgt (southampton) of zich goed ontwikkelen in Nederland (ajax). Waarom dan toch waarschijnlijk voor het geld en naar Real gaan en niet naar Bayern. Bij Bayern breek je nog eerder door gok ik?

7 januari 2015 om 01:37

Alsof hij voor het geld naar madrid gaat, denk niet dat madrid op die leeftijd meer betaald dan andere topclubs.
Ook is het zeker dat als er echt veel potentie in zit (ik volg hem niet zo) madrid het er zeker uit kan halen en waarom zou je als 15 jarige jongen niet voor de grootste club aller tijden willen spelen?

7 januari 2015 om 11:49

@vossing Dank u! Onderbouw maar

7 januari 2015 om 21:04

@vossing
Je lult gewoon mee met de rest zonder dat je ook maar enig idee hebt hoe goed die jongen is.

Hoop dat het snel getekend is. Zijn we van die soap ook weer af

12 januari 2015 om 20:15

Ben ik met je eens, zal wel voor Real hebben gekozen.

Als hij interesse in Ajax had gehad, was er al contact met hem geweest.

Zonde is blijkbaar een goed talent, kan nooit kwaad om hem hier op te leiden.

Zal een utopie blijken te zijn.

Talentje hoor.

Als zoveel topclubs je zo graag willen moet je wel wat kunnen. We zien het wel in de toekomst joh.

7 januari 2015 om 00:08

Ach, één grote hype is dit. Hoor je nooit meer wat van als hij daarheen gaat. Ja, dat ie verhuurt wordt aan Albacete of zo...

7 januari 2015 om 00:52

Grote hype? Wat zeg jij nou! Het is ene supertalent die gaat het bij Real echt helemaal maken hoor...

7 januari 2015 om 10:13

wie moet er weg dan bij madrid?

Mooie club uiteraard, maar de kans om daar tot een grote speler uit te groeien acht ik minder dan bij sommige andere clubs. Lijkt me het best voor hem als hij nog 1,5 jaar verhuurd wordt aan een club in Noorwegen hij is nog zo jong.

7 januari 2015 om 02:31

beter dan verhuren aan de eredivisie. als ie al echt zo goed is mag die het eerst hier komen laten zien. voor Noorwegen competitie zou die al veel te goed moeten zijn. daarna de stap naar buitenland maken. eerst naar Real is heel aantrekkelijk voor die gasten, maar niet verstandig. jammer...

Zou wel heel erg dom zijn om op je 16e al naar real madrid te gaan. Dan kun je beter een tussenstap maken bij een europese subtopper.

7 januari 2015 om 00:08

Waarom? Misschien is het juist goed om gelijk vanaf zo jongs af aan mee te doen op zo een hoog niveau. Dan raakt hij eraan gewend en ontwikkelt hij zich misschien tot dat niveau. Nu zit er juist nog heel veel rek in. Je kan het altijd proberen. Wie zegt dat Real Madrid ooit nog een x zal komen? En als hij faalt kan hij altijd nog naar clubs van het kaliber Valencia, Liverpool, Leverkusen etc.

7 januari 2015 om 00:13

Messi naar Barcelona was ook zo dom idd.

7 januari 2015 om 09:16

Messi ging naar de jeugd terwijl niemand hem kende. Daardoor kon hij zich rustig ontwikkelen. Odegaard krijgt hier al een plaats in de selectie en moet zich ineens al gaan tonen bij Real. Dat lijkt mij een wereld van verschil.

12 januari 2015 om 19:09

Voor elke Messi zijn er tientallen spelers die het niet gered hebben. Bij clubs als Barcelona moet je wel van heel goede huize komen wil je het eerste elftal halen. Afgelopen jaren is er bijna geen enkele speler doorgebroken.

12 januari 2015 om 22:51

Niemand die Messi kende? Je wilt niet weten hoeveel clubs Messi op hun verlanglijst hadden staan. Maar Messi was een te groot risico voor vele clubs zodoende haakte velen af en kwam Barcelona met een beter oplossing dan de rest aanzetten.

7 januari 2015 om 00:15

Eriksen, wat goed is komt snel. Verder ligt het er helemaal aan voor hoe lang hij zich vast laat leggen door Madrid. Wanneer deze jongen een driejarig contract tekent kan hij op 19 jarige leeftijd nog alle kanten op. Bij Madrid kan hij zich verder ontwikkelen en krijgt hij de beste begeleiding. Een tussenstap naar een Europese subtopper wil nog niet zeggen dat hij als 17 of 18 jarige in de basis staat.

Ach als dit waar is dan zou het me ook niks verbazen, die hele soap om deze kerel heen. Er wordt van alle kanten aan hem getrokken, en dan zal hij uiteindelijk toch voor het 'mooiste' verhaal hebben gekozen, namelijk het geld en het sterrenensemble van een topclub. Ik geef hem geen ongelijk, zeker vanwege het financiële gewin, maar voor zijn carrière zou dit echt geen goede stap zijn. Ik zou niet weten wie hij daar uit de basis moet spelen, laat staan van de reserves die ik allemaal hoger inschat. Komt ie zeker even bij de A-selectie, wordt hij vervolgens toch bij Castilla geplaatst of verhuurd aan een andere club.

En als je al zo goed kunt voetballen, dan kun je die stap ook later nog een keer maken. Gewoon denken aan je sportieve carrière, dan komt het geld later na ook wel met bakken binnen stromen.

Heb een donkerbruin vermoeden, dat dit een talent is die we niet 1..2..3.. meer terug gaan zien, het hypen van een speler is al vaak niet goed uitgepakt. Denk aan het 'supertalent' Krkc. Door de media zien de spelers zelf niet meer wat realistisch is.

7 januari 2015 om 01:08

Bojan is wel een heel slecht voorbeeld in deze omdat hij juist wel veel speeltijd kreeg in zijn jonge jaren. Speelde 2/3 seizoenen tot zijn 19e behoorlijk veel wedstrijden in de basis. Dat hij mentaal en fysiek de stappen niet heeft kunnen zetten is een ander verhaal.

Deze Odegaard gaat de speeltijd van Bojan zeker niet krijgen bij Real.

Lijkt me logisch ook, waarom zou je naar ajax gaan als je naar Real Madrid kan?

6 januari 2015 om 23:57

Speeltijd?

7 januari 2015 om 00:49

Speeltijd, ja zeker in de toekomst zal Odegaard vaste waarden worden voor het eerste van Real. Het is blijft een wereldtalent...

7 januari 2015 om 01:26

Bouy was ook een wereldtalent.

7 januari 2015 om 00:03

Bij Real Madrid kan je de tribune op, er is geen plek voor die jonge-jongen onder Carlo Ancelotti. Hij kan alleen maar water flessen vullen, zien hoe Ronaldo op de training bezig is (plus) wedstrijden.. daar koop je als speler niet voor (je wilt zelf aan spelen toe komen).

Real kan, maar niet met zo'n jonge leeftijd, kan je beter eerst een tussen stap maken naar Ajax of een andere club.

7 januari 2015 om 00:48

Omdat Ajax wel weet hoe het talenten moet begeleiden en opleiden.. het talenten wel een kans in het eerste geeft. Real Madrid en talenten zijn 2 dingen die zelden samengaan. Oftewel, het ventje kiest voor het de stad Madrid (en die is geweldig), het maagdelijke witte shirt en uiteraard de knaken.. maar hij realiseert zich niet dat dit zijn voetbalcarriere niet ten goede gaat komen. Jammer.

7 januari 2015 om 00:51

Niks stad, Amsterdam is ook een bruisende stad, daar doet hij het echt niet voor. Odegaard ziet perspectief bij Real Madrid. Hij gaat er zeker komen zo een toptalent.

7 januari 2015 om 06:00

Lol jij wou beweren dat Real Madrid geen goede jeugd opleiding heeft? Dat er idd niet veel doorbreekt na de 1e van real klopt, maar er spelen heleboel jeugdspelers van real bij grote clubs in europa anders. Er zijn nu ook nog enkele talenten met terugkoop clausules dus zo slecht is de real jeugd echt niet. Ajax leidt ze ook op om ze dan ergens anders te laten voetballen dat kan dus ook gewoon bij real madrid die zeker ook 1 van de beste jeugd opleiding van europa hebben.

7 januari 2015 om 09:34

Heb je voorbeelden??

7 januari 2015 om 10:39

Roberto Soldado, Javi García, Juan Mata, Borja Valero, Rodrigo, Daniel Carvajal, negredo zijn allemaal opgeleid door De Koninklijke en als je verder zoekt kom je met gemak heel wat meer tegen.

7 januari 2015 om 17:39

Juist King.. en zet dat aantal eens naast het door aantal Ajax opgeleide spelers dat er op de wereld rondloopt.. case closed lijkt me.

13 januari 2015 om 09:11

wie zijn dan allemaal door ajax opgeleid die nu bij een top club spelen?

Mooi dat mensen hem nu al afschrijven. Haal lekker je gram als het daadwerkelijk zo ver is want in 3 jaar kan het beleid van een club 180 graden draaien. Wens hem het beste bij Madrid.

7 januari 2015 om 00:11

Ja maar ergens terecht komen omdat je in eerste instantie niet goed genoeg bent voor een betere club is niet beter voor je ontwikkeling dan onderaan de ladder beginnen en zo een toptransfer verdienen. Ik snap niet waarom het fijn zou zijn om bij Real te falen, vervolgens bij Arsenal te falen en dan naar een club als Sunderland te vertrekken om weer enigszins op te leven. Dan kan je, zeker als heel jong talent, beter beginnen bij een club als Ajax die zich gespecialiseerd hebben in jonge spelers om vervolgens, als je drie jaar lang in de eredivisie en CL hebt kunnen spelen en de beste van de eredivisie bent, de overstap te maken naar een Arsenal of Spurs om je daar weer verder te ontwikkelen en om vervolgens voor een monsterbedrag naar Real te gaan. Dan heb je alleen maar positieve stappen in je ontwikkeling en ben je financieel ook onafhankelijk. Misschien redt hij het bij Real, maar dat lijkt me echt heel sterk met het middenveld dat daar staat.

Ik vind die Halilovic wel een gruwelijker talent dan deze jongeman.. Wat worden die talentjes hedendaags overschat zeg.. Ik heb zo een gevoel dat het een Bojan-type wordt bij Madrid. Die gaan toch alleen maar spelers kopen.. Domme zet dit..

Snap deze jongen aan een kant wel, als hij bij Castilla meedoet krijgt hij trainingen van Zinedine Zidane. Dit is waarschijnlijk iemand naar wie hij vroeger natuurlijk veel heeft gekeken dus een begrijpelijke keuze om daarvoor te kiezen. Maar de nadelen zijn toch veel groter. Bij een minder grote club zal hij toch aan minuten in het 1e komen en zichzelf nog beter kunnen ontwikkelen.

7 januari 2015 om 00:05

Vroeger? Deze jongen kent toch Zidane helemaal niet als voetballer.

7 januari 2015 om 00:13

En je denkt dat hij als fan van Liverpool (en dus kijker van het Engelse voetbal) nog nooit van Bergkamp heeft gehoord? Daar zou hij trainingen van krijgen bij Ajax1, een team dat ik toch wat hoger inschat dan Castilla

7 januari 2015 om 00:34

Denk toch echt dat Castilla wat beter is als de A1 van Ajax.

7 januari 2015 om 01:15

Ik zeg toch ook Ajax1. Daar is de assistent toch Dennis Bergkamp?

7 januari 2015 om 08:27

Dat denk ik dus niet. Castilla heeft welgeteld 2 talenten , en die worden niet echt gezien als potentiële wereldtoppers . Dat is bij Ajax wel anders.
Cl u19 doet Ajax het al jaren beter dan alle andere topclubs.

Die jongen heeft zich binnen een maand 10 keer terug verdient door verkoop van shirt in noorwegen, en weer een hoop ,supporters, er bij in noorwegen..
Jongen zal best kunnen voetballen, perez het als een commerciele deal weer(niet voor niks hebben we uit elk groot land wel een speler)

7 januari 2015 om 00:36

bogata, gaat een beetje lastig worden in Noorwegen. Volkssport nummer 1 in Noorwegen is langlaufen, gevolgd door de biathlon, schansspringen, schaatsen en curling. Noorwegen telt ongeveer 5 miljoen inwoners en 90 procent van de bevolking is totaal niet geïnteresseerd in voetbal.

7 januari 2015 om 00:58

Noorwegen.. 5 miljoen inwoners.. nee dat wordt idd cashen qua verkoop Real Madrid shirt..

In hetzelfde land werd overigens ene Singh ook gezien als de nieuwe Iniesta.. Heb zelf Noorse vrienden die echt idolaat van Singh waren. Gegarandeerd dat het een wereldtopper zou worden. Nou, als ik ze nu moet geloven wordt Odegaard de nieuwe Messi. Hahahahaha..

Had beter naar liverpool kunnen gaan. Bij real zit er altijd een speler voor je van minimaal 50 miljoen, en dan nog een van 30 hij wilde een verstandige keuze haha totdat er een cheque op tafel kwam

7 januari 2015 om 00:38

Waarom is een dikke vette cheque een verkeerde keuze? Blijkbaar hebben de trainingen die hij meedeed indruk gemaakt op hem. Of hij nou meteen bij de eerste selectie zit of bij Castilla hij komt in goede handen terecht. Hetzij Zizou of Ancelotti en de overige spelers waar hij alleen maar van kan leren.

7 januari 2015 om 01:06

@ Dzekson: 'hij krijgt een gegarandeerde plek in de selectie'.

Dat is toch belachelijk, 1 van de beste en grootste clubs ter wereld geeft een 16-jarige een gegarandeerde plek in de selectie. Dat gaat dan dus wel ten koste van iemand die zich al wel, of in elk geval meer heeft bewezen dan deze jongen.

Dat zou wel erg slecht beleid zijn.

7 januari 2015 om 00:42

Hij heeft een goed gevoel en het voelt allemaal vertrouwd, daarom komt hij naar de koninklijke in het wit.

7 januari 2015 om 13:18

Ach ja, als hij echt zo goed is als men denkt dan redt hij het daar misschien ook wel.

Gaat die in de B1 beginnen, hij zal wel snel het verschil merken tussen voetbal in Noorwegen en voetbal in de topcompetities.

veel te jong gehyped, kan zo de nieuwe freddy adu zijn

7 januari 2015 om 00:45

Freddy Adu deed er niets voor en liep er de kantjes ervan vanaf, dat zal me Odegaard niet gebeuren. Scandinaviërs hebben zelf discipline

Lekker boeie allemaal. Dat getouwtrek om zo'n tiener daar word je toch niet goed van. Daar moet je dan van op t puntje van je stoel gaan zitten. Komt ie wel of komt ie niet?... Die gast heeft nog niets laten zien.

7 januari 2015 om 00:40

Getouwtrek, vrij normaal is wel een groot talent en niet voor niets doen clubs moeite voor hem, is eenmaal een goudmijn.

Heerlijk dat Odegaard komt, deze talentvolle spelers zijn altijd welkom. Zal voor Real in de toekomst heel wat betekenen voor Real Madrid.

Nou, die speelt dus over 4 jaar bij Getafe.

7 januari 2015 om 00:46

Denk ik niet, echt pure talenten zoals hij breken in het eerste van Real altijd door. Het is ene toptalent, kom wel goed.

7 januari 2015 om 02:20

Wie dan?

7 januari 2015 om 02:27

Jese, Carvajal, Raul, Iker. Zo kan ik wel doorgaan.

7 januari 2015 om 03:05

Nou ga maar door dan. Jese is niet echt doorgebroken, aangezien ze gewoon Bale oppikken voor 100 miljoen waar ze ook Jese hadden kunnen neerzetten. En je kunt er een wedje op leggen dat ze straks mocht Bale weggaan gewoon weer een nieuwe topper halen. Carvajal moest eerst weggaan voordat hij weer teruggekocht kon worden voor het eerste van Real. Dat zie ik nou niet echt als een jeugdproduct waar Real veel vertrouwen in had. 9 vd 10 jeugdtoppers van Real vertrekt gewoon naar een middenmoter of wellicht een subtopper ergens in Europa. Iker en Raul zijn al van een tijdje terug en ik weet echt geen voorbeeld die is doorgebroken bij Real, daar gebleven is en daar ook een echte toekomst heeft. Wellicht Jese over een aantal jaar, maar dat is nu nog niet te voorspellen. Dus dan kom ik met Jese op 1 recent geval. Ik ben benieuwd naar de rest van je lijstje.

13 januari 2015 om 07:36

Je hebt nog een Callejon lopen bij Napoli uit de Real opleiding. Je hebt Diego Lopez bij AC Milan. Ken je ene Eto'o? Komt ook uit de jeugd opleiding vandaan. Juan Fran van Atletico ook. Hebben we het nog niet over in het verleden de geweldige Raul, Canizares en Guti gehad. Nu heb je nog rondlopen zoals hierboven gezegd: Jese, Carvajal en Iker.

Dit zijn dan de betere spelers uit de opleiding. Toch wel een flink rijtje.

13 januari 2015 om 17:37

@fcda hoe moeilijk is het om te lezen wat ik zeg...? Ik zeg toch dat vrijwel geen van die jongens echt is doorgebroken bij Real Madrid en dat de jongens die nu bij andere (sub)topclubs spelen dus eerst een stap terug hebben moeten doen voordat ze weer aan voetballen toekwamen. Lors zegt dat talenten als Odegaard altijd in het eerste van Real doorbreken. Nou, volgens mij zijn uit jullie rijtjes alleen de oud-spelers en Iker doorgebroken in het eerste van Real.

Het gaat er niet om dat Real topspelers in de jeugd had lopen, want dan kan je een lijst van hier tot Tokio maken met spelers die in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld en uiteindelijk ergens anders zijn doorgebroken. Juanfran heeft de top bereikt, maar is niet doorgebroken bij Real. Diego Lopez idem. Eto'o al helemaal. Jese is nog niet doorgebroken, maar dan zou je dus op 1 recent geval komen. En Carvajal is verkocht en vervolgens weer teruggekocht dus die is ook niet doorgebroken bij Real.

Kortom: als Odegaard bij Real komt dan zijn er welgeteld 4 voorbeelden die je zo kan opnoemen van spelers die de afgelopen decennia zijn doorgebroken in het eerste van Real en met Jese heb je een speler die het wellicht nog kan gaan maken. Talenten als Odegaard breken dus echt niet 'altijd' door zoals Lors aangeeft, anders zou bijvoorbeeld Eto'o wel doorgebroken zijn, denk je niet? Dus je kan nog zo'n mooi lijstje maken van topspelers die in de jeugd hebben gespeeld bij Real, maar dat is totaal irrelevant aangezien het merendeel niet is doorgebroken bij Real. Het bevestigt eerder dat sommige topspelers van nu juist niet de kans kregen bij Real, waar ze dat wel hadden moeten krijgen misschien.

Het is allemaal zo voorspelbaar. Zolang Ajax in de race is, is het een toptalent, snel vastleggen, etc. Als Ajax uit de race is, is het veel te vroeg, getouwtrek, een hype, maar goed dat hij niet komt, etc. De werkelijkheid is buigzaam.

2 jaar trainen met, kijken naar en leren van de allerbesten in de wereld. Wat is daar dom aan? Met een goede houding wordt hij vast beter.

ja ja, geloof je het zelf; een vaste plek in de selectie van Madrid... die jongen heeft nog niks bewezen in vergelijking met wat er voor de rest op de bank zit daar.

kan iemand bevestigen dat deze berichtgeving geen stom gerucht is? Ik vind het namelijk een zeer vreemd verhaal.

We hebben het hier over kinderen! Meer zeg ik er niet meer over, ik hoop dat elk weldenkend vz lid die wel enigszins relativeringsvermogen heeft, mijn punt snapt!

Ik wou net Child Focus bellen om hem op te geven als vermist. Gelukkig verschijnt ie terug in de media. Dat was toch al weer een week geleden. Wat een opluchting.

Ach de vorige keer ging ie zeker, 100 procent zelfs, tekenen bij Bayern. Nu is het weer Real.

Hij zal wel gewoon bij zijn oude clubje blijven. Daar hoort dat kind ook bij.

7 januari 2015 om 15:19

En bij Southampton en Ajax heeft hij ook al getekend. Ik dacht eerst dat het over zijn broer ging, maar nu blijkt dus dat hij zo een groot talent is dat hij bij vier clubs tegelijk gaat spelen.

Ik weet niet hoe deze knul met druk omgaat maar op deze manier wordt het ondragelijk voor een 15-jarige. Kom op zeg... Doe normaal, besteed als krant aandacht aan echt nieuws en stop met al dat gespeculeer....

Dit zou geweldig nieuws zijn. En hopelijk kan hij doorbreken!!!! En dat er na hem nog veel jeugd mag volgen en dat Real over de hele lijn de jeugd meer kansen gaat geven!!!!!

Uitzonderlijk wat die jongen laat zien op het veld. Hoop stiekem dat hij toch naar Ajax komt, waar de druk al groot genoeg is. Laat staan in Madrid...

Real Madrud moet je nooit naar toegaan als jeugd. Ik kan me niet eens 1 speler herinneren die echt van eigen jeugd komt. Die worden toch vervangen door een wereldtopper. Ga dan liever waar er meer op jeugd word gefocust een Ajax & Bayern Munchen. Je zal geen basisspeler worden maar wel opgeleid worden tot een wereldtopper.

Ik hoop dat ik ongelijk heb maar ik denk dat het een gehypte speler is die straks net zo'n carrière krijgt als freddy adu

Van deze jongen die al weg geschreven is door de media zullen we nooit meer iets horen.
Hij gaat het echt allemaal nooit meer waarmaken.
Druk.. puber..real Madrid zullen we hiermee stoppen...
Word er zo moe van.

Laat 't maar snel afgelopen zijn met deze Soap.

Van deze jongen horen we hopelijk over n paar jaar dat hij zijn debuut heeft gemaakt bij Real Madrid.
Echter verwacht ik dat hij eerder in het nieuws komt vanwege een verhuur.

Verstandige keus om naar een club te gaan die nooit iemand laat debuteren uit de jeugdopleiding... De opleidingen van Madrid zijn 1 van de beste van Europa echter stroomt er bijna nooit iemand in het eerste elftal. Hele domme keus van die jongen. Grote kans dat we nooit meer iets van m zullen horen.

7 januari 2015 om 08:54

Maakt toch niks uit dan word hij goed bij real en laat hij het zien bij een andere club. Eerder kut voor real dan voor hem

13 januari 2015 om 07:31

Voordeel is wel dat je Real Madrid op je CV hebt staan en dus bij veel clubs kan komen aanzetten omdat je in de opleiding van Real hebt gezeten. Misschien debuteer je niet bij Real Madrid 1, dan heb je nog wel grote kansen op een subtopper in Spanje. Dat jij die jongens dan niet kent is jouw probleem, maar er lopen er zat uit de opleiding van Real.

De jeugdopleiding van real is op het moment gewoon een van de beste van de wereld. Dit is het ook al lange tijd maar real geeft talenten echt een kans om zich te ontwikkelen, door ze te verkopen met terugkoopoptie. Op deze manier krijg je meer kansen omdat de club waarvoor hij dan speelt ook drnkt daar kunnen we mogelijk nog iets aan verdienen. Hierdoor lijkt het of real de hele ploeg bij elkaar koopt maar in feite is een groot deel ook gewoon eigen jeugd. Wat betreft odegaard denk een zelfde soort scenario waarschijmlijk in castilla tot zijn 19e dan verhuur naar subtopclub net als cherychev. Komt er wel uiteindelijk.

7 januari 2015 om 11:33

Noem eens 3 voorbeelden bij wie dat goed is uitgepakt. Ik kom alleen aan Carvajal.

85 berichten over odegaard en ajax en uiteindelijk is hij niet eens in amsterdam geweest. Allemaal uit de duim gezogen dus, die jongen heeft en had geen enkele interesse om bij ajax te komen voetballen dus. Ook niet vreemd gezien de alternatieven trouwens.

Deze opgehemelde speler moet t nog maar laten zien. Prima talent daar niet van maar ik heb t gevoel dat die nogal aant "zweven" is. En dat gevoel heb ik gekregen omdat die al zowat 10 clubs heeft bezocht. Volgens mij meent die zich teveel ofzo. Wellicht zorgt zijn vader ervoor dat die met beide beentjes op de grond blijft en zorgt dat die naar een club gaat waar die kans op speeltijd krijgt. Nou bij real Madrid zal die die zeker niet krijgen!

Een hype om niks. Bij real Madrid zal hij verzuipen. De stap is daar gewoon te groot.

Haalt hij het niet bij real madrid kan hij altijd nog clubs uitkiezen als bijv Ajax.

Hahaha wat een lachertje dit !
Je kan mij toch niet vertellen dat een zaakwaarnemer, nota bene zijn vader, die in de media pretendeert dat de keus afhangt aan het toekomstperspectief dat de club biedt. Wanneer de keus dan gemaakt wordt op een 'koop'club als Real Madrid is het geen sportieve keus geweest. Wellicht dat hij geschiedenis wilt schrijven door als eerste Noor voor deze club uit te komen. Verder speelt dan het financiële plaatje ook mee. Hij moet minuten maken, ervaring op doen door te spelen.
Zelden breekt er een speler vanuit de eigen jeugd door. Raul - Casillas - jese. De rest heeft het niet gehaald vanuit de eigen jeugd. En vergeet de 'internationale en nationale talenten die zijn aangetrokken met het oog op de toekomst niet. Die breken helemaal niet door en gaan allemaal met een terugkoop clausule na een verhuurperiode de deur uit om vervolgens in de subtop te spelen.

Real is nu eenmaal de club en heeft geld te spenderen. Breekt hij niet door of krijgt te weinig speelminuten dan kan hij alsnog naar de andere clubs die zijn afgevallen. Of het beter is voor zijn opleiding is een tweede maar heeft hij het talent en mentaliteit dan leert hij het ook wel bij die jongens daar.

nostradamus'sen op voetbalzone of wel hebben jullie allemaal een glazenbol thuis liggen.

nee in mij oogkas !

Zo jong en nu al achter het grote geld samen met zijn paps. Begrijp het dat je de kansen wilt pakken, maar iedere kenner weet dat zo n jonge eerst ervaring moet opdoen etc. En weinig zou die nu ook niet verdienen...

Laat me niet lachen, Freddy Adu 2. Dit is geen Messi of Ronaldo, maar gewoon een talent die er uit springt in een zwakke competitie.

Aantal van Nederlands grootste talenten zouden ook bij dat Stormgodetst clubje in de basis hebben gestaan op die leeftijd.

Deze jongen gaat lekker wat geld verdienen, wordt straks uitgeleend en zal uiteindelijl
Gewoon weer in Noorwegen voetballen, of mischien de wereld zien als gevallen talent, voetbal nomaad.
Hij zal de eerste niet zijn.

12 januari 2015 om 19:04

Klopt, echte toptalenten zijn bv. een Tielemans. Deze Noor komt nog niet eens in de buurt van hem. Ook vele nederlandse talenten zijn gewoon beter.

Lekker rondreisjes gemaakt, nu weer terug in Noorwegen.
Ondertussen wacht Ajax nog steeds op een antwoord.
Ik zou de pogingen staken, laat deze maar kapot gaan in een jeugdopleiding.

12 januari 2015 om 18:41

Hoezo moet die jongen nou weer ergens kapot gaan in een jeugdopleiding? Vind het best wel triest hoe sommige mensen het niet kunnen hebben als een speler in hun ogen een verkeerde beslissing maakt of niet voor hun club kiest.

12 januari 2015 om 18:47

Wat is dit nou voor opmerking? Laat maar kapot gaan? Omdat hij zijn keuze nog niet heeft gemaakt na 1 tripje naar Madrid? Zouden er meer moeten doen. Bovendien heeft hij Ajax schijnbaar beloofd om langs te komen, dus dit kan ook betekenen dat hij zich in die zin wellicht nog aan z'n woord gaat houden. Een verhaal dat nog niet is afgelopen, zover is duidelijk .

13 januari 2015 om 07:28

Omdat hij nog geen antwoord heeft gegeven aan ajax gaat zijn carriere kapot. MEt andere woorden, alleen in de ajax opleiding slaagt hij? Wat een kansloze opmerking zeg.

Eigenlijk veel te laat die uitnodiging van ajax. Waarschijnlijk heeft hij al een contract ergens getekend.

12 januari 2015 om 22:53

Want Ajax heeft het recht om die jongen te bevelen om eerder te komen. Tuurlijk niet.

Volgens mij wordt hij zwaar overschat

Als Ödegaard naar Real gaat komt ie bij Mink Peters in een jeugdelftal ,dan gaat hij zeker niet doorbreken ,zonde van zon groot talent ,hij zou beter voor Dortmund of Ajax kunnen kiezen,waar jonge spelers een kans krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Noorwegen

FIFA ranking: 44
8 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Noorwegen.

27 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren