Barcelona neemt Mathieu voor twintig miljoen over van Valencia

Woensdag, 23 juli 2014 om

Kort nadat AS naar buiten bracht dat Barcelona en Valencia akkoord zijn over Jérémy Mathieu hebben ook de clubs het nieuws bevestigd. De dertigjarige Franse verdediger verlaat de sinaasappelstad voor een transfersom van twintig miljoen euro voor Catalonië. Mathieu tekent voor vier seizoenen in Camp Nou en is de vijfde aanwinst van Barcelona.

/

Barcelona betaalt nu direct tien miljoen euro aan Valencia en betaalt de andere helft in termijnen, onafhankelijk van bepaalde prestaties van Mathieu in Camp Nou. De voorbije weken was er het nodige te doen rond de op handen zijnde transfer. Barcelona zocht naarstig naar een nieuwe verdediger, maar had het moeilijk in die zoektocht. De spelers die men wilde kopen bleken niet beschikbaar voor transfers en uiteindelijk besloot men voor Mathieu te gaan.

Valencia kreeg een aanbod van maximaal vijftien miljoen euro, maar wees resoluut op de transferclausule in het contract van de Fransman. Mathieu smeekte Valencia mee te werken, maar Valencia gaf geen terrein prijs en hield vast aan twintig miljoen. Barcelona is nu toch overstag gegaan en betaalt het volle pond aan de competitiegenoot. Mathieu tekent voor vier seizoenen bij de nummer twee van vorig seizoen.

Na Marc-André ter Stegen, Claudio Bravo, Ivan Rakitic en Luis Suárez is Mathieu zomeraanwinst nummer vijf voor het team van trainer Luis Enrique. Alen Halilovic werd bovendien aangetrokken voor Barcelona B. De kans is groot dat Barcelona nu geen andere verdediger meer gaat halen. Daley Blind en Mats Hummels zullen nu waarschijnlijk niet meer Spanje vertrekken.
Poll

Is Jérémy Mathieu voor teveel geld gekocht door Barcelona?


Gerelateerd

153 reacties (laatste reactie door jdg84)

Je zou toch verwachten dat topclubs als FCB zich alleen versterken met A-internationals of talenten.

23 juli 2014 om 12:57

ongelofelijk slechte transfer. benatia, vertonghen, de vrij, vermaelen waren allemaal beter geweest.

23 juli 2014 om 14:11

Benatia zou inderdaad een perfecte aankoop zijn voor Barca, maar AS Roma heeft laten weten na 21 juli Benatia niet meer van hand te doen. Die blijft dus waarschijnlijk waar die zit.

23 juli 2014 om 14:42

Jammer dat geen van die je opnoemt een LB is

23 juli 2014 om 16:08

Vertonghen en Vermaelen kunnen beiden uit de voeten op de LB positie!

23 juli 2014 om 17:59

Hij gaat gewoon centraal spelen hoor, want ze hebben alba al voor de LB positie.

23 juli 2014 om 13:02

Ja dit is echt een lachertje. Stefan de Vrij had bv de helft minder geweest en dubbel zo goed. Haal naast hem dan nog een topper en je verdediging is weer oppertop.

23 juli 2014 om 13:29

Als je de Vrij in een 4 mans verdediging hebt heeft hij veel Meer ruimte in zijn rug en zou hij het veel moeilijker hebben.. een marquinous was beter geweest.

23 juli 2014 om 13:41

Stefan de Vrij had afgelopen jaar al moeite met de spits van RKC en Cambuur, hij heeft alleen een goed WK gespeeld. Een fantastische WK zelfs, maar waarschijnlijk omdat ze heel defensief speelde en ze met 5 man achterin stonden. Altijd rugdekking en weinig ruimte voor de spits. Barcelona speelt met de verdediging op de middenlijn, is De Vrij niet echt geschikt voor.

23 juli 2014 om 14:43

Zie je het al voor je? De vrij bij Barca? Haha kom op man

23 juli 2014 om 16:53

De kunst is juist om spelers te scouten die echt wat toevoegen, niet alleen maar op etiquetjes als naam, "groot talent" of A-international. Als er is gezien dat deze speler de juiste kwaliteiten heeft, waarom niet?

23 juli 2014 om 17:33

Een speler bij een absolute topclub (real Madrid, Barcelona of Bayern Munchen) kan alleen wat toevoegen als dit of een talent is of buitengewone kwaliteiten heeft, wat het vaak ook een A-international maakt. Mathieu is geen van beiden. Je denkt toch niet dat deze fransman bij Real Madrid of Bayern Munchen ooit minuten zou maken?

23 juli 2014 om 17:52

Misschien past de stijl van de bondscoach niet bij Mathiue, en wel bij Barca. Het zou gewoon goed kunnen dat deze persoon nou net de kwaliteiten heeft waar de club naar opzoek is. Als het dan een topverdediger is, maar geen wereldklasse, maakt dat niet zoveel uit. Het gaat erom dat hij de juiste kwaliteiten heeft in de juiste maten. Als hij die heeft, maakt het echt niet uit of het een A-international is of niet.

Barcelona had zoveel meer credits bij mij dan Real, City etc.
Omdat ze naast het kopen nog veel lieten doorstromen vanuit de jeugdopleiding.
Ik weet wel dat het nu lastig is omdat er weinig doorstroom is maar wat lopen ze deze zomer overdreven met geld te gooien zeg...

20 miljoen voor een 30 jarige...
Zelfde verhaal als Villa toen en daar hebben ze ook geen cent aan overgehouden.

23 juli 2014 om 12:14

Over deze transfer ben ik het wel met je eens, maar barcelona moet ook nog rekening houden met een mogelijke straf die ze nog krijgen. Als ze die krijgen kunnen ze een jaar niks kopen en daar moet je toch wel een beetje op inspelen lijkt me, evengoed was de verdediging aan vervanging toe, maar dat ze nu veel zouden uitgeven verbaasde me niet zoveel

23 juli 2014 om 12:17

Villa hebben ze toen voor 15 gekocht en voor 5 laten gaan dus puur op transferwaarde 'slechts' een verlies van 10 miljoen.

23 juli 2014 om 12:24

Barcelona betaalde 40 aan Valencia, niet 15.

23 juli 2014 om 12:27

Villa is gekocht voor bedrag rond de 35 a 40 miljoen. Geen 15 miljoen, verre van dat zelfs.

23 juli 2014 om 12:29

15?

23 juli 2014 om 12:32

Voor 15 gekocht? Hahah, maak daar maar 40 van, en voor 2.10 miljoen verkocht. Een verlies van 37,9 miljoen dus.

23 juli 2014 om 13:16

verlies kun je niet zeggen. hij heeft Barcelona ook wat opgeleverd binnen het veld he. jij kijkt alleen zwartwit naar de prijs van hem. niet wat hij heeft betekend voor Barcelona in die tijd.

23 juli 2014 om 13:37

Ze betaalden veel meer. Daarnaast kreeg Villa elk jaar meer salaris, ook zoiets krom. Hoe ouder je wordt, hoe meer je krijgt.

Villa heeft Barcelona veel geld gekost.

23 juli 2014 om 14:01

Villa heeft Barca juist geen geld gekost. Hij was na Messi en Iniesta de meest populaire speler voor de fans van Barca en Barca heeft al het geld (en nog meee) teruggekregen via shirtverkoop. Villa was de speler van wie het shirt na Messi en Iniesta het meest verkocht werd.

23 juli 2014 om 15:20

Ronaldo zijn shirtjes worden het meest verkocht en dat is na deze jaren ongeveer 20 miljoen bij elkaar.

Heeft Barcelona nog fans op een ander planeet die de shirtjes van Villa kocht zodat ze überhaupt 5 miljoen er uit hebben gehaald?

Anders klinkt dat onlogisch.

23 juli 2014 om 14:49

Met Villa wonnen ze de CL dus begrijp niet wat je nu bedoeld. En de Vrij mensen even serieus die man speelt 4 goeie potjes bij oranje en meteen kan hij naar elke topclub. Mathieu is een goeie aankoop en wie het Spaanse voetbal volgt weet dat hij verschrikkelijk moeilijk te passeren is. snel en technisch. De Vrij moet maar eens foutloos in de eredivisie spelen. en mensen er zijn nog meer verdedigers dan alleen de Vrij , Vlaar en BMI die beter zijn dan deze koekenbakkers

Haha veel te veel geld voor hem. Goede speler maar absoluut geen 20 miljoen.

Deze man verdient het wel, heeft jarenlang keihard gewerkt voor Valencia, ondergewaardeerde verdediger dit!

23 juli 2014 om 12:35

Haha jaa zou ik ook zeggen om je club te verdedigen.

23 juli 2014 om 13:18

gewoon een slechte aankoop voor Barcelona. een modale verdediger van 30 jaar. je zou als Barcelona een topper moeten halen met internationale bekendheid en die voortdurend international is. niet de heer Mathieu, niet topclubwaardig.

23 juli 2014 om 16:50

Grappenmaker! Ik weet niet of je het weet maar Mathieu is gwn een goeie verdediger, dat er te veel betaald is voor hem dat klopt wel, maar Barça had ook.niet veel keus

Ongelofelijk dat je niet 40-50m wilt uittrekken voor een topverdediger, maar je wel 20m betaald voor zo'n speler.... ik krijg steeds minder vertrouwen in komend seizoen..

oke Clasie en de Vrij zijn zojuist 40 miljoen per persoon geworden!

23 juli 2014 om 12:04

De Vrij heeft slechts een 1 jarig contract maar zou zeker een prima versterking zijn voor Barcelona.

23 juli 2014 om 12:08

Dat weet ik ook wel! Ik bedoel er gewoon mee te zeggen dat er nu zelfs al dit soort bedragen voor matige spelers betaald worden. En dat ze vervolgens komen winkelen in de Eredivisie voor 8 miljoen ofzo.

23 juli 2014 om 12:13

Matige spelers? Prima dat je jouw mening geeft want dat doen we allemaal, maar volg aub de La Liga voor je zulke onzin verkondigd. Mathieu is verre van een matige verdediger.

Het is in ieder geval een goeie verdediger, mensen zijn geschokt omdat hij 30 jaar is maar juist omdat hij 30 jaar is hebben ze hem gehaald. Hij brengt de nodige ervaring mee en kan er direct staan. Nu hopen op een talent, iemand zoals Laporte of gewoon Benatia halen maar ik twijfel.

Barca gaat nog zeker een verdediger halen, kan niet anders.

Bravo
Alves
Benatia
Mathieu
Alba
Xavi
Sergio
Iniesta
Messi
Suarez
Neymar
23 juli 2014 om 14:06

Ik vindt het moeilijk veel geld voor een dertiger die niet wekelijks uitblinkt. De namen die hier in de comments genoemd worden lijken me vrijwel allemaal betere opties.

23 juli 2014 om 15:24

Laten we eerlijk zijn, Barca heeft een verdediger nodig die er meteen kan staan zonder discussies. Een verdediger die meteen met de voorbereidingen kan starten is dus ideaal, Mathieu is hier een van de perfecte spelers voor.

Je had betere opties, bijvoorbeeld Benatia.maar waarom Barca hem niet gehaald heeft is me een raadsel.

Beest in de verdediging, dit is de speler waar ik al tijden naar verlang. Misschien wel al een beetje op leeftijd maar dat interesseert mij niet want dan koopt Barcelona wel een nieuwe. Het zou ook best kunnen dat Bagnack (?) doorgroeit want hij heeft ook alles wat een verdediger nodig heeft.

23 juli 2014 om 12:31

Ben je serieus?
Je kunt toch wat meer investeren in een iets jongere verdediger die ook ervaring heeft?
Iemand waar je ook langer van zou kunnen genieten als je die niet tussendoor weer verkoopt?
Zelfs dan kunnen de talenten doorontwikkelen, ik ben nou geen echte fan van Mathieu.
Had wat meer neergelegd en een Hummels of Benatia gehaald, ja dan ben je misschien 10 miljoen meer kwijt maar je hebt wel veel meer kwaliteit in huis gehaald.
In Spanje is geld schijnbaar geen probleem dus had die 10 miljoen ook weinig uitgemaakt.

23 juli 2014 om 12:39

Als benatia verkocht zou worden dan zal Barca veel meer dan 30 miljoen moeten betalen.

23 juli 2014 om 13:23

sarcastisch? deze man is 30, kan nog 2 tot 4 jaar mee, in die tijd takelt hij af. ook nog eens 20 miljoen, welke club zou dat betalen voor deze modale verdediger. waarom niet wat meer uittrekken voor Benatia, Luiz(voor PSG hem kocht), Hummels of Subotic. die zijn stuk voor stuk beter en als je toch 20 miljoen uittrekt, waarom geen 35?

Zo gek is 20 miljoen voor een 30-jarige nou ook weer niet.

Barcelona is geen club die het moet hebben van restwaarde. Ze kopen gewoon iemand die de komende 3-4 jaar op zijn top zit als verdediger. Mathieu is een speler die zeer goed heeft gespeeld de afgelopen seizoenen, dat is dan ook een kleinere gok dan een jeugdig toptalent halen.

Ongelofelijk hoe er nu gedaan wordt over deze man. 20 Miljoen is teveel maar dat betekent niet meteen
dat hij er niks van kan. Was vorig jaar een van de beste verdedigers in de spaanse competitie en gewoon een prima backup voor de CV die nog gaat komen en Alba.

23 juli 2014 om 12:13

Je maakt het zelf nog bonter. 20 miljoen betalen voor een back-up verdediger, het is toch van de zotte.

23 juli 2014 om 12:26

En het zal alleen maar meer worden in de toekomst ben ik bang.

23 juli 2014 om 12:32

Hij gaat echt geen backup worden, hij zal naast Pique spelen of een andere nieuwe rechtsbenige verdediger.

Ik ken de speler zelf niet heel goed, maar ik ga er vanuit dat Barcelona prima weet wat ze aan het doen zijn. Al vind ik 20 mln een erg hoog bedrag, maar goedkoper vind je ze helaas niet meer tegenwoordig.

Wat een bedrag voor een middelmatige 30 jarige speler. Zat deze gozer uberhaupt bij de Franse selectie afgelopen jaar? Het wanbeleid op transfergebied gaat lekker door in Barcelona deze zomer.

Oh oh, Valencia heeft zojuist de jackpot gewonnen!

Ik heb namelijk gehoord dat Barca maar 17M heeft betaald, want Mathieu betaalde de resterende 3M zelf.

23 juli 2014 om 12:15

Ooooh dan...

Weer zo'n gemaakte verdediger, ze hadden moeten investeren in een verdediger die de komende 10 jaar nog mee kan en wat aan valt te verdienen. Aan Mathieu verdiend Barcelona geen cent meer, 20 miljoen door de toilet gespoeld.

Had geinvesteerd in Laporte, wel stuk duurder maar een echte verdediger die potentie heeft en waarvan je kan verwachten dat je het bedrag nog kan terugverdienen.

23 juli 2014 om 14:48

Ze verdienen het toch al terug door sponsors en de Champions League.

23 juli 2014 om 15:09

Hij bedoeld bij een eventuele doorverkoop natuurlijk.

die hadden toch een transfer verbod ?
haha barca word koop club hahaha

23 juli 2014 om 12:21

Neen. Barcelona heeft een uitgesteld transferverbod. Het kan, nadat de zaak voor de rechter is gekomen, weer van kracht gaan maar deze zomer mogen ze gewoon kopen wat ze willen. En een koopclub? Je zal toch wat moeten als je aan de top wilt blijven meedraaien en de jeugd er nog net niet klaar voor is. Barcelona heeft in het B-elftal geweldige jongens rondlopen, maar die kun je nog niet een volledig seizoen op topniveau laten spelen en dan zal er het een en ander gekocht moeten worden.

23 juli 2014 om 12:26

Barca wordt een koopclub? En dat zegt de gast met een Real Madrid logo als zijn avatar.

23 juli 2014 om 13:20

Ik zeg het als een Chelsea Fan, barcelona heeft een wereld lichting gehad met jeugd spelers maar de komende 5 jaar zal er te weinig uitkomen, dus ook barca moet gaan kopen net als allen andere topclubs.

23 juli 2014 om 13:32

@Tjibbey: Maar Badslipper beweert toch ook niet dat Real geen koopclub is? Ik denk eerder dat hij doelt op het feit dat in de glorietijden van Barcelona iedereen altijd riep dat Barcelona geen koopclub maar een opleidingsclub was. Dat was echter in goede tijden, nu in wat mindere tijden blijkt dat ze toch ook 'gewoon' een koopclub blijken als iedere andere topclub tegenwoordig.

23 juli 2014 om 13:38

Barcelona heeft al 6 spelers binnen gehaald. Real pas 2 .

23 juli 2014 om 14:50

En jij hebt zogenaamd een glazen bol. Volg jij de jeugdspelers op de trainingen ofzo. Tfff

23 juli 2014 om 15:17

Komt Navas niet naar Real dan Fcda?

23 juli 2014 om 16:05

Voorlopig nog niet. Falcao ook nog niet.

20 miljoen is wel teveel maar haha wat overdrijven we weer, 30 jaar ook echt alsof hij een opa is? Ja naar mijn mening hadden ze beter een kaliber Mathieu aanvaller kunne halen en een beest voor in de defensie.. Maar Barca gaat echt geen goede en mooi betaalbare verdediger vinden, hoor mensen wel schreeuwen om even 30-40 miljoen voor een talent neer te gooien, terwijl bij Mathieu weet je wat hij kan!

23 juli 2014 om 12:34

Voor dat geld (30-40) had je voor Hummels of Benatia kunnen gaan, zijn geen talenten meer en zijn toch echt beter als Mathieu. En die gaan nog wel wat langer mee voor het geval de talenten die komen toch niet het gewenste niveau gaan halen.

23 juli 2014 om 13:36

Benatia beter? Vind ik echt vergelijkbaar met Mathieu en is miss 2 jaar jonger?, Hummels is naar mijn mening wel beter ja, stuk jonger, maar zeker 40 miljoen en Hummels is niet haalbaar want ze hadden interesse. En langer mee? Is niet van belang inderdaad aangezien ze wss ook willen kijken wat er doorstroomt haal je verdediger voor 40 miljoen is er dus minder vooruitzicht voor de jeugdspelers, met Mathieu die makkelijk 3 jaar nog top kan zijn geef je de talenten de ruimte maar ook het gevoel dat ik ze echt hte 1e kunnen halen. Tja halen ze dan nog niet het gewenste niveau geven ze toch weer 20 miljoen uit!? Daarnaast is Mathieu niet 1e keus, maar op een gegeven moment moet je keuzes maken

Barca is barca niet meer cruijf kom terug.....

Ik denk dat ronaldo, bale, james en benz ontzettend blij zijn met dit nieuws!

23 juli 2014 om 12:15

En waarom zouden zij blij zijn met dit nieuws?

23 juli 2014 om 12:25

Omdat het een zeer beperkte verdediger is die god op z'n blote knieën mag bedanken dat hij nu bij één van de betere clubs van de wereld speelt. Jouw club zou zich meer moeten richten op topaankopen als hummels en benatia die serieus 2 klassen beter zijn dan deze ginger.

23 juli 2014 om 13:43

Benatia is helemaal niet zo veel beter, helemaal niet zelfs imo ik vind deze ginger (wat een niveau) beter, en talenten zullen er helemaal blij mee zijn met Hummels kan je het de komende jaren wel vergeten om door te breken..

23 juli 2014 om 16:50

@yiano

Heb je hem uberhaupt ooit zien spelen? En zo ja, waarom is hij dan zo slecht? Kan hij geen spits uitschakelen? Is hij slecht in de lucht? Kan hij niet opbouwen? Pakt hij teveel onnodige kaarten? Of is hij misschien vaak uit positie?

Als je alleen maar zegt dat hij er niks van kan, kom je niet heel intelligent over weet je.

23 juli 2014 om 12:25

Ik denk dat ze liever Bartra tegenover zich hadden.

23 juli 2014 om 12:26

Hahaha, daar kan ik niet omheen

23 juli 2014 om 13:39

Bale wel, met gemak zelfs.

23 juli 2014 om 15:26

Buitenom het stadion of de stad als het moet.

23 juli 2014 om 12:36

Neymar, Messi, Suarez liggen nu ook niet bepaald wakker van Pepe en Ramos. Messi kijkt al uit naar zijn volgende hat trick.

23 juli 2014 om 12:41

Hahaha waarom weer grappig proberen te zijn iedereen weet dat Ramos beste verdediger is ook een top verdediger dus jaa. Die Pique is niet echt heel goed maakt te veel fouten en die nieuwe kan er vrij weinig van blijkt ook weer waarom hij geen internationaal is.

23 juli 2014 om 12:54

Hebben we het over dezelfde Ramos die dit WK in de selectie van Spanje basis stond?
Nee, Ramos is duidelijk niet de beste verdediger. Wel een top verdediger, maar viel gigantisch door de mand toen hij nodig was.

De goal in de laatste minuut van de CL finale heeft hem (terecht) krediet gegeven, maar verdedigend wordt ook hij minder. Hij is tegenwoordig meer bezig met aanvallen ipv verdedigen, een tweede Pique is hij aan het worden dus zo blij zou ik niet zijn als ik jou was?

23 juli 2014 om 13:40

Mag hoor, zolang Real er 1 meer scoort.

De bekerfinale vergeten?

23 juli 2014 om 13:45

Pique en Ramos zijn beide goede verdedigers! Haha kindjes zijn jullie, Ramos is n iet foutloos nee maar gewoon een heerlijke verdediger zoals een Luiz ook meer fouten als een Silva, zo maken Pique en Ramos beide hun fouten. En als Pique gewoon fit is, is en blijft hij een van de beste hoor met Mathieu en Pique is het prima net als Ramos en Pepe..

23 juli 2014 om 17:50

En toch is het duo Ramos en Pepe beter dan Pique en Mathieu.

23 juli 2014 om 12:43

Ronaldo heeft afgelopen seizoen net zo vaak gescoord tegen Mathieu als Mathieu tegen Ronaldo. Jese schoot de 3-2 er in vlak voor tijd en de uit speelde scoorde Real in blessuretijd de 2-2. Het jaar daarvoor speelde ze gelijkt tegen Valencia de wedstrijd die Mathieu speelde.

Daarvoor speelde Mathieu op totaal andere posities, dus die heb ik achterwege gelaten.

Maar je kan iig niet zeggen dat Ronaldo en co het makkelijk hebben tegen een elftal met Mathieu erin.

23 juli 2014 om 13:03

Je hebt het over een elftal met mathieu erin, maar dit artikel gaat slechts over hem dus ik hou het daar liever bij.

23 juli 2014 om 13:29

Ga slapen man met je hij heeft evenveel gescoord tegen Ronaldo dat was een wedstrijd man. Real won veel vaker van Valencia die verdediger die Barca heeft gehaald kan er niks van.

24 juli 2014 om 10:35

Ik zeg juist specifiek een elftal met Mathieu erin, want de wedstrijd die mathieu niet speelde tegen real madrid afgelopen 2 jaar, die won Real dik. Met Mathieu speelde Valencia 2 keer gelijk en verloor een keer met 3-2. De wedstrijd dat Mathieu niet speelde won Real met 5-0.

Dus vandaar mijn redenatie, een elftal met Mathieu is sterker dan een elftal zonder Mathieu. Het gaat dan dus om Mathieu. En daar gaat het artikel over.

24 juli 2014 om 10:40

Afgelopen 2 jaar hebben ze 3 keer tegen elkaar gespeeld (ronaldo en Mathieu). Daarvan won Real er 1, speelde ze 2 keer gelijk en scoorde ze allebei 2 keer.

Ik heb overigens heerlijk geslapen, dank je voor de tip.

Het is natuurlijk ook niet zo dat je op iedere speler geld moet verdienen. Bij verdedigers zie je ook vaak dat hoe ouder ze worden, hoe beter ze worden, dus dat hij al 30 jaar oud is hoeft nog niet zoveel te zeggen. Het is wel zorgelijk dat Barcelona het zo wel weer genoeg vindt wat betreft het versterken van de verdediging. Met die matige verdediging ga je Europees niet ver geraken, ondanks de vele miljoenen die je uit hebt gegeven.

Barcelona heeft er een sympathieke speler bij. Rakitic vind ik ook een leuke versterking. Het imago wordt weer opgepoetst zo te zien, goede zaak. Nu alleen Dani Alves nog weg.

23 juli 2014 om 12:28

En bijter Suarez ook. O wacht, die is pas net gekocht..

23 juli 2014 om 12:51

Behalve dat bijten is Suarez toch een grappig mannetje die je zomaar wilt vergeven?

23 juli 2014 om 13:28

Nou oh wat een grappig mannetje is Suarez toch. Kan me een youtube filmpje herinerren met de titel: "Suarez doesn't just bite". Hier zag je wat Suarez allemaal doet (natrappen, elleboogjes, op enkels staan, met gestrekt been inkomen) je moet maar eens kijken. Wat mij betreft is hij de onsympathiekste speler ter wereld.

23 juli 2014 om 13:48

Ach real is zoveel beter natuurlijk.. Haha het is dom dat mensen soms doen alsof Barca mooier, schoner is als andere clubs, nee eigen schuld dat mensen dat uberhaupt denken en nog dommer de mensen die het nu tegen Barca gebruiken hahahah moraalridders

23 juli 2014 om 14:29

Ach dat heb jij hem vast al lang en breed vergeven

Is deze gast eigenlijk wel international?...

23 juli 2014 om 12:36

Hahaha neee

23 juli 2014 om 12:57

Ken jij eigenlijk wel de internationals van Frankrijk?

Met Varane, Sakho, Mangala, Digne, Evra voor je is het moeilijk om international te worden denk je niet?
Maar let maar op, hij gaat heel belangrijk worden voor Barcelona. Onderschatting is het mooiste wat er is.

23 juli 2014 om 13:34

Boeiend wie er allemaal in zitten dus eigenlijk zeg je dat hij slechter is dan al die spelers die je op noemt ik ben het met je eens.

23 juli 2014 om 13:44

Ja, lijkt me logisch dat ik dat bedoel toch?

Frankrijk heeft gewoon een hele goede lichting, en zeker qua verdedigers. Dat je dan geen international bent, wil niet zeggen dat je een slechte verdediger bent? Maar als jij dat gebruikt als maatstaaf, is Reina beter dan Diego Lopez blijkbaar.

23 juli 2014 om 13:57

Isco24, jij moet toch toegeven dat een club als Barcelona geen genoegen moet nemen met de 6,7 of zelfs 8e verdediger van Frankrijk (ik vind zelf Koscielny, Yanga-Mbiwa & Debuchy ook nog beter!) ? Zeker als je verdediging als je zwakke plek is....

23 juli 2014 om 14:30

Koentuh700.

Nou, dat moet nog maar blijken? Mathieu is al jaren een stabiele factor in het team van Valencia en in de Primera Division, daar waar Varane en Mangala nog vrij weinig hebben laten zien.
Tuurlijk vind ik Varane sowieso 1 vd grootste verdedigende talenten die er op de velden rondloopt, maar Varane is voor ons sowieso niet haalbaar if you know what I mean

Maar ik heb liever een gewaardeerde speler, die het spelen tegen Real en Atletico door en door kent, dan een speler als Mangala die nog relatief weinig ervaring heeft met het spelen tegen zulke clubs..

Bovendien is het met ons systeem met opkomende backs niet verkeerd om een linkspoot in het hart van je verdediging te hebben, zoals Frank de Boer dit ook liever ziet bij Ajax.

En tuurlijk zijn er betere verdedigers dan Mathieu, zal ik zeker niet ontkennen. Maar om hem af te doen als slecht? Nee, totaal niet. Maar let maar op, dit jaar..

Laten we het hopen dat hij het waar kan maken, al is 20 miljoen voor een 30-jarige verdediger natuurlijk wel veel geld, al helemaal als je dat vergelijkt met het gerucht dat Hummels naar Man Utd zal verkassen voor 28 miljoen, veel meer waar voor je geld.

Haha dat is veel te veel geld voor een matige verdediger van 30 jaar, Barça strikes again !

Jaa want van deze verdediger worden Ronaldo Bale en James echt bang hahaha.

Barca had een speler als Hummels, Benatia, Marquinhos of de de vrij nodig met alle respect voor Mathieu maar hier ben ik als barca supporter echt niet blij mee..

Hahaha waar is Barca mee bezig?! 20 mil voor een speler die niet eens overweldigend is.. kan je nog beter Blind halen met zijn 24 jaar kan nog groeien in ontwikkeling.. kortom een aankoop van niets.

Misschien teveel voor betaald maar veel beter dan Bartra. Hij heeft precies wat Barca en vooral Piqué naast zich nodig hebben: snelheid, kopkracht, duelkracht, goede mandekker en een conditie van hier tot tokio. Ik zie hem de rol van Abidal in 2011/2012 wel overnemen, die schakelde gewoon zakelijk zijn tegenstanders uit doordat hij spijkerhard in de duels was (zowel in de lucht als over de grond) en vanwege zijn snelheid.

Toch vind ik dat er één grote aankoop nog gedaan moet worden. Benatia geniet sowieso mijn voorkeur. Hij schijnt rond de 40-45 m te moeten kosten, ik zou hem echt proberen binnen te halen. Benatiá-Piqué is gewoon een perfect duo dat elkaar goed aanvult. Doet me denken aan Marquéz en Puyol destijds. Met Mathieu heb je dan een prima back-up en voor komend seizoen ook Bartra. Toch zal Bartra het op de lange termijn niet redden denk ik. Waarom? Bagnack en Edgar Le zijn potentieel veel en veel beter.

GK: Bravo en Masip
Verdedigers: Mathieu, Bartra, Mascherano(bij absolute nood), Montoya en Adriano.
Middenvelders: Mascherano, Rafinha, Halilovic en Sergi Roberto.
Aanvallers: Pedro, Deulofeu, Adama Traoré.

Denk zelfs dat we grote talenten als Sergi Samper en Grimaldo dit seizoen in actie zullen zien onder Enriqué. Hetzelfde geldt voor Adama Traoré. Deulofeu zal sowieso veel spelen komend seizoen, een beetje de rol die Jese Rodriguez afgelopen seizoen had bij Real. Bij Jese betekende dit zijn echte doorbraak, hopelijk kan voor Deulofeu hetzelfde effect ontstaan. Rafinha en Halilovic zijn wel parels voor de toekomst op het middenveld: geweldige techniek in de kleine ruimte, goede dribbel, inzicht/overzicht en een sublieme steekpass in huis..

Hopelijk krijgt deze jeugd meer kansen onder Luis Enrique!
Vilanova en Martino deden er amper iets mee..

23 juli 2014 om 13:50

Barca heeft voor de toekomst ook Diawandou Diagne aangetrokken een centrale verdediger die over is gekomen van de Belgische tweedeklasser Eupen.die zal waarschijnlijk net als Halilovic eerst spelen in Barca B.

23 juli 2014 om 13:07

Heb je de Primera Division gevolgd vorig seizoen?

Rakitic. 1 van de beste spelers van het afgelopen seizoen.
Bravo. 1 van de redenen waarom Sociedad Europa ingaat.
Ter Stegen. Goede keeper die alleen maar beter kan worden en we nog veel plezier aan kunnen beleven.
Mathieu. Is al jaren 1 van de sterkhouders van een kwakkelend Valencia.

Jij wil alleen maar spelers van clubs die een grote naam hebben. Toegegeven, Sevilla en Valencia zijn geen Bayern of Psg, maar dat betekent niet dat hun topspelers slecht voetballen?

Ik heb juist meer vertrouwen in deze selectie, dan in die van vorig jaar. En dat terwijl we vorig jaar tweede zijn geworden. Dus een beetje positiviteit kan geen kwaad, en zelfs die positiviteit is realistisch.

23 juli 2014 om 13:26

Ja maar wat als die niet haalbaar zijn?
Koke wil zelf niet weg bij Atlético en heeft getekend voor een langer verblijf.
Ochoa heeft een goed en gelukkig WK gehad, maar bij Ajaccio niet altijd even gelukkig. Waarom zou je liever een keeper zien die degradatievoetbal in de Ligue 1 speelde, dan een keeper die bij Sociedad (eigen competitie) meedraaide om Europees voetbal?

Courtois is sowieso niet haalbaar, evenals de Gea. De spelers die jij noemt zijn gewoon niet haalbaar, het is geen Fifa 15 ofzo?

23 juli 2014 om 14:59

Messi the King, Dit is geen fifa carrière. Niet alle spelers zijn makkelijk haalbaar.

Om ziek van te worden. Veel te veel voor iemand als Mathieu die al redelijk oud is en dus niet meer heel lang mee kan. Ik hoop echt dat er nog een (echte) centrale verdediger wordt gehaald anders is het volgend jaar weer spanend achterin. Ook met het transferverbod in het achterhoofd is het eigenlijk wel noodzakelijk dat er nog iemand komt.

Barca 142 miljoen, Chelsea en Real al vlot over de 100 miljoen, Man U belooft er ook nog stevig in te vliegen. Maar goed dat Financial Fair Play zo goed zijn werkt doet...

23 juli 2014 om 13:04

Barcelona heeft ook Fabregas en Sanchez verkocht hé. Dat is ook ruim 75 miljoen.

23 juli 2014 om 15:34

En Real zal Di Maria en Khedira voor bij elkaar 100 miljoen verkopen

Goede transfer. Volgens mijeen aardige verdediger en vrij lang (hebben ze nodig). Barca is nu op elke positie versterkt en gaat met mijn Real toch weer uitmaken wie kampioen wordt. Atletico is dit keer zwaar kansloos.

23 juli 2014 om 13:06

We hebben maar drie verdedigers... Mascherano moet weer op het middenveld spelen. We zijn helemaal niet versterkt. Er moet nog een wereld Cv's r komen. Ála Benatia of Hummels..

Dankjewel jc voor het opzetten van het beleid..hebben we hard en lang voor gewerkt... Maar Het huidige beleid gaat het nu wel ff stuk maken met het domme gekoop top beleidsbepalers

Rare aankoop. Deze man zat niet eens bij de selectie van frankrijk dan is 20 miljoen gewoon insane veel geld.

Waarom krijgt die Bartra geen kans? Die had vorig seizoen de pech te moeten spelen in een matig spelende ploeg. Ik moet mathieu maar zien met 50 meter in zijn rug. Zo heeft hij nog nooit gespeeld in zijn leven en vraag me dus af of je op die leeftijd dat nog kan leren. Daarbij denk ik dat oude verdedigers in het systeem van barcelona minder bruikbaar zijn. Met zoveel ruimte in de rug is snelheid belangrijk of je moet zon inzicht hebben dat je kan compenseren. Zo is puyol nog lang op de been gebleven maar daar zag je ook het gebrek aan snelheid.

Als je deze man voor 5-10 miljoen koopt als backup dan begrijp ik het maar 20 miljoen dan koop je hem voor de basis en wil barcelona nu echt gokken op deze man?

Ik had liever een andere verdediger gezien weet iemand of hij Barcelona waardig is

Slechte transfer 30 jaar 20 mil ?? Bruno Alves is btr dan hem

20 miljoen voor een modale verdediger van 30 jaar. ik vind het trouwens nog steeds een linksback ipv centrale verdediger. je kan voor 20 miljoen toch echt veel betere verdedigers halen, die niet over 3 jaar op zijn.

23 juli 2014 om 16:45

Heb je deze man ooit zien spelen?

zie maar weinig mensen met echt verstand hier, papegaaitjes die met de standaard namen komen (fifa generatie) anders zal het wel niks zijn he Mathieu is een puike solide verdediger, 30 maar nog steeds snel, goede kopper, positioneel sterk, iemand waar juist een Pique super naast kan draaien!

Ja dit slaat natuurlijm nergens op, Mathieu is 30 jaar oud, het was beter geweest als het een Vertonghen of Sakho, allemaal internationals die in de basis staan, Mathieu is niet eens geselecteerd voor het WK.

Vreemd dat Barca deze speler voor zo veel geld wil overnemen. Mathieu is een aardige verdediger, maar ik vraag me af of hij het niveau van de CL aan kan.

Ik volg Valencia niet.
Maar ik heb wel eens gezien dat Matthieu er tussen liep omdat hij door zijn rode haar opvalt.

Maar met alle respect zo hele goede verdediger kan dit toch niet zijn als je maar 2 interlands voor het grote frankrijk gespeelt hebt.
Terwijl hij qua leeftijd opgroeide met Rami, Koscielny en Mexes betekent dus dat hij minder is als die 3.

Eindelijk word de verdediging van Barcelona versterkt. Gaat een fantastisch seizoen worden voor Barcelona ze beschikken over een geweldige aanval en hebben nu ook eindelijk een fatsoenlijke verdediging. Kan niet wachten tot volgend seizoen, wel jammer dat ze de eerste maanden niet over Suarez (schorsing) en Neymar (blessure) kunnen beschikken.

Bravo
Alves
Pique
Mathieu
Alba
Raketic
Busquets
Iniesta
Suarez
Messi
Neymar

Heerlijk hoor. Dus deze Fransman is hun enige aanwinst in de achterhoede. Oké beter kon het niet zijn voor Real Madrid!

Veel succes Barcelona, weer een jaartje afsluiten zonder grote prijzen.

Niet normaal zeg. Las net ergens dat Barcalona al zo'n 143 mln heeft uitgegeven deze zomer.
Toch lullig als je je club (en ook andere eredivisie clubs) ziet worstelen met bedragen die net iets anders liggen ....

23 juli 2014 om 15:01

Hun omzet is ook ong. 500 miljoen per jaar. Dat is ook een reden.

20 miljoen voor een 30 jarige die niet eens International is. Het moet niet gekker worden.

In tegendeel tot veel mensen vind ik matthieu echt een perfecte verdediger voor Barca. Hij is fysiek sterk, niet traag, durft mee naar voren, goede linkspoot, en scoort veel goals via corners. Alleen 20miljoen voor een 30 jarige tja... Trouwens is matthieu vergeleken met de andere spelers echt een bad boy en dat heb je nodig in je club

Ik vraag me af of mensen deze gast ooit hebben zien spelen. Ik heb namelijk een sterk vermoeden dat 80% van de vz bezoekers dat niet hebben en alleen maar afgaan op het feit dat hij nooit ook maar een klein beetje gehyped is en dus slecht of middelmatig.

Zelf heb ik hem niet zien spelen, dus ik oordeel er niet over. Van PD volgers hoor ik aardige dingen dus ik ben benieuwd.

Haha wat een aankoop.... sorry maar dit vind ik Barca onwaardig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona2416
2.Sevilla2310
4.Alavés235
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

9 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
AS Roma is niet de enige Italiaanse club die geïnteresseerd is in Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren