Frankrijk schudt dapper Nigeria in slotfase van zich af

Maandag, 30 juni 2014 om 19:53Gijs Freriks • Laatste update: 20:02

Frankrijk heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinale van het WK 2014. De Haantjes stuitten maandagavond op hevig verzet van Nigeria, maar schudden de Afrikanen in de laatste tien minuten van zich af. Paul Pogba en een eigen doelpunt van Joseph Yobo zorgden voor een 2-0 eindstand in Brasília. Frankrijk speelt op 4 juli de kwartfinale tegen de winnaar van Duitsland-Algerije.

/

Bij de spelers van Nigeria was voor het duel met Frankrijk even sprake van een trainingsboycot. Zij wilden namelijk graag hun kwalificatiepremies ontvangen en derhalve liet de president vier miljoen dollar overvliegen om de gemoederen te bedaren. Met de bonus op zak liet Nigeria zien wat het waard was. The Super Eagles deden zeker niet onder voor de wereldkampioen van 1998 en na negentien minuten leken zij zelfs op voorsprong te komen, ware het niet dat de goal van Emmanuel Emenike werd afgekeurd.

De spits tikte een voorzet van Ahmed Musa binnen, maar stond nipt buitenspel. Frankrijk kreeg hierna ook een goede mogelijkheid, maar Vincent Enyeama redde knap op een volley van Pogba. Het lukte de ploeg van Didier Deschamps maar niet om de tegenstander zijn wil op te leggen, al werd men na het halfuur wel wat sterker. Mathieu Debuchy kreeg kort voor rust nog een goede kans, maar schoot wild naast. Nigeria maakte het Frankrijk ook in de tweede helft knap lastig.

/

Het spel kwam na rust maar niet op gang en Blaise Matuidi had geluk dat hij na een klein uur mocht blijven staan. Hij ging hard door op de enkel van Ogenyi Onazi en kreeg slechts een gele kaart. Beide partijen hadden de grootste moeite om geslaagde combinaties in het spel te leggen en het duel lag vanwege de vele overtredingen en blessurebehandelingen vaak stil. Twintig minuten voor tijd was Karim Benzema wel dicht bij de 1-0, maar zijn inzet werd voor de lijn weggehaald door Nigeria.

Les Bleus werden in het laatste kwartier steeds gevaarlijker. Yohan Cabaye geselde bijvoorbeeld de lat, maar tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Enyeama ging onder een hoekschop door en daardoor kon Pogba binnenkoppen: 1-0. Nigeria kon geen vuist meer maken en incasseerde ook nog een tweede doelpunt: Yobo werkte een voorzet in zijn eigen doel. Frankrijk speelt vrijdag in Maracanã in Rio de Janeiro de kwartfinale; Nigeria gaat naar huis.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door uacimbom)

Jammer voor Nigeria dat ze niet verder zijn, de kansen waren er om de wedstrijd te kunnen winnen. Frankrijk had ik meer van verwacht in deze wedstrijd ze hebben onder hun niveau gespeeld, maar hebben alsnog in het laatste deel van de wedstrijd overtuigd en de overwinning over de streep getrokken.

Frankrijk is bevoordeeld ze hadden nooit met elf man de wedstrijd mogen eindigen! Ik had het dan wel willen zien tegen elf Nigerianen.

30 juni 2014 om 19:58

Wat een walgelijke overtreding van Matuidi, rood moest er zeker gegeven worden! Grappige van allemaal is dat de het gewoon zag.. Maar hoe kan je Frankrijk nou rood geven?

30 juni 2014 om 20:06

De scheids heeft de overtreding waargenomen maar was te laf om dat af te straffen met rood, schandalig gewoon! De goal was eigenlijk ook onterecht afgekeurd en zo bleef Frankrijk in leven en geloven in de overwinning.

30 juni 2014 om 20:24

Goal was gewoon offside en zeer goed gezien door de lijnrechter.

30 juni 2014 om 22:07

De goal van Nigeria werd helemaal schandelijk afgekeurd. Let op de grens ! Hij vlagt 1st niet, pas op het moment dat de bal tegen het net aan gaat , gaat de vlag ook ineens omhoog. Goed te zien in de herhaling.

1 juli 2014 om 01:26

pffff echt triest, bij die tackle kreeg ik zelfs aan me voet. 4 weken terug ben ik op dezelfde wijze neergehaald en heb me navicular gebroken. 6 tot 8 weken uitgeschakeld. zwaar rood!!!

30 juni 2014 om 19:59

Goal onterecjt afgekeurd, Matuidi geen rood gegeven ..

Ze hebben tot de 65/70e minuut Frankrijk echt makkelijk van zich afgehouden.

Frankrijk was gewoon te goed in kwaliteit.. Nigeria, teveel hart, te weinig tactiek.

Fransen gefeliciteerd!

30 juni 2014 om 20:04

Die goal werd gewoon terecht afgekeurd. De commentator vond hem net als jij onterecht, maar ze stonden toevallig precies op de streep waar het gras anders gemaaid is, dus je zag dat het wel buitenspel was.

Jammer dat Nigeria er uit ligt, had het ze heel erg gegund. Stel dat Frankrijk er uit was gegaan, dan had ik dat ook jammer gevonden. Dat is jammer aan dit soort wedstrijden, waar ik het persoonlijke beide teams gun.

Edit: typfout

30 juni 2014 om 20:07

Franks Snoeks werd afgebrand bij live meepratrn, maar bij bbc , de analisten, vonden het geen buitenspel. Terwijl die doelpuntenmaker toch wel met een voetje over de lijn stond. Of ze zagen het niet of ze willen zichzelf geen ongelijk geven. Nigeria bood goed tegenstand, maar hebben ook niet echt veel gevaarlijke kansen gecreeerd. Frankrijk begon pas beter te ballen toen Giroud vertrok en Griezmann erin kwam. Die actie van Matuidi heb ik helaas gemist.

30 juni 2014 om 20:07

@zola

Hart kan je nooit teveel hebben, maar te weinig tactiek wel.

30 juni 2014 om 20:17

Ik blijf erbij dat het geen buitenspel was.. maar goed het is geen schande om tegen Frankrijk eruit te gaan..

Ze kunnem met opgeheven hoofd WK verlaten.

Matuidi was onbewust, maar niet minder gevaarlijk. Het verdiende donkerrood, kan een carriere beeindigen.

@alex

Haha dat is waar. Zonde want ze waren in mijn ogen echt heel goed voor hun doen. Haalden gewoon hun ' niveau '. Tactisch was het helaas niet voldoende

30 juni 2014 om 20:42

Het is niet eens moeilijk te zien id herhaling dat het buitenspel was, adhv de gemaaide graslijnen....

30 juni 2014 om 21:39

Het was ook geen buitenspel.

Precies, hij schopt daar iemand van het veld af, de scheids ziet het, geeft geel en daarmee is de kous af want er kan niet alsnog een schorsing volgen.

Bovendien, wie goed opgelet heeft, met name de eerste helft, zag een verhouding van 8/9-1 qua fluiten voor overtredingen in Frans voordeel. Ik vond het in ieder geval opvallend.

30 juni 2014 om 23:06

@robinho_23
Als je al moet gaan uitleggen dat je bij een herhaling het ziet aan het gras weet je al hoe laat het is. De regel geldt als volgt: Bij twijfel over buitenspel aanval voordeel geven. Is niet gebeurd. Dit is nauwelijks te zien voor een lijnrechter. Zonde voor Nigeria. Bij een herhaling is het wel te zien. Het is buitenspel, maar om nou te zeggen dat de lijnrechter dit zag in een split seconde. Dat betwijfel ik.

Ik was voor Frankrijk maar er had een rode kaart moeten vallen. Verder snap ik sommige mensen niet je kan wel gaan zeuren om die rode kaar maar hoeveel spelers hadden er geen rode kaart moeten krijgen op dit WK? En word leuke wedstrijd frankrijk - duitsland.

30 juni 2014 om 19:58

Voordat iedereen commentaar geeft op Benzema want speelde niet super maar als ik het goed hebt vast hij ( niet eten en drinken ) respect.

30 juni 2014 om 20:02

Aan de ene kant vind ik het knap dat hij dat kan, als het waar is. Maar aan de andere kant, of ga gewoon voorbereid en fit een wedstrijd in en geef alles voor je land, of ga lekker banken.

30 juni 2014 om 20:02

Als dat de reden is zou benzema nu geen ene goede wedstrijd meer spelen .

30 juni 2014 om 20:05

Ja maar frankrijk is niet heel erg afhankelijk van Benzema en speelde matig maar alsnog knap dat hij dat kan ALS het waar is. Je moet wat hebben voor je geloof he?

30 juni 2014 om 20:09

Je moet dan gaan kiezen, of wk willen worden, of je geloof achterna gaat.

30 juni 2014 om 20:10

Ik hoorde zoiets ook over de Algerijnse spelers dat hun ook moeten vasten, maar volgens mij gaan sommige dat niet doen... Klasse van Benz. Alleen speelde hij de afgelopen pot ook niet super en miste hij veels te veel kansen. Real moet echt naar een scorende spits gaan zoeken, want dit kan echt niet meer..

30 juni 2014 om 20:15

Hij scoort niet veel maar kan wel samenspelen met cr. Wat wil je dan falcao? oud slechter en eigenwijs.

30 juni 2014 om 21:10

Hou toch op man beter zeg je iets zinnigs ipv deze onzin uitkramen. Benzema is een prima spits die zeker veel scoort. Dat hij bij Madrid minder scoort komt mede door Ronaldo en Bale die vaker voor eigen succes gaan.

30 juni 2014 om 21:39

Benzema zag je gewoon rustig drinken in de catacomben. Hij koos ervoor om het later in te halen of het niet te doen. Is iedere moslim zijn vrije keuze, maar zijn (mindere) prestaties heeft hij dus niet te danken aan de ramadan.

30 juni 2014 om 20:02

Zo'n benenbreker als vandaag heb ik nog niet eerder gezien. Walgelijk gewoon.

Moeizame overwinning, had het nigeria wel gegunt. Echt vechtvoetbal.
Wat arbitrage betreft, matuidi had er af gemoeten met rood, en in de 1e helft had het een penalty moeten zijn voor nigeria, hij wordt met twee armen vastgehouden.
Maarja, frankrijk wel terecht door.

Jammer van Nigeria. Ik had ze zeker gegund, maar zoals veel Afrikaanse landen hebben ze een gebrek aan realisme. Matuidi had inderdaad rood moeten krijgen, maar het was zeker niet express.

Jammer, het was ze gegund, maar volledig onverdiend is de overwinning van Frankrijk niet. Nigeria had het echt wel in eigen handen om het af te maken.

Aja, hopelijk ziet iedereen toch wel in nu dat Valbuane op aanvallend vlak de draaischijf is van Frankrijk.

30 juni 2014 om 20:07

Hoe bedoel je gebrek aan realisme? Het was echt niet zo dat Nigeria vandaag de hele wedstrijd compleet is weggespeeld. Twijfelachtige buitenspel beslissing en een gele ipv rode kaart voor Matuidi. De wedstrijd kon anders gelopen hebben.

30 juni 2014 om 20:10

Ik bedoel in de afwerking. Ze spelen leuk, domineerden soms zelfs, maar die laatste voorzet (vooral aan de rechterkant) trekt dan op niet veel en het afwerken lukt maar niet.

Nigeria heeft het zeer verdienstelijk gedaan, maar maakte het niet af.

30 juni 2014 om 20:12

Ben je wel lekker met je niet express? Dat is een bewuste. Die bal was al een kwartier weg man, als je dan iemand 'per ongeluk' raakt dan hoor je niet op een voetbalveld als internationaal.

30 juni 2014 om 20:23

Tijdens de slowmotion was die bal misschien een kwartier weg, maar als je gevoetbald hebt dan weet je dat zo'n contact kan gebeuren. Het is zeker donkerrood, maar het kan echt wel best zijn dat dat niet express als je de bal wilt veroveren.

Waarom heeft die blinde commentator nou pas na 10 minuten door dat het gewoon een eigen doelpunt was ipv een goal van Griezmann? En dan ook niet toegeven dat ie fout zat. Waardeloos, wederom.

spannend maar matig voetbal gezien

Griezmann speelde de boel echt kapot toen ie er op kwam, wat een heerlijke voetballer! Pogba speelde matig tot acceptabel maar bevrijde ze wel met die kopbal. De doelman van Nigeria speelt een ijzersterk toernooi en kende een sterk seizoen bij Lille, ook vandaag was hij super, jammer van die fout dan waaruit de goal verder komt. Dat is het lot van de doelman, je kan ijzersterk spelen en afgerekend worden op één foutje.

30 juni 2014 om 20:08

Valbuena ook fantastisch. Hij is toch wel de man bij Frankrijk.

Akkoord ze hadden het moeilijk, maar elke ploeg in deze fase op Colombia na heeft al zwaktes getoond.

Varane ook altijd zeer secuur. Ik zie toch wel liever Sakho naast Varane, die zijn echt complementair samen. Koscielny is geen slechte verdediger. Maar Sakho en Varane is gewoon beestig.

30 juni 2014 om 20:30

valbuena was inderdaad geweldig, man of the match!

Frankrijk - Duitsland wordt 50/50. De Fransen zijn enorm sterk maar de Duitsers ook, kan echt alle kanten op. Griezmann bewees opnieuw 2 klassen beter te zijn dan Giroud.

30 juni 2014 om 20:48

DIT Frankrijk (zonder help) kan niet aan Duitsland typen.

Als je hier geen rood voorgeeft kan je beter de kaarten afschaffen .

30 juni 2014 om 20:00

Silva van Brazillie kreeg ook geen rood na de overtreding? Is wel vaker zo..

30 juni 2014 om 20:16

Nou die van Silva was aaien vergeleken met dit. Dit is een van de smerigste overtredingen die ik in jaren heb gezien. .

30 juni 2014 om 20:37

Laat hem. In ieder topic loopt hij over Brazilie te lullen.

Verder was dit echt smerig, maar het was niet express ofzo, desondanks verdiend hij om geschorst te worden.

30 juni 2014 om 20:40

Ken je Pepe niet?

30 juni 2014 om 20:50

Nah, die van Silva komt hier niet eens in de buurt man.

Ik vind die pogba ook heel sterk spelen ik vind hem samen met robben en james de beste van het wk

30 juni 2014 om 20:03

voortaan giroud gewoon laten banken en griezmann in de basis laten starten, voor de rest heb ik respect voor nigeria dat het frankrijk in de 1e helft heel moeilijk maakte, maar daarna nietmeer fit genoeg was.

30 juni 2014 om 20:16

ook de tweede helft speelden ze alsnog goed! Mogen inderdaad trots zijn hoe ze speelden op dit WK!

Voor deze wedstrijd zag ik frankrijk als één van de grote kanshebbers voor de titel samen met duitsland, maar vandaag waren ze toch 65 minuten lang de onderliggende partij! En dan heb ik het nog niet over het vasthouden van evra wat een penalty voor nigeria moest zijn, de afgekeurde goal waarbij ze op één lijn staan wat voordeel voor de aanval betekent, de elleboog van giroud en de eigenlijk rode kaart waardige tackle van matuidi.

Nigeria mag met opgeheven hoofd het toernooi verlaten!

30 juni 2014 om 20:46

Elke ploeg, behalve Colombia misschien, heeft wel al een slechte match gespeeld....dus volgens jouw oppurtunistische mening zou er maar 1 grote kanshebber zijn. Het is echt niet makkelijk voetballen tegen een zeer stugge counterploeg in een knock-out match.

30 juni 2014 om 21:04

Ja, maar die landen hebben ten eerste ook goede wedstrijden gespeeld tegen toplanden waar frankriijk zich nog niet bewezen heeft en ten tweede vraag ik me af of je überhaupt de wedstrijd bekeken hebt als je nigeria een counterploeg noemt..

30 juni 2014 om 21:30

Over welke landen heb je het dan ? Brazilië niet. Enkel Nederland tegen Spanje, maar die werden ook wel weggezet door Chili. Argentinië heeft niet weten overtuigen. En de rest ligt er allemaal uit.

Duitsland heeft Portugal wel weggeveegd, maar dat was wel tegen 10 man en daarvoor deed Portugal het wel aardig.

Frankrijk had al 2 rode kaarten moeten krijgen, het is geen geluk meer...

30 juni 2014 om 20:05

En voor deze wedstrijd Pogba/giroud, heel toevallig allemaal hoe veel ze bevoordeeld worden.

30 juni 2014 om 21:53

Gelukkig er zijn nog een paar oplettende mensen aanwezig:

- goal onterecht afgekeurd
- donkerrode kaart ipv geel
- door gele kaart geen verdere schorsing mogelijk
- eerste helft verhouding beslissingen scheidsrechter ongeveer 8-1 in het voordeel van Frankrijk

Buiten het feit dat Frankrijk zich herpakt heeft en weer een goed team voort brengt ...

- remember Ierland?
- de dubieuze loting voor het Wk
- scheidsrechterlijk voordeel tijdens het Wk

Nee, ik heb helemaal niks nada nul komma nul met die Fransen!
Ook voor Duitsland kan ik maar moeilijk sympathie opbrengen want dat is nu eenmaal onze aartsrivaal.

Desondanks hoop ik dat Duitsland wint want het smerige toneelspel tegen Ierland staat nog op het netvlies gebrand.

Jammer dat het niveau van de Europese scheidsrechters ver boven de rest uitsteekt. Deze man kon er ook weer geen pepernoot van Matuidi is donkerrood en de wedstrijd loopt geheel anders.

30 juni 2014 om 20:06

Ja zagen we al in de eerste wedstrijd. maar fifa doet daar niks aan..

30 juni 2014 om 20:20

Vergeet die Afrikaan niet die Nederland tegen Chili floot en die Turk (die valt eigenlijk onder de Europeanen) die Brazilie tegen Mexico floot; vond ik allebei zeer goed!

Allez les bleus!!!! Kwartfinale, heerlijk.

Donkerrood voor Matuidi. Schandalig.

30 juni 2014 om 20:24

En voor Giroud rood en in de eerste helft een strafschop onthouden!

30 juni 2014 om 21:58

Ik was bang dat Brazilië het meeste voordeel zou halen uit scheidsrechterlijke dwalingen maar het blijkt toch echt Frankrijk te zijn.

Walgelijk!

Gunde het Nigeria wel, maar kijk toch ook wel uit naar Frankrijk - Duitsland in de kwartfinale. Een wedstrijd die Matuidi niet zou mogen spelen, maar helaas gaat die vlieger niet meer op.

Overigens schijnt Arsenal geïnteresseerd te zijn in Debuchy, die ik verdedigend niet zo geweldig vind. Giroud ook weer ouderwets, niet goed genoeg. Koscielny daarentegen wel. Hopelijk mag die tegen Duitsland ook weer starten.

Bah bah bah. Wat een vieze spelers bij Frankrijk. Echt, vanaf nu hebben wat mij betreft de misgun factor. Echt bijna elke wedstrijd een nare overtreding. Ik gun die viezeriken niets meer.

30 juni 2014 om 20:24

Het ging toch niet express die overtreding van vandaag? Op het veld kijken de meeste naar de bal en niet naar de tegenstander het verdiende wel rood maar het was perongeluk hij schrok ervan en komop zeg nogmaar spelers moesten rood krijgen ook niet gegeven

30 juni 2014 om 22:01

Dat had en heb ik nog steeds na Ierland!

Hoe dat hartstochtelijk voetbalvolk daar gepiepeld is is werkelijk waar nog steeds om te kotsen ...

walgelijk

Valbuena was echt fantastisch!!! Zou niet mistaan bij PSG. Griezmann was ook echt sterk aan het spelen. Rode kaart had gegeven moeten worden maar Matuidi wilde niet zo wild erin komen en was zelf ook geschrokkend van het incident. Pogba speelde ook zeer goed. Frankrijk heeft het verdiend. Nigeria had het in eigen hand maar streed niet hard genoeg. Frankrijk-Duitsland zal fantastisch worden

1 elleboog van Giroud in het gezicht van Mikel waarvoor een rode kaart gewoon op z'n plaats is, 1 niet gegeven rode kaart voor Matuidi z'n (horror?)tackle én 1 onterecht afgekeurde goal van Nigeria. Heeft die scheids fantastisch gedaan.

30 juni 2014 om 20:48

Goal was terecht afgekeurd natuurlijk, rest was idd enorm matig gefloten.

Geweldige doelman die Enyeama maar het lijkt soms dat hij jiet helemaal geconcentreerd is. Hij lacht ook zo veel....

30 juni 2014 om 20:20

Prachtfiguur is het. Tegen Argentinie prachtig de hele tijd de dolletjes en lachen met Messi onder andere. Sublieme keeper alleen zoals jij al zegt, soms niet helemaal gefocust waardoor er wat foutjes komen. Maar ik ben fan, goede doelman en prachtfiguur.

30 juni 2014 om 21:04

Helemaal mee eens. Kwa reflexen is hij absoluut de beste keeper van de wereld, alleen bij corners moet hij gewoon in zijn goal blijven. Tegen PSG dit jaar exact hetzelfde, eerst een fantastische redding en uit die corner die volgde ging hij eronderdoor en het was een tegendoelpunt. Word soms overmoedig na een goede redding. Erg jammer, gunde hem en Nigeria de overwinning

Tjonge jonge, wat moet ik hiervan zeggen.
Ik heb totaal geen binding met Frankrijk en Nigeria, maar als er 1 ploeg het had verdient om door te gaan, dan was het Nigeria wel.
75 minuten lang overheerst en uiteindelijk door Frankrijk ongestraft de wedstrijd uitgeschopt en toen kon Frankrijk het laatste kwartier pas de overhand nemen.
Nee ik kan de mensen niet begrijpen, die zeggen dat Frankrijk verdiend heeft gewonnen.(ook Co Adriaanse niet, die heeft zeker ook laat ik het netjes zeggen vuil in zijn ogen had)
Van Nigeria is ten eerste onterecht een doelpunt afgekeurd, want ze stonden op 1 lijn, ten tweede had Odemwingie een penalty moeten krijgen omdat toen hij omhoog wilde komen om de bal te koppen, hij totaal omarmd werd door een franse verdediger en ten 3e zijn er 2 vaste waarden van Nigeria uit de wedstrijd geschopt, waarvan Matuidi alleen geel kreeg. Nou 1 ding weet ik zeker: het was geen geel, ook geen rood, maar donkerrood. Dan zie je later de scheids Matuidi nog een klopje op de rug geven.voor de overtreding op de volgende speler van Nigeria had ook rood gegeven kunnen worden.
De scheids floot duidelijk niet voor Nigeria maar voor Frankrijk, dat volgens mij door moest gaan van Platini.
Daarna kreeg Frankrijk pas zijn kansen.
Ik hoop dat die Franse schoppers er in de volgende ronde uit liggen want het is een schande dat ze door zijn gegaan. Als het nu eerlijk was gegaan dan had ik er geen moeite mee gehad. Tijd voor een video scheids als bij het hockey is nu ook gewenst(maar dan niet een Platini figuur)

Frankrijk-Honduras, Pogba trapt na naar Palacios,. Krijgt slechts geel.
Frankrijk-Ecuador, Sakho deelt elleboog uit, Giroud slaat tot tweemaal toe naar tegenstander. Beide niet vervolgd door Fifa tuchtcommissie.
Vandaag absurde gruwelijke aanval van Matuidi op Onazi die denk ik zijn enkel/ben breekt. En slechts geel.

Wat een gore bende die franse ploeg op dit WK. Ik juich voor Duitsland (wellicht Algerije) in de kwart.

30 juni 2014 om 22:02

Ik zeg maar zo nav jouw verhaal ... Ierland - Frankrijk

Tjonge jonge, wat moet ik hiervan zeggen.
Ik heb totaal geen binding met Frankrijk en Nigeria, maar als er 1 ploeg het had verdient om door te gaan, dan was het Nigeria wel.
75 minuten lang overheerst en uiteindelijk door Frankrijk ongestraft de wedstrijd uitgeschopt en toen kon Frankrijk het laatste kwartier pas de overhand nemen.
Nee ik kan de mensen niet begrijpen, die zeggen dat Frankrijk verdiend heeft gewonnen.(ook Co Adriaanse niet, die heeft zeker ook laat ik het netjes zeggen vuil in zijn ogen had)
Van Nigeria is ten eerste onterecht een doelpunt afgekeurd, want ze stonden op 1 lijn, ten tweede had Odemwingie een penalty moeten krijgen omdat toen hij omhoog wilde komen om de bal te koppen, hij totaal omarmd werd door een franse verdediger en ten 3e zijn er 2 vaste waarden van Nigeria uit de wedstrijd geschopt, waarvan Matuidi alleen geel kreeg. Nou 1 ding weet ik zeker: het was geen geel, ook geen rood, maar donkerrood. Dan zie je later de scheids Matuidi nog een klopje op de rug geven.voor de overtreding op de volgende speler van Nigeria had ook rood gegeven kunnen worden.
De scheids floot duidelijk niet voor Nigeria maar voor Frankrijk, dat volgens mij door moest gaan van Platini.
Daarna kreeg Frankrijk pas zijn kansen.
Ik hoop dat die Franse schoppers er in de volgende ronde uit liggen want het is een schande dat ze door zijn gegaan. Als het nu eerlijk was gegaan dan had ik er geen moeite mee gehad. Tijd voor een video scheids als bij het hockey is nu ook gewenst(maar dan niet een Platini figuur)

Gelukkig is frankrijk door, wat een geweldig team is dat zeg

Wat was de wedstrijdleiding toch weer ontzettend zwak...en toevallig(?) opnieuw in het voordeel van de Fransen. Ik begrijp dat er soms teveel of te snel kritiek geleverd wordt op de scheidsrechters maar dit is gewoon onkunde. Giroud en Matuidi moesten allebei rood krijgen en misschien wel enkele matchen schorsing en Evra doet gewoon een penaltyfout...stel je maar eens voor, 9 Fransen en 1-0 voor (er van uitgaand dat de penalty benut wordt), dan is het gewoon over en sluiten voor Frankrijk. Echt zielig om te zien dat Mexico en Nigeria nu naar huis moeten met 2x de wedstrijdleiding als (1 van) de schuldige.

30 juni 2014 om 21:03

Helemaal waar
Die scheidsrechters zijn slecht
Dat Nederland vlak voor rust geen penalty kreeg was schandalig

Laten we Frankrijk met Matuidi en Pogba maar niet treffen.

30 juni 2014 om 20:44

Gefeliciteerd fifa frankrijk is door ... Ze hebben het voor elkaar !

30 juni 2014 om 21:26

wat?

30 juni 2014 om 22:03

Hij heeft toch gewoon gelijk!
Persoonlijk walg ik van Frankrijk.

Mokhtar,

Als je het echt meent, ben je compleet je realiteitszin kwijt.

De Fransen hadden het in de eerste helft knap lastig wat ik zo zag. Maar het is een prachtig team met erg veel kracht en snelheid. Als Duitsland 'gewoon' doorgaat dan ben ik benieuwd wie van de twee door zal gaan. Wordt wel een spannende pot!

Masterdam7,

ik weet niet waar jij naar hebt zitten kijken, maar het is gewoon een ordinaire schopploeg.

Die Griezmann is echt een heerlijk voetballer, waarom staat Giroud erin i.p.v. hem?

1e helft was negeria echt goed bezig jammer dat ze het in het slotfase verpesten vooral die keeper moest gewoon in het goal blijven, hij keepte heel sterk.

eindelijk stoot frankrijk door

Nigeria is bestolen zoals dat met Ivoorkust ook het geval was. De Fifa heeft liever dat Europese landen door gaan dat beter voor de kijkcijfers.

Dit is toch wel weer de zoveelste wedstrijd op rij waar camera beelden perfect zouden zijn geweest. Met de camera beelden was de scheids zeker op andere gedachten gebracht en had Matuidi rood gekregen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller41
K. MbappéAanvaller40
B. CostilKeeper
H. LlorisKeeper40
L. DigneVerdediger20
L. DuboisVerdediger00
T. HernándezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

457 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Liverpool wil Paulo Dybala in januari een voorcontract laten tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren