Anderlecht laat toptalent gaan: ‘Dit bod was onmogelijk te weigeren’

Donderdag, 12 juni 2014 om

Anderlecht heeft besloten afscheid te nemen van Massimo Bruno. De zeer gewaardeerde middenvelder kende een heel sterk seizoen bij Paars-Wit, waarin hij goed was voor tien doelpunten. De pas twintigjarige Belg leek uit te kunnen groeien tot een bepalende speler in Brussel voor de komende jaren, maar een bod van Red Bull Salzburg heeft Anderlecht overstag doen gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Massimo Bruno gaat een fraaie toekomst tegemoet bij Red Bull Salzburg


Gerelateerd

97 reacties (laatste reactie door vazquez)

Ik was heel even bang dat het om Tielemans ging, maar Bruno is ook een erg groot talent. toch een leuke jeugdopleiding heeft anderlecht, met een heel aantal pareltjes..

12 juni 2014 om 10:42

Jeugdopleiding ja, maar deze speler komt daar eigenlijk niet uit. Hij is enkele jaren geleden overgenomen van Charleroi, toen hij daar al zijn debuut in de A-ploeg gemaakt had.

12 juni 2014 om 11:01

Anderlecht haalt al die talenten weg op hun 17, maar bon.
Deze jongen heeft talent, maar een grote wordt hij niet. Misschien even goed als een Kevin Mirallas ofzo. Hij lijkt er wel op qua speelstijl.

12 juni 2014 om 11:37

Tielemans speelt van zijn 5e bij Anderlecht, wijsneus.

12 juni 2014 om 11:53

Wijsneus? Haha, wat ben jij een flauwerik. Eén iemand zit er al jaren, maar jongens als Praet en Bruno halen ze weg. Ze bieden het dubbele van Praet zijn loon bij Genk en hij is verkocht... Dat is Anderlecht.

12 juni 2014 om 12:06

@ Belgunner

Ik zie niet direct wat daar verkeerd mee is: jonge Belgische talenten opkopen bij andere eersteklassers ...
Of mis ik iets?

12 juni 2014 om 12:40

Je mist iets ja. Deze discussie gaat nl. over de jeugdopleiding van Anderlecht i.p.v. het beleid dat ze voeren.

12 juni 2014 om 14:22

@ Juicher

En ik die altijd dacht dat opleiding en beleid samen hoorden.

Mocht je de bovenstaande comments lezen zou je zien dat Belgunner aanhaalt dat Anderlecht meer jonge spelers opkoopt als volledig zelf opleidt. Ik reageer daar op.

"mis ik iets?" was een retorische vraag.

12 juni 2014 om 17:48

Je bedenkt het goed als je zegt dat het samenhoort, maar het zijn wel twee opzichzelf staande zaken. Ik heb heel goed gelezen wat er staat, maar uit jouw posts maak ik op dat je inderdaad het onderscheid maken mist. Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen je eigen spelers opleiden of jonge talenten wegkopen bij andere clubs in de competitie. Belgunner zegt verder niets over het feit dat Anderlecht jonge spelers wegkoopt maar stipt het verschil aan tussen opleiden en vroeg wegkopen. Dus ondanks dat je een retorische vraag stelde voelde ik toch de behoefte om te antwoorden. Voel je vooral niet aangevallen ofzo, het viel me gewoon op.

12 juni 2014 om 21:22

En weet je bij welke club hij voetbalde voor dat hij naar Charleroi ging...?

Goede speler voor Anderlecht maar had dit seizoen wel veel last van ups en downs, maar anderzijds is hij nog maar 20. Het openbloeien van Najar zal het makkelijker hebben gemaakt om het bod te aanvaarden, maar in aanvallend opzicht is er buiten Mitrovic geen andere doelpuntenmaker meer.

Niet meteen een stap die ik voor deze jongen zou verwachten,maarja money talks..

12 juni 2014 om 09:42

noujah money talks? eerlijk gezegd is dit ook nog eens een stap voorwaarts.
Deze club is gewoon beter als Anderlecht, dus waarom niet daar verder ontwikkelen.
Iedereen verwacht een grote competitie, maar hij is nog jong zat en kan de stap wel zetten.
Beter geleidelijk naar boven, dan ver terugvallen.

Niet verwacht, maar goede keuze

12 juni 2014 om 09:49

is zeker beter dan anderlecht, maar dit soort clubs speel je je ook niet in de kijker voor de ware grote clubs, gevalletje witsel in rusland

12 juni 2014 om 09:58

Spelers van Basel en Red bull worden anders wel degelijk in de gaten gehouden door grote clubs. Helemaal omdat ze het ook in de CL rn EL laten zien.

12 juni 2014 om 10:02

dat is niet waar als je naar het nationaal elftal kijkt.

Christian Fuchs (schalke 04)
Alaba (bayern)
Weimann (aston villa)
Prodl(werder)

Met name de buurlanden duitsland en Italie volgen de Oostenrijkse competitie.
Dus ik denk dat dat nog wel meevalt, Al had ik hetzelfde eerder dezelfde gedachte als jou.

12 juni 2014 om 10:08


12 juni 2014 om 10:22

sorry te enthousiast, maar even aangepast

12 juni 2014 om 10:47

Op basis waarvan is Red Bull Salzburg dan een sportieve stap voorwaarts? Een lager aangeschreven competitie (zie Uefa Country Ranking) en een lager gerankte club (zie Uefa Team Ranking, Anderlecht 44e, Salzburg 46e).

12 juni 2014 om 10:48

Ik vind dit gwn geen stap vooruit. Niet de stap die ik verwacht had voor Bruno. Ik heb geen hoge pet op van de Oostenrijkse competitie

12 juni 2014 om 11:18

@fabianstoffelen: dat valt echt wel mee. De Belgische competitie is beter en de clubs gelijkwaardig. Financieel is het wel weer een stap voorwaarts. Als je kijkt naar wat beide ploegen de laatste 5 jaar in Europa hebben gepresteerd doet dat nauwelijks voor elkaar onder.

12 juni 2014 om 13:14

Alaba is geen Zwitser.

12 juni 2014 om 14:13

He? Fuchs, Alaba, Weimann en Prödl zijn gewoon Oostenrijkers toch.

Van Anderlecht naar Salzburg... Is dit wel de juiste stap voor deze jongen? Iemand trouwens ook enig idee, om hoe zo'n groot bedrag het gaat?

12 juni 2014 om 10:44

in de belgische media wordt gefluisterd va nee nbedrag tssn 5-7 miljoen

gerucht natuurlijk ,maar kan wel. red bull heeft geld en voor een belgische vclub best een smak geld , voor iemand die best vervangbaar is ( terugkeer suarez bv)

12 juni 2014 om 11:10

Nu ken ik de begroting/omzet van Anderlecht niet, maar die van Red Bull is ongeveer gelijk aan die van Twente ergens rond de 45 miljoen, lijkt mij dat Anderlecht dat toch ook wel haalt. Dus dat Red Bull meer geld heeft, waag ik te betwijfelen.

12 juni 2014 om 13:07

sazlburg is net iets meer licht over de 50 alecht is idd 45.

maakt het idd opmerkelijk veel geld voor salzburg, maar ja, bruno is voor anderlecht een geweldig talent ,maar zeker niet onmisbaar, najar krijgt op de flank terecht de voorkeur en in de spits, komt suarez terug uit blessure dus zn speeltijd zou zowiso een pak beperkter gaa nzijn volgend seizoen, begrijpelijke keuze dus wel van alle partijen

Neen!!
Wat doet Anderlecht nu!
Grootste talent met Tielemans! Was mijn favoriete speler!!!

Verkassen naar Oostenrijk , vreemde stap....

Als volger van de Belgische competitie vind ik hem helemaal niet zo'n talent als men hier beweerd.
Tielemans is het toptalent van Anderlecht. Massimo kan hoogstwaarschijnlijk het niveau daar niet aan en zal wel op de bank belanden. Dom van hem om de stap nu al te zetten.

12 juni 2014 om 10:24

Dat Tielemans een groter talent is staat vast maar Bruno is ook een heel groot talent hoor was in de play-offs bijvoorbeeld ook heel erg belangrijk voor Anderlecht, zonder hem waren ze geen kampioen geworden.

12 juni 2014 om 11:05

Helemaal mee eens. Deze kerel is een talent, maar is niet zo goed als men beweert.

12 juni 2014 om 11:55

Bruno heeft veel minder groeimarge in vergelijking met Tielemans en Praet. Ik vind het als Sporting-fan geen bijzonder groot verlies, zo lang het ontvangen geld weer goed geïnvesteerd wordt. In principe komt volgend seizoen Suarez terug, die een betere versie van Bruno is.

12 juni 2014 om 13:41

De vraag is wel hoe komt Suarez terug na zoveel blessure last er zijn er hele vele die na hun blessure niet meer aan hun oude niveau kwamen...

Bij Anderlecht liep er al Vargas rond die dat bewees!
En een De Zeeuw!

12 juni 2014 om 14:28

OK, maar als Suarez terug op niveau komt en Najar goed blijft spelen, dan mag Bruno op de bank. Beter nu wat miljoenen vangen dan een kans verkijken.

Ik denk dat Suarez samen met Mitrovic/cyriac een goed duo gaat vormen. Najar op rechts en Praet links. Daartussen Tielemans die met passen strooit. Dat moet het gaan worden.

En ja, waarschijnlijk nog een vervanger voor Kouyaté halen als die effectief weggaat.

12 juni 2014 om 12:04

Dat is wat ik eigenlijk bedoel, Sporting zal niet treuren om dit verlies.
Sterker nog, hij zat tegen Brugge, op die moment de match van het jaar, zelfs gewoon op de bank. Dan zijn ze beter af met Najar. Dat ze hier 5 miljoen voor krijgen (en misschien zelfs meer) is wat mij betreft een grap.

12 juni 2014 om 19:27

Haha grappig, ik volg de Belgische competitie ook en ik vind namelijk dat hij hier het niveau al ontgroeid is, maar dat is mijn persoonlijke mening. Salzburg lijkt mij wel een goede club waar de kwaliteiten van Bruno wel optimaal gaan gebruikt worden. Zeker als ze hun huidige trainer behouden

Wow, dat zegt wel wat als de Belgische talenten nu naar Oostenrijk gaan. Het zegt ook wat over het groeiende aanzien van Red Bull Salzburg.

12 juni 2014 om 10:21

Of het treurige niveau van de Belgische competitie? De Oostenrijkse competitie is trouwens echt niet om over naar huis te schrijven. Buiten Red Bull is alleen Rapid Wenen nog het aanzien waard.

Ik zie Red Bull Salzburg echter wel veel verder komen in Europa dan Anderlecht, dus dat zal naast het verbeterde salaris de doorslag geven.

12 juni 2014 om 10:26

Zegt dan ook veel over het treurig niveau van Nederlandse competitie , vermits Ajax vrij belachelijk werd gemaakt door Salzburg...

Logisch dat ze het beter doen in EL heb je makkelijkere tegenstanders dan in CL!

12 juni 2014 om 10:31

Geen enkele Ajacied zou Ajax inruilen voor Red Bull, laat ik dat vooropstellen. Je hoeft je niet gelijk aangevallen te voelen en onmiddellijk een sneer uit te delen naar de Nederlandse competitie. Die wordt hier niet genoemd namelijk.

Ajax zat nou niet bepaald in de beste vorm op dat moment en het systeem van De Boer bleek op het moment wel kwetsbaar door de onervarenheid achterin.

12 juni 2014 om 10:41

Was ook onnodig om over het treurig niveau van Belgische competitie te beginnen...

Want de Nederlandse is nauwelijks nog beter, niveau daalt elk jaar !
Een paar jaar geleden was het naar Nederlandse competitie kijken voor mooier en technischer voetbal te zien maar tegenwoordig is het niveau zo gedaald dat al bijna hetzelfde is als in de Belgische competitie!

Natuurlijk willen die niet ruilen anders ben je geen supporter hé! En zeker voor de historie van Ajax die heel schitterend is met vele prijzen!

Ze zijn gewoon beide opleidingscompetities geworden!

12 juni 2014 om 11:08

De Belgische competitie is vrij gelijkwaardige aan de Nederlandse.
Er gaan heel wat goeie spelers naar Shakhtar, maar die competitie stelt ook niet zoveel voor.
Provoceren?

12 juni 2014 om 11:18

Ben met je eens dat er weinig tot geen verschil zit in de competities van Nederland en België, maar vertrekken naar de Oostenrijkse competitie vergelijken met vertrekken naar de de Oekraïense, serieus? Hoe denk je dat de Oekraïense competitie zo hoog op de Uefa lijst is gekomen? Alleen door Shaktar?

12 juni 2014 om 11:54

Racing Genk was dit jaar 6e in België, maar ze wonnen wel 2x van Dynamo Kiev in de EL. Vicekampioen in Oekraïne als ik me niet vergis. Het is echt wel vooral door Shakhtar. Net zoals de Oostenrijkse vooral Salzburg is, de Zwitserse vooral Basel, de Schotse vooral Celtic...

12 juni 2014 om 12:07

Prima Kijk dan ook eens op welke plekken Shaktar, Kiev, Metallist en Dnipropetrovsk staan op de Uefa lijst, volgens mij staan de eerste 3 al hoger dan de hoogst geklasseerde Belgische club, misschien dat Anderlecht hoger staat dan Metallist, maar daar blijft het dan ook bij.

Maar ik vind het goed hoor, Oekraïense competitie stelt niets voor.en is vergelijkbaar met de door jou genoemde competities.

12 juni 2014 om 14:49

" Geen enkele Ajacied zou Ajax inruilen voor Red Bull "
Klopt helemaal.
We kunnen ook uw gegeven omdraaien en dat klopt ook.
Momenteel is er géén enkele speler van Ajax die het niveau van RBS aankan,zelfs niet als bankzitter.

12 juni 2014 om 14:56

Beter zou het zijn om eens af te wachten hoeveel spelers uit de Nederlandse competitie naar het buitenland deze zomer versassen.
Als dat naar de magere kant is ,geeft dat ogenbliklijk het niveau aan van de NC.

12 juni 2014 om 16:25

In Nederland is op dit moment alleen Ajax een ploeg die waardig is voor de Champions League. In Belgie ? Anderlecht/geen?

Verder ligt het algemene niveau denk ik wel wat hoger in NL. Dit heeft voor mij voor een groot deel gewoon te maken met het geld wat binnen beiden competities rond gaat.

Belgie heeft zoals je zelf natuurlijk weet namelijk geen enkel probleem om fantastische talenten te produceren de afgelopen 4/5 jaar. Als je bijvoorbeeld kijkt. Lukaku, vertrekt heel jong, Courtois, Hazard via Frankrijk... De belgse spelers zijn sterk maar de competitie valt best wel tegen in mijn ogen omdat die grote talenten erg lastig vast te houden zijn voor langere tijd.

Verder denk ik dat er best wat spelers naar het buitenland zullen verkassen uit de NL competitie. Denk aan de Tadic, de Vrij, en Janmaat als 3 concrete voorbeelden.,

Is niet het allergrootste talent(maar nog steeds wel een heel degelijk talent) maar dit is wel een jongen die alles uit zijn carriere zal halen denk ik, heeft een geweldige mentaliteit en inzet op het veld en naar het schijnt ook ernaast. Had deze stap niet verwacht van hem, qua competitie lijkt het me niet een stap voorwaarts ook maar qua club op zich wel. Hopelijk kan hij er verder groeien als speler.

12 juni 2014 om 10:50

Als je naar Salzburg gaat en je tekent voor 5 jaar, ga je er niet alles uithalen. Is gwn geen stap vooruit op Anderlecht. Hij had naar een grotere competitie moeten gaan. Bij een middenmoter...

Deze had ik niet zien aankomen, dacht dat hij naar Hoffenheim ging gaan.
Salzburg is een goede ploeg( was ook wel te zien hoe dat ze Ajax van de mat speelden), maar wel een zwakkere competitie!

Ben zeker dat hij daar gaat gaat uit blinken!
Ik hoop tussen de 8 en 10 mil , onder de 6 is allesinds slecht onderhandelt.

En al geluk hebben we Najar die heeft bewezen dat hij de positie perfect kan uitvoeren!(alleen nog iets te weinig scorende vermogen)

12 juni 2014 om 10:26

Die zwakkere competitie valt nogal mee hoor, jammer genoeg moeten we gewoon vrede nemen met het feit dat de belgische competitie echt niet veel meer voorstelt

12 juni 2014 om 10:32

Uhm buiten Salzburg heb je daar niks deftig meer hoor...

Wenen en Graz zijn nog degelijk , maar schat die wel nog iets onder niveau van Anderlecht,brugge en Standard ...

12 juni 2014 om 10:49

De uefa ranking liegt niet hoor, Oostenrijk staat wel degelijk enkele niveaus lager dan België.

12 juni 2014 om 16:15

Ik denk dat het niveau in Belgie hoger ligt dan in Oostenrijk, maar het niveau van Red Bull hoger dan dat van Anderlecht. Vooral daarom vraag ik me echt af wat Red Bull met deze speler moet. Vind persoonlijk hem beperkter dan Tielemans en Praet. Was hoe dan ook wel een redelijk nuttige speler in Belgie.

12 juni 2014 om 17:28

Ja, sorry vergiste mij met de zwitserse competitie...

Maar Salzburg is wel een grotere club als Anderlecht vind ik dus in dat opzicht gaat hij toch omhoog :D

12 juni 2014 om 11:10

Zes is heel goed voor een matige speler. Acht à 10 is veel te veel.
Vreemde transfer inderdaad, hij was toch zowat rond met Hoffenheim?

12 juni 2014 om 10:46

hoe onstabiel ons land is op politiek vlak kan het mss slechts een kwestie van tijd zijn dat we weer samenhoren

wacht een decennia of 2 dan is dat mss iets niet compleet ondenkbaars

Er was sprake van diverse Italiaanse clubs en Hoffenheim.
Salzburg is een rare move.
Van de ene topploeg uit de Belgische competitie naar de andere uit de Oostenrijkse competitie. Is dat dat zo'n stap voorwaarts?

Bruno is wat mij betreft best inwisselbaar bij Anderlecht.
Had een sterk competitiebegin en kende een sterk seizoenseinde, daartussenin was het allemaal wel zeer pover.

Veel succes gewenst aan hem.

Dit had de nieuwe rechtsbuiten voor Ajax kunnen zijn... Twee seizoenen vlammen in de arena en dan een transfer. Dan staat hij ook geen talenten in de weg die eraan zitten te komen. Jammer dat hij naar Red Bull gaat want als hij naar die club vertrekt zou Ajax hem denk ik ook wel kunnen halen.

12 juni 2014 om 10:26

Kishna, Fischer, Andersen, Meleg, El Hasnaoui en El Ghazi wil je niet in de weg staan in hun ontwikkeling. Kishna en Fischer zijn beiden al grotere talenten op de vleugels en jonger.

12 juni 2014 om 10:52

Ik vind Salszburg echt geen stap vooruit, dan had ik hem gwn liever bij Ajax zien spelen. Ookal is de Nederlandse competitie niet perse beter dan de Belgische. Ajax is wel gwn beter dan Anderlecht

12 juni 2014 om 16:19

Waarom altijd Ajax? Ik denk dat hij ten eerste echt helemaal niks aan Ajax zou toevoegen. Ten tweede, zo'n som geld voor Bruno?

Ik denk dat Anderlecht echt een toptransfer gedaan heeft. Zo'n bedrag is klasse!

Jammer Bruno!

We gaan je missen, je was vooral deze seizoen op het laatst gewoon een topper!
Hopelijk haalt Anderlecht een waardige speler voor terug, Najar doet het niet slecht maar overwegen om een speler te pakken met meer scoren vermogen.

12 juni 2014 om 12:00

Geen nood, volgend seizoen hebben we Suarez terug. En een Suarez in vorm is altijd beter dan Bruno. Naar waar hij gaat moet hij zelf weten, maar uit het standpunt van Rsca vind ik deze transfer niet volstrekt onlogisch.
We gaan het geld goed kunnen gebruiken om een mogelijk vertrek van Kouyaté op te vangen.

Salzburg is gewoon beter dan Anderlecht. De competitie is misschien wel zwakker maar die spelen altijd Europees en daar kan hij zich in de kijker spelen. Ze winnen in de EL ook vaak wedstrijden tegen goede ploegen.

Tja, bij Red Bull Salzburg zit best wel wat geld natuurlijk. Bovendien tekent hij voor maar liefst vijf seizoenen, dat wil zeggen dat ze de transferprijs daar lang genoeg hoog kunnen houden, mocht hij toch uit Salzburg willen vertrekken.

12 juni 2014 om 11:23

De begroting/omzet van Red Bull is ongeveer gelijk aan die van Twente ergens rond de 45 miljoen, dus omdat nu zoveel geld te noemen.

volgend seizoen mitrovic voor een miljoen of 20 en Anderlecht is binnen :P

12 juni 2014 om 12:23

Mitrovic gaat knallen dit seizoen, gaat een volledige voorbereiding meemaken, wordt topschutter en idd 20+ miljoen opleveren

Competitie gewijs niet de meest logische stap maar uiteindelijk is Salzburg momenteel wel echt een goede ploeg en waren ze blijkbaar bereid veel te betalen. (bedrag zal ergens tussen 5 -8 miljoen liggen)
Bruno is zeker een groot talent maar geen topper. Indien hij goed verder evolueert kan hij wel het niveau van een Mertens halen (andere stijl wel) maar meer ook niet. Gewoon een leuke winger, max subtop in een grote competitie.

Bovendien hebben we met Najar een jonge speler op dezelfde positie die ik persoonlijk hoger inschat. (eentje om in het oog te houden, komt op het wk in actie bij Honduras)

12 juni 2014 om 10:54

Jij vindt Mertens geen top dan? Die speelt gwn geweldig in een ploeg met Callejon,higuain en Insigne. Hij is gwn beter dan Chadli die bij Tottenham speelt. Rare bedenking of is het omdat Mertens uit de jeugd van Anderlecht komt ? Bruno is nu geen top meer omdat hij naar Salzburg gaat.

12 juni 2014 om 12:37

Napoli is nog voor discussie vatbaar. Maar als ik het over Toptalenten heb dan heb ik het over spelers als Hazard, Januzaj of Tielemans. Jongens die in principe zelfs bij Barcelona of Real Madrid terecht zouden kunnen.
Bruno is een groot talent net zoals Mertens maar dat is geen wereldtop nee. En in het beste geval als hij erg doorontwikkeld kan hij niveau Mertens halen, meer niet.

Ik snap niet wat het feit dat Mertens in de Anderlechtjeugd gezeten heeft hier van belang is.

12 juni 2014 om 13:16

Dat je Tielemans naast Januzai en Hazard zet zegt ook genoeg. Het zou "kunnen" dat hij dat niveau haalt., maar momenteel is hij gwn een talent zoals T. Hazard niet meer en niet minder...

12 juni 2014 om 15:55

Leer aub lezen Toptalent, Spelers MET HET Talent Voor DE Top.
Staat volledig los van het huidige niveau. Iniesta is een toptalent, Musonda is een toptalent, Deisler was een toptalent. Wilt helemaal niet zeggen dat ze ooit wereldtop zullen zijn.

12 juni 2014 om 16:42

Ik lees wat er staat ik dacht dat je Eden bedoelde.

12 juni 2014 om 12:04

@ Tonymonty

Het zou mij heel sterk verwonderen mocht Bruno ooit even goed als Mertens worden en bij een topclub als Napoli gaan spelen.
Salzburg is een mooi project, maar nog verre van een Europese (sub)topper.

Vorig jaar was Salzburg wel een stevige ploeg, die heel leuk voetbal bracht. Maar waarom beweert iedereen dat ze effectief beter zijn dan Anderlecht? Zo indrukwekkend spelen ze ook niet in Europa, al was vorig jaar wel goed:

2009-2010: verloren van Standard in 3e ronde El
2010-2011: slechts 2 punten in EL-poule met Juventus, Manchester City en Lech Poznan
2011-2012: EL-poule met PSG en Bilbao overleefd, dan uitgeschakeld door Metallist Kharkiv
2012-2013: uitgeschakeld CL-voorronde door Dudelange
2013-2014: 1/8e finale EL gehaald, uitgeschakeld door Basel na zelf o.m. Standard en Ajax uitgeschakeld te hebben

Zelfs nog geen Champions League gespeeld sinds Red Bull erin investeert dus. Beetje vreemd dat iedereen dan roept dat dit een stap vooruit is. Sowieso is de competitie ook minder en krijg je er minder aandacht dan in België, zeker met de huidige boost in ons voetbal. Ik had dan toch verwacht dat hij naar Hoffenheim ging. Als Anderlecht hier echt een hoog bod voor heeft gekregen, doen ze er goed aan om Bruno te laten gaan. Het is een heerlijke speler om naar te kijken, en iemand die zeker nog stappen kan zetten. Maar ook in de jeugd was hij nooit hét echte toptalent, zoals Tielemans-Mbemba-Praet dat wel waren. Nogmaals, jammer dat hij vertrekt, maar liever hem verkopen dan de anderen die ik opnoem.

Vreemde keuze, bij Anderlecht speelt hij namelijk ook CL. Bovendien kan hij daar op enig krediet rekenen na zijn uitstekende playoffs. Bovendien staat de Oostenrijkse competitie nog een stukje lager op de ranking van uefa dan de Belgische... Zijn salaris zal er wel niet min zijn, gok ik zo.

12 juni 2014 om 11:27

Bij Anderlecht zeker CL, Red Bull moet eerst maar eens door de voorrondes zien te komen, dat is ze volgens mij nog nooit gelukt. Vind het echt een heel vreemde move.

Toptalent is wel een heel groot woord voor Bruno, hij is toch een stuk matiger dan Thielemans en zelfs Praet. Dat hij een goed seizoen had klopt ook niet, zat het grootste deel van de tijd op de bank. Dat hij toch nog aan 10 goals raakt zegt wel wat over zijn efficiëntie.

Goeie zaak voor Anderlecht als ze voor hem enkele miljoenen konden vangen, met Najar hebben ze een betere op zijn positie

12 juni 2014 om 11:39

Praet vind ik momenteel toch nog overschat. Het komt er gwn niet helemaal uit bij hem. Bruno heb ik wel heel goeie wedstrijden zien spelen

Kon ook naar Hoffenheim , wat ik toch een mooiere club en competitie vind , maar ja... Zoals velen het hier al zeiden , money talks en bij Red Bull is geld geen probleem

12 juni 2014 om 12:15

Verdien je bij Hoffenheim zoveel minder dan? Die waren gwn niet zo concreet volgens mij. Anders had hij gwn daarvoor gekozen, al zeker voor zijn carriere. Vind dit geen goeie keuze...

12 juni 2014 om 12:49

Wat is dat toch met money talks, ook het salaris van Bruno komt gewoon uit de begroting, die is bij Red Bull zo rond de 45 miljoen, dus een miljoenen salaris is totaal niet aan de orde, de inkomstenbelasting loopt op tot zo'n 50% dus ook niet echt gunstig.
Denk echt dat het niets met geld te maken heeft.

12 juni 2014 om 16:39

Ik heb het vooral over het bestuur. Waarschijnlijk bood Salszburg meer dan Hoffenheim en ging hij daarom naar daar.

Competitie is lager en de club is gelijkwaardig.
Domme, domme keuze. Het Belgisch voetbal gaat erop vooruit, Europese topclubs kapen alle talenten en spelers weg uit België.

Echt een slechte keuze.

12 juni 2014 om 12:16

Dat het Belgisch voetbal erop vooruit gaat heeft niks te maken met het wegkapen van talenten. Door de play offs stelt de reguliere competitie gwn niks voor...

12 juni 2014 om 16:14

Ik denk gewoon dat RBS meer betaalt dan Anderlecht. Poepsimpel. Ik kan me ook niet van de indruk ontdoen dat er een kink in de kabel zat tussen Anderlecht en Bruno. Ik neem aan dat je dit om te lachen zegt dat het Belgisch voetbal erop vooruit gaat. Niveau in PO was meestal zorgwekkend slecht. Er lopen toptalenten die goedkoop naar Engeland kunnen. Bij Rsca Bosschaert, Januzaj en Musonda al voor een half miljoen euro vertrokken. En zit zo een top team er eens naast, dan ben je een klein bedrag kwijt in vergelijking met de topbedragen nadien.

12 juni 2014 om 17:09

Het niveau is er wel degelijk op vooruit gegaan, de laatste jaren. De topclubs zijn er ook op vooruit gegaan.

Ook Europees doen ze het vaak 'goed', als we niet naar de Champions League kijken.. Dit seizoen verwacht ik veel, zo niet alle, Belgische ploegen in de groepsfases van de Europa League en Champions League.

Anderlecht speelt sowieso de groepsfase van de Champions League. Standard speelt de voorronde, met een beetje geluk halen ze de groepsfase, zoals Anderlecht. Club Brugge, Zulte Waregem en Lokeren spelen Europa League. Die zouden alle 3 de groepsfase moeten halen, met een gemakkelijke groep zelfs de Laatste 32.

12 juni 2014 om 20:03

Vasquez, ik deel meestal je mening. Maar bekijk es vorig jaar. Club kansloos eruit tegen Krakau/sobota. Standard had helemaal geen zin in EL en Zulte was ook een maatje te klein. Mijn geheugen is niet zo goed, maar ik denk dat onze Genkse smurfen het best deden van alle ploegen. Zoals ik al zei . Alle Belgische toppers bulken van het jonge talent, maar zolang er niet voor hun 16 de een profkontrakt kan worden getekend, dan lopen ze weg naar een Europese topper. Ik hoop dat ik je gelijk kan geven, maar ik vrees ervoor.

13 juni 2014 om 10:08

De uitschakeling tegen Krakau snap ik nog altijd niet, dat Standard met z'n B-elftal speelde wél. Die gingen gewoon voor de titel. Zulte daarentegen deed het niet slecht. Tegen Wigan(0-0) hadden ze altijd moeten winnen, ze waren veel beter. Tegen Kazan(4-0) deden ze het 70 minuten lang goed, in 20 minuten slikken ze 4 doelpunten. Alleen de laatste match lieten ze het liggen. Maar dat had gewoon deels te maken met het feit dat ze in Brugge speelden en niet in het Regenboogstadion, waar ze moeilijk te kloppen zijn.

Het gaat er vanaf hangen of de clubs de vertrekkende spelers weten te vervangen door goede spelers. En geen derderangsspelers.

Bruno samen met Kouyaté de beste man in de playoffs,alle 2 gaan ze weg dan nog es Kjestan,gillet,en mss nog een paar,gaat weer serieus bouwen worden,hopelijk niet te veel miskopen.schijnt dat Milijovic weer zen kans gaat krijgen.

12 juni 2014 om 19:47

Kljestan en Gillet zaten in de play-offs zo goed als constant op de bank, Bruno heeft in de play-offs ook meer op de bank gezeten dan op het veld gestaan hoor. Alleen de laatste paar wedstrijden kwam hij er plots door. Dus samen met Kouyaté verlies je dan pakweg anderhalve basisspeler, waarvan het vertrek van Kouyaté al maanden aangekondigd was. Dus valt wel mee, dan hoef je maar één echte basisspeler te vervangen en ik neem aan dat de lijst met gescoute spelers wel al even klaar lag. Ik meen dat Van Holsbeeck al gezegd heeft dat ze precies weten wie ze willen en met het geld van Kouyaté en Bruno en de zekerheid van het champions league geld zal er wel een degelijke versterking inzitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AA Gent35-5
6.Anderlecht32-11
Voor de complete stand: Pro League

6 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
Liverpool hoopte Bruno Fernandes te kunnen betrekken in het vertrek van Rafael Camacho naar Sporting Portugal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren