‘We zijn bereid te sterven voor het WK, dit is de wedstrijd van het jaar’

Zondag, 17 november 2013 om 22:10Gijs Freriks

/

Frankrijk moet dinsdag in Parijs een 2-0 achterstand tegen Oekraïne goedmaken. Lukt dat niet, dan zijn les Bleus er volgend jaar zomer niet bij op het WK in Brazilië. In 1994 kwalificeerde Frankrijk zich voor het laatst niet voor het mondiale eindtoernooi. “We zijn bereid om op het veld te sterven om daar te komen”, zegt Olivier Giroud in de Franse pers.

De aanvaller van Arsenal zal in Stade de France vermoedelijk in de basis starten, net als vrijdag in Kiev. Daar verzorgden Roman Zozulya en Andriy Yarmolenko de doelpunten voor de Oekraïeners. “We willen aan het Franse volk laten zien dat we trots zijn om dit land te vertegenwoordigen”, aldus Giroud. “We willen alle mensen trots maken die van ons houden en ons hebben gesteund. Ik was aangeslagen na de eerste wedstrijd en aas op een revanche. Net als mijn ploeggenoten, denk ik.”

De 27-jarige Giroud, die dit jaar in elf wedstrijden slechts drie keer wist te scoren in de nationale ploeg, zegt dat hij ‘geschiedenis wil schrijven’. “Het gaat om trots. We gaan het flikken, daar geloof ik heilig in. Het gaat er bij mij echt niet in dat Frankrijk niet naar Brazilië gaat. Het gaat niet makkelijk worden, want er zal veel spanning en stress in de wedstrijd zitten. Dit is de wedstrijd van het jaar.”


Poll

Denk jij dat Frankrijk naar het WK gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door expert1962)

Frankrijk kan het halen als ze in de 1e helft een treffer maken.. maar dat zie ik ook niet zo snel gebeuren

17 november 2013 om 22:47

Als Oekraïne er 1 maakt, moet Frankrijk er vier weten te scoren. Lijkt me lastig voor Frankrijk omdat ze geen uitgoal mee hebben gepakt.

17 november 2013 om 23:20

Ik zie Oekraïne nog eerder winnen in Frankrijk, wat speelden die goed zeg. Als ze dezelfde wedstrijd op de mat leggen is Frankrijk kansloos. Ik hoop ook zo'n leuk Oekraïne op het WK te zien, beter dan een structureel teleurstellend Frankrijk.

17 november 2013 om 23:26

frankrijk zo selen en dan geef ik ze een goeie kans:

Ribery
Giroud-Valbuena
Pogba----------
---------Cabaye
------Matuidi------------
Evra-Varane-Mangala-Debuchy

17 november 2013 om 23:51

Je moet aanvallen en dan wil je spelen met Pogba, Cabaye en Matuidi op het middenveld?! Lijkt me iets te verdedigend voor de wedstrijd van het jaar..

Rest in Peace les Bleus .................ik denk dat alleen waneer zidane zijn tricot weer zijn aandoen ze een kansje zouden hebben.

17 november 2013 om 22:16

Ik weet niet of je een grap maakt, maar Zidane is al in de veertig. Ik zie hem niet meer in de nationale ploeg opdraven. Misschien kan hij nog als adviseur aan de slag.

17 november 2013 om 22:23

You must be fun at parties...

17 november 2013 om 22:24

Natuurlijk maakt hij een grapje, Jelle. Tsjonge jonge jonge... Het niveau is weer dalende.

17 november 2013 om 22:24

Zidane zou nu nog basis staan. Matuidi, Cabaye, Valbuena e.d. speelt hij er nu nog uit. (denk ik)

Het wordt moeilijk, maar dit is zeker de goede mentaliteit. Een voetballer moet toeleven naar het wk, zoals Giroud hier zegt. Als de Fransen echt gemotiveerd zijn, zie ik ze wel winnen en doorgaan naar het wk. Ik denk dat ze onder deze druk wel zullen presteren.

Oh was me even ontgaan door alle nieuws over Portugal en Zweden.
Maar Oekraïne is een ijzersterk elftal. Die geven echt geen 2 doelpunten weg. Ook niet uit.
Frankrijk lekker op TV meekijken!

Er staat een enorme druk op die ploeg, bij elk Oekraïens doelpunt is het einde verhaal.

De Oekrainers zijn een stugge ploeg dus 2 doelpunten maken zal al moeilijk worden, zie ze hooguit een verlenging eruit slepen maar ik denk eigenlijk al dat het gespeeld is, puur omdat dit Frankrijk totaal geen team is.

Of deze druk verlamt de ploeg totaal of ze halen het beste uit zichzelf naar boven.

17 november 2013 om 22:50

Is het zo dat een uitdoelpunt voor 2 telt? Want dat is me een beetje o duidelijk gebleven.

18 november 2013 om 00:22

Als Frankrijk met 3-1 wint, staat het in totaal 3-3, maar door de uit doelpunt van Oekraine wint Oekraine met 3-4.. Alleen bij een totale gelijke stand telt de uit doelpunt dubbel.

Als je op het veld sterft ga je niet naar Brazilië, dus de uitspraak ''wij zijn bereid te sterven op het veld om naar het Wereld Kampioenschap te kunnen'' is er eentje die niet klopt.

Verder snap ik dat Frankrijk er graag heen wil. Oekraïne ook. Frankrijk moet echt alles geven om door te gaan, want minder is waarschijnlijk niet genoeg. Waar in België voetbal weer verbroedert heeft heb ik altijd het gevoel dat het bij Frankrijk, door de vele immigranten, lastig is er een geheel van te maken. Dat moet het haast wel zijn, want er is duidelijk kwaliteit genoeg..

17 november 2013 om 22:23

Leuk & aardig die grote namen, maar het is geen team. Spelers zoals Samir Nasri zijn erg arrogant, die lopen maar wat bij met hun verwende hoofden.

Arsenal met haat verlaten en bij City is hij een meelopertje achter de sterren: Agüero & Yaya Touré om 2 te noemen. Het is dus een pijnhoop in dat elftal en er lopen meer van dat soort spelers zoals Nasri.

17 november 2013 om 22:26

Het is daar ook een keer fout gegaan op basis van geloof. Er is al een keer een incident geweest over huidskleur.. Het is allemaal zo'n onsamenhangend geheel..

17 november 2013 om 23:42

Nog zo eentje... Nasri heeft fouten gemaakt en heeft zijn excuses aangeboden. Iedereen roept maar wat over Nasri, (arsenal met haat verlaten blablabla) terwijl Van Persie ook weg is gegaan bij Arsenal. Dan zeggen mensen dat Nasri maar 1 seizoen heel goed heeft gepresteerd. Ik vind de transfer van Van Persie veel erger, omdat die meerdere seizoenen goed gepresteerd had en onderweg was om een legende te worden bij Arsenal. Zie laatst maar is zijn gejuich na zijn doelpunt tegen Arsenal...
Terug over Nasri. Jullie zijn allemaal volgers. De een roept wat over hem en iedereen roept diegene na. Jullie hebben zelf geen eigen mening zo zielig zijn jullie. Nasri is idd niet de liefste geweest, maar het was ook Nasri die Frankrijk 2 jaar geleden naar het EK schoot. Bovendien als je nu is op zijn gedrag let bij het Frans elftal (wat jij dus helemaal niet doet), zie je dat hij zich volwassen opstelt en geleerd heeft van zijn fouten. Arrogantie is niet meer te zien. En verwende hoofden??? Ik zou me afvragen welke keuze jij zou maken als je hem was in zijn laatste seizoen bij Arsenal. Mensen kunnen er niet tegen blijkbaar dat hij naar een club is vertrokken die hem meer geld bood. Bovendien had hij in zijn eerste seizoen gelijk de titel gepakt. En een meelopertje achter de sterren is die niet man. Hij behoort samen met de 2 spelers die jij opnoemt (aguero en Yaya Toure) tot de beste spelers van Man City op dit moment. En na alles wat ik je nu gezegd heb wil ik nog één ding zeggen, ik ben een Arsenal-fan sinds ik voetbal kijk en begrijp zijn keuze.

17 november 2013 om 23:54

Je noemt Nasri, misschien arrogant, weet ik zelf niet. Maar de grootste arrogante dwaas is Ribery. Vindt zichzelf op het niveau Ronaldo en Messi, maar die rechtsback van Oekraïne had hem 90 minuten lang in zn broekzak. Die gast moet zn grote mond eens op het veld waarmaken. Messi en Ronaldo worden afgerekend op hun prestaties in hun nationale elftallen, maar presteren beiden duidelijk beter dan deze man.

17 november 2013 om 22:34

Dat "sterven op het veld" moet je zo zien... Ze zijn bereid om alles te geven... (te sterven op het veld).. Als ze het maar halen om Frankrijk naar het WK te sturen..

Hij spreek niet in de naam van zichzelf maar van het land waar hij voor speelt.. Het doet er dus in principe niet aan toe of hij dan speelt.. of niet.. Als Frankrijk maar naar het WK gaat.. Dat is voor hun/hem het belangrijkste..

Dus de uitspraak kan wel kloppen :P

17 november 2013 om 22:49

Ja dat vind ik ook een heerlijke paradox. Laten we het er maar op houden dat ze tot veel bereid zijn; ).

Oekraïne heeft gewoon weg betere spelers. Het is raar dat in de volksmond iedereen het maar over Frankrijk heeft. Die ploeg heeft allemaal modale Europese spelers, geen spelers van de absolute wereldtop. Ribéry is misschien de enige die potten kan breken. Maar de aanvoer van het team om zich heen laat te wensen over.
Frankrijk moet gewoon met dit team niet eens naar het wk willen. Daar zullen ze afgaan als een gieter. Oekraïne daarentegen heeft een team met uitstekende buitenspelers, jarmolenko echt een genot voor het oog. Hoop dat hij ook op het wk te bewonderen is. Beter dan die Ribéry en Co....

17 november 2013 om 22:18

Frankrijk heeft zeker weten goede spelers, daar ligt het echt niet aan. Met Ribery,pogba, Benzema, Menez, M'villa, Koscielny, Sagna, Evra etc. etc. kan je heus wel een sterk team maken?

17 november 2013 om 22:23

Lloris, Varane, Nasri, Remy... Het gaat nergens over.. Genoeg talent om het Wereld Kampioenschap te halen.

17 november 2013 om 22:40

Het zijn er inderdaad nog heel veel, vandaar de etc. etc.

Want zonder mijn lijst en die van jou, mis je nog steeds spelers als Ben Arfa, Mexes en Sakho.. dat heeft het Nederlandse elftal bijvoorbeeld echt niet op de bank zitten hoor.

17 november 2013 om 22:21

Lloris Debuchy Sagna Rami Mangala Sakho Koscielny Varane Mexes Evra Clichy Cabaye Nasri Matuidi Mvilla Pogba Griezman Ribery Ben Arfa Benzema.

Misschien zijn sommigen die ik noem modale europese spelers maar oekraine heeft geen een wereldspeler en amper 'modale' europese spelers.

17 november 2013 om 22:26

Aan het soort namen die je noemt kun je al zien waarom het zo stroef gaat. Te veel verschillende achtergronden, probeer die jongens maar eens voor elkaar door het vuur te laten gaan... Kansloze missie.

18 november 2013 om 00:47

Ja dan is er voor belgie en oranje ook niet veel hoop.

17 november 2013 om 22:31

Man, je kan als Frankrijk zijnde een team maken met Lloris, Mandanda, Sagna, Koscielny, Varane, Sakho, Rami, Mexes, Mangala, Evra, Clichy, M'villa, Diarra, Matuidi, Pogba, Kondogbia, Cabaye, Valbuena, Payet, Griezmann, Nasri, Ribery, Giroud, Benzema, Ben Arfa, Toulalan, Capoue, Gonalons, Debuchy, Yanga-M'Biwa, Menez, Gomis en Remy. Veel meer keuze dan Oekraine, die an sich ook geen verkeerde spelers heeft met Konoplyanka, Yarmolenko, Rakitsky, Khacherdi, Gusev, Pyatov en Chygrinski, maar dat haalt het toch niet bij de Franse ploeg qua namen. Qua team is dat misschien wel anders.

Hoe speelde Frankrijk tegen ? Valt er iets te halen als je naar het spelbeeld van vorige week kijkt? Want het lijkt me toch absurd als je met deze spelers het WK niet haalt.

17 november 2013 om 22:17

Frankrijk was heel erg slecht. Ze mochten blij zijn dat het bij twee nul bleef. Ik zie de kansen ook niet positief in voor Frankrijk. Oekraïne is gewoon beter.

17 november 2013 om 22:19

Hoe speelde Yarmolenko? Wat ben ik gecharmeerd van hem, echt een topper!

17 november 2013 om 22:24

Yarmolenko is een genot voor het oog. Hij heeft snelheid gekoppeld aan een fijne techniek. Hij speelde weer eens uitstekend,

Ik denk dat ze het wel kunnen redden ze hebben enorm veel kwaliteit in de ploeg als ze snel scoren geef ik ze een goede kans. Als oekraine scoort is het over voor frankrijk maar ik zie ze het wel redden eigenlijk. Frankrijk met spelers als Pogba Ribery Nasri Benzema Varane Giroud Kocisenly Evra horen gewoon thuis op het wk.

Wat een geleuter. Ik hoop dat het 0-5 wordt en Platini rood van schaamte het stadion verlaat. Zou een zegen voor het voetbal zijn als Frankrijk ontbreekt in Brazilië.

17 november 2013 om 22:35

Klopt want iedereen ziet liever

12 Pyatov,17 Fedetskiy Booked,13 Shevchuk Booked,06 Stepanenko,03 Khacheridi,05 Kucher,07 Yarmolenko,14 Rotan,08 Zozulya,21 Aparecida Holovskyi
10 Konoplyanka,
Substitutes
01 Koval,02 Dedechko,04 Tymoshchuk,09 Gusev,11 Seleznyov,15 Bezus,16 Mandziuk,18 Morozyuk,19 Sydorchuk,20 Rakitskiy,22 Devic,23 Khudzhamov

Dan France

01 Lloris,02 Debuchy,03 Evra,14 Matuidi,21 Koscielny,22 Abidal,20 Remy,19 Pogba,09 Giroud,11 Nasri,07 Ribéry,substitutes,04 Mavuba,05 Sakho,06 Cabaye,08 Valbuena,10 Benzema,12 Clichy,13 Grenier,15 Sagna,16 Mandanda,17 Payet,18 Sissoko,23 Landreau

Geen zegen voor het voetbal, want je wilt toch dat de beste spelers op een wk aanwezig zijn.
Echter gun ik het Frankrijk niet, wat die in interlands laten zien is soms echt triest. EK onwaardig laat staan WK.

17 november 2013 om 22:38

Het gaat niet altijd om de beste spelers, als Oekraine beter speelt als team, dan zijn zei geen verlies voor het WK ten opzichte van Frankrijk.

Een 2-0 achterstand lijkt veel maar in principe stelt het ook niets voor.. Er is zeker geen "wonder" nodig om dit nog recht te zetten..

Als Frankrijk snel de 1-0 weet te maken dan zijn ze in principe al weer helemaal terug in de race.. Maar het wordt natuurlijk niet makkelijk.. De druk op de speler is enorm en Frankrijk zal vanaf het eerste fluitsignaal moeten komen.. Ukraine zal het achterin waarschijnlijk wel dicht proberen te gooien.. en wachten op een counter..

Het wordt moeilijk.. Maar ik geef Frankrijk in eigen huis nog wel een goede kans om het recht te zetten.. maar scoort Ukraine 1x dan kunnen ze het vergeten..

17 november 2013 om 22:31

Met een 3-1 gaat Frankrijk ook gewoon door, zelfs een goal zou geen ramp moeten zijn.

Als iedereen 100% geeft, moet dit te doen zijn.

17 november 2013 om 22:35

Met een 3-1 is Frankrijk uitgeschakeld hoor. 4-1 is Frankrijk wel door.

17 november 2013 om 22:37

Je hebt gelijk, sorry.. ik dacht even dat de vorige wedstrijd in Frankrijk was.

17 november 2013 om 22:38

Oh... ik dacht dat hier ook "uit" doelpunten dubbel tellen.. maar als dat dan niet zo is en Frankrijk met b.v. dan een 3-1 winst ook door is dan.... dan valt het ook weer mee..

Zoals jij al zegt.. Als ze in goede doen zijn moeten ze dit wel halen.. Maar goed 100% fit of niet.. Niet alle spelers kunnen met zo'n druk om gaan.. Dat kan ze ook wel de kop kosten..

We zullen het zien, ze hebben iig meer kans dan dat sommigen het denken

17 november 2013 om 22:41

@acolinho

Mijn excuses, jij was degene die gelijk had. een tegendoelpunt is game- over.

Met een 3-1 gaan ze niet door, ik was even in de war (dacht dat de vorige wedstrijd in Frankrijk was).

17 november 2013 om 22:45

Niet echt eerlijk he Alcolinho. Dat als Frankrijk met 3-1 wint het 3-3 is en minder uitdoelpunten heeft gescoord en toch doorgaat Al weet je het met Platini natuurlijk nooit

18 november 2013 om 00:02

@ acmilanoo

Oh en ik dacht al van hebben ze dat nu afgeschat ofzo..

@ Shqiptarks

Ja, beetje verwarring hier .. Maar natuurlijk weet je het met Platini nooit.. Kijk maar naar de kwalificatie.. Toen werd Bosnië ook genaaid tegen Frankrijk in de allesbeslissende wedstrijd.. Ze hadden genoeg aan een 1-1.. Toen men erachter kwam dat ze niet kunnen scoren.. kregen ze maar even een goedkopen penalty (die er nooit een was) cadeau...

En daarnaast kan men ook terug naar die oude theorie, wie ziet de "wereld" liever.. of beter gezegd wie brengt meer geld op.. Frankrijk of Ukraine?

Ze zullen hoe dan ook door gaan..

Op zich heeft Frankrijk een paar spelers die wel goed zijn (pogba, benzema) en een topspeler(ribery) en voor de rest is er ook niks daar.

17 november 2013 om 22:53

Doen denk ik niet veel onder voor oranje hoor. Ze hebben maar twee echte toppers met Ribery en Pogba maar dat heeft oranje ook met Robben en Van Persie

Als Pogba, Benzema, Matuidi en Ribery spelen. Ook koscielny en Sakho in verdeding en oon Lloris op doel waarom niet.
??

17 november 2013 om 23:58

Koscielny geschorst volgens mij, toch? Maar nog steeds, je hebt de keuze uit Varane, Sakho, Abidal, Mexes en Rami. Daar kan Nederland alleen van dromen, want die vijf zouden allen een basisplaats hebben in oranje

Ik vind Frankrijk teveel goede spelers hebben om ze er niet bij te hebben op het WK. Het zou doodzonde zijn om spelers als Pogba, Ribery, Koscielny, Giroud, Evra, Loris, Cabaye, Sakho, Benzema en Nasri niet op een groot eindtoernooi te zien. Maar het is helaas niet echt een team dat Franse elftal, dat is wel jammer

1 uitdoelpunt en je bent gezien..frankrijk moet de wedstrijd van haar leven spelen. Een beetje een Nederland-Schotland van jaren geleden. 1-0 verliezen en vervolgens thuis met 6-0 over de Schotten heen walsen.

Ze gaan het niet halen. Oekraine is meer een team dan de Fransen met een paar opkomende toppers als Yarmolenko en Konoplyanka die het nu verdienen om er volgend jaar bij te zijn.

Kijk 1-0 wegwerken is niet zo moeilijk. Maar 2-0.. En Oekraine is een stugge ploeg. Ik zie ze het niet doen, hoe bizar dat ook zal zijn.

Als ze het niet halen is het echt echt zonde, spelers als Ribéry giroud Benzema enz. Wil je wel zien spelen op een WK vooral deze die aankomt wordt echt een mooie WK heb er wel vertrouwen in dat ze Oekraïne gaan pakken

Waarom denken mensen nog steeds zo krom dat uitdoelpunten dubbel tellen? Wie heeft dat ooit verzonnen? Dit is nog nooit het geval geweest.

Dit zou dus inhouden dat als Frankrjk met 5-2 wint van Oekraine de laatst genoemde dus alsnog door gaat door de 2-0 thuis winst.
Of stel, de heenmatch was 0-0 en thuis win je met 3-2 zou je er nog uit liggen.

Mensen, omschrijf het gewoon dat als een wedstrijd over 2 wedstrijden gelijk is geeindigd het team met de Meeste uitdoelpunten doorgaat, niks dubbel.

18 november 2013 om 00:00

Dat is omdat het in de regel zo genoemd wordt. Bij een gelijke stand (voorwaarde) tellen uitgescoorde doelpunten dubbel. Uitgescoorde doelpunten tellen dus wel degelijk dubbel, maar alleen als de stand gelijk is. Dus niet zo mierenneuken over een begrip

18 november 2013 om 00:40

Een uitdoelpunt telt altijd voor 1,01

18 november 2013 om 00:54

Aaah dus als je 100 keer scoort krijg je een doelpunt bonus.
Grapje mr ik snap toch niet dat mensen komen meepraten over voetbal en de regel van uitdoelpunten niet ns snappen...

18 november 2013 om 00:58

And by the way la france ligt r gewoon uit tenzij platini nog iets kan fixen of benzema een superdag waarbij ik denk dat t 1ste meer waarschijnlijk dan t 2e

ze hebben 6-0 gewonnen een maand geleden tegen australie in stade de france , dus waarom zouden ze deze keer niet 2 keer kunnen scoren tegen Ukraine, Ik zie ze wel doorgaan als ze snel 1-0 scoren in de eerste 15 minuten

Ik zou Thiery Henry nog een keertje oproepen.
Wie weet wat die nog met zijn hand kan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. KantéMiddenvelder40
H. LlorisKeeper40
P. PogbaMiddenvelder41
A. RabiotMiddenvelder40
K. BenzemaAanvaller44
A. GriezmannAanvaller41
K. MbappéAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

102 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 17 4 1 0
2019/2020 Chelsea 18 8 1 0
2018/2019 Chelsea 27 2 1 0
2017/2018 Chelsea 13 3 0 0
2017/2018 Arsenal 16 4 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ibrahimovic overwoog opmerkelijke terugkeer in aanloop naar nieuw contract’

Zlatan Ibrahimovic heeft dit voorjaar overwogen om terug te keren bij Paris Saint-Germain, zo weet Le Parisien te melden. De spits liet zaakwaarnemer Mino Raiola de stemming peilen in de Franse...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren