Imparator Terim

Zaterdag, 28 september 2013 om 13:35 door Bkorkmaz3

Ik voel me verplicht om dit stuk te schrijven. Het is moeilijk om hierover te beginnen, maar het moet eruit. Elke supporter die van deze club en Imparator houdt, zal zich hierover uiten. Althans, dat hoop ik. Fatih Terim, waar zal ik over beginnen? De levensles van Terim zal eenvoudig gesnapt worden door mensen die dat graag willen, maar voor sommige mensen kan het zelfs lastig zijn in de vorm van een openboektentamen. Vooral als je nagaat dat de beste man twee derde van zijn leven bij de prachtigste club uit Turkije heeft voortgebracht.

/

Vooralsnog werd hij als ‘stuk’ vuil op straat gezet door mensen die Galatasaray als een publiciteitsplatform gebruiken. Dat doet pijn en daarom zal ik één keer vrijuit praten over Terim, zijn waarde voor de club en de hyena’s die hem dé doodsteek hebben gegeven. Het lijkt mij het beste om één keer te spreken, een hele lange tijd te rouwen, maar wel verder te kijken. Net als elke doodsteek zullen de Galatasaray-supporters deze vuile actie nooit vergeven, ook niet vergeten, maar ze zullen zich er wel bij neerleggen. Dit zal natuurlijk niet in één keer lukken. Er zal zeker geprotesteerd worden, de spandoeken zullen volgepropt worden met leuzen over 'grande Terim'. Het bestuur moet zich zeker niet rijk rekenen, want de bestuursleden zullen op den duur volgen. In één ogenblik zal die lekker zittende stoel veranderen in een hete oven, geprogrammeerd op 220 graden. Daar zet ik mijn handtekening onder.

‘Eleman’ betekent hulp in het Nederlands. Dit woord wordt gebruikt voor hulpjes die de kernactiviteiten op een zachte manier ondersteunen. Ze zijn altijd welkom, maar nooit onmisbaar. De voorzitter van Galatasaray, Unal Aysal, is een lefgozer die dat woord tegen Terim gebruikt. Waar hij het lef vandaan haalt, blijft mij een raadsel. Terim kwam in 1973 in aanraking met Galatasaray en sindsdien heeft hij de club nooit losgelaten. Elke keer wanneer de club hem nodig had, heeft hij alles en iedereen gelaten om zijn jeugdliefde te bedienen. Hij heeft een groot deel van zijn privéleven ingeleverd voor de successen van Galatasaray. In zijn voetbalverleden bij de club heeft hij géén één kampioenschap meegemaakt bij de club. Meer dan tien seizoenen als voetballer heeft Terim géén één keer de cup in handen kunnen nemen, maar toch heeft hij zijn jeugdliefde nooit de rug toegekeerd. Alhoewel hét boegbeeld die bekers ruimschoots heeft ingehaald in zijn trainersperiode. Welgeteld zes (!) kampioensbekers in negen voetbalseizoenen, met de UEFA cup in 2000 als kers op de taart. Ik wil het amper hebben over de tig ‘borrel’bekers (supercups, nationale bekers, Wikipedia is your friend) die hij aan de supporters heeft geschonken.

Vervolgens leest een man van 70+ Terim en zijn aanhangers de les over ethiek, normen en waarden van de club. Is hij echt serieus? Deze zakenman is 'toevallig' de voorzitter van Galatasaray en heet Unal Aysal. Hij heeft een relatief jonge vrouw van Griekse afkomst en een dochter die een jaar terug het zonlicht heeft gezien. De beste man is sinds 2005 lid van de club en ik vraag mij serieus af of hij zijn tiende jaar van lidmaatschap zal meemaken. Echter is dat nu niet ter sprake. Het gaat om het feit of deze man Terim een ‘hulpje’ durft te noemen.

Aan de ene kant Terim met zijn veertig jaar werkervaring en aantoonbare successen en aan de andere kant een ‘groentje’ van 70+ die pas net erbij komt kijken. Om Terim een ‘hulpje’ te kunnen noemen, moet je meer dan hem hebben gepresteerd of belangrijker zelfs: betekend moeten hebben! Jijzelf kan misschien een hulpje zijn van Galatasaray, maar Terim is veel meer dan dat. Hij is onze leermeester die hele belangrijke waarden heeft overgebracht aan de Turkse voetbalfanaten. Door hem weten de Galatasaray-supporters (en zelfs Turkse supporters in hun algemeenheid) wat winnen is. Hij heeft de naam/het merk van Galatasaray en het Turkse elftal naar een hoger niveau getild. De man die de Turkse strijdlust, geloof (in de winst) en buitengewoonlijke energie naar de buitenwereld toe heeft gepresenteerd. Vraag het maar aan Arsene Wenger, Slaven Bilic en tig anderen. De grootste les heeft hij voor het einde bewaard, als volgt:

Kaybetmekten korkma; birseyi kazanman için bazi seyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiginde degil, vazgeçtiginde yenilirsin

Ik zal dit citaat van Terim vertalen voor de lezers die de Turkse taal niet beheersen. Terim zegt hier het volgende: "Je moet niet bang zijn om te verliezen. Om te kunnen winnen, moet je bepaalde dingen opofferen. Niet vergeten dat je pas zal verliezen als je denkt verloren te hebben."

Wat voor een levensles heeft Aysal ons gegeven? Beursgegevens? Jaarrapporten van zijn bedrijf? Geldbenutting? Ik zou het niet weten. Hij is sinds 2005 lid van de club en heeft daarvoor niets bijzonders gedaan of gevoeld voor de club. In mijn optiek is zijn lidmaat- en voorzitterschap bij Galatasaray puur een commercieel- en mediagerichte actie om zijn publiciteit in Turkije te verhogen. Hij straalt géén liefde voor de club uit. Het is een koude succesvolle zakenman die geen centimeter inlevert van zijn realiteitsblik. Onze club is een voetbalclub met normen en waarden die een warme uitstraling hoort te hebben omringd met trainers, bestuurders en voetbalfanaten die de club een warm hart toedragen. In zo een omgeving kan je, als loopjongen zijnde, een boegbeeld als Terim niet wegzetten als een stuk vuil. Imparator is Galatasaray.

Ik zal mijn stuk eindigen met een voorspelling. Aysal is nu blij. Zijn missie ‘hoe stuur ik Fatih Terim weg’ is voltooid. Echter moet hij één ding beseffen: hijzelf zal de volgende zijn. De naam van Terim wordt in alle hoeken en straten gescandeerd, die van Aysal zal op den duur ook geroepen worden. Maar met de nodige censuur. De boodschap is duidelijk lijkt mij.

Terim, je bent mijn held. Ik wil jouw bedanken voor al de moeite. Ooit zal je terugkeren, maar dan als voorzitter. De plaats waar jij thuis hoort..

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 23 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door kartalizma93)

Allereerst raad ik je aan de reportage van Fatih Terim op 18 januari te gaan luisteren. Hierbij zegt Fatih Terim ik ben ook maar een eleman(hulpje) van de club. Hierbij zegt hij ook ondanks alle succes de afgelopen 2 jaar is er binnen de club veel aan de hand.

Unal Aysal is niet zomaar iemand. Hij komt uit Galatasaray Lisesi. Het is al bekend dat de supporters (ultraslan) en Galatasaray liseliler niet met elkaar kunnen opschieten. Fatih Terim is geen liseli hij komt uit Adana en is al vanaf kleins af aan in hart en nieren Galatasaray supporter. Dat is ook een oorzaak dat Unal Aysal en Fatih Terim niet met elkaar kunnen opschieten. Overigens het hele bestuur bestaat uit Galatasaray Liseliler vandaar dat ook niemand tegen was op het vertrek van Fatih Terim afgelopen week.

Unal Aysal had Fatih Terim nooit gewild. Bij de verkiezingen voordat hij voorzitter was, werkte hij samen met Adnan Ozturk en ze hadden afgesproken dat als Unal Aysal wint dat Fatih Terim als trainer zou aangesteld worden. Toen Unal Aysal de verkiezingen won, had hij al 3 buitenlandse trainers naar Istanbul gebracht. Maar Adnan Ozturk dreigde met opstappen als Fatih Terim niet werd aangesteld.

Fatih Terim tekende voor 3 jaar. Toen Terim thuis aankwam werd hij gebeld en werd er gevraagd of het 1 1 kon worden.

Kort samengevat: Fatih Terim wordt al 2,5 jaar dik genaaid.

28 september 2013 om 16:22

Lelijk,

Dank voor de uitgebreide reactie. Sterk geanalyseerd. De laatste tijd zie ik steeds minder van zulke reacties in de Turkse topics, ook van mijzelf. Dat vooropgesteld.

Die persconferentie met het 'eleman'-gebeuren van Terim heb ik gezien. Terim herhaalt twee keer het woord 'eleman' en dat hij dat is. Echter bedoelt hij heel iets anders daarmee. Door dat woord veelvuldig te herhalen, laat hij zijn ongenoegen blijken.

Ik ben het grotendeels eens over jouw gemaakte punten. Liseliler en 'de gewone' (zal ik het maar noemen) kunnen het niet hebben met elkaar. Aysal merkte gewoon dat Terim veel meer onofficiele macht heeft bij de club, wat de functie en de charisma van de voorzitter beschadigd. Niemand praat over Aysal maar wel over Terim.

Het klopt ook dat Terim nooit de eerste keuze was. Zoals Hincal Uluc (journalist/columnist) al zei: 'wat nu zal volgen, is geen plan B. Terim was plan B, nu zal het echte plan, dus A, van Aysal volgen'. Dit klopt.

In mijn stuk heb ik een (groot) deel van de schaakspellen achterwege gelaten door het gelimiteerde aantal woorden die ik mag gebruiken.

Dit zijn highlights van de ruzie en de scheiding:

- het wegsturen van Abdurrahim Albayrak en in het speciaal Ali Durust
- onverwachts succesvolle lijn van Terim (bijna onmenselijk goed)
- het 'eleman'-incident
- timing van het aangeboden contract (nadat TFF Terim had benaderd)
- transfer van Sneijder (afgekeurd door Terim)
- actieve rol van Bulent Tulun (terim en Tulun mogen elkaar niet)
- onvoldoende steun en waardering jegens Terim door Aysal, steeds onduidelijkheden bij het contract

Er zijn nog tig oorzaken, maar de bovengenoemde hebben een belangrijke rol gespeeld in de scheiding.

Heel slim ingestudeerd door Aysal. Alhoewel, er zijn grotere koppen die een actieve rol spelen in het besturen van de club, zoals Inan Kirac. De man die Aysal bij de club joinde.

Echter is het weer wel zo dat Ozkan Olcay deze situatie wilde vermijden. Hij wilde dat Terim aanbleeft, maar Aysal wilde Terim per se weghebben. Ook heeft Lutfi Aribogan een kritiek punt van Aysal ontkent, tja....

Dank voor de moeite!

29 september 2013 om 15:10

Ik zag je al een paar keer je mening over deze kwestie bij verschillen reacties van jouw. Denk dat je bronnen niet van beide kanten is. Je trekt heel snel conclusies over deze kwestie door maar naar een kant van het verhaal te luisteren.

Fatih Terim zag zichzelf boven de club en dat doe jij ook. Niemand maar dan ook niemand is groter dan Galasaray. Terim niet Aysal niet en zelfs niet Metin Oktay. Dit is waarom Aysal hem heeft weggestuurd.

! maand geleden kwam TFF Baas Tupcu bij Terim voor een contract. Aysal zei tegen Terim ik wil niet dat je dit doet want jij bent niet alleen trainer maar ook sportief directeur(dus verantwoordelijk voer alles. iets dat Terim eiste toen hij bij Galatasaray kwam) wat een functie is waar bij andere clubs(real/liverpool) 2 en soms zelf 3 mensen voor gebruikt wordt. Aysal zei je hebt hier geen tijd voor ik wil dat je Gala voor het Turkse elftal zet. Terim zei nee ik wil het het is toch maar voor een jaar. Aysal gaf Terim zijn zin. Terim kan weer de grootste imparator zijn door en Gala en Turkije succesvol te leiden.

Vervolgens zegt Terim na een maand, nadat hij een contract van 7 miljoen per jaar door de fenerasyon aangeboden krijgt, Ja ik wil geen contract tekenen voor 2 jaar(wat ieder jaar het gebruik is) maar voor 1 jaar. Met als doel nog een jaar Gala te leiden en dan weg te gaan voor het geld naar het Turks elftal. Terim Koos DUS AL OM Galatasaray TE Verlaten Toen HIJ NEE ZEI Tegen Zijn Contract.

Aysal zei toen okee niemand groter dan de club dan moet je weg als je niet verlengt. Dit was een fout van Aysal door je succestrainer midden in het seizoen weg te sturen. Maar hij heeft Terim niet gekleineeerd met dingen zoals Eleman aangezien terim dit zelf hij gezegd.

Aysal is veel dingen. Prima jongere vrouw(zou ik zelf ook voor gaan als je 70 bent en ongetrouwd maar ja) aandelen gehandeld(zakelijk vind ik) etc maar hij is wel een eerlijk objectieve zakenman. DIt is de man die Galatasaray weer heeft opgebouwd met sponser contracten en spelers etc. Hij geeft zijn bestuur gekozen (ali Durust Albayrak etc) en die zijn weggestuurd door het Divan(leden vergadering). Dit is gewoon hoe een beurs genoteerd bedrijf werkt.

Nu wordt door alle media simpele zieltjes (als jij zelf) volgegooid met verhalen om Aysal zwart te maken. Laat me je dit vertellen als Aysal weggaat en er komt een incapabele Voorzitter dan hebben we grotere problemen dan nu. Succesvolle club begint bij goed beleid en Aysal is goed voor het beleid.

1 ster puur omdat het een artikel is over Galatasaray maar zowel je schrijfstijl als je inhoud spreekt mij niet aan. Ik hoop dat je dingen die ik gezegd heb gaat onderzoeken en dan kan je misschien een wat objectiever conclusie trekken.

Ik vind het ook jammer dat Terim weg is maar voel me eerder gezegd verraden door Terim dan Aysal. Waarom moet hij naar het Turkse elftal alleen maar voor meer geld. Hij is toch echt Gs'li. Hij was toch iets aan het opbouwen? Waarom naar de TFF die ons allen maar proberen te nakken en niet de SAF van Galatasaray worden?

30 september 2013 om 16:57

'fenerasyon'.

Zieligerd.

7 oktober 2013 om 21:27

Welk succes?
Het Turkse voetbal is al heel erg lang een achtergestelde competitie die zelfs nog voor de Eredivisie zou onderdoen.

Lekker boeiend wat dit coachjes heeft gedaan.

Ik vind het een waardeloos stuk, er zijn zelfs meerdere fouten die jij als feit hebt neergezet.
Je boodschap is duidelijk, maar wie ben jij om je op deze manier uit te laten over de voorzitter van Galatasaray ?

De citaat die jij aan Fatih Terim toewijd is niet van Fatih Terim, zegt Ernesto Guevara je iets ?
Je schrijft onze club is een voetbalclub, nee Galatasaray is geen voetbalclub, Galatasaray is een sportclub en voor een echte echte echte supporter is Galatasaray meer dan dat, Galatasaray is een filosofie, een doel, een passie, een reden om je leven te geven.

Ik vind het voor Terim en de supporters ook jammer dat hij is ontslagen en ik begrijp de woede en emotie die de grootste gedeelte van de supporters en toeschouwers hebben, maar je moet niet voorbarig zo reageren, want er bestaat een kans dat Aysal als voorzitter prijzen blijft pakken en dan moet je niet je woorden inslikken, die je daarvoor over hem hebt geroepen.

Aysal verdient in mijn ogen heel veel respect, hij is niet emotioneel en denkt in clubbelang, juist niet het belang van individuen, maar wat is goed voor de club. Je moet wel ballen van minimaal 500 kilo hebben om op zo een moment Terim eruit te sturen en Aysal heeft die ballen, daar mag je ook respect voor hebben.

28 september 2013 om 16:35

Dankjewel voor je stuk. Duidelijk punt dus.

Ik ben een supporter van Galatasaray, ik volg de club sinds ik mezelf ken. Hoezo zou ik geen kritiek op Aysal mogen hebben? Is dat wettelijk bepaald? Heb ik wat gemist? Als hij op die stoel wil zitten (en vooral blijven zitten), dan moet hij tegen kritiek kunnen. Ook op de kritiek die uit de onderste laag van de club komt, dus van mij. Het prive-vermogen van Aysal of zijn succesvolle tweejarige periode aan voorzitterschap kan mij echt he-le-maal niks schelen. Een fout is een fout. Dat Aysal nog drie landstitels binnenhaalt, kan mij ook he-le-maal niks schelen. Ik ben geen successupporter, bij mij draait het om waarden. Als jij zo een waarde op zo een wijze wegstuurt, ben je geen stuiver waard.

Je zegt dat Galatasaray een doel, passie en filosofie is, maar vervolgens verschuif je de discussie naar 'wel of niet succesvol zijn'. Ik heb het juiist over de waarden van Galatasaray. Het gaat in deze situatie niet om succes, want dat is niet de reden van deze breuk. Dus dat punt van jou klopt niet. Ik ga geen woorden inslikken, want het wegsturen van Terim blijft een fout in mijn ogen. Vooral de manier waarop. Terim als een 'Azen'-kaart gebruiken om voorzitter te worden, twee jaar lang gebruiken (4 bekers, 1 kwartfinale Cl), vervolgens je stoel-stabiliteit verhogen en daarna op straat zetten. Smerig.

Ik vind dat geen ballen hebben, maar laf zijn. Aysal is juist de persoon die de strijd tegen zijn ego heeft verloren. Waarom? Terim had meer macht dan Aysal op een onofficiele wijze, terwijl Aysal de voorzitter was. Om zichzelf in the picture te houden, heeft hij Terim eruitgezet.

Nogmaals bedankt voor je mening Hard. Kan het waarderen hoe je het neerzet.

28 september 2013 om 16:57

Je mag absoluut kritiek voor hem hebben, iedereen op deze aardbol heeft het recht om kritiek te hebben en om heel eerlijk te zien ben ik blij dat men kritische is, dat verhoogt naar mijn mening de tolerantie die we horen te hebben.

Ik herhaal om het nog een keer te benoemen dat ik het ook betreur dat Terim weg is, maar Galatasaray is groter dan de beste Turkse trainer aller tijden en daarom vind ik dat de supporters wel door moeten gaan en het team moeten blijven steunen, dat is wat ik probeerde neer te zetten, maar nadat ik mijn reactie ging lezen, zag ik dat deze boodschap niet echt aan was gekomen.

Of de voorzitter Aysal is of meneer X, dat moet voor de supporters niet uitmaken tot hij er een negatief potje van maakt.
Of de Trainer Terim is of meneer X, idem.
De voetballers idem.

Aysal is iemand die groot denkt, klein denken is voor voorzitters die clubs besturen die een doel hebben om eens in de 5a6 jaar een bekerfinale te spelen of hopen om een keer Europees voetbal te halen om dan tegen FC nooitvangehoord uit Moldavie uitgeschakeld te worden.
Als Terim niet net zo groot als Aysal durft te denken en tevreden is met de titel, supercup en een geslaagd Europees seizoen, dan moet hij plaatsmaken voor een trainer die wel over de Champions League beker durft te denken, of het realistische haalbaar is, dat is een andere discussie.

Je hebt 100 gelijk over je normen en waarden, maar wat ik bedoelde te zeggen is dat men bij het vieren van een eventuele kampioenschap dit jaar of volgend jaar of zelfs als we weer een Europese prijs winnen, men niet terug gaat kijken naar Terim, maar vooruit kijken om te zien wat nu een stap hoger is.

Verder, maar dit is heel persoonlijk, Niet terug kijken, genieten van je successen, leren van je fouten, maar vooruit denken. Te lang bij Terim stilstaan betekent dat Galatasaray niet meer vooruit gaat en dan heb je echt een gevaar, een gevaar dat ze bij Fenerbahce al jaren hebben.

29 september 2013 om 10:58

Ik deel een stuk van de beschrijving die hard geeft. Alleen hard en feedback geven daar heeft hij geen kaas van gegeten terwijl hij zegt dat ie docent is..... -_-

Ik vind het geen waardeloos stuk. Ik heb destijds ook zoiets geschreven over Alex de Souza nadat hij ook als stuk vuil is weg gezet.

Echter slaat hard hier de spijker op zijn kop. Aysal heeft niks aan een coach die telkens een 1 jaar contract wilt tekenen maar wilt bouwen aan een toekomst plan.
Dan heb je weinig aan een coach die alleen 1 jarige contracten wilt tekenen.

Aysal heeft groot aanzien in de top van Turkije. Terim heeft aanzien in de top van de voetbalwereld. Beide hebben een visie maar beide verschillend. Dus kan het botsen omdat ze beide een enorme ego hebben. Terim is nl niet iemand die tegenspraak duld. Hij gaf idd aan Sneijder niet te willen maar kaka. Toch wordt hij daarin gepasseerd. Hij kan het interpreteren als aysal wilt op mijn stoel zitten en dat moet hij niet doen. Andersom kan aysal dat ook denken. Ik bepaal wie er komt en niet terim. Ik ben nl degene die de beurs gaat openen niet terim.

Ik had willen lezen wat aysal had gewild zonder terim. Hoe wou hij gs runnen zonder de invloed van terim? Dat lees ik nergens en dat had ik willen weten.

Waar 2 vechten hebben er 2 schuld.

Wat is de visie van aysal? Had geprobeerd om ook advocaat van de duivel te spelen. Je stuk is goed maar het mist nog minimaal 1 andere kijk perspectief uit een ander persoon.

Bkorkmaz en Lelijk dankjewel mannen.
Precies wat ik wilde zeggen hebben jullie al gedaan.

Aysal heeft alles, maar dan ook echt alles aan Terim te bedanken. Zonder Terim zou Aysal niet verkozen worden als voorzitter van de club.zonder sportief succes, en dan vooral op voetballend gebied, na een paar dramajaren, zou Aysal nooit ofte nimmer spelers als Drogba en Sneijder naar Turkije kunnen halen. Zonder Terim was Aysal gewoon niets geweest.

Het is al heel lang duidelijk dat Aysal zichzelf heel hoog heeft en heel hoog ziet zitten. Wie is Aysal om Melo niet te halen terwijl Terim duidelijk Melo als transfervoorkeur nummer één heeft. Wie is Aysal om Sneijder te halen terwijl Imparator Fatih Terim Sneijder niet wilde. Aysal is gewoon geen man.

Hoe hypocriet kun je zijn om meerdere malen te herhalen dat 'zolang ik (unal Aysal) voorzitter ben van de club, zal Fatih Terim de hoofdtrainer zijn' en hiermee je tweede verkiezingstermijn wint, om vervolgens de helft van de 'divan üyeleri' met je eigen mannetjes en vrouwtjes te vullen en dus als het ware als een Aziz Yildirim in mindere mate (dictator) wil acteren. Aysal is geen man van zijn woorden.

Het allerallerbelangrijkste moet nog komen; Wie ben jij om Fatih Terim als een stuk oud vuil te behandelen. Wie is Aysal om Fatih Terim de laan uit te sturen! Fatih Terim, de man die Galatasaray 6 van de 19 competitie kampioensbekers heeft geschonken. De man waar Galatasaray de Uefa Cup mee heeft gewonnen. De man die ons land naar de halve finale van het EK heeft geloodst. De man die 73x zoveel voor Galatasaray heeft betekend als ene Aysal. Derhalve ben jij geen man Aysal. Je stuurt mensen weg die in totaal tig keer zoveel meer voor Galatasaray hebben betekend dan jezelf, mensen die tig malen zoveel van Galatasaray houden als jij doet (abdurrahim Albayrak) en in plaats van deze ware leeuwen en echte strijders, neem je een paar franssprekende turken in het bestuur aan.

Aysal, je zal geen man meer zijn, vooral niet na deze leeftijd. Je kent je grenzen niet, maar binnenkort zullen ze jou en je franse kameraden leren hoe het in Turkije werkt.

Haddini bilmeyene haddini bildiririz. Hepinizin de hesabini soracagiz!

"biz Hocamızın söylediği gibi "aslolan Galatasaray'dır" felsefesini benimsemiş Galatasaray taraftarları olarak takımımızın her zaman yanında olacağız. Ancak Hocamıza yapılan bu ayak oyunlarını unutmayacağımızı ve bunun kamuoyunda gayet iyi bilinen sorumlularının enselerinde Galatasaray taraftarının nefesini daima hissedeceklerini kamuoyuna kararlılıkla bildiririz"

Laatste paar zinnen behoren tot de uitspraak van Utraslan.

Thanks ! Weer een fantastische stuk van Bkorkmaz3. Een Gs icoon op Vz

28 september 2013 om 21:04

Thanks voor je compliment broeder! Het doet mij goed.

Jammer dat dit het onderwerp moest zijn.

Echter moeten we verder.

29 september 2013 om 20:04

*fantastisch

30 september 2013 om 11:48

jou Vader (aydin) is ook een icoon

Fatih Terim is een legende. Hij is Galatasaray. Maar om Aysal dan zo af te kraken, echt jammer. Ze zitten beide fout. Beide hebben een te groot ego. Beide hebben het voor de Galatasaray supporters verpest. Fatih Terim die zijn telefoon niet opneemt, Fatih Terim die aan tafel gaat met de corrupte Tff. Aysal die Sneijder haalt, zonder dat de coach het wilt etc. Zwaar teleurgesteld in beide mannen, twee mannen met een groot Galatasaray hart, maar die alleen maar aan zichzelf denken. En zich als kleine kinderen gedragen, echt jammer.

Zo jammer dat die man daar weg is

Ik vind het grappig om te zien hoe er nu over Aysal wordt gepraat door veel GS-supporters, terwijl een paar weken/maanden geleden dezelfde woorden werden gebruikt door supporters van de rivalen en die werden toen van alle kanten aangevallen. Ik heb zelfs een GS-supporter de woorden 'fransiz köpekleri' zien gebruiken. De acties op de beurs worden er nu bij gehaald door velen, terwijl het hiervoor gewoon werd goedgepraat (ik ben geen kenner, dus ik kan er niet over oordelen).

Ik vind dat de fans hun stem hadden moeten laten horen, toen het nog kon. Toen Terim een ´eleman´ werd genoemd door Aysal, toen Albayrak en Dürüst werden ontslagen, toen kon het nog. Een soortgelijke situatie bestond ook bij Bjk. Demirören werd eerst uitgejoeld, daarna 'büyük Baskan' genoemd (grote Voorzitter, red.) door de fans toen hij Quaresma en Guti had gecontracteerd, maar nu spuwt iedereen zijn gal over Demirören.

Ik ben geen voorstander van Aysal of Terim, maar in zo'n situatie zitten beide kanten meestal fout. Wij, de stervelingen, weten niet wat er is gebeurd, maar Aysal is geen idioot dat hij zijn eigen graf gaat graven door Terim weg te sturen. Iedereen had kunnen voorspellen dat dit zou gebeuren, zeker zo'n succesvolle zakenman als Aysal. Ik denk wel dat Aysal Terim gewoon heeft gebruikt, zoals jij ook al zegt, hij was Plan B. Zo´n grote naam, een legende, als die er uiteindelijk niks van bakt, zou niemand zijn mond open doen, dus kon Aysal in alle rust werken aan de wederopstanding van de club. Nu die al een paar stappen heeft gezet, heeft die Terim niet meer nodig, maar wil die een ´big face´ als trainer.

Ik vind je stuk niet zo goed eigenlijk, het lijkt heel snel in elkaar gezet. Je kon veel meer vertellen, over het vertrek van Albayrak en Dürüst, over Tulun die alle touwtjes in handen lijkt te hebben, over de uitspraken van o.a. Adnan Nas, over de invloed van Inan Kirac. Er valt genoeg te vertellen. Misschien dat je dat in een volgend stuk gaat doen. Je hebt nu waarschijnlijk 5 sterren gekregen, omdat de pijn nog vers is bij velen en jij hun gevoelens zo hebt verwoord. Maar het kan stukken beter en ik weet dat jij stukken beter kunt.

28 september 2013 om 21:12

Ik waardeer je mening Clutch, bedankt voor de uitgebreide reactie.

Ik denk dat je op het profiel van Lefter mijn mening over Aysal kan zien. Dat is van paar maanden terug, ik heb hem persoonlijk altijd al achterdochtig en sluw gevonden. Soms in positieve zin, maar heel vaak ook in negatieve zin.

Ik zeg nergens dat hij foute dingen doet op de beurs? Ik bedoelde met dat stuk dat hij een zakenman mentaliteit heeft en alles met dollartekens benaderd.

Het eleman-gebeuren zit bij mij diep, anders had ik het na maanden niet in dit stuk aangekaard. Over de andere onderwerpen heb je gelijk, dat kon ik ook toelichten. Echter heb je een maximaal aantal aan woorden (1000 woorden) die je mag gebruiken. Ik heb die kans gebruikt op het gebied van mijn gevoelens. Over de andere oorzaken heb ik mij uitgelaten bij de tegenreactie op Lelijk. Ik heb 5000 woorden nodig om dit onderwerp tot puntje uit te stippelen.

Het is zo:

Inan Kirac - Unal Aysal - Bulent Tulun.

Unal Aysal wordt heel erg beinvloedt door die twee namen. Inan Kirac liseli, spreekt voor zich. Bulent Tulun mag Terim helemaal niet. Die gevoelens zijn wederzijds.

Kortom, Terim is misbruikt. Was hij maar gebruikt. Aysal heeft dit plan al sinds dag één uitgestippeld en het is 'm gelukt.

Nogmaals bedankt voor de moeite.

29 september 2013 om 12:01

Nee broer, ik zeg nergens dat jij wat zegt over de beurs. Alleen zijn er genoeg anderen die dat wel doen.

Ik was vergeten dat je maximaal 1000 woorden kunt gebruiken, maar misschien is dat nu een aanleiding voor part 2,3,4,5... Je kunt hier een hele Harry Potter-serie van maken, want zoveel is er te vertellen.

het turkse voetbal was me niet zo bekend maar ik moet zeggen dat het een mooi stukje geschreven is. heb het helemaal uitgelezen echt knap 5 sterren voor je harde werk.

Ik deel mijn mening met ''lelijk & Hard''. We kunnen Ünal Aysal wel gaan bekritiseren, alleen wordt Fatih Terim neergezet als de zondebok. Fatih Terim speelde blufpoker, hij wilde een 3-jarig contract, maar toen hij die niet kreeg, dacht hij van; Als je het niet met me eens bent, stap ik over naar de andere kant, naar Demirören. Een gok die hij heeft genomen, en verloren heeft. Jammer, maar helaas is die deur gesloten voor Terim.

Ook moeten we niet vergeten dat Ünal Aysal een groot aandeel heeft in de heropstanding van Galatasaray. Iedereen geeft hier credits aan Terim, maar denk je dat we dit mogelijk hadden gemaakt met Mehmet Helvaci of Turgay Kiran?

De beste man gedraagt zich niet emotioneel, hij is gewoon een zakenman. En wat respect tegenover je voorzitter mag wel, Terim heeft destijds van een mug een olifant gemaakt met zijn ''eleman'' uitspraken. So what?

De enige fouten van Aysal zijn Bülent Tulun. Misschien een prima sportief coördinator, maar denkt te vaak in eigen belang. En het wegsturen van Ali Dürüst en Abdürrahim Albayrak natuurlijk. Maar goed, we konden dit eigenlijk allang al zien aankomen, aangezien deze 2 namen verantwoordelijk waren voor het aanblijven van Terim. Het was slechts een kwestie van tijd voordat Terim weggestuurd zou worden nadat Dürüst en Albayrak vertrokken waren. Mijn beoordeling geef ik later wel, ik wil nog niet te vroeg oordelen of dit een goede of slechte zet is geweest. Want het kan zijn dat we opeens beter presteren? Gaat iedereen dan plots roepen om Terim?

29 september 2013 om 11:13

Je mist mijn punt.

Deze breuk heeft niks met sportieve resultaten te maken, daarom is het vrij apart om Aysal de tijd te gunnen voor het geval dat Galatasaray successen blijft boeken. Dat heeft er niks mee te maken. Het gaat om de wijze waarop Terim letterlijk is weggepest.

Aysal heeft gezorgd voor een vervroegde verkiezing om al die namen weg te kunnen sturen. Waarom bracht hij toen geen statement uit over het feit dat hij Terim en zijn consorten niet meer wil zien? Vanaf minuut 1 mocht Aysal Terim niet, maar Terim is een merk, dus een fantastistische verkiezingsstunt om de stemmen binnen te halen.

Als jij gelooft dat het woord 'eleman' spontaan uit de mond van Aysal voortvloeide, dan wil ik jou naief noemen.

Galatasaray haar voortbestaan is in verhouding met normen, waarden en ethiek. Daarom snap ik het tweemaal niet hoe veel mensen deze manier van wegsturen heel normaal kunnen accepteren. Waar is de ethiek dan waar de 'liseliler' altijd erover hebben? Waar is de gentleman-houding van het bestuur? Dit is haast de 28 subat van Galatasaray te noemen. Successen zijn leuk, maar mijn steun naar Galatasaray is onvoorwaardelijk. Het heeft helemaal niks te maken met bekers. Dus voor mij is het bij voorbaat al een slechte zet. Dat Galatasaray succesvol zal zijn hierna (wat ik met mijn hele lichaam steun), heeft helemaal niks met mijn beoordeling te maken. In mijn ogen is dit een vieze streek van Aysal en zijn kompanen.

Wie heeft Aysal in zijn eerste seizoen aangetrokken? Alleen Muslera kwam als topspeler aan. Elmander transfervrij, Selcuk transfervrij, Engin psychopaat, Ujfalusi 34 jaar en transfervrij, Eboue 3 miljoen, Riera 2,9 miljoen (salaris van hetzelfde bedrag), Melo gehuurd etc etc. Geloof me, een andere trainer was nooit kampioen geworden met een compleet nieuw elftal, die merendeels bestaat uit weggepeste voetballers bij hun voorgaande club. Unutma bunu broer.

Had Terim dan geen recht op een driejarig contract? Na zoveel staat van dienst, bijna onmenselijke prestaties in zijn derde periode. Zelfs Aysal bevestigt de wens van Terim door zijn volgende uitspraken:

'zolang ik voorzitter ben, zal Terim mijn trainer zijn'

Als jij zoiets zegt, moet je het waarmaken door een 3-jarig contract voor Terim te voorschotelen en niet 'kacamak'-antwoorden geven als het contract ter sprake is. Je moet man zijn van je woord. Als jij vervolgens toestemming geeft aan TFF om te praten met Terim, moet je achteraf niet zo naief doen dat het 'maar voor 4 wedstrijden was'. My ass. Ik ben 22 jaar en kan bepaalde situaties he goed snappen.

Dankjewel voor de moeite, dat kan ik altijd waarderen.

29 september 2013 om 22:17

In mijn optiek is Terim niet weggepest. Akkoord, velen zijn tegen hem (daarmee doel ik vooral op Galatasaray Lisesi. Of hij daar wat aan kan doen? Ik zou het niet weten. Maar weggepest is hij zeker niet. Waar rook is, is vuur. Op het eerste seizoen na, en in de wedstrijden afgelopen seizoen tegen Orduspor, Mersin en 2e helft Real Madrid, heb ik geen oogstrelend voetbal gezien. En dan gaan meneer doodleuk ook nog eens bondscoach worden in een periode waarin hij het zich niet eens kan veroorloven om een dag rust te nemen. Ook nog eens hand in hand met onze aartsvijand Demirören. Sorry, maar Terim en Demirören naast elkaar, dat zal ik nooit vergeten, daar heeft hij z'n eigen ruiten ingegooid. Ik hoop van harte dat hij ons naar het WK loodst, maar hij is slim genoeg om te weten dat dit een complot is tegen Galatasaray. Terwijl er coaches zoals Senol Günes en Mustafa Denizli vrij zijn, en niet te vergeten, Yilmaz Vural (!) komt hij terecht bij Terim en meneer accepteert dit zomaar. Hij moet Galatasaray op #1 zetten, daar verdien jij je brood mee. Waarom kwamen ze dan niet in eerste instantie naar Terim maar naar Avci? Je verliest met 1-6 (!) in eigen huis tegen Real Madrid, dat geeft ook aan dat hij zich moet richten op 1 club, géén 2. Dat kan gewoon niet in zo'n drukke speelschema.

Over de vervroegde verkiezingen; Daar kan ik je gelijk in geven. Alleen, als er iets buiten de wetten gebeurd, moeten ze zulke dingen aanklagen en zorgen dat het onmogelijk wordt. Niemand deed z'n mond open, dus het kan gewoon wat Aysal doet.

Ethiek is een mooi woord. Maar kijk naar de afgelopen 2 jaar in Turkije, wat er allemaal gebeurd is. Dopingschandalen, omkoopschandalen.. In Turkije is er geen ethiek. Dat is 20 jaar geleden. Men vat precies het tegenovergestelde van dit woord op tegenwoordig.

Ik ga niet ontkennen dat Fatih Terim geweldig gepresteerd heeft. Maar dat moest ook, kwalitatief stond je in de top 3 van Turkije terwijl Besiktas en Fenerbahçe worstelden met een crisis.

Tuurlijk had Terim recht op een langdurig contract. Alleen, bekijk het eens door de ogen van Aysal. Wat heeft ie aan een trainer die elk seizoen minimaal 10 wedstrijden geschorst is? Waarom zou die dat doen? Geloof me, hij zou z'n contract krijgen als hij niet zo'n driftkikker was. Alleen, op de dag van vandaag zijn mondelinge afspraken niets waard. Zolang niets op papier is, geloof ik het niet.

Aysal handelde neutraal inzake met de Tff. Hij gaf Terim ruimte, maar kreeg stank voor dank. Hij zei, maak je keus. Of wij, of het nationale elftal. Je staat vrij voor vertrek, iedereen is vervangbaar. Maar hij krijgt geen duidelijk antwoord. Wat nou als Turkije nog play-off's moet spelen? Dan ontstaat er weer een crisis met ''er werd afgesproken voor 4 wedstrijden'' en nu is dat opeens 6 geworden. Als we naar Brazilië gaan, geloof me dat Terim gewoon zal aanblijven. En daar gaat dan een deel van de voorbereiding bij Galatasaray zonder Terim.

Waar hij zichzelf in de been geschoten heeft, is zijn antwoord aan Aribogan. Als de voorzitter contact met mij wilt, moet hij het via Hande Sümertas doen. Een beetje respect tegenover de man die je teruggebracht heeft naar het oude nest mag wel. Zijn ego heeft hem genekt. Terim speelde blufpoker, heeft gegokt en verloren. Jammer, maar helaas. Nu gaan er geruchten dat we Mancini binnen hebben. Als je het mij vraagt, een domme keus, maar de tijd zal het ons leren wat wel en niet goed is geweest. Hetzelfde geld voor de basketbal-afdeling. Toen Mahmuti weggestuurd werd, had iedereen ook kritiek. Maar daarna werden we voor het eerst sinds jaren kampioen met Ergin Ataman. Een soortgelijk scenario is mogelijk, we kunnen misschien wel mooiere dagen tegemoet gaan?

29 september 2013 om 22:53

We hebben beide een andere mening met dezelfde basisstenen. Dat is goed om te zien en te horen, want kan heel vaak goed met je discussiëren. Ook nu, al is het met twee verschillende perspectieven. Thanks voor de moeite die je hebt genomen.

Ik heb alleen één opmerking over je stuk:

'' Waar hij zichzelf in de been geschoten heeft, is zijn antwoord aan Aribogan. Als de voorzitter contact met mij wilt, moet hij het via Hande Sümertas doen. Een beetje respect tegenover de man die je teruggebracht heeft naar het oude nest mag wel. ''

Lutfi Aribogan heeft dat vandaag ontkent, dus dat is uit de mond van de persoon die als tussenpersoon functioneerde in deze hectische tijden. Dat kan je teruglezen op Webaslan en Sporx. Dus Terim heeft nooit gezegd dat Unal Aysal via Hande contact moest nemen met hem.

Media heeft dat ervan gemaakt, maar ja.. Mensen gaan op dit moment geloven wat ze willen geloven.

Thanks.

7 oktober 2013 om 19:50

@yalniz Kurt

Broer... wow! Ik ben het vaak in grote lijnen met je eens, maar dit keer haal je de woorden echt letterlijk uit mijn mond. Zo erg dat het eng begint te worden .

Ik zei al vorig jaar, hoogmoed komt voor de val. Terim dacht alles te kunnen maken, maar ook Unal Aysal heeft een grens.

Hoe vaak is Fatih Terim wel niet geschorst geweest vorig jaar? En hoe vaak stond het bestuur achter Fatih Terim?
Fatih Terim heeft al zijn credits verspeeld bij het bestuur en bij veel fans. De 1-6 tegen Real Madrid was voor mij al voldoende geweest om hem de laan uit te sturen.

Broer ik lees je stuk nu pas. Goed beschreven stuk met een duidelijke mening en visie van jou. Daar gaat het mij om. Inhoudelijk heb je ook gelijk, meer kan ik niet zeggen. Ik voelde hetzelfde toen Alex op een achterlijke wijze werd weggestuurd bij mijn club. Onrecht en ondankbaarheid. Maar zoals je zelf al heel goed en terecht aangeeft, we moeten verder kijken. Terim is oneerlijk behandeld door een meneer die denkt dat hij daar al jaren de baas is. Zo moet je niet met clublegendes omgaan.

5 sterren, voor het weergeven van een duidelijke mening en visie, voor een recent onderwerp waar veel aandacht naar uit ging en voor de moeite die je nam om ons voetballiefhebbers te informeren. Klasse.

29 september 2013 om 22:59

Ik ben blij dat mensen empathisch kunnen denken. Fenerbahce heeft dat met Alex meegemaakt en wij met Terim. Eeuwige zonde vind ik, maar dat zal vast wel aan mijn emotioneel gedoe liggen, anlarsin ya broer.

We moeten verder kijken, maar vergeten zal ik nooit.

Bedankt voor je beoordeling en nuttig stuk met goede uitleg!

Ik deed het met plezier.

Opzich heb je een leuke schrijfstijl, al vind ik een dingetje een beetje storend.

Ik zal dit citaat van Terim vertalen voor de lezers die de Turkse taal niet beheersen. Terim zegt hier het volgende: "je moet niet bang zijn om te verliezen. Om te kunnen winnen, moet je bepaalde dingen opofferen. Niet vergeten dat je pas zal verliezen als je denkt verloren te hebben."
Ik zou de volgende keer die zin weg laten, de tweede zin is naar mijn mening goed genoeg.

Verder vertel je veel goede dingen, van dingen die ik niet wist over Galatasaray, Terim en het bestuur.

Wat ik het allermooiste vind is dat je heel duidelijk je eigen mening weergeeft in je CE, dat is heel belangrijk.

Sterkte met het rouwen en succes in de rest van het seizoen! 5 sterren krijg je van mij!

Prachtig stuk. 5 sterren.

Zeer prachtig en ontroerend stuk; 5 sterretjes!

Een strak geschreven tekst, proficiat, al kies ik kant voor Aysal. Wel een kleine correctie op je vertaling 'eleman betekent hulp', want dit geeft je tekst een kleur die het niet mag hebben. Eleman mag je absoluut niet vertalen naar hulp, maar naar personeel:

eleman-/ noun /
Element
öğe, eleman, element, unsur, faktör, bir parça
Component
bileşen, parça, eleman, öğe, tamamlayıcı parça
Factor
faktör, etken, etmen, katsayı, çarpan, eleman
Personnel
personel, eleman, çalışanlar, kadro
Employee
işçi, personel, eleman, görevli, hizmetli, adam
Staff Member
personel, eleman

Wooow Boefje ik zie je CE gewoon bij puur toeval

Broer zonder er heel veel op in te gaan wat er nou precies is gebeurd in die cirkel ( aysal - terim - bestuursleden - )

Ik las een dag of 2 geleden een colum van een Galatasaray watcher ( weet zijn naam niet ) maar hij samenvatte het gewoon goed naar mijn mening :

Unal Aysal is een zakenman met een fortuin van 10 miljard, hij wilt niet elke dag het gezicht van een Adanali ( dit bedoelen ze denigrerend natuurlijk ) zien.

Dus met andere woorden : Aysal heeft liever een trainer met meer 'europese uitstraling'.

Mooie CE , Fatih Terim is natuurlijk een held als Turkse coach, in mijn ogen is hij dé man voor onze nationale elftal, ik persoonlijk ben blij dat hij weg is bij Gala maar ik snap jou frustaties en met name de manier waarop hij is ontslagen.

5 stars

Edit : ik ken geen sterren geven -_- ?

30 september 2013 om 22:24

Haha, ik kondig mijn CE niet aan Fenerist. Ik hou daar niet van. Het komt zo 'reclamerig' over, hehe.

Tja.. Aysal en Terim, het was nooit een goed huwelijk. Je hebt gelijk hoor. Aysal liseli en rijk, terwijl Terim letterlijk met zijn 'ter' daar is terechtgekomen. Terim had veeeeeeel onvoorwaardelijke macht van de Gs-achterban. Daar kon Aysal niet tegen. Jammer..

Thanks voor je mening en beoordeling broer. Achhhhh, de concrete vijf sterren zijn niet belangrijk, als je het maar goed vind.

30 september 2013 om 22:41

Ik heb je 5 sterren gegeven jongen, het is gelukt !

Dit is meteen wel de laatste kans voor Aysal, hij verneukt heel Galatasaray achter de schermen ( daar praten we prive nog wel eens over met je ) als hij nu met zijn Europese trainer ( mancini ) geen kampioen wordt of hoge ogen gooit in de CL, gaan ze hem ook eruit kicken. Maar ik denk niet dat hij daarom geeft, die man is nu tering bekend in Turkije terwijl hiervoor niemand van het volk hem kende.

En we weten allemaal waarom al die miljonairs zo graag in de bestuursposities van de grote clubs willen komen he, daar worden de echte zaken gedaan, dat is bij elke club zo.

Maar Aysal gebruikt - naar mijn mening - Galatasaray echt als een springplank voor zijn eigen doeleinden

Fantastische CE. Daarom geef ik je 1 ster

30 september 2013 om 22:24

Thanks!

30 september 2013 om 22:28

No problem

Kaybetmekten korkma; birseyi kazanman için bazi seyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiginde degil, vazgeçtiginde yenilirsin

Ik zal dit citaat van Terim vertalen voor de lezers die de Turkse taal niet beheersen. Terim zegt hier het volgende: "je moet niet bang zijn om te verliezen. Om te kunnen winnen, moet je bepaalde dingen opofferen. Niet vergeten dat je pas zal verliezen als je denkt verloren te hebben."

Je vertaling klopt niet. Terim zegt: Wees niet bang om te verliezen, om sommige dingen te winnen, moet je sommige dingen verliezen. Je verliest niet als je hebt verloren, maar als je hebt opgegeven!

Mooi verhaal over de clublegende Terim! Super!
Ik deel jou mening over Terim! Bedankt broer.

Bilader ik zie je stuk een beetje laat, vergeef het me

Zoals de meeste GS fans deel ik ook wel grotendeels jou mening over dit onderwerp. Echter zoals al eerder aangegeven door een aantal personen hierboven, vind ik ook dat je misschien een beetje te heftig hebt gereageerd op het vertrek van Imparator Fatih Terim. Dit zal dan vast ook komen door de emoties die toen je dit stuk schreef loskwamen.

Daarbij moet ik je ook eerlijk zeggen dat ik precies op dezelfde golflengte zat als jij toen onze wonden nog vers waren, maar na een tijdje denk je er een beetje anders over. Als je het een beetje analyseert en dan zie je ook dat Unal Aysal toch een paar puntjes heeft waar hij gelijk in heeft. Desalniettemin vind ik het alsnog een hele domme zet, maar zoals je ook al aangaf we moeten verder kijken en wat gedaan is is gedaan.

Gercek olan Galatasarayliktir. Asil olan Galatasaraydir!

Als laatste moet ik toegeven dat ik je stuk gewoon heel mooi geschreven vond en ik deel je mening.
Dus dikke 5 sterren broer je verdient het

Leuk geschreven stuk!

5 sterren.

Fatih Terim. Efsane.

Je Ce:

Sterke CE. Actueel en orgineel onderwerp waar je veel je eigen mening geeft. Je hebt ook een duidelijke standpunt over zijn vertrek en over zijn status bij Galatasaray. Orginele titel ook.

Fatih Terim

Het was voor mij, en een handvol familieleden(want ik kom uit een Fener familie) heel erg slikken. Ooms en neefs konden het niet geloven want zij waren jarenlang opgegroeid met onze Imparator. Voor elke Gsli is dit gewoon een pijnlijke beslissing. Verder wil ik er geen woord over kwijt. Hij is vertrokken, weg gewoon.

Als ik over Aysal begin dan krijg ik een def ban.

Nog 1 ding: je vertaling van Terims citaat klopt niet.(volgens mij) Dit moet het zijn:

Wees niet bang om te verliezen: als je wilt winnen moet je dingen opofferen. En niet vergeten dat je niet verliest wanneer je hebt verloren, je verliest wanneer je hebt opgegeven.

een hele goede en prachtige stuk

Al mag ik Terim niet je hebt een mooi CE geschreven.

Het is triest, maar het gaat sowieso gebeuren. Zodra Mancini successen gaat boeken, zullen de velen die nu Terim supporten hem vergeten. Het ergere is dat ze een Aysal-fanboy worden, terwijl ze hem nu voor alles en nog wat uitmaken

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Galatasaray

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Josep Guardiola dringt erop aan dat Manchester City een bod van vijftig miljoen euro neerlegt bij Real Madrid voor Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren