Getergde Sneijder: ‘Voor mij was het belangrijk om dit duel te spelen’

Dinsdag, 20 augustus 2013 om 00:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 02:32

/

Galatasaray is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Süper Lig. De regerend landskampioen won maandagavond voor eigen publiek in Istanbul met 2-1 van Gaziantepspor. De gretige Wesley Sneijder, door Louis van Gaal niet fit genoeg voor Oranje verklaard, ging voorop in de strijd.

Sneijder maakte de negentig minuten plus de ruime blessuretijd vol, ondanks koorts. “Ik wilde per se deze wedstrijd spelen”, vertelde Sneijder na afloop. “Ik heb er alles gedaan en heb veel medicijnen genomen. Voor mij was het belangrijk om deze wedstrijd te spelen, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. En gelukkig hebben we gewonnen. Alleen hadden we wel drie of vier doelpunten moeten maken. Zij maakten uit een halve kans een doelpunt, wij maakten het onszelf moeilijk.”

Sneijder keek tevreden terug op zijn doelpunt. “Ja, dat was goed samenspel. Iedereen één, twee keer raken. Het is belangrijk om meteen een doelpunt te maken.” Burak Yilmaz, de topscorer van vorig seizoen, verdubbelde de marge na rust vanaf de strafschopstip. De kansrijke actie die aan de penalty vooraf ging, begon ook bij Sneijder, die vlak voor het slotsignaal nog geel kreeg. Invaller Muhammet Demir deed iets terug namens de bezoekers

Bekijk hier het doelpunt van Wesley Sneijder


Poll

Prolongeert Galatasaray zijn landstitel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door ultrasaray)

De link naar de goal doet het niet meer helaas.

Sneijder zit dus aan de ''medicijnen''. Hoop dat hij wat meeneemt voor Oranje. Worden we zeker kampioen.

20 augustus 2013 om 00:44

oranje kan geen kampioen worden daarvoor is de verdediging te zwak

20 augustus 2013 om 08:32

Waar heb ik dit eerder gehoord toen we de finale uiteindelijk haalden...

20 augustus 2013 om 09:37

is finale halen kampioen worden?

20 augustus 2013 om 09:47

Nee, maar toen was de verdediging slechter dan nu het geval is naar mijn mening. Rekik, Bruma, de Vrij, Martins Indi en Douglas hebben toch meer potentie en kwaliteit dan Heiting, Ooijer en Mathijsen.

20 augustus 2013 om 10:09

Midow,

Rekik en Bruma spelen 4 wedstrijden goed en je doet ze direct af als de meerdere van Matthijssen en Heitinga?
Potentie ja, maar zij zijn in de verste verte nog niet beter dan Heitinga en Matthijssen waren. Matthijssen is nu wel over, maar als Heitinga een leuke club vindt, kan hij zomaar weer in zijn oude vorm terugkomen.

Volgens mij heeft meneer Bruma het bijvoorbeeld niet gered bij Hsv. Dat kun je van Joris toch niet zeggen, ookal was hij dan wat ouder. Ook Heitinga heeft gewoon een knap Cv.

Dat je iets over potentie roept, vooruit. Maar je doet Heitinga en Matthijssen nu echt te kort.

Dat

20 augustus 2013 om 10:14

uhm, nee....

Douglas is een erg beperkte verdediger en komt voorlopig niet in aanmerking voor Oranje.
Bruma heeft de afgelopen jaren aangetoond zijn enorme talent voorlopig nog lang niet waar te kunnen maken. Hopelijk komt dat nog. Maar voor HSV kwam hij duidelijk nog te kort. In vergelijking heeft Mathijsen daar jaren basis gespeeld.
Rekik is ook weer zo'n super talent. Helaas speelt hij pas 4/5 wedstrijden op het hoogste niveau en tegen matige tegenstanders. Absoluut geen zekerheid dat hij het niveau van zijn voorgangers overstijgt. Ik hoop van harte van wel. De Vrij en Martins Indi zijn zeker niet beter dan Heitinga, Ooijer of Mathijsen waren jaren terug. Of ze dat niveau gaan ontstijgen is, gezien hun matige ontwikkelingscurve, ook geen zekerheid.

Er lopen aardig wat leuke jonge spelers rond, maar het is nog koffiedik kijken hoe zij zich ontwikkelen.

Lekker hoor sneijder! Als ie deze instelling en gretigheid meeneemt naar Brazilië dan kan het nog leuk worden! Hij nog 1 keer in topconditie vlammen als aanvoerder op een WK zou mooi zijn!

20 augustus 2013 om 00:45

we hebben al een Sneyder in vorm meegemaakt op een toernooi en met een beter team om hem heen dan we nu hebben dus het gaat helemaal niet leuk worden op de WK

20 augustus 2013 om 00:42

Zoals ik al in mijn post heb vermeld, dit doet Van Gaal puur om Sneijder weer in topvorm te krijgen. Deze jongen was echt niet goed bezig, had te veel overgewicht maar nu hij weer met beiden benen op de grond staat doet hij er alles aan om weer terug te komen in het Nederlands elftal en te knokken voor zijn plaats (die hij in mijn ogen standaard heeft).

20 augustus 2013 om 08:46

Klopt. En het kan zijn dat van Gaal hem de komende interland periode nog een keer thuislaat omdat hij eerst wil ziendat Sneijder een reeks van wedstrijden topfit kan blijven.
Maar iedereen weet dat wanneer Sneijder z'n oude vorm te pakken heeft hij gegarandeerd gaat spelen op het WK.

20 augustus 2013 om 20:21

Mee eens, Fatihultraslan. Deze Sneijder laat je niet thuis liggen.
Volgens mij is steekt Sneijder heel subtiel zijn middelvinger op naar Van Gaal, op die foto.

Als Sneijder fit is en in vorm, kunnen we met Robben, Sneijder en Van Persie hoge ogen gooien in Brazilië.

@ bleiswijk je hebt Robben, Sneijder, Strootman en Van Persie maar verder heb je weinig spelers die zich bewezen hebben.

20 augustus 2013 om 00:34

N. De Jong Strootman Sneijder Narsingh rvp Robben Al zie ik Robben meer als RV, aangezien hij dan mooi naar binnen toe kan en dan z'n linkervoet kan laten spreken, heerlijk.

20 augustus 2013 om 01:20

Klopt, maar die drie zijn in vorm wel van uitzonderlijke kwaliteit.

@VZ vanwaar de foto van Oscar Cardozo bij een artikel over Sneijder?

20 augustus 2013 om 00:29

Sneijder staat er naast, alleen door zijn lengte niet te zien

20 augustus 2013 om 00:38

Stom van me.. Gewoon over het hoofd gezien, excuses

20 augustus 2013 om 00:58

leuk voor sneijder deze wedstrijd maar we komen echt kwaliteit te kort voor op het wk

Die komt er wel hoor, maakt een hele fitte indruk. Na vele twijfels over Van Gaal ben ik toch van mening dat zijn strategie om de aanvoerdersband af te nemen en hem niet te selecteren voor het oefenduel Sneijder alleen maar beter en beter heeft gemaakt.

De eerst volgende interland hoort deze jongen gewoon aanwezig te zijn, is een voorbeeld voor velen en heeft ook veel ervaring op hoog niveau.

Ik ben benieuwd, maar ook als hij helemaal fit is en scherp: ik heb liever een andere speler achter de spits in oranje.

20 augustus 2013 om 00:52

Wie had jij in gedachten dan? Maher met nul ervaring? VDV die slomer is dan een slak?

Sneijder is gewoon, op Van Persie na, de belangrijkste man van dit Oranje. Ik kan niet begrijpen dat mensen dat niet in zien.

20 augustus 2013 om 00:55

Nou, je kunt wel zeggen dat Van der Vaart sloom is (dat is hij altijd geweest, en dat compenseert hij met techniek), maar die heeft wel een steekpass in huis en speelt beter in combinatie met Van Persie.

20 augustus 2013 om 00:57

Sneijder zijn techniek is 10 keer beter dan die van Vdv, en als er iemand is met een steekpass dan is dat Sneijder wel.

20 augustus 2013 om 01:00

Sneijder speelt bij oranje veel meer centraal op het middenveld, dan aanvallend. Daar heeft Van Persie dus niks aan, buiten het feit dat Sneijder veel te dominant is en vaak uit alle hoeken en standen probeert te schieten. Sneijder + Van Persie gaat niet werken.

20 augustus 2013 om 01:05

Dat is echt onzin, in 2010 werkte het toch ook? Laat die man lekker aanwezig zijn op het middenveld en ballen opvragen. Toen was Sneijder de belangrijkste man, laat hem dat nu weer zijn als hij in vorm is.. We weten allemaal dat je dan zomaar in de finale van een WK kan staan.

20 augustus 2013 om 01:10

In 2010 werkte het toch ook? Van Persie speelde werkelijk zijn slechtste toernooi aller tijden. Het was ook meer geluk, dan wijsheid dat we de finale haalden.

20 augustus 2013 om 01:16

Lekker boeiend dat ie zijn slechtste toernooi ooit speelde. nou nou.. in de groepsfase heer en meester, daarna Slowakije met niet al te veel moeite verslagen, toen Brazilie weggespeeld in de tweede helft en tegen Uruguay een prima pot neergezet. Wat mij betreft was het terecht.

20 augustus 2013 om 01:22

Ik snap wel wat Leslie Chow zegt of in ieder geval probeert te zeggen.

Van Persie heeft geen click met Sneijder en dat merk je in het veld. Van Persie voelt zich veel fijner met iemand als Maher of Van der Vaart achter zich. Sneijder laat zich vaak inzakken om de bal op te eisen maar daardoor komt Van Persie op een eiland te staan. Ik zie Sneijder daarom liever in een Pirlo rol.

Een andere 10 blijft dan dicht bij Van Persie voetballen waardoor ie niet op een eiland komt te staan. Het enige minpunt is dat onze verdediging zo slecht en onstabiel is dat dit haast onmogelijk is om te spelen.

20 augustus 2013 om 01:29

Ik deel je mening, het is misschien zo dat Van Persie minder goed rendeert maar who cares? als het NL elftal maar wint toch.

20 augustus 2013 om 01:36

@fatih Sneijder en Van Persie gaan niet samen. Sneijder haalt ballen helemaal achter op en wil dan het spel verdelen. Dan heb je geen 10 meer en heb je weinig aan je beste speler: van Persie. Een Maher/Vdv passen daarom beter achter van Persie. Maar van Gaal gaat waarschijnlijk met de punt naar achter spelen. Strootman zal dan voor de defensie spelen. Ik moet nog maar zien of Sneijder een basisplaats gaat kunnen afdwingen. V Ginkel en Maher zijn jongens met een enorme potentie. Maher had een klik met van Persie dat zag je tegen Italie dat liep heerlijk. Sneijder 10x meer techniek van VDV? Nooit!! Pure techniek/balbehandeling is VDV echt de betere van de 2.

20 augustus 2013 om 01:41

Uiteraard, belangrijkste is dat Nederland wint maar ik betwijfel of het met Sneijder is. WK 2010 was ie onze belangrijkste man maar dat is volgend jaar toch 4 jaar geleden. Ik heb liever dat we een goed ingespeeld team worden dan dat we afhankelijk worden van de klasse van Sneijder.

Maar we zullen zien, ben in ieder geval blij dat Sneijder alles op alles zet om dit seizoen te slagen en succesvol te worden voor Galatasaray. Uiteindelijk zullen we wel zien wat het beste is voor Nederland want qua tactiek en spelersmateriaal op een WK twijfel ik niet aan Van Gaal.

Edit: Als Maher een goed seizoen speelt en ervaring opdoet in de CL/ EL dan zou ik dit eens willen zien:

------------Sneijder----Strootman--
---------------------Maher--------------
--??????-------V Persie--Robben-

Sneijder dus in een Pirlo rol, vlak voor de verdediging zodat ie ook geen ballen meer op hoeft te halen. Sneijder moet hiervoor trouwens wel topfit zijn anders heeft het geen nut.

20 augustus 2013 om 01:47

Jouw opstelling spreekt mij wel aan, ik denk ook dat Sneijder wel in die rol zou kunnen spelen. Al zou ik Robben wel op rechts zetten, kan zo heerlijk naar binnen en uithalen daar ligt ook zijn kracht. Helaas heeft meneer van gaal andere dingen in gedachten.

20 augustus 2013 om 01:53

Klopt, Robben is eigenlijk gevaarlijker aan de rechterkant. Ik denk zelf dat Van Gaal gaat kijken wie qua buitenspelers het best in vorm is. Als dat bijvoorbeeld een linkspoot is zoals Elia of Afellay dan zou het mij niks verbazen als Robben dan uiteindelijk op rechts beland. Als een rechtspoot zoals Narsingh een goed seizoen speelt dan Van Gaal kiest voor hem en dan gaat Robben op links spelen.

Dat deze man niet geselecteerd word door van gaal is niet te geloven toch twee klasses beter als een maher de guzman wijnaldum alhoewel zij heelwat potentie hebben.

20 augustus 2013 om 00:57

Rustig maar, het is gewoon een beetje prikkelen. Van Gaal weet ook wel dat ie de topspelers nodig heeft om goed op het WK te presteren.

Die heeft hij zeker met dit middenveld wat er nu staat word je geen werelkampioen maar dat word je sowieso niet kans dat je wat verder komt met de echte toppers als sneijder die is altijd wel aanwezog dus sneijder snel zijn vorm die hij bij inter had terugpakken dan kan die mooi schitteren op het wk!

Waarom moet elke wedstrijd van Sneijder aan van Gaal gelinkt worden pffff. Volgens mij is toch van Gaal bondscoach als hij vind dat iemand niet fit is op dat moment is dat toch zijn goed recht waarvoor zit hij eert anders als hij dat al niet mag doen..

Nee ook ik ben overtuigd, Louis heeft gelijk wesley is het helemaal kwijt.
In deze wedstrijd ook weer (net als in de voorbereiding en de supercup) laten zien dat hij niet fit is en uit vorm!

Schitterend doelpunt, een typische Sneijder goal ook.
Onvoorspelbaar dat je uit deze hoek de bal er nog in kan krijgen. Hij benus de minimale ruimte die onder het lichaam van de keeper open blijft bij diens val om de bal te blokken.

Weer een signaa dat Sneijder hard op de weg terug is naar zijn oude niveau,
Wat een wereldspeler dat hij nu alweer fracties daarvan kan tonen !

Met koorts toch spelen maakt je fysiek heel kwestbaar, los van de medicijnen die je slikt. Daar gaat hij de komende dag een terugslag van krijgen, kan haast niet anders.
Blijf voorzichtig met je lichaam, een terugval door het te veel met je krachten smijten ligt zeker op zijn leeftijd op de loer. Oppassen dus, we zien graag dat hij deze lijn kan blijven voortzetten.

Mooi sneijdertje! Nou volhouden en op het wk 2014 ons wereldkampioen maken!

Nu maar hopen dat betweter Van Gaal gekeken heeft!!!!!
man o man laat deze nu echt snel weggaan .
Geen zin meer vind minstns 8 landeb beter.
En denkt dat we tijdens wk er niets te zoeken hebben,
en wil zelfs het liefs een club hebben [ NEC ] meschien?
Nee natuurlijk niet daar is mijnheer te groot !!! voor.
Wesley simply the best.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
E. KılınçMiddenvelder284
A. TuranMiddenvelder253
R. BabelAanvaller254
O. ÇağlayanAanvaller143
F. MusleraKeeper140
R. FalcaoAanvaller148
Ö. BayramVerdediger250
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

798 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren