'We hebben de tandarts bezocht, de volgende patiënt is aan de beurt'

Maandag, 19 augustus 2013 om 00:10Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:00

Barcelona maakte zondag korte metten met Levante. Het team van Joaquin Caparrós vertrok met een 7-0 nederlaag uit het Camp Nou. De coach kon zijn ogen niet geloven en vergeleek de desastreuze visite aan Catalonië met een bezoek aan de tandarts. "We hebben de tandarts bezocht, de volgende patiënt is aan de beurt", zei Caparrós op sarcatische wijze na afloop van de eenzijdige wedstrijd.

/

Caparrós was niet te spreken over de eerste helft. Barcelona scoorde in de eerste 45 minuten liefst zesmaal. "Elke keer als een trainer in deze perszaal plaatsneemt, is het met het gezicht van een verliezer. En zeker na zo'n afstraffing. Het ontbrak ons vooral aan agressiviteit. We leken wel op Santos. Alsof dit een soort erewedstrijd was. Pas in de elfde minuut maakten we de eerste overtreding. Dit was echt slecht."

Het is algemeen bekend dat Barcelona en Real Madrid amper tegenstand hebben in de Primera División. "Dat klopt, maar het is geen saaie competitie. Het probleem is dat als je tegen die twee speelt, dat er dan helemaal geen contact mag zijn. Als ze tegen elkaar spelen, dan mag er van alles. Na Barcelona en Real heb je een mooi blok met clubs als Sevilla, Athletic Bilbao, Atlético Madrid en Valencia."


Poll

De Primera División is een saaie competitie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door losblancos_10)

De primera division is niet spannend nee omdat het 2 wereldploegen zijn. Precies hetzelfde als met Bayern in Duitsland. De Engelse competitie is spannend omdat daar geen 1 ploeg echt bovenuit steekt. Dat zie je ook wel in Europa de afgelopen seizoenen. Bayern, Barca, Real zijn gewoon de toppers. Dan kan een competitie saai worden. Maar je zag ook hoe moeilijk Real het had met Betis vanavond. Dus het is niet altijd zeker dat je wint.

19 augustus 2013 om 00:12

Ze moeten in Spanje eerst maar eens de televisie gelden eerlijk gaan verdelen, zorgt voor veel meer competitie kijk maar eens naar Italie of Engeland.

19 augustus 2013 om 00:18

Dat maakt echt niet een heel groot verschil hoor.
Het heeft voornamelijk met de omzet totaal te maken die bij Barca en Real gewoon 10x hoger is dan bij andere clubs uit de competitie.

19 augustus 2013 om 00:24

Ja maar 50% van de TV-gelden aan 18 clubs geven terwijl Real en Barca de andere 50% krijgen helpt ook niet mee.

Als die 2 clubs al zoveel geld zelf verdienen hebben ze niet eens zo'n groot aandeel van het TV-geld nodig.

19 augustus 2013 om 00:25

Heeft geen nut, scheelt niet heel veel. Madrid en Barcelona zijn de enige clubs die buiten Spanje veel fans hebben. Dat maakt het aantrekkelijk voor sponsoren en geeft sowieso al extra omzet.

Ergens is het ook wel eerlijk, want welke wedstrijden worden goed bekeken? Als je zou mogen kiezen tussen Getafe - Levante of Barca - Real, welke ga je kijken?

Dat is de macht die de clubs hebben gekregen, er kon onderhandelt worden over het Tv-geld.

In Engeland is het ook niet spannend geweest vorig seizoen, Man United won de competitie met een behoorlijk punten verschil. Man United heeft ook veel meer omzet dan bijvoorbeeld Stoke. Misschien wel spannend om plek 3 en 4, maar dat is niet het belangrijkste.

19 augustus 2013 om 00:25

@ gekodave

Pas se.je mag het niet onderschatten.real Madrid en Barcelona pakken zeer zeer veel geld met die tv rechten.ik denk dat het bijna uitkomt op iets rond de 180 miljoen voor elk.als het zelfs niet meer is.

19 augustus 2013 om 00:37

Ja maar dat is ook eerlijk aangezien bijna iedereen naar real of Barca kijkt en niet naar de andere clubs dus het is logisch dat die meer geld krijgen; marktwerking.

19 augustus 2013 om 00:44

Khaled

Tuurlijk is het logisch en het is inprincipe ook wel eerlijk, maar het verneukt wel heel de competitie.

19 augustus 2013 om 00:47

Dan nog is dat toch verdient ?
Barca en Real krijgen gewoon het geld wat zij er ongeveer aan verdienen dat mensen minder kijken naar andere clubs uit Spanje is geen reden om het geld wat Real en Barca verdienen aan hun te geven.

19 augustus 2013 om 00:51

Gekodave

Het is maar wat je wilt, sinds dat de competitiegelden in Engeland en Italie gewoon verdeeld zijn onder de clubs is de competitie vele male sterker geworden. De top 4 in Engeland is naar 6 clubs gegaan, in Italie zijn naast Roma, Inter, Milan en Juve ook Fiorentina, Napoli en Lazio aangesloten bij de subtop. Dat maakt een competitie toch veel boeiender.

19 augustus 2013 om 09:09

De verdeling van TV gelden in Spanje is geheel anders dan bijvoorbeeld Engeland of Nederland.
In Spanje worden contracten afgesloten met de individuele clubs.
Barcelona en Real krijgen hetzelfde, ongeveer zo'n 140 miljoen.
De clubs uit de onderste regionen moeten het doen met ongeveer 10 procent van dat bedrag, dus zo'n 14-16 miljoen.

Er wordt daar al langer geklaagd door de Spaanse clubs dat de verdeling van TV gelden dient te gebeuren volgens het in Engeland geldende systeem.

19 augustus 2013 om 10:45

Ik ben een fan van Betis. Kampioen worden ze niet. Maar vorig seizoen echt van genoten. Maar jou vergelijkingen zijn niet eerlijk. Eerder logisch vind ik. Barca Real of Getafe Levante. Tuurlijk kijk je dan naar Barca.

19 augustus 2013 om 00:13

Real betis is ook een goed team en zeker verdedigend staan ze goed, afgelopen seizoen had real betis nog gewonnen van real madrid.

19 augustus 2013 om 01:33

ze hadden ook met 3-2 gewonnen van Barcelona, ze zijn sterk in het verdedigen

19 augustus 2013 om 14:30

@nouhronaldo Barcelona heeft vorig seizoen 4-2 en 1-2 gewonnen van Betis dus ga geen onzin verkondigen op dit forum.

19 augustus 2013 om 00:13

Hoe kan het nou niet spannend zijn als de verschillen minimaal zijn in Engeland zoals jij beweerd.. nogal tegenstrijdigm

19 augustus 2013 om 01:20

De verschillen in Engeland zijn absoluut niet minimaal.

19 augustus 2013 om 09:14

Ik citeerde iemand. Staat ook zoals jij beweerd

19 augustus 2013 om 00:14

Als geen enkele competitie interessant is dan zal ik maar naar Handbal gaan kijken

19 augustus 2013 om 00:14

Als er geen club bovenuit steekt, dan is de Engelse competitie toch juist niét saai?

19 augustus 2013 om 03:34

Vergeet niet ac milan

"de Engelse competitie is niet spannend omdat daar geen 1 ploeg echt bovenuit steekt."

Klopt iets niet.. @skila87

19 augustus 2013 om 00:14

Hehe klopt.

19 augustus 2013 om 00:17

Klopt iets wél, want United steekt er ook niet echt bovenuit. In de Engelse competitie kan iedereen van iedereen winnen, zie maar de winst van Spurs op Old Trafford of Aston Villa dat even in het Emirates Stadium drie punten wegkaapt.

19 augustus 2013 om 00:23

Een soort Mickey Mouse competitie bedoel je?

19 augustus 2013 om 00:28

Eigenlijk wel ja, maar dan op zeer hoog niveau.

De 3 punten zijn binnen, maar ik hoop dat Barca dit volhoudt.

Het niveau van Levante was gewoon laag maar echt heel laag. Was verbaasd naar wat ik zat te kijken, het leek wel jupiler league niveau bij Levante. Logisch dat Barca hier met grote cijfers van wint.

19 augustus 2013 om 00:30

Oh ja, het lag dus totaal niet aan Barca he?

19 augustus 2013 om 00:40

Dat zegt hij ook niet.

Maar vergelijk de twee wedstrijden eens. Levante deed letterlijk niks waar Betis speelde alsof het de CL finale was.

19 augustus 2013 om 00:49

Laat ik 1 ding voorop stellen: Betis is inderdaad beter als Levante. Maar Barca zette 90 minuten lang pressie bij balbezit Levante. Op een gegeven moment trapte ze de bal blind naar voren, dat is de verdienste van Barca. Daarbij weten we allemaal waartoe een gretig Barca in staat is vooral in balbezit. Real zette totaal geen druk op Betis en lieten ze zelfs voetballen. Betis is een ploeg dat goed kan voetballen, als je dat toelaat. En dat is wat er vandaag gebeurde. Real speelt alleen met veel druk naar voren tegen Barca en dan zie je waartoe ze in staat zijn. Maar op de 1 of andere manier zie je het vrijwel nooit terug als ze tegen andere tegenstanders spelen.

19 augustus 2013 om 01:57

Betis is beter dan Levante, ja. Dat Betis zat te verdedigen was ook de verdienste van Barcelona, ja.

Maar je moet wel toegeven dat Levante het al had opgegeven voor de wedstrijd was begonnen. Ze hebben geen druk gezet, niet gejaagd en verschrikkelijk slecht verdedigd.

Dit gebeurt meestal hoor. Teams zijn gemotiveerder tegen Real.

19 augustus 2013 om 02:22

Gemotiveerder tegen Real? Haha volgens mij is dat de laatste jaren toch echt andersom. Barcelona speelt de laatste jaren haast iedereen zoek in La Liga. Ook teams als Atletico, Real, Valencia zijn met de staart tussen de benen weggegaan uit Camp Nou. Nee, tegen Real gaan teams gewoon voetballen. Tegen Barca hebben ze van tevoren al in hun hoofd om met 10 man op de eigen 16 te gaan chillen. Daarom zeg ik altijd: wil weleens zien hoe Real het doet tegen teams die continue voor de eigen goal hangen.

19 augustus 2013 om 03:26

Jij denkt natuurlijk meteen dat ik bedoel dat Real beter is dan Barca..tja wat kun je aan mensen als jij doen..

Wat heeft de rest van je reactie te maken met je eerste zin?

Maar je zegt het zelf al: tegen Real gaan ze voetballen, tegen Barca niet.

Bedankt voor het dom zijn. Bespaart mij moeite.

19 augustus 2013 om 03:41

Tjah je kan een ding niet ontkennen en dat is dat Barca heel gretig was, maar vooral heel mooi scoorde. Ouderwets in het doel gecombineerd.

19 augustus 2013 om 03:42

Maar betis speelde beter dan dat levante speelde

19 augustus 2013 om 12:03

Mensen als ik? Bedankt voor het dom zijn? haha praat zo tegen 1 van je ouders niet tegen mij. Ik reageer inhoudelijk op je reactie, dat jij daar geen antwoord op weet is jou probleem. Je doet alsof men gemotiveerder is tegen Real en op basis van wat baseer je dit? Het zit gewoon zo: Barca speelde gewoon weer eens fenomenaal en Real waar jullie o zo lovend waren in de voorbereiding speelde 1 kutwedstrijd en positiespel was weer eens nergens te bekennen. En dat frustreert sommige Madridistas oa jij. Feit.

19 augustus 2013 om 14:51

Dat is inderdaad waar Betis heeft een veel betere ploeg dan Levante.

"dat klopt, maar het is geen saaie competitie. Het probleem is dat als je tegen die twee speelt, dat er dan helemaal geen contact mag zijn. "

Dit is inderdaad om je kapot aan te ergeeren, waarom worden dat soort ploegen zo gepamperd

plekken 1 en 2 zijn voor barca en real, daarna volgt een gat van letterlijk 30 punten. dus op basis daarvan is het wel wat saai ja. maar aan de andere kant gaat iedereen er maar van uit dat een competitie vol hoort te zitten met clubs als chelsea, united, barca en real?? op de engelse competitie na is dit nergens ter wereld zo.. het niveau is helemaal niet zo laag in spanje, barca en real hebben gewoon een oneerlijk voordeel elke keer. duitsland is trouwens ook een tweestrijd en frankrijk is ook niet veel.. dus dan is elke competitie op de engelse na dus een zwakke competitie? men kijkt veel te veel naar Gijpie die alles maar slecht vindt

19 augustus 2013 om 00:45

Vergis je niet in Frankrijk. Men praat wel over PSG en Monaco, maar Marseille en Lyon staan al jaren goed te voetballen en hebben altijd talentvolle spelers. Daar zit al jaren een bepaalde speelstijl en filosofie, PSG en Monaco moeten daar nog naartoe werken.

De Primera Division is echt wel spannend het gaat om Barca tegen Real tussen die 2 is het echt spannend

19 augustus 2013 om 01:05

Ja inderdaad, 2 topteams die strijden met elkaar. Hopelijk dit jaar ook een finale tussen die 2

19 augustus 2013 om 14:49

En hopelijk met Real Madrid als kampioen.

maar engelse compititie is saai voetbal allemaal op counter dat maakt de compititie ook niet leuk klinkt ,logisch toch?

De tandarts heeft wel 7 gaten geboord.

Wat hij zegt over het mogen aanraken is echt de pure waarheid. Elke wedstrijd opnieuw in een Clasico lijkt alles toegelaten, terwijl in andere wedstrijden veel fouten worden gefloten.

Maar dat ligt gewoon aan de kwaliteit van de spelers denk ik. Gisteren heb ik geen fouten gezien die in een clasico niet zouden gefloten worden. De scheidsrechter liet nog vrij veel gebeuren vond ik en was consequent.

Levante was echt ongelooflijk zwak en als ze hun niveau niet opkrikken spelen ze volgend jaar gewoon in de segunda. Nog niet vaak zo een zwak team gezien. Ik vond Barcelona wel vrij goed spelen, maar dit is echt geen waardemeter. Woensdag zal het echt heel anders worden.

Mooi gezegd door Caparros. Al heeft Barcelona 7 gaatjes gevonden.
Levante speelde gewoon erg slap, Barca had totaal geen moeite met ze. Valdés heeft geloof ik één bal op doel gehad, die hij ook nog een makkelijk kon vangen.

19 augustus 2013 om 14:47

Goede reactie Levante was gewoon kansloos en deed ook niet veel.

Engelse competitie saai?

Volgens mij speelde Liverpool dit weekend een erg mooie pot hoor!
Engeland is juist 't spannends omdat er weinig clubs echt bovenuit steken, misschien alleen Chelsea en de clubs uit Manchester.

19 augustus 2013 om 14:48

Hier heb je gelijk Engeland heeft maar liefst 6 of 7 titelkanidaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

2 fans
Coach, 65 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 11 juni
Calvin Stengs is de derde Nederlandse speler die gevolgd wordt door Atalanta. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren