Stekelenburg: ‘Zo langzamerhand moet ik aan het WK gaan denken’

Donderdag, 24 januari 2013 om

Maarten Stekelenburg bevindt zich in een lastige positie bij AS Roma. De doelman is zijn plaats onder de lat kwijtgeraakt aan Mauro Goicoechea, maar weet niet precies waarom. Van trainer Zdenek Zeman heeft hij nooit uitgelegd gekregen waarom hij het vertrouwen kwijt is geraakt. Stekelenburg hoopt dat dat er verandering optreedt in zijn situatie, want lang bankzitter blijven wil hij niet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Komt er deze maand nog een transfer voor Maarten Stekelenburg?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door gilagilaforza)

als hij zo doorgaat wordt Vorm eerste keeper..... hij speelt te weinig

24 januari 2013 om 18:32

Krul

Ik ben van beide fan maar Krul is toch net dat beetje beter (en jonger).

24 januari 2013 om 18:42

ja maar Vorm speelt nu geweldig en wie weet, maar Krul is jonger maar helaas nu uit vorm. gelukkig is het pas over 1 1/2 jaar

24 januari 2013 om 18:45

Vorm is beter in vorm dan Krul hoor. Krul moet een behoorlijke Vorm boost krijgen om de keepr in Vorm naar de bank te spelen. Misschien raakt Vorm dan minder in Vorm .

Nee ff serieus, Vorm doet het momenteel beter dan Krul, het zal niet lang meer duren voordat Vorm de vaste keeper onder de lat is bij Nederland als Stekelenburg geen vorm krijgt d.m.v. wedstrijdritme.

24 januari 2013 om 19:12

Persoonlijk denk ik dat vorm buiten de boot zal blijven vallen. Tenslotte is er met Vermeer nog een andere keeper die over nog betere reflexen beschikt dan Vorm. En Vermeer laat dit seizoen zien een hele stabiele keeper te zijn.

Daarnaast is het voor Vorm een stuk makkelijker om zichzelf te profileren. Als keeper bij Swansea krijg je 10 ballen op een dag en als je er 7 uit houdt ben je een goede keeper. Bij Ajax krijg je per wedstrijd 2 a 3 ballen, maar die moet je dan ook allemaal hebben.

Krul is een goede keeper maar Krul heeft 4 verdedigers van 1,90 meter voor zijn neus nodig. En helaas hebben we die gewoon niet.

Conclusie
Stekelenburg valt tegen bij Roma door bankzitten. Geen basisplaats
Krul valt dit seizoen heel erg tegen bij Newcastle. Geen basisplaats

Vermeer en Vorm. Allebei goed op de lijn, allebei hetzelfde type keeper. Alleen heeft Vermeer al onder veel grotere druk gepresteerd. En dus zou Vermeer een logische keuze zijn.

24 januari 2013 om 19:23

Goh het verbaast mij niet dat jij Ajacied bent. Vermeer eerste keeper bij Nederlands elftal? Moet er niet aan denken. Dan kunnen we het EK helemaal vergeten, overschatte keeper.

24 januari 2013 om 19:37

@ lennonturbo

Wedden dat Krul een penalty erin krult bij een Vorm in vorm?

24 januari 2013 om 19:42

De-lano hou toch op, Vorm is 100x beter dan Vermeer.

Vermeer speelt de bal slecht terug, keer op keer. Vorm is qua spel veel beter. Dat je zoiets al durft zeggen, wat een grap.

24 januari 2013 om 18:33

Stekelenburg is erg overschat. Ik vind Vorm en Krul beide beter dan Stekelenburg. Ik zou toch liever kiezen voor Krul. Hij heeft die van der Sar charisma...

24 januari 2013 om 18:43

@baresi83
ik weet niet hoor, maar Stekelenburg in vorm is sowieso de beste van de 3. je zag ook hoe goed hij was op het WK en bij Ajax.

24 januari 2013 om 18:44

@codec
Ben ik deels met je eens, maar ik vind dat Krul het spel beter leest. Maar nog belangrijker, Krul heeft de uitstraling van een keeper die zijn verdediging de baas kan zijn, dat mist Vorm in mijn optiek.

24 januari 2013 om 18:51

Stekelenburg in vorm en met wedstrijdritme is beter, maar op dit moment mist hij beiden. Krul en Vorm spelen beiden sowieso al meer.

24 januari 2013 om 18:59

Vorm is momenteel vele malen beter dan Krul. Laatstgenoemde grabbelt aanzienlijk veel de laatste paar wedstrijden. Erg sneu want hij is normaliter een goede keeper.

Wat Stekelenburg betreft, hij is verre van overschat. Lange tijd leek hij bij Ajax niet te passeren. Dit en een geweldig WK maakte dat de beste man zijn transfer naar Italië verdiende. Veel mensen denken dat hij waardeloos heeft gepresteerd onder de lat bij Roma. Dit is echter de halve waarheid. Een blessure en rode kaarten hebben gemaakt dat Stekelenburg op een zijspoor is beland. Even voor de goede orde, die rode kaarten van vorig jaar waren zo'n beetje iedere keeper overkomen met die matige verdediging.

Stekelenburg is gewoon een van de vele Nederlanders die het niet hebben gered in Italië. Vanaf het moment dat hij een geweldig WK achter de rug had werd hij de nieuwe van der Sar genoemd. Nou, laat zijn carrière maar synchroon lopen aan die van Edwin van der Sar. Namelijk: niet geheel uit de verf komen in Italië; verkassen naar een middenmoter in Engeland; uitgroeien tot een van de beste van de Pl; een toptransfer maken binnen de Pl; en uiteindelijk (in mijn optiek) de beste keeper van de wereld zijn.

24 januari 2013 om 19:05

@ongenaakbaar
je hebt een goed punt! Laten we hopen dat Maarten dezelfde weg kan gaan bewandelen als Edje. Ik gun hem het van harte!

Krul heeft een mindere periode, maar ik zie erg veel potentie in die jongen. Ik hoop dat hij bij een grote club komt (lees: Manutd, Chelsea, Barca) en zich verder ontwikkelt.

24 januari 2013 om 19:13

@theartisst,

Stekelenburg is zeker wel overschat! Hij speelde leuk in de Eredivisie maar hij had een super verdediging voor zich want dat had ajax die jaren (dit jaar is het redelijk vergeleken met toen). Maar toen stond Krul al stevig in de Primer league. Op het WK heeft Stekelenburg boven zijn kunnen gepresteerd en had hij gewoon even een goed moment. Nu bij AS Roma valt hij door de mand. Hij is gewoon veel te traag en krijgt daardoor veel goals tegen als hij speelt. Daarnaast krijgt hij ook nog eens veel kaarten, dit omdat hij een door gebroken speler neerhaalt die te snel is voor Stekelenburg. Kort gezegd hij komt niet bij de bal in de buurt. Alleen als hij weer gaat spelen zoals hij op het WK speelde is hij van toegevoegde waarde. Maar nog steeds is Krul ( en Vorm op dit moment) vele malen beter. Stekelenburg is een leuke keeper voor in de eredivisie en net iets hoger, maar zeker niet voor in de grote competies

24 januari 2013 om 19:17

Baaresi83,

Qua sportman/keeper is er geen en als v/d sar in nederland, maar als er nou één man is zonder charisma in de voetballerij dan is het Edwin van der Sar, neemt niet weg dat het een absoluut fenomeen is en hij is lang, slungelig en Krul ook, misschien bedoel je dat ermee

Steek, Vorm & Krul...

Ik weet het niet, ik heb echt een steek gezien de de wereldtop aan kan in 2010...

Vorm & Krul waren vorig jaar geweldenaren in de engelse competitie.
Krul ligt bij vele mensen nu voor, maar grijpt al weken alle kanten op, is totaal niet in vorm en moet veel vissen.

24 januari 2013 om 19:21

@ongenaakbaar,
Ik heb vorig jaar heel veel wedstrijden van Roma zitten kijken ( In de hoop constant dat ik Bojan zou zien spelen) Maar stekelenburg heeft daar echt wel als een drama gespeeld toen hij terug kwam van zijn blessure. Hij was gewoon veel te traag en raakte alles waar hij als keeper van af moest blijven. Van medespelers tot voetjes van de tegenstander en de paal. Over dat het synchroon loop klopt. Alleen op dit moment betekend dat dat hij is gepasseerd en niet het gewenste niveau heeft om deel te nemen aan de Nederlandse selectie. Daarnaast betekend het ook niet dat Stekelenburg van de Sar verder achterna gaat, het is natuurlijk krankzinnig om te zeggen: stekelenburg wordt ook een wereld keeper omdat van de Sar dat ook was en ze tot nu toe ongeveer de zelfde weg hebben bewandeld. Stekelenburg moet zich eerst gaan bewijzen bij een middenmoter.

24 januari 2013 om 19:31

Waarom geef jij jezelf in godsnaam duimpjes? Lichtelijk narcistisch?
Niemand zegt dat Stekelenburg een wereld keeper wordt omdat Edwin van der Sar dat ook was. Niemand! Het feit dat jij dit als argument gebruikt is dan ook volstrekt onlogisch te noemen. Ook ik heb vorig jaar Roma in de gaten gehouden, voornamelijk om onze Steek te volgen. Wanneer jij de wedstrijden echt gevolgd had had jij gezien dat Stekelenburg ontiegelijk vaak 1-op-1 is komen te staan. Het feit dat je dan een speler raakt heeft niks met snelheid te maken. Veelal kiest een speler ervoor om de keeper te raken, gezien het feit dat er dan een rode kaart en penalty volgt. Veel kaarten? Het waren er twee waar heel het jaar over is gediscussieerd in Italië. Stekelenburg had gewoon een in en in trieste verdediging voor zich staan. Uiteraard gaat hij niet geheel vrijuit maar om nou te doen alsof het een koekenbakker is gaat gewoon veel te ver.

24 januari 2013 om 21:23

Een stekelenburg die een heel goed WK heeft gespeeld, het seizoen daarna bij Ajax gewoon briljant heeft gekeept, en punten heeft gepakt!
Vergeet niet al die jaren dat hij daarvoor al onder de lat stond.

Omdat hij niet kan aarden daar in Italie is hij slecht?
Als je Edwin hoort zeggen dat Steek zijn vervanger is...
en je hem dat niet over Vorm of krul hoort zeggen nou dan weet ik het wel.
Goh als Ronaldo een vorm dip zou krijgen is hij zeker ook overschat?

24 januari 2013 om 18:44

maar zo heeft Vorm wel ballen die Steek niet pakt, bijvoorbeeld die ene van Krom-deli

24 januari 2013 om 19:15

Onzin artist,

Als een speler één op één komt met de keeper zoals Krohn dehli dat kon doen is het altijd een kwestie van geluk of je hem hebt. De beste keepers van de wereld laten zulke ballen tussen hun benen door gaan. Denk maar eens aan Buffon, Casillas en dergelijke. Hebben allemaal hetzelfde gehad.

Stekelenburg is simpelweg gewoon nog de beste keeper die we hebben. Mits hij ritme en vertrouwen heeft. De reddingen die Stekelenburg in de Champions league heeft verricht met Ajax. De reddingen op het WK en de reddingen op het EK. Zulke reddingen hebben zowel Krul als Vorm niet gemaakt. En zeker niet op zo'n niveau.

24 januari 2013 om 20:13

nou die bal van krohn deli was gewoon te houden als je een iets snellere reflex hebt dan Stekelenburg, ik weet zeker dat Vorm die zou hebben

25 januari 2013 om 04:32

Helemaal met jou eens Vorm hoort gewoon de kans te krijgen vind ik, vind hem van alle 3 de beste. Hoop dat onze talenten ook wat beter worden want we hebben ze nodig.

Ik hoop echt dat de transfer naar Fullham lukt, zou denk ik zeker opbloeien in Engeland. Het zou echt zonde zijn als hij het WK niet haalt door geen speeltijd.

edit: spelfout

24 januari 2013 om 18:35

Ja Fullham zou wel mooi zijn maar ik vraag me dan af of hij niet hoger kan dan Fullham er zijn nog ploegen die hem zouden kunnen gebruiken.

24 januari 2013 om 19:01

Fullham zou zorgen dat zijn carrière misschien redelijk identiek zal zijn aan die van zijn grote voorbeeld: Edwin van der Sar. Met weinig wedstrijdritme is een stapje terug misschien niet eens zo'n slecht idee. Daarbij kan jij jezelf als keeper meer onderscheiden bij een ietwat laag geklasseerde club dan bij een absolute topclub. Simpelweg omdat je meer te doen krijgt.

24 januari 2013 om 19:00

Franco Baldini heeft al aangegeven dat Maarten Stekelenburg 'gewoon' bij ons blijft tot het einde van het seizoen. Ik vind dat hij gewoon moet vechten voor zijn basisplaats. Hij komt toch wat laks over op deze manier, hij is zijn plaats kwijt en wil meteen vertrekken. Vecht dan tenminste tot het einde van het seizoen op een waardige manier voor je plaats en als er dan nog steeds niets is veranderd, dan mag je vertrekken.

24 januari 2013 om 19:25


Zou het er niet mee te maken hebben dat hij vanaf het begin af aan niet helemaal heeft kunnen aarde in Rome. Ik denk dat dat en het feit dat de trainer niet met hem praat en aan het begin van het seizoen al een vervanger voor hem had meespelen in het feit dat hij wil verkassen. Roma zou er verstandig aan doen om hem gewoon te verkopen. Niets is namelijk gevaarlijker dan een ongemotiveerde keeper.

24 januari 2013 om 19:29

Gisteren speelde hij nochtans goed tegen Internazionale, maar je hebt gelijk. Het is voor beide partijen beter als hij vertrekt. Trainer Zdenek Zeman zal hoogstwaarschijnlijk zijn eigen gehaalde doelman blijven verkiezen, maar je weet het natuurlijk maar nooit. Ik vind niet dat hij moet onderdoen voor Mauro Goicoechea. Ik denk dat vooral het feit dat Zeman zo aandrong op een extra keeper in het begin van het seizoen het zelfvertrouwen van Stekelenburg geen goed heeft gedaan.

25 januari 2013 om 12:46

dat is waar maar van wat ik zie keept hij goed en ik vind het maar een raar verhaal dat zeman nooit met hem praat, wat ben je dan voor trainer

24 januari 2013 om 21:54

Hij moet gewoon lekker naar de trainer toegaan, vraag gewoon. Het zijn toch volwassen kerels of niet? Sjonge jonge, dan weet je tenminste wat je moet verbeteren en kan je je verhaal doen.

Als hij geen minuten maakt dan zie ik Vermeer of Krul in de basis starten, keept Stekelenburg niet bij Roma B? of moet hij elke keer mee en niks doen, dat zou wel erg dramatisch zijn, ik wist niet eens dat hij al 30 was, wat gaat de tijd snel zeg, ik hoop dat hij alsnog een overstap maakt naar een andere club daar heeft hij nog 7 dagen voor, dus dat word actie ondernemen.

24 januari 2013 om 18:36

Krul doet het niet meer zo best bij Newcastle, dus ik denk eerder dat Vorm of Vermeer in de basis beginnen. Beide keepers keepen een heel behoorlijk seizoen.

Ik vind dit echt zonde voor Stekelenburg. Hij is, mits fit en in vorm, toch de beste keeper die Nederland op het moment heeft. Snel vertrekken bij AS Roma, en lekker naar de Engelse competitie gaan. Daar waarderen ze de Nederlandse keepers wel.

24 januari 2013 om 18:41

Wat een domme actie van mij

Ik bedoelde Vorm die bij Swansea ijzersterk is en altijd in de weg staat tegen grote ploegen, ik zou het niet verkeerd vinden om met Vorm te beginnen als het goed uit pakt dan heb je Stekelenburg alsnog als reserve.

Je bent gewoon een minder keeper geworden, de Eredivisie heeft genoeg keepers voor het Nederlandse elftal. Dus reken maar niet op dat je meegaat naar Brazilië, dan ben je al 33/34!

24 januari 2013 om 18:46

Volgens de tekst is hij 30, hoezo is hij binnen anderhalf jaar dan oppeens 33/34?

24 januari 2013 om 19:42

Hij is dovensmirtz en heeft net een machine uitgevonden die de 'tijdversnelinator' heet en alleen maar voor Stekelenburg werkt om iedereen te trollen .

ff serieus. 31/32 is niet echt oud voor een keeper hoor. Veel keepers zijn toch laatbloeiers (zie Vorm, de man in Vorm). Het zou me niet verbazen als Stekelenburg ineens een stuk beter is als hij naar Fullham zou gaan.

24 januari 2013 om 21:38

Hoeveel flauwe woordgrappen ga je nu nog maken?

ontopic
Stel dat Steek weer zijn oude vorm terugvindt van het niveau Real Madrid-uit, dan houden is hij de onbetwiste nummer 1. Als Krul weer terugkomt op het niveau waar hij eerst op zat, dan wordt hij denk ik nummer twee, gekeken naar leeftijd e.d. en Vorm is een goede derde, maar veel meer zie ik niet in hem. En Vermeer is een goede Ajax-keep, maar ik denk dat het met de jonge verdediging waar Van Gaal vaak mee speelt handig is om een wat rustigere doelman erachter te hebben (steek).

24 januari 2013 om 23:31

Mij zou het niet verbazen moest er een engelse ploeg zo dom zijn om interesse in steek te hebben hij grandioos door de mand gaat en iedereen die zei dat hij de nieuwe vds is voor piet lul zal staan?

24 januari 2013 om 18:59

Leeftijd is geen argument voor keepers. Kijk maar naar van der Sar. Die was op zijn 40ste nog een van de beste keepers ter wereld bij Manchester United.

Daarnaast is hij niet meteen een mindere keeper geworden hoor, want indien fit en in vorm is hij nog steeds beste keeper die we hebben voor het Nederlands elftal. Het is voor hem zaak om zo snel mogelijk een nieuwe club te vinden waar hij wekelijks aan spelen toekomt. Dan gaat Stekelenburg echt wel mee naar het WK hoor.

24 januari 2013 om 19:04

Baklava,

Jij weet als echte voetbalkenner waarschijnlijk wel dat de meeste keepers juist pieken rond deze leeftijd? Voor het geval je het niet wist, het is echt zo ...
Daarbij is Stekelenburg niet minder geworden maar heeft hij met meer tegenslagen te maken gehad dan normaal gesproken het geval geweest zou zijn. Ik zeg overigens niet dat hij geheel vrijuit gaat, maar die verdediging was vorig jaar wel erg droevig.

24 januari 2013 om 19:20

De verdediging was vorig seizoen zo lek als een zeef, Maarten Stekelenburg was een lange tijd out na de domme actie van Lúcio en hij pakte een paar rode kaarten, die misschien wel onterecht bleken achteraf.

24 januari 2013 om 19:36

Ha, gelukkig krijg ik bijval in het feit dat de verdediging van Roma vorig jaar om te huilen was. Normaliter is het doelverdedigen van een subtopper/middenmoter fijner dan dat van een topclub. Simpelweg omdat men zich makkelijker kan onderscheiden. Feit is dat Roma vorig jaar een verdediging had waar je Chievo niet eens blij mee maakt. Wat de kaarten betreft, die waren terecht. Gewoonweg omdat de regel luidt dat wanneer men als zijnde keeper een aanvaller op onreglementaire wijze van de bal afhoudt in scoringspositie hier rood op staat. Of de regel klopt is een ander verhaal. Een verhaal wat lange tijd punt van discussie was in de Serie A.

Voor speeltijd moet hij naar Engeland gaan, kijken of er een middenmoter of subtopper interesse heeft, zoals Fulham want daar kan hij wel rekenen op een basisplaats verwacht ik. Maarten heeft gewoon speeltijd nodig wil hij worden geselecteerd voor het WK.

24 januari 2013 om 19:44

Dan raakt hij misschien wat meer in vorm dan Vorm. Het is echt nodig om een goede vorm te hebben als hij zijn plek bij het nederlands elftal niet wil kwijtraken aan (een) Vorm(crisis) .

Ik snap niet waarom men Stekelenburg matig vindt en Krul ineens zo goed. Stekelenburg is nog altijd even goed of misschien wel beter dan Krul.

24 januari 2013 om 19:06

Kosova!!,

Ik ben het roerend met jou eens. Iedereen schaart zich nu in de Krul-hype wie echter een beetje de PL volgt ziet dat Krul ook aardig loopt te stuntelen de laatste weken. Daarbij is Stekelenburg nog steeds de Stekelenburg van 2009 & 2010 alleen heeft dom ongeluk ervoor gezorgd dat hij zijn basisplaats is kwijtgeraakt.

Ja Maarten, dat is de voetballerij jongen, iedereen is vervangbaar.

Hij had bij Ajax een zekere basisplaats onder De Boer, snap ook niet waarom hij zo nodig weg moest, zelfs in de huidige voetballerij is het niet gek als een keeper zijn hele loopbaan bij dezelfde club blijft, en laten we wel zijn, het is geen straf om bij Ajax in het doel te staan. Maar goed, hij wilde naar Roma en nu zit hij op de bank. Zo gaat dat dan.

Dan kun je wel vinden dat de trainer met je hoort te praten maar vooralsnog ben jij het die de klos is en niet de trainer.

Jammer, een Stekelenburg in vorm is absoluut een aanwinst voor Oranje.

Vorm op doel die jongen speelt geweldig en straalt veel meer uit als dat ouwe wijf van een stekelenburg.

24 januari 2013 om 19:11

Damm you, goede onderbouwing man. Iedereen begrijpt vast waarom Stekelenburg een oud wijf is en Vorm een shitload aan uitstraling heeft! Top man.. Not!!!

Vorm staat momenteel goed te keepen. Dat klopt! Echter is dat geen gegeven, want Stekelenburg keept niet (logisch). Mocht Stekelenburg zijn gewenste transfer maken naar een Engelse subtopper/middenmoter dan wil ik nog wel eens zien welke van de twee beter is. Vorm is klein en iel iets wat meestal garant staat voor weinig uitstraling. Stekelenburg is lang en 'breed' iets wat veelal ten goede komt voor de uitstraling van de keeper. Vind het daarom nog al een vreemd non-argument van jou.

24 januari 2013 om 19:47

Vorm is klein en iel en stekelenburg is lang en breed en moet daarom maar in het doel staan, dat is idd een veel betere onderbouwing.

24 januari 2013 om 19:57

Omejoe,

Jij bewijst voor mij eens te meer, dat jij beter genegeerd kan worden. Was het niet jij die over uitstraling sprak? Ja, dat was jij! De uitstraling van een keeper wordt mede gebaseerd op een goede kop, houding, lengte en breedte. Zit nog al verschillen tussen een klein jongetje die zijn doel uitkomt en een beest van een vent.

Overigens pleit ik nergens voor het feit dat Stekelenburg ons doel moet verdedigen. Nergens! Hoe jij hier bij komt is mij dan ook een raadsel. Lees voortaan de hele reactie van iemand en voel je niet aangevallen door de eerste zin.

Ik stel dat ik nog maar moet zien wie er beter is als ook Stekelenburg gaat keepen. Het is makkelijk om in het voordeel te praten van degene die zich momenteel onderscheidt omdat het hem een stuk gemakkelijker afgaat.

Dat ouwe wijf, zoals jij hem noemt, heeft wel een grote bijdrage geleverd aan het feit dat jij juni 2010 een Nederlandse Wk-finale hebt meegemaakt. Beetje respect is dus op zijn plaats.

24 januari 2013 om 20:41

"zit nog al verschillen tussen een klein jongetje die zijn doel uitkomt en een beest van een vent. "
Hier was ik gestopt met lezen.
Wat een onzin. Punt 1 het is geen modeshow, Van der Sar is HET voorbeeld van keeper zonder uitstraling, zo zijn er nog zat andere voorbeelden.

Punt 2 Het zegt meer over jou angst bij een uitkomende keeper dan full-profs. Dit zijn jongens die alleen naar de BAL kijken en niet denken van oow daar komt meneer Stekelenburg aan. Hij is 2 bij 2 dus laat ik nu maar opzij stappen.

Het gaat meer om kwaliteiten dan dat iemand groot dik klein of dun is. Casillas is de beste doelman ter wereld en slechts 1.82 centimeter lang ! Daar ga je met al je theorieën. Verhoeven heeft zelfs bij Ajax in de basis gestaan en hij lijkt op een lopende oliebol. Ik denk dat jij gewoon een beetje verliefd op Stekelenburg bent .

24 januari 2013 om 21:08

Nee G-force ik ben verliefd op jou. De interpunctie en spelling deden het. Trouwen?

Afijn, een fullprof kijkt juist verder dan de bal. In de F1 leer je al dat wanneer je alleen naar de bal kijkt je jezelf afsluit van de rest van het veld. Daar gaat jouw (let op die w aan het einde) theorie. Messi en Ronaldo kijken altijd naar de tegenstander en niet naar de bal.

Daarbij schets ik twee uiterste om maar is aan te geven waar uitstraling opgebaseerd is. Dit voortkomend uit het feit dat de schrijver van de reactie boven mij de nadruk op uitstraling legt.

Vooral het alleen naar de bal kijken maakt dat ik jouw geloofwaardigheid en kennis omtrent voetbalgerichte zaken niet op waarde schat.

Bogdan Lobont vind ik geen waardige nummer één voor onder de lat bij AS Roma en Tomas Svedkauskas is nog te jong, die jongen is een talent voor de toekomst. Trainer Zdenek Zeman vond het daarom nodig om de concurrentie wat aan te dikken en haalde de Uruguayaan Mauro Goicoechea. Meteen werd duidelijk dat de dagen van Stekelenburg eigenlijk waren geteld. Zeker wanneer hij uitviel met een blessure en Goicoechea het niet onaardig deed, onder andere in de wedstrijd tegen AC Milan. Zeman is een coach van de oude stempel en zal niet gauw van mening veranderen. Hij wilde Goicoechea er heel graag bij, hij heeft hem ook 'gekregen', dus zal hij ook spelen. Wat ik wel vreemd vind, is dat geen van beide de intentie heeft om een gesprek aan te gaan. Zeman is de trainer, dus hij beslist, hij hoeft in feite geen uitleg te geven aan Maarten Stekelenburg. Maar als Stekelenburg zijnde zou ik toch wel eens een gesprek willen met de coach. Want zoals hij zelf aangeeft, hij weet op dit moment niet wat zijn eventuele werkpunten zijn om weer aanspraak te maken op die plaats onder de lat.

24 januari 2013 om 19:01

Uiteraard is een coach niet verplicht om uitleg te geven aan spelers die hij er naast zet, echter is het toch wel erg gebruikelijk dat je dit als coach wel doet. Zo bewaar je veel meer de rust rondom je elftal en weten ook de spelers waaraan zij dus harder moeten werken (zoals Maarten hier ook aangeeft).
Ik stel dus wel mijn vraagtekens bij de werkwijzen van Zeman, als hij geen van zijn wisselspelers uitleg geeft over de situatie waarin zij zich bevinden.

24 januari 2013 om 19:11

Wij stellen ons als fans de laatste tijd wel meer vragen bij het beleid en de werkwijze van trainer Zdenek Zeman. De spelers die hij opstelt en welke niet, de wissels die hij doorvoert tijdens een wedstrijd.. Ik weet niet als ik hoop op nog een seizoen onder hem. Ik zou liever Luciano Spalletti terugzien.

25 januari 2013 om 12:50

ik vind steek gewoon een betere keeper dan goicoechea, hij wordt voor een deel afgerekend op vorig seizoen waarin hij met onterechte rode kaarten, een zwakke verdediging en blessures heel veel pech had.

Toch een ongelukkige combinatie gebleken dit Roma en Stekelenburg. Jaren geleden dachten vele dat dit een keeper voor een topclub was en eerlijk gezegd denk ik ook niet dat veel topclubs in de wachtkamer staan te popelen om zijn handtekening.

Vorm en Vermeer zijn tegenwoordig de beste keepers van Oranje met vlak daarachter Krul. Niet alleen speelt Stekelenburg te weinig, hij moet Van Gaal en het Nederlandse volk weer overtuigen van zijn kwaliteiten. Een transfer naar Fulham is veruit het beste nu voor hem, dan zien we hem ook weer eens keepen.

Hij zou eens weg moeten gaan daar, Fulham zou ik niet doen want dan word hij de tweede Lloris.
Stekelenburg was geweldig op het WK, alleen bij Roma is het geen topkeeper gebleken, misschien maar een niveautje lager proberen.

Nou als je matig keept dan beland je op de bank, zo gaat het.

- Is een onrust stoker 1e klas
- Verdediging heeft geen vertrouwen in Stekelenburg
- Stekelenburg maakt te veel fouten
- Heeft in feite veel ervaring maar keept als een jongeman van 18

Samengevat: Hij is niet geschikt voor Roma, ik zie hem het ook echt redden. Gewoon te matig. Ben nooit een fan van hem geweest maar was altijd wel aardig, al hoewel bij Ajax. "in b4" mensen zeggen dat de Serie A niks is, nou de Serie A is 1 van de beste competities en dat Stekelenburg hier faalt is volledig te danken aan Stekelenburg. Als je de wedstrijden van AS Roma ziet dan kun je dit bevestigen. Ik vind het jammer want AS Roma heeft opzicht niet eens een slecht elftal en spelen heel leuk en aanvallend voetbal, alleen jammer geen goede keepers.. allemaal matige keepers in mijn ogen, als je kijkt wat de concurrenten onder de lat hebben.... dan is die De Sancties van Napoli ook een waardeloze keeper maar die pakt zo nu en dan nog wat punten voor zijn club, Stekelenburg niet :./

24 januari 2013 om 19:23

Umad?,

Dan heb jij vorig jaar de Serie A totaal niet gevolgd. AS Roma had een zeer matige verdediging waardoor Stekelenburg veelal in 1-op-1 situaties raakte. Je kan van een keeper verwachten dat hij hier er een aantal van stopt maar niet allemaal. Ook jij hoort dit te bevestigen want anders spreek jij jouw eigen argument tegen (serie A een van de beste competities).

De rode kaarten, de vele tegendoelpunten en blessure maken dat hij nu op een zijspoor zit. Aan de tegendoelpunten heeft niet alleen Steek schuld. Omtrent de rode kaarten is een hele rel ontstaan binnen Italië en een blessure overkomt de beste. Stekelenburg raakte overigens op een ongelukkig moment geblesseerd. Zeman had namelijk net Goicoecha gehaald. Was Steek niet geblesseerd geraakt was het nog maar te bezien of Goicoecha hem zou vervangen.

In zijn laatste twee jaar bij Ajax was Stekelenburg haast niet te passeren. Dat jij geen fan was van hem toen der tijd zegt meer over jou dan over Stekelenburg. Daarbij noem jij een lijstje op met wat er aan de beste man ontbreekt. Ik weet niet of jij het WK van 2010 hebt gezien? Denk even terug aan de verdediging waar wij dat toernooi mee kwamen opdagen. Uiterst matig te noemen. Niet alleen het feit dat de Jong en van Bommel voor de verdediging speelde maar ook het feit dat Stekelenburg heeft bewezen dat heel jouw lijstje niet klopt maakte dat de verdediging als een huis stond!

24 januari 2013 om 19:26

Maarten Stekelenburg is geen onruststoker, hij ligt goed in de groep bij AS Roma. De verdediging heeft wel vertrouwen in hem, ik denk dat het vorig seizoen eerder omgekeerd was. Onze achterlinie was zo lek als een zeef, waardoor Stekelenburg extra veel werk had en daardoor ook wel eens balletje meer doorliet. Hij maakt af en toe eens een foutje, maar als hij speelt, speelt hij over het algemeen sterk.
De Serie A is inderdaad een sterke competitie, maar ik vind alleen Gianluigi Buffon een topkeeper als je de concurrentie bekijkt. Stekelenburg moet niet onderdoen voor Christian Abbiati, Samir Handanovic, Morgan De Sanctis of Federico Marchetti.
En zijn falen is niet helemaal te danken aan zichzelf. Zoals ik hierboven al heb vermeld, Stekelenburg had vooral te maken met pech. De verdediging was vorig seizoen niet goed genoeg, hij was een lange tijd out na een akelige blessure en hij pakte op de koop toe ook nog eens een paar rode kaarten.
En misschien heb je dan de wedstrijd van gisteren tegen Internazionale gemist, want daar vond ik Stekelenburg toch wel goed keepen.

Als Stekelenburg weer elke wedstrijd gaat keepen komt die wel weer in vorm, zo niet dan zou ik naar een andere club gaan waar die kan keepen

Moet hij niet gewoon naar een engelse club gaan, Fulham ofzo?
Was het niet gewoon zo dat er niet genoeg interesse in hem was maar toch weg wou, dan maar AS Roma.
Net een beetje als van der Wiel?

Hoop dat maarten daar zo snel mogelijk vertrekt. Als maarten zen normale niveau weer kan halen schat ik hem toch wel hoger in als een vorm/krul

Stekelenburg moet naar Manchester United. Is gewoon een prima keeper, maar dat gebrek aan vertrouwen vreet aan hem.

24 januari 2013 om 23:35

Waarom zou er in godsnaam een engelse ploeg interesse hebben? laat staan man united

Stekelenburg moet gewoon naar Engeland.

Ik wordt een beetje moe van dat: "ik heb er nooit uitleg over gekregen".
Je speelt niet omdat de trainer een ander beter vind op jouw positie. Als je graag uitleg wilt, dan loop je na een training even naar je trainer toe en vraag je of hij even tijd heeft voor een kort gesprekje. Geen trainer zal nee zeggen.. In dat gesprekje kun je dan vragen: "trainer, hoe komt dat ik nooit meer mag spelen?" Het lijkt me sterk dat de trainer dan zegt: "zeg ik lekker niet." 99% kans dat hij zegt: Omdat ik je concurrent het beter vind doen.

Stekelenburg is gewoon een normale keeper en absoluut niet van het niveau europees subtop.
Kom op mensen, deze man heeft bij Ajax een leuk seizoen gehad. maar wat heeft hij voor de rest laten zien?
Kennen jullie ene Heurelho Gomes nog? Bij PSV haalde hij een niveau waar stekelenburg niet eens van kan dromen. Zo goed was gomes in de eredivisie, maar ook hij redde het niet bij de spurs.

Al dat gelul over dat de italiaans competitie niet geschikt is voor nederlandse keepersen dan de verwijzingen naar van der sar..
1) hoeveel nederlandse keepers hebben in italie gekeept? van der sar en oscar moens. Dus omdat van der sar teovallig ook een ajax keeper is, toevallig ook niet goed deed in italie , maar wel bij machester united, is de nederlandse competitie niet geschikt voor nederlandse keepers?
2() vander sar was champions league winnaar, won alles wat er te wonnen viel op vlubniveau en is vanabsoute topniveau top hij ajax verliet. Stekelenburg wie is dat?

Oh Stekelenburg heeft een puike WK gekeept, een WK waar het hele nederlands elftal boven zichzelf uitsteeg. je weet wel zelfs Ooijer, trbune klant bij Psv, hield zich staande tegen brazilie.. ..

Ooit gehoord van Turkije ? Werd 3e op het WK van 2002, ene Rustu, keeper zo goed op het wk dat hij een transfer naar Barcwelona verdiende. Bij barcelona helaas werd hij heel snel bankzitter...
Maar wacht even? hoe kan iemand die 3e werkd op het wk naar bankzitter zijn bij barcelona ?
Ligt het aan Barcelona ? of ligt het toch aan Rusut zelf die op het WK boven zichzelf uitsteeg..

Stekelenburg is gewoon een middelmatige keeper.

In de afgelopen tien jaar hebben we keepers als de vander sar, de goei een ruudhesp en westerveld
daar maar steklelenburg niet eens aan dromen
sterker nog misschien haalt hij nog net het niveau van Waterrreus.. maar ook dat betwijfel ik, want waterreus was voetballend Zoveel beter dan stekelenburg..

25 januari 2013 om 00:37

Hoewel ik absoluut niet de illusie heb dat Stekelenburg het niveau van Van der Sar benaderd draai jij wel een beetje door'.

Laat hem lekker naar een club in Engeland gaan. Ik denk dat hij daar opeens heel aardig zal presteren.

Nederlandse keepers presteren inderdaad matig in Italie omdat je daar minder moet meevoetballen,meer alleen op reflexen moet keepen en ook relatief minder met hoge voorzetten te maken krijgt als bijvoorbeeld in de Engelse competitie.

Dus alhoewel ik niet denk dat Stekelenburg het niveau van der Sar gaat benaderen is hij zeker geschikt om op ten duur uit te groeien als tot een speler bij een van de grotere clubs bij Engeland.

Een stuk beter als bijvoorbeeld al die Spanjaarden die ze halen en die keer op keer ofwel hoge ballen missen ofwel ballen voor de voeten van de spitsen van de tegenstanders schuiven.

25 januari 2013 om 01:25

Een keeper moet ballen tegenhouden. Meekunnen voetballen is misschien een toegevoegde waarde, maar daaar blijft het ook bij. anders kan je net zo goed ronaldinho op doel zetten.

en Nederlandse keeper presteren matig in Italie?
er hebben in totaal Nederlandse keepers in Italie gekeept, te weten vander sar en oscar moens ( die bij eenserie B club onder contract staat)

dus omdat 1 Nederlandse topkeeper het neit gered heeft, ( van der sar) ligt het aan de competitie?

Dus omdat Ajax 1 keer een gare koreaan (suk) heeft aangetrokken, passen koreanen niet bij ajax. en het nederlands voetbal( oh wacht hoe zit het met Lee en park bij psv dan....)

Omdat Feyenoord met ryo en ono twee goede jappanners in huis hadden, passen alle jappanners in het spel van feyenoord...

hoe kortzichtig zijn de mensen hier dan

als je goed ben maak het niet uit waar je speelt.
we dachten ookdat die kleine spaanjaarden van hooguit 1 meter 70 niet in het engels voetbal zou passen omdat ze het middenveld overslaan, lange ballen spele, en zeer fysiekspelen.

Nou Silva en Mata bewijzen het tegendeel..

Stekelenburg is gewoon een middelmatige keeper ( op europees clubniveau) die een leuk Wk heeft gespeeld en in de mickey kjouse competitie heeft uitgeblonken...

25 januari 2013 om 23:44

Je graaft een beetje je eigen argumentatie onder.

Je zegt dat als je goed bent je gewoon moet presteren. Maar je noemt van Der Sar ook goed. Hij presteerde net zo min bij Juve.

De Gea wordt gezien als een top talent,hij presteerde prima bij Atletico maar heel erg matig in Engeland. En zou hebben Spaanse keepers zo ie zo een probleem met Engels voetbal (ondanks Reina).

Nu wil ik niet direct zeggen dat ik je volkomen ongelijk geef wat betreft Stekelburg maar ik vind je nogal wat voorbarig met je oordeel. Als hij weggaat bij Roma en in Engeland ook mislukt dan kan ik het volmondig met je eens zijn.

Maar het feit dat jij hem afrekenend op een seizoen Roma vind ik vrij hilarisch.

En alle vergelijkingen die je erbij haalt zijn mooi maar je weet net zo goed als ik dat Keepers een anders beestje zijn als voetballer.

Ik vond hem bij die goal van Inter er weer slecht uitzien hoor, kwam z'n doel uit maar was veel te laat.

Steek moet weer de basiskeeper worden, dat vind ik serieus, hij wordt echt door veel mensen onderschat en hoort gewoon de 1e keeper van nederland te zijn, vind het ook maar raar van zeman dat hij nooit een woord met hem wisseld, zo ga je toch niet met spelers om.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Cagliari2411
5.Atalanta2212
6.AS Roma226
7.Napoli196
8.Parma173
Voor de complete stand: Serie A

140 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren