Update: Ajax bereid om mee te werken aan winters vertrek Bouy

Dinsdag, 31 januari 2012 om

Ajax heeft zich neergelegd bij het vertrek van Ouasim Bouy naar Juventus. De pas achttienjarige middenvelder tekent binnenkort een contract tot medio 2015 of 2016 met de Serie A-koploper. "Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola heeft gebeld dat Ouasim een dusdanige aanbieding heeft gehad dat hij daar voor open staat", vertelt technisch directeur ad interim Danny Blind dinsdag in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

234 reacties (laatste reactie door tim_g)

'ik zou niet weten wat het belang van Ajax is om niet mee te werken'

Ik denk dat alle leden van voetbalzone het belang van Ajax hierin wel snappen?

31 januari 2012 om 09:38

Het valt me op dat PSV hetzelfde probleem heeft met Labyad. Zelfde leeftijd zelfde achtergrond.

Misschien moeten Nederlandse clubs zich eens gaan bedenken of ze wel willen investerin in dat soort spelers? Waarom opleiden als de kans groot is dat ze toch vertrekken? Laat ze dan maar lekker links liggen, kunnen ze op hun 4de of 5de naar Portugal of Italië vertrekken.

Wat dat betreft heb je veel meer aan, Strootman en v/d Wiel, Boerrigter, De Jong, allemaal jongens die eerst in Nederland goed willen doorbreken en dan pas vertrekken, dan heb je nog iets aan je opleidingsinspanningen. Misschien psychologisch testen op loyaliteit? Halen ze de test niet? Dan kunnen ze vertrekken

31 januari 2012 om 09:55

Leuk plan wat je opnoemt aan het eind maar psychologisch testen heeft geen zin... De clubs moeten gewoon blijven scouten en de KNVB moet de regels wat aanpassen zodat men talenten makkelijker kan binden, net als in Engeland

31 januari 2012 om 11:50

@huubke: Wat heeft zijn achtergrond ermee te maken? Noemde je ook de achtergrond van Dost, Frank en Ronald de Boer, Julius Wille en die scout van der Zee toen zij een arbitragezaak begonnen tegen hun club? Ga nou niet doen alsof dit met afkomst want dat bedoel je, provocerende gast.

31 januari 2012 om 12:59

Hij provoceert helemaal niets, hij constateert alleen maar dat het opvallend is dat 2 Nederlandse talenten met een Marokkaanse achtergrond beide lijken te kiezen voor een buitenlands avontuur, terwijl ze hier nog aan het doorbreken zijn. En dat allebei in dezelfde transferperiode. Op Castaingos na dan blijven de meeste talenten in Nederland totdat ze hier uitgegroeid zijn.

Verder slaan die voorbeelden van jouw ook nergens op. Ten eerste gaat het hier niet om een arbitrage zaak en verder waren Frank en Ronald de Boer al 29 dat ze vertrokken dus die waren wel uitontwikkeld (en ja dat ging ook niet netjes). Bas dost zou niet eens naar het buitenland vertrekken. En Julius wille ging naar Amerika naar een team wat er juist is om talenten een kans te geven. En van der Zee stond gewoon in zijn recht (verdedigde zijn inkomsten).

31 januari 2012 om 14:10

Een mooie tekst. Wel heel jammer dat je het grootste voorbeeld ervan vergeet.. Eriksen! ;

31 januari 2012 om 14:15

Waar doel jij op? Met die onzin van je zelfde leeftijd zelfde achtergrond? Denk je nou echt dat achtergrond iets te maken heeft met dat je al op heel jonge leeftijd vertrekt? Natuurlijk vind ik dit een grote schande en ik hoop dat hij weggaat en faalt bij juventus maar dan ook echt dik faalt en dat hij huilend bij ons komt aankloppen. Die mino raiola is ook een gore rat die niks geeft om talenten uit nederland of ze doorbreken of niet. Hij wilt alleen maar zijn centen goorlap. Verder zeg jij dat je veel meer heb aan strootman vanderwiel boerrigter de jong? Ik begrijp jou niet echt op wat probeer je te doelen? op jongens met een nederlandse achtergrond die wel loyaal zijn ofzo? Gregory heeft trouwens antiliaans bloed, Van die 4 namen die jij noemt kunnen er 2 direct worden doorgestreept. strootman speelt net anderhalf jaar in de eredivisie dus als hij deze zomer vertrekt is het ook gewoon een vroeg vertrek?:s Boerrigter is door een gebrek aan wil pas op zijn 25e bij ajax gekomen dus het was ook niet helemaal zijn keuze om zolaat pas door te breken. Mischien was die anders allang weggeweest?. Vdw en Dejong hebben inderdaad slim gehandelt

31 januari 2012 om 14:30

Huubke, jij bent zo' n eenkennige gast... tssss met je psychologische test...

Wake up and smell the coffee: als Labyad Lens op zn 18e al keihard uit de basis speelt en Lens verdient iets meer dan een miljoen en Brands biedt Labyad 3 tot 4 ton, kun jij als mefga fan wel denken ik blijf. Maar labyad gaat dan liever voor Sporting die m 8 ton bieden.
Waar is de emotie bij PSV als Labyad over 5 jaar niet goed genoeg meer is? Krijgt ie dan ook een contractverlening tegen dezelfde topvoorwaarden? Dit gaat over business en PSV en Ajax moeten gewoon fatsoenlijke marktconforme aanbiedingen doen...

En weet je wat ik het moouiste vind voor mensne als jij , dat er steeds meer voetbalers van ' die achtergrond' doorbreken, omdat zij net als Cruijff en Bergkamp nog op het pleintje spelen ipv achter de playstation thuis....

31 januari 2012 om 14:42

Gewoon normen en waarden leren en op attenderen hoe veel geld, energy club Ajax heeft gestoken in zijn ontwikkeling. Als die 5-6 regel er komt dan zal dit probleem worden opgelost. Maar als trots Ajax fan mag ik gerust zeggen als hij niet wil spelen voor Ajax oprotten en niet meer terugkomen dan voor hem 10 anderen dit het wel willen.

31 januari 2012 om 14:46


ja inderdaad....maar mensen zoals Huubkee denken op een bepaalde manier waardoor er direct een link wordt gezocht met de achtergrond van de speler..

Van Bommel wilde zijn contract ook niet verlengen, Vermaelen was ook net doorgerbroken, De Mul ging ook vrij snel weg.....ligt het dan aan de belgische roots....nee dat is dan te ver gezocht...

31 januari 2012 om 14:46

ja fatbasterd, en daarom zijn er de laatste jaren ook zo enorm veel aanvallende supertalenten doorgebroken bij ajax.......omdat ze er genoeg hebben.....

31 januari 2012 om 15:23

Ik vind inderdaad, dat Ajax geen zaken meer moet doen met Mino Raiola want wat is dat inderdaad een lastig naar vervelend ventje bah. Volgens mij doet PSV ook geen zaken meer met Mino, als Ajax dit nou even nadoet, dan voelt Raiola dat ook in zijn portemonee. Verder maar gewoon hopen dat Ousim blijft, mocht hij weg gaan wens ik je helaas geen succes Ousie.

31 januari 2012 om 16:32

raiola is een eng irritant geldwolfje... het is echter geen keuze die aan ajax is om met m te werken, de speler kiest zn zaaakwaarnemer. Als Ajax bv Narsingh of Assaidi willen hebben moeten ze wel met m werken, anders komen ze niet, duss

31 januari 2012 om 16:55

Hij is wel degelijk aan het provoceren, het is gewoon te lezen. Er zijn zat mensen met verschillende achtergronden die met dezelfde zaken te maken hebben. Als Ouasim zo graag naar Juventus wil gaan dan gun ik hem het beste. Of dat nou verstandig is dat laat ik aan hem en zijn ouders over en de Ajacieden die hem geen succes wensen vind ik zelf ook niet professioneel overkomen helaas.

31 januari 2012 om 22:07

@iedereen,
Het was te verwachten dat sommige mensen zich geprovoceerd voelen. Dat is altijd het probleem als je over achtergronden praat. Maar dat hoort er blijkbaar bij (helaas).

Wat ik probeer duidelijk te maken is dat misschien Ajax, PSV of zelfs de hele voetballerij deze jongens het gevoel geven dat ze er niet bijhoren en daarom niet loyaal zijn en sneller vertrekken. Dat zou ook kunnen? Het zou ook kunnen dat er andere problemen aan ten grondslag liggen? Maar daar denken de meeste mensen natuurlijk niet aan, die schreeuwen direct moord en brand, 'hij is aan het provoceren!' als ze ook maar ergens het idee hebben dat ze gediscrimineerd worden, op deze manier zal er nooit iets veranderen.

Uiteindelijk kan je als voetbalbedrijf twee dingen doen: 1. Je probeert dit probleem op te lossen of 2. Je zorgt dat je in andere spelers investeerd zodat je geen verlies meer maakt.

Wat natuurlijk ook kan is dat ik het allemaal verkeerd zie en dat het allemaal puur toeval is? Maar het is mij toch allemaal een beetje té toevallig....

Sneue zaakwaarnemer heel sneu, dacht dat bouy hersenen had met zijn universitaire niveau.

31 januari 2012 om 07:48

elia redt het geen eens bij Juventus. Bouy redt het niet eens in de eredivisie.
Laat staan bij Juventus. Bouy kan een voorbeeld aan Eriksen nemen die nu al zegt
dat ie volgend jaar ook nog bij Ajax speelt. Dan heb je een goed realistisch zelfbeeld.

Eriksen komt er dan ook wel. Het is alleen te hopen voor Eriksen dat het dan wel goed blijft
gaan met Ajax en dat niet straks Eriksen al de leider moet worden op het veld. Ook Eriksen moet nog leren en juist daarvoor blijft ie bij Ajax.

Zoals gezegd kan Bouy daar een voorbeeld aannemen. Wat een zelfbeeld moet die Bouy dan hebben? Totaal niet realistisch.
Wat denkt ie nou dat ie daar ff in de basis beland? Italia staat er om bekend talenten te verpesten die houden van zekerheid, die spelen vaak met spelers van 35 jaar en als het ff kan laten ze die doorgaan tot hun 40ste.

31 januari 2012 om 09:09

Huidige generatie is geestelijk wat minder stabiel in het algemeen. Hiermee bedoel ik dat ze makkelijk voor de bijl gaan na mooie verhalen van de zaakwaarnemers. Ze prikken niet door die verhalen heen. En zien al helemaal niet in dat het gros van de zaakwaarnemers het eigen belang en gewin het hoogst in het vaandel hebben staan en niet de carriere van de betreffende speler.

31 januari 2012 om 14:34

Er zijn voldoende voorbeelden van talenten die op zeer jonge leeftijd zijn overgestapt naar een buitenlandse topclub en het helaas niet hebben gered. Waarom zien die jongens dat niet. Zelfs spelers als Huntelaar, Van der Vaart etc waren geen vaste basisspelers bij de topclubs. Italië is en blijft het land van het opkopen van jong talent en het vervolgens als handel te gebruiken voor hen zo interressant mogelijke deals. Jonge gasten moeten eens hun ogen openen en wat langer in de eredivisie blijven en rond hun 24e/25e weggaan. Ze zijn dan geen kind meer maar als redelijk volwassen. Wat betreft de inhoudelijke kant van de zaakwaarnemen; die zijn hun doel allang voorbij geschoten.

31 januari 2012 om 14:49Als Bouy zo een groot talent is, waarom loopt zijn contract dan nog maar voor 6 maanden? En wil je nu pas in gesprek met hem (6 maanden voor het verlopen van het contract)

Dit is weer zo'n gevalletje als Narsingh, Elia.....spelers die geen kans krijgen omdat ze geen klaassens heten en of de Jong........

Als deze speler zo goed is dan hadden ze allang het contract met hem moeten verlengen. Hij doet het slim. Hij kan een contract tekenen waardoor hij financieel een stuk minder afhankelijk is en bij Ajax krijgen toch andere spelers de voorkeur.

Het ga je goed Bouy...bedankt voor de jaren in de jeugd.

31 januari 2012 om 15:08

Die jongen komt nu tenminste bij de winterupdate van fifa 12, het is alleen maar een stap voorruit velen zouden dezelfde keuze maken naar het zonnige Italië mooiere dames, heerlijke pasta's.
En toch een grotere club ik zou hetzelfde hebben gedaan als zo iemand als davy Klassen en een Theo Janssen de voorkeur krijgen in de A selectie.

31 januari 2012 om 15:20

Ajax is al lange tijd met hem bezig... jij bent Ajax kenner?

Ontopic, lekker aan zijn contract houden en liefst niet meer opstellen. Waarom meewerken met zo'n ondankbare eikel?

31 januari 2012 om 15:28

Wat klets je nou man. Wil jij beweren dat jongens die klaasen of de jong, makkelijker in de basis staan dan Sulejmani, Anita, Vermeer, Enoh, Ligeon, van Rhijn, van der Wiel, Ebecillio, Lukoki, Ozbiliz. Zijn toch echt jongens met buitenlands bloed die volgens mij regelmatig spelen.

31 januari 2012 om 17:01

''ondankbare eikel''?, je moet zelf eens goed op je woorden letten. Vind het nu al logisch waarom hij wil vertrekken. Als Ouasim zo goed was dan hadden ze hem allang een contract aangeboden en zou hij veel eerder een kans krijgen toen er veel blessures aanwezig waren. Die gast heeft bijna geen kans gehad.

31 januari 2012 om 17:52

is nog maar een half jaar. zal hij niet wakker van liggen! beter verkopen ze hem krijgen ze er nog wat voor!

1 februari 2012 om 08:00

Het is heel simpel. Juventus kijkt of het lukt of het wat is. Is het niks dan heeft die jonge pech en zit ie met een lang contract. Als Ajax slim is proberen ze er op die manier nog een deal uit te halen. Dat als het niks wordt hij voor nop terug kan naar Ajax.

Zou voor Bouy ook goed zijn. Die komt nog wel terug en dan is Davy Klaassen al basisklant en stappen verder dan Bouy. Want daar gaat het als jonge voetballer uiteindelijk om. Hoeveel stappen kan je makken in je eerste jaren als prof.
En bij Ajax zijn die kansen gewoon veel groter dan bij Juventus. In Italie telt het resultaat. Daar telt meeverdedigen en als je dan je mannetje laat lopen 1 keer dan ben je gelijk klaar.

1 februari 2012 om 08:05

Davy Klaassen is een groter talent dan Ouassim Bouy dat is bovendien de aanvoerder. Kennelijk heeft ie toch iets meer verstand. Het blijft jammer en het is zonde dat dergelijke talenten niet het eerste halen.

Zie hetzelfde met Rodney Sneijder. Speelt nu bij utrecht. Is nu ingehaald door Anour Kalli. Geen basisklant meer. Die jongens hebben het zo hoog in hun bol.
Dat kweken van zelfvertrouwen krijgen ze mee. Dat zit in de opleiding alleen kan dat soms ook negatief werken. Die jongens zijn niet realistisch meer. En je kan simpelweg niet elk talent laten spelen en dan moet je maar net als talent op je beurt willen wachten.

1 februari 2012 om 08:10

Bij Juventus zal hij de ervaring opdoen hoe het is om op de tribune te zitten in een leeg stadion waar weinig supporters in zitten want de stadions in Italie zijn leeg. Misschien dat ie daar een werkstuk van kan maken.

Bij Ajax heeft ie al meer kansen gehad. hij is mee geweest op trainingskamp naar Brazilie en zou volgend jaar aansluiten bij het eerste. Maar aan de ene kant begrijp ik hem wel. Hij weet dat aanvoerder Davy Klaassen beter dan hem is en meer kansen krijgt en kiest ie nu ze eigen weg. Alleen italie en juve zijn niet landen waar ze talent de kans geven.

Als ie nou naar Arsenal ging of Barca dan had je nog kans met pep of wenger. Nu komt ie bij een ge trainer die aan het eind van het seizoen toch weer ontslagen wordt als ie geen kampioen is geworden.

1 februari 2012 om 08:17

Hij doet het slim ja financieel maar wat zegt dat als je je carriere niet goed opbouwt rkempo? Klaassen krijgt de voorkeur maar niet om ze achternaam of om ze blonde haar zo werkt het niet. Ajax heb Bouy ook een contract gegeven alleen die wilde hij niet ondertekenen in december dat is zijn eigen keuze en goed recht.

Maar of het slim is. Afellay is slim die kiest voor een rustige opbouw.
Werd eerst belangrijk bij Psv. Won vier landstitels. Lachte Ajax daarbij uit.
Wachte op FC Barcelona. Die club betaalde een bedrag voor hem waar vertrouwen uitsprak. En nu is ie gewoon 1 van de spelers die erbij hoort bij Barca. Hij speelde dan nog niet veel maar Afellay in vorm gaat spelen. En financieel is Afellay nu ook verder dan Bouy bij Juve want zoveel gaat Bouy daar niet vangen. Rijk wordt je vanzelf als je een goede carriere hebt. Vergeleken bij Afellay is Bouy dom. Eerder een ezel als je het mij vraagt met hoogwaan en hoogmoed.

31 januari 2012 om 14:08

zaakwaarnemers moeten ze afschaffen, geldwolven...

wat zou zo'n gastje dan nu bij ajax verdienen en wat bij Juve?

31 januari 2012 om 14:18

Ik denk dat dat elkaar niet veel ontloopt. Het Juventus van nu is niet half zo groot meer als het Juve van vroeger. Daarom zullen ze ook geen gigantische bedragen kunnen betalen voor jonge gasten zoals deze. Maar als hij gaat, wat nog niet helemal vast staat, dan hoop ik hem over twee jaar in de Jupiler League te zien.

dit is zuur voor Ajax.
In de wedstrijd in Brazilië maakte hij veel indruk op me en ik had het idee dat graag bij Ajax verder wilde.
Ik hoop dat hij niet vergeten wordt als hij in het zonnige Italie zit.

31 januari 2012 om 08:58

Hij gaat zowieso in de primavera spelen, komt niet eens in het eerste te staan.

Zonde het is een goede speler.

31 januari 2012 om 10:34

Zooo dit komt serieus echt aan als een complete verassing en ook schrik er best wel van! Ik zag bouy als een echte ajacied, net als klaassen. Ik zag die 2 toekomstige en eindelijk weer top talenten in de basis samen.. Ik zag bouy ook als een slimme jongen.. ik had nooit verwacht dat hij zo'n domme keus zou maken.. Als zelfs elia daar niet slaagt.. hoe wil hij daar de komende jaren veel aan spelen toe komen dan?

Al met al ook best wel heel erg vreselijk wanbeleid dat Ajax niet al lang zijn contract had verlengt..

31 januari 2012 om 17:03

Waarom Elia vergelijken met Bouy, dat snap ik dus ook weer niet. Er zijn ook talenten die zich kunnen onderscheiden. Snap alleen de vergelijking gewoon niet tussen die twee.

Raiola is de grootste hond in de voetbalwereld. Waarschijnlijk pakt hij zelf een lekkere bonus en het talent van Bouy is voorgoed verloren. Nooit dat je gaat doorbreken in de serie A.

31 januari 2012 om 10:54

Als Bouy een beetje verstand in zijn knikker heeft dan snapt hij zelf ook wel dat Ajax op dit moment zijn beste optie is. Zijn zaakwaarnemer is een hond, maar die jongen is zelf ook oliedom als hij het gevaar van een vroege transfer niet zit. Mocht het straks echt zo ver komen dan zal ik er geen centje medelijden mee hebben.

31 januari 2012 om 14:06

Ja, toch zijn er genoeg die er jaarlijks intrappen. Zelfs de alom geprezen Van Aanholt en Bruma zien inmiddels dat doorbreken in Nederland misschien verstandiger was geweest. Castaignos zal zich inmiddels ook achter zn oren krabben.

31 januari 2012 om 14:35

Aan de andere kant.. Ik ben zelf nu ook 18. Als er een club uit het buitenland komt en die bied me een contract waarin ik in 4 jaar 1,5 miljoen of meer ga verdienen dan doe ik het ook wel... Je bent wel gelijk financieel op het droge.. Hij weet niet eens of die bij Ajax wel doorbreekt..

Laat ik het zo zeggen, voor de sportieve carriere is het niet slim om zo vroeg deze stap te maken. Maar ik snap sommige jongens ook wel..

31 januari 2012 om 14:47

Er zijn teveel voorbeelden waar het fout is gegaan waardoor ik totaal geen medelijden meer heb met zulke jochies.

31 januari 2012 om 14:51Medelijden????? wie zegt dat er iemand op jouw medelijden zit te wachten?
Deze gozer gaat een contract tekenen met een waarde van vermoedelijk een miljoen(en). Door tegen een bal aan te trappen......

Niemand vraagt om jouw medelijden kerel...echt niet...zelfs als hij zou floppen daar....dan nog heeft ie een bankrekening waar jij en ik alleen van kunnen dromen en dan is hij nog pas 22 jaar uitgaande van een 4 jarig contract.

Hij koopt een huisje in marbella en een dikke bak, zoekt een leuke hobby daarnaast en geniet van het leven...dus dat.

31 januari 2012 om 15:23

Net of je bij Ajax een minimum salaris verdiend.. zo domme dood doeners zijn dit.

31 januari 2012 om 15:33

Jij bent nu 18, en dan weet je ook wel dat je met 1.5 miljoen niet heel lang ultra luxe kan leven. Als hij na 4 jaar zijn contract niet ziet verlengen, 3 wedstrijden in het eerste van Juventus heeft gespeeld en dan terug moet naar een club in de serie C, dan kan je beter eerst in nederland blijven voetballen tot je pak hem beet 22 23 bent, dan heb je nog steeds 10 voetbaljaren om circa 1 miljoen te verdienen. Je bent dan veel veder in je ontwikkeling dus de kans is groter dat je slaagt. In die 10 jaar kan je dan 10 miljoen verdienen. Dan ben je financieel onafhankelijk. Dus ook nu is het niet te snappen dat je in de eerste 4jaar van je carrière 1.5 miljoen kan verdienen, terwijl als je iets langer op een lager salaris blijft zitten je het daarna 10x zo hard kan inhalen. Dus begrijp op sportief en financieel gebied niet dat je zo jong al een club verruilt voor de top.

31 januari 2012 om 15:52

@ R.campo, hij gaat de eerste jaren echt geen miljoenen verdienen bij Juventus, hij zal een leuk salaris opstrijken, maar niet voldoende om voor de rest van zijn leven niet meer te werken. Er zijn genoeg voorbeelden van talenten die te vroeg vertrokken zijn en vervolgens bij een hoofdklasser eindigden. Die hebben een aantal jaren een paar ton verdiend en daar houdt het mee op.

Ik gun Bouy het beste, maar als hij flopt dan heb ik er inderdaad geen medelijden mee. Een voetballer die wat uit zijn carriere wil halen zou hier echt wel goed over nadenken. Als hij bij Ajax slaagt dan is de kans groot dat hij met een goede basis bij een topclub eindigt, met een mooi salaris natuurlijk.

Ik krijg een Sergio de Windt gevoel. Vertrok op zijn 17e met veel bombarie naar Juventus en speelt nu bij Huizen. Bouy is technisch vaardig, maar dat is niet genoeg om het in Italië te redden. Als je naar de spelers kijkt zijn ze bijna allemaal, ouder, sterker en vooral sluwer. Ik ben bang dat hij daar nog lang niet klaar voor is.

31 januari 2012 om 08:04

Deze zaakwaarnemer is gewoon een hele vieze vent, hoop dat Bouy zelfstandig is, maar dit heeft gewoon te maken om druk te zetten naar Ajax toe.

31 januari 2012 om 12:05

Ajax is gewoon stom. Weer een geval waar ze veel te lang wachten met een contractaanbieding.

Ja, zo ken ik er ook nog wel èèn. Elia haalde het inderdaad niet maar Urby staat wel weer in de Basis bij Milan. Ik wil echt niet zeggen dat Bouy het nu ineens wel gaat redden of dat hij beter is dan Urby, beslist niet. Maar waren wij nu allemaal zo weg van Urby (op enkelen na)? Nee.

Echter, vind ik het natuurlijk wel de meest domme beslissing. Zelfs sportief gezien is dit nòg geen betere optie. Natuurlijk is Juve verder dan Ajax, maar je zet geen sportieve stap vooruit als je nog in de jeugd begint!

31 januari 2012 om 09:12

Ben het met je eens dat we allemaal wel onze twijffels hadden bij de transfer van Urby naar Milaan en of Bouy beter is of niet durf ik nof niet te zeggen, maar het grote verschil tussen die 2 is dat Urby al wel een aantal jaar ervaring had in de eredivisie en europees.

31 januari 2012 om 09:47

Dat zegt natuurlijk niets. Je kunt qua leeftijd en ervaring Emanuelson echt niet vergelijken met Ouasim Bouy. Emanuelson speelde al jaren in Ajax 1, had CL en EL ervaring en interlands gespeeld.

Er waren mensen die twijfelden of Urby een stap hoger aan kon maar op eredivisieniveau had hij wel al zijn sporen verdiend. Daarmee was het voor hem een goed moment om de gok te wagen maar dat geldt niet voor Bouy. Domme beslissing en het zou me zeer sterk verbazen als we daar ooit nog iets van horen.

Maar zelfs als hij de uitzondering op de regel zou zijn die het wel zou redden blijft het onverantwoord dat zo'n geldwolf als Raiola op grote schaal carrieres van in potentie goede spelers blijft verpesten door dit soort gokken te nemen. 9 van de 10 keer gaat het mis.

31 januari 2012 om 09:58

Urby had al heel wat wedstrijdjes voor Ajax gespeeld en had al een aantal interlands achter zijn naam staan voordat hij de stap maakte. En Elia was pas 1 jaar doorgebroken toen bij naar HSV ging. Ik ben Ajacied maar Elia had gewoon nog 1 jaar bij Twente moeten spelen dan naar een goede subtopper. In Italië speel je op een uitzondering na alleen als je veel wedstrijdervaring hebt.

Ik begrijp niet waarom een gast als Bouy naar Juve wil. Het voetbal in de serie A is momenteel niet om aan te zien, Elia verpieterd daar al en de kans op speeltijd is sowieso gering. Bouy doet er verstandig aan gewoon te blijven want die maakt een dikke kans op veel speeltijd de komende seizoenen.

die Raiola maakt zijn client de kop weer gek en gaat zijn eigen zakken vullen.

domme domme beslissing Bouy

en nog dommer van Ajax dat ze deze knul niet hebben weten te binden tot een langer verblijf. Echt amateuristisch

31 januari 2012 om 09:32

Haha heb je weer zo iemand. Gast, wordt aub wakker en leef niet in de jaren negentig. Clubs zoals Juventus, Roma, Napoli, Udinese, Palermo, Fiorentina en wss nog een paar spelen gewoon verzorgd voetbal. Sterker nog, Juventus speelt een 433 in de stijl van Barca met meteen druk op de verdediging en aanvallend voetbal. Elia heeft niet de kansen gehad omdat hij 1 de taal niet kent en niet kan communiceren 2 in het begin op trainingen geen al te beste indruk maake

Deze Bouy gaat zowiezo in het begin bij de Primavera spelen, de belofte die het in Italie altijd goed doen (staan daar ook eerste in hun regio). Bouy zal als hij komt wel de nodige concurrentie krijgen met oa de beloftevolle en grote talent Gabriel Appelt. Deze speler was op een groot tornooi in Amerika uitgeroepen tot één van de absolute smaakmakers en Conte heeft hem op achtienjarige leeftijd bij de A selectie gehaald.

Ik kan best begrijpen dat Ajaxfans hier niet blij mee zijn maar kom aub niet met gezever af als je niets van Juventus dit seizoen weet. Domper voor Ajax, benieuwd of hij bij Juventus ook zo'n verschil kan maken.

31 januari 2012 om 10:42

"domper voor Ajax, benieuwd of hij bij Juventus ook zo'n verschil kan maken." Kan jij me uitleggen welk verschil hij voor Ajax gemaakt heeft? Volgens mij geen enkel nl.

31 januari 2012 om 11:09

Volgens mij wou Ajax hem maar al te graag vastleggen en hem laten doorstromen naar de A kern. En een verschil maken dan had ik het over het verschil maken bij de belofte. Als je daar al enorm goed bent en misschien boven de rest uitsteekt dan zal je wel goed zijn, zeker als het bij de Ajax jeugd is. Hoeveel verdiend deze jongen bij Ajax? In Turijn verdienen de belofte tussen de 0. en 0.7 miljoen per jaar. Die krijgen dan meestal een clausule waarin staat dat één jaar na dat contract er een verbeterd contract kan komen mits hij stappen heeft gemaakt in de ontwikkeling.

31 januari 2012 om 15:28

Ja nog wel.. gelukkig wordt de meeste zieke economie van Europa snel aan banden gelegd en is het snel afgelopen met de on eerlijke concurrentie.

Juve is ook nog van het B-merk Fiat wat aan het europese infuus ligt.

Doping, omkoping, europees infuus.. nee geen verbetering.

31 januari 2012 om 15:37

@sa2juve

'elia heeft niet de kansen gehad omdat hij 1 de taal niet kent en niet kan communiceren 2 in het begin op trainingen geen al te beste indruk maake'

Bouy ook nog niet. Dus maak ik uit jouw worden op dat de kans op speeltijd van Bouy ook erg klein is. Wat dus voor een jongen van 18 erg carrière verknallend kan zijn.

Mino Railo is de perfecte zaakwaarnemer, als je een transfer wilt hebben. Hij kan hier alleen maar geld aan verdienen, het beste voor Bouy zal wezen een toekomst plan uitstippelen. Helaas komt dit niet bekend in Railo zijn wereld voor.

Al zijn spelers die hij onder zijn hoede heeft zijn ook stuk voor stuk idioten.

It's all about the moneyyyy!!!

Begrijpelijk maar zeer bijzonder dom... De overweging moet tweedelig zijn:
1) de moneyyyyy - wie van ons gaat niet weg voor een salarisverdubbeling??
2) ok, de $$$$$ is goed!, maar kan ik het ook an wat ik voor die dukus doen moet???

Men vergeet na 1) veel te vaak overweging 2) ( of is niet eerlijk tegenover zichzelf) de voorbeelden kunnen we allemaal opnoemen, maar Bouy, mocht je dit lezen, bel Ryan Babel es op...

31 januari 2012 om 08:05

Waarom? Geef Christian Eriksen is als voorbeeld, die weet ook wel dat hij later als het goed is, 4x zoveel gaat verdienen wat ie nu bij Ajax doet.

domme domme keuze van deze jongen en zijn zaakwaarnemer.. hier speelt geld een cruciale rol denk ik.

31 januari 2012 om 14:37

Misschien is geld voor deze jongen wel belangrijker dan voetballen? Is het dan nog zo dom?

1 februari 2012 om 00:33

als hij zich gewoon in de kijker zou spelen bij ajax (waar hij zeker de kans zou krijgen) dan weet hij verdomd goed dat ie 3 a 4 jaar later het dubbele zou kunnen verdienen,

Idioterie kan je niet stoppen. Ajax moet hem maar laten begaan... jezus wat een bende zeg. Ik vond hem echt een fantastische voetballer.

Ach, zo'n gozer die er zijn hand niet voor omdraait om zijn carriere te vergallen moet je niet eens willen. Daar spoort ergens iets niet tussen de oren, hoewel ik hem wel vreselijk goed vond invallen in Brazilie laatst, dus voetballen kan hij wel. Nadenken is blijkbaar echter een probleem ...

Jammer dat het zo weer moet gaan. Groot talent in de jeugd van Ajax die zeker potentie heeft om volgend jaar van waarde te zijn in Ajax 1. Maja, de zakenwaarnemers praten die jongens helemaal gek en het gaat hen maar om 1 ding, geld.

31 januari 2012 om 08:34

Niemand is groter dan Ajax en wat maakt het uit dat ie weggaat accepteren maar.

31 januari 2012 om 08:44

Omdat je een goeie speler hebt waar je later meer aan kan verdienen. En als hij nu gaat dan is de kans groot dat hij niet doorbreekt bij Juventus.
Bij Ajax is de kans vele malen groter.

31 januari 2012 om 08:45

Ja klopt, maar als ie niet wilt spelen voor Ajax rot je maar op. Zo simpel is dat Ajax heeft er alles aan gedaan.

31 januari 2012 om 14:16

Naar mijn mening, verbeter me als ik het fout heb, heeft Ajax er niet alles aan gedaan om deze jongen te behouden, ze hadden eerder met een contract aanbieding moeten komen, dit is niet gebeurt en dan verlies je zo een jongen helaas, nu kan de zaakwaarnemer simpel geld verdienen en doet dat ook helaas..
je hebt wel gelijk dat wanneer je niet wilt spelen voor de club dat je dan moet uitwijken en je niet beter moet voelen.

31 januari 2012 om 17:09

Je kan ook wel overdrijven met ' niemand is groter dan Ajax'.. De spelers doen het nog altijd voor Ajax en het is erg zonde dat zo een speler dan vertrekt. Je krijgt dan later alleen maar 3derangs spelers die niet in de selectie van Ajax horen. Dus het is degelijk jammer en niet zo makkelijk als je denkt.

Grappig om dit bericht te lezen en dan rechts ervan de reclame van Asn. Geld stinkt.
Niet iedereen denkt hier dus blijkbaar hetzelfde over. Iets als dit blijft altijd zuur voor elke club. Steek je zoveel tijd en geld in zo'n jongen die vertrekt voordat hij er ook maar iets voor heeft gedaan.

Wie heeft er liggen slapen bij Ajax!!?!?? Hoor van meerdere mensen dat dit het grootste talent is. Dan verleng je toch voordat er andere clubs kunnen praten? Blind is ongeschikt!

31 januari 2012 om 08:48

Je was me iets voor maar we zitten op 1 lijn.

31 januari 2012 om 09:55

Als je het artikel gewoon eens zou lezen, je weet wel kijken wat er in het artikel staat, dan zou je zien dat Blind ook al eerder is gaan praten met Bouy en zelfs al meerdere malen heeft geprobeerd het contract te verlengen. Maar zijn louche zaakwaarnemer heeft dit afgewezen.

31 januari 2012 om 14:29

Sneue reactie hoor. Volgens mij staat er in het artikel dat Blind al een tijd geleden een contract voorstel heeft gedaan en dat die is afgewezen. Daarnaast, als Blind nu niet op die stoel zat, dan zat er niemand! Blind heeft volgens mij bij zijn aanstelling gezegd dat hij een achterstand weg te werken heeft wat betreft het verlengen van contracten. Dit komt door die rotzooi die het is bij Ajax. Daar ligt het probleem met de contracten en niet bij Blind.

Geen zaken meer doen met deze Mino. Gladjanus dat deze man is. Telkens het zo spelen dat hij er rijker van word en de club er minder. Zeg er wel bij dat als Ajax dit een dusdanig talent vind waarom zijn ze niet sneller geweest bij het verlengen van zijn contract?

Raiola blijkt weer een top agent te zijn.

Sorry jongens maar de taak van een zaakwaarnemer is om zijn speler te bedienen met de juiste clubs en aanbiedingen.

Bouy is oud genoeg om zelf te kunnen nadenken en waarschijnlijk wilt hij die stap zelf maken. Er zullen meerdere dingen meespelen. Zo is bv de opstelling van Ajax niet goed bij hem gevallen tijdens het Mounir en Ismael incident. Bouy heeft van dichtbij gezien wat Ajax kan doen als ze je niet mogen

Daarbij komt kijken dat Bouy veruit de grootste talent is van Ajax en hij al had meoten debuteren. Frank ziet meer in Klaassen.....wat niemand begrijpt als je deze spelers hebt gevolgd.

Juventus is een grote en prachtige club en het is geen schande om daar te falen. Als je bij Ajax niet slaagt dan ga je ook elders voetballen en met zijn talenten kan hij later nog altijd Eredivisie spelen als hij het niveau daar niet aankan.

Raiola is geen rat maar een onzettend goede zaakwaarnemer. Als clubs spelers willen behouden dan moeten ze meer aandacht schenken aan hun talenten en vooral goed naar de contracten kijken. Dat gezeik met Labyad had je niet gehad als je iets slimmer was omgegaan met talent.

Bouy had al moeten debuteren zoals Klaassen maar als je hem in de 2e laat en hem tegen de winter een matige aanbieding doet....dan is je toptalent zo weg.

Ben ik blij dat Maher tot 2015 vastligt. en daar zal vast nog wel een optie in zitten.

31 januari 2012 om 08:55

Damn wat praat jij onzin zeg.
Raiola is wel degelijk een rat en dat bewijst hij maar weer eens,zakkenvuller is het.

"sorry jongens.............." is hij er ook voor om je cariere om zeep te helpen?

31 januari 2012 om 14:11

Off: Wen er maar aan, bij ieder topic hetzelfde liedje met Koning_az..

On: Doodzonde, maar schijnbaar is dit knulletje niet slim genoeg om te begrijpen dat Juve een kansloze missie is..

31 januari 2012 om 08:58

Dan heb jij niet helemaal opgelet denk ik. Ajax heeft deze jongen een compleet toekomst plan aangerijks en hij weet precies wat ze van plan zijn. Hij zou volgend jaar gaan debuteren en hij kon genoeg gaan verdienen. Deze jongen gaat nu weg vanwege geld en niks anders. Je denkt toch niet dat hij volgend seizoen ook maar enige kans op speelminuten gaat maken he?

Elia (naar mijn idee een super speler) die krijgt niet eens de kans)

Nu zou het me niks verbazen dat er eventueel gesproken wordt dat Ajax hem weg doet en eventueel Elia er voor terug krijgt. Want een extra aanvaller kunnen we absoluut gebruiken. Maar een paar berichten hier boven staat dat ze Narsingh willen halen.

Maar ik vind niet dat Ajax het slecht doet. Jammer dat het grote geld wint van de sportieviteit.

31 januari 2012 om 09:03

Sorry maar Bouy is een groter talent dan de kleine jongens die nu debuteren. Waarom zou hij nog een seizoen wachten op een debuut?

Ajax kan hem dus wel een zogenaamde toekomst schetsen maar de daden zijn er niet naar en zoals ik al zei Bouy heeft een vieze nasmaak aan die affaires van de 2 marokkanen gehad.

Ik denk niet dat Juventus Elia zal ruilen voor een jeugdspeler. Bouy heeft nog een half jaar contract en is een jeugdspeler....veel zal hij niet kosten misschien paar ton.

Ajax heeft weldegelijk iets fout gedaan want dit is veruit je beste talent uit de jeugd en om tegen hem te zeggen de rest debuteerd en jij wacht nog een jaar....gaat er bij hem niet in. Waarom zou hij als Juventus aanklopt.

Geld geld geld..weet jij wat jeugdspelers in Italie verdienen? Weet jij wat Bouy nu verdient? Dus hoezo zeg jij dat het geld zal zijn wat de doorslag heeft gegeven?

Misschien vergeet je dat Juventus een hele grote club is.

31 januari 2012 om 11:05

Volgens mij ben jij niet helemaal op de hoogte van de feiten, Ajax heeft namelijk al tijden geprobeerd om zijn contract open te breken. Alleen zit er een meneer tussen die dit niet zitten en liever kiest voor een transfer. Die meneer krijgt aardig wat centjes bij een overgang, meer dan wanneer Bouy verlengt.

Geen fout van Ajax als je het mij vraagt. Die jongen wordt gewoon gek gemaakt met een mooi salaris en de zaakwaarnemer stookt het vuurtje lekker op.

31 januari 2012 om 11:17

Een hele grote club waar je nooit meer wat van hem zal horen. Bouy heeft een jeugd contract naar mijn weten en dat is 2500 bruto per maand (heel wat geld voor een 18 jarige) en die grote club uit Italie zal daar hoogwaarschijnlijk een paar nullen achter hebben gezet.

En wat is er verkeerd aan het voorbeeld dat Aissatti weer bij de selectie zit?

Zou hij zelf ook in hebben gezien dan El Hamlap het voor zichzelf verziekt heeft? Meneer ik en mijn ego zijn de grootste op aarde?

Doe nou niet of Ajax niks doen want wat Gulio hieronder zegt klopt als een bus. Dus als je alleen maar Ajax kan afzeiken reageer dan niet meer op dit soort topics want you dont know sh(*)t.

31 januari 2012 om 12:52

Als hij veruit de beste talent had geweest dan was had hij ook wel gedebuteerd geweest.
Tuurlijk speelt geld een rol anders hoeft hij niet te gaan want zo'n heeele grote club zoals je zegt is het nou ook weer niet.
Daarintegen spelen ze een heel ander spel en komt elia niet eens aan de bak(toch wel een iets beterevoetballer dacht ik)succes man.
Gezien zijn achtergrond weet ik al genoeg daag bouy,jij en moenier kunnen een voorbeeld nemen aan aissati.

31 januari 2012 om 15:32

Juventus was een grote club.. Mogen ook blij zijn als het de kwartfinale van de CHL haalt. Vergane glorie. En Bouy kon 3 ton per jaar gaan verdienen, echt een fooi..

Pfff

31 januari 2012 om 19:19

300.000 per jaar of 2500 per maand. Rede genoeg om te verhuizen blijkbaar :S Erg jammer van deze keuze. Kijk ik snap het geld gebeuren wel maar als sportman ga je toch liever voor die basisplaats? Die route was bij Ajax uitgestippeld in ieder geval.

31 januari 2012 om 09:04

Werknemer van het Mino kartel ofzo?

Zaakwaarnemers zijn de k*** van het hedendaagse voetbal. Wordt tijd dat ze aan strenge regels gebonden worden. Van origine zijn ze ontstaan om de spelers bij te staan in de onderhandelingen met clubs. Nu lopen ze met iedereen te leuren om vooral zelf er maar rijker van te worden ipv een jong talent bij te staan in het maken van de juiste keuze voor zijn carriere.

31 januari 2012 om 09:18

Jij bent een supporter van een club Tim dus je reactie is begrijpelijk.

Ik was ook boos toen onze talent Özyakup vertrok naar Arsenal.

Jongens hierboven zeggen dat het om geld gaat maar dat is onzin.

Lees hier

''technisch directeur Marcel Brands wilde hem graag voor de club behouden en zelfs voorzitter Dirk Scheringa probeerde hem persoonlijk te overtuigen om in Alkmaar te blijven. Het zorgde ervoor dat het financiële plaatje in Alkmaar op een gegeven moment zelfs interessanter werd dan hetgeen hij in Londen kon verdienen.''

Dus financieel was het slimmer voor hem om te blijven maar koos toch voor de avontuur. Ik denk dat bij Bouy precies zo is maar dat andere dingen meespelen.

Bouy is gewoon afgeknapt op Ajax die hem niet laat debuteren en slecht omgaat met Marokkaanse spelers.

Geef hem is ongelijk. Het is Juventus en niet een lullige clubje.

31 januari 2012 om 09:30

Ben het met je eens dat Juve geen lullig clubje is. Echter als je daar niet in de basis staat heb je verder niets. Alles draait bij dat soort clubs om het 1e elftal en voorlopig komt hij daar natuurlijk niet voor in aanmerking. De reserves spelen amper wedstrijden die er toe doen.

Dat gelul over Ajax die marokkaanse jongens niet goed zou behandelen wordt ik een beetje moe van. De enige eis die geld bij Ajax is dat je goed genoeg bent. Het maakt niet uit of je Nederlander, Surinamer, Marokkaan of Zuid Amerikaan bent. Als je goed genoed bent speel je.

31 januari 2012 om 14:59

Jij weet dus echt niet waar je over praat, als hij voor het sportieve zou gaan dan kan hij beter bij Ajax blijven. Ajax had hem al de toezegging gedaan dat hij vanaf komende zomer bij de selectie zou zitten, bij Juve komt hij de komende jaren niet vast bij de selectie. Ajax heeft hem een goede aanbieding gedaan en hem ook sportieve redenen gegeven om te blijven, maar hij kiest nu gewoon voor het Italiaanse geld

31 januari 2012 om 15:13

Tim

Weet jij wel hoe de juve jeugd eruit ziet? Hoe ze daar trainen? Wie er daar rondlopen?

Nogmaals jij kan niet zeggen of hij daar zal slagen ofniet. Al slaagt hij daar niet dan kan hij hier nog gewoon in de eredivisie komen spelen. Denk jij niet dat de naam Juventus goed op je CV staat?

Dat zag je ook bij Ozzy. Psv, AZ, Twente die wouden hem alle graag hebben en ook andere buitenlandse clubs.

Er staat namelijk Arsenal achter je naam of Juventus. Dat zegt voldoende.

Trouwens jij trekt dit breder en gaat over surinamers en zuid amerikanen Ik zeg daar niks over.

Ik zeg heel simpel dat Bouy van dichtbij heeft meegemaakt hoe Ajax me Mounir en Ismael is omgegaan.

Het is trouwens een feit dat Ajax niet kan omgaan met moeilijke spelers. Kijk maar hoeveel er vroegtijdig weggestuurd worden niet gebasseerd op hen voetbalkwaliteiten maar op andere zaken.

Kijk naar Elia, kijk naar Narsign. Toevallig wil Ajax ze beide weer hebben. Wat zegt dat?

Waarom denk je dat Ajax een ´´donkere´´ oud speler op de toekomst wou hebben. In de naam van Davids. Dat was om die jongens misschien op een andere manier te bereiken.

1 februari 2012 om 11:21

Geen enkele topclub kan omgaan met moeilijke spelers. Of denk je dat Mounir met zijn instelling bij elke andere willekeurige topclub wel gespeeld had?

Dat wordt geaccepteerd bij clubs net onder de top omdat ze blij zijn met de kwaliteiten van Mounir. Bij een topclub hoort ook een topinstelling, zodra die er niet is of verdwijnt gaat het ook met de carriere van de speler verkeerd. Voorbeelden te over die er hun eigen 'regels' op na houden.

Weer een speler die meent het wel even te kunnen maken. Daar gaan we nooit meer wat van horen. Erg jammer. Zuur voor Ajax.

Shit
We zitten in een verschrikkelijke spagaat:
Aan de ene kant trekt el maffiozo riola een speler bij ons weg waarvan ik je ook kan zeggenie zien we nooit meer terug.
En zou je hem moeten verketteren,met pek en veren op het winkel plein voor de arena neerzetten.

Aan de andere kant wil je narsing halen en wie is zijn zaak waarnemer???.......juist.

Feit blijft wel dat hierin ook dhr Blind direkt mag worden afgerekend dus......oprotten.

31 januari 2012 om 09:14

Raiola wil het liefst dat al zijn spelers jaarlijks een transfer maken zodat hij een aardige commissie kan opstrijken. Dus hij zegt nu tegen Bouy dat hij zo snel mogelijk richting Juventus moet, en tegen Narsingh zal hij waarschijnlijk zeggen dat hij zo snel mogelijk bij Ajax moet tekenen.

Bouy gaan we dus nooit meer wat van horen,
hij zal over een paar jaar wel opduiken bij fc zwolle ofzo met een verhuur periode

Stel dat die jongen een aanbod krijgt voor 2 ton per jaar.
Als hij uit een milieu komt met een inkomen van zeg maar modaal, dan snap ik ook wel dat hij een klapper wil maken.

Dan heeft hij als hij het slim doet in ieder geval een vrijstaand huis zonder hypotheek aan het einde van zijn contract.
Dat zijn ook overwegingen afhankelijk van je achtergrond.
Die zaakwaarnemer dat is trouwens de moderne slavenhandelaar.

Wat is er toch met al die mensen uit 020? Zijn toch meer spelers die op jonge leeftijd vertrekken? Juve haalt hem niet voor niets en zien een grote toekomst in deze jongen. Hij gaat daar echt wel doorbreken, maar idd niet dit jaar of volgend jaar. Hij krijgt de tijd met een mooi contract. En laten we eerlijk zijn. Juve is iets stabieler en heeft een betere toekomst dan jullie clubje uit 020.

Weer een voorbeeld van een uitvreter van een makelaar.

Okay, ik had 'enigszins' respect voor de zakenman Mino Raiola, maar begin de laatste tijd echt een bloedhekel te krijgen aan deze man!! Het geld heeft deze kerel echt blind gemaakt.
Het interesseert hem niks dat zo'n jong talent wegrot in het 2e bij Juve om vervolgens op zijn 23e naar een amateurclub te vertrekken.

Bouy is gek gemaakt door deze dikzak! Gouden bergen beloofd aan hem en zijn familie om zo de enorme bonus in zijn zak te steken.

Pfff en Ajax moet vandaag weer zaken doen met deze mafkees.....

31 januari 2012 om 14:11

Maar die gouden bergen zal hij ook wel krijgen. .

Je zit als speler wel met een enorm dilemma. Je kunt je nu financieel onafhankelijk maken. Bij Ajax zal dat blijkbaar (nog) niet mogelijk zijn. Dus ja, misschien is het niet goed voor je ontwikkeling als voetballer. Het kan ook maar zo zijn dat je volgende week een doodschop krijgt en misschien nooit meer kunt voetballen.

Voor beide kanten is wat te zeggen. Maar ik ben het met je eens dat die Railoa een mafkees is die meer denkt aan zijn eigen portemonnee dan aan de ontwikkeling van de spelers die hij begeleidt.

Misschien moeten we onze jeugdopleiding naar Denemarken verplaatsen. Daar spelen nog nuchtere jongens die vaak een ouder of familielid als zaakwaarnemer hebben. Zij handelen in het belang van het talent en niet in het belang van hun eigen portemonnee. De jongen gaat naar Italie, zaakwaarnemers krijgen daar enorme bedragen voor om ze daar heen te pushen. Bouy die gaat het daar nooit redden en dan speelt hij later bij een Cambuur of Almere City Fc.

Desondanks kan ajax zijn talent makkelijk opvangen door Patrick Olsen te scouten. Voor het opleidingsbedrag wat Ajax krijgt van Juventus.

Speler bij ajax tot de laatste dag aan zijn contract houden - ondankbaar gedrag - wegstoppen bij de amateurs de komende tijd tot precies de laatste dag van zijn contract.

Mocht Bouy doorbreken zal hij nl elftal niet halen - de spelers van ajax willen zo'n gast er niet bij - deze jongen begrijpt niet dat hij zijn cariere aan het vergooien is. Talent is niet genoeg - je moet ook spelers hebben die je wat gunnen - zeker op zijn positie is dat erg belangrijk. Als hij 2x opgeroepen wordt voor het nl elftal krijgt ie gewoon geen fatsoenlijke bal en is het einde oefening.

Overigens maak eens een optelsom - hier zit raiola niet achter - maar hamdaoui -waarom denk je dat ajax op het laatste moment met aanvullende eisen kwam bij transfer hamdaoui. Deze twee ontwikkelingen op hetzelfde moment zijn gewoon te toevallig. Hamdaoui heeft deze jongen opgezet tegen ajax - en hij gaat nu de rekening gepresenteerd krijgen.

31 januari 2012 om 09:55

En waarschijnlijk zijn er mensen die net als jij denken daar in het bestuur van Ajax. Als je al die dingen meemaakt in het seizoen. Mounir en Ismael teruggezet voor bijna niks ( Mounir's geval two wrongs dont make a right, en Ismael weet ik al helemaal niet waarom hij geneens een rugnummer kreeg ) dan fluiten het publiek nog eigen spelers uit wanneer ze hun been bijna breken, plus daarbij dat je nog steeds geen contract verlenging hebt gezien pas rond december!

En wat ik hoorde was dat Bouy groter talent dan Klaassen is, met andere woorden ik ben beter maar mijn concurrent die minder is heeft al gedebuteerd, maar ik nog niet. Heeft niks te maken met het feit dat Bouy Marokkaan is, maar ik heb het al is eerder gezegd,heel maar dan ook heel raar dat de stad waar de meeste Marokkanen wonen er bijna geen een doorbreekt.

En wij hebben nu allemaal gezien, ook al heb je talent, ook al ben je de beste uit je lichting krijg je nog steeds geen contract. Laatst staan al die andere die iets minder goed waren. Daar werd niet eens na gekeken. Geef de schuld maar aan bouy of zijn zaakwaarnemer zou ik ook hebben gedaan.. niet

31 januari 2012 om 10:03

Denk niet dat je mij begrijpt. Ik vind dat mounir helemaal niet teruggezet had moeten worden. Sterker nog, ik had mounir in de speelstijl van ajax het liefst samen met eriksen achter de spits gezien. Dus voor de duidelijkheid: ik ben het niet eens met de boer tav terugzetten mounir (bekijk mijn eerdere reacties maar).

Dat neemt niet weg dat een speler zich niet met anderen moet bemoeien! Mounir gaat daar nu de rekening van krijgen. Moraal van het verhaal: we hebben alleen maar verliezers: mounir, ajax, maar bouy ook.

Bovendien kom je in een negatieve spiraal: ajax zal nog meer aarzelen om te investeren in voetballers met een marrokaanse achtergrond, dus nog minder spelers gaan doorbreken, etc.

Overigens zijn bouy en klaasen niet met elkaar te vergelijken - klaassen kan in de spits, boouy niet - dat is de voornaamste reden waarom de boer deze keuze heeft gemaakt en die is -gegeven de omstandigheden- te verdedigen. Jonge spelers moeten soms net even iets meer geduld hebben.

Bouy bouy bouy toch....denk nou is na!

Ik denk dat het een goede stap is voor Bouy. Bij Ajax heeft hij niet echt uitzicht op doorbreken. Op zijn vroegst volgend jaar en dan is het ook nog maar afwachten. Terwijl hij in alle jeugdelftallen bekend stond als het grootste talent van zijn generatie. Hij ziet nu linksom en rechtsom allerlei talenten uit zijn elftal (waar hij aanvoerder van is) doorbreken die veel minder talent hebben dan hij. Lijkt me wel frustrerend in zijn plaats. Bovendien hij is al 18 jaar, het is niet zo dat hij langzaam gebracht moet worden oid. Aissatie brak door op zijn 16e bij PSV en Kluivert scoorde de winnende CL doelpunt tegen Ac Milan op zijn 18e. Zo kan ik nog langer doorgaan. Feit is dat Ajax zijn grootste talent verliest door het eigen handelen. Ajax had hem dit jaar al bij de selectie moeten halen en een kans moeten geven of anders twee jaar geleden al een contract voor 5 jaar moeten geven. Helaas toch een stukje wanbeleid.

Dit geldt trouwens voor de meeste nederlandse Bvo's . Het heeft echt niet alleen met geld en sluwe makelaars te maken. Als je wilt dat je talenten niet gekaapt worden dan moet je maatregelen nemen, jezelf hiertegen wapenen en goed beleid voeren. Net als Feyenoord kun je beginnen met het weigeren van clubs en scouts in je jeugdopleiding. Geef structureel de grootste 3 talenten van de jeugd onder 17 jaar een goed contract voor tenminste 5 jaar. Als je als club een salarisplafond van 1 miljoen hanteert dan kun je best een mooi salarisbedrag reserveren voor een toptalent i.p.v. een talentvergoeding van niks. De tijd dat een talent blij mocht zijn dat hij bij Ajax, PSV of Feijenoord speelt is voorgoed voorbij omdat nu ook Juventus, Chelsea, Man U, Barcelona en Real Madrid loert op deze spelers.

31 januari 2012 om 11:22

En bij Juventus zal het langer duren dan begin volgend seizoen dat hij in het eerste zal mogen spelen denk ik zo.
Omdat anderen vroeg debuteren betekent niet dat hij dit ook per definitie zou moeten doen. Sneijder debuteerde ook pas op zijn 18e en Van der Wiel zelfs op zijn 19e. Waren/zijn toch ook beste talenten.
Overigens kun je spelers van onder de 18 geen contract langer dan 3 jaar rechtsgeldig laten tekenen. En een contract van langer dan 5 jaar mag volgens mij helemaal niet.

31 januari 2012 om 14:13

Dan bekijken die scouts je talenten wel in de nationale jeugdteams. Of op internationale toernooien. Of komen ze via via wel aan video's. De verrichtingen van de Ajax-jeugd zijn gewoon te zien op Ajax.nl

Het heeft totaal geen zin om scouts te weigeren

Maar Blind had op zn minst kunnen vragen: wat ga je daar verdienen dan Ouasim. Is het een miljoen? Nou dan hier ook

Dit is gewoon een drama voor Ajax. Dit is de perfecte vervanger van Enoh

31 januari 2012 om 14:47

mozi, wat ben jij kortzichtig. doorbreken gaat niet alleen om 'wie het grootste talent is', maar ook om geduld hebben en je kans grijpen als die zich voordoet. kwestie van timing, geluk en blessures. je snapt toch zelf dat de lijst met spelers die (te) vroeg het grote geld nagejaagd hebben om vervolgens in de vergetelheid te raken eindeloos lang is? het is niet dat iemand hier die gozer een mooie club als juventus misgunt. het is echter wel zo dat er voorbeelden te over zijn dat dit soort stappen te groot zijn en leiden tot kortstondig zakkenvullen en een carriere die snel over is. korte termijn denken dus. als daar de zaakwaarnemer niet verantwoordelijk voor is vreet ik een stuk uit het tapijt. ajax moet zich niet in bochten wringen door achterlijke maatregelen als 'elk jaar je 3 grootste talenten een langlopend contract te geven'. dan is het einde ook zoek lijkt me. die gasten moeten met een contract beloond worden voor top ontwikkeling, een contract moet geen middel zijn om jongens aan een lijntje te binden, zeker niet als ze zo een mentaliteit hebben dat ze zich bij een financieel aantrekkelijk bod direct te goed voelen.

aan het interview met buoy in de winterstop te merken stond hij er zo ook totaal niet in. tot raiola met dit voorstel kwam. wat nou, het ligt niet aan louche zaakwaarnemers?

als mensen buoy ook maar iets gunnen, zou het geduld moeten zijn. als hij echt zo een geweldenaar is zou zijn kans bij ajax komend seizoen komen. dan kreeg hij alsnog een mooi contract en kon hij in zijn eigen omgeving toewerken naar een mooie transfer, om zo bij een club binnen te stappen waar hem daadwerkelijk een rol toebedacht is.

31 januari 2012 om 15:18

Jij snapt m! Jammer dat ik geen groene randjes meer kan geven.

Bouy is gevallen voor het geld en heeft zich gek laten maken door zijn zaakwaarnemers. Die ontvangt weer een vette premie nu van Juventus. Krankzinnig en jammer. Die jongen had enorm veel talent.

31 januari 2012 om 16:44

Dat talent heeft hij nog steeds wel.

Feit is dat Bouy weggaat en dat Ajax aan te rekenen valt. Je kan die jongen toch niet afrekenen op het feit dat hij naar een italiaanse topclub vertrekt? OF het slim is, sja.. Maar financieel en qua ervaring zal hij er echt niet minder van worden.

Als Ajax ooit nog eens enige vorm van beleid gaat voeren komen spelers niet in deze situatie terecht.

31 januari 2012 om 16:52

Talenten en Italië is geen combinatie. Daarbij blameer je Ajax, maar we hebben hem in december 2011 al een voorstel gedaan, ze zijn er niet op ingegaan, hebben niet gereageerd erop en nu zitten ze dus al in Turijn.


Goed om te weten dat ik hier kan rekenen op mensen die de toekomst kunnen voorspellen! Handig!

wat een ongelooflijke domme actie van die gozer. die gaat wegrotten daar in turijn

Wat een sjap is die Bouy eigenlijk ja. Toen die z'n debuut had gemaakt zei die dat het echt geweldig was en dat die er altijd van gedroomd had om bij Ajax te spelen en 2 weken later is die alweer vertrokken. Hij zou sowieso volgend jaar basisplaats krijgen bij Ajax, omdat Theo Janssen dan al helemaal niet meer kan. Nu gaat die voor het geld naar Juventus. Denk niet dat die daar doorbreekt. Hij had net als Eriksen gewoon paar jaar bij Ajax moeten blijven.

Ik ben zelf nog best jong en ik snap deze jongens niet die op vroege leeftijd naar het buitenland gaan. Je zou dit zelf niet eens moeten willen en mensen moeten niet alleen Raiola de schuld geven want uiteindelijk is het toch Bouy die de keuze maakt. Hij had alles bij Ajax wat hij noodig had om een topper te worden en er was ook gewoon vertrouwen n deze jongen. Een ding is zeker, de supporters zullen woedend zijn.

31 januari 2012 om 15:06

Ik snap het ook niet, deze jongens krijgen voor hun leeftijd al een geweldig salaris in Nederland waar veel volwassenen alleen al veel harder voor werken. Maar dan moeten ze toch weer meer hebben in plaats van slim na te denken. Als hij doorbreekt bij Ajax dan komen de topclubs met grote salarissen ook wel. Plus dan heb je al een reputatatie als je bij Ajax doorgebroken bent, aangezien Ajax nog steeds een grote naam heeft.

Ben trouwens als supporter niet echt woedend op hem, maar eerder op Raiola. Die man komt op mij echt over als een zaakwaarnemer die meer geeft om zijn portemonnee dan om zijn spelers. Ik denk dat met een andere zaakwaarnemer Bouy nog gewoon in Amsterdam zou blijven

De mogelijkheid is er en als hij wil mag hij, geen probleem. Zou alleen als ik hem was het niet doen. In Italie kom je al helemaal niet aan de bak als licht en jong mannetje. Zeg niet dat hij het niet kan halen maar jong en weg van familie, vrienden het daar gaan redden bij een topclub in Italie wordt een moeilijk verhaal. Voor hem en Ajax is het beter als hij blijft maar zoniet dan niet Who cares?

Ik denk dat deze gozer een keer moet gaan praten met Sergio de Windt
Sergio wie ?

Ik bedoel maar

31 januari 2012 om 12:18

Verhaal van Sergio:
http://www.depers.nl/sport/603029/geproefd-van-het... -jetsetleven.html

Onbegrijpelijk en een drama... maargoed, ik zou als hij gaat er ook geen spatje energie meer insteken, dan verdienen andere talenten de aandacht..

In de winterstop hoorde ik hem op ajaxtv nog zeggen dat hij graag met Klaassen in het 1e wilde spelen. Echt doodzonde dat hij weggaat. Maar ik snap ook niet waarom de Boer hem niet eerder heeft laten debuteren. Tegen Palmeiras was hij de beste man van het veld en ik had ook verwacht dat hij daarna bij de selectie gehaald zou worden voor de eredivisie. Jammer dat dit niet gebeurt is maar alsnog snap ik zijn keuze voor Juventus niet.

Die zien we nooit meer te-rug, in ieder geval is die kans heel klein. Zonde dat zo een talent dan ook nog is naar Italie gaat waar de competitie toch al geen reet meer voorsteld.

31 januari 2012 om 14:15

Vind het ook zonde dat hij weggaat maar ik hoor meerde mensen zeggen dat die competitie niks meer voorstelt?

Wat is er mis met AC Milan, Inter, Juventus, Napoli, Udinese etc... ?
Stuk voor stuk kampioen in Nederland hoor ?

Slaapkoppen bij Ajax, ik verkondig al een tijdje dat hij allang speelminuten moest maken, nu vertrekt het grootste talent binnen Ajax omdat niemand hem de aandacht geeft, behalve dat hij eventjes mee mocht op kamp.

hij deed het daar uitstekend, waarvoor niet verlengen en meenemen met het eerste?

hij is serieus zo goed; Box to box, gouden trap en goede inzicht, hij is twee keer de speler Enoh, met iets extra''s.

31 januari 2012 om 14:28

als jij niet begrijpt dat buoy hier het hoofd op hol is gebracht, snap je er weinig van.
bij ajax gaat een hoop mis, maar je hoeft ze dit niet kwalijk te nemen.
buoy zijn tijd was heus gekomen, hij zag het zelf niet anders,
tot raiola de hoek om kwam.

31 januari 2012 om 15:16

@manodedios

Iedereen weet dat Bouy één van de grootste talenten, zo niet; het grootste talent binnen Ajax is, zij hadden allang kunnen handelen.

31 januari 2012 om 17:19

Blind had hem al in december een aanbieding gedaan voor (volgens mij) 5 jaar. Hij kreeg absoluut wel genoeg aandacht, zoals van Jonk & Bergkamp. Het plan was gewoon om hem binnenkort te laten debuteren, om hem vervolgens volgend jaar aan de vaste kern van de A selectie toe te voegen.

Ik zie hem eerlijk gezegd niet op korte termijn bij Juve debuteren, en al helemaal niet volgend jaar bij de A selectie behoren.

'ouasim heeft een aflopend contract. Ik ga ervan uit dat hij zijn keuze definitief op Juventus heeft laten vallen'
De laatste details moeten nog worden geregeld en dan kan hij tot de zomer van 2015 of 2016 tekenen.''het liefst verhuist Bouy per direct naar Turijn. „Ik zou niet kunnen bedenken wat het belang van Ajax is om daar niet aan mee te werken”, aldus Raiola.

Jammer dat zo'n goeie speler, zo'n zaakwaarnemer heeft die alleen hem wilt laten vertrekken voor het grote geld, erg zonde dit..
En inderdaad, hij zal veel eerder een basisplek moesten verdienden..

Ajax poogde vorig jaar ook nog om Bouy nog langer te binden. In december heeft Blind al een gesprek gehad met Mino en een aanbieding gedaan. Die heeft hij niet heeft geaccepteerd.

Hier kun je niks tegen doen, maar italiaanse clubs kopen over het algemeen spelers nadat die in het eerste hebben gespeeld zie Castaignos zodat er in iedergeval nog wat miljoenen komen.
Ook in Duitsland ,frankrijk,spanje gaat doen ze het .
De engelsen zijn gewoon zo sneaky gierig willen niks uitgeven terwijl ze letterlijk in het geldt stikken en dan hun nationale team elk toernooi weer zien schutteren dat is de straf ook die ze verdienen.

We kunnen niet alleen de heer Raiola hiervan de schuld geven, hij houdt enkel de deur open. Het is uiteindelijk Ouasim die de keuze maakt en ik hoop voor hem een verkeerde. Hij wist dondersgoed dat hij binnenkort ook zou debuteren net als zijn leeftijdsgenoten en geeft Ajax stank voor dank aangezien hij zijn hele opleiding bij Ajax heeft genoten.

Hoppa alweer een talent weg uit Nederland! En waarschijnlijk hoor je er nooit meer wat van. Erg zonde! Ik zou zeggen heren voetballers probeer eerst is in nederland een fatsoenlijke bal te raken. Of in het eerste te komen, verstand komt met de jaren en bij somige nooit.

maarja hij kan later wel zeggen ik heb bij ajax gespeeld en juventus.

Als je nog geen eens in de basis staat in Ajax 1 hoe dan wel bij Juventus 1!
Het gaat die voetballers maar om 1 ding en dat is geld.

31 januari 2012 om 14:29

Het gaat Bouy niet om het geld maar zijn zaakwaarnemer Riaola.
Die gast denkt alleen maar aan zichzelf en het zal hem niks schelen of Bouy daar nou slaagt of niet. Hij heeft zijn zakcentje dan allang gehad.

Het beste voor Bouy is als hij blijft bij Ajax en volgend jaar in Ajax 1 speelt.
Als je daar nieteens speelt, dan zal hij al helemaal niet bij Juventus spelen, ik weet geen 1 speler die hij ooit uit de basis zal gaan spelen.

Als hij niet snel een goede keuze maakt, gaat zijn carriere naar de haaien, net zoals die van Elia

In het vorige artikel wees een lid op de vergelijkbare overstap van Sergio de Windt naar Juventus. Wat hoop ik dat Bouy net zo een voetbalcarriere tegemoet gaat zeg! Absoluut geen begrip hiervoor.

Nu zijn er al zo veel jonge jongens hem voor geweest om op hele jonge leeftheid te vertrekken.
Hij moet is nagaan wie het allemaal wel gered hebben in het buitenland. Het is ook het advies van de zaakwaarenemer maar die denken maar aan 1 ding. Erg jammer.

Of hij breekt door of komt over een paar jaar terug naar Nederland met zijn zakken goed gevuld maar verder niks opgeschoten.

We zullen het zien, valt niks over te zeggen op dit moment.

Weer een speler die zich laat kapotmaken door Raiola. Elia ging hem voor naar Juventus, waarom denkt Bouy dan dat hij die kans er wel zal krijgen. Hij zal wel overstroomd zijn met mooie praatjes van zijn "zaakwaarnemer" en jochies van zijn leeftijd zijn er gevoelig voor blijkt. Raiola is alleen zaakwaarnemer van zijn eigen portomonnee en stelt het belang van een speler niet voorop. Natuurlijk hoop ik dat hij het gaat redden, maar ik acht die kans veel en veel te klein.

Zou zonden zijn als er weer een groot talent weg gaat . Want aan zulken spelers kan Ajax in de toekomst veel geld aan verdienen !

Ik begrijp niet waar mensen vandaan halen dat dit het grootste talent van de opleiding is. Het is inderdaad een groot verlies als deze jongen vertrekt en bij de grootste talenten hoort hij zeker. Maar iedereen die regelmatig een wedstrijdje kijkt op de toekomst weet dat deze jongen altijd in de schaduw heeft gevoetbald van Davy Klaassen. Naast het feit dat ik Klaassen een beter voetballer vind, is het rendement van Klaassen ook nog eens een stuk hoger.'

Klaassen werd niet voor niets eerder naar jong Ajax gehaald dan Bouy en de Boer haalt Klaassen niet voor niets eerder bij de A-selectie. Ik begrijp heel goed dat Bouy weg wil. Met Eriksen en Klaassen voor zich maakt hij voorlopig geen schijn van kans en een echte controleur vind ik het ook niet, dus die positie kan hij zich beter niet op richten.

31 januari 2012 om 17:23

Haha sorry hoor maar Bouy is wel degelijk de beste talent van Ajax. Dus ik begrijp jou dus niet echt, maar ja iedereen ziet het wel anders.

31 januari 2012 om 21:52

Onderbouw het dan eens, waarom hij dan beter is dan Klaassen. Heb je beiden met regelmaat zien voetballen, of roep je maar wat?

1 februari 2012 om 00:28

Ik hoef niet wat te roepen als ik niet met jou eens ben. Ik heb ze beiden zien voetballen jah, alsjeblieft.

Wordt wel erg makkelijk afgegeven op Raiola. Die man is niet achterlijk en daarnaast momenteel al ruim binnen, dus zijn succes zal echt niet afhangen van een minimaal transfertje van Bouy. Raiola heeft meer baat bij een Bouy die slaagt en voor 10M verkast en een vorstelijk salaris dan een Bouy die vrijwel gratis vertrekt en tegen een opgewaardeerd jeugdcontract 5 jaar vastligt bij een Juve.

Vergelijkingen met Elia gaan natuurlijk ook niet op, die ging gewoon op een moment dat de halve voetbalwereld aan hem trok. Logisch moment voor een overstap, die echter wel slecht uitpakt.

Gegeven alle voorgangers lijkt het me geen verstandige stap van Bouy maar goed daar valt vanuit de club helaas weinig tegen te doen.

Loosers , misgunners! Het is toch een prachtige stap en een prachtige club voor Bouy! Lekker 1 a2 haar in het 1e van Juve spelen en dan de stap naar het eerste proberen te maken! In het 2e van Juve leer je meer dan in het 1e van Ajax! Goede stap !

31 januari 2012 om 16:04

Losers, als je het goed wilt schrijven analfabeet..

Daar gaan we niks meer van horen, vrees ik.
Die kerel ziet aleen maar Eurotekens, echt jammer joh, dat het zo moet gaan.
Die geldwolf van een Raiola kan ik wel schieten.
Die vent denkt alleen aan zichzelf.

Balen!! Ajax verliest weer een toptalent!!!
Toch jammer dat geld voor sportief perspectief gaat bij deze jongen.

Off: erg jammer dat Narsingh niet komt had een geweldige versterking kunnen zijn

Iedereen zal het er zeker wel over eens zijn dat dit een verkeerde beslissing is. Ik zie het nog niet voor me het achtienjarige bouytje tegen die gangsters in Italie. Hij moet dan wel linkshalf gaan spelen want verdedigend wordt niks. Het stond vast voor hem dat hij doorgebroken was als linkshalf of cm echt heel jammer dat hij vertrekt was wekelijks een van de beste met Klaassen in de a tjes. Het ergste is nog dat je als Ajax wezende er niks aan kan doen.

31 januari 2012 om 14:32

Sorry voor het duimpje omlaag! Verkeerd geklikt! Ben het compleet met je eens!

ik snap niet dat de boer bouy laat gaan
want dit zijn alle geblesserde spelers

1 Derk Boerrigter rug bassis speler
2kolbeinn Sigthórsson enkel bassis speler
3 Miralem Sulejmani knie bassis speler
4 Gregory van der Wiel lies bassis speler
5bruno Silva schouder reserver
6 Toby Alderweireld hamstring bassis speler
7 André Ooijer Kuit wissel
8nicolai Boilesen hamstring bassis speler

1 verdediger
janmaat keuze
koning
Guy
Ramos
Jeffrey Gouweleeuw
2 middenveld
Filip Djuricic
Oussama Assaidi

3 aanvall
nijland
bas dost
Glynor Plet
Luciano Narsingh

31 januari 2012 om 16:34

Niet lullig bedoeld maar wat bedoel je nou met de spelers bij 1 2 en 3?

31 januari 2012 om 16:51

dat ze beter kunnen kijken of ze een van die spelers kunnen krijgen

geldwolven zijn het. Respect voor een club is er niet meer. Derksen heeft wel een goed punt dat die gasten gek worden gemaakt door die makelaars. Bovendien ook nog erg stom dat die jonge naar Italie gaat. Legio voorbeelden zijn er dat die gasten mislukken.
Dom Dom oliedom.

Ga maar na Brouwer die naar liverpool op heel jonge leeftijd hoor je niks meer van speelt geloof ik nu topklasse ofzo.
V.aanholt nu pas 21 en al aan zijn 4 of 5e club bezig vitesse.
Barazite ging van nec naar Arsenal kwam uiteindelijk bij as monaco terecht wat nu 1ste divisie speelt.
Ook spelers die kort in het eerste speelden faalden hopeloos zie Drenthe ,caistainos.
Ook zeer goede spelers als de bruyne en Lukaku voor miljoenen gehaalt zullen het niet bij chelsea halen veel te vroeg weg,
Welke club koopt nou een speler de Bruyne wil hem al meteen weer verhuren .
Dan zeg je eigenlijk je bent een aardige voetballer, maar ik ben niet helemaal overtuigt of je wel goed genoeg bent.

Ajax moet gewoon de poot stijf houden weigeren om mee te werken en hem dan maar transfervrij laten lopen. Die paar ton kan ons gestolen worden. En als Ajax toch meewerkt, dan het bedrag die je krijgt voor Bouy investeren in een huurmoordenaar voor Raiola; heb niks tegen Raiola hoor, geef alleen m'n mening

Ik hoop toch zo dat deze jongen zo ontzettend hard op zn plaat gaat he. Datznhele carriere mislukt is!hoe dom kan je zijn zeg! Iedereen waarschuwt je maar toch naar je zaakwaarnemer luisteren. Hoe naief kan je zijn zeg! Iedere nitwit kan toch wel begrijpen dat deze stap gewoon oliedom is.hij gaatdaar lekker in de jeugd voetballen....zal waarschijnlijk het eerste nooit halen en komt dan bij een of ander nietszeggend clubje uit.hij had volgend seizoen bij het eerste van Ajax kunnen zitten! Das toch veel beter voorje ontwikkeling. Als je zo dom bent dan hoop ik echt dat je ontzettend faalt! En dat geldt voor elke puber die alleen aan geld denkt en niet aan het voetbal....

ik zou hem gewoon aan zn contract houden tot het einde van het seizoen. Dan is hij transfervrij en mag hij zijn eigen keus maken en meer geld vangen voor een nieuw contract, maar tot de zomer kan ajax elk aanvallend talent gebruiken met de waslijst geblesseerden. Waarom meewerken aan deze transfer, voor die paar ton is het niet de moeite waard. En wellicht als hij nog een paar keer wedstrijdjes pakt in het eerste van ajax dat hij van gedachten wisseld. Welk jong talent breekt er nou in italy door, kijk naar costaignos, is ook over en uit. Scandinavische voetballers staan te trappelen om in NL naam te maken en rustig de volgende stap te maken, maar Nl'se talentjes moeten direct weg en mislukken overal.

@ahjacied
is hij toch mee bezig ''oprotten''???
en meer verdienen en belangerijke ol spelen voor een grotere club en als ik hier die ajaxieden zo lees heeft hij de beste keuze gemaakt
jullie zijn zo fokking negatief naar jullie spelers toe,niet normaal
het enige waar jullie aan denken is ajax de naam en cruijf de naam
ook al blijf je bij het cluppie ajax en je hebt een keer een slechte dag als speler wordt je gelijk uitgefloten............. vertel mee eens waneer de laatste speler bij ajax dacht ik blijf tot ik erbij neerval op zijn minst 7 jaar in het eerste heeft gespeeld
ik kan het me dat zelf niet herinneren
kan niet begrijpen dat jullie dat niet inzien
volgend seizoen zal je zien
der zal een hele ommekeer zijn
de nederlandse spelers gaan liever naar een twente az psv groningen of een heereveen en natuurlijk feyenoord niet vergeten
ajax kan misschien spelers uit het buitenland halen maar die komen ook aleen maar puur om de geschiedenis van de club
echt niet om wat jullie de laatste vijf jaar hebben bereikt of gepresteerd.

31 januari 2012 om 14:51

Kan je je Steekie nu al niet meer herinneren?

31 januari 2012 om 15:06

je hebt het over een fokkin keeper
een goeie keeper kan tot 38 40 jaar meegaan
begrijp te lezen alsje wat wilt toevoegen
jou antwoord was bij mij al weg gehaald "nets toevoegend en weinig onderbouwend"

31 januari 2012 om 14:54

"vertel mee eens waneer de laatste speler bij ajax dacht ik blijf tot ik erbij neerval op zijn minst 7 jaar in het eerste heeft gespeeld''

Kun jij me die bij Psv,fewyenoord of Twente wel noemen dan?

De van der wiels, Vertonghens, Alderweirelds blijven langer bij Ajax dan de meesten bij Feyenoord of PSV etc.

Dus je verhaal raakt kant nog wal ajaxhater.

31 januari 2012 om 15:08

geef eens eerst antwoord voor dat jet het over appel en peren gaat hebben
van der wiel is volgend jaar weg vertonghen ook alderweirelds precies hetzelfde
en van die drie is aleen van der wiel een jeugdspeler

31 januari 2012 om 15:39

Ik heb antwoord gegeven. Geef jij mij eens voorbeelden dan?
Ik zal voor de 2e keer antwoorden: Ze zijn volgend jaar weg?? Hoe lang zitten ze er al? Verotnghen en Alderweireld zitten er ook alweer wat jaartjes hoor...

31 januari 2012 om 15:56

minstns 7 jaar
max zou je bedoelen
wij hebben geen spelers die max willen blijven
maar wel een team die minimaal 3de staat in de laatste tien jaar wat 20 jaar
en elke keer andere spelers waar jullie het zogenaamd van de jeugd moeten hebben
jullie zijn toch ajax
kijk een arogante club als jullie mag je wel provoceren

31 januari 2012 om 16:13

Ik weet niet welke taal je spreekt en wat je hier probeert te zeggen, maar feit is dat je wederom geen antwoord geeft op je eigen vraag en op mijn vragen. Je bent gewoon uitgepraat, ga ergens anders de boel lopen verstieren met je haat.

31 januari 2012 om 16:42

Hahahahahahah, we moeten deze gozer maar niet te serieus nemen. Hij weet niet eens wat hij zegt of wat hij wil zeggen en lult maar een eind weg in een onbegrijpelijke taal.

Jammer dat Bouy weg gaat en dat hij blijkbaar niet beseft wat voor verschrikkelijk domme fout hij begaat, maar het is niet anders. Dit soort jongens zijn nou eenmaal niet tegen te houden.

31 januari 2012 om 16:45

hahahahahaha als het haat was dan betekent het dat ik gevoelens toon voor die club maar zo laag ben ik nog niet gezonken....sorry maar over uitgesproken.....nog lang niet hoor kan lekker zo door blijven gaan en er komt zeker nog meer feest voor mij bij
onthoud mijn naam.en DIE VAN R VAN Gaal Ook

begrijp je mijn taal nu wel?
heb het namelijk voor je vertaald
en ten tweede heb ik antwoord gegeven
mij zal je nooit horen klagen over een speler die het beter kan hebben in de toekomst bij een ander club.......en dat is jullie arogantie op en top

31 januari 2012 om 14:59

Ga lekker met je rasta's spelen.

Wat weet jij nou van ons cluppie? Tuurlijk denken we in de naam van Ajax, want dat staat ook bovenaan zoals door elke trainer wordt benadrukt. Feyenoords als jou beginnen opeens weer een grote smoel te krijgen omdat ze een redelijk tot goed seizoen draaien dankzij een speler die max maar ook 1 seizoen bij Feyenoord blijft. Noem mij überhaupt eens 1 speler die 7 jaar onafgebroken in het eerste heeft gespeeld in de Nederlandse top? Jongens zoals emanuelson, vd wiel, stelenburg zijn we allemaal van die jongens die heel lang voor Nederlandse begrippen in 1 hebben gespeeld. En noem überhaupt een club waar dit nog gebeurt naast de topclubs van Europa als Madrid en barcalona. Als ze goed zijn voor 1 dan worden ze weggeplukt en als ze niet goed genoeg zijn vallen ze we uit 1, simple as that. En liever naar Groningen, Heerenveen, AZ etc? Ach jongen haal die rasta's voor je ogen weg.

t Valt me sowieso op dat je laatste dagen alleen maar loopt te bichten en provoceren in Ajax-artikelen met gebrekkig Abn. Dus kom alsjeblieft met feiten en voer normaal een discussie met argumenten ipv kromme losse kreten.

31 januari 2012 om 15:15

precies zoals je het zegt nederlandse begrippen en geen dag langer
waar ajax een cluppie was van status is het gewoon dezelfde tussenstation om hogerop
te komen en meer niet en dus zullen die jongens die twee keer een contact verlengen niet meer bij ajax rondlopen

en volgen mij is dit geen nederlands dictee
provoceren ja heerlijk en het het is "bitchen" weet je het voor de volgende keer
ik zit niet in d politiek dus kan zeggen wat ik wil hoe ik wil
als je mijn schoenen betaald zal ik me druk maken om het feit hoe jij wilt dat ik loop

31 januari 2012 om 16:08

Jezus zeg.. leer eens Nederlands. Als ik je hatelijke stukken moet lezen heb je geen weed meer nodig.

31 januari 2012 om 17:33

Hij praat toch gewoon Nederlands,wat is nou het probleem en wat heeft 'wiet' (weed???) hiermee te maken? Jij moet niet zo zeuren en gewoon lezen en als het te gevoelig voor je is dan hoef je er niet op te reageren. Ik begrijp hem namelijk wel en vind best wel dat hij gelijk heeft, misschien had hij het beter moeten beargumenteren. Maar er zit wat waarheid in hoor.

31 januari 2012 om 15:16

Wat dacht je van Heitinga?

Je typt veel maar raakt kant noch wal. Bouy heeft al een hele route voor zich uitgestippeld gekregen. Ze hadden grootse plannen met deze jongen want ook de Boer noemt hem niet voor niets een van dé talenten van Ajax.
Maar ja met Raiola erbij wordt het lastig. Die man gaat puur voor het geld van zijn speler en zichzelf, speeltijd rekent hij daar niet in mee.

31 januari 2012 om 15:23

wie is de boer nou "talentensloper"

maar heitinga is ook de enige en de laatste

Raiola, een echte zakenman. Dat is helaas het moderne voetbal. Wanneer komen de eerste Occupy kampen?

Ongelofelijk, dat ze deze man laten gaan en onbegrijpelijk dat hij zijn kansen nog niet heeft gehad in Ajax1. Deze gozer heeft er 2 seizoenen geleden in de B als middenvelder 26 in geschoten, en dan is hij nog niet goed voor Ajax1? Zelfs Jol gaf een keer aan tijdens een persconferentie over hoe goed hij wel niet is. Tijdens Ajax-paastoernooi maakte hij Bayern munchen en ac milan helemaal gek. Sorry, maar voor mij is het nu duidelijk dat er grote problemen zijn binnen Ajax, en dat een trainer als de Boer gewoon ongeschikt is en gewoon iets tegen jongens heeft van Marokaans komaf. Het bewijst maar weer dat de Boer gewoon iets tegen Marokkanen heeft. Wat een chaos zeg binnen die club!!!

31 januari 2012 om 14:59

Bouy was toch mee op trainingskamp en heeft een potje meegebald? Hij zat er dus weldegelijk tegenaan en kreeg ook een kans. Misschien later dan je 2 jaar geleden had verwacht maar blijft altijd lastig om te bepalen wanneer een juist moment is. Janssen en Eriksen zijn gewoon het hele seizoen fit geweest en op het middenveld lopen redelijk wat spelers en reserves met kwaliteit. Dat bijvoorbeeld Klaassen (die samen met Bouy toch vaak werd gezien als het aanstormende talent in de B1) iets eerder zijn debuut maakte kwam puur door de blessuregolf in de spitspositie.

Als Bouy niet vertrekt maar die 6 maanden uitzit is de kans nog best aanwezig dat hij een keer invalt.

Combinatie van slechte begeleiding en een gebrek aan intelligentie bij de speler zelf, vrees ik. Als je al weggaat voordat je bent doorgebroken bij Ajax, verkas dan naar een club die bekend staat om goede doorstroom en begeleiding van jeugd, zoals b.v. Arsenal. Maar de Italiaanse competitie???? Dit is de bejaardencompetitie bij uitstek waar ze liever een speler van 42 opstellen dan een jong talent. Gevalletje Castaignos die naar Inter verkast op het moment dat hij zichzelf net in de basis heeft gespeeld bij Feyenoord. Die jongen moet wel echt het IQ van een borrelnoot hebben.

31 januari 2012 om 15:10

Ben het gedeeltelijk met je eens, Al is arsenal niet veel beter dan de andere clubs. Alle topclubs kopen gewoon 20-40 spelers per jaar en daarvan breekt er met geluk eentje door. Je wilt niet weten hoeveel carrieres ook een club als arsenal verpest heeft met deze werkwijze. Maar het geld is gewoon te aanlokkelijk helaas ..

Jammer, daar gaat een hot prospect. Raiola staat er bekend om om zijn spelers financieel beter op te maken. Of het voetbal technisch gezien allemaal zo top is (op V Bommel en Ibra na) valt nog te bezien. Jammer dat dit soort gozers voor het geld kiezen en ook natuurlijk jammer, dat FdB de voorkeur blijft geven aan Janssen en Imbecilio, dan had hij wellicht al eerder met het eerste mee gekund en van gedachte kunnen veranderen.

hoe kun je nou zo dom zijn als speler om dit te doen zeg
bij ajax zul je zeker weten dat je wekelijks speelt en bij juventus wordt je toch eerst 2 jaar verhuurt en dan laten ze je gaan omdat je niet goed genoeg bent. weg carriere en we zien je terug in de topklasse zaterdag.

Serieus, in Nederland is het niet mogelijk om een dergelijke speler meer te houden. Contracten van 3 jaar zijn mogelijk en niet langer.

Hoe wil Nederland een opleidingsinstituut worden voor jeugdspelers, als de echte toppers al vertrokken zijn voordat ze zich tot een dusdanig niveau hebben kunnen ontwikkelen...

maar goed, Ajax doet hetzelfde en andere clubs ook. Ik vind dat er een regel moet komen dat zorgt dat spelers niet naar het buitenland kunnen voor een bepaalde leeftijd. Internationaal. Tenzij er sprake is van ernstige carrièrestagnatie.

31 januari 2012 om 15:13

Mee eens! 21 jaar zou een mooie leeftijd zijn en wat mij betreft zou de opleidingsvergoeding ook wel wat omhoog mogen en zelfs voor transfervrije spelers.

Och ja daar heeft Feyenoord ook zo vaak last van !
Waar is de tijd gebleven dat ze nog trots waren om bij Ajax (of een andere top club) te spelen.
Denk dat hij bij Ajax beter had kunnen rijpen en zeker nu veel speel minuten had kunnen afdwingen , tja ......in deze moeilijke periode waar ze nu inzitten kan dit er ook nog wel bij.

Gek gemaakt door de makelaar, maar weet je..eigenlijk heb ik liever zulke gasten kwijt dan rijk. Zo snel zo blind zegt genoeg over de mentaliteit. Stel je voor, hij had een balletje getrapt voor Ajax 1. En stel je voor, er was net als nu interesse van een Juventus of misschien een nog grotere club. Die man was er direct al niet meer met z'n hoofd bij geweest want hij kan zich duidelijk niet concentreren op een club die het in hem ziet. En nu niet aankomen dat Ajax het niet in hem ziet. Als hij door Ajax is opgeleid en nu nog steeds hem als groot talent beschouwd, dan waren ze heus mooie dingen met hem van plan.

Ajax staat bekend om de grote talenten moet Juventus gedacht hebben. Wat ze over het hoofd zien is dat de échte talenten 50% uit techniek, balvaardigheid en inzicht bestaan en 50% uit topmentaliteit. Die mentaliteit heeft hij niet, dat bewijst hij met deze transfer. Dit is een gevalletje Drenthe, Van Aanholt, Castaignos en in mindere mate Bruma. Ze komen met hangende pootjes terug of worden verhuurd. Een 'normale' weg naar de top gaat via een fatsoenlijke tijd bij het 1e elftal van je moederclub (ajax, Feyenoord, Psv) en dan naar het buitenland. Dat zo'n jongen dat na zoveel foute voorbeelden niet begrijpt is de doodsteek voor zijn échte carrière. Ik voorspel hem alvast: Ajax jeugd, Juventus bank/2e, verhuurd worden aan Lecce, over een jaar of 5 op huurbasis bij Vitesse. Geen 30 fatsoenlijke wedstrijden gespeeld. Zoals een Van Aanholt, in 2007(!!) naar Chelsea ging, speelt nu bij een mindere club dan waar hij 5 jaar geleden kon doorbreken. Hij loopt 5 jaar achter op zijn eigen carrière.

Hier spreekt een teleurgestelde man in de 'ezels' die zich continu aan dezelfde steen stoten. Geen respect voor de moederclub, verzonken in naïviteit. Ezel!

hier gaat ajax zoveel spijt van krijgen, dat ze hem zo makelijk hebben laten gaan. De nieuwe nedved

WTF is dit, en weer probeert Mino Raiola de boel te verpesten, ik vind dit eht grootste talent wat op de toekomst rond loopt en had al gehoopt dat hij vorig jaar zijn debuut ging maken. Dit is serieus een verschrikkelijke fout, hij past helemaal niet in Italie en ze geven de jeugd daar nauwelijks een kans. Erg jammer dit. Hij is in potentie in 5-7 jaar de beste middenvelder van NL, echt geen grapje volg deze jongen al 3 jaar, ik ben der echt vestierd van dat we hem laten gaan, dit zal dna het zoveelste verhaaltje zijn van een speler die in 4 jaar opduikt bij Racing Santander, erg jammer dit. Mino Raiola is een duivel die niks om z'' n spelers geeft maar gewoon aan z''n eigen dikke vette buik met z''n vette bankrekenig, echt een monster die man, word al de honderste keer dat hij Ajax zwaar naait. Je zou toch ook denken dat Bouy es aan z''n gezonde verstand zit te denken!

Domme reacties lees ik hier. Natuurlijk zal het moeilijk worden om het eerste te halen en veel minuten te gaan maken. Maar als die jongen merkt dat ie daar geen toekomst heeft, dan blijft ie daar heus niet tot z'n 35ste zitten. Dan heeft ie het op z'n 22ste wel gezien. Dan begint ie opnieuw bij een Nederlandse of Duitse degradatiekandidaat en dan wordt ie op z'n 24ste herontdekt. Niet meteen z'n hele carrière is naar de kloten!

Mensen die Raiola hier uitschelden en uitmaken voor weet ik niet wat zijn echt zwaar de weg kwijt.

Zo een talent had je allang moeten laten proefen van het grote werk, meer wedstrijdjes gunnen in bekerwedstrijden ,...... en natuurlijk allang het contract verlengd hebben.... .

Dit hele kut bestuur van ajax zijn allemaal mongolen .... Blind doet geen moer daaar.... pas bij een aflopend contract gaan praten over verlenging..... Wat voor mongolen bestuur hebben wij nou zitten daar man...... Idiote fans ook die niet inzien dat dit al jaren zo gaat,.... word gewoon ziek van m'n eigen club.....

Ik zie de Arena vanuit mn woonkamer,.... maar ik kijk er niet naar..... smerige mannetjes werken daar,......

Ga maar weg, ik hoef je niet meer. Ik wil alleen spelers bij Ajax die echt wat voor de club voelen.

Als je op deze leeftijd al voor het geld ipv je carrière kiest, hoef je van mij echt niet meer in een Ajaxshirt te spelen.

het is altijd ajax ajax ajax en de rest kan stikken. De tijd dat spelers graag naar ajax komen of graag bij ajax blijven is voorbij.

Bouy ik wens je veel succes met je carriere je gaat daar echt niet maken je hebt je eigen te gek laten maken door je Rialo maar ja... Kies maar voor het geld en als Labyhad. Sorry dat ik ze naam verkeer spel

Hier lijkt mij toch iets mis gegaan.

Het kan niet dat 1 van de grootste talenten over een aflopend contract beschikt.

Jammer dat deze jongen die stap al wil maken; maar mij lijkt dat Ajax al veel eerder zijn contract had moeten verlengen. Dan had deze jongen ook veel meer vertrouwen gehad in zijn toekomst bij Ajax.

Als Bouy wil gaan, moet je hem gewoon laten gaan, het zij zo....
De tijd zal leren of hij een juiste beslissing heeft genomen.

Absoluut een verlies voor de toekomst van Ajax én De Toekomst, maar zo werkt voetballand nu eenmaal.

Wat een fantastische lange trap heeft deze jongen nu al.....
Hij heeft het absoluut in zich een hele grote worden !!

Beste Bouy, Voor je gaat, lees je dit nog even?

Door: Iwan Tol Bronepers
Gepubliceerd: donderdag 13 oktober 2011 23:36
Update: vrijdag 14 oktober 2011 00:14

Volgens bondscoach Bert van Marwijk moeten talenten niet te vroeg naar het buitenland gaan. Sergio de Windt deed dat wel. Hij vertrok op 17-jarige leeftijd naar Juventus. Dit is zijn verhaal.

Hij kende een onbezorgde jeugd in Amsterdam-oost. Moeder was jeugdwerker, vader werkte bij de hoogovens. Vanaf zijn achtste voetbalde hij voor Ajax. Elke dag tram 9, richting Diemen. Volgens hoofd jeugdopleiding Co Adriaanse zou hij de nieuwe linksback van Ajax 1 worden. Maar in de zomer van 2000 ging hij weg. Hem was toegezegd dat hij, als aanvoerder van Oranje onder de achttien, in de A1 zou gaan spelen. Maar het werd de A2. Daar ontwikkelde hij zich niet meer. Hij schreef de trainer een brief en was weg.

In die zomer deed hij mee aan een commercial van Nike. Daar ontmoette hij zijn manager. Zijn naam doet er niet meer toe. Maar die man had connecties. Onder anderen met Robert Geerlings, de advocaat van Edgar Davids, die bij Juventus voetbalde. Een paar dagen later kreeg hij een telefoontje. De volgende dag moesten ze naar Turijn, een contract voor vijf jaar tekenen op het hoofdkantoor van de club. In de P.c. Hooftstraat kreeg hij nog snel een driedelig pak van Armani aangemeten. Hij was toen 17 jaar.

Handtekening

Zijn moeder was in die periode op vakantie in Suriname. Op de radio in Paramaribo hoorde ze dat haar zoon bij Juventus ging voetballen. Zijn vader was vooral trots. In Turijn lagen alle papieren al klaar. In het Italiaans. Hij had geen idee wat hij tekende, maar van zijn manager kreeg hij een knuffel. Dezelfde dag vlogen ze terug. Even op en neer naar Turijn, het begin van zijn nieuwe jetsetleventje. In Amsterdam kwam AT5 langs voor een interview. Ze vroegen hem: hoe nu verder? Goeie vraag. Hij had eigenlijk geen idee. Geen plan.

Met Juventus moest hij direct op trainingskamp, ergens in de bergen. Hij zat bij de selectie, die uit veertig man bestond. Na twee weken kwamen daar de grote jongens bij. Del Piero, Davids en ook Zidane, zijn grote voorbeeld. Zidane was heel relaxed en stelde zich gewoon aan hem voor. Hij had snel een pen en een papiertje gepakt en Zidane om zijn handtekening gevraagd. Wist hij veel hoe het allemaal werkte.

Zijn appartement in Turijn had drie slaapkamers en twee badkamers. Na een tijdje dacht hij: hoe moet ik eigenlijk mijn was doen? Zijn moeder was net bevallen van zijn zusje. Zij had geen tijd om te komen. Met zijn manager belde hij vooral veel. En Davids zat midden in een nandrolon-affaire. Gelukkig had hij zijn pinpas nog. Hij verdiende drie ton in guldens. Het was net of hij in een roes leefde. Een roes die hem langzaam in slaap suste.

Vrijgevig

Hij kon best aardig meekomen. Trainer Ancelotti had dat zelf gezegd in een interview. Hij mocht zelfs vriendschappelijke wedstrijden met het eerste meedoen. Jammer dat hij aan het einde van zijn eerste jaar geblesseerd raakte aan zijn knie. Hij zou die zomer in Nederland revalideren en daarna weer fit terugkomen.

Als hij nu een moment moet aanwijzen waar het misging, dan was het daar, in die zomer. Van revalideren kwam weinig. Hij vierde het leven, de duizendjes hingen in zijn achterzak. Aan aandacht geen gebrek. Hij was een vrijgevig mens. Als een meisje naar hem toekwam om te zeggen dat ze zo graag een kappersopleiding wilde volgen, dan vroeg hij: hoeveel heb je nodig? Hij zou later wel een gratis knipbeurt krijgen. Zijn moeder opperde dat hij een financieel adviseur in de arm moest nemen. Hij hoorde haar wel, maar luisterde niet. Hij had het veel te druk met geld uitgeven.

Er stond na de zomer een nieuwe trainer voor de groep. Lippi. Hij had al snel door dat die man was gekomen om prijzen te pakken, niet om achttienjarige, geblesseerde jongetjes rustig te brengen. Toen hij eenmaal fit was, was hij reserve. Af en toe mocht hij warmlopen. Maar nooit invallen. Op een gegeven moment deed zijn pinpas het niet meer. Moest hij geld lenen om zijn Italiaanse lerares een cadeautje te geven, als dank voor de goede lessen. Dat viel niet in goede aarde. Ze dacht dat hij meer wilde. Dat kwam een van de directeuren van Juventus ter ore, met wie ze een verhouding bleek te hebben. Vanaf dat moment ging het helemaal bergafwaarts.

Down

Daar zat hij dan, alleen in Turijn. Elke dag trainen zonder doel. Hij moest zijn ei kwijt, maar bij wie? Dan ging hij maar weer bellen naar Nederland. Die telefoonrekeningen liepen op tot duizenden guldens per maand. Hij voelde zich down. In februari hakte hij de knoop door: hij ging terug naar Nederland. Hij liet alles achter. Het huis was niet eens op slot geweest toen hij vertrok. De sleutel zat nog in zijn broekzak. Hij probeerde het nog even bij Haarlem, maar het plezier was weg. Toen wist hij het zeker: hij ging stoppen met voetballen.

In plaats van voetballen bij Juventus ging hij werken in een Kpn-winkel in de Kinkerstraat, telefoonabonnementen verkopen. Zijn creativiteit kon hij kwijt in een nieuwe hobby: teksten schrijven op muziek. Alle wrok schreef hij van zich af. In Amsterdam-oost werd hij weer gelukkig. Thuis, bij zijn familie, hoefde hij niet aan allerlei verwachtingen te voldoen. Dat voelde veel beter dan dat jetsetleven.

Voetballen deed hij nog af en toe. Bij Huizen en later bij Argon en Rijnsburgse Boys. Op tv zag hij de Wk-finale met jongens die hij nog van Ajax kende. Als hij daar had gestaan, had hij die bal van Robben er in geschoten, zeker weten. Maar iedereen moet zijn eigen route afleggen. Die van de jongens leidde naar Zuid-afrika. Hijzelf voetbalt nu in Wilnis, bij Csw. Zijn zusje wees hem op de initialen. Club Sergio de Windt. Dat is geen toeval. Dit is zijn lot. Hier moet hij zijn.

Ik vraag me af of die talenten nooit kijken naar andere spelers die vroeg naar het buitenland zijn gegaan.
Keer op keer redden deze jonge talenten het niet bij buitenlandse topclubs en eindigen ze bij clubs uit de JPL of amateurs.
Eerst Labyad die schijnbaar per se weg wil bij PSV en Bouy die hoogstwaarschijnlijk naar Juventus vertrekt.
Als het nu aan kwaliteit ontbreekt om het eerste elftal te bereiken en ze gewoon even willen cashen dat begrijp ik nog, maar Labyad is een vaste waarde en Bouy staat op het punt van doorbreken.

Keer op keer wordt bewezen dat jonge talenten die vroeg vertrekken het niet redden bij die club denk bijv. aan van Aanholt, Van den Berg, van Windt etc.
Terwijl spelers die langer bij hun club blijven en ervaring opdoen in het eerst elftal het juist wel redden denk aan bijv. van Persie etc.

Het blijft onbegrijpelijk dat talenten niet kiezen voor de veilige weg, maar liever vroeg naar het buitenland vertrekken waar de kans alleen maar groter is om te mislukken.
Bovendien komen ze er uiteindelijk toch wel als ze over genoeg talent beschikken.
Hopelijk trekken de talenten hier lering uit en beseffen ze wat ze te danken en kunnen bereiken bij een club in Nederland.

Ik gun het Ouasim Bouy echt wel. Ik gun hem de extra paar ton aan euro's die hij daar al kan krijgen.
Ik gun hem ook dat ie daar doorbreekt en dus kansen gaat krijgen.
Echter daar zal ook gelijk zijn denkfout liggen. Wanneer je bij Ajax vlak voor je officiele debuut staat, maar denkt minder kans te maken doordat er spelers voor je staan.... wtf moet je dan wel niet denken van Juventus?. Dat je daar minder concurrentie hebt?. Dat je daar eerder een kans krijgt?. Laat me niet lachen.
Wat veelal gebeurt in Italie is, dat ze een speler kopen en dat ze juist daar wat het een jonge speler betreft die uitlenen aan een staartclub of zelfs een Serie B club om daar ervaring op te doen. Dat doen ze per jaar wel met een x-aantal spelers, vele worden daarna niet goed genoeg bevonden, zelfs niet als ze redelijk uit de verf zijn gekomen....en wanneer dan, zoals nu Juve dus uiteindelijk het niet meer in je ziet zitten, dan kunnen ze je alsnog met kleine of grotere winst verkopen dan dat ze je aankochten. Zo werkt dat heel heel erg vaak in Italie. Kijk maar naar Castaignos, die wilden ze ook liefst eerst verhuren.

Behalve dan dat Bouy tov Ajax dan meer euro's kan laten bijschrijven, zal hij nog wel eens achter zijn oor krabben als hij bijvoorbeeld bij Cesena speelt in het weekend, omdat Juve hem daarheen dirigeerde....terwijl hij ook elke 2 weken in de Arena had kunnen spelen bij Ajax met inbegrip van EL of CL. Bij Juve zal ie iig voorlopig niet spelen..... daar heeft ie niet alleen sterkere spelers voor zich, maar ook nog eens een groter aantal spelers.

Een goede zaakwaarnemer had hem daarop gewezen, als ie werkelijk begaan is met de carriere van zo'n jongen. Maar een Raiola is overduidelijk meer begaan met zijn eigen portemonnaie, de bonus die hij kan vangen als ie een speler kan aanwerven voor een Italiaanse club in dit geval, plus dat het percentage dat hij vangt over het salaris van zijn speler ook meer zal opleveren dan in het geval Bouy bij Ajax zou blijven.

Ouasim tekent zo het einde van zijn eigen carriere. Ajax de perfecte club voor jong talentvolle spelers om door te breken. Op deze leeftijd al naar het buitenland verkassen heeft weinig spelers goed gedaan.

Hoorde vanochtend op de radio dat ajax al zou hebben gepraat met Bouy over contract verlenging voor de winterstop maar Raiola zou dat bouy hebben afgewezen weet niet wat er van waar is maar ik denk dat Raiola weer lekker bezig is...

Ik hoop dat hij zijn gevoel volgt. Ajax heeft niks aan een voetballer als hij ergens anders met zijn hoofd zit. Als hij denkt meer te kunnen leren bij Juventus dan vindt ik dat spijtig maar wens ik hem het beste. Gaat hij toch voor het geld dan komt hij uiteindelijk er bedrogen uit...en kan hij zichzelf geen echte ajacied noemen.

Dat er wat discussie is over de integriteit van zijn zaakwaarnemer is te begrijpen. Maar deze jongen is oud genoeg om zijn eigen keuzes te maken en ik hoop dat het bij deze de goede zal zijn!

Noem mij hypocriet of wat dan ook. Maar als Bouy na alles wat Ajax voor hem heeft gedaan zomaar vertrekt. Dan hoop ik ook dat die kei, keihard faalt. En dood ongelukkig word.

En die zien we Over 5 jaar terug in de Hoofdklasse, Quasim ik dacht toch echt dat je een rustige en verstandige jongen was, Maar je valt me dus keihard tegen, En maar naar je zaakwaarnemer blijven luisteren, Volgend jaar zou je zowiezo bij de A-selectie zitten, en nu ga je naar juventes, en daar in het beloftenelftal spelen, en waarschijnlijk dan 5 of 6 keer uitgeleend worden, en dan door de achterdeur vertrekken, Je verneukt je carriere bouy

In feite is geen 1 nederlands talent dat voor zijn 18 is vertrokken, geslaagd bij die club, Van la parra/bruma/vanaanholt/barazite/van.den.berg/brouw... en ik vergeet er nog een boel

31 januari 2012 om 17:44

Een van de beste voorbeelden is misschien wel: Quincy Owusu-abeyie

31 januari 2012 om 17:56

Ja, Deze jongens dachten 1 voor 1 Ik zal de eerste worden die het gaat halen, Zelf Quasim een enorm talent, het grootste van ajax, zal dat niet gaan halen,

Toch leuk als je die jongen over 4/5 jaar vakken ziet vullen bij een willekeurige buurt-supermarkt in Nederland. Nu hebben ze tenminste weer een actueel voorbeeld over jongens die hun carriere vergooien door naar het buitenland te gaan.

Als ze Patrick Olsen ophalen voor de gebruikelijke opleidingsvergoeding dan ga je er nog op vooruit ook. Bovendien vinden Denen het nog een eer om voor Ajax te spelen ook en zijn ze heel normaal.

Laat maar lekker gaan...als hij happy wordt van het 2e van Juve dan is dat prettig voor hem toch?.

Dit maakt de weg vrij voor andere talenten....

Als Ajax doorgaat op de weg die het is ingeslagen (nieuwe manier van opleiden - Cruijff Stijl zeg maar) dan komen de echt grote talenten in een X aantal jaar wel weer tevoorschijn...

Als dan blijkt dat het eerste van Ajax weer echt een elftal wordt waar talent een kans krijgt dan blijven die gasten wel wat langer in Amsterdam en vertrekken ze niet met die Raiola Dude naar de zon...

Nou het is duidelijk dat Ajax geen Marokkanen meer moet nemen. Die zijn toch alleen maar op geld uit en kennen geen clubliefde of loyaliteit. En al dat gezeik dat De Boer iets tegen Marokkanen heeft is onzin. Bouy mocht mee met het trainingskamp en heeft Aisatti gewoon weer bij de selectie gehaald. Die El Hamlap is gewoon de oorzaak van dit gezeik. Marokkanen denken juist altijd dat zij verheven zijn boven de Nederlanders en Surinamers. Ik hoop dan ook dat Ajax voor Narsingh gaat en niet voor die Assaidi, want dat is ook zo'n arrogante kwal.

31 januari 2012 om 18:31

@artmannio

Tuurlijk heeft FdB helemaal niets tegen Marokkanen.
Waarom zou hij dan als trainer van de A1 destijds eerste jaars a-junior Ouasim Bouy zijn aanvoerder maken?. Daar spreek niet alleen vertrouwen naar de speler uit, maar toont gelijk aan dat hij ook niets tegen Marokkanen heeft.... anders was echt wel een ander aanvoerder geweest en had Bouy mogen starten in de A2 zoals gebruikelijk is voor eerste jaars a-junioren komende vanuit de B1.

Wat een verschrikkelijke man is die mislukte pizzabakker zeg. Even lekker talenten bij Ajax wegschepen en daarmee hun carriere om zeep helpen, Ajax' toekomst om zeep helpen, maar wel lekker zijn eigen zakken vullen.

Ik zie overigens hierboven mensen verwijzen naar Bouy's Marrokaanse afkomst, maar dat vind ik al helemaal schandalig. Het is gewoon die Raiola die als een gier de boel komt verstoren.

Zie voor hem totaal geen perspectief bij Juve, misschien over een jaar of 2/3 denk daarom dat hij op sportief gebied veel beter bij Ajax had kunnen blijven. Net als eriksen je ziet dat hij veel talent heeft maar is nog niet klaar voor een topclub, bij ajax kan hij groeien en zorgen dat hij daar wel klaar voor is. Enige rede dat Bouy dus naar Juve gaat is het geld en dat vind ik toch jammer. Tuurlijk ik zal niet zeggen dat het prachtig is om zoveel te verdienen maar of hij er nou zo gelukkig van wordt daar in Italie, als je kijkt naar Elia een fantastische speler maar eigenlijk ook te vroeg weggegaan en zit daar nu bij Juve ook op de bank/tribune.

Naast dat ik het ontzettend stom vind, en zonde van een van onze grootste talenten uit de jeugdopleiding, wens ik die jongen wel het allerbeste toe.

Als hij niets bereikt, tsja, dan hebben we het met z'n allen gezegd. En ook al is de kans klein, mocht hij doorbreken staan we hier wel met onze bek vol tanden.

Succes Bouy, maak er het beste van daar maar ik houd m'n hart vast..

Wordt het niet gewoon tijd dat Blind een keer optieft? Die gozer heeft enkele jaren geleden al laten zien dat het een dramatische technisch directeur is (sulejmani halen voor 16 mljn, cvitanich 9 mljn, en een paar jonge klasbakken laten vertrekken). Nu heeft de RvC een soort heel vreemde constructie bedacht waardoor Blind weer even TD mag spelen (waar is het technisch hart (jonk, bergkamp, de boer) gekend in dezen? Jonk en Bergkamp hebben met Bouy gewerkt!) en er weer een vreselijk talentvolle voetballer de deur uitloopt voor niks, zonder dat er waardige vervangers gehaald worden! Zelfs Narsingh bedankt vriendelijk. Ik zeg het je, de Rvc, Blind en die mongolenzoon van m (wat doet die vent in Ajax 1??) hebben helemaal niets te zoeken bij deze club. Danny je was een leuke speler, maar daarna heb je op verschillende posities bewezen dat het daar beter bij had kunnen blijven. Ik ben er goed klaar mee!

en maar roepen dat ze het bij psv allemaal verkeerd doen.
als ik de helft kan geloven wat hier vandaag allemaal over ajax is geschreven is het daar een grote puinhoop. een talent gaat weg een speler van heerenveen komt natuurlijk niet en dan hebben we nog een hele goede speler waar de boer niet mee door een deur kan die toch blijft ik zou zeggen veel succes daar in amsterdam maar houd a.u.b ook eens een keer die grote bek over andere clubs dicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren