Het is 23:55

Ajax-Feyenoord, 66ste minuut; Gregory van der Wiel verlaat het veld, voor hem in de plaats komt Jasper Cillessen. Het altijd kritische Ajax-publiek begroet deze wissel met een cynisch applaus voor Van der Wiel. Men is ontevreden over de inzet die deze jongen de afgelopen weken laat zien. Over deze wissel heeft iedereen een mening. Ook bondscoach Bert van Marwijk doet zijn zegje. Allemaal zijn ze het er over eens dat een speler hierdoor niet beter gaat spelen en het dat het cynische applaus hem niet over de drempel heen helpt. Ik lees echter nergens in de media de belichting van de andere kant; de supporters. Vandaar dat ik mij geroepen voel om het gevoel van de supporters in deze ClubExpert onder woorden te brengen. Ik ben namelijk van mening dat het cynische applaus en alle kritiek op Van der Wiel volledig terecht is!

/

Om te beginnen is het algemeen bekend dat het Ajax-publiek kritisch is. Nergens anders ter wereld is het publiek zo kritisch op de eigen spelers als in Amsterdam. Naar mijn idee is hier niks mis mee en is het in dit geval zelfs volledig terecht. Natuurlijk zijn er ook genoeg voorbeelden aan te halen waarin het niet terecht is, maar om niet af te dwalen hou ik het hier even bij Van der Wiel. Een speler die bij Ajax vrij onbekend en onbevangen zijn eerste jaren als rechtsback heeft gespeeld. Zowel in de jeugd als het eerste elftal. Na een aantal jaren ging het zelfs zo goed dat hij ook nog eens de vaste rechtsback van het Nederlands elftal werd. Tot dat moment was er eigenlijk nog niks aan de hand en was iedereen het er wel over eens dat we met van der Wiel gewoon één van de beste rechtsbacks ter wereld in huis hadden.

Hoe anders is dit enkele jaren na zijn doorbraak? Van der Wiel is niet meer de back die moeiteloos zijn man uitspeelde en vervolgens ten strijde trok richting de achterlijn. Vandaag de dag ligt de voorkeur voor van der Wiel bij de R&B-wereld en sociale media als Twitter en Facebook. In plaats van de beelden te analyseren en leren van zijn fouten, lijkt deze jongen het veel belangrijker te vinden om even een ‘tweet’ te plaatsen. Wanneer hij niet fit genoeg is voor het Nederlands elftal, is hij wel fit genoeg om naar een concert te gaan. Als een klein jongetje te ziek is om naar school te gaan, laat je hem toch ook niet s’avonds wel naar de voetbaltraining gaan?! Het zijn slechts kleine voorbeelden van de neerwaartse lijn die Van der Wiel in het seizoen 2010/11 heeft ingezet.

Toen had iedereen nog zoiets van; hij heeft geen vakantie gehad, het komt wel goed. Dit seizoen was Ajax rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en Van der Wiel zou dus volledig fit aan het seizoen kunnen beginnen. De slechte lijn van vorig seizoen trekt hij echter moeiteloos voort. Hij oogt niet fit, lijkt motivatie te missen en wekt totaal niet de indruk trots te zijn om het shirt met drie sterren te mogen dragen! Iets wat ook de supporters niet is ontgaan. Het Ajax-publiek heeft altijd vertrouwen in de eigen spelers, zeker wanneer ze ook nog eens uit de eigen jeugdopleiding komen. Toch is er ook voor deze spelers een duidelijke grens. Die grens is afgelopen zondag in de klassieker Ajax-Feyenoord door het publiek op niet misverstane wijze duidelijk aangegeven.

Van der Wiel komt op mij over als een jongen die wil leven als iemand van 23 jaar; lekker twitteren, uitgaan en met vrienden ‘chillen’. Tegelijkertijd wil hij ook nog topsporter bij Ajax zijn. Momenteel doet hij van beide de helft. Waar eerst nog de focus lag op het voetbal en hij nog in de schaduw stond, heeft alle aandacht hem absoluut geen goed gedaan. Het concert, de sociale media en de belangstelling van diverse topclubs; laat het allemaal lekker gaan, is mijn advies. Richt je op Ajax en laat de mensen zien dat je voor de club leeft! Alle krediet is na anderhalf jaar slecht voetbal op. Voor van der Wiel is het momenteel 23:55.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 16 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door b-fire)

Laat ik voorop stellen dat je schrijfstijl me zeer aanspreekt. Ik zie wel enkele fouten maar als je mijn CE leest dan zul je ongetwijfeld dat ook tegenkomen. Ik kijk meestal niet zo zeer op spelfouten en grammaticafouten omdat ik dat niet essentieel vindt voor de mening van de schrijver.

Ik vind het een goede CE, duidelijke mening, en nog een advies en oplossing hoe het beter zou kunnen gaan.

25 oktober 2011 om 20:11

'ik kijk meestal niet zo zeer op spelfouten en grammaticafouten omdat IK dat niet essentieel vindt"

Ik vindt?

ON:

Ik kan me wel vinden in het artikel. Van der Wiel moet inderdaad maar eens terug naar de basis en gewoon weer simpel gaan voetballen. Keihard werken moet weer de norm worden.

26 oktober 2011 om 11:38

Ik vind het vooral lachwekkend dat iedereen naar zondag ineens vindt dat alles anders moet. Iedereen gaat nu van der Wiel de schuld geven, maar van der Wiel speelt met Suljemani voor hem, daardoor kan hij niet meer zijn favoriete spelletje spelen, remember hij was nooit verdedigend de beste hoor, maar omdat hij nu niet meer kan aanvallen naar hartelust heeft hij ineens alles fout gedaan. Bij het Nl-elftal waar het wel draait valt het namelijk bijna neit op dat van der Wiel uitvorm is.

Is het namelijk niet zo, dat als je in een fluwelen resolutie zit dat je ook een dal tegenkomt, waar je met zijn allen uit moet klimmen? Ik ben nog niet vergeten dat Ajax vorig jaar hetzelfde mee maakte voor de winterstop hoor, en toch kampioen, dat kan nu dus niet meer?

26 oktober 2011 om 12:19

Valt het niet op? Wat was die van der Wiel ongelofelijk slecht tegen Zweden... was nog geen subtop Eredivisie niveau wat hij daar tentoonstelde.

26 oktober 2011 om 12:22

huh, met sulejmani niet zijn favoriete spelletje spelen? juist wel, die trekt na binnen zodat van der Wiel erover heen kan;

on:

Persoonlijk let ik niet op spel en grammatica fouten gezien ik daar zelf totaal geen verstand van heb( ben op school bezig met grammatica op internet en haal alleen maar 1e en 2e)

Voor mij is het heerlijk geschreven, bleef geboeid en je verzaakte niet in je passie.. Dat is soms wel eens zichtbaar bij sommige CE, vind ik jammer
4 sterren voor mij

26 oktober 2011 om 15:35

Nee niet, want Suarez deed dat ook, maar die heeft juist wel oog voor van der Wiel als hij opkomt, terwijl Suljemani altijd richting centrum wil ;

Dat van der Wiel niet in beste vorm steekt ga ik zeker niet ontkennen, maar het heeft ook met de manier van voetballen te maken dat hij niet lekker in zijn vel zit.

28 oktober 2011 om 18:21

@harmjan1993,
dat is toch raar? hij heeft nu Sulejmani voor zich die 99%vd tijd naar binnentrekt dan zou hij toch juist lekker rechts van hem kunnen komen en dan naar de achterlijn trekken? nu heeft hij juist die ruimte die hij bij Rommedahl niet had? leg het mij uit want als ik vd Wiel was zou ik het juist prettiger vinden iemand die naar binnen trekt waardoor jij langs de lijn kan blijven aanbieden..

Ik vind het lastig om te beoordelen of het aan Gregory zijn levensstijl ligt dat hij zo slecht voetbalt. Feit is wel, zoals jij ook al aan geeft, dat hij ons al anderhalf jaar lang laat zitten en met de week slechter gaat voetballen. Ik mis die rushes, die doelpunten en die voorzetten (ook al leken die meestal nergens op, hij probeerde het in ieder geval). We weten allemaal dat hij kwalitatief gezien geweldig is maar er lijkt iets geknapt te zijn na het WK. Laten we hopen dat hij er weer snel bovenop komt.

Net als de CE van Afca_recordkampioen vind ik ook dit weer een goede CE waar ik me heel erg goed in kan vinden. Het is bovendien ook goed opgebouwd en prima beargumenteerd. Ik weet alleen niet helemaal zeker of het nou echt aan zijn levensstijl ligt (of hij voor het voetballen leeft of niet) of aan het feit dat hij het gewoon mentaal niet helemaal aan lijkt te kunnen.

Snap niet waarom je zo een afkeer hebt op Van der Wiel terwijl hij de vaste rechtsback van NL is en in potentie 1 van de beste backs ter wereld is. Jij vindt het dus geen probleem om hem uit te fluiten terwijl je weet dat hij daarvan alleen maar slechter gaat presteren? Zo ja, dan verdient Van der Wiel een veel mooiere club dan Ajax en hoop ik dat hij jullie snel verlaat.

25 oktober 2011 om 19:20

De afkeer op Greg op dit moment is meer dan terecht. Hij presteert al bijna anderhalf jaar niks meer, op een uitzondering na. Het gevolg van zijn slechte prestaties zijn woede-uitbarstingen van de Ajax-fans. Aan zijn kwaliteiten als rechtsback zal je niemand een horen twijfelen. Hij zal alleen wel moeten beseffen dat alleen talent niet genoeg is, zeker niet als je bij Ajax speelt, hard werken en voor je sport leven horen daar ook bij, alleen dan zal je de top bereiken. Daarnaast zal je het effect van een keer uitgefloten worden of in dit geval cynisch toegejuicht worden niet weten. Hij zal toch zelf ook wel weten dat die niet goed bezig is?
We zullen dus af moeten wachten hoe Greg met al deze kritiek omgaat. Zal hij iets aan zichzelf veranderen of laat hij het hierbij?

25 oktober 2011 om 19:26

Ik denk dat hij zijn oude vorm eerder te pakken krijgt wanneer je hem steunt dan hem uit te fluiten en cynisch toe te juichen. Daarom vind ik het dus onzin dat jullie het juist terecht vinden dat hij wordt uitgefloten.

25 oktober 2011 om 19:36

Volgens mij wordt hij al meer dan genoeg gesteund door de Ajax-fans. Hij zal een keer moeten beseffen dat we het wel gehad hebben met zijn maniertjes. Bij Ajax tolereren we het gewoon niet als spelers niet de volle 100% geven, dan zal je het publiek alleen maar tegen je in het harnas jagen.

26 oktober 2011 om 09:34

En wie ben jij om te zeggen dat hij geen 100 geeft? Bijna elke speler komt in een fase waarbij bijna alles mislukt, die hoor je dus te steunen zodat hij zijn oude vorm terug krijgt. Het uitfluiten van een speler verergert het alleen maar. Neem als voorbeeld Arshavin, vorig seizoen heeft hij zowat het hele seizoen dramatisch gespeeld, maar hij werd gesteund door zowel de spelers, Arsene Wenger en het publiek en nu zie je dat hij zijn oude vorm al een beetje terug krijgt. Daarnaast, Van der Wiel speelt misschien nu onder zijn kunnen maar is alsnog 1 van de beste backs in de eredivisie!

26 oktober 2011 om 14:47

Ik neem waar dat Greg niet optimaal rendeert. Hij is niet met zijn sport bezig, maar meer met de randzaken erom heen. Iets wat ik duidelijk heb belicht in mijn Clubexpert. Hij zit niet in een dipje, maar hij is al bijna twee jaar zwaar uit vorm. Natuurlijk geef ik jou gelijk dat het uitfluiten van een speler ook tegen een speler kan werken. Alleen zal het besef moeten komen, door dit signaal, dat hij aan zichzelf zal moeten werken om op zijn oude niveau te komen. Wellicht gebeurt dat door dit cynische applaus. Al respecteer ik jouw mening.

26 oktober 2011 om 19:32

Roerend met je eens, vorig seizoen vond ik het nog wel gaan. Dit seizoen is het echter vreselijk wat van der Wiel laat zien. Je krediet is een keer op jonge. Zoals arsenal101 doet voorkomen voetbalt hij pas een aantal weken of hoogstens maanden slecht. Hij laat het echter sinds het eind van het WK niet meer zien.
Ik weet niet hoe dat allemaal zit met zijn sociale leven en ik ben ook niet goed genoeg ingelezen om daar een oordeel over te vellen, maar wat ik wel zie is dat van der Wiel al meer dan een jaar slecht speelt.
Het houdt een keer op, van der Wiel moet maar weer eens goed zijn best gaan doen. Als het allemaal niet lukt dan kan dat maar zet je dan optimaal in. Echter is zijn best doen tegen Schaken wat te min voor de grote van der Wiel. De man die op dit moment nog maar één seizoen echt goed heeft gevoetbalt.

Ik vind het een aan een schakeling van aannames die nergens op gebaseerd zijn. Het publiek die eigen spelers uit fluit terecht noemen getuigt van weinig respect, alsof de spelers er expres met de pet naar gooien en alsof spelers van uitfluiten beter gaan presteren. Nee, de motivatie om langer voor Ajax te spelen verdwijnt sneller op die manier. De Arena moet een warm bad met het aura onoverwinnelijk worden mede door gezang van supporters en het achter de eigen spelers staan.
Dan je aanname over chillen en twitteren. Een werkdag heeft gemiddeld 8 uur, slapen gemiddeld 8 uur. Blijven 8 uur over om te chillen en te twitteren. Ik zie daar niets verkeerd is. Of moeten top sporters zich de overige 8 uur als een monnik gedragen? Sven Kramer twitterde ook in zijn hoogtij dagen en daar was nooit gezeik over. Dat iemand van 23 wel eens uit gaat moet kunnen. Met het uitgaan creeer je geen vorm dip. Mag iemand leven naast zijn voetbal? Het wordt ander als hij de dag voor de wedstrijd tot laat in de nacht op pad is om zich vol te laten gooien maar die indruk is er niet. Kortom: iemand veroordelen om zijn vorm dip en het dan terecht vinden om iemand uit te fluiten is nu niet echt iets waar ik op zit te wachten. Of leef jij zelf ook niet naast je werk of school? Geef die jongens steun. En was het niet ene Ruud Krol die zelf ook aangaf in een zelfde dip te hebben gezeten? Geloof dat die ook aardig terecht is gekomen en ook die had voor velen een wat al te flamboyante levensstijl. Het is maar net wat je wilt zien.

Uitstekende CE. Ik wil alleen 1 kritische noot plaatsen en dat is rond het twitteren. Ik twitter zelf ook (althans ik zit op Twitter om anderen te volgen; ik heb niet de illusie dat mensen nu om mijn mening zitten te springen) en in die hoedanigheid volg ik een aantal voetballers, zoals Sneijder, Heitinga etc. Wat ik ten eerste dus wil zeggen is dat VD Wiel niet de enige is die twittert. Daarnaast zijn zijn bijdrages de laatste tijd veel minder frequent dan vroeger.

En voor de mensen die Ajacieden bekritiseren wegens hun fluiten op VD Wiel. Allereerst ben ik het niet eens met dat fluiten. Maar daarmee wil ik alleen maar zeggen dat ik het niet zou doen, maar er is vrijheid van meningsuiting en ik vind dat je wel het recht hebt als supporter om je ongenoegen over een speler te uiten door gefluit. Temeer, en dat brengt me bij het volgende punt, omdat VD Wiel nu al meer dan 1 jaar loopt te klootviolen. Hij heeft dus voldoende krediet, maar het houdt een keer op.

Daar komt idd nog bij dat hij er met zijn hoofd niet bij lijkt te zijn. Een speler als Siem de Jong bijvoorbeeld draait een nog wel slechter seizoen dan VD Wiel tot nu toe. Maar Siem is wel een jongen met een voorbeeldige wedstrijd mentaliteit en dat is een belangrijke reden waarom het publiek hem met rust laat.

25 oktober 2011 om 19:32

Twitteren is geen probleem, sterker nog het is het ultieme medium om je helden op de voet te volgen. Alleen als je al zeker een anderhalf jaar zeer dramatisch speelt kan je het beter allemaal rustiger aan doen. Uit de media blijven, niet in de Vi vertellen dat je jezelf als een merk ziet en al helemaal niet zo flegmatiek over het veld lopen, zoals afgelopen weekend. Daarnaast is van der Wiel een toptalent, een jongen waar er maar heel weinig van zijn. Siem de Jong is een jongen uit duizenden, een modale voetballer dus! Dat hij een keer slecht speelt vergeven wij hem allemaal, enkel om het feit dat hij niet te beroerd is om de volle 100 te geven.

ik ben het roerend met je eens.

goede colum.
lees lekker weg.
jammer genoeg niet echt vernieuwende dingen.

over dat sociale media (op mobielen telefoons) computers moet jezelf weten. dat hadden ze nooit moeten uitvinden. Je hoeft maar even rond te kijken en je ziet zo al 10 mensen met zo'n ding bezig zijn. Ik wordt er gek van. Naar de kroeg gaan begint ook al saai te worden want iedereen zit toch alleen maar te tweet van hier is het gezellig en dit en dat..

sociale media het zou verboden moeten worden!!!!!!!!

26 oktober 2011 om 09:34

Inderdaad, heel herkenbaar. Ik lees ook wel eens dingen van vrienden: ooh, hier is het zo gezellig. Dan kan ik het nooit laten om een reactie te plaatsen met iets als: goh, als het zo gezellig is zou je vast niet op facebook zitten.

Vaak krijg ik binnen 5 minuten wel weer een reactie terug, wat al voldoende aangeeft.

26 oktober 2011 om 16:02

beiden prachtig verwoord, zo denk ik er ook precies over, mensen worden niet socialer van socialmedia, ze worden eerder contact gestoord.

vd Wiel is inderdaad te druk met randzaken zoals dat rap gedoe, verder kan ik me wel redelijk in je verhaal vinden alleen het is niet zo dat het ajax publiek het meest kritische is, misschien in Nederland maar een club als Real is kritischer

Ik vind het geen beste Clubexpert. Je geeft namelijk weinig (boeiende/vernieuwende/inzichtbrengende) argumentatie waarom hij niet zo goed presteert.
Wellicht krijgt hij langzaam de pest aan fans zoals jij dat hij bij zichzelf denkt: zak erin. Zou ook zo maar kunnen, wie weet?
Of hij heeft een dip? Kan ook. Of hij is bezig met de normale ontwikkeling van een jongvolwassene? Kan natuurlijk ook, want dat vergeet men nog wel eens: een voetballer is ook een mens en geen machine.
Kortom, op basis van je matige argumentatie: 3 sterren.

Van der Wiel is niet meer de back die moeiteloos zijn man uitspeelde en vervolgens ten strijde trok richting de achterlijn. Vandaag de dag ligt de voorkeur voor van der Wiel bij de R&b-wereld en sociale media als Twitter en Facebook. In plaats van de beelden te analyseren en leren van zijn fouten, lijkt deze jongen het veel belangrijker te vinden om even een ‘tweet’ te plaatsen. Wanneer hij niet fit genoeg is voor het Nederlands elftal, is hij wel fit genoeg om naar een concert te gaan. Als een klein jongetje te ziek is om naar school te gaan, laat je hem toch ook niet s’avonds wel naar de voetbaltraining gaan?! Het zijn slechts kleine voorbeelden van de neerwaartse lijn die Van der Wiel in het seizoen 2010/11 heeft ingezet.

Van der Wiel komt op mij over als een jongen die wil leven als iemand van 23 jaar; lekker twitteren, uitgaan en met vrienden ‘chillen’. Tegelijkertijd wil hij ook nog topsporter bij Ajax zijn. Momenteel doet hij van beide de helft. Waar eerst nog de focus lag op het voetbal en hij nog in de schaduw stond, heeft alle aandacht hem absoluut geen goed gedaan. Het concert, de sociale media

Dit zijn stukjes uit jou tekst. Nou mijn kritiek erop. Maar laat ik eerst duidelijk maken dat het spel van Van der Wiel de laatste weken onacceptabel is, daarin ben ik het met je eens.
Maar verder zijn deze twee alinea's 'ranzig' ze zitten vol met aannames en vooroordelen. Maar zelfs mochten ze waar zijn wat zou dat?
Ze trainen twee keer in de dag, doen nog wat dingetjes in en om de club, soms een clinic of een interview en gaan dan naar huis om vijf uur. Dan heb je nog vanaf halfzes tot een uur of twaalf die gevuld moet worden. En als hij dat vult met wat Twitter, FB, een beetje rappen in een studio is dat compleet zijn goed recht. Of denk je dat Vertonghen, Clasie en Douglas elke avond het jeugdjournaal kijken en om half acht in bed liggen? Profs hebben zat vrije tijd. De ene leest, de andere gaat naar een museum en de andere rapt wat voor zijn hobby. Boeiend.
Zolang hij zijn voeding in de gaten houdt, een paar sit-ups ed. doet voor zichzelf en geen extreme bedtijden heeft mag hij van mij zijn gang gaan. Het zijn geen vrome monniken.

Ik heb je CE maar tot de helft gelezen. Als je in die helft al met zinnen komt als 'nergens anders ter wereld is het publiek zo kritisch op de eigen spelers als in Amsterdam.', 'tot dat moment was er eigenlijk nog niks aan de hand en was iedereen het er wel over eens dat we met van der Wiel gewoon één van de beste rechtsbacks ter wereld in huis hadden.' en 'in plaats van de beelden te analyseren en leren van zijn fouten, lijkt deze jongen het veel belangrijker te vinden om even een ‘tweet’ te plaatsen.', dan toon je aan dat jij dus perfect tussen die uitfluitende onbenullen past.

De hele voetbalwereld is het er over eens dat het respectloos en demotiverend is om je eigen spelers uit te fluiten en dat het bovendien averechts werkt, maar dat is aan jou allemaal niet besteed. Jij denkt dat v/d Wiel in de tijd dat hij wedstrijdanalyses zou moeten bekijken, op Twitter en Facebook zit. Simpelheid ten top!

Ja, jij denkt dat het avenrechts zal werken, maar dat betekent niet dat het ook werkelijk zo is. Daarnaast ben je niet goed op de hoogte. Van der Wiel speelt al een anderhalf jaar bar en bar slecht. Het is dan verstandig om jezelf uit de media te houden, dus ook minder twitteren hoort daar bij, en aan jezelf te gaan werken. Daar bedoel ik mee kijken (analyseren) wat je fout doet, en daar een formule op te vinden. Echter lijkt het alsof het hem allemaal niks kan schelen en blijft structureel slecht spelen voor zijn doen. Wij Ajacieden pikken dit gedrag nou eenmaal niet, of jij dat nou leuk vindt of niet!

Overigens voor alle naïeveling, er is niks mis met twitteren, rappen of naar de club gaan. Het gaat erom dat een 'goede' professional weet wannneer hij zich minder in de media moet laten gelden. Dus begrijpt wanneer er gewerkt moeten worden, met name wanneer er aan jezelf gewerkt moet worden. Het is gewoon belachelijk dat een jongen met zoveel competenties zo slecht speelt. We weten immers hoe goed hij kan spelen.
Daarnaast raad ik mensen af om op dit stuk te reageren die nauwelijks naar Ajax kijken, en dan bedoel ik Ajax volgen, live wedstrijden bekijken ect. Dat bespaart mij een hoop tikwerk. Ik blijf niet alles uitleggen. Ik verwacht wel dat de lezer (in dit geval bent 'jij' dat) enige kennis waarborgt over het desbetreffende onderwerp.

26 oktober 2011 om 01:15

Ik weet niet wat er aan de hand is met Van der Wiel maar het heeft echt niks met een paar Tweetjes per dag te maken. Come on. Hij werkt echt niet harder of minder hard dan een ander. Dat hij Twitteren blijft doen vind ik juist sterk van hem, hij loopt niet weg voor zijn followers(fans) in de tijden dat het wat minder loopt bij hem, dat is te prijzen.

26 oktober 2011 om 02:25

Voorlopig heeft Van der Wiel al 8 dagen geen Tweet de wereld in geholpen, dus wat je zegt is flauwekul en het lijkt wel op weg lopen. Maar ik zou het wel sterk van hem vinden, als hij daar wel weer mee gaat beginnen..

26 oktober 2011 om 10:27

Daarnaast raad ik mensen af om op dit stuk te reageren die nauwelijks naar Ajax kijken, en dan bedoel ik Ajax volgen, live wedstrijden bekijken ect. Dat bespaart mij een hoop tikwerk. Ik blijf niet alles uitleggen.

Arrogantie ten top! Jij bent de CE, jij moet informeren en dus duidelijk genoeg uitleggen zodat zelfs een omaatje van 88 die nooit voetbal kijkt, meekrijgt wat er allemaal speelt en naderhand niet uitgelachen wordt als zij deze tekst als waarheid bij haar vriendinnen van de bridgeclub voorlegt.

Over de Ce:
Ik vind je wederom teveel aannames als waarheid neerzetten, waardoor mensen niet juist geïnformeerd worden, dat zou je bij je volgende CE verbeteren, had je gezegd. Is niet terug te zien, gemiste kans. Over je schrijfstijl en grammatica geen klachten, dat is goed in orde, iedereen mag wat foutjes maken.

26 oktober 2011 om 10:37

Ik weet dat ik moet informeren, iets wat ik duidelijk heb gedaan. Maar ik heb een limiet, juist 1000 woorden, je kan dan niet alles tot in de puntjes uitleggen. Je legt de hoodzaken uit. Daarnaast verwacht je dat de lezer zelf ook van deze kwestie afweet. Ik zie dat er veel mensen Ajax niet goed volgen, en dus niet begrijpen dat je zo kritisch op een eigen speler kan zijn. Maar in dit geval is het meer dan terecht,
En ik vertel hier gewoon hoe ik er over denk, daar kan je het mee eens zijn of niet. Maar als Clubexpert is het je plicht om soms dilemma's als deze aan de kaak te stellen. Hoe hard het oordeel soms kan zijn, de waarheid moet gezegd worden.

26 oktober 2011 om 11:42

Nu kan je wel smoesjes gaan verzinnen over je woordenlimiet, maar je zit nog niet eens op 700 woorden. Jouw fout dus, en bovendien is het niet de schuld van de lezer dat jij je verkeerd begrepen voelt.

Blijkbaar vind jij dat, op basis van jouw CE, maar één conclusie getrokken kan worden: de jouwe.
Als je succesvol wilt zijn als CE, moet je om kunnen gaan met kritiek en deze eventueel kunnen weerleggen. Dat doe je niet door respectloos om te gaan met je lezers door te impliceren dat degenen die het met je oneens zijn, geen verstand van het onderwerp hebben.

26 oktober 2011 om 11:39

Als je nou op mijn reactie reageert, zie ik meteen of ik nog iets te beantwoorden heb!

O, dus als een speler slecht speelt moet hij maar minder Twitteren? Twitteren doe je toch vooral omdat je het zelf leuk vindt, lijkt me. Dat doe je niet om zoveel mogelijk in de media te komen, toch?

Volgende vraag: wat voor kennis ontbreekt er bij mij over dit onderwerp? Ik kijk regelmatig wedstrijden van Ajax en van het Nederlands elftal, maar dat doet er helemaal niet toe. Dat verandert mijn standpunt niet.

Bovendien vind ik dat je nogal hoog van de toren blaast door een mening te verkondigen en die dan te presenteren als de mening van 'wij Ajacieden'. Als je het mij vraagt, ben jij gewoon op zoek naar een zondebok voor het zwakke spel over de hele linie van Ajax. v/d Wiel zal dan. denkend met jouw drogredenen, het makkelijkste slachtoffer zijn.

Ten slotte: ik ontken niet dat v/d Wiel slecht speelt en dat hij veel meer in zich heeft, maar jouw beredenering klopt gewoon van geen kanten.

Zal ik jullie eens wat geks vertellen. Ik was dit jaar bij de wedstrijd tegen Herenveen en toen vond ik hem de beste speler van Ajax. Dat is toch vreemd? Nu is hij de slechtste!

26 oktober 2011 om 11:19

Verandering van vorm. Eerst zijn hielen likken ( jaar geleden één van de beste op het WK volgens alle nationalisten ), daarna is dit verleden tijd en komen ze tot de conclusie dat hij weg moet en dat hij waardeloos is etc etc. Zucht.

Ik vond hem nooit een bijzonder speciale speler, zelfs tijdens zijn topseizoen niet. Hij kon leuk aanvallen maar verdedigen kan hij absoluut niet terwijl dat toch zijn primaire taak is, hij heeft het geluk bij Ajax te spelen waardoor hij amper hoeft te verdedigen maar in de grote wedstrijden zou hij toch echt wel moet verdedigen. Dani Alves kan bijvoorbeeld ook niet fantastisch verdedigen die is aanvallend beter dan menig aanvaller en past daarom perfect bij Barcelona. Van der Wiel past daarom in het Nederlands elftal en in Ajax maar bij andere ploegen zou die keihard door de mand vallen denk ik.

Van der Wiel heb ik altijd een overschat talent gevonden die volgens media in belangstelling van alle topclubs stond (barcelona, Juventus, Chelsea, Manchester United enz) maar het lijkt me niet dat hij daar ooit gaat spelen. Een beetje subtopper in het buitenland, daar ligt zijn top denk ik.

Het stuk over zijn leven buiten voetbal kan ik me wel in vinden, ik krijg wel eens het idee dat hij voetballer is geworden vanwege de aandacht die een voetballer krijgt...

Je schrijft niet verkeerd, maar toch mist dit artikel overtuigingskracht. Dat komt omdat jij van een aanname, die je amper onderbouwt, je conclusie maakt en daarbij andere factoren buiten beschouwing laat. Je kan nergens aantonen dat Van der Wiel zijn vak niet serieus neemt, en dat zijn muzieksmaak of mediagebruik resulteren in zwakke sportprestaties. Misschien kan hij gewoon niet beter. Misschien zit hij gewoon niet lekker in zijn vel.

Hoewel ik Gregory wel ietwat laconiek vind ogen, kan ik geen zinnig woord zeggen over hoe hij zich opstelt als sportman. Enige punt waar hij inderdaad fout zat, was zijn bezoek aan het concert na zijn afmelding voor Oranje, maar om op basis daarvan dit stuk te schrijven... Je had overigens ook wel wat meer diepgang mogen aanbrengen en het zondebok-element aan mogen halen. Misschien had je ook kunnen afsluiten met de stelling dat Van der Wiel zijn basisplek moet kwijtraken. Want wat houdt het in dat het 5 voor 12 is voor hem? Of wat zou het in moeten houden volgens jou?

Dit is echt weer een stuk van een vakman.

ik dacht dat je eerste CE (een meesterwerk) niet meer te overtreffen was.
Maar dat is dus duidelijk wel het geval, want dat heb je hier gedaan !

Ik deel geheel je mening over de nonchalant ogende swaggerboy Van der Wiel.
Je grammatica is fantastisch dus ik ga niet minder geven dan 5 sterren!

Volkomen verdiend.

Ik vond het stuk op sommige stukjes na erg goed, Ik ben wel is waar geen ajaxsupporter maar leef hier in een ajaxnest en ga af en toe naar de wedstrijden, dus zie ik het slechte spel van Gregory vaak genoeg. Dit gezegd te hebben vind ik dat je het social media gebeuren er misschien uit had moeten laten want ik denk niet dat z'n extreem grote invloed heeft op Gregory. Het zijn vaker de mensen om je heen die je vormen en niet alleen de media(uitingen).

Ook vind ik dat je wel wat meer over de gehele verdediging van Ajax mag zeggen ipv een soort haat strooien richting vd Wiel. Hij speelt momenteel het slechts van de verdediging is inderdaad al een tijdje uit vorm maar ook zijn collega's moeten hem hierbij meer helpen vind ik en dat gebeurt helaas ook niet. Vertonghen is momenteel veel te laconiek en coacht veel minder dan hij vorig seizoen/jaren deed. Misschien had je kunnen zeggen dat het spel van Ajax nu niet die 50 euro per kaartje waard is, dan komt het al heel sterk over en richt je het niet direct op 1 persoon.

Maar goed conclusie: goed verhaal maar volgende keer met betere argumenten komen of meerdere kanten van het verhaal laten zien en je niet focussen op 1 iemand ook al speelt die gene het slechts, voetbal blijft een teamsport...

Ik vind dat een goede CE moet voldoen aan drie eisen:
1. De schrijfstijl moet aangenaam zijn.
2. Het moet grammaticaal een beetje kloppen (hoeft niet foutloos te zijn, maar er zijn grenzen).
3. Ik wil er iets van opsteken. Ik wil dat ik na het lezen van het stuk iets meer weet dan daarvoor. Daarom vind ik een sterke, interessante, goed onderbouwde eigen mening en/of informatie die mij voorheen onbekend was essentieel.

Op punt 1 brengt je het er wel aardig vanaf. Je hebt wel een aangename schrijfstijl en een kinderlijk zinnetje als "toen had iedereen nog zoiets van..." wil ik je dan ook wel vergeven.

Op punt 2 kun je er ook mee door, ondanks knullige foutjes als s'avonds i.p.v. 's avonds, en "niet misverstane" i.p.v. "niet mis te verstane".

Op punt 3 val je voor mij echter een beetje door de mand. Het enige wat ik opsteek uit je stukje is dat jij een enigszins karikaturaal beeld hebt van Van der Wiel, dat je hem ziet als een ongemotiveerd jongetje dat meer interesse heeft in muziek en internet dan in voetbal. En daarmee voeg je heel weinig toe aan het algemene beeld dat al bestaat van Van der Wiel.

Verder kan ik me niet zo vinden in enkele van je aannames. Zoals bijvoorbeeld "nergens anders ter wereld is het publiek zo kritisch op de eigen spelers als in Amsterdam". Ik denk de fluitconcerten bij Ajax nog kinderspel zijn vergeleken bij de reacties die je krijgt als je in landen als Turkije, Griekenland of Argentinië een wanprestatie levert...

Hallo,

is dit een schrijfwedstrijd?
ik zie hier altijd heel veel mensen afgekraakt worden op hun verhaal, omdat ze puntjes en komma''s vergeten. of dat de inleiding niet goed is.. enzovoort

Wat maakt het nou uit hoe het verhaal er staat.
Hij/zij wil ons toch gewoon vermaken?? en een mening vertellen dat leuk is om van een ander te lezen.

ik vind inderdaad ook dat van der wiel niet professionaliteit uitstraalt de laatste maanden!

Ik ben het niet helemaal eens met de kritiek op Van der Wiel. Dat hij slechts speelt moge duidelijk zijn en ik vind dat we hem daarop moeten beoordelen. Dat er vervolgens nog een hele passage over zijn privéleven voorbijkomt daar kan ik minder goed mee leven. Ik denk niet dat wij kunnen beoordelen of v.d Wiel een goede prof is buiten de lijnen. Ik heb er dan ook moeite mee als mensen zeggen dat hij de hele dag aan het twitteren is enz. Laten we hem aankomende zaterdag maar weer beoordelen op zijn prestaties in het veld.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren