Stekelenburg met overmacht verkozen tot Beste Speler Eredivisie 2010

Zaterdag, 1 januari 2011 om 21:00Erik van Dam • Laatste update: 12:06

/

Maarten Stekelenburg is door de bezoekers van Voetbalzone uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2010. De doelman van Ajax bleef in de verkiezing, gehouden in de laatste week van vorig jaar, FC Twente-duo Theo Janssen en Bryan Ruiz voor. Het voorbije jaar 2010 markeerde enkele bijzondere momenten in de loopbaan van de 28-jarige Stekelenburg.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Maarten Stekelenburg zal in de zomer verkassen naar een Europese topclub


Gerelateerd

Meer sportnieuws

285 reacties (laatste reactie door Yorden10)

Terecht, Maarten keept tot op den heden fantastisch, en heeft ook een geweldig WK achter de rug.

1 januari 2011 om 22:00

zeg dat wel wat een mooi jaar

1 januari 2011 om 22:33

ik ben het wel mee eens dat hij gewelldig keept maar ik vind niet dat het een mooi jaar voor hem geweest was.

hij verdient om meer te winnen want heeft hij gewelldig zijn werk gedaan maar, jammer dat hij alleen 1 prijs heeft gewonnen

2 januari 2011 om 21:12

Een tweede plaats op het WK was ook eenm fantastich resultaat voor hem! En een geweldig feest gehad bij thuiskomst.
En tuurlijk is een kampioenschap hem gegund, maar dat komt nog wel. is het niet bij Ajax, dan komt het later wel bij een topclub.

Mwah, ik weet het niet met Stekelenburg. Hij heeft een aantal echt goede reddingen (milan thuis, die bal die hij op de lijn wegslaat). Maar hij heeft ook weer zijn momenten waarvan ik dacht 'dit is niet de Stekelenburg van het Wk'. Als je het op de basis van de tweede helft van het jaar doet kan ik me erin vinden. Maar de eerste helft was hij niet zo onaantastbaar als tijdens en na het WK (Op die sommige momenten na).

1 januari 2011 om 22:51

Hij heeft de 2de helft van het vorige seizoen ook geweldig gekeept. Ajax kreeg heel weinig tegendoelpunten, en als er dan eens een goede kans was, had Stekelenburg hem vrijwel altijd.

Geweldig jaar gedraait.

Zeer onterecht. Al je ziet hoe belangrijk Ruiz voor twente was. Hij heeft zovaak twente alsnog de 3 punten opgeleverd waardoor ze de titel pakte. maar het ajax gehalte is hier hoger dus niet verrassend

1 januari 2011 om 11:50

Tja, maar wat jij misschien vergeet, is dat bij vele het WK ook meespeelt. Ook al is het een stemming over de eredivisie.

1 januari 2011 om 18:34

@jc

Tja,, het probleem is een beetje wat er mee geteld moe(s)t worden bij deze verkiezing.

De titel is:''beste speler Eredivisie 2010''.

Dat kan 2 dingen betekenen:
1. De beste speler die in de eredivisie rondloopt. In dat geval moeten alle voetbalprestaties van het afgelopen kalenderjaar meegeteld worden. Dus ook het WK en bijvoorbeeld Championsleaguewedstrijden.
2. De speler die het best gepresteerd heeft in de Eredivisie. Dat betekent dat alléén de prestaties in de eredivisie meegeteld mogen worden.

Ik denk dat zowel VZ als de meeste stemmers optie 1 in gedachten hadden. Vandaar dat ook de prestaties op het WK meegenomen zijn.
Ik vind trouwens dat bij beide opties Stekelenburg niet onterecht winnaar is geworden, al heb ik zelf op Ruiz gestemd.

1 januari 2011 om 12:03

Op die fiets kun je altijd stellen dat een keeper belangrijker is dan een veldspeler, aangezien elke bal die een keeper eruit haalt een tegendoelpunt betekent. Puur cijfermatig gezien zou een veldspeler pas belangrijker kunnen zijn dan een keeper wanneer hij meer scoort dan een keeper ballen tegenhoudt. Maar zo redeneren we nou eenmaal niet, we kijken naar hoevaak een bepaalde speler zijn ploeg erdoor heen speelt. En inderdaad, Ruiz heeft Twente een aantal keren de 3 punten bezorgd, maar je moet niet vergeten hoeveel onmogelijke ballen Stekelenburg uit de goal heeft gehouden waardoor de gigantische inhaalslag van Ajax vorig seizoen mogelijk is geworden en waardoor Ajax dit seizoen niet op een veel grotere achterstand staat.

Persoonlijk zou ik ook niet geklaagd hebben wanneer Ruiz, die echt een uitstekend jaar heeft gehad, de prijs had gewonnen, ook hij heeft het verdiend. Maar om de winst van Stekelenburg zeer onterecht te noemen, dat is in mijn ogen ook onjuist

1 januari 2011 om 13:14

Alsof een keeper geen 3 punten voor je binnen kan halen bij het maken van cruciale reddingen in bepaalde fase van een wedstrijd. Zowel Ruiz bij Twente, als Stekelenburg bij Ajax zijn gewoon heel belangrijk geweest. Ik denk dat bij zowel Ruiz als Stekelenburg als 1e, je niemand erover hoort klagen!

1 januari 2011 om 13:31

Nou dankje, dat is precies wat ik zeg

1 januari 2011 om 12:18

juist jouw reactie is onterecht je zegt wel dat ruiz twente zovaak heeft geholpen aan 3 punten maar dat doet stekelenburg ook door ballen uit het doel te houden en dat heeft hij dit zeizoen
prachtig gedaan!!!

en trouwens ruiz en jansen staan samen op 2 dus ja niet te veel ajaxieden laten we maar
zeggen want dan stond suares op 2 en die staat daar niet dus die reactie slaat alweer nergens
op

on: affelay had wel iets hoger mogen staan van mij want hij is dit zeizoen zo goed bezig en
heeft zijn transver gelemaal verdient ookal verwacht ik er niet veel van bij barca

1 januari 2011 om 22:33

in de 2e helft vh jaar heeft affelay bijna niks klaar gemaakt, miss een paar wedstrijden + nederland-zweden. ik vond hem heel matig spelen de 2e helft van het jaar. daarom vind ik deze plek ook wat hoog voor hem.

on: helemaal verdiend van stekelenburg met vooral een héél goed wk

1 januari 2011 om 23:55

Bij het stemmen kon je het cijfer invoeren, dus het aantal stemmen maakt niet
uit, het gaat om het gemiddelde cijfer.

1 januari 2011 om 12:38

Maar Ruiz is niets met wat het vorig seizoen was, al vond ik Steek vanaf 1-01-2010 tot 31-12-2010 de beste speler in de NL Eredivisie, zeer constante (top)factor in het Nederlands elftal en bij Ajax.

De top 3, is gewoon terrecht
Vind alleen dat affelay wat hoog staat..

2 januari 2011 om 01:36

Dit slaat nergens op. Ik lees hier dat de stand bepaald wordt door de gemiddelde cijfer?
Dan vind ik ook dat iedereen (elk speler dus) evenveel stemmen nodig hebben.
Stekelenburg heeft van 17 extra mensen hun stemmen gekregen, waardoor de gemiddelde hoger of lager kon zijn. Als ik het niet goed heb mensen, corrigeer mij dan even. Dus je moet gewoon op iedereen kunnen en moeten stemmen zodat de verhoudingen gelijk zijn

2 januari 2011 om 11:10

Stekelenburg scoort 0,4 punten hoger dan Ruiz.
Over gemiddeld 1200 stemmen.
Dan doen de laatste 20 stemmen re nauwelijks meer om.
Zeker omdat Steek van niemand met voetbal verstand minder dan 3 sterren zal krijgen..

1 januari 2011 om 13:05

Vriend Stekelenburg heeft voor Nederland en Ajax minder tegendoelpunten ervoor gezorg ik geef je voorbeelden.
Nederland: Tegen Brazilie die kans van Kaka,tegen Spanje kie kans van Ramos Fabregas en Villa,enzo.
Ajax:tegen Ac milan uit en thuis,tegen Real madrid uit en thuis thuis zou het zo meer kunnen worden voor Real,tegen Auxerre uit en thuis,tegen Nec,tegen Psv,enzo.in de tijd waar het cricis over martin jol en de resultaten was hij heel erg belangrijk.

1 januari 2011 om 14:10

Stekelenburg heeft geen punten voor Ajax gepakt.dat je het zeer onterecht noemt getuigt weer van je voetbalkennis je kijkt waarschijnlijk liever jupiler league en op zondagavond de samenvattingen van de eredivisie.helaas zijn er veel meer Ajax supporters dan al andere nederlandse clubs waarschijnlijk speelt voetbalzone daar ook wel op in.en wat er hiervoor ook is gemeld is dat er bij vele een WK in de benen hebben heb Ruiz niet gezien.

1 januari 2011 om 17:17

jij bent duidelijk geen ajacied!

Stekelenburg en zeker zo belangrijk geweest voor Ajax als Ruiz voor Twente.

Ik ben het met je eens dat stekelenburg af en toe van zijn mindere momenten heeft,maar dat is niet dit seizoen geweest.

Dit is veruit zijn beste seizoen en hij is veruit en terecht eerste geworden in dit klassement

1 januari 2011 om 21:17

Het ajax-hatend gehalte is veel hoger dan het gehalte dat van Ajax houdt. Er zijn bijvoorbeeld mensen die bij Suarez gewoon bij voorbaat 1 ster geven, en ik denk dat ze dat bij Stekelenburg niet gedaan hebben omdat hij op het WK zo geweldig was. Ook bij Ajax was hij natuurlijk geweldig en ik moet zeggen dat ik zijn winst meer dan terecht vind.

2 januari 2011 om 03:21

wees blij dat je bryan & theo op 2 & 3 hebt staan, want als je kijkt naar het aantal stemmen, heeft suarez er meer dan die bryan & theo!! dus ga niet janken met je ajax gehalte is hier hoog, rot dan lekker op naar een andere site! stelletje zeikwijven. beetje janken als ajax, of iemand van ajax iets wint. als ik zoveel zou moeten zeiken op jou cluppie had ik liever in een isoleer cel geleefd.

2 januari 2011 om 04:19

@ Rkc

Ach ach ach daar hebben we de grootste Ajaxhater weer. Kun je het weer eens niet hebben dat er iets positiefs over Ajax te melden is!!!??? Stekelenburg heeft voor Ajax misschien wel vaker de punten gepakt als dat Ruiz dat voor Twente gedaan heeft. Maarten is 1 van de beste keepers op de wereld dus een genot dat deze jongen nog in de eredivisie uitkomt en ik kan wel tig betere aanvallende middenvelders op de wereld op noemen dan dat Ruiz is.

Het Ajax gehalte is hier hoger??? Ik weet niet hoor maar denk dat het Anti-ajax gehalte op VZ hoger ligt dan het Ajax gehalte maar zoals altijd ontbreekt het bij jou aan objectiviteit als het Ajax betreft. Hoop dat je er vannacht niet wakker van ligt.

2 januari 2011 om 22:43

@rkc073

ga toch weg man met je ajax gehalte!, waarom staat suarez dan onder affelay , ruiz ,janssen?? en wie was topscorer? juist ja suarez!

en als we het gaan hebben over beslissende goals van ruiz, hoe zit het dan met die hele belangrijke reddingen van stekelenburg??? hij heeft heel veel punten gepakt voor ajax!

''zijn contract loopt medio 2012 ten einde en de 39-voudig international wil niet meer bijtekenen.''

Oh wanneer heeft hij dat gezegd dan? Want dat is me dan ontgaan.

1 januari 2011 om 11:37

Ik ga het niet opzoeken, maar dat heeft hij zeker gezegd. Ook omdat hij verwacht 'dat Ajax hem geen aanbieding mee zal doen.'

Toch maar even gegoogled:
http://www.vi.nl/nieuws-item/188109/stekelenburg-g...

1 januari 2011 om 11:38

Ik weet niet meer wanneer, maar dat hij het gezegd heeft weet ik wel. Het zal wel ergens na de afdroging tegen Real zijn geweest, dat was zo'n moment waarop heel Ajax geknakt leek. In elk geval zat ik met open mond achter m'n scherm van: nee, niet hij ook al weg

2 januari 2011 om 04:27

Nee hoor hij zei het na het WK al dat hij wel op zoek was naar een nieuwe uitdaging. En ook niet vreemd en hoe vervelend voor ons ook ik gun het deze jongen ook. Heeft zooolang bij het eerste van Ajax gezeten. Hij zal jammer genoeg geen D.blind worden maar denk dat hij wel een goede runner up is van lang bij de club blijven sinds de bosmanregels....

2 januari 2011 om 09:58

nou, ik zit dalijk met open mond want let maar op als stekelenburg weg gaat zal ajax tyton komen halen in kerkrade let maar op mijn woorden en het ergste van het verhaal is is dat Roda niet in de positie is om nee te zeggen

on ik vind stekelenburg een zeer goede keeper en is erg belangrijk geweest voor het nederlands elftal terrecht winnaar

Allemaal Even Dankjewel Zeggen Tegen Maarten Stekelenburg
Nederland - Brazilie

ik vindt het ook terecht zoveel gered voor ajax en een hele goeie doelman nederlandse elftal hoop dat hij niet vertrek bij ajax zal zonde zijn er zijn geruchten dat zoveel clubs hem willen

Belachelijk. Buiten het feit dat hij niets gewonnen heeft is hij ook nooit beslissend geweest op cruciale momenten. Dat kan je van Ruiz afgelopen jaar niet zeggen dus eigenlijk verdient alleen hij deze titel.

1 januari 2011 om 11:41

Je weet toch wel dat 80% van dit forum voor Ajax is? Daarvan is 70% zo chauvinistisch dat ze allemaal op een Ajacied stemmen.

1 januari 2011 om 12:19

Je sollicitatie bij wondersloff voor een complimentje is in ieder geval geslaagd te noemen. Gefeliciteerd met deze prijs!

In jouw redenatie hebben de Ajacieden dus ook massaal gestemd op Ruiz en Janssen.

Kansloze theorie.

1 januari 2011 om 12:20

daarom staat suares ook niet op 2 zeker jouw reactie slaat nergens op want jansen en
ruiz hebben samen ongeveer evenveel stemmen als steek en luis dus dat 80% ajacied
is dus helemaal niet waar !!

1 januari 2011 om 14:03

Inderdaad Fellaini. Zo'n verkiezing hier heeft het niveau van: 'wij van Wc-eend adviseren Wc-eend'. Jammer dat de gemiddelde bezoeker hier enige objectiviteit niet als goed voornemen voor 2011 heeft.

1 januari 2011 om 14:37

Nee, ongeveer 30% zullen Ajacieden zijn. Ja, inderdaad het best vertegenwoordigt met de meeste fans.
Maar van de andere 70% zal 68% Ajax-haters zijn...

1 januari 2011 om 14:39

wondersloff: dat bezoekers niet dezelfde mening als jij hebben , betekent nog niet dat ze geen objectiviteit hebben. Jij kan er gewoon niet tegen dat een Ajacied gewonnen heeft, ga toch ergens anders janken..

1 januari 2011 om 14:43

Jammer dat je altijd weer mensen zoals Wondersloff hebben en het gewoon niet kunnen accepteren dat DIT de uitslag is.
Iedereen weet dat Stekelenburg de man was van dit seizoen, maar nee hoor.
Op die leeftijd op de moeilijkste positie staan in het team. Pet je af voor Maarten.

1 januari 2011 om 17:22

Treurig jongens misschien moeten jullie maar eens objectief reageren en kijken en niet subjectief.

Stekelenburg is zeker de terechte winnaar hij is ontzettend belangrijk geweest voor Ajax.

Dat is maa iets van 19 tegendoelpunten heeft gehad het vorige seizoen is ook zeker te danken aan Stekelenburg

1 januari 2011 om 19:00

@ Wondersloff

Je hebt het over objectiviteit, die moet over stemmen gaan. Een stem is meestal subjectief, omdat het een mening van iemand is zoals je hier kunt zien. Het is trouwens ook erg zielig (in mijn ogen zelfs lachwekkend, als ik naar je leeftijd kijk) van je om bij elk Ajax gerelateerd onderwerp te zien, om maar altijd iets negatiefs te uiten over Ajax. En als je even wat beelden terug kijkt van reddingen van Stekelenburg in 2010, zul je zien dat ze wel degelijk cruciaal waren.

2 januari 2011 om 00:13

misschien kan wel 80% van dit forum voor Ajax zijn maar die Ajaxsupporters hebe wel gelijk
stekelenburg verdient deze prijs. hij is het vaakst beslissend met zijn reddingen.

2 januari 2011 om 00:38

Och och, wat zijn we weer treurig bezig vandaag.
Wondersloff, wat was je goede voornemen?
Nog meer kansloze reacties plaatsen?

2 januari 2011 om 04:32

80% voor Ajax?? Maak er maar 20-25procent van. En die andere 80procent zijn Ajaxhaters... maar jou post zegt al genoeg en dan durf jij nog te spreken over objectiviteit haha terwijl je hier het topvoorbeeld bent van een subjectieve anti.....

2 januari 2011 om 05:18

20-25%..? Hoewel ik hier niks mee wil zeggen, de meerderheid van VZ zijn voor Ajax. 20% is belachelijk.

1 januari 2011 om 11:44

Hoe kan een keeper beslissend zijn buiten het feit dat hij geweldige reddingen maakt?! Als ik alleen al naar het WK kijk verdiend hij het absoluut!

1 januari 2011 om 11:48

Zeker vergeten dat er 'n WK was???

1 januari 2011 om 11:52

Hoe kan jij nou zeggen dat een keeper uberhaupt beslissend is of niet??? Hij staat er voor reddingen, maar Steek maakt wel bizarre reddingen.

1 januari 2011 om 11:52

Nooit beslissend geweest?! Haha hou toch op man! De 2 super belangrijke reddingen tegen Kiev vergeten? Wanneer die er in waren gegaan kon Ajax de champions league wel vergeten. De redding op het WK vergeten op het schot van Kaka die Stekelenburg uit de kruising haalde? Anders was oranje zeker weten uitgeschakeld. Van 2-0 kom je niet snel weer terug namelijk. Zeker super terecht dat hij wint!

1 januari 2011 om 11:59

Dat WK neemt iedereen mee, maar het gaat over de eredivisie. Dan nog vindt ik hem de titel terecht doen toekomen. Ruiz is in 2010 niet zo heel beslissend geweest voor Twente als in 2009 (dus tweede seizoenshelft)

1 januari 2011 om 19:22

@jc
helemaal mee eens iedereen doet alsof dit het jaar van ruiz is, dat vind ik zeker niet ik denk echt dat dat 2009 was, twente heeft vorig jaar veel punten laten liggen tweede seizoenshelft en nu is ruiz (net zoals veel voetballers (die wel een wk hebben gespeeld)) lang niet zo goed als vorig jaar.

ik vind het terecht dat stekelenburg dit heeft gewonnen hij word door sommige mensen hier zwaar onderschat (zijn er niet heel veel meer), hij heeft zoveel cruciale reddingen gehad! af en toe lijkt het niet zo bijzonder maar hij staat altijd op de goede plek in de goal waardoor hij vaak heel simpel de bal kan pakken, terwijl andere keepers gestrekt zouden moeten!

1 januari 2011 om 12:48

Volgens mij zit de haat diep hier.

De redding van Stekelenburg op het schot van Kaka bracht ons eigenlijk naar de finale. Voor Ajax tegen Milaan thuis, ook een geweldige bal. En ongetwijfeld tal van reddingen in de eredivisie. Het is echt pure onzin wat je hier zegt.

1 januari 2011 om 15:08

@wondersloff

De verkiezing gaat over de beste speler van de eredivisie. Als we gaan beoordelen wie de meeste wedstrijden heeft beslist komen we waarschijnlijk bij Wegereef uit

Ik vind Stekelenburg ook de beste speler van 2010 in de eredivisie, op basis van zijn soms bizarre reddingen denk ik dat hij van alle spelers in de eredivisie het hoogste niveau aankan. Als hij nu de juiste club kiest kan hij tot de allerbeste (keepers) van de wereld gaan behoren.

Als jij nu denkt dat ik dit vind omdat ik voor Ajax ben zegt dat spreekwoordelijk meer over de waard dan over zijn gasten. In ieder geval vermoed ik dat jij niet snel op een Ajacied zou stemmen.

1 januari 2011 om 17:51

@ wondersloff

Wat een domme opmerking is dit nu weer. Je hoeft ten eerste niet alles gewonnen te hebben om de beste speler van de eredivisie te worden. Je wint namelijk als ploeg en niet als individue.

Stekelenburg is ook het afgelopen jaar weer uitstekend geweest. Heeft onmogelijke ballen gepakt en heeft Ajax zeker punten opgeleverd. Sterker nog, Stekelenburg is een van de beste keepers op dit moment en hij wordt alleen maar beter. Dat Ruiz een uitstekend jaar achter de rug heeft doet hier niets aan af.

1 januari 2011 om 21:00

Ik verbaas me echt naar jou reactie, helemaal gezien jou leeftijd. Sinds wanneer moet je iets winnen om zo belangrijk te zijn, los van het feit dat Stekelenburg de Knvb beker heeft gewonnen (en ga niet jammeren dat de Knvb niet meer bestaat vanwege de manier hoe die verlopen is, want het is en blijft een prijs). De verkiezing is niet: Wie is de meest beslissende speler van het jaar 2010 o.i.d. maar daarnaast is Stekelenburg bizar belangrijk geweest voor Ajax. Zonder Stekelenburg had Ajax niet tot de laatste dag alsnog mee kunnen doen om de titel, zonder Stekelenburg heeft Ajax niet in de champions league gespeeld, zonder hem hadden ze misschien zelfs niet eens in Europa overwintert. Het zou wel eerlijk zijn van je om het eens objectief te bekijken, je bent nooit te oud om te leren

2 januari 2011 om 02:08

Wat wil je met beslissend aangeven, dat je een assist geeft of doelpunten maakt? Dát lijkt me een beetje moeilijk gaan voor een keeper..

Die man is zeker wel beslissend geweest voor Ajax én voor het Nederlands elftal, zelfs in de finale nog was hij belangrijk! Maar goed, 't is een Ajacied en dus klopt het niet? En nee, Ajax is niet mijn cluppie

2 januari 2011 om 04:29

Je hoeft niet iets te winnen om de beste speler te zijn. En ook nooit beslissen geweest op cruciale momenten? Man laat mij toch niet lachen. Dat je jezelf nog serieus neemt na deze onzinpost...en dat er iemand is die je voor deze post een groen randje geeft dat is nog triester.

Volledig terecht natuurlijk. Hij heeft voor Ajax en Oranje meer punten gepakt dan wie ook. Verder is hij een rustgevende, meevoetballende keeper, die naast een aantal formidabele reddingen ook menige gevaarlijke aanval heeft opgezet door zijn snelle spelhervattingen.

Als je overigens 3 spelers voor je hebt in een klassement ben je geddeld 4e (afellay en Suarez) en niet gedeeld derde.

Volkomen terecht... deze man heeft meerdere malen laten zien wat zijn vak inhoudt!!! Niet zomaar even een paar mooie reddingen, maar gewoon een constante keeper. Nu nog even een mooi clubje vinden en dan gewoon weer verder gaan zoals je bij Ajax keepte...

Ik verwacht wel dat Maarten Stekelenburg na deze zomer bij een Europese topclub speelt. Dan denk ik aan een Manchester United bijvoorbeeld, ook al hebben die natuurlijk erg veel kandidaten.
Dat hij na de zomer nog in Amsterdam aan zijn speeltijd komt lijkt me de kans vrij klein. Terecht dat hij gekozen is tot beste Eredivisie speler van 2010, hij was toch echt degene die constant speelde en genoeg goede reddingen had.

Met overmacht????ik zie maar 17 stemmen verschil.

1 januari 2011 om 11:49

Je ziet toch dat zijn gemiddelde een stuk hoger ligt dan dat van de spelers onder hem. Ik vind dit overigens wel terecht, heeft zeer goed gekeept zowel voor Ajax als voor Oranje.

Ik begrijp alleen niet waarom Ibi boven Doedzak staat, die laatste was afgelopen jaar zoveel beter en belangrijker voor het elftal.

2 januari 2011 om 21:17

Het gaat om 0.4 verschil. Er zijn alleen 17 stemmen meer op Stekelenburg uitgebracht dan op Ruiz. Dit wel zeggen dat sommige wel op stekelenburg stemmen maar niet op Ruiz.
Het gemiddelde laat zien dat het verschil wel redelijk groot is.

Omdat Stekelenburg op het WK heeft geschitterd is dit meer dan terecht, Misschien had er bij deze verkiezing bij moeten staan ''alleen op basis van de Eredivisiewedstrijden''. Anders had Ruiz deze verkiezing gewonnen. Ik denk dat veel mensen dezen verkiezing op verschillende manieren hebben geintrepeteerd. En clubliefde of clubhaat zal ook een rol gespeeld hebben.

Terecht en ook wel verwacht, hij is de enige die het hele jaar goed heeft gepresteert.
Janssen is dit seizoen pas een beetje echt doorgebroken door de CL wedstrijden.
Ruiz dee het aan het begin van het seizoen ook minder en iedereen weet wat er met Suarez is.
Maar Steekenlenburg heeft het echt verdiend, hij maakt onmogelijke reddingen. Ik denk dat we het zonder hem moeten doen volgend jaar in de Eredivisie.

Zeer terecht, Ruiz en Steek hebben het beste gepresteerd dit jaar. Maar Steek heeft nog een WK gekeept en een korte vakantie gehad en toch ajax nog weten te helpen naar de CL. Helaas hebben we Ruiz niet op het WK zien schitteren

@rkc073 ryan is inderdaad belangrijk geweest voor Twente, Maar Stekelenburg is belangrijk geweest voor Ajax en voor Nederland. Dus je reactie slaat nergens op

Waarom staat Afellay in godsnaam boven Suarez? Hij heeft in 2010 amper zijn klasse laten zien omdat hij als controleur op het middenveld stond geposteerd, terwijl Suarez Ajax bijna eigenhandig kampioen maakte.

Terechte uitslag, deze prijs mag hij van mij hebben. Dat 2 spelers van ons in de top drie staan, doet me deugd. 2010 van ons jaar, en hopelijk kan het in 2011 een vervolg hebben.

volledig terecht!!
Stekelenburg heeft het hele jaar constant gekeept en was op het WK fenomenaal
Ruiz en Suarez waren op basis van het vorig half jaar de terechte winnaars maar in de 2de helft van 2010 waren ze gewoon iets minder
Ik snap alleen niet waarom Theo Janssen in de top 3staat

Dit is echt triest. Hij stompt 2 ballen op het wk uit het doel en ineens is hij een wereldkeeper. Als je zuiver kijkt is het een leuke eredivisiekeeper die in het nederlands elftal staat omdat er bij het afscheid van van der Sar nog niemand opgestaan was.

1 januari 2011 om 13:23

Voor welke club ben je? Leer eens objectief te kijken.

1 januari 2011 om 18:06

voor fc den bosch, dus of een speler nou van ajax feyenoord of psv is maakt me geen drol uit. Lijkt me objectief toch?

1 januari 2011 om 14:27

Volgends mijn heb je wat wedstrijden gemist op het WK en wat cl wedstrijden gemist bv Real en Milan en denk dat je ook heelveel eredivisie wedstrijden hebt gemist waar die heel belangrijk is voor Ajax. Stekelnburg zit gewoon tegen de wereldtop aan dus dat je een leuke eredivisiekeeper noemt getuigt ook van kennis over keepers. Gelukkig leven we in een vrijland en mag je je mening geven dat is weer het mooie van dit land maar beetje goed opletten mag wel voor de volgende keer.

1 januari 2011 om 18:08

Ik heb goed opgelet, net als die oud wereldspits die een heleboel topkeepers op zijn weg is tegengekomen. En die oud ajaxied vond hem niet eens een basisspeler. Kom op man, als hij bij een club als NAC had gekeept dan hadden ze hem nog niet zien staan.

1 januari 2011 om 21:05

Enkele reacties hier boven heb jij het lef om te zeggen dat je het objectief bekijkt. Deze reacties ontkracht dat meteen.

Het is totaal niet relevant om over Nac te praten want dan zou hij een totaal andere opleiding hebben gehad en mocht hij alsnog de juiste begeleiding hebben gehad was hij al heel vroeg weggekocht.

En dat een of ander oud Ajacied wat zegt wilt niet zeggen dat deze man dan ook veel verstand van het zaakje heeft. (overigens wel frapant dat wanneer een (oud) Ajacied positief over Ajax is hij arrogant is, maar wanneer het negatief is wordt zijn 'mening' gevolgd alsof de beste man een heus vakman is)

1 januari 2011 om 22:02

Ik zie niet in waarom ik niet objectief zou zijn als ik stekelenburg verplaats naar een andere club om een punt te maken. Mijn punt is dat ze hem niet hadden zien staan (zoals hij nu is) en dus vroeg wegkopen is in dit voorbeeld niet relevant. Het is gewoon geen topkeeper.
En mijn andere punt dat van Basten het niet in hem zag zitten , leek mij wel een sterk punt.
Verder is het erg flauw om dat stukje over arrogantie te plaatsen als ik het daar totaal niet over heb gehad. Spreek daar mensen op aan die zich daar schuldig aan maken.

1 januari 2011 om 22:07

als het geen topkeeper is dan wil ik van jouw wel eens een stuk of 12 keepers hebben die beter zijn als Steek.

1 januari 2011 om 23:58

Kaaiman,
Onthoud jij de aankomende 10 jaren maar aan deze uitspraak hier van jezelf dat hij niet goed is volgens jou, want je gaat nog veel momenten in je leven krijgen dat je voetbal zit te kijken en met verbazing en met bewondering gaat reageren op een actie van Maarten. Denk dan maar weer terug aan je reactie hier.
Deze keeper beheerst alles wat een topkeeper nodig heeft.
Lengte
Uitstraling
Tactisch vermogen
Geweldige trap techniek
1 op 1 zeer sterk
op de lijn zeer sterk
En zo kan ik nog wel even doorgaan, ik durf zelf te beweren dat als hij deze groei doorzet hij boven het niveau zou uit kunnen komen die V/d Sar behaald heeft.

2 januari 2011 om 00:33

warom zouden ze hem nie bij een club als nac niet staan????

bij nac word wel vaak gescout hoor

1 januari 2011 om 21:51

Jij vindt het triest?
Hij stak met kop en schouders boven de rest uit,en als je het dan toch over een super prestatie wilt hebben: dan was Luis eigen de aller beste,welke speler in de eredivisie heeft zo gepresteerd als hij? En het heeft niets te maken of je kampioen word of niet,het gaat om de beste en steek is duidelijk de beste geweest.
En hij heeft aangetoond een meer dan waardige vervanger te zijn voor Edwin.

1 januari 2011 om 22:05

jij kijkt duidelijk nooit naar Ajax, jij zult zien als hij dalijk bij een topclub keept, dat hij gaat schitteren en dan neem je je woorden wel terug

2 januari 2011 om 00:25

kaaiman
noem jij 2 balle weggestompt?!!!!!!!

gozer kijk het wk eens trug! tege slowakije een hele goeie redding 1 tege 1 was dat. tege kaka uit de kruising gehouden tege uruguay had ie een mooie maar weet niet tege wie. tegen spanje had die zoveel reddinge das bijna niet te tellen. dus echt efe na denke voordat je iets typt man.
wel lol dat je voor fc denbosch bent want ik woon 10 min af van die stadion

stekelenburg had een goed jaar met prima reddingen, maar toch is ruiz even belangrijk geweest. Steeds scoorde hij in de laatste minuten voor twente en bezorgde daarmee samen met stoch en n'kufo het kampioenschap maar ook een prima aanvallerstrio. En wat doet bjorn vleminckx daar? misschien nu topscorer maar als je hem 90 minuten lang ziet in een wedstrijd, bakt die er geen pannekoek van?

Stekelenburg is een goede keeper hoor maar de stemming zal niet voor 100% op de eredevisie afgestemd ,want als je de reacties zo leest heeft iedereen het over hoe goed die was op het WK en hoe die ajax behoed heeft voor het champes laege toornooi .
terwijl er toch duidelijk staat Eredevisie.
Met dit soort lijstjes zie je toch meestal wel van welke club de grootse schare aanwezig is .

Maar denk zelf dat ruiz of suarez wel de beste spelers van het jaar 2010 waren .

Dit is echt meer dan verdient.
Ik ben als Ajax-supporter echt ontzettend trots op hem, want wat heeft hij een geweldig seizoen gehad en dan tel ik het WK er bij op. Echt, fantastisch. Een man met een Ajax-hart die al zoveel jaar bij Ajax zit, echt niet te geloven. Hij verdient het echt het meest. Onbegrijpelijk dat Wisgerhof erbij staat.
Vleminckx is toch wel met zijn goals belangrijk geweest voor NEC hoor, ook al speelt hij niet de hele wedstrijd goed. Ik ben ook erg blij dat van Wolfswinkel er niet en Mertens er wel bij staat.
Ik vind dat van Wolfswinkel flink overschat wordt en hij heeft veel van zijn goals dit seizoen uit penalty's gescoord. De tweede seizoenshelft van 2010 was hij ook vrij slecht en liet hij weinig zien hoor.
Mertens daarentegen was een dragende kracht bij FC Utrecht in de tweede seizoenshelft al vind ik hem dit seizoen nog wisselvallig.

Ben het hier toch niet mee eens. Ik vind dat Ruiz het had moeten worden met op nr.2 Stekelenburg. Ruiz heeft het hele jaar goed gepresteerd en Twente aan de titel geholpen. Steek heeft het hele jaar goed gepresteerd en Ajax ern Nederland aan een tweede plek geholpen...
Ik krijg toch sterk de indruk dat dit wel een beetje een Ajax-forum aan het worden is, vooral vanwege het grote verschil van Stekelenburg en Ruiz.

zwaar overschat Stekelenburg. Geen eens de beste keeper van de eredivisie. Mihailov en isaksson zijn beter..

Theo Janssen idem dito, zwaar overschatte 1-tempo voetballer.. die opvalt door zijn mooie trap.

Ruiz had dik op 1 moeten staan, die man heeft zoveel belangrijke goals gemaakt..
Suarez, ondanks complete inzinking laatste 2 maanden nummer 2
affelay nummer 3
dudszak nummer 4
Mertens is geen eens de beste speler van utrecht, speelt goed thuis tegen vvv enzo... maar heel vaak ook totaal niet aanwezig. Lensky en Silberbauer zijn onze beste spelers... maar of ze in de top 10 horen betwijfel ik.
en wtf doet wisgerhof op deze lijst maar douglas niet? douglas en vertonghen zouden mijn nummer 5 en 6 zijn denk ik.

1 januari 2011 om 14:02

Isaksson beter? kom op man, als je dit meent hoeven we jou ook niet meer serieus te nemen, Mihaylov is ook niet beter maar die komt nog in de buurt, maar Isaksson?
Stekelenburg heeft bij Ajax een seizoen lang fantastisch gekeept, en ook op het WK veel belangrijke reddingen gemaakt.

1 januari 2011 om 22:09

ben het helemaal met je eens, maar op zulke zielige personen moet je eigenlijk niet reageren, die gebruiken deze site alleen om te provoceren, en om overal tegenin te gaan

Ongelovelijk dat een keeper(!!!) de beste speler is. Enige wat stekelenburg hoeft te doen is ballen vangen en weer inleveren. Dat doet hij natuurlijk goed maar kom op beste speler is Ruiz . Keepers kunnen geen beste speler zijn.

1 januari 2011 om 12:54

Haha ballen vangen en weer inleveren. Het is niet te hopen dat hij de ballen weer inlevert. Ga alsjeblieft een keer op goal staan, dan zie je pas dat het keepersvak veel meer vraagt dan een beetje ballen vangen. Wat een onzin zeg.

1 januari 2011 om 13:16

die 5 ballen die hij per wedstrijd krijgt... op basis daarvan kun je iemand toch niet beste speler noemen vergeleken met iemand die 100 balcontacten heeft?

1 januari 2011 om 14:48

Op doel staan is de moeilijkste/zwaarste van heel het elftal. Precies hij krijgt maar 5 ballen en de druk die daarop ligt is zo groot. Elke fout die een keeper maakt is fataal.
We kunnen het ook wel eens omdraaien. Hoeveel kansen heeft Ruiz gemist ( elke kans zie ik als een fout, wat bij een keeper een blunder is ) en hoeveel blunders heeft Maarten gemaakt?
Dag Theramy

1 januari 2011 om 17:06

@ Keepertoob. Na die eerste zin ben je al niet meer serieus te nemen.
Wie krijgt het meest betaald? Juist, middenvelders en aanvallers.
Omdat die het belangrijkste zijn in een elftal.

1 januari 2011 om 17:58

Nee, jij bent serieus te nemen met jouw zin over de 5 ballen.

Wat een grapjas ben jij man. Als jij niet begrijpt hoe belangrijk een keeper is voor een elftal, dan snap jij het voetbal spelletje niet zo goed. En dan heb je nog een kansloze opmerking over salaris hahaha.

1 januari 2011 om 19:38

@theramy volgens mij is stekelenburg de best betaalde ajax speler hoor, sowieso een van de groot verdieners dus waar praat jij over? jij hebt echt geen idee hoe lastig het is om op doel te staan waarschijnlijk trap je over alle ballen heen die je aangespeeld krijgt omdat je stijf staat van de zenuwen! laat staan dat je reddingen verricht zoals stekelenburg bv tegen Brazilië (en ja ik weet dat het hier over de eredivisie gaat het gaat even om een voorbeeld)

1 januari 2011 om 21:07

Ja Theramy, laten we de keeper maar als eerste wisselen als je met 10 man verder moet, dan red je het wel! hahaha mafkees.

1 januari 2011 om 22:14

als jij geen keeper hebt win je geen wedstrijd hoor.

2 januari 2011 om 11:33

@ lunny. Leer lezen ofzo. Ik zet nergens neer dat je een keeper moet wisselen?
Al zet je de beste keeper bij Feyenoord in de goal dan worden ze echt geen kampioen hoor, wat een pannekoeken hier allemaal.

1 januari 2011 om 13:14

Een keeper kan een ploeg behoeden tot een nederlaag. Je ploeg kan net zo slecht spelen, maar je keeper is dan wel super in vorm! Zou je nog een geflateerde goal erin schoppen win je alsnog de wedstrijd. Niet de doelpuntemaker is dan de matchwinner, maar de keeper! Dat heeft Stekelenburg dit jaar ook heel vaak gedaan. Stekelenburg heeft Ajax en Oranje dit jaar een aantal keren goed gered en daar kan ik alleen mijn stille respect voor tonen!

1 januari 2011 om 22:11

dus als bijv. Ruiz 10 1 op 1 kansen krijgt en hij maakt er 1 en stekelenburg krijgt 10 1 op 1 kansen om die uit het doel te houden en hij pakt er daarvan 10 dan vindt jij Ruiz beter als Steek??

voetbalzone kent 50% ajax aanhangers en 50% anti-ajacieden dus de uitslag klopt gewoon.

ik vind dit terecht, je hoeft niet altijd prijzen te winnen om in iets de beste te zijn. zie Henry destijds bij arsenal waar hij nooit wereldvoetballer van het jaar is geweest. of steven gerrard die nooit loon naar werken krijgt/kreeg.

Wat doen in vredes naam Wisgerhof en Vleminckx in dit rijtje.. Allebei aardige spelers hoor, maar zo zijn er nog wel meer in de eredivisie.

Stekelenburg is natuurlijk de terechte nummer 1 van het afgelopen seizoen. Als je kijkt naar de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt, en het aantal punten dat hij eigenhandig voor Ajax heeft binnen gesleept is het natuurlijk volkomen terecht.

Ik snap 1 ding niet. Waarom Douglas niet in dit rijtje staat. Douglas is de beste verdediger in de eredivisie en heeft in 2010 beter gespeelt dan Wisgerhof en is belangrijker geweest voor Twente dan de meeste spelers in dit rijtje voor hun club.

1 januari 2011 om 13:10

hear hear. omdat bij voetbal insite hij een paar keer negatief is uitgelicht.
en de meeste nederlanders baseren hun mening op wat er in dat soort programma's wordt gezegd

1 januari 2011 om 13:32

Ja Suarez is ook wel negatief uitgelicht in dat programma. en wat dacht je van vlemincks daar hebben ze nooit een positief woord voorover dus dat vind ik onzin. Vind het gewoon erg slecht dat de beste verdediger van de eredivisie er niet tussenstaat en een aantal spelers die het wel aardig bij hun club doen staan er wel bij

Dus 17 stemmen op zo een 1200 is 'overmacht' tegenwoordig.....

Ik kan me wel vinden in deze drie, zou alleen Ruiz op een zetten. Alle drie een schitterend jaar gehad, nog een half jaar genieten van deze spelers en dan onderweg naar de Europese (sub)top.

1 januari 2011 om 13:26

Het gaat om het gemiddelde cijfer dat hij heeft. Stekelenburg heeft een 4,05 en Janssen en Ruiz een 3,75. Dus dat is best wel een verschil..

Tja,

Als Stekelenburg bij VVV zou keepen, 1000 ballen op doel zou krijgen waarvan er 600 weergaloos zijn tegengehouden maar er wel 400 in het netje zijn gevlogen, zou hij dan ook op nummer 1 staan ?

Een keeper wordt gemaakt door het team waarin hij speelt ..

1 januari 2011 om 13:41

'' Kwartfinale WK in Zuid-afrika weergaloze knal van Kaka richting de bovenhoek, dan kan je nog zo goed team hebben, jij moet hem er wel uit halen, dat deed Stekelenburg op een geweldige manier''

Dus het slaat nergens op dat een keeper gemaakt door het team waarin hij speelt.

1 januari 2011 om 14:02

Dat was een goede redding maar op basis van zo'n redding wordt je natuurlijk niet de beste speler van de eredivisie. In de eerste divisie, topklasse of wat voor niveau dan ook heb je wel van dat soort mooie reddingen.
Op basis van constante niveau kan ik echter wel leven met deze keuze. Het is een goede keeper die weinig fouten maakt.

1 januari 2011 om 14:07

Wie zegt dat het alleen om prestaties in de eredivisie gaat? het gaat om de beste speler uit de eredivisie, niemand zegt dat je dan je mening niet mag basseren op de wedstrijden die deze speler uit de eredivisie internationaal heeft gespeeld?.

Het ging mij er trouwens niet om dat door die redding hij gekozen is, en ook daarop basseer ik niet dat hij de winnaar is geworden!, ik gebruik die redding om aan te geven dat je team juist niet de keeper maakt! want dat is gewoon onzin. Baldterror had die bal zelf niet uit de kruizing geplukt hoor ook al is het team nog zo goed.

1 januari 2011 om 14:50

@ Baldterror,

Dat is voor een spits hetzelfde. Als je bij willem 2 in de spits staat mag je blij zijn dat je 3x de bal krijgt en dan mag je hopen dat je nog wat medespelers om je heen hebt anders moet je in je eentje tegen 4 verdedigers en dan ook nog scoren. Een spits wordt gemaakt door het team waarin hij speelt.

Hahaha, leuke reacties. Iedereen vergeten dat er in Nederland 8 miljoen Ajacieden en 8 miljoen anti-ajacieden zijn? Dan moet het stemmen toch gewoon kloppen, want de anti-ajacieden die zielig willen doen(en ja, die zijn er heus wel) hebben Stekelenburg 1 ster gegeven, dus dat zal vast wel weer compenseren.

On: Stekelenburg fantastisch jaar gehad, Ruiz ook een fantastisch jaar. Denk dat voor veel mensen(nederlanders) het WK de doorslag heeft gegeven. En Afellay gedeeld vierde, wat moet je daar nou van zeggen..

1 januari 2011 om 13:30

8 miljoen ajacieden en 8 miljoen anti-ajacieden? ga nog meer overdrijven...

1 januari 2011 om 17:28

Zucht het is een soort van beeldspraak natuurlijk 50-50 ik mag hopen dat je dat toch wel inziet ?

Hoe kun je het hier nou mee oneens zijn?

Stekelenburg is dit jaar definitief doorgegroeid tot een topkeeper. Hij is een stuk zekerder dan voorheen bij hoge voorzetten en met uitkomen (waar hij voorheen altijd twijfelde en grove fouten maakte). Nu nauwelijks meer twijfels of grote fouten. Op het WK was hij veruit de beste keeper. Niemand had het meer over onze beste keeper aller tijden V/d Sar. Bovendien heeft hij Ajax hoogstpersoonlijk de groepsfase van de CL in geholpen en daar eigenlijk ook nog wel een beetje de eer van Ajax gered (tegen Real Madrid uit). Daarbij was het tegen Ajax in de 1ste helft van het jaar bijzonder moeilijk om te scoren, niet in de laatste plaats te danken aan Stekelenburg.

Hopelijk vind hij na Ajax een schitterende topclub in het buitenland en kan hij echt een wereldkeeper worden. Het is bij Maarten met veel pieken en dalen gegaan, maar hij heeft zich (ietwat laat, ook al is het een keeper) uiteindelijk er doorheen geslagen.

Opvallend overigens dat Wisgerhof er tussen staat en Vertonghen (komt binnen 2/3 jaar bij een Europese topclub te spelen) en Douglas ontbreken. Maar ja, iedereen stemt natuurlijk op zijn eigen clubheld en bij Ajax zijn dat vooral Stekelenburg en Suarez en bij Twente zijn dat blijkbaar voornamelijk Ruiz en Wisgerhof.

Vind Stekelenburg goede keeper, zou hem de voorgaande seizoenen ook tot beste speler hebben verkozen, maar ik vond Theo Janssen dit seizoen toch echt beter.

Als de Ajax-gehalte zo hoog zou liggen dan zou Suarez wel op nummer 2 staan. Onzin argument dus.

Heerlijk dat een keer een keeper de eer krijgt, de waardering van onze keepers in Nederland kan nog veel en veel hoger, ik zie hier al genoeg mensen die de prestaties van Stekelenburg onderschatten, hij heeft veel betekend voor Ajax en het Nederlands elftal afgelopen jaar!

Verdiende winnaar, al vind ik het vreemd dat Wisgerhof en niet Douglas genonimeerd waren, zelfs Jan Vertonghen die in het hart van de defensie speelde van het team dat thuis slechts 4 tegentreffers kreeg en in totaliteit de minste, had meer recht op een nominatie!

Niet dat ik Wisgerhof een slechte speler vind, maar ik vind het principieel incorrect dat Wisgerhof genomineerd was boven Douglas en Jan. de 2 beste Cv´s van de eredivisie die beiden in potentie bij een Europese topclub aan de slag kunnen

1 januari 2011 om 13:48

Verdiende winnaar? Jij kijkt vast niet gekleurd met je ajax-bril?
Wat voor prijzen heeft Stekelenburg gepakt dit jaar? Meer hoef ik niet te zeggen denk ik.

1 januari 2011 om 14:03

Ja want het gaat om de prijzen? het gaat om een individuele prestatie, anders had je net zo goed heel twente als winnaar kunnen uitroepen? Trouwens hij heeft wel een prijs gepakt! De nationale beker ..

triest om te stellen dat ik alleen Stekelenburg verdiende winnaar vind omdat ik door een ajax-bril kijk, supporters van andere clubs hier zeggen het ook, en die kijken ineens ook door een ajax-bril zeker?

1 januari 2011 om 17:30

Dus volgens jou beredenatie is het als volgt: Stel ik voetbal bij Willem2, we pakken 0 prijzen maar als aanvaller schiet ik er wel 70 in het seizoen in het netje. Dan ben ik niet de beste aanvaller omdati k geen prijzen heb gehad?

1 januari 2011 om 18:54

Dan heb je de topscorerstitel..

1 januari 2011 om 19:47

ja en steek de beker! het gaat hier niet om de prijzen maar om de individuele klasse van een speler. en inderdaad je hoeft niets meer te zeggen niemand neemt je toch serieus als je dit soort dingen zegt!

Heel speciaal dat Stekelenburg wint. Ik bedoel meestal zie je elk jaar dat een speler de prijs heeft gewonnen niet een keeper. En ik vind stekelenburg gewoon een hele goede keeper hij heeft veel belangerijke reddingen laten zien die tegen Brazilië die was van topklasse. Stekelenburg die gaat het ver schoppen dat is een keeper die zich erg veel heeft ontwikkeld laatste jaren

Stekelenburg is een fanstastische keeper en heeft het goed gedaan in 2010, dus ik vind hem een terechte winnaar. Ik had het Ruiz ook wel gegund, die was ook fantastisch, maar dit is zeker geen schande. Goed gedaan Stekelenburg. Daarbij mis ik iemand in dit rijtje? Een andere keeper die het hele jaar 2010 geweldig heeft gekeept en door velen op VZ samen met Stekelenburg als beste keeper van de Eredivisie werd gezien: Tyton. Die jongen heeft heel 2010 geweldig staan te keepen met fenomenale reddingen, zoals op die vrije trap van Perez. Hij had hier zeker bij mogen staan, want hij heeft ook veel punten voor Roda gepakt. Jammer, maarja.

1 januari 2011 om 19:53

mee eens tyton had hier niet misstaan maar het is een keeper en die worden vaak zwaar onderschat daarom ben ik blij dat stekelenburg het heeft gewonnen ik ben van mening dat dat heel terecht is. ik heb het idee alsof het keepers niveau sowieso hoog is in nederland volgens mij zouden heel wat keepers uit de eredivisie een basis plaats kunnen hebben bij de engelse subtop op een paar na die zelfs de top aankunnen

Hoe onterecht kan dit zijn?!
Stekelenburg is een hele goede doelman daar niet van, maar ajax is toch geen kampioen geworden afgelopen jaar? Ruiz heeft ervoor gezorgt dat twente kampioen werd en ook in het seizoen 10/11 is hij weer heel bepalend net als Janssen. Ongelofelijk dat een ajax speler dit heeft gewonnen maarja het is en blijft een ajax site dit.

1 januari 2011 om 14:10

Er zijn meer supporters van andere clubs opgeteld dan supporters van Ajax dus helaas je redenering gaat niet op.

Trouwens lekker lullig om te zeggen dat Ruiz moet winnen omdat die Twente kampioen heeft gemaakt, hoe moet een keeper nou zijn team kampioen maken, dan moet die echt elke wedstrijd de 0 houden en hopen dat zijn ploeggenoten scoren, dan kan die inderdaad zorgen dat zijn team kampioen wordt, alleen zouden dan nog heel veel mensen de spelers het credit geven en niet de keeper. Trouwens Stekelenburg heeft vorige jaar Ajax vaak op de been gehouden, niet alleen het vorige seizoen maar ook dit lopende seizoen, op het WK en in de VCL en CL.

Terechte winnaar.

Boschker heeft Twente toch ook vaak op de been gehouden en door die prestaties kwam hij ook bij Oranje maar hij staat toch ook niet op dit lijstje?
Ruiz werd ook door VI vernoemd tot beste speler in de Eredivisie en Stekelenburg niet, en dat had hier ook zo moeten zijn.
Denk trouwens niet dat Ruiz hier wakker van ligt.

1 januari 2011 om 14:25

Nee denk ook niet dat Ruiz er wakker van ligt, denk dat jij er meer wakker van ligt. ´s nachts wakker worden en roepen : Onterecht! onterecht ! onterecht !

Wat een onzin, volgens jou zou echt heel Twente genomineerd moeten worden..... het lijkt me duidelijk dat Stekelenburg vorige jaar een geweldig seizoen heeft gekeept. Waarom zouden we trouwens de VI als maatstaf moeten nemen, wie zegt dat dat hun rapporteurs objectief zijn? ik ken ze niet persoonlijk hoor.....

1 januari 2011 om 14:37

Maar je moet toch toegeven dat Ruiz echt een unieke prestatie heeft geleverd, hij is echt degene die Twente kampioen heeft gemaakt. Dat Theo Janssen op twee staat vind ik zelf ook vrij raar, die is pas sinds dit seizoen echt heel goed aan het voetballen. #2 en #3 zouden voor mij dan ook Steek en Suarez zijn.

1 januari 2011 om 14:41

Nee hij is niet diegene die Twente kampioen heeft gemaakt, het hele team doet dat. Kerel zet Ruiz bij Heerenveen en ze worden echt geen kampioen

Dat die belangrijk is geweest en goed gepresteerd heeft zal ik zeker niet ontkennen, ik vind het heerlijk om naar hem te kijken, en in de CL durf ik dat zelfs toe te geven (hard op) want ik mag dan wel een fan zijn van de manier van voetballen, zoveel rust die hij uitstraalt en zo geniaal hij kan zijn, ik blijf wel een ajacied, niet dat ik me heel veel bezig houd met andere clubs, maar juichen voor een speler van twente,feyenoord,psv of een andere club zal ik niet doen als dat nadelig is voor Ajax.

Niet helemaal terecht denk ik als je puur naar de eredivise kijkt, maar wel als je CL en WK ook mee telt.

terecht dat steek wint ... suarez staat echter te laag. Op basis van prestaties, aantal goals, assists, dreiging ... de absoluuuuuuuuute nummer 2.

Mijn top 3:

1. Steek
2. Suarez
3. Afellay

1 januari 2011 om 14:28

Welke prestaties heb je het over? Zover mij bekend hebben Stekelenburg en Suarez niets aansprekends gepresteerd. Of is het je ontgaan dat Twente kampioen is geworden en in de CL aanmerkelijk beter heeft gespeeld. ?

1 januari 2011 om 14:44

@ wondersloff

Je doet precies zoals het je uitkomt hè?

Bij de competitie gaat het om de prestatie, waar Ajax in 2010 aanzienlijk beter gespeeld heeft en ook meer punten heeft behaald dan Twente over 2010 gezien en dan niet over het seizoen 09-10.
En in Europa waar Ajax net aan beter heeft gepresteerd, zelfde ronde uitgeschakeld in EL en Ajax dit seizoen 1p meer in poulefase CL, gaat het opeens om het spel?

Vind dit nogal hypocriet overkomen, toch??

1 januari 2011 om 14:57

Alleen titels tellen, niet dat statistische geleuter.

1 januari 2011 om 14:57

@wondersloff ... het landskampioenschap is er voor de teamprestatie!
Dit zijn individuele prijzen, steek en suarez individueel veruit de beste in 2010!
Afellay voor mij op nr 3 vanwege niveau NL elftal, en tweede deel 2010 bij psv.

Ruiz en Jansen -neem aan dat jij daarop doelt- zijn prima spelers - vooral teamspelers die goed in het collectief naar voren komen. Qua individuele kwaliteiten leggen ze het absoluut af tegen steek, suarez, afellay.

1 januari 2011 om 15:03

@ wondersloff

Beste Ajacied, hoe kom je erbij dat alleen titels tellen? dan had Ronnie Stam dus ook de winnaar kunnen zijn.

1 januari 2011 om 15:23

Wondersloff,

Twente is als team kampioen geworden en verkiezing tot beste speler van de eredivisie gaat dan over 1 speler.

Ruiz heeft natuurijk veel gescoord, maar Suarez heeft meer doelpunten en assists gemaakt, dus verklaar dan waarom jij Ruiz boven Stekelenburg wilt?

1 januari 2011 om 19:25

Ruiz maakte cruciale doelpunten. Maar daar kan je de ajacieden hier toch niet van overtuigen. Die zijn allang al weer de einstand van de laatste zes seizoenen vergeten. Stekelenburg is gewoon een degelijk keeper. Nites meer en niets minder. Hij heeft ajax naar een voor hun doen uitstekende tweede plaats geleid. Tweede plaatsen tellen echter niet.

1 januari 2011 om 20:04

@wondersloff
zoals die andere mensen ook al duidelijk aangeven gaat het hier niet om rangen en standen waarom je de laatste 6 seizoenen erbij haalt is voor mij een raadsel maarja.. (misschien wil je gewoon provoceren ofso)

het gaat hier om de individuele klasse van spelers en spelers van twente hebben het erg goed gedaan maar wel als collectief stekelenburg moet alles in zijn eentje doen in het doel en heeft onvoorstelbare ballen er uit gehaald!

en heeft twente het aanzienlijk beter gedaan in cl? op wat gebaseerd volgens mij zat ajax in een veel zwaardere poul (nummer 1 italliaanse competitie tegenover wat de nummer 6 ofso? nummer 2 spaanse competitie tegen over de nummer 4 engelse competitie....) waar ajax 7 punten haalde en twente 6 .

1 januari 2011 om 23:54

Eventjes reminder: Twente is kampioen geworden in het jaargaan 2009 - 2010. de helft dus in een ander jaar. Over het kalenderjaar 2010 heeft Ajax meer punten behaald dan twente. De verkiezing gaaat over dit kalenderjaar en dus kun je je kampioenschap weghalen (omdat die dus voor minstens 50% in een ander jaar speelde). Het wk speelde helemaal in 2010.

2 januari 2011 om 14:55

De poule van twente waren 3 groepshoofden en 1 nr. 2. Zo ongeveer de zwaarste poule die mogelijk was en de zwaarste poule die ooit geloot is.
Wel even weten wat je post aub.

Vind het jammer en onterecht dat Stekelenburg wint , een keeper. Voetballen doe je met je voeten , voor een keeper kom ik niet naar het stadion.

Bovendien vind ik hem nou niet zo extreem goed dat hij de prijs verdient. Liever dan een ras voetballer als Suarez , Affelay of Jannsen.

1 januari 2011 om 14:49

Ik kan natuurlijk niet oordelen hoe fanatieke supporter jij bent maar over het algemeen komen mensen naar het stadion voor de club en de daarbij horende spelers, allemaal dus, inclusief de keeper.

Ik hoor iedereen altijd de handen op elkaar slaan als hun keeper de bal uit het doel houd, zou dat komen omdat ze niet voor hem naar het stadion komen?

Tijdens een wedstrijd wordt een keeper echt wel gewaardeerd, ik vind het juist mooi dat een keer een keeper wint. Als Tyton het had gewonnen had ik het ook kunnen waarderen, die heeft ook heel goed gekeept, maar dat is voornamelijk dit seizoen geweest

1 januari 2011 om 14:53

IK blijf het onzin vinden.

Beste speler van de Eredivisie moet toch gewoon een veldspeler zijn. Stekelenburg gebruikt zijn handen en de rest hun voeten. Kan je onmogelijk gaan vergelijken en alleen vanwege een hoog Amsterdam gehalte wint hij deze prijs.

1 januari 2011 om 15:01

Nee zuurtje.

Het hoge Amsterdam gehaalte is niet bepalend voor de winnaar, hoe vaak moet dat nou nog herhaald worden.

Ja er zijn veel Ajacieden hier, die Stekelenburg 5 sterren hebben gegeven, Ja er zijn veel Ajacieden hier die de rest 1 ster hebben gegeven.

Maar er zijn minstens zoveel supporters van twente,feyenoord,psv en alle andere eredivisie clubs die de omgekeerde weg bewandelen, misschien zelfs nog wel meer, als we even het moment van het kampioenschap van Twente erbij pakken, en het helemaal niets in Amsterdam dat onder luid gejuich in gezet werd in elk stadion.

Of te wel beter kapt iedereen gewoon met die onzin.........

1 januari 2011 om 20:37

Fcvoetball,

Het gebeurd vaak dat een keeper man-of-the-match is, maar dat kan volgens jou dus ook niet.

Stekelenburg 2010: 35 eredivisiewedstrijden, 19 wedstrijden de nul gehouden en dat niet alleen maar met zijn handen.

2 januari 2011 om 00:37

ey staat een keeper dan niet in het veld? keept hij in een kleedkamer ofso?
sinds waneer zijn die regels verandert? kan iemand mij dat vertelle

2 januari 2011 om 04:44

Wat een onzin... Net zoals de beste Europese speler bijjna altijd maar een spits moet zijn. Een verdediger of keeper kan net zo belangrijk zijn. Voetbal is nog altijd een teamsport en een keeper is een belangrijk onderdeel binnen je team.

En je hoog Amsterdam gehalte is ook al onzin. Ja Ajax zal hier misschien 25% van alle mensen uitmaken ja en daarmee de grootste groep hebben maar vergeet niet dat die andere 75% (feyenoorders, Twentenaren etc etc) voor een groot gedeelte Anti-ajax zijn.

@ 034ajax

Hahaha ik wakker worden van dit?! Jij zult toch bij je standpunt blijven aangezien je een ajacied bent, maar als je reëel kijkt dan zou Ruiz de winnaar moeten zijn.

@ zoefzoef27

Jij bent zeker voor ajax?

Zeer ongeloofwaardig dit. Ruiz heeft Twente het allereerste landskampioen bezorgd en wat heeft Stekelenburg voor Ajax binnengehaald? Juist. Hij heeft er vaak genoeg leuke balletjes uitgehouden en is dan ook de beste keeper die we in Nederland hebben, maar aan een tweede prijs heb je helemaal niets. Tijdens het WK heeft hij op 1 bal na (die goal van Forlan) perfect gekeept, maar aangezien dit over de eredivisie gaat had Ruiz hem moeten winnen.

1 januari 2011 om 18:06

Volgens mij onderschat jij het team Twente zelf enorm. 1 speler zorgt er nimmer nooit voor dat een club kampioen wordt. Een keeper als Maarten haalt er leuke balletjes uit? Dan begrijp jij niet goed hoe belangrijk een keeper is binnen een team. Dit heeft trouwens niets met prijzen te maken aangezien dit een prijs is voor een individue.

Maar dat jij een Ruiz fan bent begrijp ik prima.

1 januari 2011 om 18:15

Kampioen word je inderdaad niet in je eentje in het voetbal. Echter zijn er altijd spelers met individuele klasse die het verschil kunnen maken. En dat is nou net wat vorig jaar zo vaak gebeurt is. Altijd dat verschil tussen net wel de 3 punten of net niet.
Ook vind ik het kampioenschap gewoon een factor die zwaar mee zou moeten wegen in deze beslissing aangezien dat toch het hoogst haalbare in de Eredivisie is.
Verder begrjip ik heel goed hoe belangrijk een keeper is in een voetbalteam. Daarom vraag ik me ook af waarom Sander Boscker hier niet bij staat. Die heeft ook een uitstekend seizoen gedraait en is in tegenstelling tot Stekelenburg ook nog eens kampioen geworden.
Ik weet verder wel dat Stekelenburg de keeper is met het meeste talent, maar het gaat er uiteindelijk toch om wat er in het jaar gepresteerd is in de Eredivisie, en dat ligt bij die twee doelmannen echt niet zo gek van elkaar dat de ene keeper deze poll met overmacht wint en die andere er niet eens tussen staat...

1 januari 2011 om 19:32

Mooi dat jij weer het kampioenschap erbij haalt echter zegt dat niet veel over de beste speler in de eredivisie. Honda had toen ie bij VVV speelde ook best speler van de eredivisie kunnen worden zonder dat VVV ook maar enigszins in de buurt van een prijs had kunnen komen.

Maarten heeft in 2010 veel meer laten zien dan bv een boschker of welke andere keeper dan ook in de eredivisie. Stekelenburg heeft enorm veel belangrijke ballen eruit gehaald en is tevens een uitstekende speler in de groep geweest.

Begrijp me niet verkeerd, iedereen mag hier een andere mening over hebben maar jij nuanceerd de kwaliteiten van stekelenburg wel enorm.

1 januari 2011 om 19:38

En in welk op zicht heeft Stekelenburg beter gepresteerd dan Boscker in de Eredivisie? Boscker is ook een beste jongen om in je groep te hebben.
Dat van Honda is een heel ander verhaal. Dat was gewoon een klasse apart en dat was dan ook aan alles te zien. Magistrale balaannames, geweldige vrije trappen, bijna altijd perfecte passjes...
Stekelenburg is een uitstekende keeper, de beste die we hebben in Nederland, maar ik vind niet dat hij iets heel aparts heeft gepresteerd wat zou leiden tot deze uitverkiezing.

Maar goed, ik zie dat we het toch niet eens worden dus laten we er maar over ophouden :P.

2 januari 2011 om 00:05

Ruiz_fct. Deze prijs gaat over het kalenderjaar 2010... niet over het seizoen 2009-2010 en de eerste helft van het seizoen 2010-2011... Als je de punten bijelkaar optelt dan heeft Ajax meer punten behaald dan Twente in 2010... ergo: ajax is dit kalenderjaar kampioen. Weg theorie van het kampioenschap, te meer daar de inbreng van Ruiz voor 50% plaatsvond in 2009 en niet in 2010.
Ruiz heeft erg goed gevoetbald, net als Suarez en ook veel punten gepakt voor zijn ploeg. Stekelenburg heeft veel tegendoelpunten voorkomen. Een keeper wordt vaak gezien als iemand die de ballen moet tegenhouden en meer niet. Echt punten pakken doet een keeper niet vaak. Steek heeft dit seizoen erg vaak punten gepakt voor Ajax, iets dat alleen erg goede keepers kunnen.

Ik denk dat Stekelenburg een erg goed kalenderjaar heeft gehad en dat hij slechts 1 prijs heeft gepakt met Ajax doet daar niets aan af.

2 januari 2011 om 10:15

Als we zo gaan beginnen dan ga ik me afvragen waarom tyton er niet bij staat roda komt dan niet in de buurt van de prijzen maar dat doet er niet toe het gaat om het persoonlijk talent er staat niet welk team heeft het beste gepresteerd of wie is het belangrijkste geweest voor zijn club nee er staat Beste speler eredivisie 2010

2 januari 2011 om 21:58

@ Thamike

Hoezo heeft dit niet met prijzen winnen te maken? Wesey Sneijder werd toch ook niet genomineerd voor de gouden bal? Terwijl 80 van de mensen hier het er over eens is dat hij een van de drie beste voetballers ter wereld is. Maar de 2 van de drie Barcelona spelers wonnen titel, supercup en WK, de andere won titel en supercup en is de beste speler ter wereld. Dit soort prijzen beinvloeden dit soort verkiezingen wel zeker! Daarom vind ik ook dat Ruiz hem best had kunnen winnen.

2 januari 2011 om 22:27

@ Miro93

Je spreekt jezelf tegen. Sneijder heeft meer prijzen gepakt. Landstitel, CL, Beker, Supercup. Je hebt gelijk dat prijzen de uitslag kunnen beinvloeden en je hebt ook gelijk dat Ruiz hem ook best had kunnen winnen, alleen daar gaat de discussie niet over. Gaat erom dat ik bestrijd dat Maarten deze titel niet had moeten winnen.

1 januari 2011 om 20:50

Ruiz_fct,

Ruiz heeft in 2010 19 doelpunten gemaakt en Stekelenburg heeft in 2010 19 wedstrijden de nul gehouden. De nul houden staat sowieso garant voor een gelijkspel en doelpunten maken......

1 januari 2011 om 22:47

Stekelenburg heeft ervoor gezorgd met de redding op het schot van Kaka, dat Nederland naar de halve finales ging op het WK en dat iedereen ontzetten euforisch was. Zonder Steek was dit misschien helemaal niet gelukt. Ruiz was niet eens aanwezig op het WK en dat telt natuurlijk ook mee. En weet je wel niet voor hoeveel nederlagen hij Ajax heeft behoedt.
Deze man kan geweldig keepen en dat is jaren onderschat. Toen wilde iedereen dat van der Sar doorging met keepen omdat ze dachten dat Steek lang niet zo goed zou zijn. Misplaatste gedachte dus. Stekelenburg is de beste speler van de Eredivisie, dat heeft hij nu wel bewezen.

@realrt9
Jij bent zeker voor twente?

maargoed, Stekelenburg verdient dit, de man heeft een topjaar gedraaid! Vooral belangrijk geweest voor ajax in de CL, maar heeft ook uitstekend gepresteerd in de Eredivisie dit jaar en natuurlijk niet te vergeten een uitstekend WK debuut als keeper! Niemand die zat te mokken dat VD Sar er niet bij was!

Btw: mensen moeten niet zo zeuren dat het alleen gaat om prestaties in de Eredivisie, het gaat om de beste speler UIT de Eredivisie! Als een speler presteert in de CL en op het WK wordt daar ook rekening meegehouden!

1 januari 2011 om 14:39

Kijk jij bent dus zo'n persoon waardoor deze poll dus helemaal niks meer voorsteld. Het gaat namelijk toch echt enkel en alleen om de Eredivisie.

2 januari 2011 om 00:06

Zelfs in het Artikel wordt gesproken over het Wk... lijkt me dat de schrijver van het artikel toch wel weet wat er meegenomen wordt in een uitslag....
En als je alleen naar de eredivisie kijkt heeft ajax meer punten behaald dan twente in 2010... dus zeg maar dag tegen je waardeloze theorie.

Dat maak jij ervan Ruiz_fct...

Jullie moeten maar lekker accepteren dat de meerderheid Stekelenburg beschouwen als de beste speler van de Eredivisie.

1 januari 2011 om 14:43

\ik heb in Nederland wel een voorkeur voor Twente maar die beheerst niet mijn reacties over het voetbal, heb eerlijk gezegt geen zin meer om te discuseren over dit onderwerp aangezien er hier toch bijna alleen maar mensen zijn die door een ajax bril kijken.

1 januari 2011 om 14:51

mooi, ga dan maar weg van een plek waar je discussie moet voeren met mensen die voor 99% bestaat uit niet-objectieve mensen.

De mensen die zeggen dat ze objectief zijn, zijn vaak de mensen die het minst objectief zijn maar lullen er zoveel omheen dat het niet zo lijkt.

Er is niks mis met subjectief zijn, als je je mening maar goed kan onderbouwen

1 januari 2011 om 14:55

Deed ik dat niet dan toen ik zei dat Ruiz twente kampioen heeft gemaakt en ik heb daarom de terechte winnaar zou vinden?

1 januari 2011 om 14:58

Het gaat erom dat jij iedereen ervan beschuldigd dat ze subjectief zijn, je beschuldigd ze ervan dat ze door een ajax-bril kijken als ze Stekelenburg de terechte winnaar vinden, terwijl ze over het algemeen dat ook nog sterk onderbouwen.

Je bent zelf ook subjectief maar beschuldigd er een ander van, dat is incorrect en hypocriet.

1 januari 2011 om 17:35

Ja, maar er is ook een groot gedeelte dat roept dat Steek hem echt verdiend omdat hij zo'n goed WK heeft gespeeld...

1 januari 2011 om 17:43

Het maakt me ook helemaal niks uit wie wat vindt. Als het zo mocht zijn dat het WK mee telt in deze beoordeling is dat wel vrij oneerlijk aangezien een groot deel van de genomineerde spelers daar niet actief was...

Even voor de duidelijkheid:

Citaten uit het artikel:

- ''de Haarlemmer sluitpost verzorgde formidabele optredens tijdens het WK in Zuid-afrika en verdedigde zijn doel met verve, al kon ook hij niet voorkomen dat Nederland het toernooi uiteindelijk als tweede verliet.''

- '' Later bereikte hij met Ajax eindelijk weer eens de groepsfase van de Champions League, na daar jaren van verstoken te zijn gebleven.
Daarin toonde het jeugdexponent van de Amsterdammers zich ook een betrouwbare nummer één. Zo bleef Ajax' bezoek aan Real Madrid beperkt tot 'slechts' 2-0, mede doordat Stekelenburg de ene na de andere reflex en redding tevoorschijn haalde. “het leek wel een afwerkoefening op de training. Dan krijg ik net zoveel te doen”, zou hij er later over zeggen.''

Zou dit geschreven zijn, als je alleen de prestaties binnen de eredivisie zou meenemen? er staat nergens dat je de prestaties op het WK en in de CL niet mag meenemen in je mening, dus hou maar op met die onzin!

1 januari 2011 om 15:25

Klopt! Er staat beste speler eredivisie 2010, er staat niet dat er puur naar de eredivisie wordt gekeken, maar dat hij de beste speler is in de eredivisie!

Ach ja, al die verkiezingen. Laten we maar niet te veel waarde hechten aan de uitslagen er van . Zeker niet in dit geval!

Natuurlijk had Ruiz deze ''titel'' verdiend. Wie was er ook al weer kampioen geworden afgelopen jaar...

Maar ja, er zijn nu eenmaal meer Amsterdammers dan Tukkers om te stemmen.

1 januari 2011 om 15:07

wat een onzin allemaal
stekelenburg heeft gewoon terecht gewonnen heeft een fantastische jaar gekeept!
en dat heeft niks met fans van ajax te maken waarom staat bijvoorbeeld luis suarez dan niet op 2 als hier alleen ajacieden zouden stemmen? en daarbij komt nog dat er zoveel ajax haters op deze site zitten.. dus er zijn nu eenmaal meer Amsterdammers dan Tukkers om te stemmen. is een waardeloos argument.

1 januari 2011 om 21:51

Ruiz is idd kampioen, maar dat gedeelte is maar voor 5 maanden.. blijkbaar is hij de rest van het jaar minder dan Steek!

Sneijder bijv. heeft 3 grote prijzen gewonnen, maar is niet eens genomineerd voor de Gouden Bal. Prijzen zeggen dus niet alles. Het gaat erom wie het hele jaar goed presteert.

Ruiz heeft dus niet het hele jaar constant en goed gepresteerd en is daarom 2de geworden Accepteer dat en ga niet steeds huilie huilie doen..

Nou Stekelenburg misschien wel de beste keeper van Nederland.
Maar lang niet de beste speler incl alle keepers.
Theo Janssen had dit moeten winnen met zo veel gevoel tegen Inter Milan scoren. In een kolkende Grolsch Veste. En ook over het gehele 2010 en nou maar 2011 winnen. Maar goed er zijn nou eenmaal meer Amsterdammers dan Tukkers.

Proud to be a Tukker

1 januari 2011 om 15:24

Je zegt het verkeerd er zijn meer ajacieden dan twente supporters,aangezien er heel veel ajacieden buiten amsterdam wonen, en dit zal er ongetwijfeld bij de stemming heel wat mee te maken hebben gehad.
Maar dat neemt niet weg dat stekelenburg een hele goede kandidaat was voor de titel,
Als ajacied ben ik natuurlijk trots dat hij gewonnen heeft maar als voetbal liefhebber vind ik het altijd moeilijk om te kiezen tussen een veldspeler en een doelman.

Stekelenburg terecht op 1. Sommige mensen begrijpen niet wat met 2010 bedoeld wordt. 2de helft vorig seizoen dus en 1ste helft van dit seizoen. Aangezien Ruiz dit seizoen niet zo sterk speelt als vorig seizoen staat hij terecht niet op 1.

Mede door zijn goede en sterke optreden op het wk is ie uitgeroepen tot beste van 2010,2010 was goed voor stekelenburg...maar om nu tezeggen een heel sterk optreden nee sorry.
Wel was ie ook sterk afgelopen seizoen na de winterstop,toen was heel ajax erg goed opdreef.
Als je als team sterk en goede reeksen neer zet,dan ga je automatisch mee in die flow.
Wk en zijn optreden in de competitie was goed,maar kan meerdere voetballers noemen die over heel 2010 een sterk seizoen draaide.

stekelenburg terecht de nummer 1 maar als je niet in de top 3 speelt valt je minder op ik heb veel bewondering voor Willem Jansen van Roda maar die zit binnenkort ook tussen de Grote jongens let maar op mijn woorden

@wonderslof, je gedraagt je als een baby waarvan zijn lolly is afgepakt.

On: Terechte uitslag naar mijn mening, Stekelenburg is zonder twijfel de beste in de eredivisie gevolgd door Ruiz. Vind alleen dat zowel Suarez als Affelay boven Janssen hadden mogen eindigen. Ik vind die spelers allebei een stuk belangrijker voor hun team dan Janssen (lees: belangrijker=beslissender).

Deze uitslag was toch alang bekend voordat de uitslag er uberhaupt opstond ?

En nee dat de Steek wint komt niet door het ''ajax gehalte op vz'' maar puur door het feit dat de supporters van de andere clubs iemand als Steek wel kunnen waarderen in tegenstelling tot Suarez die ongetwijfeld een berg aan 1* heeft gekregen, anders kwam Luis natuurlijk niet op die belachelijke 3,4* uit. Stekelenburg heeft nou eenmaal de symphatie omdat hij gewoon een erg nuchtere en relaxte vent is ( iets wat ik persoonlijk als Ajacied er met Janssen heb )
En daarbij geweldig heeft gekeeped in 2010. Ook heeft hij ons Nederlands doel geweldig beschermed tijdens het afgelopen WK, was hij in de Eredivisie een geweldige keeper en is hij de enige echte waardige opvolger van V/D Sar.

Overgens is de hele constatering '' Ajax gehalte '' natuurlijk achterhaald aangezien de meeste supporters in Nederland nou eenmaal voor Ajax zijn, dus ook hier op Vz.
Net zoals in Duitsland de meeste supporters voor Bayern zijn ...

Het feit dat Ruiz en Janssen meer punten bij elkaar hebben dan Stekelenburg en Suarez laat haarfijn zien dat de haters er zelf voor zorgen dat de anti stemmen zwaarder wegen dan de evt 5* stemmen door Ajacieden.

En mensen die roepen dat prijzen winnen noodzakenlijk is voor een uitverkiezing van beste speler mogen lekker op de thee gaan bij Blatter en consorten. Die hebben namenlijk dezelfde rare denkbeelden op het gebied van verkiezingen en awards.

Ik als Psver vindt het terecht dat Steek dit jaar gewonnen heeft, is een mooie bekroning van zijn prestaties.
Iedere speler heeft zijn goede en slechte momenten.
Messi scoort ook niet met ieder schot op doel, net zoals Steek niet iedere bal uit zijn doel haalt.
Maar ben het met de meeste hier eens dat Steek de terechte winnaar is

1 januari 2011 om 23:37

wat maakt het nou uit of je een psv'er bent of niet?? ook al was je voor Nac geweest dan had die prijs voor Steek nog terecht geweest.

2 januari 2011 om 23:11

Ik zeg het alleen maar omdat de meeste met een ajaxbril kijken en ik dus niet.

3 januari 2011 om 01:23

daar is niks van waar, want jij geeft zelf al toe dat het gewoon terecht is dat hij beste speler is, dus dan kan je ook door een groningen-bril en dan is het nog steeds terecht dat hij heeft gewonnen.

Ben het erg met deze lijst eens Steek was idd de beste,terwijl ik me in de rest van de lijst ook erg goed kan vinden.

Ik vind het moeilijk! Vind Stekelenburg en Ruiz erg belangrijk geweest in 2010! Maar mooi voor Stekelenburg dat hij verkozen is ben benieuwd hoe 2011 gaat worden!

Ik vind het terecht dat Stekelenburg heeft gewonnen, maar die titel klopt niet helemaal. Stekelenburg heeft namelijk niet met overmacht gewonnen, want hij heeft maar 17 stemmen meer gekregen dan Bryan Ruiz.

1 januari 2011 om 21:38

Ik snap waarom je denk maar 17 stemmen verschil, maar er staat nog een gemiddelde voor en dat bedoelen ze, hadden ze misschien ter verduidelijking ook wel in het artikel kunnen zetten, maar je het ook kunnen bedenken

Lekker gedaan Maarten
Vond hem verreweg de beste speler dit seizoen.
Ook fet dat een keeper een keer de credits krijgt (gebeurt niet echt heel vaak).

Ik als AZ fan had het aan zowel Ruiz als Stekelenburg gegund. Maar had maarten hoger ingezet dan Ruiz.

Verdiend Maarten ga zo door en misschien bezorg je Nederland wel eens een prijs

Let's hope so (a)

Ik moet soms een beetje lachen om de argumenten op dit forum. Zo zie ik bijvoorbeeld staan dat Ruiz beslissender is als Steek. Maar omdat twente dus vaker met 1 doelpunt verschil wint is Ruiz dus beter omdat hij de beslissende maakt. Dus als je team met 4 doelpunten verschil wint zoals ajax in de eerste maanden van 2010 kun je dus niet meer beslissend en dus goed zijn?

1 januari 2011 om 20:22

En dan is Ruiz vaker beslissender?
Steek is een keeper en hoeft niet te scoren, en hij speelt bij Ajax dus zo vaak hoeft hij ook niet te vaak in te grijpen. Tenminste, als Ajax normaal in vorm is.

Terecht! Niemand in de Eredivisie dit jaar was zo constant als Stekelenburg. Is dit jaar heel erg gegroeid en gewoon een top keeper geworden. Dat hebben we kunnen zien op het WK. Op het WK en bij Ajax heb ik van zijn reddingen genoten.

Ik vind dat stekelenburg het heeft verdient.. maar ook vind ik dat affelay op de plaats van dzsudzsak mocht staan en andersom.. dzsudzsak is vele malen meer beslissend geweest voor psv.. en hij trok ook niet het niveau naar beneden als alleen hij slecht voetbalde.. dat deed ibi wel. verder vind ik ruiz ook niet van waarde in het lopende seizoen. dit vind ik opstelling van het jaar..

Stekelenburg
van der wiel
douglas
granqvist
pieters
w. janssen
toivonen
t. janssen
Mertens
Ruiz
dzsudzsak
1 januari 2011 om 23:42

omdat je voor psv bent zet jij Suárez er niet in. Je weet zelf ook dondersgoed dat suárez 3x meer heeft gepresteerd dan Mertens. en granqvist vind ik dat die eruit moet voor Verthongen. voor de rest vind ik hem goed

Natuurlijk een Ajaxied omdat 90% van de bezoekers Ajaks fan is.
Theo Janssen is de beste naar mijn mening.

1 januari 2011 om 21:15

of het is een ajacied omdat ajax toevallig de beste speler van 2010 heeft...

1 januari 2011 om 21:25

Wel heel toevallig dan. Ajax had ook al 'toevallig' de beste speler van 2009, maar kampioen wordt ieder jaar een ander team.............
Verkiezingen zijn helaas bijna nooit objectief

1 januari 2011 om 21:32

ja maar 1 speler kan ook moeilijk een heel team kampioen maken he???

1 januari 2011 om 21:49

Nee jij denkt dat Ruiz dat kan, dat is het probleem zoals wel meer mensen dat denken.

1 januari 2011 om 21:51

Ik denk het niet alleen , ik heb het zelfs op een dvd staan...........

1 januari 2011 om 21:56

ok, zet ruiz dan maar eens bij voetbal vereniging oostkapelle neer, laat oostkapelle tegen ajax spelen en je zal zien dat oostkapelle met 10-0 weggespeeld wordt...
wat een onzin zeg dat 1 speler een team kampioen kan maken, belachelijk!
als je zoiets denkt heb je gewoon geen verstand van voetbal... (voetbal is immers een teamsport)

1 januari 2011 om 23:11

Voetbal is een teamsport, maar om kampioen te worden in een (proffesionele!) com. hen je individualisten nodig die er iedere week met kop en schouders bovenuit steken.
Noem een kampioen en je dreunt de keyspelers op.

1 januari 2011 om 23:21

''noem een kampioen en je dreunt de keyspelers op.''

Precies keyspelers, en niet keyspeler ik noem zoals waarschijnlijk de meeste mensen bij Twente en kampioen de namen: Boschker,douglas,stam,janssen,ruiz,stoch en N´kufo.

Zullen waarschijnlijk natuurlijk een hoop variaties aan namen tussen zitten, maar er zullen weinig mensen alleen de naam van Ruiz noemen.

1 januari 2011 om 23:58

5amsterdam6, geef het nou maar op, 1 speler kan een team niet eigenhandig kampioen maken.
1. hij moet de bal krijgen, als zijn team zo slecht is dat hij de bal niet krijgt heb je niks aan hem
2. als het team zo slecht is dat je tegenstander altijd meer scoort dan jezelf dan kun je nog zo'n goede speler hebben maar dan heb je er nog niks aan.

ik herhaal het nog maar een keer, als je gelooft dat 1 speler een team kampioen kan maken dan heb je geen verstand van teamsport en dus geen verstand van voetbal...

2 januari 2011 om 00:05

Zonder Ruiz was twente nooit kampioen geworden, zonder steek had ajax ook wel 2e kunnen worden.

2 januari 2011 om 00:17

Ik schaam me voor je naam... zulke larie heb ik in tijden niet gelezen... Wat heeft het kampioenschap van 2009-2010 nou te maken met de prestaties van het hele kalenderjaar 2010... de prestaties van Ruiz in het kampioensjaar 2009-2010 van Twetne tellen maar voor 50%, omdat de andere 50% in 2009 plaatsvond. Dus deze discussie had je afgelopen zomer kunnen voeren en alleen over het seizoen 2009-2010.
Zelfs Cruijff heeft ajax nooit eigenhandig kampioen gemaakt. Laat staan dat Ruiz ook maar in de buurt komt van zo een prestaties. Heb je op je dvdtje staan dat Ruiz bepaalde reddingen maakt (ipv die keeper van Twente?) en daardoor de wedstrijd gewonnen wordt? Want je moet niet vergeten dat ook de keeper van twente (*zeker bij twente omdat twente vaak met 1 doelpunt verschil won) zeer belangrijk is geweest voor Twente. En ik heb Ruiz niet op doel zien staan.

is gewoon terecht, stekelenburg heeft gewoon erg veel punten gepakt voor ajax, hij is nog relatief jong voor een keeper dus wie weet wat er nog meer aankomt

Stekelenburg is verdiend de de nummer 1 als je naar het eerste deel van 2010 kijkt is het Ruiz, het tweede deel van 2010 is het Janssen maar Stekelenburg keept het hele jaar gewoon goed

In mijn ogen is dit onterecht. Ruiz was belangrijker voor Twente dan Stekelenburg voor Ajax. Stekelenburg heeft 19x de 0 gehouden. Ruiz heeft 19x gescoord, maar ook nog talloze assists gegeven die belangrijk waren. Met minimaal 10 doelpunten heeft Ruiz is een wedstrijd beslist en ik denk ook minimaal wel 5 a 10 assist waarmee Twente de 3 punten binnen haalde.

Btw, noemt VZ tegenwoordig met 17 stemmen verschil, met overmacht winnen??

1 januari 2011 om 21:40

Het gaat niet om het aantal stemmen die ze hebben gekregen maar om het gemiddeld aantal punten die een speler heeft gekregen. Oftewel Stekelenburg 4,05 en Ruiz 3,75. Dat is toch een vrij ruime voorsprong

1 januari 2011 om 21:49

Dat gemiddelde heeft te maken met het aantal punten. Als er iemand is die 5 punten geeft voor Stekelenburg en iemand die 4 punten geeft, dan heeft hij in totaal 9 punten en is het gemiddelde een 4,5. Dat gemiddelde heeft dus gewoon te maken met het aantal punten.
Dat bij Ruiz en Janssen het gemiddelde gelijk is, maar het aantal punten niet heeft te maken dat sommige mensen 1en en 5en geven bij Ruiz en 3en en 4en bij Janssen.

1 januari 2011 om 22:05

Het eerste getal wat achter een speler staat is toch het gemiddeld aantal punten wat een speler heeft gekregen en het getal tussen haakjes is toch hoeveel mensen er op die speler hebben gestemd?
In dat geval klopt het toch dat Vz zegt dat Stekelenburg met overmacht heeft gewonnen omdat Stekelenburg zijn gemiddelde een stuk hoger ligt. Of zeg ik nu iets heel vreemds:s

1 januari 2011 om 21:45

Wat is dat nou van manier van vergelijken? Net alsof Stekelenburg elke week een doelpunt en een assist kan maken, als je het zo graag wilt vergelijken dan zou ik in elk geval de 0 houden als doelman een stuk zwaarder mee laten tellen.

En dan nog je opmerking aan het eind, kijk even wat er voor staat, het gemiddelde cijfer wat de leden hebben gegeven, daar zit het grote verschil in.

Het is best dat het in jou ogen onterecht is maar onderbouw het dan goed, en niet met zo domme vergelijking kan ik ook zeggen.

Stekelenburg heeft 300 x de bal van eigen helft naar de andere helft geschoten, en Ruiz maar 2x pfff belachelijk eigenlijk dat Ruiz genomineerd is...

1 januari 2011 om 22:09

Speel jij ook zo vaak een balletje terug op jouw keeper?
Man, je bent aan het zefen.

1 januari 2011 om 22:14

Ja het vergelijken gaat toch nergens over ik dacht ik doe er nog een schepje bovenop.

1 januari 2011 om 22:19

Ok, daar zit wat in.
Inderdaad het vergelijken van een keeper die een aantal punten extra voor een team behaald kan bij lange na niet vergeleken worden met een topspeler eredivisie die een oostelijke club als FC Twente kampioen maakt.
Dat zijn pas echte voetballers die punten scoren.

1 januari 2011 om 22:46

Ja joh ga nog verder dromen.

Ruiz heeft Twente niet kampioen gemaakt, hij heeft eraan meegeholpen, anders hadden ze net zo goed Ronnie Stam kunnen nomineren.

2 januari 2011 om 10:58

Als je niet snapt wat ik bedoel heeft het weinig zin om wie dan ook te verdedigen.
Man, Ruiz speeld veel en veel meer een rol van serieze betekenis dan menigeen wil of kan zien.
FC Twente zonder Ruiz was geen kampioen geworden.

3 januari 2011 om 00:56

Ach ja, hadden ze ook net zo goed alle verdedigers van ajax kunnen nomineren. Die hebben ervoor gezorgd dat de Steek zoveel reddingen moest verrichten. Een keeper die niks te doen heeft, daar stem je toch niet op....

hahaha met overmacht.. precies 17 stemmen meer. ik denk bij een overmacht aan toch zeker een stem of 100. Zeker gezien het lage aantal stemmen

1 januari 2011 om 21:46

juist omdat het zo weinig stemmen zijn zou je kunnen zeggen dat het relatief ruim is... (maar het gaat natuurlijk om dat kleine cijfertje he)
maar goed, is maar net waar je over wilt zeiken natuurlijk...

Maarten Stekelenburg 4,05 (1219 stemmen)
Bryan Ruiz 3,75 (1202 stemmen)

Maar de gemiddelde waardering wat vrij duidelijk in het artikel staat, dank u dan kunnen we tenminste weer inhoudelijk discussiëren en niet of het nou wel of niet om een grote overmacht gaat..

Jullie hebben het er wel over althans de meeste dat Steek het niet verdient omdat hij keeper is belachelijk. Dus ook V der Sar is niets want het is maar een keeper?
Het maakt helemaal niets uit of je nou kampioen bent geworden of niet.
Het gaat erom of je gewoon belangrijk en goed bent,als je kijkt wat Luis in 2010 gepresteerd heeft dan zou hij de allerbeste moeten zijn .
Geen andere speler in de eredivisie heeft zo gepresteerd als hem.
Dus jullie moeten niet kijken voor welke club iemand speelt maar een speler beoordelen op wat hij presteert in de comp!!!

absoluut niet terecht hij heeft wel is waar een goede wk achter de rug ma in de comp oogt ie nog steeds zenuwachtig voor mij.
had hem mads junker of theo gegund. mads junker soooo dat vind ik egt een spits voor Ajax, sterk geweldige trap en kan goed koppen. altijd lastig voor een eredivisie verdediger.

Natuurlijk is een keeper een belangrijke speler op doel. Natuurlijk redt een keeper soms punten voor zijn team.
Echter het mag niet zo zijn dat een speler als Ruiz deze stemming niet winnend kan en mag afsluiten tegen een keeper..
Er is dus behoorlijk iets mis met het inschattings vermogen van lezers hier op VZ.

1 januari 2011 om 22:23

En daarbij, als ze een keeper in de top 10 zetten, dan vraag ik me af waar Tyton is, de keeper die het zeker net zo goed heeft gedaan in 2010 in de Eredivisie als Stekelenburg. Ik wil niet zeggen dat ik het niet onverdiend vindt, maar Tyton had makkelijk erbij kunnen staan. Verder vind ik de overmacht wel meevallen, maar dat is voor iedereen anders. Stekelenburg, gefeliciteerd.

Weer zo een pro Ajax kop als ik goe kijk is de ovemacht niet zo groot, volgens mij had hij maar 7 stemmen meer dan Ruiz, en 26 meer dan Theo Janssen dus arrogante toon weer met grote overmacht moet veranderen in minimale , maar zo heb ik ook geen antwoord gekregen van de medeotors of ze het er niet een beetje dik opleggen met hun voorkeur voor Ajax

1 januari 2011 om 22:59

Wanneer gaan mensen eens inzien dat het om het gemiddelde cijfer gaat. Steek heeft 4,05, Ruiz en Theo slechts 3,75. Zit een groot verschil in. Het cijfer tussen haakjes is het aantal personenen wat op die speler heeft gestemt.

Stel het je zo voor. Op Ruiz en Steek wordt beide 1000x gestemt. Alleen Stekelenburg krijgt allemaal 5-en en Ruiz 4-en. Dan is er evenveel gestemd, maar is het gemiddelde van Stekelenburg hoger.

beetje vreemd dat mounir niet eens bij de beste 10 zit!!!
Scoorde in de competitie en beker toch meer dan 30goals voor az en ajax en was vooral vaak belangerijk voor az en ajax!!!!
Van mij had hij in de top 5mogen staan

Ik heg geen vermelding gevonden Fc twente met grote overmacht beste ploeg in 2010 volgens voetbal Internationaal. maar dat is ook niet zo belangrijk als een speler van Ajax. Diy is volgens mij een pro ajax site Hoe dutf je eebn kop te zetten met grote overmacht en er op Ruiz slechts 7 stemmen zitten en tussen theo Jansen maar 26 dus aub heren haal die kop meet grote overmacht weg en vevang hem voor mininimale , dat zou iets meer respect opleveren bij de niet ajax supporters. Maar goed oprechtheid zal wel weer verwijderd worden.

1 januari 2011 om 22:48

Het verbaast me dat je oog voor detail hebt, je ziet namelijk wel het verschillen tussen 2 titels.

Maar een verschil in de waardering van de stemmen
namelijk Maarten Stekelenburg 4,05 om Bryan Ruiz 3,75
zie je dan weer niet........

leuk dat stekeenburg heeft gewonnen maar als suarez een nederlander was en precies het zelfde had gepresteerd op het wk maar dan in het nederlands elftal zou iedereen op hem stemmen, dit slaat gewoon nergens op.
meer dan 40 doelpunten maken en dan alsnog niet de beste speler uit de eredivisie beetje raar tog.

Al deze reacties bevestigen voor mij alleen maar meer wat ik eigenlijk al wist
Ajax is de grootste club van nederland, wat een haat en afgunst richting ons.
Ruiz is een held en een geweldenaar maar er kon er maar 1 deze verkiezing winnen en dat is onze Steek, eat shit

I Love Ajax Amsterdam

Ik zou graag ook nog even mijn licht laten schijnen over de titel ''met grote overmacht''
Dit is niet het aantal stemmen maar het gemiddelde van dat aantal stemmen.
dan is 4,05 om 3,75 een grote overmacht ja.
Leer lezen ( ja ik bedoel dit letterlijk )

jaha dat moet ook wel kijk hem staan te keepe. Zonder hem was ajx er nog slechter aan toe. En tege brazilie heeft hij ons ook gered.

Een terechte winnaar, al had je wanneer Ruiz het had gewonnen het onmogelijk onterecht kunnen noemen.,
Allereerst denk ik dat je alle prestaties van de spelers mee moet nemen. Dus de competitie, beker, europees en interlands. Dat lijkt me vrij logisch aangezien Stekelenburg niet voor de Eredivisie en voor het buitenland genomineerd kan worden, maar toch heeft hij de prestaties geleverd en daar beoordeeld men hem ook op. (dat geld dus ook voor de rest)
Ten tweede hebben velen van Twente het over dat Ruiz Twente de titel bracht. Maar de basis van die titel is gelegd in 2009, vergeet dan niet. Met name in 2009, AZ en Utrecht thuis, besliste Ruiz in de slotminuut het duel. Over geheel 2010 genomen is Ajax in punten de betere ploeg geweest en aangezien Stekelenburg de beste man bij Ajax was is in hij ook in dat opzicht een terechte winnaar. Al hoeft de beste speler natuurlijk niet in het beste team te zitten, een fout die hier ook veel gemaakt wordt.
Daarnaast is Ruiz in het nieuwe seizoen toch niet in grootse vorm, terwijl Stekelenburg de lijn van de eerste helft prima doortrok en ook augustus tot en met december horen bij 2010.

Wat een haters hier zeg allemaal, voor sommige bestaat er maar 1 waarheid: Als het maar geen ajacied is, wanneer dit dus is uitgekomen zoals nu, zetten ze de anti-ajaxbril op en slaan ze totale waanzin uit! Stekelenburg is absoluut de beste speler uit de Eredivisie, heel veel punten voor ajax gepakt in de Eredivisie en hij heeft Ajax op sleeptouw genomen tegen het belangrijke CL duel tegen Kiev! Laten we ook vooral niet vergeten dat Stekel ook op het wk behoorde tot 1 vd beste keepers, natuurlijk met als hoogtepunt de redding op het schot van Kaka!dit wk was alleen Iker van Spanje nog wat beter dan stekel.

Trots op Maarten

terechte winnaar met een zeer goede nr 2 en 3.

Tja het was te verwachten. Of Suarez of Stekelenburg, ik bedoel het overgrote gedeelte van VZ is Ajax fan. Als ik moet kiezen tussen die twee, zou ik voor Stekelenburg gaan omdat hij ook in het landsbelang fantastisch is geweest. Ik vind eigenlijk dat Ruiz de beste speler van de eredivisie had moeten worden, hij was en is nog altijd gigantisch belangrijk voor Twente.

Terecht ook. Kan niet geloven, dat hij stond te keepen op een Wk-finale en nog steed s bij Ajaxbspeelt.

hmm, als ajax supporter zeg ik: heel mooi dat steek hem wint.
Maar als ik eerlijk moet zijn denk ik dat het wk ook een grote rol heeft gespeelt.
Want fans van b.v willem 2 baseren hun keuze eerder op wat hun opviel. Op/na het wk hoorde je ook iedereen lovend over steek praten dus ik denk dat dat bij hun de doorslag gaf.
Ik denk ook dat als ruiz op het wk had gespeeld en 3/4 doelpunten had gemaakt dat mensen hem wel hadden gekozen in plaats van stekelenburg.

Ik denk dat de keuze vooral gebaseerd is op het WK waar hij uitstekend keepte.
Moet zeggen dat hij bij ajax niet altijd even geweldig keept en zo af en toe wel eens een rare blunder begaat.
Ruiz speelde toch behoorlijk goed dit seizoen in eredivisie dus maybe had hij moeten winnen, maar
maakt ook niet veel uit denk ik.

Hmm ik denk dat grote keepers nog niet echt naar hem kijken, omdat hij meer een lijnkeeper is denk dat de teams meer op zoek zijn naar een keeper die ook mee kan voetballen en ook in de 16 wat sterker optreed dan stekelenburg. Kan het ook mis hebben hoor.
Iig wens ik hem succes en hopelijk gaat hij naar een leuke club alhoewel het ook weer geen schande is om bij ajax te voetballen toch.

onterecht , gebaseerd op het huidige seizoen heeft hij niet constant gespeeld. en daarbij vond ik Michaiijlov wel beter .
ruiz had hem mogen winnen en daar achter affelay.en douglas

Ruiz heeft Twente kampioen gemaakt, hij heeft zovaak in de 89e minuut de winnende gemaakt voor 'lucky-twente', denk dat hij wel verdiend had om speler van het jaar te worden, met Steek er vlak achter.

Als je puur naar de eredivisie kijkt kun je eraan twijfelen. Maar over alles gezien is Stekelenburg wel de beste speler uit de Eredivisie. Op het WK had hij een gigantisch aandeel in het bereiken van de finale en ook voor Ajax was hij gigantisch belangrijk in Europa. Hij hield een hele belangrijke penalty eruit en had een paar hele goede reddingen uit bij Paok en dat Ajax thuis won van Kiev was een wonder want zonder Stekelenburg had Ajax al met 0-3 achtergestaan in de rust. Ajax deed het niks beter in de voorrondes dan voorgaande jaren, het was gewoon Stekelenburg die Ajax redde. Over alles samen gezien is dit hartstikke terecht.

Niet meer dan logisch in mijn ogen! Hij heeft een topjaar gekeept zowel voor zijn club Ajax als voor het Nederlands elftal afgelopen WK. En ik weet haast wel zeker dat mensen dat WK dan ook hun in stem op Stekelenburg hebben meegenomen. Erg goede keeper waar we in de toekomst nog veel van horen te hopen. Al zal dat helaas denk ik niet meer bij Ajax zijn. Maar ja het is Maarten van harte gegund om de stap naar een Europese topclub te maken en nog zich verder te ontwikkelen. Hulde aan Maarten Stekelenburg!

Ik had verwacht dat Bjorn Vleminckx het zou worden, want zeg nou zelf, het is gewoon een fenomeen. Nee, grapje, even zonder dollen. Maarten was dit jaar gewoon overduidelijk het beste en is toe aan een topclub. Stekelenburg is gewoon veel en veelste goeie speler voor deze competitie en heeft dat op het WK bewezen met veel fantastische reddingen. Denk dat door zijn inbreng Ajax dit jaar ook kampioen gaat worden van Nederland.

Weetje, wat een slap gezeik. Fijn voor steek dat hij heeft gewonnen, en je bent zeker dom als je denkt dat hij dit jaar niet belangrijk is geweest, en andere spelers waren ook belangrijk maar iedereen zeikt er wel héél erg over zeg.

terecht, heeft zich ontpopt tot een van de beste keepers van de wereld in 2010.
ruiz was bepalend maar uitzonderlijk goed was die niet. stekelenburg heeft het hele jaar door goed gekeept in elke competitie die hij heeft gespeeld en daarbij heeft hij voor ajax en het nederlands elftal de europa leaugue veilig gesteld door reddingen in de champions leaugue en nederland er in de 1e helft tegen brazilie doorheen geloodst. janssen is pas opvallend goed sinds de laatste paar maanden ( begin 2010-2011). en suarez tegenovergesteld, maar doordat hij het laatste halfjaar juist slecht is heeeft hij lagere stemmen gekregen. dus volledig terecht in mijn ogen.

kan wel kloppe ik vind dat het zoizo tusse stekeleburg, suarez en ruiz ging!!!
maakt niet echt uit wie het had gewonne ze hadden alle 3 een geweldig seizoen!!!

Van mij hadden er 100 ajax spelers op plek 1 mogen staan, wat kan mij het schelen. Voetbal is een teamsport. Zegt dus genoeg dat Stekelenburg op 1 staat. Dan heeft ie schijnbaar punten voor z'n club verdiend en is de verdediging van ajax zo lek als een mandje, anders had Stekelenburg zich niet zo vaak hoeven bewijzen, toch? Als Ruiz geen ballen van z'n medespelers krijgt, kan ie ook niks laten zien, toch? En die heeft ie dus wel gehad, anders trap je er geen 24 in..... Dus, had Stekelenburg bij Twente op doel gestaan, was ie bij VZ niet op 1 gekomen, maar had ie wel de schaal gehad (2 zelfs haha). Vraag eens wat Stekelenburg liever had gehad.... Dachten jullie dat Janssen en Ruiz liever bij VZ op 1 hadden gestaan dan dat ze kampioen waren geworden en de CL in mochten? Ruiz maakt nu minder goals, omdat er andere dingen van hem verwacht worden. Soms speelt Ruiz nog beter dan vorig seizoen. Jammer dat niet iedereen dat ziet. Kampioenschap is de hoofdprijs en de beker de troostprijs. Verder telt er niks! Hoe gek ben je trouwens als je feest gaat vieren, omdat je 2e wordt op het WK? Bijna 1 miljoen carnaval vierders in Amsterdam, na een verloren WK finale. Ga je schamen! (sorry moest ik even kwijt. Zit me nog dwars)

Dat vind ik echt niet !!

Ik vond dat Uchebo ( VVV Venlo ) hem had verdiend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren