Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Özyakup is de held van Fortuna Sittard en doet oproep voor Turkije

Laatste update:

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een zeer belangrijke overwinning geboekt op FC Emmen: 0-1. Voorafgaand aan de ontmoeting in Drenthe was er een minuut stilte voor de slachtoffers van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. Er waren tranen bij de Turkse Fortuna-spits Burak Yilmaz, terwijl ook diens landgenoot Dogan Erdogan emoties toonde. De Limburgers hadden de tekst Giro555 op hun shirts om zo mensen te bewegen om geld te doneren voor de ramp van afgelopen weekeinde. In de slotfase was Oguzhan Özyakup de held van Fortuna met het winnende doelpunt.

Emmen had op voorsprong kunnen en misschien wel moeten komen na bijna een kwartier spelen. Jeremy Antonisse kon bij de tweede paal voor een bijna leeg doel binnentikken, maar de vleugelaanvaller schoot van ongeveer twee meter over, al stuiterde de bal wel iets op voordat hij wilde uithalen. Na ruim een halfuur spelen faalde ook Yilmaz in kansrijke positie. Na een snelle counter van Fortuna legde Úmaro Embaló de bal af aan de Turkse aanvaller, die de bal iets achter zich kreeg en vervolgens naast schoot. Emmen had een licht overwicht voor rust, maar doelpunten leverde dat niet op.

Yilmaz wist ook tien minuten na rust niet te scoren. Doelman Mickey van der Hart pareerde zijn inzet en de rebound van Iñigo Córdoba werd geblokt door de Emmen-defensie. Het spannende maar zeker niet hoogstaande duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Özyakup had echter andere plannen. De aanvallende middenvelder met Turkse roots werd aan de linkerkant van de zestien aangespeeld en schoof de bal zonder te aarzelen met een schuiver in de verre hoek: 0-1. Özyakup kreeg gelijk een shirt toegeworpen met de tekst 'Pray for Turkey' en het tricot werd dan ook gelijk getoond aan het publiek in Emmen. Yilmaz had met een slim hakje overigens een groot aandeel in de winnende treffer.

Fortuna speelde het duel vakkundig uit en kwam na goed combineren van Erdogan en Özyakup bijna op 0-2. Het was echter Tijjani Noslin die verzuimde te scoren, waardoor Emmen mocht blijven hopen. De thuisploeg was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. De ingevallen Dennis Vos en Ben Scholte (tweemaal) wisten het net niet te vinden en Emmen slikt hierdoor de elfde nederlaag van het seizoen. De ploeg van trainer Dick Lukkien blijft op de zestiende plaats steken, Fortuna stijgt dankzij de minieme zege naar plek tien.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tjonge jonge zeg wat was Emmen in en in slecht de tweede helft.
En dan Diemers ook nog voor de camera zeggend het aan hun fitheid ligt en de laatste 15 minuten ze niet meer mee konden komen.
Fortuna had een veel grotere uitslag kunnen neer zetten dan 1-0.
Zou me zorgen maken Lukkien volgende week in de Euroborg want zo ga je het niet redden!

11 februari 2023 om 23:19

Er zijn weinig ploegen fitter dan ons dit seizoen. Wij scoren erg vaak in het laatste deel van de wedstrijd, dat geeft wel wat aan! Heb na een dik uur spelen de laatste weken ook regelmatif het idee dat we ineens veel meer creëren. Dat is echt een compliment aan de staf, want onder Ultee was de ploeg juist redelijk klaar in het laatste deel van de wedstrijden.

11 februari 2023 om 23:24



Volg Fortuna niet echt dus dat zul je beter weten dan mij.
Ik vind het zeer opvallend dat een Diemers eigenlijks zegt dat de fitheid van Emmen niet goed is.
Gefeliciteerd met de drie punten!
Hopelijk houden wij volgende week de 3 punten in de Euroborg, hard nodig als je laatste staat.

11 februari 2023 om 23:27

Ik hoop dat ze in Groningen nog wat opkrabbelen, ik gun ze absoluut geen degradatie daar. Laat dan dat Emmen met dat afschuwelijke plastic veld maar afdalen.

11 februari 2023 om 23:30



We zullen zien, Fledderus heeft te lang zijn gang kunnen gaan en er een gigantische puinhoop van kunnen maken. Tja het veld van Emmen...afgesleten plasticzak.

11 februari 2023 om 23:28

Diemers moet je sowieso niet serieus nemen. Meneer zei dat hij beter was dan Fortuna. Kijk waar hij nu speelt. We lachen om hem. En dan roept Lukkien nog doodleuk voor de camera dat het dezelfde aantal kansen waren. Volgens mij is hij als trainer even slecht in beoordelen en analyseren als kansen verhouding inschatten.

11 februari 2023 om 23:29

Tja Diemers had het contract al klaar liggen bij mijn cluppie Groningen en op het laatste moment snel naar Feyenoord gaan terwijl zijn ja woord al gegevens was.
Dus inderdaad ik neem hem ook niet serieus meer na dat geintje.

11 februari 2023 om 23:40

Ook bij dat Groningen was hij niet geslaagd. Onderkant Eredivisie is zijn top. In Sittard was het hele team op de man afgestemd en zijn statistieken kwamen nog uit dode spelmomenten. Amper vloeiende acties in een aanval. Goed om te zien dat hij nu wellicht degradeert. Wellicht komt er wat zelfreflectie.

12 februari 2023 om 03:18

Wat jammer van je, Robert. Dat je hier loopt te liegen. Lees mijn posts na. Ik wilde hem absoluut niet terug. Zoals de meeste Fortuna fans niet. En leer nadat je posts hebt leren teruglezen, ook even statistieken lezen. Gaat je ook bagger af. Wellicht heeft het onderwijs in Drenthe een impuls nodig?Mijn opmerking was op Diemers gericht overigens. Of Emmen degradeert laat mij koud noch warm. Diemers is het wel gegund. En of hij nou in Kerkrade speelt of in een Feyenoord shirt. Het gaat om de persoon, niet de club.

12 februari 2023 om 07:09

@bolhuis17 Had hij toentertijd al mondeling zijn woord gegeven dat hij zou gaan tekenen? Oprechte vraag hoor, want ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik kan me alleen best voorstellen dat als er last minute nog een club van het kaliber Feyenoord aanklopt, dat je voorkeur dan logischerwijs daar naar uitgaat (al vind ik Groningen stad ook top). Maar… een man een man, een woord een woord. Vandaar mijn nieuwsgierigheid in deze.

12 februari 2023 om 09:11

Het was 100 rond alleen nog tekenen.
Hij had zijn ja woord gegeven.
Zie tekst hieronder komt van de site Rtvnoord toen der tijd.

Mark Diemers speelt volgend jaar niet in het groen-wit van FC Groningen. De Leeuwarder tekent namelijk een contract voor drie seizoenen bij Feyenoord.
FC Groningen vist dus achter het net, nadat de club eerder juist goede papieren had. We hebben een mondelinge overeenkomst met elkaar, zei technisch directeur Mark-Jan Fledderus vorige week dinsdag nog.
Als je het bijvoorbeeld niet eens bent over een euro reiskosten kun je jezelf afvragen of er een deal is, maar daar is nu geen sprake van. We hadden alles helemaal op orde.



12 februari 2023 om 09:21

Dat was inderdaad zuur voor Groningen, maar als ik het goed heb was het bod van Feyenoord ook steviger. Buiten het feit dat Feyenoord natuurlijk een once in a lifetime zou zijn voor Mark, was het bod voor Fortuna ook interessanter.

12 februari 2023 om 11:25

Nee hoor het bod was na wat ik mij herinner hetzelfde. Maar goed woord is woord. Achteraf gezien niet erg dat hij niet gekomen is. Maar op het moment zelf sloeg het nergens op en was het zuur voor de Fc.

Prachtig dat Ozzy hem vandaag mag maken. In een week waarin alles natuurlijk in het teken staat van de ramp in Turkije en Syrië, is dit uiteindelijk secundair belang.

Enfin, over het voetbal van de laatste weken kunnen we wel stellen dat we erg lastig te pakken zijn. Met Pandur hebben we écht een hele goede keeper, Guth ontwikkelt zich uitstekend en Pinto draait ook een erg goed seizoen. Dan blijkt de ploeg sinds de komst van Bistrovic ook nog eens veel beter in elkaar te vallen en wie weet waar dit nog kan eindigen. Ik verwacht een eindklassering rond plek 11.

11 februari 2023 om 23:57

Turkije EN Syrië inderdaad. Ik lees op zóveel plekken alleen dingen over geld ophalen voor Turkije en ‘pray voor Turkey’. Volledig terecht die aandacht natuurlijk, alleen heb ik het idee dat Syrië ondergesneeuwd raakt in deze ramp en de zoektocht naar hulp. Ik zou me zo kunnen voorstellen dat dat voor de Syrische gemeenschap frustrerend is. Kan er volledig naast zitten natuurlijk.

12 februari 2023 om 00:12

"volledig terecht die aandacht natuurlijk, alleen heb ik het idee dat Syrië ondergesneeuwd raakt in deze ramp en de zoektocht naar hulp."

Natuurlijk is hulp aan Syrie net zo belangrijk als hulp aan Turkije. Een mens is een mens. Maar er wonen meer dan 440.000 mensen van Turkse afkomst in Nederland, vaak wonen zij of hun families hier ook al sinds de jaren zestig of zeventig. Op zich dus wel logisch dat wij hier veel meer Turkse verhalen meekrijgen dan Syrische.

12 februari 2023 om 09:12

Dat snap ik. Maar lees als voorbeeld even de reactie hieronder die enkel begint met ‘sterkte aan de Turkse gemeenschap’. Nu gaat dit artikel weliswaar over Turken, maar er is ook een grote Syrische gemeenschap in Nederland. Laten we die vooral ook niet vergeten.

12 februari 2023 om 09:23

Eens Skes14. En dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de grote Turkse gemeenschap in Nederland. Daarbij is het stuk getroffen Syrië helaas alles behalve veilig en stabiel op politiek vlak, wat maakt dat het westen niet zo happig is daar mensen naar toe te sturen.

12 februari 2023 om 15:17

Voor Syriërs is het vooral frustrerend dat het Westen hoofdverantwoordelijke is voor het verwoesten van hun land.

Heel veel sterkte voor de Turkse gemeenschap, ik zie op zijn Shirt 'pray for Turkey',
maar ik vind het lastig om te geloven dat er een God is, die zoveel verdriet zou doen...
ook wel nieuwsgierig naar hoe gelovigen dit zien.

11 februari 2023 om 23:58

In een authentieke overlevering geeft de profeet Mohammed vzmh aan dat de mensen die overlijden aan ingestorte gebouwen martelaars zijn en het Paradijs beloofd zijn. Dus met gemengde gevoelens. Verder geloven wij dat aardbevingen nakuist een van de tekenen zijn van Allah en zijn macht. Ook zegt de profeet in een authentieke overlevering dat het toenemen van aardbevingen een van de tekenen van de Dag des Oordeels is. Hierbij een heel beknopte samenvatting van de kijk van islam hier op.

12 februari 2023 om 07:18

Ik vind het persoonlijk heel lastig. De reden waarom ik persoonlijk niet in god geloof is omdat er zoveel ergs in de wereld is. Oorlogen, mensen zonder eten, ziektes. Etc.

12 februari 2023 om 08:15

Je zegt het al, geloof; geloof is iets niet zeker weten...

12 februari 2023 om 09:05

Ik vind dat persoonlijk geen reden om niet te geloven in God. Allah zegt in de Quran dat hij de mensheid zal testen met armoede en rijkdom, gezondheid en ziekte, leven en dood. Uiteindelijk zijn de mensen zelf verantwoordelijk voor de oorlogen, de moorden, het onrecht dat zich overal plaatsvind. Om het dan af te schuiven op degene die jou geschapen heeft is eigenlijk krom. We hebben vrije wil gekregen met een reden.

12 februari 2023 om 09:15

Een aardbeving ontstaat omdat 2 platen diep in de aarde langs elkaar schuiven. Dat is wetenschappelijk bewezen.

12 februari 2023 om 09:27

Skes14 heb ik ergens geclaimd dat wat jij zegt niet waar is? Dat het een waar is betekent niet dat het andere onwaar is op eens?

12 februari 2023 om 02:07

Het heet niet voor niks geloven.

12 februari 2023 om 07:24

Als er een god zou zijn, zou hij ieder mens gelijk vinden, en zou hij ook verwachten dat er geboden wordt voor de mensen uit Syrie

Fortuna leek Emmen wel uit te laten razen in de eerste helft en maakt in de tweede helft het goed af! Nu nog wat eerder de wedstrijd beslissen en wat overtuigender te zijn. Op naar het linkerrijtje. Ps. Wat is Emmen een matig team met een matig uithoudingsvermogen.

11 februari 2023 om 23:29

Dat is inmiddels toch de tactiek van ons? 😉 Een uur lang compact staan en de tegenstander wat laten blaffen om het vervolgens puur op fitheid te winnen in het laatste half uur. Want fit zijn we, fitter dan welke ploeg dan ook lijkt het wel.

11 februari 2023 om 23:38

Dat is waar. Maar je kunt je afvragen of wij juist ook teams eerder meer energie laten verspillen, waardoor het zo lijkt. Iig, fitheid lijkt top in orde!

12 februari 2023 om 01:04

Ik begin me inderdaad ook af te vragen of we de tegenstander bewust prikkelen om hoog druk te zetten, omdat dat energie vreet.

Mooi dat ozzie hem mag maken

Gewonnen op 40% en een steentje bijgedragen aan dat deze club met plastic veld terecht komt waar ze thuis horen: onderste regionen KKD

12 februari 2023 om 20:00

Vind dat je iets te hard bent voor ze. Zeker aangezien wij er zelf lang hebben gespeeld. Zeker toch subtop KKD. Maar de reacties van sommige Emmen fans lezende, lijkt het ze wel hoog in de bol gestegen. Dit terwijl ze vorig jaar er nog speelde..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren