Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zwijnt Real Madrid opnieuw? Rodrygo mag blijven staan na aanvaring met doelman

Laatste update:

Real Madrid is zaterdagmiddag ogenschijnlijk goed weggekomen in de openingsfase van het duel met Las Palmas. Rodrygo leek in de vijfde minuut namelijk uit te halen naar Álvaro Valles, de doelman van de tegenstander, maar ontving geen rode kaart. De aanvaller kreeg een gele prent en die bleef ook na het meekijken van de VAR staan.

Het voorval vond plaats na een aanval van Real Madrid. Deze eindigde met een levensgrote kans voor Rodrygo, maar de 23-jarige Braziliaan zag zijn inzet gekeerd worden door Valles. De Spaanse keeper kon redding brengen door snel uit zijn doel te zijn, waardoor de 0-0 tussenstand op het scorebord bleef staan.

Nadat Rodrygo de kans miste, bleef hij in de vijandelijke zestien staan. Hier ontving hij een bodycheck van Valles, waarna de buitenspeler zich liet kennen.

Rodrygo haalde met zijn linkerarm uit naar de doelman, maar raakte hem niet vol. Scheidsrechter Cesar Soto Grado miste het moment in eerste instantie, maar gaf uiteindelijk toch een gele kaart aan de aanvaller van Real Madrid.

Ook de VAR beoordeelde het incident. Geconcludeerd werd dat de gele prent volstond en dus mocht Rodrygo op het veld blijven staan.

Op het moment dat het voorval gebeurde was de wedstrijd nog geen vijf minuten jong. Desondanks had Real Madrid al een duidelijk overwicht, dat zich voortzette in het restant van de eerste helft.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Real Madrid ogenschijnlijk wordt gered door de VAR. In het duel met Almería werd een treffer van de tegenstander voor de videoscheidsrechter geannuleerd vanwege een vermeende overtreding, wat tot onbegrip leidde bij Almería.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is gewoon rood. Ben geen complotdenker maar sinds vorige week begint dit er wel heel erg raar uit te zien.

27 januari 2024 om 17:15

Ik had rood echt schandalig gevonden hoor. We moeten nou niet doen alsof die hem een flinke klap geeft. Keeper mag van mij ook geel krijgen voor dan aanstellerige gedrag.

27 januari 2024 om 17:26

Een slaande beweging is toch gewoon rood? Je hoeft niet iemand buiten westen te slaan voor die kaart getrokken wordt. Dat de keeper overdrijft doet niets af aan de slaande beweging.

Blijft gewoon dat ze twee keer kort achter elkaar op z’n zachtst gezegd goed wegkomen.

27 januari 2024 om 17:27

Hij geeft geen flinke klap omdat het hoofd van de keeper niet dichtbij genoeg is. Niet omdat hij het niet probeert.

27 januari 2024 om 17:38

Wordt steeds gekker joh. Slaande beweging en raakt de keeper gewoon en dan nog zeggen dat het geen rood is.

27 januari 2024 om 17:19

Geen zorgen, morgen zal de Spaanse media wel weer een aantal artikelen publiceren over nieuw "bewijs" in de Negreira-case. En dan heeft niemand het meer over deze wedstrijd. Etc. Etc.

27 januari 2024 om 17:22

Het blijft toch grappig dat dit soort gevalletjes door bepaalde mensen als bewijs voor bepaalde zaken gezien worden en dat diezelfde mensen jarenlange betalingen van een voetbalclub aan een belangrijke scheidsrechtersbaas totaal irrelevant vinden.

En voor de duidelijkheid. Ik geloof niet in beïnvloeding of bevoordeling door beide partijen.

27 januari 2024 om 17:26

Spaanse media? Het is Barcelona die de hele tijd onzin aan het praten waren afgelopen week. Zowel Xavi als die president Laporta van jullie. Meer aandacht zo te zien aan Real Madrid dan goed voetballen tegen Bilbao in de Copa diezelfde week.

27 januari 2024 om 17:40

Dit is een bizarre beslissing. Rodrygo had rood moeten krijgen.

Natiurlijk wordt het weer enkel uitvergroot bij Real, terwijl dit soort beslissingen echt in meerdere wedstrijden bij iedere ploeg vaak genoeg in het nadeel werkt. Maar goed, Nederlandse voetbalmedia hè...

27 januari 2024 om 17:17

Komop, dit kan je niet goed praten, 2 wedstrijden op rij. Die slachtoffer rol is hier totaaaaal misplaatst

27 januari 2024 om 17:17

Ja want het penaltymoment bij psv/feyenoord is natuurlijk geen enkele keer besproken in de media...

27 januari 2024 om 17:19

Ken je de term slaande beweging? Is dit een klassiek voorbeeld van. Wederom wordt Real overduidelijk bevoordeeld. Gewoon mans genoeg zijn om te erkennen. Maar Real Madrid supporters zijn alleen klasse supporters bij winst/goede tijden. Alom bekend. Uitzonderingen daargelaten. Die uitzonderingen hier op VZ zijn overigens schaars.

27 januari 2024 om 17:24

Dat is het hele punt niet. Hier kun je prima rood op geven, maar gezien er genoeg dergelijke scheidsrechterlijke dwalingen zijn, maar het lekker bekt als het om Real gaat, terwijl Atleti en Barca vaak zat buiten de wind worden gehouden.

Maar om dan maar mijn geving te geven, een slaande beweging is rood ja, dus in dit geval ook. Maar nogmaals, dat is het hele punt niet.

27 januari 2024 om 17:28

Veel supporters zijn net niet mans genoeg om kleine zaken in het voordeel van de tegenstander niet enorm te gaan uitvergroten. Dit is nooit een overduidelijke rode kaart namelijk. Ja een scheids kan die geven als die streng is, nee dat moet echt niet en nee niet elke scheids zal dat doen maar eerder de minderheid.

Het zou eerder van klasse getuigen dat te erkennen. Ook al is het de grote concurrent.

27 januari 2024 om 17:30

Nou ja, een week nadat Real 3 keer in 1 wedstrijd door de var geholpen werd, worden ze weer geholpen. Dat is toch gewoon zeer opmerkelijk.

En Real is de grootste club ter wereld. Die krijgen nou eenmaal aandacht als ze gematst worden.

27 januari 2024 om 17:34

Als je enkel vermeldt wat in het voordeel werkt, maar alles in het nadeel laat gaan, dan is het makkelijk een dergelijk beeld te creëren ja.

27 januari 2024 om 17:37

Geholpen vind ik zwaar overdreven. Het zit niet tegen, maar laten we niet doen alsof hier altijd rood voor gegeven wordt.

27 januari 2024 om 17:42

Een slaande beweging naar een hoofd zonder dat de spelers in een duel zijn.

Dat hoort altijd rood te zijn. Daar zijn de regels duidelijk over.

27 januari 2024 om 17:44

De uitvoering van die regels echter niet. Daar zit de hele crux.

27 januari 2024 om 17:47

In de uitvoering hoort dit ook altijd rood te zijn. Ik zie graag een aantal voorbeelden van een klap richting het hoofd van een tegenstander, zonder dat de spelers in een duel zijn, die zonder ophef met geel bestraft is.

27 januari 2024 om 17:52

Raphina tegen de Paul met Brazilië tegen Argentinië een paar maanden geleden is vrij gelijkaardig vind ik.

Geel is prima. Minimale impact. Tevens ook leuk geacteerd door de keeper om het erger te doen lijken

Dit soort zaken maken de sport belachelijk. En dan heb ik het niet over de domme reactie van Rodrygo (geel lijkt me voldoende) maar het gedrag van die keeper. Die gaat dus eerst wat stoer lopen doen, krijgt dan een reactie (die niet mag uiteraard) en stelt zich dan zo belachelijk hard aan dat het gewoon gênant wordt.

En het ergste van dat alles is dat Rodrygo waarschijnlijk niet eens geel had gehad als die kerel zich niet zo had aangesteld. Je moet tegenwoordig als speler overdrijven anders wordt dit soort gedrag niet bestraft.

27 januari 2024 om 17:33

Denk serieus dat er achter gesloten deuren acteerles wordt gegeven tegenwoordig. Duiken is een must geworden. Want anders krijg je minder penalty's. Of kan je geen kaarten aannaaien. Zo vreselijk om te zien altijd.

27 januari 2024 om 17:38

Het is een ramp inderdaad. Als je je niet dramatisch laat vallen na een contact krijg je steeds minder vaak een penalty mee.

27 januari 2024 om 18:25

Daar mag inderdaad ook wel eens wat aan gedaan worden. Hier rood voor Rodrygo en geel voor de keeper. Ik ben er ook voorstander van als de aanvaller opzoek gaat naar een penalty, ook daadwerkelijk geraakt wordt, maar niet zo erg dat hij daardoor naar de grond moet gaan, gewoon geen penaltys meer te geven. Is lastig te bepalen, maar vaak zie je in een herhaling wel of de aanvaller opzoek gaat naar een penalty.

Moet eens een keer afgelopen zijn met dat geduikel.

27 januari 2024 om 17:35

Het gaat toch niet om het aanstellen? Dat is irritant en mag van mij geel krijgen.

Maar Rodrygo geeft met zn vlakke hand een klap richting het hoofd van de keeper. Dat hoort niet thuis op een voetbalveld en is erger dan wat provocerend of aanstellerig gedrag.

Ik weet niet waar jij je normen en waarden vandaan haalt, maar een poging tot fysiek geweld is nog altijd iets anders dan lopen irriteren.

Je moet gewoon niet slaan. En als je wel slaat, hoor je rood te krijgen. Er was niet eens een duel aan de gang.

27 januari 2024 om 17:40

Haha normen en waarden. Ga je het daar op gooien? Slaan hoort niet nee. Ontken ik nergens. Laten we echter ook niet overdrijven. Hij kan rood krijgen, maar dat moet niet. Maar je mist het punt van de reactie een beetje.

27 januari 2024 om 17:43

Dat je naar een andere speler wijst? Nee hoor, dat heb ik meegekregen. maar dat is geen verzachtende omstandigheid. Ik weet niet volgens welke regels jij denkt te weten dat slaan geen rood moet zijn, maar die wil ik wel zien.

27 januari 2024 om 17:46

Ik roep geen verzachtende omstandigheden aan en wijs niet naar een andere speler in verband met het meppen. Ik heb het over het grootste probleem in het hedendaagse voetbal naar mijn persoonlijke mening. Het feit dat voetbal verworden is tot een sport waar je je moet aanstellen om juiste beslissingen te krijgen.

Verder is er een verschil tussen de regels en hoe ze uitgevoerd worden.

Dit komt door die fantastische anti Madrid commentator van Ziggo!!!!

Slaat doelman maar raakt hem niet? Oke

Zou dit toch meer omschrijven als een duwende beweging dan een slaande beweging persoonlijk.Beide horen niet op het voetbalveld uiteraard

Wat een overdrijving weer zeg. Die keeper gaat daar onnodig stoer lopen doen. En gaat dan vallen als een vallend zwaan als die wat voelt Rodrygo moet dat niet doen en dan is geel prima op zijn plek voor zijn reactie.



27 januari 2024 om 17:36

Hij slaat. Dat is rood. De omstandigheden doen niet ter zake.

Overigens hoort die keeper voor zn gedrag geel te krijgen wat mij betreft. Maar nogmaals, dat is niet relevant.

27 januari 2024 om 17:43

Nu spreekt jouw mening echter. Jij vindt dat slaan altijd rood moet zijn. Dat is een mening waar ik eigenlijk nog wel gewoon achter sta. Als die morgen uitgevoerd wordt dan kan ik daar perfect mee leven.

Echter wordt die regel niet zo strict uitgevoerd als jij hem hier schetst.

27 januari 2024 om 17:45

Dat staat gewoon in de regels. Waar heb je het over? Het valt over 'violent conduct' of 'aggressief gedrag' en daar staat altijd rood op.

27 januari 2024 om 17:48

Regels en het uitvoeren van regels zijn iets anders. Of ga jij beweren dat elke scheidsrechter in de wereld altijd rood geeft voor slaande bewegingen?

Even een voorbeeld. Er staat nergens in de regels dat verdedigers anders behandeld worden dan aanvallers. Echter krijgen verdedigers continu fouten mee gefloten voor de lichtste tikjes van aanvallers. Een mooi voorbeeld van spelregels en uitvoering van regels.

27 januari 2024 om 17:54

Aparte manier van denken, er zijn scheidsrechters die de verkeerde beslissing nemen dus is het niet erg dat deze scheids dat ook doet.. Heel apart

27 januari 2024 om 18:00

Het is natuurlijk een dunne grens. Maar als scheidsrechters consequent een handeling tegen het reglement foutief uitvoeren, dan zou je ook gewoon kunnen stellen dat die regel consequent anders wordt uitgevoerd. En dan zijn individuele gevallen zoals deze dus niet echt een probleem (eerder een gevolg van consequent handelen) maar het feit dat dat getolereerd wordt door de bond.

27 januari 2024 om 19:06

Volgens die logica kunnen we net zo goed alle overtredingen afschaffen want er is altijd wel een scheids die een bepaalde overtreding mist.

27 januari 2024 om 19:23

Dan snap je de logica niet echt. Ik heb het duidelijk over consequent uitvoeren. Wat dus inhoudt dat het regelmatig gebeurt bij verschillende scheidsrechters.

27 januari 2024 om 20:22

Ja en dat kan je dus over elke overtreding in het voetbal zeggen, dus kan je meteen de regels afschaffen en de scheidsrechters van het veld halen.

Die commentator hoort een tets te krijgen man man man.Eerst roept ie dat Rodrygo slaat en daarna dat het een slaande beweging is?!Het is meer een duw beweging dan slaan.Hij raakt hem niet eens die keeper doet nog 3 stappen voor die begint met acteren en zich laat vallen.Kansloze reacties dat hij rood moet krijgen lol zeker allemaal barca fanboys hahah

Of de keeper nu wel of niet wordt geraakt doet er toch niet toe. Het is gewoon een slaande beweging en daar staat gewoon een Rode kaart voor of je nu bij HHC Hardenberg speelt of bij Real Madrid

27 januari 2024 om 18:17

Nee het is een duwende beweging borrelnoot

is een hele domme nuteloze actie van rodrygo totaal onnodig maar hij hij raakt hem amper ondanks het een slaande beweging was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren