Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romano onthult: PSG bood 58 miljoen euro op nieuwe speler van Real Madrid

Laatste update:

Paris Saint-Germain bood in de winter van het seizoen 2022/23 maar liefst 93 miljoen euro voor de diensten van Endrick en Estevão, zo heeft Fabrizio Romano onthuld in een video-item op YouTube. Palmeiras wilde Estevão echter nog niet kwijt en Endrick had een voorkeur voor Real Madrid.

De Parijzenaars hadden 58 miljoen euro over voor Endrick en 35 miljoen euro voor Estevão. De twee jonge Brazilianen worden in hun geboorteland gezien als twee van de grootste talenten van hun generatie. Endrick maakte vrijdagavond tegen Colombia (2-1 verlies) zelfs op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het nationale elftal.

Estevão is nog een stuk jonger. Dat is ook de reden dat zijn werkgever hem niet wilde verkopen aan PSG. Toen de Franse club het bod uitbracht, was Estevão pas vijftien jaar oud. Volgens Romano denkt Palmeiras het supertalent als hij ouder is voor meer geld te kunnen verkopen.

Het bod op Endrick werd echter wél geaccepteerd door de Braziliaanse club. De zeventienjarige spits had echter een voorkeur voor Real Madrid en weigerde naar PSG te verkassen. Ook Chelsea probeerde hem in te lijven, maar dat bleek eveneens tevergeefs.

Endrick kreeg afgelopen zomer dan toch zijn zin: Real Madrid maakt op 1 juli 2024 38 miljoen euro over voor zijn diensten. Daarmee breidt de Spaanse club de Braziliaanse enclave nog verder uit: Real heeft ook Vínícius Júnior, Rodrygo en Éder Militão onder contract staan bij de Koninklijke.

Zijn debuut in het nationale elftal heeft Endrick te danken aan zijn uitstekende prestaties in de Braziliaanse Serie A. De linkspoot kwam tot dusver 27 keer in actie dit seizoen. Hij wist hierin al 9 keer het net te vinden.

Estevão maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Palmeiras nog niet. De rechtsbuiten speelt in de Onder 17 van de club en was dit seizoen in 14 wedstrijden goed voor 2 goals en 1 assist. Volgens Romano houden ‘meerdere clubs’ hem in de gaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een koopclub is PSG toch, uiteraard niet de enige maar als Franse club denken alles te kunnen kopen als je in de Farmers League speelt is naiviteit. Heel blij dat Endrick een slimme gozer is met een goede kop er op. Als je droomt van de echte dan ga je naar een club als Real Madrid, voor alleen het geld zou je naar PSG of de zandbak gaan.

19 november 2023 om 21:33

Ik vind farmers league altijd zo onnodig provocerend. De ligue 1 is een top 5 competitie van europa/wereld. Maargoed is natuurlijk goedkoop scoren he citro

19 november 2023 om 22:34

Nederland staat 5e, Frankrijk 6e nu. Ze creeerden toch zelf dit type League door heel veel te kopen, schimmige sponsordeals als compensatie voor al die uitgaven. Je krijgt dan een League die bijna altijd gewonnen wordt door PSG. Knap hoor met al dat oliegeld. Alsof je football manager speelt met de in game editor. Laten we niet doen alsof de Franse competitie veel voor stelt als je nog onder de Nederlandse League staat.

20 november 2023 om 00:44

@big-poppa

Toch vind ik de Eredivisie vele malen leuker dan de Ligue 1, competitie daar is ook gewoon veel spannender en leuker en ook een hoger tempo als je het mij vraagt.

Stel je eens voor, AZ zou een Braziliaanse club zijn geweest, voor hoeveel zouden zij hun talenten hebben kunnen verkopen aan de geldsmijtende clubs als Barca, Real, en PSG? Het begint de laatste jaren op een loterij te lijken bij hoe deze clubs Braziliaanse talenten kopen van 15/16 jaar voor bedragen waar een topper in de meeste Europese competities (buiten de top-3) van zou dromen.

20 november 2023 om 10:09

AZ heeft een goede jeugdopleiding maar precies 0 spelers uit de AZ jeugd hebben de top bereikt in de laatste 10 jaar. Veel Braziliaanse jeugdspelers halen wel de top en sommigen zelfs de wereldtop (i.e. Rodrygo & Vinicius). De talenten waar op dit moment op bizar jonge leeftijd al veel geld voor neergelegd wordt zijn wel echt de absolute top van de talenten in Brazilie. Vitor Roque is al vanaf zijn 17e een van de beste spitsen in de Braziliaanse competitie, Endrick heeft er al 9 in liggen en is al jaren een van de grootste talenten van Zuid Amerika in zijn leeftijds categorie. Enige waar ik over twijfel zijn de talenten die Chelsea gekocht heeft op jonge leeftijd, dat is niet de top van de top.

20 november 2023 om 10:58

Is niet echt iets van de laatste jaren toch. Brazilië is altijd het land geweest waar de talenten vandaan komen. Ook in het verleden zijn voor veel geld talenten gehaald waarvan de meeste niet hun potentie waarmaken.

2 goals en 1 assist in 14 wedstrijden is toch niet heel bijzonder voor een super talent?

20 november 2023 om 08:00

Volledig mee eens maar hij zal misschien goede looplijnen hebben, en zich goed aanspeelbaar maken steeds. We zullen moeten afwachten.

20 november 2023 om 15:40

Hij heeft een periode aan vorm ingeboet, waarbij niks meer lukte. Alsof hij tegen een muur was opgelopen. Het zal misschien ook te maken hebben met de plotselinge mondiale aandacht, het tekenen bij Real Madrid en alle media die zijn naam scanderen. Uit de dip waar hij in zat is hij nu langzaam maar zeker weer bezig te klimmen. Inmiddels laat hij weer flitsen zien van de jongen waar clubs zo om zaten te springen.

20 november 2023 om 16:36

Jij hebt het over Endrick, hij over Estevao. Estevao heeft gisteren overigens weer 2 goals gescoord in de gewonnen kwartfinale van het WK onder 17.
Endrick heeft denk ik een paar weken geleden zijn beste wedstrijd tot nu toe gespeeld bij de senioren, tegen koploper Botafogo waar hij bijna eigenhandig een 2-0 achterstand om wist te buigen.

20 november 2023 om 17:55

Ah excuses Brasileiro, ik heb niet goed gekeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren